Keresés

Részletes keresés

raba Creative Commons License 2000.03.02 0 0 20
Jó estét mindenkinek!

raba bácsi az egyik budai pézmanipulátor üdvözöl mindenkit, én speciel nem tartozom a budai milliárdosok, úgymond baráti köréhez, de hát itt élek és én is milliárdos vagyok.
Nem szomszédolok, nem pletykálkodom a szomszédaimról, pl. hogy kereste meg azt a pénzt, amiből ő ilyen módon élhet, de jó érzem magam itt, amíg nem beszélnek ki addig oké minden.
Ha meg pletykálkodnak tegyék, úgyise tudnak meg rólam semmi közelebbit, esetleg azt, hogy az építőiparban keresem kenyerem.

Tisztelettel: raba bácsi

ui.: a fényűző életükről én nem nagyon tudok sokat (néhány dolgot kivéve), de magamról adtam már elég információt és ha kell adok is.

rettegen Creative Commons License 2000.01.06 0 0 19
bankszektor: netto 200.000Ft -- 2.500.000Ft -ig
chemicals + dohányipar: 150.000 -- 3.000.000 Ft-ig

vállalkozó: határ a csillagos ég (nem piszkos üzletre gondolok!)

és nem kéne általánositani az embereket!

Előzmény: Töfröcsó (9)
originalqszi Creative Commons License 2000.01.06 0 0 18
A könyvet olvasva azt hittem, hogy minden Szöszi és nem a pénz körül forgott! Noháááát, micsoda meglepetés? Én csak ezért irigylem őket:DDDDDDDDDDDDDDDDD
ga Creative Commons License 1998.06.27 0 0 17
Gawain:

Tudtommal szabad a beutazas Kubaba...

Gawain Creative Commons License 1998.06.27 0 0 16
Ha valaki nem tudná, itt Magyarországon az eredeti tőkefelhalmozás c. folyamat zajlott, [...] szükséges és elkerülhetetlen volt.

Megjegyzéseim:

Miért szőkséges és elkerülhetetlen az, hogy nagyon keveseknek nagyon sok (itt jegyezzük meg: nem csak tiszta úton megszerzett)pénzük legyen?
Egyetlenegy dolog tetszett a komunizmusban: az állami redisztribució.
1989 és 1996 között pedig az dőlt el kinek milyen sorsa lesz a következő 100 évben.

BlackLion Creative Commons License 1998.06.27 0 0 15
Atti:a szambol vetted ki a szot!Eleg lett volna ha csak 5-6 evvel korabban szuletek es most valoszinuleg en is budai milliardos lennek.En is izgatottan olvastam a konyvet, nem tudtam letenni, pedig mint emlitettem nem tul magas a szinvonala.Ma mar nincsenek ilyen lehetosegek.Vagy a felso tizezerben vagy es vigan eldgelsz, osztogatod a parancsokat, vagy gurizhetsz egesz eletedben.Nagyon igazsagtalannak erzem, hogy nincs semmi lehetosegem a feltoresre csak azert, mert tul keson szulettem.Na jo nem bosszantom magam tovabb.
Vajk Creative Commons License 1998.06.26 0 0 14
Atti, persze, most nem. De egy evvel ezelott?
Berbol es fizetesbol nem lehet meggazdagodni. Vallalkozasbol lehet.
Az, hogy ki hogyan es mennyit kockaztat, egyeniseg kerdese. A legtisztabb vallakozas(legnyomonkovethetobb meggazdagodas) aze, aki tozsdezik. Laikus el sem hiszi,, mennyi penzt lehet ott keresni, viszonylag kis tokevel, de nagy kockazattal.
A masik jo szakma es vallalkozasi forma az ÜMK, ugyvedi munkakozosseg. Amig egy ugyved el TUD kerni egy buntetougyert 2-3 Millio forintot csak indulasra, addig nem ertem, miert askalodnak egyesek a gazdagok ellen. Nekik jo. Es szerintem mindenki (mindenki!!) lehet gazdag, csupan akarni kell es mindent a cel ala kell rendelni. Aztan van aki ki tud szallni ebbol, van aki nem es bennragad a mokuskerekben. Na ezekbol lesznek a "bunko gazdagok".

Atti Creative Commons License 1998.06.26 0 0 13
Gyerekek,

nem túl sok itt a volt kommunistsa duma?
"A népek veritékéből..."

Ha valaki nem tudná, itt Magyarországon az eredeti tőkefelhalmozás c. folyamat zajlott (újra), amely Angliában már 1640-ben végbement.
Ezt lehet szeretni (ha benne voltál), vagy nem szeretni (ha csak végignézted), de szükséges és elkerülhetetlen volt.
A magam részéről csodálva olvastam azokról az agyafúrt emberekről, akik a legkülönbözőbb elmés módszerekkel szedtek össze egy kalap pénzt.
Sajnálom, hogy ebben a korban kis tacskó voltam és nem lehettem ott a sorban.

Ja és ne feledjétek: a pénz nem boldogít.
Én a magam részéről nem cserélnék a Fenyővel.

guss Creative Commons License 1998.06.26 0 0 12
Bocs, ez itt alant a Valentine-hoz...
guss Creative Commons License 1998.06.26 0 0 11
Töfröcsó,
Igazad lesz, a nep (sajna) mindig azt veszi amin csamcsoroghat a nyala es senki nem igazolhatja pro/kontra a leirtakat. Az is egy sajna, hogy mindenki milliardos, akinek nem log ki a se...e a gatyeszbol, igy tovabb szithato a derohadekezaszomszed filing.
irokéz Creative Commons License 1998.06.26 0 0 10
pipi, szó sem volt hasonlóságról. Ide a lóvét és kész! :) A Fenyő nevű különben sem tartozik oda. Csak tartozott.
Töfröcsó Creative Commons License 1998.06.26 0 0 9
Valentine!
Szerinted mennyi az a hányforint? :-)))
Tényleg kíváncsi lennék mindanyiótok véleményére melyik az maximum lóvéhatár, amit még tisztességesen is el lehet érni? Ja és ha lehet akkor maradjunk a bérből és fizetésből élőknél! (Mert sajnos ott minden tuttira látszik ;-)
Valentine Creative Commons License 1998.06.26 0 0 8
Útálom azt a hozzáállást, hogy minden gazdag szemét állat csaló bunkó, mert tisztességesen nem lehet odáig eljutni. Biztos vagyok benne, hogy lehet. Ez a könyv pedig - gondolom - az irigységet szítja, és erősíti az elején említett teóriát az emberekben. Erre nincs szükség ma Magyarországon. Miért nem bírjuk elviselni, hogy a szomszédnak jobban megy?! (természetesen nem a bűnözőket védem!)
OWO Creative Commons License 1998.06.26 0 0 7
Hali !

Kicsit keserű szájízzel szólok hozzá ehhez a topichoz. Itt valahogy nincs kedvem viccelődni.

Gondoljatok arra, hogy ezek a milliárdosok miből lettek milliárdosok ? A Te, az én a Mi verítékünkből, munkánkból gazdagodtak meg. Most mondjak példákat ? Ti is tudtok rengeteget, ha akartok. Az én cégem a Rózsadombon volt, elhihetitek végnélkül tudnám sorolni a példákat. A személyeskedésbe most még sem megyek bele, mert úgy gondolom, jobb a békesség.

Egy biztos: a sok szerencsétlen, becsapott, félrevezetett csóró ki nem fizetett munkabéréből, elprivatizált(elrabolt) vagyonából, meg egyéb trükkökkel tollasodtak meg ők annyira (lásd Szekeres topic, és ez még csak egy a sok közül !).

Úr-elvtársak, tessék visszadni azt, ami az enyém !!!


Bye: OWO

pipi Creative Commons License 1998.06.26 0 0 6
Irokéz ! Szerepel benne egy Fenyő nevü alak, rá akarsz hasonlítani?
irokéz Creative Commons License 1998.06.26 0 0 5
Le a budai milliárdosokkal! A sok piszkos úton összeharácsolt lóvét meg ide nekem! Én akarok lenni az óbudai milliárdos!
Acosh Creative Commons License 1998.06.26 0 0 4
Én szerény vagyok. Már akkor is elégedett lennék, ha _csak_ milliomos lennék :-)
Töfröcsó Creative Commons License 1998.06.26 0 0 3
Én nem olvastam, de érdekelne! Én bevallom irigy tipusú fiatalember vagyok! Ja meg utálom is walamennyit, valószínűleg azért mert irigy vagyok! Ti is irigyek vagytok? He..? Egyébként ez csak a budai miliomodékokról szól? Akkor ezt biztosan a budapestről kiköltözött miliomodékok írták, nem???

Üdv:
Töfröcsó a gyárilag csóró!

gwalker Creative Commons License 1998.06.26 0 0 2
En szivesen vallalnam azt, hogy olyan vagyok mint egy Danielle Steel regeny (szinvonaltalan, giccses stb.) ha olyan baszom sok penzem volna !

Gwalker

Pepin Creative Commons License 1998.06.25 0 0 1
B.Z.: :-))
Mogorva Creative Commons License 1998.06.25 0 0 0
Miiicsodaa? Ki árulta el, hogy milliárdos vagyok???? :))
BlackLion Creative Commons License 1998.06.25 0 0 topiknyitó
Gondolom sokan hallotatok mar a Budai milliardosok 1-2-3. reszerol.Ranezesre ugy neznek ki, mint egy Danielle Steel regeny es szinvonalaban is nagyjabol ezen a szinten van.Ugyanakkor megis erdekes, hiszen a regenyek teglaljak a legnagyobb disznosagokat a privatizacios botranyoktol az olajmaffiaig a 80-as evek vegetol napjainkig.Nagyon idoszeru volt mar egy ilyen konyv megjelenese, de szamomra megis csalodast okozott, mert sok megvalaszolatlan kerdest hagyott maga utan.Ti mit gondoltok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!