Keresés

Részletes keresés

Medwe Creative Commons License 1998.06.04 0 0 29
és ami a hazug szót illeti.
Üsd be az altavizslába.
A FIDESZ legalább ötször mondta a Parlamentben: ennek az ország hazug kormánya van. Egyébként abban igazuk is volt. Végig, amíg ellenzékben voltak. Hogy most mi lesz?
Már van 1 sejtésem.
Medwe Creative Commons License 1998.06.04 0 0 28
szia, tlaci! Hogy egy komcsi sem volt az MDF kormányban? Surján úr az volt, aki korábban HNF-es titkár volt, szerintem volt elvtársaitól kapta a feladatot, hogy verje szét a KDNP-t, amit őszinte örömömre meg is tett. Kupa úr is az volt, aki még Lázár, majd Grósz idején elég nagy volt ahhoz, hogy kitalálja az adót. Antall úrban is lehetett valami, ha igazgatói posztig vitte. Tudod, annakidején az ilyet nem adták ingyen. A főcsapos (Hóbagoly, Boross P., stb.) egy vendéglátó vállalatot irányított (az olyanok is kaptak pártfeladatot bőven). Kulin elvtárs (igaz ő nem volt kormánytag) a bölcsészkar párttitkára volt. És sorolhatnám.
Viszont nagyon tetszett a fórumállam egyik adumegjegyzése: Itt mindenkinek csak a másik kommunistája büdös!
tlaci Creative Commons License 1998.06.04 0 0 27
Egy kis Skorpió demagogia : "Ha a Horn kormany egy "poszkommunista, nepnyuzo, pufajkas, rablo, orszagot elado, nepnyomorito, korrupt, hazug stb ...", akkor milyen lehetett az elozo, ha a nep ezt valasztotta? "
A kormány (Antall-Boross) Lengyel László szerint korrupt volt. Ő tudta az árfolyamokat is, mi még nem.. A kormányban egy komcsi sem ült, de a végrehajtó hatalomban, a médiákban, a döntő helyeken szinte burjánoztak. Ilyen értelemben az is posztkommunista volt. A rablás is folytatódott ami a Németh-Grósz kormányban kezdődött. AMit a komcsik elvettek, semmit nem adtak vissza, csak cetlieket, amin elsősorban nem a kárvallottak, hanem a károkozók gazdagodtak meg. Pufajkásnak nem mondanám, de akkor csináltak egy senkiházi pufajkásból "koronás" királyt. A hazug szó kevesebb volt a csúcson, de a médiát elárasztotta. Egy szóval nem a kormány volt posztkomcsi, hanem az egész rendszer. Egy lényeges elem: egy Csepi féle KISZ funkci volt a nagy privatizőr, de alapvetően akkor is tocsikfélék jártak be az ÁVÜ-ÁPV -be, hogy végre magángazdaság legyen..
Wágner úr Creative Commons License 1998.06.03 0 0 26
Kilengéseim után itélve én :))))

De ez csak az oldalirányú mozgást érinti, mert függölegesnél nem szok előfordulni, csak én, lefordulni szoktam. Akárhányszor a magasba török, mint az angyal úgy elbukom, bizony. Hogy miért nem tudok sohasem felpakaszkodni arra a hordóra... ejnye, na próbáljuk csak meg mégegyszer.. Barátaim! Rómaiak! Hukk.., hát nem elfelejtettem..., na nem baj, Sört! Ez megy :))))

SWE Z. Creative Commons License 1998.06.03 0 0 25
Én.
korx Creative Commons License 1998.06.03 0 0 24
Visszakanyarodva az eredeti kérdéshez :
Ki itt a szélsôséges?

tlaci az elején ezt irta : "SzDSZ. Rasszista, terrorista, kirekesztő, a többségi véleményt figyelembe nem vevő."

Az önmagában barokkos túlzás, nem is érdekes csak a "többségi véleményről" eszembe jutott valami.

Ahogy én látom a Többség az hülye. A Többség mindig csak a saját kicsinyes, pillanatnyi érdekeit nézi és nem képes hosszú távon elöre tekinteni szóval birkák. Ezt aknázzák ki a főkolomposok, akik kolomplják a primitiv birkáknak tetsző baromságokat és a legtöbb birka elindul a hangosabb kolompolás felé, még akkor is ha arra van a mocsár.
Szóval nem biztos, hogy mindig a többség véleményére kell hallgatni, ha valaki jót akar tenni mindenkivel, mert a mindenkire ható hosszabb távon elérhető, jó az a többség számára pillanatnyilag lehet, hogy rossz lesz, de olyan nincs, hogy mindig mindenkinek jó legyen. Ezt kéne megérteni az ostoba birkáknak, meg egy-két kolomposnak, és akkor talán elkezdhetne rendesen mükodni a világ.
A kérdéshez visszatérve, szerintem én vagyok szésöséges.

Üdv,
korx

santa Creative Commons License 1998.06.03 0 0 23
Ha már a közt. elnöknél tartunk, akkor mondja má' meg valaki, hogy hogya f@szba mentette fel (elnöki kegyelem - meg se kell indokolni, hogy miért atta!!!!) Farkas Flóriánt. Pedig a cigányvezért 3 vádpontban is bünösnek találták, erre árpi leállítja az egész eljárást. Mondja azt valaki, hogy ez teljesen jogos volt..
Trebitsch Creative Commons License 1998.06.03 0 0 22
Skorpió,

demagóg kérdésre igazi válasz: töketlen.

Skorpió Creative Commons License 1998.06.03 0 0 21
A koztarsasagi elnok nem attol eros vagy gyenge, hogy mit ir ala, hanem hogy mire van joga.
Meg veletlenul sem fordulhatott az elo, hogy az MDF kormany rossz torvenyeket/rendeleteket akart hozni ?
Hogy a Bokros csomag hasznara valt-e az orszagnak vagy sem, azon lehet vitatkozni. Egyenlore ugy nez ki, hogy igen.
Angliaban 350 eve demokracia van. Nalunk 8 eve. Meg korrekciora szorul, amiben a kozt.elnoknek is szerepe van.

Egy kis demagogia : Ha a Horn kormany egy "poszkommunista, nepnyuzo, pufajkas, rablo, orszagot elado, nepnyomorito, korrupt, hazug stb ...", akkor milyen lehetett az elozo, ha a nep ezt valasztotta?

tlaci Creative Commons License 1998.06.03 0 0 20
Az anyázás a szelekció miatt van. Egy gyengének indult (by SzDSz) köztársasági pozició "erős" lett, mert az aláírás megtagadásával de facto vétójoga lett, de az nagyon szelektív volt. Az első szabad kormány sok rendeletét törvényét megvétózta így, a posztkomcsi kormányét még véletlenül sem! Demagóg leszek: a Hankissnak maradnia kellett az utcsó leheletéig, de a családokat anyagilag negnyomorító (és alkotmányellenes..) Bokros csomag igen sűrgős volt, pedig szóltak Neki, igaz nem a Mérleg utcából..
Nézd meg az angol királynőt mikor nem ír alá törvényt! Back to the topic!
Skorpió Creative Commons License 1998.06.03 0 0 19
Tlaci !

Idezet Töled : "közt. elnöknek illik fomálisan is betartania és tisztelnie a törvényeket"

Mintha eppen ezert anyaznatok egy masik topicban.

Skorpió Creative Commons License 1998.06.03 0 0 18
Medwe !

Dehogynem kommunikalt a neppel.
Azt mondta a Konya felesege a TV-ben, -lattam-, hogy NEM emelik a benzin arat.
(Valoszinuleg az elkovetkezendo öt percre gondolt.) Ezen ragott be mindenki.

tlaci Creative Commons License 1998.06.03 0 0 17
medwe, van véleményem, csak hosszú, ne kezdjük a kulturkampfot, főleg ne egy FIDESZ kormány miatt, ami azért közelebb áll a SZADI-MaSZoP-hoz, csak most így kellett eladni az árut.. Nem akarom megvitatni a taxisblokádot, meg a lövetést, meg az Árpi bácsit. Ha nem menteti fel a taxisokat, akkor sem csukták volna le őket (bizonyítani nem tudom), de legalább megmarad a látszat, hogy azért a közt. elnöknek illik fomálisan is betartania és tisztelnie a törvényeket. Kérlek taxisokról ne! Inkább saját kocsiba szállok, ha lehet..
Egyébként abszolút értelmiséginek számítok és a nép egy "polgára" is vagyok, de a "rendszerváltás"-ba nem vontak bele és nem is jelentkeztem, nem vagyok forradalmár, anarchista, reformer, csak igyexem figyelni a dolgokat és nem mindent felejtettem még el, vagy a sorok között is kell olvassak (még a Kádár alatt tanultam főleg ugyanezen újságíróktól), azaz engem egy Népszabó elolvasása sem tud arra rávenni, hogy azonnal szaladjak behúzni az ixet a posztkommunizmusnak. Így utólag nagyon sok mindent eltaláltam előre, de ettől nem ájulok el magamtól. Kérdezzél bátran adok prognózist, több lesz a találati esélyem mint a Lengyel Lászlónak :-)
Amire büszke vagyok: amikor mindenki 1%-ot jelentett a MIÉP-nek, akkor nagy tétben lefogadtam, hogy bent lesz, sőt még 1 hónap és lenyomta volna a Szadit. Utána meg 1 hétig értetlenkedtek a "szakértők". Lsd. Internettó elég tendenciózus szavazásai. 100 rongyot nyertem és 200 000-et buktam volna. Lengyel László mennyit nyert a homály szövegével eddig?
Medwe Creative Commons License 1998.06.03 0 0 16
Ja, és abban meg teljesen egyetértünk, hogy a megmozd. törvényellenes volt. Bár nem voltam MDF párti (röhögtem is a zöldzászlós rokonszenvtüntetőkön, meg a tökrészeg belügyminiszteren) és blokádpárti sem, azon elgondolkoztam, hogy most akkor van a rendért felelős kormánya ennek az országnak, vagy nincs?
És tényleg, mi lett volna, ha néhány keményebb járgánnyal ÉS LÖVÉSEK NÉLKÜL áttörik a blokádot?
Medwe Creative Commons License 1998.06.03 0 0 15
tlaci, mi van Veled? Hozzászólsz, és semmi acsarkodás, gyűlölködés?
Még majdnem egyet is értek azzal, amit leírtál. Csakhogy. Én a taxisügy óta tartom nagyra a közt.elnököt. Addig azt hittem róla, hogy egy nyámnyám öregúr, akinek Antall majd kezében tartja az üstökét. A balhé kapcsán azonban olyan bölcsen szólalt meg, amire a magyar politikában talán Mátyás óta nem volt precedens.
Más.
Az értelemiség csinálta NEKÜNK.
1. Ki vagy Te, hogy többest használsz? Csak nem maga a nép?
2. Te nem vagy értelmiségi?
3. Kit tartasz annak?
tlaci Creative Commons License 1998.06.03 0 0 14
Kivételesen nem a benzin áráról akartam vitatkozni, sejtem elég nagy seft azis, hanem, hogy a TGM féléknek azonnal az utcára, a barikádokra kellett vonulniuk, előjött belőlük a hivatásos forradalmár és a Népszava már kürtölte is, hogy "Megbukott a kormány!". A megmozdulás abszolút törvényellenes volt (itt is kimutatta törvénytiszteletét a közt. elnök) ezen van vita? Ha a taxis sztrájkol - nem viszi el az utast, de nem terrorizálja a lakosságot. Az SzDSz meg forradalmat játszott. A másik: a nép nem úgy képzelte a rendszerváltást.. Ha egyáltalán képzelte valahogy, akkor elmondanám, hogy néhány értelmiségi készítette nekünk azt, gondolom világhatalmakkal a háttérben, a népet nem szokás megkérdezni, az csak úgy el van. Közben meg eltapsolták a nép által létre hozott vagyont, de nem akarok populista lenni..
Tény, hogy az SzDSz-ben vannak terrorista, bolsevista vonások, de legalább is több, mint a mumus MIÉP-ben..
Medwe Creative Commons License 1998.06.03 0 0 13
Szerintem a tlaci - aki egyre inkább belopja magát a szívembe (tehát lopós! >ez egy tlacis következtetés volt<) - maga Nyers Rezső álnéven!
Tehát oroszlánnak látom itt körmeit! De hol az oroszlán?

A taxisblokád pedig szerintem azért volt, mert
1. a kormány 26-ról 51-re akarta emelni a benzint
2. tette ezt úgy, hogy nem kommunikált a néppel
3. az emberek nagyobb részének meg tele volt a hócipője Antallékkal, csalódtak, nem ilyen rendszerváltást akartak.
Aki most hiányolja a balhét, mert 150 a benzin, az a Torgyi-féle populista baromságok áldozata, vagy más állatfajta.

Benoe Creative Commons License 1998.06.03 0 0 12
Még egy adalék: ha egy taxis azért tüntet, mert drága a benzin, az politika? És azok az ellen-tüntetők, akik kvázi a drágulás mellett tüntettek? Egyenlő mércét, ha lehetne.

Nem állítom, hogy nem próbálták sokan meglovagolni az ügyet, de az a meggyőződésem, hogy az alap-probléma az (akkor) megfizethetetlenül drága benzin volt. És csak utána jön (jött) a politika.

Azóta az emberek szkeptikusabbá váltak: nem hisznek benne, hogy érdemes tüntetni. Ha az elkövetkező 4 évben mégis sor kerülne rá, ezennel felhatalmazom monfondirt (vagy bárki mást), hogy tévedésemmel szembesítsen. Nem sokat kockáztatok, asszem.

Benoe Creative Commons License 1998.06.03 0 0 11
monfi,

Ugyan már, ne beszéljünk el egymás mellett. Én aláírom az előző kormány hibáit (erről mellesleg eddig nem szóltam, ezt te magyaráztad bele...), te meg ismerd el: nem illik úgy érvelni, mint lent. Én csak ennyit akartam itt mondani.

SPS Creative Commons License 1998.06.03 0 0 10
Bocsika megint, persze Monfondir !

eSPé

SPS Creative Commons License 1998.06.03 0 0 9
Bocsika Morfondir, de akkor 50valahányról _egyszerre_ föl akarták nyomni 100 fölé !
Azóta meg - hála a MOL-nak - évek alatt lassan kúszott föl ide, hogy az anyjuk ...

Üdv,

eSPé

Monfondir Creative Commons License 1998.06.03 0 0 8
Hali Mindenkinek!
Benoe!
Szerinted mi volt itt az elmult 4 évben?
Gondolok itt például az első pontodra.
A taxis blokádról meg annyit, hogy akkor ha jól emlékszem 33-ról felnyomták 50(?)-re a naftát. Nagyon kivoltam akadva... DE. Most hol tartunk? 150-160 Ft? Jártatja a pofáját valaki? Ennyit a spontán, poltikamentes tiltakozáról.
Maradok tisztelettel: Monfondir(TM)
Benoe Creative Commons License 1998.06.03 0 0 7
Ha már szóba került a taxisblokád, hadd hívjam fel a figyelmeteket egy terjedőben lévő érvelési módszerre:
1. Nézd meg az alaphelyzetet. (Egy arrogáns kormány ostoba döntést hozott, melyhez minden áron ragaszkodik.)
2. Most nézd meg az alaphelyzet által kiváltott reakciókat. (Néhány ezer ember megbénítja az országot, tiltakoznak, ahogy tudnak.)
3. Vonatkoztass el az 1. ponttól, és bizonyítsd be a kiváltott reakciók törvénytelen/visszataszító voltát.

Aki magára ismer... de hagyjuk, reménytelen.

Benoe Creative Commons License 1998.06.03 0 0 6
tlaci fröcsög. és képtelenségeket ír. aki meg akarja győzni, csak az idejét vesztegeti. azon sem csodálkoznék, ha ő lenne a száműzetésbe vonult G.R.
tlaci Creative Commons License 1998.06.03 0 0 5
Na látod Pooh, nem magamból indulok ki, elég, ha az általad/ok írottakat olvasom. Nem terrorista a Szadi? Nem egy kisebbség erőlteti rá a tömény akaratát a többségre? A TGM-re emléxel amint hidat foglalt, mint forradalmár? És onnan verte hírré - megbukott a kormány.. meg újságosbódék feldöntésére hívogatott? A taxisblokád nem terrorista módszer? AZ ÁVÓ a Szadi szervezete, vagy meghagyjátok a MaSzoP-nak, mint Honecker tette a fasizmussal - az az NSzK-jé..?
Pooh Creative Commons License 1998.06.03 0 0 4
Úgy látszik igaz a mondás: tlaci is magából indul ki, ha véleményt mond valakikről.

Egyébként az eddigi mocskolódásában új elemként fedeztem fel, hogy az SZDSZ terrorista párt is.
Már látom magam előtt, ahogy Kuncze, Pethő és a többiek a Horntól kölcsönkapott pufajkákba bújva, a Mérleg utcai terrorista bázisról indulnak a Moszad, a CIA és a KGB ügynökeivel a magyar nép megsemmisítésére. Eközben tlaciék igaz hazafiakat megvető bátorsággal szórnak patkánymérget a Kossuth téren, majd a Faddy Othmár által megáldott darutollas sapkákban verik vissza a nemzetpusztító liberálbolsevikzsidószabadelvűpufajkásávós pribékeket.

adso Creative Commons License 1998.06.03 0 0 3
Párt kategóriában a szadesz, egyéniben a pufidzsekis toronymagasan - nem semmi teljesítmény egy kertitörpétől - az első.
santa Creative Commons License 1998.06.02 0 0 2
Nekem azt mondja meg valaki, hogy hogyan kell a pufajkás Horn Gyulánál szélsôségesebbnek lenni!
tlaci Creative Commons License 1998.06.02 0 0 1
SzDSZ. Rasszista, terrorista, kirekesztő, a többségi véleményt figyelembe nem vevő.
Zak Creative Commons License 1998.06.02 0 0 0
Szerintem meg a fociszurkolók.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!