Érthető, nagyon megkérik a szépek árát. De mégis elviszik. Kíváncsi vagyok, ez a felkapottsága vajon csillapodik-e valaha, ha már az újabb generációknak nem fog semmit jelenteni...
Be bizony. Igen a régi szép idők..... azért régiségvásárba még járok, de ilyen árakon nem veszek semmit, mondjuk az elmúlt 2-3 évben mióta kiszálltam a buliból kb 1 db lett volna ami gyűjteménybe való.
Szép napot kívánok az Uraknak ! Szeretnék bemutatkozni nektek . Sankó Károly vagyok és két és fél éve vettem életem első pedálosát egy bolhapiacon . Viszonylag hamar elragadott a gyűjtés , és azóta követte jó pár darab . Nem csak moszkvicsokat gyűjtök , inkább mindenféle pedálost ami orosz . Nagyon örülök , hogy ismét elindúlt ez a fórum , szívesen nézegettem , olvastam a hozzászólásokat . Pár kép a saját pedálosaimról.
A kicsidnek még az akasztója is megvan. Az enyémek párosával voltak a hátul a nyakuknál összekötve, de rögtön szétszedtük, csak úgy lehetett játszani vele.
Én is sokáig így voltam vele, ilyen drágán nem akartam semmit venni, meg helyem se nagyon volt. Aztán tavaly egy ismerős megkért, hogy vegyek egyet ha látok valami szépet. A FB-on találtam egy kéket, mondta hogy OK, jöhet, 200e volt, de hihetetlen állapotban. Első tulajos, soha nem játszott vele, 35 éve a szobában őrízgette letakarva, még por sem érte, olyan volt mintha most gyártották volna. Rendesen fájt, amikor átadtam neki, utána kattant be megint a gyűjtőszenvedély.
Viszont azt jól olvastam, hogy Embi eladott mindent? Ez elég szomotú hír. Remélem a G-portálos oldala megmarad örökre, nem semmi, ami infót ott összegyűjtött. Rajta kívül még Retrobi Józsít ismertem személyesen. kiváncsi lennék vele mi van. Talán ő hírdeti a gömbit a vaterán? Illetve Pászti Csabival üzletültünk még, úgy láttam 2023-ban még írogatott ide.
A másik meg 1978-as, így találták meg egy bontandó ház padlásán a saját dobozában. Ránézésre egyszer használhatták, aztán kiesett a csapszeg a pedáltartó rúdból, meg az egyik kerékből (vagy gyárilag kifelejtették), így kerülhetett a padlásra, és ott is töltötte a következő 45 évet. Sajnos a sok rákerült szeméttől meg nedvességtől a teteje elkezdett rozsdásodni, a dobozt meg kidobták a felfedezés után, de így is gyönyörű lelet. Most kezdtem el tisztogatni, majd teszek fel képeket ha elkészültem.
Ez nem piros, fosbarna. 1990-es, újszerű, alig hasznát. A színe miatt vettem meg, elég ritka, meg pont van egy ilyen színű 1977-es Wartburgom, illik hozzá:)
De a pár nappal ezelőtti facabookos, szétszedett, lehomokolt gömbi nem volt rossz vétel 200-ért. Ahogy néztem, mindene gyári volt, hiányai az elsőlámpák, ülés, motortérre a 2 aludísz. Ezeken kívül minden csetresz szép volt és megvolt.
Sziasztok! Érdekelne a gyüjtők véleménye! Eddig azt találtuk, hogy 1988 ban fehér gumi futott körbe a díszléc alatt, de a többi gumi kéder ezeken az autókon fekete volt, most találtam ezt az autót 1992-es, ennek a kerék körüli és könyékvégő kéderei fehér gumisak... körbe meg fekete.. Mindkét széria rövid ideig gyártott. Érdekelne a véleményetek...
Ha érdekelne valakit ez az autó, keressetek meg nyugodtan. Boldog Új Évet mindenkinek!
Sziasztok! Érdekelne a gyüjtők véleménye! Eddig azt találtuk, hogy 1988 ban fehér gumi futott körbe a díszléc alatt, de a többi gumi kéder ezeken az autókon fekete volt, most találtam ezt az autót 1992-es, ennek a kerék körüli és könyékvégő kéderei fehér gumisak... körbe meg fekete.. Mindkét széria rövid ideig gyártott. Érdekelne a véleményetek...
Ha érdekelne valakit ez az autó, keressetek meg nyugodtan. Boldog Új Évet mindenkinek!
Eladó lenne a gyári állapotú hármasom. Teljesen eredeti, semmilyen utángyártott alkatrészt nem tartalmaz. 88-as évjárat. Lámpa világít, duda szól. Igazi gyűjteményi darab. Ára 200,000 Ft. Ha érdekel valakit, jelezze.
Én már - majdnem - minden hobbit eladtam a nagycsaládért. Ez a sorsunk, hacsak nem vagy Krőzus. Pedig emlékszel a hőskorszakra, kezdve a faros Skodázástól... De neked és magamnak is mondom, hogy fel a fejjel!
Tudjátok nálam mindig szobában voltak/vannak az autók. Amíg a lakásban laktunk 20 fért el a nappaliban, utána költöztünk családiba, ahol elfért már 25 is L alakban egy teljesen külön szobában. Aztán jött a ház belső felújítása.....minden járgányt ki kellett hordanom az udvari lemez bódéba, szétszedni a polcrendszert. A bódéba töltöttek kb 2 hónapot, egymás hegyén hátán, borzasztó volt. Rettegtem nehogy beázzon a bódé, vagy valami macska bemenjen. Pakolás közben sikerült is eltörnöm egy gyári kormányt, pedig nem vagyok amatőr. Na már ekkor elkezdett megtelni a pohár a nagy mennyiség miatt.... Felújítás után egy másik szoba jutott ami sokkal kisebb, a polc már csak 2 részre bontva fért el 2 falon, ráadásul sarokra forgatva. Ez nem nagyon tetszett, nagyon szűk is volt, még fotót se lehetett csinálni róluk mert egyszerűen nem fért bele a képbe az egész. Tudom örüljek hogy van egy külön szobám, de nem tetszett na.
Aztán mióta apa vagyok, sokkal kevesebb időm van a hobbimra, mondhatni nincs is. Kb 3 éve nem is vettem semmi új pedálost, márpedig egy gyűjtőt az éltet ha tud néha szerezni valami újat. Netezni sem tudok annyit mint azelőtt, meg nem is lehet rögtön indulni ha van valami eladó. Már pedig ha jó vétel van azért indulni kell tudjuk. Sok autóról lecsúsztam emiatt, el is keseredtem kicsit. Illetve át is értékeltem a dolgokat, mert olyan áron mint most mennek a szép pedálosok, már nem is vennék. Abból a pénzből inkább veszek a gyereknek valami modern pedálos vagy elektromos kisautót, ami örömet okoz neki, amivel tud játszani, zenél dudál villog stb, és én se féltem. Szóval már inkább neki veszek játékot, mint magamnak. Mert a gyári pedálosokat csak dugdosnom kell majd előle ha belenő, nehogy összetörjön rajtuk valamit. Ő még nem érti meg, hogy nem szabad rángatni a gyári kormányt pl, vagy nekimenni a falnak. Úgyis sírna értük, én meg úgyis megsajnálnám és levenném a polcról neki. 25 darabot elég nehéz lenne eldugnom, de 10-et még talán sikerül arra a 2-3 necces évre mondjuk felvinni a padlásra, ha úgy van. Persze játszósa lesz 3, de úgyis az kell majd amelyik tiltó listán van, tudjuk. Meg ugye belegondol az ember hogy birtokol egy több milliót érő gyűjteményt, amivel nem engedi a gyereket játszani. Ez nem fair. Szóval úgy döntöttem a 10 még belefér, az kezelhető, mozgatható, és nem igényel külön szobát.
Tehát megváltoztak a dolgok, ami nem baj, de ehhez kell igazodni.
Ui: Az autók egyébként elkeltek, egy helyre kerültek, gyűjtőhöz.
82-es moszkvics. Gyári fény, gyári alkatrészek. A kasznija cserélve volt, az eredetileg 80-as, de volt ilyen szín 82-ben, szóval hiteles, egyedül alul az ár beütésből derül ki, hogy nem a sajátja (27 rubel 29,50 helyett). Ára: 170.000.
75-ös rendőr moszkvics. Korabeli ritkaság, az óvodai kresz parkot felügyelte. Gyári fény (kivéve persze a fehér részt), gyári alkatrészek. Ára 170.000.
5 db lada. Kettő kocka lámpás, kettő átmeneti, egy műanyag kerekes. Mind gyári fény, mind gyári alkatrész. Kb 15 évembe és kb 25 autó megvételébe telt mire minden lámpa, duda, lökhárító, dísztárcsa, stb meg lett. Szeretném ha együtt maradna ez a sorozat, ezért első körben együtt eladók. Áruk együtt: 600.000.
2 db sportkocsi (szivárvány, raduga) 75-ös és 77-es. Gyári fény, gyári alkatrészek, kivéve a pirosnak a duda gombja, duda kerete, dudája és szélvédője. A piros ülésének váza volt már hegesztve. Szeretném ha együtt maradnának ezért első körben együtt eladók. Áruk együtt: 300.000.
71-es gömbi, átfestett, de már nagyon régen, ezért patinás. Volt ilyen színben gyárilag is, teljesen korhű így is. Első lökhárító tartónál hegesztve volt a kaszni, illetve a kormányrúd alja. Alkatrészek gyáriak, kivéve a duda nyomó gumija és az első lámpák foncsora. Ára 370.000.
a kocka pedálos kocka lámpával az hivatalosan mi volt?
Úgy értem nekem olyan volt gyerekkoromban és mi Moszkvicsnak hívtuk - pedig felnőttként inkább Ladát mondanék rá. Azt hittem a klasszikus vékonylemezes gömbölyű is csak a nép ajkán lett Moszkvics - de nem, pont most van TC cikk és látom rajta az emblémát.
Most rákerestem pedálos Ladaként az enyémre - és csak elöl körlámpásakat láttam, ami egyrészt tényleg Lada 1200/1300 kinézet - de én valamiért kockalámpásra emlékeztem...
Itt a fórumban végre találtam róla képet - kicsit csalódás, mert így viszont nemcsak semmilyen modell nem látható bele - másrészt kicsit csúnyácska is, én dögösebbre emlékeztem :-)
Meg egyértelmű márkajelet sem sikerült rajta kivennem , azért kérdezem.
Nagyon köszönöm! De ez beteg :) Ennyi erővel egy atombombát is készíthetne otthon. Én lehomokszórom az egészet és galvanizálom a fém alkatrészeket és kész :)
Tegnap ez a zöld volt egy üres kasznival együtt kitéve 100-ért. Hátul se volt sokkal szebb, de a hajtás meg volt. Egy 60-as ajánlat volt érte, nem tudom, végül gazdát cserélt-e.
Ha belegondolok, hogy ez a kategória még pár éve is max 15 ezer vllt...
Meg fogsz lepődni ahogy én is amikor megemeltem :-).
Na ez pont a gép amit tényleg fél kézzel haza lehetett cipelni a kresz parkból vagy a játszótérről.
Kemény 8kg nyom :-)!
Én is a vásárlás előtt tudtam meg,hogy ezeknek a "bódéja"alumíniumból készült és emiatt még nagyobb volt annak a valószínűsége,hogy a szinesfém kereskedőknél kötöttek ki beolvasztásra.
Mesélték,hogy volt időszak mikor a szegénység a tetőfokára ért,össze kellett szedni még a gyerekek fémből készült játékait is és leadták,hogy legyen pénz ennivalóra.
Így nem csoda,hogy allig maradt belőle ,főleg ilyen állapotban.
Az archív képeket nézegetve szerintem se gyári, mert a kaszni ívét kéne követnie alul, meg felül is gömbölyűbb kéne legyen. Valaki ezt a képet találta a neten és ilyet csinált.
Egy igazi kuriózumot sikerült találni,ami mérföldkő a gyűjtésben,azt hiszem nem csak országos szinten,de a világban is ritka,nem gondolom,hogy sok párja van.
Igazi gyűjtői álom ami most valóra vált.
Elvileg 1962-66 közötti gyártás, gyönyörű eredeti,mondhatni hiánytalan állapotban megmaradt példány.
Ebben a színben még fotókon sem találni.
Készítek majd még róla képeket,de addig legyen ez az egy kedvcsinálónak:
Múltkor beszélgettem valakivel, ő Budán lakott, ott is volt egy játszótér ahol lehetett használni Moszkvicsokat amiket ott tároltak. Sorba álltak értük a gyerekek.
Az úgy volt,hogy kiszaladtam a beregszászi piaca és mondtam az árusnak,hogy adjon már legyen szíves két dobozcimkét egy februárit meg egy márciusit :-).
Jött a válasz,hogy ok,de nem tudni,hogyilyen évjárat.
Aztán kérdezte,hogy a kis füzeteket gyűjtöm-e,mert az is lenne neki :-).
Mondtam duzzogva,hogy na jó,azt is elfogadom,de csak akkor,ha ad egy-két rendszámot is :-).
Árfelverést úgy értettem, hogy az eladónak besegíthet néhány licittel pl egy ismerős, hogy feljebb menjen az ár. Aztán ha túl messzire megy, előfordul hogy rajta marad. Vagy azért is történhet hogy kiderüljön mennyi a max amit adnának érte, és legközelebb onnan indíthassa. Itt elég gyanús volt, hogy valaki 300 fölött megnyeri és nem jelentkezik érte. És mindezt az eladó egy semleges értékeléssel lezárja. Itt azért komoly áruról és összegről volt szó. Ja meg régen volt olyan hogy ha nem jelentkezik a nyertes, akkor a 2. legnagyobb licitet tevő is viheti....nem tudom van e még ez.
A licit nyertes a zöld Gömbit nem vette át ezért eddig várt és fel rakta fix árasra. Én vettem meg . És meg ismertem egy hasonló gyűjtőt aki szenvedélyesen szereti a gyűjteményeit.
Az ár fel verésre reagálnék... Ha egy piacon túl kínálat van az ár görbe le megy ha túl kereslet akkor pedig föl. Ez mindennel így van.
Ha nincs gömbi a piacon mindenki akar egyet megy föl az ár
Ha lenne 100db a piacon mindenki el akarná adni és bagóért hozzá juthatna az ember.
"Besegíteni"nem tudok,de én úgy szoktam,ha valami nem akar elmenni akkor egy picit engedek belőle,ha így sem akkor megint engedek belőle,ha így sem kell senkinek akkor átgondolni,hogy el akarom-e adni valóban,vagy mi a fene legyen :-)))
Bocs, ha esetleg innen hirdeti valaki, de ezen a leíráson nem lehet nem röhögni. Van minden, 70 ezer Ft, a többi MÉH telepre EL-(nem le-)adott MŰANYAGautóról is szó esik, csak 2 kerékgumi szakadt, amúgy tiptop....
Így van. És igaz, az autókkal összehasonlítva a korai Zsiguli jó példa, hisz később már sok apró dolog megváltozott ( kormány, külső visszapillantó, felirat, hátsó lámpabúra, műszerfal stb..)
Kicsit lehet, hogy túl tömören írtam. A korai példányai egyes autó- és motortípusoknak jellemzően még sok olyan alkatrészt tartalmaztak, amik a modell tömegessé válásánál már egyszerűsödik, olcsósodik. Ez és a kis számú megmaradt túlélők teszik értékesebbé ezeket. Én főleg a magyar motorgyártásnál követtem ezeket, de pl. az említett Ladáknál, vagy akár Wartburgoknál is ugyanez volt.
Itt a 2színű kereket, rszvilágítást, ritka színt (ami gyönyörűen megmaradz) láttam hirtelen ilyennek.
Anno a Wartburgnál pl. gúny tárgya volt a sz#rbarna szín, jellemzően még le is strapált gépeken, ma egy gondos kezekben levő krómmaszkos barna gép nagy feltűnést kelt...
Köszi! Érdemes raktározni. Volt egy 74-es plexim is, azt konkrétan tudom mert azzal vettem az egyiket. De sajnos azzal is adtam el. Az most jó lett volna.
nem gyűjtök pedálos Moszkvicsot, de néha idetévedek. Gyerekkoromban bátyámnak volt egy pedálos autója, aztán megörököltem, természetesen már nincs meg.
Találtam egy angol nyelvű könyvet pdf formátumban (152 MB-os a file, kicsit lassan nyílik meg), innen letölthető, a 114-129 oldalakat érdemes átnézni a "konkurenciáról" :)
Persze értem én. De ha nem tudod megkülönböztetni?
Egyébként én nem hiszem, hogy bárki csinált ehhez szerszámot. Nem térül meg 10 - 20 darabnál. El kell hozzá adnia vagy 100 at, hogy visszajöjjön a pénz. Akkor viszont már el lenne árasztva a piac lemez lökhárítóval.
Ha valoban igaz, hogy sikerült legyártani pontosan ugyanazt, akkor sztem ennyi lehet az ára az eredetinek is. Mondjuk én csak akkor hiszem el ha látom.
Ez a lökis nem ugyanaz a srác, aki már régebben is felbukkant egy ilyen szép kisipari lökivel? Nem értem, miért nem nyom belőle, ha ilyen jó szerszámot készített hozzá.
Sziasztok, nem olyan régóta kezdtem el gyűjtögetni és érdeklődni a pedálos kocsik és lemez játékok iránt.
A fórumot böngészve rátaláltam a violity aukciós oldalra, az lenne a kérdésem valaki licitált már az oldalon, amennyiben meg is nyerte az adott dolgot a szállítás hogyan volt megoldva, van lehetőség Magyarországra történő szállításra?
Oroszul és ukránul egyáltalán nem tudok. Az oldal angol nyelvre történő átállítása esetén elég halovány a fordítás és valamit nem is fordít le így nehézkes.
Sziasztok valoszinuleg megvalnek egy csajkamtol, esetleg valaki be tudna ajanlani valami oldalt, ahol be lehetne kinalni es persze megkernelek egy ar belovesre. koszonom szepen.
Bár jobban átgondolva nem is csinálta rosszul, mert ez jár le később tehát inkább a másik eladó járhat úgy hogy páran feladják a harcot, mondván hátha ez majd összejön.
Mondjuk én az eladó helyébe megvártam volna a másik végét, mert így lehet megoszlik a licitáló banda, és nem megy fel annyira. Túlkínálat lett a piacon, ilyen se volt még. De örülök hogy végre nem a facebookra pakolják fel őket