Keresés

Részletes keresés

Újlaki Creative Commons License 1999.07.09 0 0 59
"Szerintem aki politikus, az von_Haus_aus nem lehet makulátlan. Kivéve talán a megboldogult Olaf Palmét. "

Le is lőtték szegényt.

Előzmény: Zak (0)
Purusa Creative Commons License 1999.07.09 0 0 58
Medwem,

kerdes persze ertelmetlen. De hat - gondolom - epp ez volt a cel. : )

[Az izgalmasak igazabol azok a szemelyisegzavarok/egyeb komplexusok, amelyek arra kesztet embereket, hogy ilyen vaganyok menten gondolkozzanak... ]

providens Creative Commons License 1999.07.08 0 0 57
A Patkány fedőnevet tudtommal egyedül egy magát Demokratának nevező egyén dobta be, de még ő sem merte kimondani, kire gondol.

Aki olvassa az illető úr (úr?) szellemi termékeit, az fogalmat alkothat magának a dolog valóságalapjáról.

Előzmény: tlaci (1)
Frank Barousche ) Creative Commons License 1999.07.08 0 0 56
perwollal mosva
Újlaki Creative Commons License 1999.07.08 0 0 55
Csak a túlreprezántáltságról, nem másról:

Hány kisgazda van a neten? Hánykisgazda tudja, mi az a számítógép?

Szerintem a kisgazdák többsége ott tart, hogy az internet valami szörnyű átok, ami tele van pornóval, és nem lehet belőle kicenzúrázni, ami nekik nem tetszik.

Hogy a legmodernebb technikát értők, használók többsége nem hajlandó semmiféle zavaros, sötét politikai áramlat még zavarosabb, még sötétebb reprezentánsaival azonosulni, azon ne lepődjön meg senki. Ez ugyanígy elmondható az értelmiség nagy többségéről általában.

Mellesleg meggyőződésem, hogy pl. Romániában a magyar kisebbség, közimsert okokból, relatív többségben van jelen az interneten. Akkor a mi SZDSZ-ünk a romániai magyar kisebbség megfelelője?

Előzmény: tlaci (6)
Mijo Creative Commons License 1999.07.08 0 0 54

Nicsak, nicsak ! Lehet, hogy aktualizálódik !?

Mijo
(N.A.!)

Wágner úr Creative Commons License 1998.06.25 0 0 53
Én mindig böfögöm, csak nem hallgattok rám soha - nem lehet akkor marhaságot kitalálni, hogy be ne jönne!
Medwe Creative Commons License 1998.06.25 0 0 52
Urakok!
Mint topikgazda szollanék.
Amikó mögnyitottam, egy vitz vót.
Lett aktualitássa nekije.
Irány a Torgyánt közt. elnöknek topik.
Eztet mög haggyuk elsüjjedni.
szodaviz Creative Commons License 1998.06.24 0 0 51
ha már a befolyásolhatóság szóba került... akkor aki ultrát használ az maradi, mert nem hagyja magát minőségi vadi nyú mosóporreklámokkal befolyásolni?
az egyik régi köntös, a másik új, de tisztítani mindkettő tisztít........
RaSeK Creative Commons License 1998.06.24 0 0 50
Kösz medwe, de csak úgy óvasgattam, óvassgattam visz a menő leG
Csülök Creative Commons License 1998.06.24 0 0 49
medwe
??????????
Medwe Creative Commons License 1998.06.23 0 0 48
RaSeK rulez!

Jó kis topik ez, most még jobban tetszik mint amikor még nem süllyedt el.
Érdekes, 1-2 dologról változott a véleményem. Csülök közöttük van!

RaSeK Creative Commons License 1998.06.23 0 0 47
Körvonalazódik... :-)
banya Creative Commons License 1998.06.11 0 0 46
Madár, kedves!
Nem sértettél meg és tulajdonképpen meg is értem az indítékaidat. De azt gondolom, hogy az emberek nagyobb része sem akkor, sem most nem foglalkozik igazán politikával, ami egyáltalán nem lehet a szemükre vetni. Szerintem az emberek életében sokadik dolog a politika, s legfeljebb annyiban érinti őket, amennyiben személyes életüket valahogy közvetlenül érinti.
Ami a befolyásolhatóságot illeti: szerinted, aki az MSZP-re szavazott, csak az a befolyásolható? Ők azok, akik nem rendlkeznek az önálló gondolkodás, döntés képességével? Szerintem ez párttól független.
Az is lehet, hogy az átkos politikai rendszeréből azért nem nagyon érzékeltem az általad kifogásoltakat, mert én csak nagyon a vége felé kezdtem érdeklődni a világ dolgai iránt. (Valószínűleg nem véletlenül.)
Szóval: :-))
madar Creative Commons License 1998.06.10 0 0 45
Kedves banya!
Én ugyan visszavonom a "gyöpöst" (amivel az MSZP szavazóit meggyaláztam, bár ez enyhébb, mint a nem-normális), és átváltoztatom befolyásolhatóra, de a többiben fenntartom a véleményem. Én már idősebb vagyok mint Te, én is végigéltem amit mindenki végigélt. Lehet, hogy neveltetésem miatt, de én sohasem voltam igazán boldog, abban az átkos antivilágban. Azt, hogy nap mint nap, reggeltől estig, (míg haza nem ért az ember) csak hazugságot kellett hallania a rádióban (na jól van, a zenén kívül), olvasnia az újságban, és mindezt olyan fertelmes unalmasan és magabiztosan adagolták, az bizony kiborított. Az ember minden hírt úgy hallgatott, mint egy rejtvényt, a hangsúlyokból, elejtett szavakból próbálta kikövetkeztetni az igazat.
Most elismerem, hogy én is láttam, hogy nem mindenki van ezzel így, sok emberben kialudt a természetes védekezési ösztön az agymosás ellen, ezért írtam, hogy talán a neveltetésem miatt… De, ha visszagondolok a szocialista brigádokra, (voltam én brigádvezető is) mekkorákat röhögtem, amikor a naplókat írtam, -miközben, azért belülről evett a fene, hogy hogyan írhatok le ekkora baromságokat-, hogy a vállalati rendezvényeken mit ki kellett állnia az embernek, amíg azt rengeteg, eszement politikai lózungot végighallgatta, nem érzek semmiféle nosztalgiát. Különösen nem, amióta úgy '83-tól megkezdtem kis vállalkozásaimat, és olyan rendeletek jöttek, hogy egyik évben adókedvezményt adtak a gmk-soknak, a másik évben meg büntető adót fizettettek azokkal,a kik nálunk dolgoztattak. Egyik évben -ha úgy fújt a szél-, mi voltunk a coclizmus mintaképei, a következő évben meg sajtóhadjárat indult a vállalkozók ellen. A "kék fény" című TV műsor (a mai Kriminális elődje) szinte kizárólag gazdasági "bűnügyekről" szólt, olyanokról, mint a meggymagos, aki begyüjtötte a kidobott konzervgyári hulladékot és üzletet csinált belőle, (kis hiján több év börtönt kapott, de előzetesben meg is kapta), vagy a szállodás, akinek engedélyezték a szállodáját a dunaparton, azután visszavonták és majdnem lecsukták, de mindenestre kiforgatták mindenéből. Emlékszem a párttitkárunkra, aki 1964-ben szakszervezeti üdülésre ment (szinte ingyen) a spanyol riviérára, amikor még a legnagyobb sikk az volt, ha elutazhatott valaki Csehszlovákiába. Persze, hogy akkor is voltak és voltunk fiatalok, vannak is vidám élményeim, de ezek nem a politikai rendszerhez kötődnek, és nem azzal a korral összefüggő élményként, hanem annak ellenére megtörtént emlékekként rögzültek bennem..
Bocsánat, ha megsértettelek volna.
banya Creative Commons License 1998.06.10 0 0 44
madár, kedves!
Kicsit mellbevágó volt amit írtál arról, hogy ki mikor hová lépet be. Skatulyázgass nyugodtan, engem nem zavar, de azért nem ártana kicsit elszakadni monomániádtól és egy hangyányit objektívabbnak lenni. (Remélem érted az objektív szót!) A szocik tagjai csak a legkevésbé öntudatos rétegek alkaotják, a begyöpösödöttek??? (Felhívom figyelmed, hogy a réteg és az öntudat marxista kategóriák!) Nem voltam rest előkaptam egy közvéleméynkutatási adatot, olyat, amiben a pártpreferenciákat társadalmi-demográfiai is vizsgálják, néhány mazsola:
Korcsoportos megoszlás:
MSZP-re 18-33 évesek közül 13,5 %( ők a begyöpösödöttek?), a Fideszre 24,9 %, a Kisgizdákra 11,1 % szavazna. Ebből a kategóriából 37.6 % nem szavazna vagy bizonytalan. Továbbá felsőfokú végzettségűek közül 26,8 % szavazna a szocikra, 19,6 % a Fideszre, 4,7 % a Kisgazdikra, 8,5 % a Szadira, de a 8 osztály alattiak is legnagyobb számban a szocikra szavaznának (22.1 %), a Kisgazdákra 17,2 %.
Nem hiszem, hogy általánosítani lehetne (még a fentiekből sem). Mégis az, hogy Te miket állítasz bármely embercsoportról, az azért csöppet túlzás. Neked nincs meggyőződésed bármiről is? (Hüje kérdés volt, hiszen soraidból egyértelműen kiolvasható, hogy van: meg van győződve önnön zsenialitásodról, csalhatatlanságodról!)
Ja és még valami: elég öreg vagyok hozzá, hogy élhettem már a nagy átkosban (31 éves vagyok). Lehet, hogy a Te véleményed szerint megalkuvó, begyöpösödött, meggyőződéses vagy akármicsoda is vagyok, de kellemes emlékeim vannak. Jó volt a gyerekkorom (nem vertek), továbbtanulhattam (ugyan estin, de ez egy dolog), nyaralhattunk (vess meg: akár szakszervezeti beutalóval) A szüleim gyárban dolgoztak, tisztességes, egyszerű emberek ma is. Az ő és a hozzájuk hasonlóak nevében sem tartom megalapozottnak és ízlésesenek a véleményedet.
Üdv: banya
Csülök Creative Commons License 1998.06.10 0 0 43
Éljenek a medwék!
Nyilván lekomcsiznak majd a következők:
1. Akik valamilyen úton módon elhúztak innen mint a vadliba, jó régen és nem vették a fáradtságot, hogy megnézzék mi a helyzet itthon és nem képesek elfogadni, hogy akik kalandvágyból itthon maradtak, azoknak élniük kellett az adott körülmények között valahogy.
2. Akiknek nincsenek felnőttkori ismeretei a rendszerváltás előtti időről és színvonalas újságokból és szórólapokról próbálják meg kitalálni milyen is lehetett az "átkos". Pedig lehet, hogy csak aput meg anyut kéne kicsit faggatni.
Medwe Creative Commons License 1998.06.10 0 0 42
oszt mégvalami.
Vót a nyócvanas években egy főnököm. Főpárttag. Az életét feltette a rendszerre. Elvette egy régivágású nagyember (még ucca is vót elnevezve rulla egydarabig) lányát.
Okos embör vót. Mög lyó is. Mindekivel tutta, hogy köll beszéni. Ment a ranglétrán főfele.
Soha nem habzott a szálya, hogy így elvtársak, meg úgy. Mögvédett, amikó 1esek szóvátették, hogy templomban esküttem. Semmit nem mondott AKKOR, ami miatt MA szégyellnie kéne magát.
Gyütt a rencervátás. Ő meg möghótt. Összedűt, amit épített. Fiatal volt (50ven felé járhatott). Szerettem. Kár érte.
In memorian Dr.K.P. csoportvezető bíró

No, lehet címkézni!

Medwe Creative Commons License 1998.06.10 0 0 41
címkézők!
tegyetek rám egyet, ha tuttok. De most komojan!
szerintem a negyven év proletárdiktatúra volt. Eztet ők is elismerték.
A hatvanas években befejeződött a komoj gyilkolászás.
Utánna má csak arra szálltak rá, aki nagyon nem bírt magával.
Vótak is nehányan, akik szerették megveretni magukat. Műmártírok. Az egyik most főpógármestör.

De. Egy hm-es főtiszt eccő kiszámóta (l983!) hogy mennyi a háborús lyóvátétel, meghogy mennyi az amerikai csapatok tartózkodási dílya pl. Németországban. Eszerint a lyóvátételt 1978-ig a ruszkik lelakták, innentől pedig nem haza, hanem fizessenek!
El is vitték szegényt. Kádár nyúlt utána, épphogy utolérték őtet a kecskeméti ruszki reptéren, ahol moszkvai kéjutazásra bevagonírozva hüsült a barátunk.
Elbert János is ekkortályt tétetett el láb alól.

Én viszont egyházi iskolában érettségiztem és EMIATT vettek fel egyetemre!

Nem pofáztam, hagytak dolgozni és utazni.

Amikó vezető lettem (1988) be akartam lépni a MSZMP-be. Azé, mert mindig értekezett a cég vezetése, ahó énis ottvótam, de a fontos dógok a pártvezetőségin dőltek el, aholmeg nemvótam ott. Ezé jelentkeztem.
A párttitkár aszonta, hogy medwécském, most ne, várj még etykét évet. Igaza vót.
Azóta sem léptem be sehova.

Nemszeretem, amikor egy ganajt nem azé ganajoznak, amijen, hanem azé, amilyen vót negyven éve, illetve, amijennek gondújják, hogy vót.

Tehát énakkor egy rohadt komcsi vónék?

GLászló Creative Commons License 1998.06.10 0 0 40
Szimpatizáns!
Amit én írtam, abban volt egy állítás. Ez nem azt jelenti, hogy minden sommás kijelentés tévedés.

De hogy teljesen világos legyen, ezért most határozottan megfogalmazom a véleményem, hogy ne legyen félreérthető:

"Szerintem Szimpatizáns idézett kijelentése éppen olyan mértékben torzító, ostoba és irritálóan leegyszerűsítő, mint Horné."

Nézd, én megpróbáltam finoman jelezni, hogy nem bölcs dolog emberek millióinak gondolkodását, tetteit, életfelfogását egyetlen szóval jellemezni - ha politikáról van szó, akkor meg végképp. Könyvtárat lehetne megtölteni az arról szóló kutatások eredményével, vajon miért lett valaki 48-ban, 58-ban, vagy 89-ben kommunista, vagy miért szavazott 98-ban a MIÉPre. Primitív és téves leegyszerűsítés éppen ezért az inkriminált mondatod, akárcsak Horné.
És ahogy nem próbálta senki érvekkel megcáfolni Horn mondatát, úgy én sem kisérlem meg a Tieddel. Nem is lehet egyébként, hiszen mivel lehet cáfolni egy (adott esetben két) olyan állítást, aminek mögöttes tartalma pusztán érzelmi töltetű.

soltika Creative Commons License 1998.06.10 0 0 39
ez egy pár sorral ezelőtti hozzászóláshoz
"madár"
repkedj még egy pár kört,a véreb is madár
a CSURICSUKK is meg a pingvin is de az egyszeri veréb is.
Üdv FINCIKE
bubu Creative Commons License 1998.06.10 0 0 38
kedves csulok
valoszinuleg kisse elbeszelunk egymas mellett
epp egy sorral lejjebb irom, hogy ha eleg tehetseges voltal akkor keveset kelllett megalkudni egy kinevezeshez is.
valasztasa, speciel, volt az atlagemebernek is.
ha nem voltal _nagyon_ okos tehetseges stb akkor bizony nem artott belepni, vagy pedig lemondtal a _nagy_ karrierrol
de
ehenhalni se kellett annak, aki nem lepett be
legfeljebb nem neveztek ki nagyfonoknek
Csülök Creative Commons License 1998.06.10 0 0 37
bubu,
esküszöm nem azt írtam, hogy mindenki okos volt szép, meg természetbarát aki párttag vot abban az időben! Arra akartam célozni (ezek szerint kevés sikerrel), hogy az ÁTLAGEMBEREKNEK nem volt választása, mert a bátorságnak akkor van értelme, ha elérhető célja is van, a hetvenes években nem volt! Rohadt, hazug világ volt, de abban éltünk. Ez van. Illetve hál isten volt. Bezzeg most.
bubu Creative Commons License 1998.06.10 0 0 36
Trebitsch, sztori teccik ;-))
nem ilyen jo, de volt sztori nalunk is
egy tudomanyos munkatars megkerdezte a tudomanyos diakkoroset (nekem ugy meseltek, a 70es evekben tortent), hogy :
mondd, te most huje vagy vagy gazember?
valasz nem volt...
a munkatars ma prof amerikaban, a diakkoros meg pesten ;-))))))

kedves csulok,
irod, "becsuletes nem huje joszandeku"
volt, persze, en is ismertem ilyet, de azert az nem veletlen, hogy volt errol egy vicc is ;-)) emlexel, a sors konyve ;-)))

Trebitsch Creative Commons License 1998.06.10 0 0 35
Csülök,

én már elég vén vagyok, sajnos.

A nyolcvanas évek közepe felé vitáztunk, idősebb kollégámmal:

- Béla bácsi, idefigyelj, aki ma belép a pártba, az vagy cinikus számításból teszi, vagy hülye.
- Én egyáltalán nem számításból tettem!

Harmadik lehetőség is volt: egy csomóan magasról tojtak az egészre, beléptek, mert kényelmesebb volt, mint nem belépni. Vezető pozíciót se igen osztottak pártonkívülire, ahhoz zseni kellett, egy pártfunkci nagybácsival.

bubu Creative Commons License 1998.06.09 0 0 34
Szerintem nem lehet sommas iteleteket hozni, ilyen is tortent meg olyan is.
Volt olyan tanszekvezeto, aki _nagyon_ okos volt, es ezert nem kellett belepnie sehova. Sokan meg beleptek egy-egy kinevezesert.
En elhiszem Skorpio sztorijat is, de a szerencsetlen nyugdijast (Gyemant ur? nem emelkszem a nevire) aki 1982ben (?) Miskolcorol (?) a kepeslapokat kuldte a KBnek azert basztattak eleget "izgatas" cimen, es a postasok jelentettek fel :((
Alapjaban veve egy rohadt hazug szisztema volt oruljunk hogy elmult.
Csülök Creative Commons License 1998.06.09 0 0 33
szimpatizáns!
Nehéz úgy vitatkozni, hogy az ember a másik stílusa miatt kénytelen olyanokat védeni, akikhez semmi köze, de egyszerüen muszály.
Kéne rendezni egy szavazást, de olyat, amin csak a legalább 35 esztendös vénségek vehetnének részt és őszintén válaszolnának arra, hogy a hetvenes években a családjukban, ismeretségi körükben voltak-e becsületes, nem hülye, jószándékú MSZMP tagok. Én többet is ismertem elsösorban a tanáraim között, de a szüleim kolégái között is. El szeretném mondani, mert én éltem akkor, gimnazista voltam, meg egyetemista, hogy ebben a kis országban nem volt húsz ember aki bízott abban, hogy az oroszok elpucolnak innen! A többieknek meg élniük kellet, és felnevelni a gyerekeiket. Még megtehette volna tízmillió magyar, hogy kollektíve öngyilkos lesz. Akkor meg ti most hol lennétek ilyen okosok?
Skorpió Creative Commons License 1998.06.09 0 0 32
Ha az MSZP-nek ekkora tomegbazisa van, amire itt utaltatok,- gyilkosok, balekok, gyöpösek, butak, gennyek, szemetek, meg meg a jo eg tudja ki - akkor jogos hogy egy erös partjuk legyen. Söt, ha ök vannak többsegben, akkor elvarhato hogy az ö partjuk vezesse az orszagot.
Logikus.
madar Creative Commons License 1998.06.09 0 0 31
Kedves elvtársak!
Na azért ne mossuk már annyira a szennyest! Méghogy, aki 45 után belépett az max. buta volt! Azok voltak ám a gennyek. Akkor még gyilkolni is lehetett a párttagkönyv birtokában. '56 után pár évig úgy szintén. Az volt a rablógyilkosok kora. Később már csak cseppent csurrant az "élvezetből", de azért zsíros álláshoz, kedvezményes beutalókhoz, kedvezményes kölcsönhöz, olcsó lakáshoz csak a "mi kutyánk" kölkei jutottak. Hatvannyolc után is még nagy volt az éberség, és gyakori a hűségesek megjutalmazása, de később már csak olyan előnyök mutatkoztak, hogy az ember 2-3 nappal elöbb tudott az áremelésekről, mert a párttaggyűléseken kiszivárogtatták. Végül, szerencsére befulladt az egész.
Akik '70-80 körül léptek be, nem szemetek voltak, hanem balekok. Egyébként belőlük áll ma több párt egész tömegbázisa. (Nem az MSZP-é.) A MASZOP tömegeit, a legkevésbé öntudatos rétegek alkotják, olyanok, akik ugyan sohasem voltak semmilyen párt tagjai, de van "meggyőződésük", magyarul a gyöpösek. Aki mindent bevesznek, és azután mellette piszok konoksággal kitartanak. A beetetésükhöz néha nevetségesen csekély dolog elegendő volt, egy szakszervezeti beutaló, egy komfort nélküli lyuk, egy atyai hamiskás, kacsintás.
Hogy ez az állampárthoz így-úgy kötődő tömeg ma milyen és mekkora szerepet játszik a magyar demokrácia törénetében? Szerintem meghatározót. A szavazók többsége közűlük kerül ki. A 40 százalék távolmaradó az önálló, a polgár. Az ő mozgósításuk, megnyerésük minden -nem kommunista- párt célja. De ez már nehéz ügy, majdnem lehetetlen.
szimpatizans Creative Commons License 1998.06.09 0 0 30
Skorpio:

"...ami lehetett volna akar a Magyar Ebtenyesztok Orszagos Egyesulete is." Lehet, hogy lehetett volna, de nem az volt. Egy meglehetosen veres (az elso 'e'-n ekezet van) multu politikai part volt. Es ez lenyeges kulonbseg, a 'szemet' kerdes megitelese szempontjabol legalabbis.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!