Keresés

Részletes keresés

Medwe Creative Commons License 1998.06.23 0 0 27
madár!
A megbékélés és a hazudozás sehol nem függ össze, én ilyet nem is állítottam.
Kérdeztem viszont, hogy Rólad, keresztény emberről Jézus tanítása lepereg-e. Nagyvonalúan nem válaszoltál rá.
Valahol már írtam, ogy nem haragszom a pufajkázós emberekre, mert amíg szellemi vezérfonaluk az útszéli stílusban uszító magyar Fórum, addig uszulnak is. csülök leírta, miért.

james!
Egy másik topikban érdeklődtem kiléted felől. Már nem szükséges ott válaszolnod, ebben a topikban megtudtam, amire kíváncsi voltam.

Csülök Creative Commons License 1998.06.23 0 0 26
Banya kedves!
Meg fogsz lepődni. Azok akik itt állandóan visszaemlékeznek a forradalom gyönyörű napjaira, javarészt pont úgy 56 után, vagy nem sokkal előtte születtek mint te. Ezért csodálni való milyen mélyen él az emlékezetükben. Soha nem fognak megbékülni (ezt már medwének is mondtam), mert igazából önmagukkal, a sorsukkal elégedetlenek és ezért szükségük van valakire, akire haragudhatnak.
banya Creative Commons License 1998.06.23 0 0 25
Kedveseim!
Jóval '56 után születtem. Tanultam róla, olvastam mindkét oldalról ezt-azt. De kissé zavar van a fejemben. Most (1998-at írunk) miért is kell ezzel olyan nagyon foglalkozni? Értem, hogy nem nagyon tud felejteni az, akinek leverték a veséjét, akit halálra ítéltek, stb. Mégis képesek néhányan felülemelkedni ezen (pl. Mécs Imre). Azt is el tudom képzelni, hogy akik a másik oldalon voltak, megbánták, amit tettek. Az akkori helyzet meglehetősen bonyolult volt, nem hinném, hogy mindenki elsőre átlátta miről is volt szó. Így utólag meg még nehezebb, mert hogy túl sok a vélemény, indulat.
Mélységesen egyetértek medwével (nem először), ideje megbékélni. Asszem sokkal fontosabb dolgok vannak, mint a múltbéli sérelmek felhánytorgatása (még ha jogos is), az elfeledett sebek feltépkedése, azok lelkes nyalogatása.
Még valami: az én szememben nem érdem, hogy akkor valaki felkelő volt (számuk döbbenetes gyorsasággal szaporodik!). Pontosítok: az önmagában nem akkora érdem, hogy ezért most kapjon valamit (erkölcsi elismerésen kívül). Bár így 42 év után kicsit nehéz bármit is bizonyítani.
irokéz Creative Commons License 1998.06.23 0 0 24
Sz@rba' vagy, medwe, már nem csak a Tsüllög ért veled egyet, de én is. Meg Csülökkel is, hogy neki se legyen olyan jó. :)
Csülök Creative Commons License 1998.06.23 0 0 23
James!
A hetvenkettes-hetvenhármas diáktüntetésekért, ha jól emlékszem senkit nem csuktak le, csak egy csomó srácot kivágtak az egyetemről, sőt még a gimikből is. Amit a szalonellenzékiségről írsz az csacskaság. Az az ellenzék azzal tudott "falon kívül" maradni, hogy igen okosan tudatták létükről a nemzetközi közvéleményt, és abban az időben Kádárék már nagyon ki voltak szolgáltatva a nyugatnak, a félelmetes mennyiségű adósság miatt, ezért állandóan figyelniük kellett az emberi jogokra (amitől többen idegrohamot kaptak az akkori rendőrségen).
medwe!
Már megint egyetértünk.
madar Creative Commons License 1998.06.23 0 0 22
Kedves James!
Az "uszító szöveg" rossz megfogalmazás volt, vagy idézőjelbe kellett volna tenni.
Így beléd fognak kötni
Bocs.
James Creative Commons License 1998.06.23 0 0 21
Kedwes medwe!

Azt nem gondolom , hogy pld.Demszky veseleverő lett volna (öt-hat évesen az ember még különben sem űzi ezt a sportot), azt azonban egyre inkább hiszem, hogy un. megszervezett szalonellenzéki volt. Ezt abból gondolom, hogy számos névtelen ember ült börtönben hosszú évekig, akik a hetvenes évek elején tüntetéseken vettek részt (márc.15.), és tanulmányaikat sem tudták befejezni.
Ezzel szemben Demszky elég jól megúszta ezeket az éveket, a Beszélőt is vidáman terjesztették, míg mások tíz példányban legépelt uszító szövegért is le tudtak bukni.

Bocs madár, nem akartalak tromfolni, amit írsz az jó.

madar Creative Commons License 1998.06.23 0 0 20

Kedves Medwe!
A valótlanságok állítása hogyan függ össze a megbocsátással? Nem értem, de topiccal kapcsolatban idemásolok egy újságcikk részletet, mely igazságával különösen megragadott:

"A távozó kormány skizofrén helyzetét és ingatag erkölcsiségét mindennél jobban szimbolizálta az úgynevezett Megbékélés napja, ahol azok emlékeztek Nagy Imrére és mártírtársaira, akik közül korábban néhányan fegyverrel harcoltak a magyar forradalom és szabadságharc ellen. Később a fegyvert íróasztalra és tollra cserélték, és évtizedekig küzdöttek minden ellen, amit Nagy Imre és emléke szimbolizál. Egész egyszerűen kegyeletsértő a kivégzések évfordulóját a Megbékélés napjának nevezni, miközben a köztük élő jól ismert bűnösök a mai napig még csak elnézést sem kértek. A pragmatizmus bűvkörében élve ez valószínűleg fölöslegesnek látszott, a kleptokráciának meg - értelemszerűen - amúgy sincs erkölcse. Bár a két egykori kormánypárt médiakommandósai és értelmiségi zsoldosai nyilván találnak majd elfogadható magyarázatot, de ennek érvényessége és hatása valószínűleg már igencsak korlátozott lesz.
Ennek a kormánynak mennie kellett. Távozzanak hát békével az általuk kitalált Megbékélés napjával együtt."

Medwe Creative Commons License 1998.06.23 0 0 19
madár!
Az oldalakat mindenki meg akarja szüntetni, aki a megbékélést hirdeti. Nem hiszem, hogy Te Göncz Árpádot, Mécs Imrét, vagy Demszky Gábort a veseleverők közé sorolod. Ha igen, akkor más aszondaná: madár, nem tárgyalok Veled tovább.
Én ijjet nemmondok. Csak ojjat, amire egy elvtársad egy másik topikban úgy reagált, hogy sz.rjam össze magam.

Írásaidból úgy érzem, te keresztény ember vagy, tehát krisztuskövető.
Jézus egyik lexebb tanítása a megbékélés, a megbocsátás hangsúlyozása. Még aszt is monta, hogy szeressétek ellenségeiteket.
Rólad az ilyen lepereg?

madar Creative Commons License 1998.06.22 0 0 18

Kedves Medwe!
Amiket felsoroltál mindegyik. Persze ezt Te is tudod, mint ahogy azt is, hogy amelyik hazugságot sokszor elmondjuk az elöbb-utóbb hihetőnek tűnik.
Hogy hány "csomóan" lógtak, azt meg lehet számolni. Hogy ez kinek csomó, kinek kevés, az nézet kérdése.
(Alulról, vagy onnan fentről.) Mindszentynek tekintélye volt (te mondád…), így aligha lett volna szüksége rá, hogy lázítson. Elég volt, hogy igazat mondott. Nem kérte vissza az egyházi birtokokat, csak az egyház intézményeit (iskolák, egyházi otthonok, stb), amit törvényesen meg is kapnak, hála Horn Gyulának. Nemtelenek a mindjárt megmondom kicsodának az utódai.
Az oldalakat csak a veseleverők akarták megszüntetni, de nekik sem sikerült.
Merthogy tényleg nem kéne már hazudozni össze vissza.
Medwe Creative Commons License 1998.06.22 0 0 17
madárka!
Mejjik a hazugság?
(rosszú írtam: nem érdeknek, hanem érseknek vót nagy tekintéje)
Tehát nem lóktak egycsomójan?
Nem lázította Mindszenty a zemböröket?
Nem vót tekintéje?
Nem kérte vissza az egyh. birtokokat? (mint aztat csinyájják most nemtelen utóggyai?)

Nem tudom, kiáll a veseleverőkkel egy oldarra, de a mögbékélés az én olvasatomba asztat lyelenti, hoty mekszünnek a zoldalak. Merhogy nemkénemá gyülölködni.

madar Creative Commons License 1998.06.22 0 0 16
Kedves Medwe!
Azt tájszólod Mindszety hercegprímás úrról:
"ha nem lázított volna fölöslegesen lyószándékú pógárokat (mi hatalmas tekintélye vót egy érdeknek akkó még!!!) akkor kevesebben lóktak vóna megtorlás címén. "
Kérdésem: melyik bolsi fehér könyvben olvastad ezt a sok hazugságot?
Továbbá:
"Ha csak a veselevertek pampognának, nem szólnék megbékélésről, de salynos a hörgők osztódással szaporodnak és sok pufajkázó eccerűen fijatalkorú."
Én inkább a veseleverőkkel nem állnék egy oldalra. De mint jól látod már a fiatalok sem.


Medwe Creative Commons License 1998.06.22 0 0 15
plankrtonforma, Te kis müvelletlen!
Hámégennyit se tucc?
Csülök Creative Commons License 1998.06.22 0 0 14
medwe!
Juszt is egyetértek veled, mer én ugyanazt bírtam kiötölni mint te, csak az a baj, hogy akikkel vitatkozol, legtöbbször két dologér nem tudnak megbékélni:
1. Ha neked van igazad (Ez érthető)!
2. Ha nekik van igazuk (mer akkor meg mit vitatkozol itten).
Ezt természetesen mindíg egy topicon belül értem, voltam én már egy paft.., prat..., plafto..., véleményen olyanokkal, akikkel soha nem hittem volna. És mégis.
Medwe Creative Commons License 1998.06.22 0 0 13
Tudod, Csül, mi soxor egyetértünk.
Mostan nemijen az eset.
Attó, hogy valakivel nemértök egyet, attó még nem kő vele veszeködni!
Ha élőszóbanvitázva eccő-eccő felhergelődök, az sose attó van, mert nem értök egyet, hanem azé, mer az illető jácca a hüjét, vagy mer rályött, hogy nem baba amit mond, mégis ragaszkodik a hüjeségéhöz, mint kisgyerök a lapáttyához a homokdzóban. Mer belehalna, ha eccő nem lenne igaza!
Aztat pneg, hogy mit nehéz megállni, aztat tuggyuk mindketten! :-)))
Csülök Creative Commons License 1998.06.22 0 0 12
medwe!
Legjobban azzal lehet összeveszni, akivel érvekkel vitatkozol, mert az érti és ezért tudja, hogy egészen másként gondolkozol a világról (sose bocsájtja meg). Az anyázós réteg pedig lelkesen rikoltozik egymással, szívük mélyén meleg összetartozást érezve. Ezért nem szabad egyikükkel sem leállni vitatkozni (pedig néha nehéz megállni!), mert akkor a végén még megszeret és akkor jól nézel ki.
Medwe Creative Commons License 1998.06.22 0 0 11
Fenyőasztal-társ!
Ha egyszer a kezembe kerül, belenézek az iratokba. Azzal a fenntartással, hogy egy általam nem nagyon tisztelt ember egyoldalú, szubjektív véleménye a történtekről.
Én nem jelöltem meg forrásokat a véleményem alátámasztására (pedig több, ellentétesből merítettem), de szívesen venném, ha megcáfolnál valamit abból, amit leírtam.
Nagy Zoárd lépkedő fenyő Creative Commons License 1998.06.19 0 0 10
Medwe asztaltárs,

hát szerintem elég rosszul értékeled Mindszenty-t. Az emlékiratai megjelentek könyvben (jó vastag, a seregben olvastam, hogy legalább egyetlen értelmes dolgot csináljak ott), abban egyáltalán nem erről van szó. Mondom én, aki ezt tekinti valódi információforrásnak, nem azokat, amelyek alapján te összeraktad a véleményed Mindszentyről.
Egyébként a könyv jó, érdemes elolvasni nem katolikusoknak is, remek kordokumentum.
Ne ijedj meg, hittérítés nincs benne.

Üdvözlet Zoárd

Medwe Creative Commons License 1998.06.18 0 0 9
Csül!
akivee meg nem vesztöm össze, azzal nics milyért mögbékűni! Eztet én mondom, Regős Bende.. vagy hüjéket beszélek mán én is.

Szerintöm én senkivee nem vesztöm össze, még azzaa se, akivel nem értök egyet. Nem szogtam anyázni oszt mékkevésbé mögsértődni. Meghogy aszongyák, a sértődős embörnek valamilye nem műxik. Osztán nehogymá asziggye valaki! íméghogy neköm nem. Teringettyét!

Csülök Creative Commons License 1998.06.18 0 0 8
medwe!
Velem békülj meg, mer velem össze se veszel soha. A többiekkel (tekintsd: madár) nem fog menni.
Medwe Creative Commons License 1998.06.18 0 0 7
Nagyzoárdlépkedő bácsi!
Miakartál a Mindszentyvel?
Én nem vagyok kathólikus, de tudok rulla.
Abban nem vagyok bisztos, hogy lyól értékelem az ő személyét, de salynos van egynémely kellemetlenség, amit a számlályára írok.
Az ő hozzáállása a forradalomhoz sok embörben keltett téves képzeteket. Ha ő nem úgy lép fel, ahogy fellépett, ha nem lázított volna fölöslegesen lyószándékú pógárokat (mi hatalmas tekintélye vót egy érdeknek akkó még!!!) akkor kevesebben lóktak vóna megtorlás címén.
Amellett még lyobban kihúszta a gyufát, merőmá az összes egyházi birtokt is vissza akarta vóna kapni. Hergelve a komcsikat, lovat adva a "reakciósok" alá, aki aszitték,
mostakkor minden visszagyün, ami 44 előttvót.
Igazad van, akadnémi álszentség és demagógia az össznépi megbékélésben, de valahol nagyon tudok azonosulni azzal a gondolattal, hogy "valóban volt két oldal, de most az ország gatyábarázása a cél, és ezügyben egy oldalon állunk". Ha csak a veselevertek pampognának, nem szólnék megbékélésről, de salynos a hörgők osztódással szaporodnak és sok pufajkázó eccerűen fijatalkorú. Ha a gyűlölködés az érintettekkel elmúlna, az lyó lenne, de sajn. újratermelődik.

madár! Olvastam a véleményedet.

Nagy Zoárd lépkedő fenyő Creative Commons License 1998.06.17 0 0 6
A dolgokat a helyére kell tenni. Helyes.
Ott voltam 88-ban Nagy Imre és társai temetésén. Őket a fiatal generációk is megismerték. Katolikusokon kívül hányan tudjátok, hogy ki volt Mindszenty?

Én 69-es vagyok, nem haragszom senkire, és remélem, hogy rám se haragszik senki. Ezért nincs szükségem megbékélésre. Szerintem rajtam kívül milliók vannak így.

Ez az össznépi nemzeti megbékélés üres frázis. Azokat érinti, akiknek október 23-án taknyuk-nyáluk összefolyik az ordibálástól, hogy nekik 56-ban lerúgták a veséjüket.
Azok békéljenek már meg. A dolgokat úgysem lehet visszcsinálni.
Különben is sok lett a hős.

madar Creative Commons License 1998.06.17 0 0 5
Kedves medwe!

Mindjárt a nyitásnál azzal kezded:
"Meghogy meg kénemá békélni.
Egyetértettem. Mongyuk azzal nem, hogy Nagy Imre emlékét az idő végezetéig, mert 100 év múlva holleszünk mimá!
A komcsikkal már régen megbékéltem."
Görény szöveg. Béke poraidra.

Zoltanius Creative Commons License 1998.06.17 0 0 4
TLaci mindig csak arra emlékszik, amire ő akar. A tényektől függetleníti magát.
Medwe Creative Commons License 1998.06.17 0 0 3
télaci, Isten hozott egy békélős topikban, csak nem te is????! :-)))

Nemtudom mire gondút, de ölégnagy hüjeség vót, az bisztos.

Teis ottvótá?
Oszt emléxő valami lyóra is?

tlaci Creative Commons License 1998.06.17 0 0 2
medwe, és Demszky úgy nyújtotta át a szót Árpi bá'-nak, hogy "Jó szórakozást!". Ezt most Nagy Imréék halálára emlékezve értette, vagy az elnök beszédére? :-((
kaviat Creative Commons License 1998.06.17 0 0 1
Szoval a pofázásról csak annyit, hogy szerintem a mikrofonozás volt csapnivaló, mert még a kutyi ugatás is simán hallaccot. mi arra gondoltunk, hogy valami felesleges mikrofon bekapcsolva maradt... még a tvben is rettenesesen rosz volt a zenekar hangminösege. érezni lehetett, hogy ugy kb a felénél rájöttek melyik mikit kell lekeverni, mert onnantól kezdve kisebb volt a zaj és a kutyi meg egyebek... egyébként otthon a TV-ben sokkal jobban szóltak az énekelös 2néni- 2bácsi-k. a végére egészen lyól szólt... az a baj, hogy zenekari muzsikánál nem nagyon szerencsés a közelmikrofonozás, de ha távol van a mic akkor meg összeszed minden szemetet a környezetből...

kaviat

SPS Creative Commons License 1998.06.17 0 0 0
Lehet, hogy pesszimista vagyok, de félek ez a topic is gyorsan tele lesz egymással érzelmi
alapon politizáló, veszekedö, gyülöletkeltö véleményekkel.
Ez nagyon szomorúvá tenne ...

Én sajnos nem voltam, de biztos jó volt !

Üdv,

eSPé

Medwe Creative Commons License 1998.06.17 0 0 topiknyitó
Kedd este Mozart Requiem a Hősök terén, a megbékélés jegyében.
Csodálatos a tér autóforgalom nélkül. Isteni levegő, csend, naplemente. (1* jólenne egy júniusi napfelkeltét végignézni ott. Jönne valaki?)
Demszky beszél. Nem mond nagy dolgokat. Udvarias taps.
Jön a ködgépes Árpibácsi, akit mint tugyuk, utál a nép.
Már a puszta megjelenéstől is tapsolni kezdett a 10-15.000 ember (nagyobb része).
Jó dolgokat mondott. Plö azt, hogy látta Nagy Imre csontyait előkerülni a 301-esből. Meghogy meg kénemá békélni.
Egyetértettem. Mongyuk azzal nem, hogy Nagy Imre emlékét az idő végezetéig, mert 100 év múlva holleszünk mimá!
A komcsikkal már régen megbékéltem.
Azokat viszont, akik végigpofázták a koncertet, azokat nagyon utáltam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!