Keresés

Részletes keresés

türelmes f.k. Creative Commons License 2006.01.15 0 0 36
Csak a jogtalant hagyná meg:-)))
szalka Creative Commons License 2000.11.14 0 0 35
"Egyedül a ponthatárokból viszont nehéz bármilyen következtetést levonni, hiszen ezt részben a felvételi keretszámok bővülése is magával hozta. "
Igen pontosan ennek a hihetetlen nagy felveteli pontszam esesnek tobb mint 30 !! pont nehany ev alatt IT szakma eseteben(ami igazan nem lehet mondani, hogy nem a jovo szakmaja) en spec csak ket dologgal tudom magayarazni:
- A tandij + a koleggiumi es alberleti tamogatas elvetele , + osztondij nem realerteku novelese. + a tankonyvek dotaciojanak megvonasa/csokkentese, azaz a szegenyebb szulok gyermekeinek a felsooktatasbol kizarasaval. Azaz nem a legjobb kepessegu gyerekek mehetnek tovabb tanulni, hanem csak az a reteg, akinek a szulei megengedhetik maguknak
-Az egyetemek tamogatasanak megvonasai , vagy finomabban szolvaa tamogatas nem novelese, azaz realertekben valo csokkenesetes es az a helyzet, hogy az egyetemek tamogatas beiratkozott hallgatok darabszama utan kapnak fejpenzkent . Aminek egyenes kovetkezmenye, hogy vegyunk fel minnel tobb embert, aztan majd kiszorodnak, vagy lesz valahogy hozzaallast szuli az egyetemektol.

Szerintem mindket dolog eleg rovid uton teljesen tonkreteszi az eddig vilagszinten jonak minosulo magyar egyetemi oktatas szinvonalat.
Az elso azert mert nem a legjobb kepessegu diakok lesznek tovabbkepezve. A masik meg azert, mert ebben a helyzetben az egyetemeken az oktatas szinvonala is csokken hisz mikor eloall az a helyzet, hogy egyszeruen a felvett hallgatok szama tul nagy ahhoz, hogy a biologusoknak, kemikusoknak labor gyakorlatot lehessen biztositani, mikor a programozoknal a geptermi Zh csak alom, mert annyi Pc az egesz egyetemen nincs mint egy teljes evfolyam, sot mar eljutott oda sok egyetem, hogy mar egy szimpla irasbeli dolgozat megiratasahoz sem eleg nagyok a leghatalmasabb eloadoi, mert annyira megnovelte a keretszamot.

Szoval eddig legalabb Mo-n kepzett szakemberekre buszkek lehettunk, hogy az kepes versenyezni a vilag tobbi orszagaval, de ez szvsz mar nem sokaig lesz igy.

Előzmény: Kagakusha (31)
nemmindegy Creative Commons License 2000.11.14 0 0 34
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy világgazdasági léptékben gondolkodva hogy lehet az, hogy magyar szakembereknek idegen cégek tudnak értelmes munkát adni értelmes bérrel, ugyanakkor MO-on NINCS SZÜKSÉG ezekre a "pallérozott" elmékre? Miért? Tényleg ennyire nincs itthon munka? Vagy csak azért nincs, mert a sok ingyenélő/léhűtő/haver-sógor-koma bepofátlankodja magát a megfelelő pozíciókba, és magánál csak hülyébbeket alkalmaz, nehogy kiderüljön a sarlatánsága? És ezek b..sznak el sok-sok milliárdot az állami költségvetésből? Láttátok ma reggel a NapTV-ben a környezetgazdálkodós muksót? Havi másfél milla az ügyvédnek, aki bonyolította a hatástanulmányos rt-vel a szerződést. Inkább nem is mondom, m történjen vele...
MO ismét a hárromillió koldus országa lesz a párezer Tocsik miatt???
Derek Creative Commons License 2000.11.14 0 0 33
Azt hiszem felreertettel en nem irtam semmit arrol,hogy legyen tandij ,vagy ne legyen en csak azt irtam,hogy senki ne higgye azt,hogy az ingyenes oktatas, vagyis ha nincs tandij az ingyenes es valami kegy a hatalom reszerol , de ezt mar egyszer kifejtettem mashol. Semmi sem ingyenes. De az ingyenesen kikepzett magas kepzettsegu munkaero,pl az orvos szolgalatait igenybeveszed az sem ingyenes hanem fizetsz erte. Mert az is a te penzedbol megy kozvetve vagy kozvetlenul. a felsooktatas az beruhazas az egyen reszerol aki ezt igenybe veszi, csak nem mindegy,hogy ennek a beruhazasnak a koltsegeit az fizeti-e aki ebbol kesobb hasznot huz vagy mindenki. Mert vegul is abbol ,hogy en egyetemet vegeztem abbol elsosorban nekem van hasznom, mert en vagyok kedvezobb helyzetben a munkaeropiacon.

Előzmény: szalka (30)
nemmindegy Creative Commons License 2000.11.14 0 0 32
A szomorú az, hogy az egyetemi oktatásra (és persze az összes egyébre — általános és középiskola, gimnázium) áldozni KELL! Azzal mindenki egyetért, hogy képzett, tanult, művelt értelmiségi réteg nélkül nem létezhet egyetlen ország sem (mint ahogy nem létezhet jól képzett mezőgazdászok, lakatosok, autószerelők, cukrászok stb nélkül sem:). A különbség az, hogy a fejlettebb országokban az ipar tartja el az egyetemeket (leegyszerűsítve a kérdést), de MO-on van-e olyan cég/nagyvállalkozó aki ténylegesen képes finanszírozni a "jövő értelmiségének" képzési költségeit? Márpedig amíg nincs egy kiépített gazdaság, amely ezt megteszi, (és a szülők sem képesek erre — legalább is a legtöbbje), addíg az államnak kell valamilyen formában állnia a "cehhet", bízva abban, hogy a végzett szakembereknek tud majd itthon értelmes munkát és megfelelő bért adni, hogy ne az "idegen tőkét" gazdagítsák az általunk fizetett tanulmányaik után.
nemmindegy
Előzmény: Kagakusha (29)
Kagakusha Creative Commons License 2000.11.14 0 0 31
Kedves szalka!
Azzal én is egyetértek, hogy az igazi probléma nem a tandíj eltörlése, hanem az, hogy a kormányzat ezzel párhuzamosan rendkívül rossz helyzetbe hozta a felsőoktatási intézmények nagy részét. A jelenlegi szabályok különösen sújtják azokat, amelyeken pl. pedagógusképzés folyik.
Egyedül a ponthatárokból viszont nehéz bármilyen következtetést levonni, hiszen ezt részben a felvételi keretszámok bővülése is magával hozta.
Üdv.
K.
Előzmény: szalka (30)
szalka Creative Commons License 2000.11.14 0 0 30
Igen persze, hogy az adofizetuk penzebol volt az ingyenes egyetemi oktatas. Csak ez egy olyan dolog, hogy abbol van az EU ellatas, meg az egyhazak is kapnak belole jocskan, meg annak a tanarnak meg az ovononek orvosnak a diplomajanak a kolcsege volt belole finanszirozva aki a te gyerekedet is tanitja (vagy fogja), meg aki a te gyerekedhez kimegy ejjel 3-kor ha beteg stb.
Szoval szvsz inkabb erre a szakkepzett emberek kepzesere forditsa az allam az adomat, mint az egyhazra, vagy a sajat zsebukbe, amik most igy a kozelmultban elobukknak stb.

Szoval az, hogy az oktatason mekkora hangsuly van nagymertekben meghatarozza az orszag jovojet. Mertha az a gyerek fog egyetemre menni es diplomahoz jutni, akinek penze van, akkor majd 10 ev mulva meg lehet nezni az ertelmiseg szinvonalat az orszagban. Nem veletlenul miota tandijak meg ekkora terhek vannak az egyetemi tanulokan meg lehet nezni egyes "sztarszakok" (penzes munka igeretuek) -on kivul a ponthatarol zuhanorepulest vettek.
Mikor engem felvettek 89-ben az egyetemre a szakon ahova jartam 108 volt a ponthatar, es az azelottig meg 105 alatt nem volt hatar.
Aztan egyre kevesebb diak teheti meg, hogy egyetemre jarjon, az egyetem viszont fejpenzt kap tehat erdeke minnel tobb embert felvenni az eredmeny:
Iden a felsooktatasi torvenyben eloirt minimalis ertek 72!!!! volt a szakon a ponthatar. Amikor meglattam azt hittem szegyenemben kidobom a diplomam.
Szoval a jofeju ertelmes diakok ha nincs penzuk nem kerulnek egyetmre, azaz nem kapnak megfelelo oktatast, akinek van penze, de nem olyan ertelmes az kap oktatast, de minek.
Most meg keresettek a magyar szakemberek kulfoldon is es vilagszinten elismertek, de 10 ev mulva ez mar nem lesz igy, ahogy a tendencia halad.

Ez nagyon rovidtavu gondolkodas, mert lehet, hogy ezzel most X millio penzt megsporol iden az allam, de 10 ev mulva a jo szakember ritka lesz mint a feher hollo, na aztan az remek ha ez a cel akkor hajra...

Előzmény: Derek (27)
Kagakusha Creative Commons License 2000.11.14 0 0 29
Pontosan.
És ma is ez történik. Meg persze azt a pénzt, amit a tandíj eltörlésével a felsőoktatásból kivontak, gyakorlatilag nem pótolták. A tandíj bevezetése hosszú távon lehetőséget teremtett volna az intézményeknek arra, hogy valamennyire függetlenedjenek a központi költségvetéstől.
Egy etatista párt persze ezt nem nagyon kívánhatja...
Előzmény: Derek (27)
Kagakusha Creative Commons License 2000.11.14 0 0 28
Természetesen érdekel, és előre is köszönöm. Bár szerintem nem ő az a politikus, aki kompetens lenne ebben a kérdésben...
Üdv.
K.
Előzmény: Törölt nick (26)
Derek Creative Commons License 2000.11.14 0 0 27
"Gondolj arra, ha úgy érzed nehéz, hogy Orbánéknak a sokat szidott Kádár-rendszer tényleg TELJESEN INGYEN adta
a diplomát."

Adta a nagy turot ingyen, egyebkent is diplomat az egyetemek adnak es nem a rendszer.
Fizetett azert mindenki. Semmi sem volt ingyen, mindannyian fizettuk akik dolgoztak.
Most se a kormany adja a diplomat, se a rendszer. Csak az ingyenes egyetemi oktatas eseten azok is fizetik az oktatas koltsegeit akiknek ebbol semmi hasznuk sincs. Vagyis az osszes allampolgar finanszirozza egy viszonylag szukebb reteg tanulmanyait, mivel a kormany az adofizetok penzebol finanszirozza az oktatast. A Kadar rendszerben meg a nem piaci berek tettek ezt lehetove, hogy eleve elvontak ezt az osszeget es nem adoban szedtek be.

Előzmény: Bumeráng (25)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.14 0 0 26
igyexem vigyázni, bár ez esetben ő egyedül lesz, a többiek másfelé ténykednek. De ezt a sulitémát biztosan nem hagyom ki, majd holnap elmondom, hogyan magyarázta kimagát... persze csak, ha érdekel
Előzmény: Kagakusha (24)
Bumeráng Creative Commons License 2000.11.14 0 0 25
Nagyon helyes, hogy mindezek ellenére kitartasz a párt mellett!
Gondolj arra, ha úgy érzed nehéz, hogy Orbánéknak a sokat szidott Kádár-rendszer tényleg TELJESEN INGYEN adta a diplomát.
B)
Előzmény: Törölt nick (20)
Kagakusha Creative Commons License 2000.11.14 0 0 24
Szóval politikusok közé mész ?
Értékekre vigyázni! :-)
Előzmény: Törölt nick (22)
Foti Creative Commons License 2000.11.14 0 0 23
Nejem hallotta a metrón egy nemrég végzett orvos és volt gimis osztálytársa beszélgetését.
A doki 40 alatti nettó mellett ügyel hetente 1x, életekért felel.
Volt osztálytárs jól öltözötten valahol ügynökösködik.


Más, apámtól idézem.

A drága fideszes honatyák anélkül, hogy fizettek volna diplomájukért szídják azt a rendszert, amely nekik is ingyen diplomát juttatott. Jól el lehettek nyomva szegények.

:-(

Előzmény: Bumeráng (18)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.14 0 0 22
Úgy tűnik... mindenesetre ma du. 5-kor van vele "randim" (ez nem kamu!!) és tervezem, hogy rákérdezek a témára.
Előzmény: Kagakusha (21)
Kagakusha Creative Commons License 2000.11.14 0 0 21
Hogyan ?
Hiszen ezt a pontot is kipipálta Kövér polgártárs.! :-)
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.14 0 0 20
Hahó!

Én - egyébként Fidesz tag - első diplomám megszerzésén fáradozom, ami ez évben végre meglesz. A tandíj pedig? Hááááát, szemeszterenként 60.000,- plusz az utiköltség szemeszterenként 20-22.000,- és a szállás szemeszterenként 6.000,- mindezeket összegezve a diploma (könyvek és étkezés nélkül) az valamivel több, mint félmillió forint. Járulékos költségek nélkül. Ez azért csak erős túlzással nevezhető ingyenes (tandíjmentes) első diplomának.

Blan

szalka Creative Commons License 2000.11.14 0 0 19
Hat igen ez szep es jo , hogy legyen hitellehetoseg a egyetemi tanuloevekre,nyugati peldara. Csak emellett az a nagyon-nagy szemellenzosseg, hogy nezz mar korul, hogy hany vegzos tudna visszafizetni, egy jogot vegzett igen, meg egy kulkeres, meg kozgazos igen es aztan , ja igen meg a muszaki-informatika vegzetseguek. De az a budos nagy helyzet, hogy a vegzos egyetemistakbol nagyreszt kozalkalmazott lesz(pl tanar), es akkor az hogy a francba fizetne vissza a hitelt? Vagy vannak ilyen szuper szakmak, mint agrar mernok stb , ahol a kikerulo evfolyamok 5%-ka kap a szakmaban munkat , es az atlagkereset szinten kozalkalmazotti fizetes koruli osszeg. De lehetne meg sorolni szakmakat.
Megoldas az lenne, hogy a tanar, ovono,, gyogypedagogus, szocialis munkas, stb tipikusan a KOZERT dolgozo emberek kepzeset be is lehetne szuntetni, mert egy tanar sohasem fogja tudni kifizetni a tanulmanyaira felvett hitelt. Szoval ez lenne a megoldas? Mar igy is elegge megnott a tanarok atlageletkora. Mert egy fiatal, akinek nincs lakasa egyszeruen igy sem engedheti meg maganak, hogy ennek a palyanak eljen. Alig par eve vegzett tanar ismeroseim sora hagyjak el a palyat, pedig jol csinaljak, szeretik csinalni, de oda jutnak elobb utobb, hogy szep es jo a hivatas, de a sajat gyermekenek is kene valamit enni adni. Ez a magyar valosag sajna. Szoval amig nem biztositott dolog, hogy aki egyetemet vegez, az utana megfelelo fizetesert fog dolgozni, addig ez a hitelkonstrukcio halva szuletett otlet. Vagy pedig a kedvzobb piaci fizetesu szakmaknak a kedveert azert legyen hitel, aki meg szerencsetlen olyan hulye onzetlen, hogy nevetseges osszegert a TARSADALOMERT fog dolgozni, az huzzon a fenebe az egyetemekrol, mert egyebkent tegyuk onkoltsegesse.

Szoval az egyetemista, az nem feltetlen jogasz, maganorvos, kozgazdasz es informatikus palanta, aki a jovoben sok poenzt fog keresni!!!!
Es ezt kene rohadtul belekalkulalni a dolgokba.

Előzmény: Bumeráng (18)
Bumeráng Creative Commons License 2000.11.14 0 0 18
A tandíj bevezetése mellett
az alábbi képviselők kardoskodtak a Felsőoktatási törvény 1992-es
vitájában. Orbán Viktor, Kövér László, Deutsch Tamás, Selmeczi Gabriella.
Satöbbi ! ( ORGY.ÁLT.V-12-1992/125782)
Éppen, hogy a Fidesz ötlete volt az egész magánoktatási és tandíjrendszer
!! Orbán Viktor-t ezért dobálták meg az
egyetemisták 1992 októberében Szegeden ??? Pontosan ezért !!!
Egyébként az egyetemi tandíj bevezetésével magam is egyetértek. Sehol a
világon nem fizeti ki az állam - legfeljebb meghitelezi- a felsőoktatás
költségeit. Ez magam is tudom, hiszen én magam is fizettem a tanulmányaimat
eléggé keményen. Miért fizesse ki az állam egy orvos tanulmányi költségeit
az adófizetők terhére ??? Hiszen ha végez, akkor a praxisban jócskán
kereshet, és távolról sem adja vissza azt, amit belefektettek az
adófizetők. Ezen az alapon egy vállalkozó is kérheti, hogy az induláshoz
szükséges eszközeit fizesse ki az állam !! Még esetleg orvos esetében el is
térnék a szabálytól, hiszen létezik közfeladat is. De miért fizessem én ki
egy ügyvéd jogi tanulmányait? Kifizetem az egyetemét, majd tovább fizetem a
távolról sem csekély ügyvédi honoráriumot ??? Az állam hitelezze meg az
ilyen tanulmányokat és szedje be később, de keményen. Azt hiszed ez
nyugaton másképp van !! Nos akkor nézd meg a tv-ben a "" Miért éppen
Alaszka c."" filmsorozatot. Az orvos ( Felismann) végzett államköltségen a
Harvardon, aztán New Yorkból szépen elhelyezték Alaszkába 4 évig. Ha pedig
nem tetszik neki, akkor vagy visszafizeti a pénzt kamatostul, vagy leüli
!!!! Pedig ott van ám demokrácia !!
Annak idején amikor egyetemre jártam kinn, fel sem merült ilyen gondolat,
hogy az adófizetők fizessék ki a tandíjat. Vagy kifizetted, vagy szerződést
kötöttél valamelyik munkáltatóval, esetleg hivatallal, vagy hitelszerződést
kötöttél, vagy nem tanultál !!!
Wágner úr Creative Commons License 1999.08.18 0 0 17
Jééé, érdekes... az előbb még úgy olvastam, hogy eltörné a tagdíj... lábát? Brrrr... nem szabadna ennyit innom!... Csak tudnám, hogy ennyi keveset, vagy ennyi sokat....
Nos Creative Commons License 1999.08.18 0 0 16
igaz, az a mosoly kissé torzra sikerül...

<÷\

gersu Creative Commons License 1999.08.18 0 0 15
Megint mutatok nektek valamit a régmúltból.

Bár ennek is a politikában lenne a helye, no meg már nem is aktuális, de mosolyogni még lehet rajta.

bubu Creative Commons License 1998.06.04 0 0 14
Kedves EG
Szechenyit ritka nagy kibaszasnak tartom, de nem beszelek ellene, mert akkor ugyanabba a kategoriaba esnek mint akik itt a tandij kapcsan hoborognek, hgy miert nem az alberletet fizeti ki Orban a diakoknak.
Szoval szechnyi johet, adjanak nekem is neked is minel hamarabb ;-)))) minden filler szamit
EG Creative Commons License 1998.06.04 0 0 13

Dear bubu,

Szerintem Pokorny tevedett. Ami
az osszevonasokat illeti, azok
egyesulesek voltak (az egyetemeknek
eleg nehez parancsolni). Azt hiszem
a BKE BME frigy lett volna az igazi
nagy lepes, de a BKE (ha jol tudom
a diakok nyomasara, de ezt nyilvan
van aki kozelebbrol latta) visszalepett.
En nem vagyok egyetemi ember, es
az biztos, hogy ezzel a temaval sokkal
tobb embert lehet verigserteni mint
a gyulazassal. Itt egzisztenciakrol
van szo. Tanszekekrol, belso intezetekrol,
kulonallo gazdasagi osztalyokrol.
Ez darazsfeszek. Ha Orban belenyul
(ami jogilag is komplikalt) nagyon meg
fogjak szurni.

P.S Az izgalmas kerdes az, hogy mi
lesz a Szechenyi Osztondij sorsa, Pokorny
viszi tovabb vagy valtoztatni akar.
A masik az Akademia vs Egyetem.
Ezek megernenek egy igazi vitat,
de hat ez nem szex es nem trianon ugyhogy
nyilvan kutyat sem erdekel. (ez nem
kritikai el, hanem tenymegallapitas
akart lenni)

bubu Creative Commons License 1998.06.04 0 0 12
well, a Pokorny nyilatkozott valamit, hogy a oxfordi egyetem koltsegveteseben kisebb szazalekosan a tandij szerepe, mint a magyar egyetemeken, es ezen kivannak igazitani.
nemetorszagban meg ingyert.
más
nalunk eleg keves olyan foglalkozas van , ahol "az elmaradt kereset a legnagyobb koltseg a tanulasban", pl. ezert is nehezen osszevethteto a helyzet az amerikaival.
mas
mi volt az ertelme az orult egyetem osszevonasoknak?
EG Creative Commons License 1998.06.04 0 0 11

Dears,

Indianaban eleg magas
a tandij, Kaliforniaban kaliforniai
lakosoknak alacsony.
Oxfordban a legtobb college-ban arany-
lag magas a tandij (de a kevesbe
tehetosoknek az allam fizeti), Nemet-
orszagban gyakorlatilag nincs is tandij.
Egyseges minta nincs.

A diakok szamara a legnagyobb koltseg
egyebkent az elmaradt jovedelem, tehat
a lenyeg financialis szempontbol az,
hogy rovid ido alatt tudja a kimaradt
jovedelmet potolni. Ez az orszag gaz-
dasagi allapotatol es a diak valasztott
szakmajatol fugg.
A tandij az egyetemi jarulekos koltsegek
kevesebb mint fele.

A felsooktatas alulfinanszirozottsaganak
nagysagrendjerol. Alma Materem jonevu
elitjellegu de nem Ivy League egyetem,
eves koltsegvetese 600 millio dollar.
Ennek harmada a tandijbol, harmada
a vagyon hozadekabol, harmada allami (IN)
tamogatasbol van finanszirozva.

A georgiai Emory University maganvagyona
(azt hiszem a Coca Colatol kapta)
egy milliard dollar korul van.
A Harvard-e tobb milliard dollar.
Az egy eleg kicsi egyetem es
milliard feletti a koltsegvetese.

A mi egyetemeinknek nem a Harvardhoz,
az MIT-hez vagy a Berkeley-hez kell
merniuk magukat, mert az orszag
sem az Egyesult Allamokhoz meri magat,
de a nagysagrendek azert elarulnak
valamit.

Magyarorszagon
a professzorok fizetese alacsony,
az oktatas korulmenyei helyenkent
megalazoak. A szinvonal idonkent
eleg magas, de altalaban egyenetlen.
Egyebkent a felsooktatasi torveny
miatt az allami beavatkozas lehetosege
finoman szolva korlatozott.
Errol szol a tortenet es nem egy valasztasi
igeretrol (amit ertelmes indoklassal
akar be is lehetne tartani, nem tetel,
a lenyeget nem erinti)

Töfröcsó Creative Commons License 1998.06.04 0 0 10
Ez mindenesetre olcsó igéret volt a FIDESZ-től!
DE!
Tudjátok nálunk az öcskös most nyomja a fősulit rendesen tanul mint állat! (Ő nem a sorozás, munkavégzés elől bújt oda) Az ő átlaga jó, ezért az ösztöndijja is jó! (-2000Ft tandíj így észre sem vehető, pedig mi sem papírpénzzel tapétázunk)
MÁSH!
Aki járt felsőoktatási intézménybe az tudja, hogy nem a tandíj a sok! Jegyzetköltség, kolesz, ellátás és egyéb járulékos, na az igen! Miért nem ezzel foglalkozik a KormányViktor?
JA:
- GYES....pld (ez is megérne egy topcit)

REKLÁM:
Idős, vidéki anya vagy nagyi nem tudom már... neki üzenem, OK nem kell fizetni tandíjat sebaj akkor sem fogja tudni felsőoktatási intézménybe küldeni a fiát! Ugyanis a reklámból befolyt keresete nem biztos, hogy fedezni fogja a vonatjegy árát!)

santa Creative Commons License 1998.06.04 0 0 9
Nem ertem ezeket a Fidesz-fikazokat. Mar miert kene feltetelezni, hogy mindenki hazudik, mindenben? (ennyire mexoktuk gyulat?) Ti peldaul mi alapjan szavaztatok? Csak nem az elmult 4 ev "megbizhato" igeretei alapjan? A Fidesz legalabb monta, hogy eltorli, Gyula meg meg ezt sem, sot.(O mast igergetett, amivel masokat fogott meg)
Kulonben ez akkora politikai ziccer, hogy hulye lesz Viki kihagyni, mer csak laccolag olyan nehez megoldani. Ha ezt a kis lepest megteszi, akkor mar mindjart megbizhatobb lesz az imidzse, amivel meg tobb embert allit maga melle.
bubu Creative Commons License 1998.06.03 0 0 8
Telleg, miert faj nektek ez a tandij dolog?
ugy sikit mindenki mintha az o szedne be a tandijat, holott...
Laci Creative Commons License 1998.06.03 0 0 7
Szeptemberben kiderül, hogy milyen szinűek is Vitya fogacskái.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!