Keresés

Részletes keresés

Radon Creative Commons License 2000.04.02 0 0 38
Tudtommal az ATS2=255 egy bizonyos karaktersorozat ellen véd, amit ha elküldenek neked pl. emilben, akkor egyes gagyi modemek bontanak.
Itt van az én javaslatom. Nem vállalok értük garanciát, tekintve, hogy nincsenek vonalszakadási gondjaim, nem használom őket. Naponta 18-7-ig fent vagyok a hálón, hétvégén 15-7-ig. Szakadás havi 3-4 alkalommal fordul elő.

Tehát:

1) A modem Extra beállításaihoz írd be a következőt, ahogy itt látod kisbetükkel:
at s10=40
A 40-es számot 255-ig növelheted, de nem ajánlott akkora érzéketlenség. Javaslom a 70-et.

2) AT&C0&D0 (nem o, hanem zero!) A Win egy csomó parancsot kiad inicializálás címén, de ez az utolsó, amit végrehajt. Ennek hatására ha kihúzod a modemet a gépből és a telefoncsatiból, akkor is azt hiszi, hogy megvan a kapcsolat. Akár újra is indíthatod a gépet (sajnos az internet kpacsolat nem fog működni). Tehát semmi féle képpen nem dobja le magától.

Próbáljátok ki őket! Mint mondtam, garanciát nem vállalok.
Még valami. Való igaz, hogy az ISP-k 10-20 perc inaktivitás után bontanak. Ez nem nehéz kivédeni, pl. az Outlook Expressben be kell állítani, hogy "Új üzenetek keresése 8 percenként" és leküldeni ikonba.

Előzmény: Red Dawn (20)
Törőlt_nick Creative Commons License 2000.04.02 0 0 37
A QRVA ÉLETBE MÁR !!!!!!! NEM HISZEM EL, HOGY ILYEN TECHNIKA MELLETT FÉLÓRÁNKÉNT MEG KELL SZAKADNIA EGY KAPCSOLATNAK !!! VALAKI MINGYÁ' EGY NAGY POFONNAK LESZ KISGAZDÁJA!!! :((((

:)

Előzmény: Törőlt_nick (35)
enginer Creative Commons License 2000.04.01 0 0 36
Tudod, sok kicsi .......
Előzmény: Törőlt_nick (35)
Törőlt_nick Creative Commons License 2000.04.01 0 0 35
ma zsinórban szakadok megfelé. ennyit a 150 ft-ról.
Andrist Creative Commons License 2000.02.26 0 0 34

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Nagy összegű a Matáv számlád ?
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

- Szeretnél magadnak számlarészletezőt készíteni, mielőtt megjön a Matáv számla?

- Szeretnéd pontosan tudni, milyen hosszan neteztél és mennyit kell
ténylegesen fizetned a Matáv felé?
... ha igen, akkor:

1.) Állítsd be a modemlog funkciót (Naplózás):
Start - Settings - Control Panel - Modems - (Aktuális modem kiválasztása) Properties -
Connection - Advanced - Append To Log (bekapcs.) - OK

2.) Írj egy levelet az andrast@netposta.net címre bővebb információért...

Udv,
Andras

freeze flash Creative Commons License 2000.02.16 0 0 33
Az általában 10 perces adatforgalom nélküli időszak utáni lebontás az ISP-k részéről általános gyakorlat.
Nekem egy időben lelassult, majd bontott.
Pár napon keresztül félóránként maceráltam a 1212-t, aztán ők unták meg előbb, átraktak _fizikailag_ egy másik vonalra, erről meg elismerték, hogy valami hiba volt vele....
/Valami hiba, hahahahhahaha..... Mikor a vége felé az egyik fazon kezdett magyarázni mindenféle technikai zagyvaságot, elismertem neki, ha kell, bármikor szívesen bemérem helyettük a vonalat, mert csak kissé ezirányú a végzettségem, de akkor balhé van. Húsz percen belül visszahívott, hogy átkötöttek egy másik trönkre... azóta műxik. ;-))))))/

Üdv
ff

p.s.: nagy simlisek ezek, SZVSZ

mash Creative Commons License 2000.02.16 0 0 32

még ha lebontana, de állandóan foglalt (Bp. XVIII. kerülete)

mostis az elnderrel kellett feljönnöm
na az egyből felengedett

icecube Creative Commons License 2000.02.16 0 0 31
Szerintem nem költözik sehova, csak digitális központra akar átállni. Ha több millióba
kerülne az átállás, akár egy komolyabb bérelt vonalait is kihuzathatna...

ice

Előzmény: borcsi (27)
mp3pintyo Creative Commons License 2000.02.16 0 0 30
Nekunk ISDN van es ugyemdebar annak van egy olyan tulajdonsaga, hogy nem szakad meg. Na, ez perszea Matavnal korantsem igaz, ugy 2-3 orankent szepen ledob a vonalrol, persze valamikor meg feljelentkezni sem hagy. Ha normalisan mukodne akkor a lapomon se Mp3 Club 205 Mbyte-nyi cuccos lenne hanem joval tobb. es az is erdekes, hogy a maganelofizetoknek van ejszakai kedvezmeny mig a ceges elofizetoknek nincs.
laca55 Creative Commons License 2000.02.16 0 0 29
A rendszergizda tippje igaz.
Hozzám is telepítettek "hívásvárakoztatást" - kérés és értesítés nélkül. 4 hónapig szakadtam naponta, mikor végre kiderült, hogy mitől szakad a kapcsolat napi szinten. Akkor visszafizették a szolgáltató újrahívását 4 hónapra visszamenőleg.
Én azért tartom szándékos disznóságnak a Matáv viselt dolgait, mert számtalan példa bizonyítja, hogy eljátszák kisded, de jövedelmező csalásaikat, de csak a reklamálóknak fizetik vissza a Matáv szándékos tévedéseinek anyagilag igazolható részét. A többiek - 99% - pedig fizet és persze szitkozódik. Ez a monopol helyzettel való szándékos visszaélés példája. És tehetik ezt büntetlenül. Remélem nem sokáig.
Előzmény: suhodminyák (28)
suhodminyák Creative Commons License 2000.02.16 0 0 28
Van egy rossz hírem a számotokra. Este 6 után is lebont. Én általában 10-ig szoktam netezni itthonról és ez mindennapos jelenség nálam.

Egyébként egy rendszergazdánál azt a tippet kaptam, hogy a Matáv kéretlenül aktiválta mindenkinek a hívás várakoztatás egyébként ingyenes szolgáltatását. Ha valaki ekkor megpróbál felhívni, azonnal bomlik a vonal. Meg kell őket kérni, hogy legyenek olyan kedvesek és ne legyenek ilyen jószívűek hozzád és kössék ki ezt a szolgáltatást. (Egyébként a hívó így sem tud elérni!)

Amikor ezt a hozzászólást írom, már túl vagyok egy elbontáson 5(!) perc netezés után. 18:32

borcsi Creative Commons License 2000.02.15 0 0 27
Egyebkent akinek gyakran bontogat, digitalis alkozponthoz kapcsolodik, vagy analoghoz? Segithet a probleman az ha atnyergelek digitalisra? Mennyit kell ezert fizetni, es mivel jar?


Segíthet, persze! A költség viszont - attól függően, hogy milyen környékre költözöl -, akár több millió ft is lehet! Ja! És a bútorszállítókat se hagyd ki a számításból!
Előzmény: TuneFish (25)
bluckx Creative Commons License 2000.02.10 0 0 26
10 perc... Azota mar az interware is a multe... Egyebkent pop3mal is lehet ugy buveszkedni, hogy ne menjen el 10 percenkent a pass. Csak a levelezonek kell tudni. Javaslom a POP3 RFC-jet olvasasra.
TuneFish Creative Commons License 2000.02.10 0 0 25
Nem kell ahhoz celprogi, hogy fenntartsa a kapcsolatot. Egy IRC kliens is eleg. Belepsz vele a kedvenc csatidra, es awayra rakod magad...
Amugy eloszor erdemes a telefonvonalad es a modemed milyenseget is figyelembevenni, mielott itelkezel a MATAV folott. A vonalrol ok tehetnek. Ha a modem a bug-os, akkor talan szallj magadba.
Egyebkent akinek gyakran bontogat, digitalis alkozponthoz kapcsolodik, vagy analoghoz? Segithet a probleman az ha atnyergelek digitalisra? Mennyit kell ezert fizetni, es mivel jar?
névtelen Creative Commons License 2000.02.03 0 0 24
A 10 perces levéllekérés nem bizonsági rés?
Ha rádcuppan a hekker, akkor vár 10 percet és elfogja a jelszavadat a POP3 kódolatkanságának köszönhetően......???

nekem az órás módszer jobban tecc.... majd kiprószálom..

Előzmény: bluckx (22)
Dr.Brain Creative Commons License 2000.02.03 0 0 23
Én az InterWare-nél vagyok, és ott a szerződésben benne van, hogy ha 10 percig nincs adatforgalom, akkor a server automatikusan bontja a vonalat.
Én egy Wakeup nevű programmal csináltatok adatforgalmat, hogy ne szakítson. Maga a program nagyon picike, nem csinál mást, mint beül a system tray-be, és beállított másodpercenként küld egy csomagot a servernek, amelyre az kénytelen válaszolni. Nekem 3 percre van állítva, és egyszer sem szakadt még meg. Enélkül volt már rá példa, de akkor éppen aludtam, úgyhogy károm nem lett belőle, csak annyi, hogy mikor keltem reggel 6:55-kor, hogy megállítsam a letöltést, és kikapcsoljam a gépem, már csak kikapcsolni kellett. Magyarul teljesen feleslegesen keltem, mert a gépem ráért volna 12-kor is kikapcsolni. Mindegy nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha kell valakinek ez a progi, akkor szóljon, és felteszem egy ftp serverre, és majd letöltitek. Egyetlen darab exe-ből áll.

Red Dawn: Az InterWare nekem még egyszer sem szakított, úgy, hogy volt megfelelő mennyiségű adatforgalmam. Valószínűsithető a vonal minősége. Budapesten a telefonközpontok sok helyen elavultak. Én szerencsére az egyik legújabbhoz tartozom, elképzelhető, hogy ezért nincsen gondom. Ha ez a hiba oka, akkor viszont miért megy másik szolgáltatóval? Igazából én sem tudom, hogy neked mi lehet a hiba oka. Majd még gondolkozom egy picit...

Dr.Brain - The BrainTransplantator

bluckx Creative Commons License 2000.02.03 0 0 22
Interware-nel szerzodeskoteskor felhivtak a figyelmem, hogy 15 perc forgalommentes idoszak utan server oldalon lebontanak!!! :( Levelezo beallitva 10 perces aut. letoltesre... :))))
Red Dawn Creative Commons License 2000.02.03 0 0 21
És akkor mi van, ha kiadok neki sok letöltést, akár különböző szerverekről (100 mega vagy több, ennyinek nem szabad lejönnie egy 33.6-os modemmel egy éjjel :), szóval ellátom folyamatos munkával és mégis szakít, és megint szakít...

- modem? nem, más szolgáltatóval jó volt
- telefonvonal(otthon)? dettó
- valaki kilő? nem is tudják, hogy fent vagyok, hiszen csak letöltök
- szolgáltató? Interware tudtommal nem erről híres
- telefonvonal (szolgáltató)? hát talán... állítólag a 06-40-es nem jó ehhez, de ennyire brutálisan sz*r nem kéne, hogy legyen. Különben meg van másik behívó szám és az is szakít =)

Szóval nemigen tudom mi lehet.
De a Matáv direkt szemétkedésében nem tudok nem hinni :(((

RD

Red Dawn Creative Commons License 2000.02.03 0 0 20
Addig keresgélsz a modem beállításaiban, amíg nem találsz egy 'speciális' mezőt. Oda beírod: ATS2=255
Ennyi :o)
Előzmény: névtelen (18)
originalqszi Creative Commons License 2000.02.03 0 0 19
De bizony, hogy direkt csinálják!!!!! Engem is minden pénteken (szombaton nem!!!!) egyszer megszakítanak:((( Egyik telefonszerelő barátom mondta, hogy többszöri előfordulás után érdemes a matávot megfenyegetni egy feljelentéssel és akkor elmaradnak a megszakítások!:))))
Tavaly éltem ezzel a módszerrel és el is maradt a megszakítás, most azonban 2 hónapja megint megy a játék:((((( Szerintem így készítik elő az általánydíjas módszer választására való ráharapást:DDDDD Fizess még többet és nem szakadsz meg:((((( Jó bevezető reklám:(((((((
Javaslom, hogy még 5 év monopóliuma legyen a matávnak!!!! A sportrepülés nagyon drága szórakozás!!!!!!
Előzmény: gejza (-)
névtelen Creative Commons License 2000.02.03 0 0 18
Van egy hekkermóccer:
megpingelik a gépedet egy speciális karaktersorozattal, azt a modem AT kódként érti, és lebont (mert lebontás barancsot kap...)

Védekezés: a modem intit stringjébe betenni a megfelelő parancsot... s hogy mit?
Ha tudjátok, írjátok meg!!

Amúgy nem csak a mi gépünk bonthat, hanem a szerver is (ha x percig nincs adatforgalom, akkor -ha be van állítva- a kilens és a kiszolgáló szervere is bonthat..)
Az utóbbi elleni védekezés csak rendszeres adatforgalmat generáló progikkal...

Egy tipp: ha valaki webes levelezést használ, akkor célszerű lehet offline-ban megírni a levelet a notepad-ban, s copy-paste-vel betenni a webes levelezőbe.. főleg, ha nem a 150 Ft-ra játszol....

EmpZoooli Creative Commons License 2000.02.03 0 0 17
En rendszeresen nyomom 10tol hajnal 4ig, es semmi problema.
DE!!!!
Az elmult heten (es a mostanin) mar estenkent tobbszor is szakadtam.
Kezdek en is gyanakodni...
gersu Creative Commons License 1999.08.26 0 0 16
UTEFM!

Hogy lássátok, hogy dolgozom.

Nektek lebont a MATÁV? Mert nekem, amíg otthonról neteztem, bizony lebontott. A dög.

gejza Creative Commons License 1998.06.08 0 0 15
Köszi a jó tanácsokat!
Az óra jó! A másik dologhoz anyit, hogy az a beállításoknál nekem nincsen engedélyezve ami a kikapcsra vonatkozik. Ennek ellenére lebont, hiába van kikapcsolva az x- perc utáni bontás! Nem lehetséges, hogy az elenderes szerver bont le ha nem érzékel adat mozgást?
tlaci Creative Commons License 1998.06.08 0 0 14
És még egy fontos olyan központoknál, ahol egy figyelmeztető hang jön, ha foglaltság ellenére bejövő hívás van. Ez a hang értelemszerűen bontja a modem kapcsolatot, de ezt is be lehet állítani a modem beállításoknál, csak a központtól meg kell tudni a letiltó/engedélyező stringet. Nekem szerencsére dróton jön a net, a modem kicsit szerencsétlen, a telefont végül is nem erre találták ki. Talán a kábel TV hálózat szerencsésebb lenne. Meg a proxy is segít, de nem csodaszer. Nagyon az elején jár még ez az informatika, pedig sok mérnökév ls M$ lett eltapsolva!
Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 13
ZöPö

Már nem aktuális, rájöttem magamtól.

Üdv, Régimódi

Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 12
ZöPö

Hogyan kell beállitani a Win95-öt ??

ZöPö Creative Commons License 1998.06.08 0 0 11
Jó az az óra, de még jobb beállítani az oprencert, hogy x. perc inaktivitás után SE bontson le...
Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 10
Hali,

Nekem ugyanez volt a problémám, ha
csak olvasgattam a törzsasztalt és nem
küldtem vagy kaptam adatot, akkor nekem
is lebontott a vonal. Ha folyamtosan szörfözgettem, akkor no problem.
Devnullnak van igaza, a megadott cimmel
jól működik a dolog.

Köszi a segitséget !!!

Üdv, Régimódi

devnull Creative Commons License 1998.06.08 0 0 9
gejza !

Bevált a dolog? Lécci válaszolj, nagyon érdekelne, hogy másnál is működik-e, kösz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!