Keresés

Részletes keresés

originalqszi Creative Commons License 1999.09.24 0 0 90
Csibe létezel még ezen a néven????:-)))
Vagy van annak már több, mint éve?

Örömmel léptem topicodba, mert már fentem rímeimet a félreérthetetlen karlendítésre, aztán lementem a topicnyitóra és látom, hogy mégis félreértettem:(((( Én az egyszerű népi karlendítésre asszociáltam:DDDDDDDD

Előzmény: Csibe (-)
tlaci Creative Commons License 1998.06.15 0 0 89
madár, a legnagyobb bolsi gondolkodó, Lenin is állandóan a hatalomról írt, minden gondolata ekörül forgott. Horn csak egy kis figura hozzá képest, de valami csak ragadt rá Rosztovban is.. Tudományos kommunizmusból jelese volt!
madar Creative Commons License 1998.06.14 0 0 88
Kedves Esik!
Sejtem.
És lehet, hogy igazad van. Majd igyekszem becsukni a fülem, ha a hatalom szót hallom.
Amit pedig a liberális demokratáinkról olvastam, úgy érzem, ide kívánkozik, és talán magyarázat is ódzkodásomra:
"A liberális demokratákat még különösen megviseli az, hogy NATO- és EU-tagjelölt hazánkban bekövetkezett a Kádár korszak becstelen rehabilitációja."
(Tamás Gáspár Miklós, 1998. május 6.)
Esik Creative Commons License 1998.06.14 0 0 87
Kedves madar!
Megertem a huzodozasodat a hatalom szotol, de hidd el eredeti jelenteseben kicsit mas, mint ami az elmult idoszak miatt Nalad hozzatapadt. Az ellenorzott hatalom, sot uralom hozza tartozik a demokraciahoz. Az pedig, hogy ne jojjon letre tulzott hatalmi koncentracio, a demokratikus intezmenyrendszeren, es azok mukodtetoitoin-beleertve a valasztopolgarokat- mulik. Onmagaban a hatalom erteksemleges.
Esik
P.s.
Azt ugye tudod a demokracia szo mit jelent?
madar Creative Commons License 1998.06.13 0 0 86
Kedves Esik!
Szerencsére nekem nincsenek anarchista ismerőseim, de a te ismerőseid véleménye is mutatja, hogy az anarchisták és cocik között (múltbeli beidegződéseik és mozgalmuk eredete okán) bizony, sok a hasonló vonás. Az, hogy a hatalmat nyerem meg, vagy jogosítványt arra, hogy ellenőrzés mellett a társadalmat, az országot irányítsam, a közjót szolgáljam -óriási különbség. A hatalom kizárja az ellenőrzést, ezért hívják hatalomnak, és ezért utálatos szóhasználat számomra.
Tartom a véleményemet, hogy ez, mint politikai cél, szerencsére ma már nem is szalonképes.
Esik Creative Commons License 1998.06.12 0 0 85
madar!
Pont ezt mondjak az anarchista ismeroseim is.:-) Amugy: "a politika a hatalom megszerzesenek es megtartasanak muveszete". Es ez sajna nem coci talalmany. Es biza a valasztasok pont errol szolnak: az elkepzeleseid megvalositasahoz szukseges hatalmat kepes vagy-e megszerezni...
madar Creative Commons License 1998.06.12 0 0 84
Kedves Santa!
Ha azt a szót hallom, hogy hatalom, kinyílik a bicska a zsebemben. Ez a legundorítóbb bolsi kategória (lásd:"néphatalom", "a hatalom megszerzése", "a proletáriátus hatalma" stb.) és mint fogalom olyan alapvető ellentétben áll a demokráciával, (ami rendkívül strapás dolog, de még jobbat nem talált ki senki), hogy nem is értem, miért ismételgette Horn és a többi coclista állandóan ezt kifejezést, amikor tudhatták volna, hogy semmi sem árulja el jobban hátsó szándékaikat, mint ez a szóhasználat. Az emberi együttélés alapja, hogy nem uralkodunk mások felett, azaz nem gyakorolunk hatalmat másokon. Természetesen az édekeket ütköztetni és hierarchiába kell állítani, de ez nem jelenthet egyértelmű és kizárólagos hatalmat, mert a hatalommal szemben nincs érv, a hatalom maga az önkény. A hatalom a kapzsiság és önzés szinonímája, annak deklarálása, hogy azt tehetek, amit akarok, a mások sérelmére. A hatalom nem lehet jóindulatú, mert különben nem létezne. nem vonom kétségbe a közhatalom jogosságát, de ezt a szóhasználatot is kerülném, mert rögtön az az érzésem támad, hogy a "köz" elnevezés mögött közönséges gazemberek bújnak meg, és ez az érzésem sajnos általában nem bizonyúl alaptalannak.
Remélem, hogy az új kormányzat nem törekszik "hatalomra", inkább elhivatottságra, a közügyek konszenzusos rendezésére. A hatalom mániások meg húzzanak el egyszer és mindenkorra a sunyiba.
HJM Creative Commons License 1998.06.11 0 0 83
Kedves santa

Természetes dolog, hogy a választások a hatalom megszerzéséről szólnak.

De nem CSAK a hatalomról, sokkal többről van szó.

Én azt írtam, hogy csak a hatalomért, ezzel arra utalva, hogy csak a hatalom a fontos nekik, nem pedig az ország érdeke!

Lásd a mai titkos Orbán-Torgyán találkozót.

Zoltanius Creative Commons License 1998.06.11 0 0 82
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy TLaci és tsai, amikor még nem lehetett, hol voltak vajon? Hogyan mozdították elő, hogy a hazájuk egy szabad, demokratikus ország legyen, ahol szabadon elzavarhatják a nekik nem tetsző kormányt? Most azokat szapulják, akik tettek is valamit a hazájukért akkor, amikor ez még nagy kockázatokkal járt. Olyan embereket akarnak lejáratni, akik jelenleg is azért dolgoznak, hogy ez az ország, és a történelme folytán hátrányba került régió végre a szabad európai országokhoz tudjon csatlakozni. Lásd Soros György.
santa Creative Commons License 1998.06.03 0 0 81
Miert vagytok mindig ezzel a "hatalom megszerzesevel" kiakadva? Mar Horn Gyula is olyan szepen emlegette parszor a teveben a valasztasok elott (gondolom lejaratasilag), hogy az ellenzeknek csak a hatalom megszerzese a celja. Hat ebben valoszinu igaza van. Ezert vannak a valasztasok. Hogy valamelyik part kormanyt alakithasson, es ezt ugy is hivhatjuk, hogy megszerzi a hatalmat. Vagy Horn es partja mi a fenenek indult, ha nem akarta mexerezni a "hatalmat". O ezt hogy hivja onmaga eseteben? Vagy esetleg neki nem "hatalma" volt az elmult negy evben?
HJM Creative Commons License 1998.06.03 0 0 80
Kedves tlaci

Ha vallásos lennék így írnám:
Isten bizony nem értelek!

Azt bizonygatod állandóan, hogy ti az ország és a magyarság javát akarjátok, ugyanakkor elutasítasz minden olyan dolgot, megoldást ami nem illik bele a MIÉP nacionalista törekvéseibe!

Valóban úgy gondolod, hogy csak neked(nektek) lehet igazatok?

Miért ne lehetne az értelmes embereknek(politikusoknak) az ország érdekében összefogni

Vagy nálatok az összefogás csak szűk pártérdekből (hatalom!) lehetséges?

Amilyen hangosan hirdette az egész jobboldal(veletek együtt) az összefogás szükségességét a kormány leváltása (a hatalom megszerzése!) érdekében, olyan mereven utasítod(utasítjátok) el az ország érdekében ugyanezt a megoldási lehetőséget.

No látod a "karlendítés" ezt is jelenti többek között, sok más mellet. Ha nem tudod, hogy mit akkor olvasd el te is a saját programotokat, meg a szentbeszédet.

Egyébként a "márciusi front" alapötlete tőled származik.

tlaci Creative Commons License 1998.06.03 0 0 79
márciusi frontokat nem a Csurka félék szoktak alkotni, más pártok határozatait nézegesd!
"Mi lenne, ha egyszer ebben az országban végre nem egymást marnánk, hanem összefognánk a nemes célok érdekében? "
Tipikus szoci ötlet.. Fogjunk össze, a barikád mindkét oldalán vannak veszeteségek (56!), stb. Ilyenkor ez a szöveg, amikor kiderülne ki lopott meg kit, ki gyilkolt meg kit. Most is összefogás jön? Az elmúlt 50 évben ki mart kit?
HJM Creative Commons License 1998.06.02 0 0 78
tlaci

Nem is rossz ötlet a "márciusi front"., beszélj a Csurkával, hátha neki is tetszik.

Egyébként én meg elolvastam a MIÉP programját és a "püspök" úr szertbeszédét amit "mint semleges egyházfi" tartott a választások előtt!

Mindkettő tömény nacionalizmus.

Egyébként nem értem, hogy neked most miért fáj annyira Pistapárti tárgyilagossága?

Mi "szoclib-ek" is kaptunk tőle bőven!, de elfogadható volt, mert tárgyilagos maradt és higgadt.

Mi sem azt hányjuk-vetjük a szemetekre, hogy minden rossz amit akartok, csak azt ahogy akarjátok.

Mi lenne, ha egyszer ebben az országban végre nem egymást marnánk, hanem összefognánk a nemes célok érdekében?

Ja igen, már tudom! Nem tudna érvényesülni a régi római elv: "oszd meg és uralkodj".

Ja kérem a hatalom az nagyon édes dolog, különösen akkor, ha az illetékes politikus urakat(mindkét és fenetudja, hogy hány oldalon)a sokat hangoztatott "politikai felelősségen" kívül semmi sem terheli.(Na meg a szajré, amit elvett vagy elvenni akar).

tlaci Creative Commons License 1998.06.02 0 0 77
A faji jelleg, a köröm, a fogazat állapota és a tüntetés közönség elemzése után ez szokott az utolsó "érvetek" lenni: kuss! Ennyire vagytok liberálisok, másság tisztelők, a demokrácia magatok által felkent bajnokai. Örülök, hogy itt egy olyan erős mintát kaptam belőle, amit a valós életben nem volt alkalmam - ott kevesebb a liberálbolsi már. Eddig csak a médiából hallottam/olvastam ezeket, de látom a hívők/szimpatizánsok is pont ennyire toleránsak..
EG nem baj, Te maradsz is ilyennek, ez Nálad hit és nem tények kérdése.
EG Creative Commons License 1998.06.02 0 0 76

tlaci,

Egyszer mar megkertelek, hogy ne vedd
a billentyuzetedre a nevem. Meg hanyszor
kell ?

EG Creative Commons License 1998.06.02 0 0 75

Dear bubu,

En soha nem allitottam, hogy a MIEP-nek
ne lennenek ertelmisegi szavazoi. A
MIEP-es tuntetesek kozonsege eleg jelleg-
zetesen nem ertelmisegi. Namost Le Pen
tamogatoi kozott is vannak ertelmisegiek,
es Funar tamogatoi kozott is.
Azt viszont hiszem, hogy Csurkara es
tamogatoival tul sokat foglalkoznak.
Ez a tortenet nem roluk szol. Szeretnek
ha roluk szolna, de nem roluk szol.

tlaci Creative Commons License 1998.06.02 0 0 74
HJM. EG, etc. Elolvastam Pistapártit, értem miért tartjátok értelmes embernek , pedig a "másik oldalon áll". Nem kéne esetleg egy "Márciusi Frontot" nyitnotok? Ilyen szalon ellenzék kellene nektek! (?). Azt látom viszont, amit a média és a mértékadó körök nyomtak, ebből is látszik - nem hiába..
tlaci Creative Commons License 1998.06.02 0 0 73
Kedves HJM, EG-nek szólt az "acsarkodásom", Neked annyiban (emléxem, hogy nem vagy zsidó - írtad már..), hogy miért mindig ez a szelekció szempontja? És miért mindig a szadisok kezdik (MIÉP csak folytatta??). Én is ápoltnak tartom magam (bár volt már koszos a körmöm), de a faji hovatartozáson és az ápoltságon kívűl van más érvetek? Mert nekem az jön ki a hozzászólásaitokból, hogy a szadisok rasszistábbak, lehet, hogy ezt vetítik ki a MIÉP-re, sőt a FIDESZ-re (mondjuk az már nagyon el van tévedve - lsd. Chornell :-)). Én a saját privát életemben nem sok Szadist láttam eddig (Budán lakom.. Yoshinak szól), ezért volt lelki önkielégülés olvasva(!) látni, hogy jut valaki odáig, hogy szadis, ill. 98-ban is ott tart még.. Érdekelt az "érvrendszer". Nagyjából olyan, mintha mai újságot olvasnék. A sok példa közül csak egy: "..nem veszélyeztethetjük a nép által kiszenvedett stabilizáció eddigi eredményeit.." ezért kell (pl.) a szadi. És senki nem kérdezi meg: srácok, hogy is van ez? Mit kell stabilizálni? És miért? És miért lett "instabil"? És ki miatt? Miért kell emiatt a népnek szenvedni? És az instabilitást is a nép szívta meg?
??
HJM Creative Commons License 1998.06.02 0 0 72
Kedves tlaci

Nem vagyok sem zsidó, sem rasszista, sem SZDSZ-es, csak egyszerűen egy magyar ember, mint ez már többször megírtam.
Próbálom a történéseket megérteni és megpróbálok objektív lenni.

Ajánlom neked is, hogy ha már végigolvastad az összes hozzászólást, akkor próbáld is megérteni és ne acsarkodj

tlaci Creative Commons License 1998.06.02 0 0 71
EG, már megint pártvezetők faji hovatartozását elemzed? Csak a származás számít? Jó, tudjuk, hogy a Deutsch Tomi MTK-s, stb., most akkor mi van? Nyugodtabb lettél? Mégsem lesz pogrom? Miközben fújjátok a MIÉP-re a szélsőséget, rasszizmust, terrorizmust, nem pont a Szadisok, akik mindent etnikai alapon vizsgálnak? Megfigyeltem ezt a fórumot, a következők jöttek elő előbb-utóbb a zsidókérdéssel, mint végső érvvel (nincs más?): Prenotalis, Chornell, Liberális, HJM, Te. Chornell harmadik hozzászólása arról szólt, ha a FIDESZ nyer, ő már emigrál is. Rasszisták vagytok? Vagy csak liberálisok (=SzDSz-esek)?
Ha OV és DT is "más", akkor még itt tudjuk tartani Chornellt?
A Csurka fogazata is érv (tényleg!), de nektek meg ott van a Kis János, TGM mint piperkőc, ápolt, tiszta szépségideálok :-) Nekem elég, ha olvasom a neomarxista neohülyeségeiket, annak is van épp elég "szaga".
HJM Creative Commons License 1998.06.02 0 0 70
Kedves santa

Azt hiszem, hogy nem egészen pontosan érted a legutóbbi hozzásszólásom lényegét.

Tök mindegy, hogy Pistapárti melyik pártra szavazott, vagy melyiknek a tagja:
a lényeg, hogy messzemenőkig objektív és tárgyilagos, a vitában TÉNYEKET használ!

Ezért van mit tőle tanulnunk, és tanulhatnának tőle a ma divatos politikai erők hangadói és vezetői.

Ha nem vennéd észre akkor kis honunk és a mi jővőnkről van szó!

Gyalázkodással tényleg nem megyünk semmire.

bubu Creative Commons License 1998.06.02 0 0 69
Az erdeti kerdeshez szolnek hozza, miszerint a karlendites mond-e valamit, kinek mit, mikor es miert.

Van olyan karlendites, ami nagyon sokat mond.
Elegge kozismert annak a karlenditesnek a tortenete, amelyik egy malaj orias bal orcajan landolt. A karlendites elhelyezoje a malaj oriasnak szavakban is osszefoglalta a karlendites uzenetet, amig utobbit a vendegek surgettek, hogy keljen fel roluk.
Ez a karlendites azt mondta,
hogy nem lehet minden pofon melle egy kozlekedesi rendort allitani.
Ez volt a karlendites uzenete.
remelem sikerult hozzajarulnom a kerdes megvalaszolasahoz.

santa Creative Commons License 1998.06.02 0 0 68
HJM!

Pistapárti egyáltalán nem MIEP-es. Nemtom mégcsak elképzelni sem, hogy a MIEP-re szavazott. Az Ö elképzelései, beállítottsága igencsak távol vannak a MIEP-tol. Mint azt az olvir-ban is többen leírták, inkább a gyuszipárti nevet kellene neki használni. Erre jött az igencsak (többek számára szimpatikus válasz, fôleg egy "MIEP-estôl"), hogy: attól, hogy _Gyuláék_ csináltak pár dolgot, még nem kell ellenezni elvakultan. Az ellentmondás csak ottan van, hogy pistaparti nem nehany dologban ért egyet az MSZP-SZDSZ állásponttal, hanem szinte minden lényeges dologban. Olyat meg még csak elvétve sem hallhattunk tôle, amit a MIEP képvisel.
Ezért szerintem semmi köze a párthoz, de még csak nem is rájuk szavazott. Ha meg igen, akkor igencsak el van tévedve.

HJM Creative Commons License 1998.06.02 0 0 67
Köszi bubu

Az altavizsla.matav.hu segítségével már rátaláltam és végigolvastam.
Igazad volt és van, Pistapárti egy korrekt úriember, ahogy mostanában mondanák.
Kár, hogy MIÉP-es. Kívánom neki, hogy ne csalódjon.
De akad jónéhány bunkó is, mint itt is.
Nekik pozitív példa lehetne, és legyünk őszínték, nekünk is van mit Pistapártitól tanulni.
Üdv, jóéjszakát!
Ui.: küldtem neked egy emilt, ho gondolod válaszolj.

bubu Creative Commons License 1998.06.01 0 0 66
HJM,
a masik rovat, "az olvaso ir"
mostanaba elegge padlon van, de azert él
ott nezd vegig az elmult 10 nap soran Pistaparti leveleit
az a pasi nem huje bunko, ez egyertelmu
http://www.idg.hu/internetto/stb/olvir/
HJM Creative Commons License 1998.06.01 0 0 65
bubu
Hova kellene átnézni?
Engem is érdekelne, ha egy kicsit pontosítanál, megköszönném.
bubu Creative Commons License 1998.06.01 0 0 64
Dear EG,
azt hiszem Csurkat eleg jol latod, Moor/Paal jo diagnozis, (bar mar nem emlekszem melyik volt melyik ;-))
a part tamogatoi nem latjak jol sem Csurkat, sem a politikai helyzetet, hogy mennyire nem lehet meg nem tortentte tenni Csurka antiszemita nyilatkozatait.
Viszont a miep tamogatoi meglepoen sokan voltak, errol irtam. Valosiznuleg ezek az emberek nem jarnak partgyulesre, nem ismerik Csurkat emberkozelbol [ergo nem latjak a kormeit se ;-)))]. Vannak nivos emberek is, akik a miep melle alltak, pl a szivsebesz, es mondom, ismerek egyetemistakat akik miepre szavaztak. Nezz at az olvirba, Pistaparti neven valaki az emult hetek leglogikusabb es legtajekozottabb levelezeset produkalja, epp most van a teton egy levele.
Szerintem Csurka alakja elfedi eloled, es azok elol akik rikacsolo kopaszokrol irnak, [de hat Te is csak az antiszemita vonalra reagalsz] a miepet tamogato 250 000 embert.

bubu


PS

mas: egyebkent Torgyan szerintem is (mint a gyulesre be nem engedett parttagok szerint) szetveri a ksigazdapartot 4 ev alatt.

HJM Creative Commons License 1998.06.01 0 0 63
EG
Többségében egyetértünk.

madár
Mint írtam a jobboldal ellen szavaztam, mivel alapvetően baloldalinak tartom magam és mivel szükség van az ellenponzozásra.
Az ígéreteknek pedig már elég régen nem hiszek, tele van vele a padlás.

james
A hovatartozásomat azért tartottam szükségesnek (ismét) leszögezni, hogy az esetleges "érintettség" kérdése tisztázva legyen.

EG Creative Commons License 1998.06.01 0 0 62

Dear bubu,

Legyunk oszintek. Csurka egy politikailag
sulytalan partocska vezetoje. Tomorkeny
nem Toulon. Magyarorszagon nincs negymil-
lio arab akik programot adhatnanak egy
Front National meretu valoban veszelyes
partnak. Magyarorszagrol elhurcoltak
a zsidokat. Nagyon kevesen maradtak.
Istoczy Gyozo fele Antiszemita Partot
sem lehet ellenuk alapitani. Raadasul
bar az antiszemitizmus es/vagy a
fasiszta ideologiak terjesztese egyalta-
lan nem utkozik torvenybe, meglehetosen
nepszerutlen dolgok.
Csurka nemzetkozi kapcsolatai eleg
gyengek, ugyanis Le Pen olyan emberekkel
ultette le a kongresszusan, akik utaljak
ugyan a zsidokat de sokkal jobban utaljak
a magyarokat. (Slota, Tudor stb)

Csurka egy meglehetosen szomoru
magyar szinjatekban kelle'k.
Legalabb ne csinaljunk ugy mintha
nem lenne az. O a nep-nemzeti mumus.
Azt nem tudom, ki az aktualis
urbanus mumus, de abbol is van nehany.
Raadasul meg a radikalis jobboldalon
is jelentektelen, hiszen hol van o
Torgyantol. (aki nem rasszista, nem
fasiszta, nem antiszemita, viszont
konnyen lehet, hogy egy miniszteriumot
fog vezetni, ami nem osszemerheto koc-
kazatat tekintve a csurkistak bofogesevel)
A politikai mozgalmak Magyarorszagon
osszevissza beszelnek, ennek az osszevissza
beszelesnek egy motivuma csurka Istvan.

Nincs olyan part amelyiknek ne
lenne szuksege szimbolumokra.
A FIDESZ-nek ilyen a polgar.
Teljesen tartalmatlan, DE,
ez egy masik viszonyrendszerben
teljesen tartalmatlan, mondhatni
sokkal baratsagosabban tartalmatlan
mint az urbanus-nepnemzeti szimbolumok.
Csurka is szimbolum. Mi nem vagyunk
Csurka, Csurka ronda, tehat mi szepek
vagyunk. Ez logikailag nem tokeletes,
de sokkal nagyobb baromsagot adtak el
itt mar ideologianak.

A FIDESZ Kohlek es Chirac-ek mela undoraval
figyeli a MIEP jelenseget es nekem ez
egyelore eleg. Meglehetosen sok szakertel-
misegi surog-forog korulottuk, akiknek
nincs is idejuk csurkafelekkel foglalkozni.

Orban Rahel apukajat szerintem eleg
nehez antiszemitanak nevezni, Deutsch
Tomi sem az a bollerbicskas nyilastipus.
Ugy altalaban a FIDESZ annyira nem MIEP-
konform, hogy nem is ertem, mire ilyen
baromi boldog ez a sok csurkoman.

A FIDESZ dilemmaja nem Csurkarol szol,
zsidougyi vetulete egyaltalan nincs.
Dilemma persze van.

madar Creative Commons License 1998.06.01 0 0 61
Kedves HJM!
Amikor azt írtam: természetesen a második fordulóban én is a FIDESZ-re szavaztam, az "is" nem Rád vonatkozott, hanem a többi MIÉP szavazóra, akik minden fenntartásuk ellenére a kormányváltás érdekében többségben a FIDESZ-re szavaztak.
Vakon én sem hiszek az igéreteknek, de valemennyre te is hihetsz, ha mint írod, azért elmentél szavazni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!