Keresés

Részletes keresés

Szegény Jimmy Creative Commons License 2001.01.24 0 0 22
Ugyan... Ez itt Magyarország, és nem egy jogállam. Itt komcsinak nem eshet bántódása.
Előzmény: americanus (21)
Kami Kaze Creative Commons License 1998.07.14 0 0 20

Kedves Elvtársak !

Harcoltunk a szcializmusért. (igaz orosz barátaink a munka dandárját elvégezték)Éljen a Varsói Szerződés és a KGST. Internet, Internettó, simán betiltottuk volna,kisebbekért is odacsaptunk. Aztán jött a kapitalizmus, melyben újfent mi voltunk a legjobbak. Majd mi megmutatjuk, hogy hogy csinálnak a kapitalisták 3 millió földönfutót. Mi egy kicsit meggazdagodtunk, de hát elvtársak aki dolgozik az egyék is, nem igaz. Europaunio az új divat, né csak, jakót is cseréltem elvtársak, nektek azért nem kell, magunk között jó a vörös is. Mindig mondtam, hogy a NATO az igazi. Én kezdeményeztem, Keleti csak lesett, pár éve, még úgy tudta ellenség. Elvtársak, dinamikusnak kell lenni mint a tintahal. Orbán összevissza hazudik, annak idején le is csuktuk érte április 4 -én. Akkor is azt mondta amit most én, de mi tudjuk élvtársak, hogy mindent a maga idejében. Különben is, hogy vette volna ki magát a dolog, antidemokratikus orosz barátaink előtt.

ui. Még szerencse, hogy nincs feudalizmus, bár abban is jók vagyunk, nem igaz elvtársak.

madar Creative Commons License 1998.07.14 0 0 19
Bianco!

Ha nem jó neked a Napi MAO, itt a "Népszabi".

Demokratikus szervilizmus...

"Elfogadhatatlan, hogy az MSZP választmányának kongresszusi beszámolója ne foglalkozzon azokkal a problémákkal, amelyek a párt választási vereségéhez vezettek – mondta lapunknak Vitányi Iván. A párt szociáldemokrata társulásának vezetője, a választmány korábbi elnöke szerint addig nem kezdődhet új szakasz az MSZP életében, amíg a választmány nem elemzi a kampány és a választási program hibáit, illetve azt, hogy miért nem sikerült a társadalommal megfelelő kontaktust kialakítani. Vitányi ugyanezt hangsúlyozta platformjának hétfői összejövetelén is, ahol azt mondotta, az MSZP-ben „demokratikus szervilizmus” uralkodik.

A testület hét végi ülésén Vitányi és mások is kifogásolták, hogy a beszámoló nem eléggé markánsan bírálta a Horn-kormány és a pártelnökség elmúlt kétévi tevékenységét. Voltak viszont, akik azthangoztatták, hogy „aki ilyen hibákról beszél, az most kákán csomót keres, kiélezi a helyzetet és szétzilálja a pártot”. Az előterjesztés kidolgozását irányító Szűcs Erika – Vitányi szerint – minősíthetetlen hangnemben utasította vissza a kritikát. A vita annyira elmérgesedett, hogy Vitányi és más felszólalók, így Horn Miklós korábbi választmányi alelnök is elhagyta a tanácskozás helyszínét. "

Jack Creative Commons License 1998.07.14 0 0 18
Azt viszont tényleg nem értem, hogy miért zavar benneteket az, hogy a múltjában kutakodnak? :o Akkor is ezt mondanátok, hogyha kiderülne, tényleg lelőtt pár embert?
Vagy egyszerűen nem érdekel titeket a dolog, tőletek akár meg is tehette? Komolyan kérdezem.
38 Creative Commons License 1998.07.14 0 0 17
Tényleg rossz a cikk, bár a Mai Magyarország kezd javulni, de még ingadozó a teljesítményük. Egy kicsivel jobb lap az elmúlt 4 évben nagyon jó kis ellenzéki lap lett volna. Így egy kicsit utánlövés jellege van némelyik írásának. A kormány nem csinál (nagyon helyesen) nagy utólagos feltárásokat, ehelyett egy lapocskája "sejtett" dolgokat, de nagy botrány még nem volt. Bár pl. csak a BÁV téma pl. Amerikában már fejeket áldozott volna fel!
bianco Creative Commons License 1998.07.14 0 0 16
Kedves madár!

Tudod, én elhiszem, hogy a Horn pufajkás volt. Sajnálom is, hogy ő lehetett négy évig Magyarország miniszterelnöke, holott csendben kellett volna lapítania, ha már megúszta.

De ez az idézet a Napi Maoból van, ugye?

Akkor felmerül a kérdés, hogy a MAHIR pénzéből hogy nem lehet egyetlen jól író, stílusos újságírót találni. Ez a cikk egyszerűen rossz.

madar Creative Commons License 1998.07.14 0 0 15
Kedves elvtikék!

Hogy ne csak az én díszas farktollaim tövénél levő MSZMP-s kloaka nyílásom nyalogatásával legyetek elfoglalva egy kis üdítő olvasmány a mai lapokból:


"Tiszteletbeli karhatalmista


Némelyik sajtóorgánum váratlan üzenetként átértékelte azt a hírt, hogy Horn Gyula nem akar az MSZP tiszteletbeli elnöke lenni. A volt kormányfő azzal indokolta döntését, hogy szeretné elkerülni azt a látszatot, hogy tiszteletbeli elnökként befolyásolhatná a közelgő tisztújító kongresszust, a megválasztott új párttestületek munkáját.
Hasonlóan a szocialista párt választmányához, Horn elhatározását tudomásul vesszük, de azért bennünk mozog a kisördög: valami más is lehet a háttérben. Nem hisszük, hogy Horn Gyulát befolyásolta volna az, hogy a párt tagságának jelentős része nem ért egyet a tiszteletbeli elnöki poszt létrehozásával. Horn nagyon jól tudja, a párttagok egy része eddig sem értett egyet sok mindennel, ennek ellenére párt- és miniszterelnöki akaratát rendszerint érvényesíteni tudta.
Nem zárhatjuk ki annak lehetőségét sem, hogy Horn rádöbbent, a tiszteletbeli elnök rövidítése a tb. elnök, s ennek alapján meg azt hihetnék az emberek, ő lett a társadalombiztosítás új elnöke. Ezt a látszatot mindenképpen el kell kerülni, főleg most, amikor államosítják a tb-t. (Nem a tiszteletbeliséget, hanem a társadalombiztosítást!) Ám ez a feltevés sem állja meg a helyét, hiszen Horn Gyula semmilyen más párttisztséget sem hajlandó elvállalni, még a Köztársaság téri székházban tátongó BÁV-raktárt őrző-védő kft. ügyvezető igazgatói (főéjjeliőr) posztot sem. Az ilyen és hasonló pártsarzsik nem lennének félreérthetők, tehát valami más nyomasztja Horn lelkét.
Szinte bizonyosra vesszük, rájöttünk, hogy mi az. A Honvédelmi Minisztérium irattárából eltűnt Horn Gyula személyi dossziéja. Látszólag számára is kedvező fordulat ez, hiszen nem lehet bizonyítani, hogy mikor lépett be a karhatalomba. Ily módon az ellene tett feljelentés, miszerint 1956. december 4-én karhatalmistaként részt vett a Nyugati pályaudvarnál történt sortűzben, kivégzésekben, a hatóságok papírkosarába kerül. (Az itt-ott felbukkanó fénymásolatok, amik azt támasztják alá, hogy a belépés időpontja alapján részt vehetett ezen cselekményekben, nem számítanak bizonyítéknak.) Az ex-miniszterelnököt a feljelentés és az esetlges per nem izgathatja túlságosan, mert azt, hogy lőtt is, szinte lehetetlen bizonyítani.
Horn szempontjából nagyobb baj az: ha elvesztek személyi anyagai, akkor azt sem lehet bizonyítani, hogy egyáltalán pufajkás volt! Ebben a pillanatban érthetővé válik Horn Gyula elbizonytalanodása. Képzeljük el, vállalja a tb-elnöki tisztséget és a pártház folyosóján megszólítja őt az MSZP valamely újonnan menedzselő, feltörekvő ifjú titánja:
– Mondd, kedves tiszteletbeli elnök elvtárs, mivel érdemelted ki ezt a magas pozíciót?
– Tudod, elvtársam, pufajkás voltam, nyírtam az ellenforradalmárokat, mint Stadler a birkát.
– Ez csodálatos, tiszteletbeli elnök elvtárs, de mondd csak, mivel bizonyítod ezt?
S ott áll majd Horn Gyula kétségbeesetten, a Honvédelmi Minisztériumból eltűnt személyi dossziéja után áhítozva, mert tényleg, mivel bizonyítja érdemdús mivoltát? Csak áll, életében először valami szégyenfélét érezve, hogy szájhősnek tartják, afféle söntésbeli Háry Jánosnak, aki csak dicsekszik egykori hőstetteivel, s sehol egy tanú, sehol egy hiteles dokumentum arról, hogy valóban megcselekedte mindazt, amire személyes mítoszát felépítette.
Szüksége van neki erre? Nyilván nincs. Ha eddig nem is, most igazán megértjük Horn Gyulát.
Ugró Miklós"

Csülök Creative Commons License 1998.07.14 0 0 14
madár! madár!
Így beszélni egykori elvtársadról! Biztos akkor még úgy tudtad, hogy 56-ban a gaz ellenforadalmár, imprilista, klerikális, fasiszta, kapitalista, fbis, ciás, munkáselnyomók ellen harcolt a jó Gyula vitéz. Milyen szörnyű csalódás lehetett neked az igazság!
soltika Creative Commons License 1998.07.14 0 0 13
kakukk Madár, Kamu Káze
Jönnek megint, a fogkirúgásos svéd tanuk ?
A Köztársaság teret mikor akarjátok felásni ?
Ha lehet valahol az új METRÓ nyomvonalában !!
Véget ért az irodalmi értekezésetek vagy csak
kezdodik az önkormányzati választási kampány?
Amúgy jót tudok röhögni az olyan volt MSZMP
/"tehetséges"/ tagon aki most a MIÉP oldalán
kampányol/csak egy kicsit morbid/ ,de olyan
túl sokat nem kellet hozzá változni és még
a FOXI-MAXI Egyetemnek is nagy hasznát veszed.Te is belülrol bontottad a rendszert
vagy csak a párttitkár popsiját n.altad ?
Irodalmi tisztelettel:
soltikaidültalkoholista/aki nem volt a 800.000 között/ + Dr.Finci kutya Foigazság és Manna oszto FOormányzó kancsellár
Szeles Creative Commons License 1998.07.13 0 0 11
Madár!
07-13-98 6:09 PM
ebben a topicban még nem "lehet sorolni a véres szájú, ´elkötelezett´, üvöltöző hozzászólókat." nem látom ôket. mégis
"minden más asztaltárs előtt világos...kik azok, akinek a véleményére nem kell adni. Azt hiszem, ez sikerült."
hát igen. lehet mégis, hogy te pont fordítva gondoltad.
Kami Kaze Creative Commons License 1998.07.13 0 0 10

Végül is mi rossz van abban, hogy Horn idegen megszálló hatalom érdekében tevékenykedett. Tevőleg részt vett a forradalom leverésében, mivelhogy pufajkás volt? Na és. Különben is régen volt és a papirok is eltüntek.

Azért Uraim, bármilyen jó srác is volt, példáját nem ajánlatos követni, mert nem biztos, hogy budai villa lesz a vége.

Pityke Creative Commons License 1998.07.13 0 0 9
Pipi!

Te lödted a het poenjat. Gratulalok.

Pityke

Attila Creative Commons License 1998.07.13 0 0 8
madár!
Szerintem is...
madar Creative Commons License 1998.07.13 0 0 7
Kedves fiúk!
Ti itt, McAtti kivételével csak csaholtok, vicsorogtok, mert nagy ideálotok -pillanatnyilag úgy tűnik- szarban van. Ahogy Eichmann sem úszta meg, pedig ő nem verte a mellét: hogy itt vagyok, gyilkos vagyok, teszek rá, mit gondoltok felőlem, Horn sem fogja megúszni. Ha más nem, a közvélemény elöbb-utóbb annak fogja elkönyvelni, ami. A topic indító bevezető egy újságcikk néhány nyitó sora, az egyik napilapból. Én nem fűztem hozzá semmit. Ti fűztetek hozzá fiúk, és ez elég. Ma már itt nem kell mást tenni, mint bedobni egy jó címet és látatlanba lehet sorolni a véres szájú, "elkötelezett", üvöltöző hozzászólókat. Nem is igen volt más célom, csak hogy minden más asztaltárs előtt világos legyen, kik azok, akinek a véleményére nem kell adni. Azt hiszem, ez sikerült.
Feher Tigris Creative Commons License 1998.07.13 0 0 6
sziasztok,
kerdezem: ha meglenne kiderulne valami uj Hornrol? o mar kiallt es elmondta, hogy karhatalmista volt. ezzel szemben meg 91-ben bizonyos Antall Jozsef kiosztott egy bizonyos Torgyan Jozsefnek egy dossziet, amit mind a mai napig nem lehet megnezni. azt is ujsagiroktol kellett megtudnunk, hogy 56 utan jegyzo volt szegenykenk egy verbirosagon. _minden_ dosszie legyen nyilvanos. engem mindketto erdekelne...
Jackie Creative Commons License 1998.07.13 0 0 5
meg lehet kérdezni, de hivatalos fórumon.
itt csak csámcsogni lehet rajta, meg egymást uszítani, aminek IMHO nincs értelme, sőt gusztustalan is.
McAtti Creative Commons License 1998.07.13 0 0 4
Hadd kerdezzem meg, mi az, ami miatt nem szabad egy x evvel (legyen x=42) ezelott elkovetett, el nem evulo buncselekmenyt felhanytorgatni? Esetleg nyomozni, esetleg iteletet hozni.
Ugyanez a velemenyetek a mostanaban Francia es Olaszorszagban elitelt nacikrol is? Marmint, hogy minek csesztetni oket, olyan regen volt...
Es ha nem, akkor ki az, akinek nem kell felhanytorgatni? Csak Horn? A pufajkasok testulete? Vagy ki?
Vagy vannak, es akkor feltarandoak es buntetendoek az el nem evulo bunok, vagy nincsenek. De az hogy ha akaorm van, ha akarom nincs...

Attila

38 Creative Commons License 1998.07.13 0 0 3
Így van! Miért nem azt nézzük, hogy csak az elmúlt 10 évben mit csinált ez a Horn?
Jackie Creative Commons License 1998.07.13 0 0 2
ez betette a kaput...

madár, szerintem téged az zavar, hogy hozzád hasonló undorító szemétládák vannak (voltak) hatalmon és többé-kevésbe megúszták a múltjukat. Vagy nincs igazam ?

szerintem ez borzasztóan nevetséges, azon csámcsogni, hogy ki mit csinált 42 évvel ezelőtt.

gusztustalan vagy ! mentségedre legyen, hogy nem vagy egyedül, tele van a világ hozzád hasonló elvakult primitív állatokkal.

Skorpió Creative Commons License 1998.07.13 0 0 1
A kutyat nem erdekli, hogy Horn Gy. mit csinalt 42 eve.
Engem sem.
Tovabbi jo mulatast !
pipi Creative Commons License 1998.07.13 0 0 0
Szerintem a Frei Tamásnál van, készül az új műsorára. Lehet, hogy villamosszék is lesz benne.
madar Creative Commons License 1998.07.13 0 0 topiknyitó

Tíz napon belül lezárja a vizsgálatot a Budapesti Katonai Ügyészség Horn Gyula eltűnt személyi anyaga ügyében. A Katonai Főügyészség még múlt hét szerdán utasította a vizsgálat lefolytatására a nyomozást korábban megtagadó hatóságot. A vizsgálat alatt tisztázni kell, hogy a volt miniszterelnök 1956-os szerepvállalására feltételezhetően fényt derítő, és jelenleg ismeretlen helyen tárolt dokumentumok korábban megvoltak-e a Honvédelmi Minisztérium Központi Irattárában, és ha igen, azokat mikor, kinek és milyen célból adták át.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!