Keresés

Részletes keresés

lab Creative Commons License 2000.01.03 0 0 43
topic off, poén on
pcsikvari irta:
>HA-MELL!
>
>Jól vagy? Tudod ez mi? -O-O-
Ez egy félig lejátszott akasztófa, a megfejtés a COBOL szó lesz :-))))))))))

A következő feladvány -L- -L
poén off, topic on

lab

Előzmény: pcsikvari (22)
Ati-pati Creative Commons License 2000.01.02 0 0 42
És mellékállásban rég elsüllyedt topikokat bányászol elő, pedig még fizetséget sem kapsz érte.

Ati-pati

Előzmény: originalqszi (41)
originalqszi Creative Commons License 2000.01.01 0 0 41
Informatikus vagyok! Nagyon szeretem, amit csinálok, csak néha megzavarnak netezés közben:((((((((( A fizetés se rossz:DDDDDDDD
Előzmény: Zölduborka (-)
kerenyitomi Creative Commons License 1998.06.26 0 0 40
hat en nem dolgozom.de kene.valoszinuleg homepage csinalast fogok.ugyhogy nem vagyok megelegedve, hogy nincs munkam.tehat 1 szavatok se lehet nektek dolgozo nep!
aTom Creative Commons License 1998.06.26 0 0 39
Jelenleg egy nagy hálózatban vagyok egy ici-pici NT rendszergazda, és egy kicsi hálózaton a kényúr. Ezenkívül most a Lotus Notes üzemeltetést tanulom.
Régebben voltam már fő állású programozó, felhasználó támogató, és néhány évig felnőtteket is tanítottam Windowsos dolgokra.

Tulajdonképpen szeretném is, csak az utóbbi egy-két évben rettenetesen nyomasztanak az egyéb, főleg anyagi gondjaim, ezért általában nem érzem valami jól magam.

aTom

Jackie Creative Commons License 1998.06.26 0 0 38
Feledékenység, nem emléxem, hogy bármit is elfelejtettem volna. ;-)))
Meg két tasztal hozzászólás között elfelejtem, hogy miért hívott a júzer. Ha fontos majd hív mégegyszer. ;-)))
Laci Creative Commons License 1998.06.26 0 0 37
Jacike,

viszont amit csinálsz azt jól csinálod. Csak ez a feledékenység...

Én pedig azokkal az ügyfelekkel tartom a kapcsolatot, akiknek a cégem eladott komplett hálózatokat (Hw+soft), de az administratori jogokat megtartotta magának, ezért ha bármi ilyet kell csinálni, vagy bármi hiba lenne, akokr az ügyfél szól, és én pedig továbbítom a megfelelő helyre, vagy kiküldök egy mérnököt, hogy nézze mán meg a dolgot.
Mellette van helpdesk szolgáltatás is a szerződéses ügyfeleknek.

És szerencsére mindig tudok időt szakítani arra, hogy letelepedjek a Törzsasztalhoz. Illetve vizsgaidőszakban itt bennt tanuljak.
A fő gond az, hogy reggel 7.30-ra kell bejönnöm, és a korai kelés miatt gyakran vagyok álmos.

Laci

Jackie Creative Commons License 1998.06.25 0 0 36
Ami engem illet, én szeretem a munkám és amit csinálok. (egész nap tasztalozok ;-))
Ez kb a következőket takarja : lesem a júzerek (150+) kívánságait, figyuzom a rendszert, hogy műxik e, LAN/WAN cuccok abajgatása, NT/UX dobozok terelgetése... stb

reggel megetetem az állatokat, este jóéjszakát kívánva majdnem uccsóként távozom.

Szerintetek nem vagyok balf@sz ?
mert már sokan mondták ( a money szerintem nem túl extra )

Jackie

Feher Tigris Creative Commons License 1998.06.25 0 0 35
en szamitogepes dokumentumkezelessel foglalkozom. ezen belul is a megrendelokkel targyalok, konzultalok, tanacsadok. baromi erdekes. velem az a baj, hogy mas is erdekel. szoval nem eleg. ugyhogy csinalok melleje mast is.
tenyleg eleg fiatalok lehettek, ha azt hiszitek, hogy nincs mar COBOL meg FORTRAN program.
Tigris
nahat Creative Commons License 1998.06.25 0 0 34
Bár már rég vót, azért ideíirom:
HAME!
amcsiba ugyancsak keresik a COBOL, FORTRAN, ALGOL, stb programozókat, akár 150-200 $/óra, bérezéssel is, ugyanis a Y2000 problémával küzdő prg.-k nagy része a fenti nyelvekbe van írva, találd ki, miért.

nahat

Zölduborka Creative Commons License 1998.06.25 0 0 33
Laci!

Hát akkor rajta, kalandra fel!

Ubi

Laci Creative Commons License 1998.06.25 0 0 32
Ubi,

hát a topic. Kár lenne nélküle.

Laci

Zölduborka Creative Commons License 1998.06.25 0 0 31
Laci!

Micsoda?

Ubi

Laci Creative Commons License 1998.06.25 0 0 30
Ez is jó.
Redy Creative Commons License 1998.04.15 0 0 29
Egyetértek Dyzs kartárssal abban, hogy én is igen kevés embert ismerek, akik elégedettek lennének a munkájukkal. Én is úgy vagyok, hogy reggel "bejövök pénzt keresni", délután 4-kor jöhetnek azok a dolgok amiket szeretek csinálni. A kollegákkal jól kijövök (általában én szórakoztatom őket, ha kicsit lazítunk), a főnökkel sincs problémám, ennyi idebent épp elég.Lehet maszekolni, ha van időm, és a pénzből amit kapok ki tudok jönni.
Sokaknak a hobbija is a munkája, hát nekem nem.
Redy
Redy Creative Commons License 1998.04.15 0 0 28
Egyetértek Dyzs kartárssal abban, hogy én is igen kevés embert ismerek, akik elégedettek lennének a munkájukkal. Én is úgy vagyok, hogy reggel "bejövök pénzt keresni", délután 4-kor jöhetnek azok a dolgok amiket szeretek csinálni. A kollegákkal jól kijövök (általában én szórakoztatom őket, ha kicsit lazítunk), a főnökkel sincs problémám, ennyi idebent épp elég.Lehet maszekolni, ha van időm, és a pénzből amit kapok kitudok jönni.
Sokaknak a hobbija is a munkája, hát nekem nem.
Redy
roberto Creative Commons License 1998.04.14 0 0 27
Zsoltu!

Bocs, hogy keson valaszolok.
Nos felmerult, hogy mashol probalkozzak, de nincs meg egy olyan hely ahol szinte alaptoke nelkul eletkepes vallakozast lehet inditani. Munkaberbol pedig meg senki sem lett gazdag.

Udv

kisusti Creative Commons License 1998.04.14 0 0 26
Kedves Szines!
Látszik, hogy nem régen jársz errefelé. Azok a lyelzök mind rámvonatkoznak. A tisztelt ide belevelezö urak festettek engem ilyen sokxínüre.
Kezdödött abunkóval, de vagyok én ám román, szemita meg anti, tökkelütött, felbaszott. Igazán érdemes csekkolni az arhivot egy két igazán kikapós lyelzöt megtanulhat az ember.
csak ügy mellékesen.

Hame, te valóban minden második sort olvasol el? Csak a történelmi visszatekintésed miatt. Remélem a többi kiváltotta nagybecsü megelégedettségedet. Ezt is másoltam. Neked.

Pepin Creative Commons License 1998.04.13 0 0 25
JCL. Te jó ég, a gyerekkorom ...
Vagy ez nem a nosztalgiarovat?
Tényleg nem, mert van itt Powerpoint is. Nománe ...

Laci:

A hasonlatot onnan szedtem, hogy korábban szerettem ezeket a szimulációs játékokat. Utólag belegondolva azt a hajlamomat éltem ki bennük, amit a munkámban nem sikerült. Kb. két éve munkahelyet változtattam, most Budapesten egy három kerületet kiszolgáló informatikai vállalkozásnál vagyok az egyik rendszergazda. Öt telephelyünk van, összesen cca. 200 gép, mindegyik egy_nem_szegmentált hálózaton. Kevert hálózati rendszert használunk (Novell, NT), ezenkívül két WAN-hoz férünk hozzá.
A munkánk a kábelek nyomvonalkijelölésétől a Word beállításáig terjed, és a felhasználóink némileg el vannak kényeztetve - el is várják, hogy központilag állítgassunk mindent.
Nos, véleményem szerint érdekes munka, van egy célfüggvény - a hálózat 24(!) órán keresztül a lehetőségekhez képest a felhasználók rendelkezésére álljon - ezt optimalizálgatjuk. Néha olyan, mint nyulat futás közben borotválni.
De egy biztos: amióta ezt csinálom, a kedvencemet (Civillization II) még egyszer sem indítottam el. Valahogy olyan gyengécske...

Színes Géza Creative Commons License 1998.04.13 0 0 24
Kisüsti
meg tudod nekem magyarázni, észérvekkel, hogy miért bunkó neked minden amerikai? És miért rossz minden ottani magyar? Ha te ott élsz, akkor te ki is vagy? Amerikai, magyar? Hortista, vagy bunkó? Nem bántani akarlak, csak kérlek magyarázd el a kategóriáid alapját.
kösz
főcső
pcsikvari Creative Commons License 1998.04.12 0 0 22
HA-MELL!

Jól vagy? Tudod ez mi? -O-O-

HAME Creative Commons License 1998.04.12 0 0 21
kisusti, drága,
ugyanmá hová keresnek COBOL programozókat?
A nemzeti múzejumba? Fortran nem menő? Vagy az ALGOL? Minő bulletinből copyztad a listádat? Kiscserkészek Daily Telegraph?

picsakvári, Te édes!

miért van az, hogy bármelyik topicot nézem, mindenütt megtalálható vagy az unalmas melltartóiddal? De két értelmes mondatot még nem olvastam tőled.

pcsikvari Creative Commons License 1998.04.12 0 0 20
Mindig a programozók! Én egy lézengő nyűvész
vagyok! Aki nem programmanó az már itt nem is ember? Szerintem csak az a baj, hogy a
számítógép nem hord melltartót!!! Mert ha hordana, megértőbbek lennének a szagemberek
és válogatnának a divatos cicifixekből, hogy még jobban működjék ami szarul működik.
kisusti Creative Commons License 1998.04.11 0 0 19
A programozók figyelmébe,
Valóban az USA-ban konjunktúra van a programozók területén. Ovakodjatok a hiánáktól. Nemrég 46 programozó jött, az egyik internacionális céghez dolgozni, lengyelek és magyarok. Egy lengyel szervezte öket be, ügy, hogy mint konzultáns cég bérbe adta óket a nagyvállalatnak. $48-at kellett volna neki kaszálni perkopf/óra. Ö $14.-et igért a pancseroknak, de levonta a szállást, utiköltséget. Elvette az útlevelüket és mindenféle papirokat iratott velük alá. Szabályos rabszolga felállás. Szerencsére a helyi magyar szervezet kapcsolatot teremtett az Emigrationnnal. A gyerekeket - 4 kivételével - kitették az országból, a lengyelt pedig letartoztatták. A négy azért maradhatott, mert értett valamit a programozáshoz, a többiek csak hazudták.
Csak azért írtam le mindezt, hogy ne döljetek be mindenféle szépnevü álcégeknek.
Akinek mégis sikerül idejönnie, elöre figyelmeztetem, hogy minden amerikai bunkó, müveletlen, neveletlen, kultúrálatlan. Az magyar emigrációtól pedig tartsátok magatokat távol. Csupa vén nyilas, hortista tiszt. Nincs köztük egyetlen becsületes sem.
Bövebb felvilágosításért forduljatok Pirítós, Mogorva, G.R., meg néhány megakultúrájú bazdmeghez.
Ja, egy 8 éves gyakorlattal rendelkezö egyetemet végzett fazon a kompjuter vonalon üti a $80.000-at.
Hogy mit kell hozzá tudni?
Nem sokat, csak valamit a:
COBOL, JCL, SQL, VSAM lenguagesból
Enyhe ismeret a Microfocus Cobol, TSO/ISPF, File Aid, Endevor, Xpeditor, Interest, DFSort, Progeni, Visio, PowerPoint, Exel, stb sv-toolokkal.
Kezdetnek ennyi elég is.

Lázadjatok :).

roberto Creative Commons License 1998.04.10 0 0 13
Zölduborka!

Én a saját cégem próbálom nem tönkretenni, és ha nézitek a hiradót nagyjából el tudjátok képzelni, hogy ez mibe kerül. Itt a munkaidőre, a munkába fektetett energiára gondolok. A cégem számítástechnikával meg reklámmal foglalkozik, mindkettő érdekes és kreatív szakma, csak éppen annyi munkával amit az elmúlt 4 évben dolgoztam (ez durván napi 12 óra+tanulás, nincs hétvége és nyaralás) más országokban már megalapoztam volna a jövőm, itt meg épphogy jobban élek mint az átlag. Bár igazából nem tudom mit nevezünk átlagnak, és hogyan is él az az átlag. Lehet, ez is megérdemelne egy témát.

Na mindegy, szerintem nem is olyan rossz aránylag biztos munkahelyen dolgozni állandó fizetésért, azt legalább megkapja az ember. Még ha hülye a főnök akkor is.

Üdv

Zölduborka Creative Commons License 1998.04.10 0 0 12
Dyzs !

Ezek szerint te megtalaltad?

Laci Creative Commons License 1998.04.10 0 0 11
Pepin,

nem, nem értettelek félre. Gondoltam, hogy valami ilyesmi. Csak ahogy előadtad úgy megragadta a fantáziámat. Mert én mindig is szerettem az ilesmiket. Igaz leginkább a játékokat, és ott is azokat, amelyikekbe sikerült blenyúlnom némi előnyt szerezve ezzel versenytársaimmal szemben.
De szerintem tényleg érdekes lehet az amit te csinálsz. Szóval még mindíg szeretnék róla többet tudni, persze csak ha nem titok vagy ilyesmi.

Laci

Pepin Creative Commons License 1998.04.10 0 0 10
Laci:

Bocs, ezek szerint félreérthető voltam. Nem játékteszteléssel foglalkozom, csak nekem tűnik olyannak, mint pl. egy szimulált város problémáinak lekezelése: igazából egy viszonylag nagy és összetett számítógéphálózat menedzselése a dolgom.

dyzs Creative Commons License 1998.04.10 0 0 9
Mallory, Zölduborka!

Borzasztó nehéz döntés az embernek a munkáját otthagyni, még akkor is, ha megvan az anyagi háttere. Még akkor sem könnyű, ha valóban minden izében utálj amit csinál. Nem hiszem, hogy lehet általános érvényű igazságot megfogalmazni, de alapvetően azért sokféle munka van és ha az ember elég kitartó, meg fogja találni azt amit szeret. Én inkább azt látom nehéznek, hogy az ember egyáltalán meghatározza mit is szeret. Nekem is elég sokáig tartott.

Laci Creative Commons License 1998.04.10 0 0 8
Pepin,

tudnál egy kicsit mesélni bővebben a munkádról, mert olyan érdekesnek tűnik.
Esetleg emilben is, csak úgy érdeklődésileg.


És ha már itt járok akkor én is leírom:
Maga a munka elég uncsi (helpdesk, és ügyfelek site-ján lévő hálózatok menedzselése vagy valami hasonló), de rengeteg szabad időm van a tanulásra, a net-re, és ilyesmire itt bent. Most míg suliba járok, egy szavam sem lehet. Talán egy mégis:
Kár, hogy koránra kell járni.

hali,
Laci

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!