Keresés

Részletes keresés

ABBA234 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 881
"A tudomány kizárja Isten létét. Aki hisz istenben az nem hisz a tudományban és fordítva."

A tudomány nem zárja ki Isten létét, mert a kizáráshoz az állításra vonatkozó bizonyíték kellene.Ilyent pedig senki nem tud produkálni.
Aki hisz Istenben az attól még elfogadhatja a tudományokat (azokban nem hinni kell, csak azon részeiben , amelyek jelenleg elméletek és nem bizonyítottak.) és alkalmazza azok eredményeit.II.János Pál a hit és a tudományos eredmények egyeztetését sürgette.De nem azért, hogy cáfolja Isten létezését.Sok tudományos világban elfogadott, komoly eredményeket elért tudós hisz Istenben.Ezzel gondolom nem mondtam újat.

Úgyhogy mindkét állításod hamis.
Előzmény: Nelsonn (880)
Nelsonn Creative Commons License 2010.06.14 0 0 880
A tudomány kizárja Isten létét. Aki hisz istenben az nem hisz a tudományban és fordítva.
Ha végtelen dimenzió létezik, végtelen párosítás, valamelyik csak 1 db atommal különbözik a miénktől, valamelyikben még csak Föld sincs, akkor ez azt jelenti hogy, végtelen dimenzióban ugyan úgy létezik a biblia ergo Isten is.
Ha ez így van akkor vagy végtelen Isten létezik vagy egy Isten aki végtelen dimenzió felett "uralkodik". Mind a kettő lehetőség eléggé valószínűtlen így maradt az hogy "nincs Isten".
Ha ettől el is tekintünk ott az evolúció. Mikor volt az a pont amikor isten eldöntötte hogy ez az élőlény már ember, így ő már mehet a mennybe vagy a pokolba. Amikor még csak egysejtű volt, vagy már gerinces esetleg már tudta mi az a tűz, vagy csak a fejlettebb értelem megjelenésétől kezdve? Én az értelemre tippelnék de ha ez így is lenne vannak, értelmes állatok is akkor ők is a mennybe mennek?
(nem olvastam a bibliát lehet hogy erre van válasz benne, kíváncsian várom)

la Mer Creative Commons License 2002.10.11 0 0 879
nemtom
DaemonLaz Creative Commons License 2002.10.04 0 0 878
Naponta nyer bizonyítást, hogy nincs. Néha picit talán még sajnálom is.

[ D a e ]

Threepwood Creative Commons License 2002.09.17 0 0 877
Helló! Hogy van-e, vagy nincs, az egy olyan kérdés, amire hiteles választ sohasem fog kapni az emberiség. Én nem vetem el a létét, nem is mondom, hogy van, de abban biztos vagyok, hogyha van, akkor nem a keresztény eszmék szerinti Istenre kell gondolni, (mondjuk közel jár hozzá, de pl. a világ "teremtése, már ha volt, az egy kicsit máshogy zajlott le) hanem egy olyanra, amit emberi ésszel nem lehet felfogni. Én inkább arra hajlok, hogy van, de abszolút nem vagyok benne biztos.

Threepwood

Macisz Creative Commons License 2002.01.16 0 0 876
Hali-hó!

Mi van veletek?

tebo Creative Commons License 2001.08.16 0 0 875
Hello

A kerdesre a valasz: van.

Macisz Creative Commons License 2001.08.15 0 0 874
hányadik emeleteről?
Előzmény: V Spender (872)
SanyaX Creative Commons License 2001.08.14 0 0 873
Ha már a lökésnél járunk, jól néz ki a takarítónő?
Előzmény: V Spender (872)
V Spender Creative Commons License 2001.08.12 0 0 872
Eh... mindenki megy valahova... chak én döglök itthon... eh... Mingyá meg is kérem a takaritónőt, hogy löklyön ki az ablakon...
Előzmény: SanyaX (870)
V Spender Creative Commons License 2001.08.12 0 0 871
Ámen.
Előzmény: Daikini (869)
SanyaX Creative Commons License 2001.08.12 0 0 870
Darkhorse-om!

Nem voltam itthon, csak most olvasom a válaszod. Az érvelésed nagyon logikus és jó. A különbséget úgy fognám meg, hogy az elemi részeket én sem láttam, tehát látszólag úgyanúgy "hittel" élek velük, mint a vallásosak a Teremtővel. De ezeket a laborokat, ha akarnám, meg tudnám látogatni, és tudok beszélni azokkal, akik mikroszkópjaiokkal megnézik, ill. matematikailag leírják őket, és a vizsgálataikat meg tudják ismételni.
Mindazonáltal igazad van abban, hogy a megismeréseim korlátain túli dolgokról én sem nyilatkozhatnék úgy, hogy kizárom őket, pl. a létezés egy másfajta formáját. Az én gondolatmenetem az, hogy ami túl bonyolult a megismerhetőhöz képest, az valószínűleg nem létezik - ez sem tökéletes logika, elismerem.

Előzmény: darkhorse (863)
Daikini Creative Commons License 2001.08.09 0 0 869
A topicra valaszolva: Igen :-)
redhut Creative Commons License 2001.08.09 0 0 868
Aki hisz benne, annak van, aki meg nem, annak nincs.
Nem kell egymást meggyőzniük a maguk igazáról, és nem lesz több vallásháború.
BETLEHEMES Creative Commons License 2001.08.09 0 0 867
amúgy nem tökmindegy, van-e isten vagy nincs?
saafi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 864
szeretnem, ha lenne (de jo a Nirvana is)
darkhorse Creative Commons License 2001.08.07 0 0 863
Kedves SanyaX!

Igen: akarok - inkább szeretnék - viszont ezzel a "ténnyé növelés" dologgal nem értek teljesen egyet. Ezt felfoghatjuk úgy is hogy elfogadom, mint ahogy azt is elfogadom, hogy pl. léteznek szub-atomi részecskék - én ugyan még egyet sem láttam, sőt: olyan buta vagyok, hogy még a létük bizonyításának matematikai elméleti fizikai leirásait sem tudom felfogni. Nem tudok róla megbizonyosodni, csupán csak hiszek bennük. :-)

A létezés könnyed bizonyításáról pedig:
Attól függ, hogy értjük a létezést. Isten biztosan nem úgy létezik ahogyan én és én sem létezem olyan módon, ahogy Isten létezik.
A két létezés formát, szintet nem lehet összehasonlítani egymással.

(:dh:)

Előzmény: SanyaX (862)
SanyaX Creative Commons License 2001.08.06 0 0 862
Kedved Darkhorse!

Te láthatóan hinni AKARSZ, ezért ténnyé növeled azt, amit hiszel. Próbáld ki, hogy ez bejön-e valami megfogható dologgal kapcsolatban is. A saját létezésedről könnyebben meggyőződhetnél.

Persze sok olyan dolog van, ami pont fordítva van, mint hinnénk.

Előzmény: darkhorse (861)
darkhorse Creative Commons License 2001.08.06 0 0 861
...de előtte begolyózott... :)))

Pathmaster nagyon jól leírta. itt, a (11). hozzászólásban.

Szerintem VAN ISTEN, és ha már kételkedni kell valakinek a létezésében, akkor inkább megkérdőjelezem a saját kb. 25000 napos anyagi létezésemet.
Mérhetetlenül csekély mennyiség ha csak 1000000 évet nézek akkor is. ...És ettől hol van még az örökkévaló tökéletes létezés? :-)

(:dh:)

Előzmény: Albibaba (855)
ZaphOd Creative Commons License 2001.06.08 0 0 860
NINCS!!!
Herold Creative Commons License 1999.02.07 0 0 859
Hogy van-e Isten? Van. Nélküle nem lennénk itt.
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.02.06 0 0 858
Doktor ÚR már megbocsásson de maga HTML-bomba hálózatot szövöget ?
Azt warezék jobban csinálják...
Előzmény: F.B. I. doktor (857)
F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.02.06 0 0 857

KÉRÉS

Kérem azokat, akiket érdekel ez a topic, hogy nézzenek be egy pillanatra a Beszéljük meg ! (Info) topic-ba, és ha egyetértenek az ottani [1999.02.06 06:55 és 1999.02.05 19:46] javaslatommal, akkor támogassák, ha nem értenek vele egyet, akkor is írják meg az indokaikat.

Aki mégis egyetért, attól szívesen venném, ha címet és ajánló szöveget javasolna az új fórumhoz.

Hálásan köszönöm, tisztelettel,
mint fent
tomco Creative Commons License 1999.02.01 0 0 856
van?
Albibaba Creative Commons License 1999.02.01 0 0 855
Isten meghalt!
(Nietzsche)

Nietzsche meghalt!
(Isten)
Szombatosok Creative Commons License 1999.01.22 0 0 854
ALLAH?

Ki az a Mozes es Jezus?
Hat tudod azok akikrol Mohamed a Koranban olyan elismeroen ir es amirol neked halvany fogalmad sincs.
Szoval mielott beinditod itten a Jihadot nezzel mar utanna miben hiszel es miert.
Hasselamalajkum.
Gyaur Kutya.

Isten Creative Commons License 1999.01.22 0 0 853
ISTENEM!!!
Thad Creative Commons License 1999.01.21 0 0 852
1Kor.8:5-6
„Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, a minthogy van sok isten és sok úr; Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, a kitol van a mindenség, mi is o benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, a ki által van a mindenség, mi is o általa.”
lfs Creative Commons License 1999.01.21 0 0 851
Nincs ISTEN!!!
lfs Creative Commons License 1999.01.21 0 0 850
Van ISTEN!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!