Keresés

Részletes keresés

team5 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 26
Referenciát keresek! T- kábeltelefon.

Olyan előfizetőket keresek illetve azok véleményére vagyok kíváncsi, akik már használják Szegeden vagy Hmvhelyen a T- kábel által nyújtott telefonszolgáltatást.
Amire kíváncsi lennék: bekötési idő, folyamatos elérhetőség, hangminőség ...?
Köszi a segítséget.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.07 0 0 25

Nomen est omen...

Megrágta a választ, vagy Hammerite-tal kenegette...

Előzmény: Phoneuser (24)
Phoneuser Creative Commons License 2005.07.07 0 0 24

Szia Pató Pál Úr!

 

Hatalmas csodálkozásodban nézz rá arra a hozzászólásra, amire válaszoltál.

Ha úgy tűnik, hogy nem vagyunk lemaradva, vess egy pillntást a jobb felső sarokban az öt évvel ezelőtti dátumra! :-D

Előzmény: Pató Pál úr (23)
Pató Pál úr Creative Commons License 2005.07.06 0 0 23
Jééé... Priority TeleCom? Itt meg a zUPC nyomul...
Előzmény: R5 (20)
multia Creative Commons License 1999.10.21 0 0 21
A tarifaimplzus helyett hivasindito es _hivaszaro_ impulzust lehet kerni. Az ezek kozt eltelt idot fogja szamlazni a MATAV, es ha eked ez megvan, akkor te is ki tudod, szamolni, hogy mibe' van a hivas. A kerdesem viszont a kovetkezo: a hivaszaro ugye akkor keletkezik, amikor a hivo bont. Tehat, a hivo, ha mar bontott, hogyan kapja meg a hivaszaro impulzust. Nos ?
R5 Creative Commons License 1999.10.21 0 0 20
"Várhatja mindenki a liberalizációt, mint a messiást ! Úgy is a MATÁV-nál maradtok ! Az árak lemennek kb. 30%-ot, de a MATÁV-ot - egyéni előfizetőkről beszélek - nem lesz érdemes elhagyni. "

Butasag! Ausztriaban kb. alternativ telefon szolgaltato van.
Becsben a TELEKOM AUSTRIA havonta tobb mint 5000 magan elofizetot veszit.(ugy, hogy szerzodes bontas van es a komplett vonalat vissza adjak) Itt ugyanis beindult egy komoly ellenfel a PRIORITY TELEKOM, es ez kabel TVn kinal telefon szolgaltatast. Ja es a dijak messze a TELEKOM AUSTRIA arai alatt van...

Előzmény: torban (19)
torban Creative Commons License 1999.10.21 0 0 19
Várhatja mindenki a liberalizációt, mint a messiást ! Úgy is a MATÁV-nál maradtok ! Az árak lemennek kb. 30%-ot, de a MATÁV-ot - egyéni előfizetőkről beszélek - nem lesz érdemes elhagyni.
Nemzetközi tapasztalat.
retaliator Creative Commons License 1999.10.21 0 0 18
Ha valakit érdekel egy induló per a Matáv ellen (persze csak érdeklődés esetén ;o))), akkor javaslom az alábbi link követését:

http://index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9007579&uq=4

Természetesen, mivel én is 4 programpontban támadom őket, nem kerül nagy erőfeszítésbe újabb témát bevenni. Ha van problémád velük, jelezd nekem és csatlakozz...

Ja, és a Pepe én vagyok... :o)))

Előzmény: MaCS (14)
TaTTi Creative Commons License 1998.08.28 0 0 17
Kedves 33+,

engedd meg, hogy tájékoztassalak: a MATÁV 98 %-ban amerikai-német tulajdonban lévő részvénytársaság, nem állami cég.

TaTTi

Pohi Creative Commons License 1998.08.28 0 0 16
33+
Hát Te ki vagy?
33+ Creative Commons License 1998.08.27 0 0 15
Minden állami, állami részesedésű cég, vállalat szopjon le !!! (hú de üres leszek), ott a legegyszerűbb csalni-lopni-hazudni, lógós alkalmazottakat fizetni, igazgatók hiper-szuper fizetéseit-prémiumait fizetni, szeretnék, imédnék állami alkalmazott LENNI !!!!!!!

Tudom, most páran felkapják a vizet: NA TI AZOK VAGYTOK AKIK SZÍVJÁTOK AZ ÁLLAMOT (NEM SZOLGÁLTOK !!!!!, HANEM SZOPATJÁTOK !!!!), úgyhogy KUSS !!!!!!!!!!!!!

Működik ez Magyarországon, Szlovákiaban :-))), Amcsiban, Afganisztánban: MINDEHOL !!!!!!

Elmarasztaló ímélek és indulatok kíméljenek, úgyis nekem van igazam !

33+

MaCS Creative Commons License 1998.08.27 0 0 14
Halihó!

A Matáv engem a következő okok miatt irritál:

1. Inkorrekt ügyfélszolgálati magatartás. Ennyi pénzből tessék normálisan bánni azokkal, akik a pénzt adják =az ügyfelekkel!
Ráadásul még hülyének is néznek. Az egyik ügyfelem teljesen jogos kötbérigénnyel lépett fel náluk, mire visszaírtak, hogy OK, bocs -- és kifizették pontosan az 1/3-át.

2. Parasztvakítás. Nálunk pl. az ISDN még mindig valami drága csodaszer, ami csak a gazdaságilag kiváltságosaknak jár, ráadásul erre való hivatkozással még a szolgáltatási feltételek is lényegesen rosszabbak, mint a normál vonalon. Kérdezzetek meg egy német vagy osztrák szakembert. Erősen fog rázkódni a röhögéstől.

3. Az alvállalkozók gyakran minősíthetetlen munkavégzése. Az én telefonomat 3. kísérletre sikerült úgy bekötniük, hogy működjön, ráadásul nálam működjön, és csak az enyém működjön nálam. És még ők voltak megsértve (Fázis Rt.).

4. Ténylegesen nem tesz a vonallopások ellen, bár a saját fülkéit remekül védi. Hiába, a biznisz az biznisz... :-(

Régebbi emlékeim szerint a részletes számla a bíróság szerint nem bizonyítja azt, hogy a rajta szereplő hívásokat az előfizető bonyolította le. (Egy régebbi 7kérdésben mindezt ölég alaposan kiveséztük. Érdemes előkeresni!)

Amúgy jövőre szerintem nem csak az időarányos számlázás jön, hanem egy csomó más újdonság is, pld. különdöző előfizetői díjcsomagok.

Üdv: MaCS

Árpi Creative Commons License 1998.08.27 0 0 13
Na, azt ugye tudjuk, hogy egy ténylegesen nyereséges cégnél igazából a management izlésén-arcbőrvastagságán, és a főkönyvelőn múlik, hogy az eredmény mennyire közelíti a nullát. Most vagy nagyon erkölcsösek, vagy nagyon rossz a könyvelőjük. Vagy elképzelhetetlenül nyereségesek.
neduddgi Creative Commons License 1998.08.26 0 0 12
Arpi,
Elorebocsatom, nem vagyok MATAV párti, de csak nehany osszeszedetlen dolog, amitol a telefonalas "annyiba kerul"/het (CAPEX, OPEX vegyesen):

- Operation & Maintenance (nemcsak a kozpontoke, hanem atviteltechnika, eloszto halozat, felhasznaloi terminal,infrastruktura)
- Mennyisegi, minosegi fejlesztes finanszirozasa
- licence-k megvasarlasa
- Szamlazasi rendszer (ne rohogj!:)))
- Nemzetkozi vonalak interconnect dijai
- Uj szolgaltatasok bevezetesi koltsegei
- Marketing tevekenyseg finanszirozasa
- Ugyfelszolgalati tevekenyseg finanszirozasa
- Hiteltorlesztes
- Adok, koncesszios dijak
- HIF dijak
- berkoltsegek
- karteritesek (most se rohogj!:))
- szponzoralas
- "ingyenes" szolgaltatasok (pl 112, stb)
- ....meg a jo eg tudja meg mi...

Tsaba Creative Commons License 1998.08.26 0 0 11
Árpi!

A Matávnál nem a sima előfizetői távbeszélésen van már elsősorban a hangsúly, (bevétel szempontjából)hanem a telekommunikáció egyéb módjaiben, ill. a telekommunikációt egyáltalán nem is érintő beruházásokban (részvények, ill. szponzorálások). Amellett meg nézz el az oldalukra, büszkén mutogatják eredményeiket,
a sajtóközlemények között te is megtalálhatod.

Árpi Creative Commons License 1998.08.26 0 0 10
Azon mindenesetre el lehet tünődni, hogy mi kerül a telefonáláson annyiba. Tartok tőle, hogy itt rendkívüli mértékben el van szakadva a tényleges költségtől a szolgáltatás ára. Én egy akkora telefonközpontot üzemeltetek itt, amivel egy-két kisebb falu jól ellenne. Havonta kb. egyszer kell hozzányúlnom, mert át kell írni egy mellék nevét, merthogy ISDN, és ezt is tudja. Szerintem a jellemző költség a MATÁV-nál azoknak a bére és a munkájukal járó egyéb ráfordítások, akik megállapítják-kiszámlázzák-begyüjtik a beszélgetési időtől függő díjakat. Szerintem ha csak az alapdíj lenne, amit átalányban számláznának, a költségük jobban csökkenne, mint a bevételük. Igaz, akkor pár párnás szék is kiesne a fenekek alól...
Wágner úr Creative Commons License 1998.08.25 0 0 9
Éjjen a Ma-még-Táv! Dicsértessék! Ja, és fényeskedjék! Az összes vezetéket és madtagot elvágtam, hogy nyugodtan ihassak, mindenféle csörgések és berregések nélkül! Semmi bajom a Ma-még-Távval!

Kukacz sztrovacsek, most jó? :)))
Sört!

kukacz Creative Commons License 1998.08.25 0 0 8
Ti itt szidjátok a MATÁV-ot, a részvényem értéke meg esik, egyre esik. Nem lehetne esetleg dicsérni is, csak egy kicsit. Tudom, hogy nem könnyű.
38 Creative Commons License 1998.08.24 0 0 7
Meg a száálodák többjében biztonság kedvéért rátesznek 30-60%-ot..
papaja Creative Commons License 1998.08.24 0 0 6
A MATÁV már most is sok helyen az időalapú számlázást használja.
Viszont az LTO-k még szívni fognak egy darabig.
Az ISDN meg ugye digitális, az időimpulzust nem igényli.

Egyébként nemcsak a POS, sok modem is lebontott az időimulzustól.

A számlázás (házilag ) már most is majd mindenhol időalapú. Ahol pl. hotelekben a Matáv tarifaimpulzusán alapul a dolog, ott több gond van, mint a saját, időalapú méréssel.Az impulzus néha kimaradt, zajos volt, néha meg nem is jött !

Isten nyugosztalja.

Töfröcsó Creative Commons License 1998.08.19 0 0 5
13Ft-ba fog kerülni ha az agyadon a telefonálás gondolata csak egy pillanatra is átsiklik! Ha felveszed a kagylót az egy nagyságrenddel több lessz...
Pohi Creative Commons License 1998.08.19 0 0 4
Hali
Azt hallottam, hogy azért szüntetik meg a 12 khz-es tarifajelet, mert az új számlázási rendszerben idő alapú elszámolás lesz. (valahol itt olvastam a Neten én is :-))
De hogy akkor mi kerül majd 13 Ft-ba ?!
Pohi
sti Creative Commons License 1998.08.19 0 0 3
Biztos lehet majd igényelni külön díjazásért impulzust, monnyuk havi 10eFt-ért. Szerintem ez lesz, ahogy a MATÁV korrektségét ismerem, de jő még 2002!!!
Lazy Cat Creative Commons License 1998.08.19 0 0 2
Hali mogorva,

ez szásszázalék, hogy nem lesz tarifaimpulzus? Ennek sok POS terminál örülni fog, amelyik eddig lebontott a 12 kHz-től, de mi lesz a szállodákkal és egyéb népekkel, akiknek nagyon kell számolni az impulzusokat?

Mogorva Creative Commons License 1998.08.19 0 0 1
Ne kezdjetek túlzottan lelkesedni. Ugyan precedens értéke van a dolognak, gyakorlati jelentősége annál kevéssbé, ugyanis arról van szó, hogy a MATÁV nem tudta részletes számlával alátámasztani a követelése jogosságát. Mindez bő 2-3 évvel ezelőtt fordult elő. Ma már a digitális központok korában a MATÁV 30 percen belül elkészíti vitás esetben a részletes számlát akár másfél évre visszamenően. (Tapasztalati tény :(( )
Azzal szemben pedig a jelenlegi szabályozás mellett nincs apelláta.
Ha láttátok este a TV-ben, az eset egy olyan helyen történt ahol az utcai fülkében még mindig a régi "kék" dobozos tekerőtárcsás, pénzbedobós készülék figyel. Ilyet majdnem egy éve nem is láttam. Na és persze a régi 3 polusú dugalj ami a falon volt az sem a mai kor technikája. Úgyhogy senki nem tápláljon a MATÁV mai szintje mellett illúziókat...

Ezzel a szinttel nem a "szolgáltatás" szintjére céloztam, lásd PCM, RLL... :((
Ami a legdúrvább: 99. januártól megszüntetik egy rendeletre hivatkozva a megrendelő által igényelhető 12KHz-es impulzus jeleket, melyekkel kontrollálható volt a számlázás egy megfelelő készülékkel. Hogy ez után honnan fogják tudni ellenőrizni a számla valóságtartamát az ügyfelek? Kit érdekel? Hogy a fene essen beléjük...

lucifair Creative Commons License 1998.08.18 0 0 0
ma nyerte meg.
holnap tele lesz vele a sajtó
ha tudnék linkelni....
hdjtom Creative Commons License 1998.06.06 0 0 topiknyitó
Erdekelne, valaki folytatta-e szamlavitajat a birosagon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!