Keresés

Részletes keresés

Szottttty Creative Commons License 2006.02.28 0 0 62
Szia!

Nem tudod hol találok infokat a Sirály sörről? Nagyon érdekelne...
Köszi!
Előzmény: Pepin (34)
czaby Creative Commons License 1999.09.15 0 0 61
Lapin Kulta
Koff

Ha már a borsodi volt, ezek is kellenek. A finnek tényleg azt hiszik, hogy ez a világ legjobb söre.

Wágner úr Creative Commons License 1998.06.15 0 0 60
Na, itt van a citromos Sör, ne mondjátok, hogy nincs, mert van, ha nem is az a márka, DE a képet úgysem lehet meginni :))))
tlaci Creative Commons License 1998.06.15 0 0 59
Ja, és Prágában, Münchenben, de még Osztrákiában is majdnem minden sör jó! A sör a jó vízen múlik, Kőbányán ioncserélt a víz, biztos ezen is múlik. Bizony jó sörből 10 kori is lemegy (ez olyan mint a HiFi tesztek, meddig hallgatod a zenét, ha sokáig - jó a cucc), egyéni rekordom húsz korsó (az nem volt mind jó), de akkor még csak 65 kiló voltam, mégis felkeltem a másnapi reggeli tornára, mert ez még eskü előtt volt. Ha nem vizezték volna, meg nem 4 decit mértek volna a legtöbb helyen - foximaxi lett volna (?). So van amikor a gyenge rossz sör a jó, de nem ez a cél, persze..
tlaci Creative Commons License 1998.06.15 0 0 58
Irokéz nem a Rudasben iszom, utána kell az az 5 perc utazás, meg a rendelési idő, kitöltés, hogy tényleg tudjad értékelni a nedűt. Tudom, hogy a gőzben elvesztett folyadékot azonnal pótolni kell, vannak, akik ezt annyira komolyan veszik, hogy már szaunázás közben (!) söröznek.. Én szeretem a szervezetem megvárakoztatni. Nagyon sok teszt után és elég nagy válogatott mintavételi csoporttal: GÖSSER!
tlaci Creative Commons License 1998.06.15 0 0 57
korx! Corona/Coronita: nem citrommal, lime-mal! Más! Tényleg jó, pedig kukoricasör.
otya Creative Commons License 1998.06.15 0 0 56
RaSeK: Régebben a Szalon sör tényleg pocsék volt, azonban már fél éve más forrásból szerzik a vizet, ezáltal a sör minősége nagyot emelkedett. Hidd el, most egy kellemesen hideg Szalon jól esne. Kóstold meg. Egészségedre.
Otya
Benoe Creative Commons License 1998.06.11 0 0 55
Valaki nem akar megszervezni egy prágai túrát valamelyik hétvégére? Én szállást tudok szerezni egy megértő benszülöttnél, és ismerek kb. 50 jó helyet.
satisfaction guaranteed

Na mennyünk má!!

Pepin Creative Commons License 1998.06.11 0 0 54
Otya, nézőpont kérdése. Én például nem tudom megkülönböztetni a FeII ízét a FeIII-tól.:-)
dyzs Creative Commons License 1998.06.11 0 0 53
soltika!

Mivel a sör elég nagy százalékban víz, ezért a minőségét nagyon befolyásolja, hogy milyen víből főzik.

Pl. Wernesgrün a hegyek között egy icipici falu (a sörgyáron kívül egy bolt van, még kocsma sem volt mikor ott voltam, annyira kicsi a hely), hatalmas fenyők, harapni lehet a levegőt, a patak vizéből meg tényleg inni lehet. Nos itt a sörgyárnak saját, hét lakat alatt örzött forrása van, ami a nedű kiinduló alapja. (Az első sörfőzde egyébként 1436-ban alakult ott.)

A pesti viszonyokba belegondolva, nem tudom Kőbányán milyen vízből kezdenek neki a főzésnek, de meg sem közelítheti a fent leírtat, az tuti.

otya Creative Commons License 1998.06.11 0 0 52
A sört legjobb haveri társaságban inni, közben jókat dumálni, esetleg egy jó meccset nézni. A lényeg, hogy hideg legyen. És hogy ki milyen sört szeret, az az egyén ízlésétől függ. Én pölö nem vetem meg a hazai söröket sem. De azt megfigyeltem, hogy amelyik sör zöld üvegben van(volt) az sokkal finomabb, mint a barna üveges. A sör élet, erő, egészség. Éjjek soká.
Pocak Creative Commons License 1998.06.11 0 0 51
Megerkezett az ujabb hatosfogat. Helyes kis papir kosarkaban, mint a husveti tojas.
Azt meg nem irtam, hogy kesudiot is lehet ragcsalni a sor melle, csak marha draga, es allati finom, ugyhogy a falank termeszetu ember az egeszet az arcaba tomi egyszerre.
Jo lesz vigyazni.
Skizo, esetleg nehany oraval elobb elarulhatnad, hogy ki a gyilkos! De csak nekem! :-)))
devnull Creative Commons License 1998.06.11 0 0 50
Az eddigi legjobb sör amit ittam az a Hradec Králové-i (Könnigratzi, ha úgy tetszik...) Gambrinus volt, de csak ott, a városon belül, leginkább a fôtéri Fekete Torony alatti sörözôben. (Úgy mondják, a szállításhoz kezelik még vagy beletesznek még valamit, na ettôl aztán már nem lesz olyan mint az eredeti.)
A plzeni (Pilsen-i...) sörgyár falához meg hozzá van építve egy sörözô, ahova egyenesen a gyárból egy vezetéken érkezik a sör. A vezeték egy része üvegbôl van. Na azt még jó elnézegetni (meg eliszogatni mellette...).
Nagyon érdekes műfaj még a prágai U Malvaze nevű sörözô (elmész elôtte ha az Óvárosház térrôl a Károly-hídra mész) söre, ez egy sötétbordó színű ital, átmenet a világos és a barnasör között. Úgy készül (mondják), hogy eredetileg világosnak indul, csak a fôzôüstben karamellizálódik. Csak azon az egy helyen van Prágában.
Na és Belgiumban kapható (nem is mindig nem is mindenhol) a Biére des trappistes, vagyis a trappista barátok söre, amit állítólag tényleg egy kolostorban fôznek; kis háromdekás palackokban forgalmazzák, - hát, talán mégis az a legjobb sör...
soltika Creative Commons License 1998.06.11 0 0 49
Ne mondja már aztat senkije se HOGy nem jók a magyar SÖRÖK Azt elismerem hogy a HÁZI SÖR-rel nemt tudnak vetélkedni de a gyártási technológia ugyanaz volt PL. a Kőbányai Sörgyárban 1994-ben amit a Német Sörfőző törvény 1660-ban megkövetelt ezt például
a Hollandok évente több alkalommal
ellenőrizték.
soltika
Enc Creative Commons License 1998.06.11 0 0 48
Draga urak!
Csak nezem ezeket a jonevu (minden masodik TV reklambol) soroket, de valamit nem ertek. Bizony ezek meg sem kozelitik, legalabb is szerintem, a nemetorszagban szinte minden masodik faluban mukodo hazi fozott soroket. Szemely szerint Kassel kornyeken jartam, ott szivogattam nehany hektot pl. Malsfelder pils-t, es meg nehany hasonlot, az igazan elmeny volt. Ja, es sok-sok evvel ezelott Szlovakiaban, egy hegyi menedekhazban cimke nelkuli szlovak sort ittam. Nem mondom..
Wágner úr Creative Commons License 1998.06.11 0 0 47
HAME sztrovacsek:)))

Sajnos az a "tíz év" már több mint harminc :(

És nem Prágában volt "kedvenc", hanem csak itt az Ádám-sörözőben az Andrássyn. És természetesen csapoltan - akkoriban Pesten ez volt az egyetlen hely, ahol csapolt Staropramen volt, ej, hogy mennyit ittam .... (kikotortam a zsebemből egy koszos rongyot, ami valamikor zsebkendő lehetett és törlöm a szememet a meghatódtságtól, közbe´ meg az Arnold is kiesett... nahát, csak nem kezd el ez is nosztalgiázni? ...)

santa Creative Commons License 1998.06.10 0 0 46
Hát én inkább fröccsözni szoktam(70%-ban)...olvasom itt a sok hozzászólást, igencsak megszomjaztam -> sörre... rögtön le éjjelnappali...de jol esett :)))
Gondoltam beírom kedvencemet, ezzel megtörve a jeget(még csak hasonlót sem írt senki), de Acosh kollega megelôzött. Igen: a Borsodi + Aranyászok. Ha ez nincs, akkor bármilyen(barna kivételével), de ha van, akkor csak ezek.
HAME Creative Commons License 1998.06.10 0 0 45
hát ezt jól elcsesztem. <b> helyett <p>-t raktam.
HAME Creative Commons License 1998.06.10 0 0 44
Ejnye-bejnye és nadehát drága Wágner úr.
Aszondja kend, hogy a Staropramen régebben a kedvence volt. Hát nem tudom milyen régebben, de ha tíz évvel régebben, akkor biza rossz helyekre járt Prága városában. A rendes ember Csehországban azelött régebben azonkívül, hogy minden söröt megivott, defőleg és pláne kedvencének a

BUDVAR

-t,

Velkopopovický Kozel

-t, vagy

PRAZDROJ

-t tartotta. Gusztustól függően, de szigorúan csak csapoltat. Az üveges az kőművesnek való. Futottak még Gambrinus, Radegast, meg egy pár lokális kis sörgyár terméke, aztán a mindentbele tömegtermelés, ilyen volt a Staropramen is. Persze ez is egy isteni bájital volt mondjuk a kőbányaihoz képest (brrr, egyszer ittam életemben, jaj, jaj,jaj)! Szlovákián egyedül a gyallai

Aranyfácán

volt iható. Persze az utobbi 8 évben jelentősen változott a minőség (privatizáció, miegymás). Na nem a PRAZDROJ, vagy a BUDVAR, ezek a cseh söripar díszei (amikor a BUDVART el akarták adni, a sajtó úgy jellemezte, kiárusítják a családi ezüstöt), de sok sörgyár leromlott, aztán megint feljavult, de rengeteg kotyvasztóból lett igazi sörgyár. Sőt! Ma már MO-n nem csak, hogy csapolnak jó sört, de még gyártanak is.
Apropó csapolás. Hát a mai csapokon a hülye is meg tanul csapolni. Bezzeg a régi csapokon! Ahhoz bizony érteni kellett.
Hehehe. Emlékszik még valaki a magyarországi gumislágos pultokra. Olyan volt mint a benzinkút, vagy a fürdőszobai zuhany. Nem csak a csap kinézete. A belőle kifolyó sör íze is. Azok a régi szép balatoni nyári esték. Megnéztük a sörösbódét, aztán inkább fröccsöztünk
RaSeK Creative Commons License 1998.06.10 0 0 43
Ja, és mindegy (Kőbányai és Szalon kivételével), csak hűvös-hideg legyen!!!
RaSeK Creative Commons License 1998.06.10 0 0 42
Csúnya, műveletlen, renitens leszek itt is:

Soproni Ászok
Borsodi Világos
Amstel

Acosh Creative Commons License 1998.06.10 0 0 41
És a _Borsodi_-t senki se szereti? Mert nekem az a kedvencem!

Acosh

Pepin Creative Commons License 1998.06.10 0 0 40
Staroprament én is szoktam látni itt-ott, de mindenütt Guiness árban mérik:-(
A hőfokról: tudjátok, a harmadik pincelépcső...
robicsek Creative Commons License 1998.06.10 0 0 39
Hát ehhez muszáj hozzászólni..
Elég sokfele utazom, és általában mindenhol lehet valami jót inni:
Prága: itt még rosszat nem ittam..
München: úgyszintén (de inkább Weissbier legyen)
Ausztria: itt ua. csak Weizen-nek hívják
Anglia: a pint of bitter, please .... (a cider borzalmas szerintem..)
Dublin: Kilkenny/Guinness
USA: hát, azok nem sörök. Sok helyen van mindenféle import, még Urquell is, csak szólni kell, hogy ne a mélyhűtőből vegyék ki...a sör legyen hideg, de ne fagyott...
Itthon: Staroprament láttam a Cora-ban. Egyébként meg Stella Artois - még senki se írta asszem.
korx Creative Commons License 1998.06.10 0 0 38
dyzs: Köszi az infót. Már megyek is.

p.s.
A szótár hogyaszongya cider = almabor. Hát érzékszervileg, meg kinézetre inkább sör mint bor. De tényleg nem sör. Kölföldön is inkább a sörök közé sorolják.
Van olyan is, hogy Cider Woodpicker az állitólag cseresznyéből van, de olyat még nem ittam.

Üdv,
korx

dyzs Creative Commons License 1998.06.10 0 0 37
Wernesgrüner. Messze a legjobb, és most újra lehet kapni. Anno három hétig dolgoztam a gyárban. Gyönyörű 21 nap volt...


Korx,

A Cider Strongbow nem sör, hanem az a minek hívják, Cider. Fogalmam sincs hogy mondják magyarul. De nem sör. Egyébként a Tesco-ban néha lehet kapni. A sörök között keresd (Úgy látszik ők sem tudják)

Skizoid Creative Commons License 1998.06.10 0 0 36
Pocak!

Egy jó pont a Kilkennyért :)

Pocak Creative Commons License 1998.06.10 0 0 35
A Kilkenny tenyleg jo. A Guiness konzervet birja valaki? Szerintem fortelmes, viszont kocsmaban egesz jo. Foljavitjak valamivel?
Az Old Amsterdamban meg adnak homokoraban sort, ha nem vigyaz az ember, jol az arcaba onti az egeszet. Ugyhogy 2 - 3 utan masmilyet kell kerni (mar ki mennyire van hitelesitve).
Pepin Creative Commons License 1998.06.09 0 0 34
Sirály sör - mond ez valakinek valamit?
Egyébként egyértelműen barna - gyerekkorom óta azt az ízt szoktam meg. (lsd homepage)

Wagner sztrovacsek:
Weimarban a Kasseturm nevű exkluzív (tényleg, csak egyetemi belépővel tudtunk bemenni) csehóban láttam egy szenzációs falfestményt: serfőző barátok rátalálnak egy sörtöl alélt társukra a pincében. Az egyik felháborodva mutatja a másiknak, a másik meg megértően mosolyog. Annyira jó kompozíció volt, hogy napokon keresztül gyönyörködtem benne, aztán leskicceltem, hogy egyszer majd kidolgozom a rajzot.
(Végül kidobtak a kocsmából, mert tájszólással beszéltem a németet, és Weimar - hát, nem igazán barátságos hely.)

Wágner úr Creative Commons License 1998.06.09 0 0 33
No, csak azért, mert szeretem látni is azt, amit iszom, csak azt nem értem, hogy miért legalább kettőt látok mindig....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!