Keresés

Részletes keresés

originalqszi Creative Commons License 1999.08.23 0 0 7
azonos lesz a qualitás, ha ez a topic az első helyre kerül egy pillanatra:-)))))
Medwe Creative Commons License 1998.06.08 0 0 6
Bregg! Miahejzet Einstein kvalitásával? Tudod, ő végigbukdácsolta az iskoláit.
És nyilván volt mellette jónéhány kitűnő tanuló, akit példaként állítottak elé!
Piszkos Fred Creative Commons License 1998.06.08 0 0 5
Kedves Sztrovacsekek!
Aki azt hiszi, hogy a vilag igazsagos, ezert
van valami misztikus 'kvalitas', ami megszabja, hogy ki menyit keres, az teved.
Lattam en mar ket embert, aki egymas melett ult, es ugyanolyan munkat kb ugyanugy vegzett, megis az egyik kb 4* keresett tobbet.
Tudjatok olyan ez mint a piac. Munkaeropiac.
Alkudni kell, mint a piaci kofak.
Ki kell glancolni az arut, ugy tobbet
lehet erte kerni. Tudod a boltban is milyen sokat jelent, ha elonyos a megvilagitas?
Vagy ha a vevo azt hiszi, hogy ez mos hianycikk, es gyorsan meg kell vegye mielott elkapkodjak? A maski meg az, hogy tudni kell,
hogy minek add el a termekedet. Van ket almad. KB egyforma. Az egyiket bedobod egy nagy halom rothadt alma kozze, es eladod egy
gyarnak lealmanak bagoert, a masikat pedig mint a vilag mindenkori legizletesebb almajat reklamozod, es arveresen ertekesited az ujgazdagok kozott, akkor volt az almaknak 'kvalitasa' ? Egy nagy fraszt. Az egyik almanak szerencseje volt es passz.
Hal Bregg Creative Commons License 1998.06.08 0 0 4
Kedves "medwe"!
"Miahejzet a kvalitással?"
Semmi. "A nevetséges összegért" tanító tudósé jobb, csupán olyan "szakmában" dolgozik, ahol a munkavállalók érdekérvényesítő képessége a nullával egyenlő. Legalábbis Záhony és Hegyeshalom között, ki tudja mennyi ideig...
Medwe Creative Commons License 1998.06.08 0 0 3
Kedves Barátom, Bregg!
Értemén a hasonlatot, illetve a párhuzamot. Valami mégis azt súglya, hogy a két embör nem azonos qualitású.
Teszekide énis párhuzamokat.

Adott két tesvér (egyik sem nemzetvezető!)

Az egyik robotol, mint a güzü. Kitűnő tanuló (az ilyenektől egyébként kicsit borzongok, látens irigység nékű) Egyetem. Utána PhD. Publikációk. Ilyen-olyan fokozat, tagság. Aztán főiskolán tanít, nevetséges összegé'.

A másik amolyan ügyeskedő. Puskázással megszerzi a felsőfokút. Aztán mongyuk Panamában doktor is lesz. Nem tud sokat, tehát nem egy lexikon a felye, de mindig megtalálja a helyét. Publikál is, sőt, őt még el is olvassák (a másik túl tudományos). És fényévekkel lyobban keres.

Miahejzet a kvalitással?

Hal Bregg Creative Commons License 1998.06.05 0 0 2
Kedves "medwe"!
Legyen adva két ember, azonos egyetem, azonos karának azonos szakán végeztek, eredményeik közel megegyeznek. Választott hivatásuk olyan, hogy vagy az oktatási szférában maradnak (egyetem, főiskola, végső esetben középiskola) vagy valamelyik kutatóintézetben helyezkednek el.
1) Az egyik tudományos pályával próbálkozik az egyik egyetemen: Ph.D ösztöndíjkérelmet ad be, meg is kapja az ösztöndíjat, s nem egészen két év múlva otthagyja, mert nem bírja (sem ő sem a párja) az éhezést (szó szerint!)
2) A másik egy (piaci) cég kutatóintézetében pályáz meg egy állást. Megkapja. Igen jól keres (Fényévekkel jobban, mint a társa, sőt jobban, mint egy Ph.D fokozatú tudós az egyetemen.), s munkája sem megterhelő, régi egyetemi témavezetőjét e-mail-ekkel ostromolja valami "komoly" feldatatért....

S ez sajnos - nem egy alkalmommal - megtörtént-megtörténik, Magyaroszágon, a század utolsó évtizedében. Ne érts félre, személyesen nem velem, csak ismerőseimmel, barátaimmal. Ezért írtam azt, ami miatt e topicot nyitottad. Köszönet érte!

dyzs Creative Commons License 1998.06.05 0 0 1
medwe!

Ez elég nehéz kérdés. Például hogyan hasonlítod össze a havi bruttó 30ezret kereső népművelő "kvalitásait" a merdzsóban korzozó, fuxos, suhogós suhancéval?

Azonos szakmán belül is lehetnek eltérések. Sokszor ez tényleg amiatt van, mert van aki jobban tudja "eladni" magát. Nekem azért az a tapasztalatom, hogy a "kvalitás" sok esetben csak az önmenedzsmentre vonatkozik. Más szakmai tudás nincs mögötte. Sajnos hazánkban még olyan hiány van egyes szakmákból, hogy vállalatról-vállalatra repülve ebből jól meg lehet élni.

Én ismerek olyan embert aki most is nagyon felelős pozícióban van, pedig még életében nem tett semmit azokért a cégekért ahol dolgozott (jó esetben, mert volt amit majdnem csődbe vitt). Csak mindenütt időbe telik amíg ez kiderül, mert az interjúkon nagyon el tudja magát adni. Persze előbb-utóbb megszabadulnak tőle, de a következő cég erről persze nemigen tud. Így ott is megeszik a dumáját.

korx Creative Commons License 1998.06.05 0 0 0
Ha a kvalitásba belevesszük azt amit ott irtál igazad van.
De azért nagy szerepet játszik a szerencse is.
Medwe Creative Commons License 1998.06.05 0 0 topiknyitó
Csibéim! A tévétopicban akadta össze Hall Bregg barátommal, aki aztat monta, hogy azonos kvalitású emberek jövedelme között fényévnyi a különbség.
Én tiltakozom, mert ha van fényév, akkor nincs azonos kvalitás.
Vagy akkor mi az azonos?
HB! az emilia címem már megváltozott.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!