A 110r gyári gumija 165-ös volt? Van egy darab nekem, szinte vadonatúj, pótkeréken volt, de úgy tudom a 100-asé 155-ös volt. Szóval nem tudom értelmezni ezt a 165-ös méretet.
Nincs műszaki. Dialízis miatt meg a munka miatt nincs idő foglalkozni vele. Elől kopog valami ha rossz úton mész vele. Áram sem jut hátra így fűtéssel indul be Anna a vezetéke van a teafón. Havonta megmozgatjuk az erdőben eddig szép száraz idő volt így nem érte víz a kasznit.
Király, én is néztem. A rendszámosban talán felismerik, bár ezeket a romokat már régen kukázták a józan ész szerint, ami nekem alig akad. Pont ezét faros Skodázom! :o)
Egy párkányi sráctól vettük anno Nándival, ő a 110r coupéra, én a Rapidra. Ez olyan 2006 körül volt, azóta sem láttam ilyet kupéra. Van most műszaki a kupédra? Ha gondolod, megveszem, aztán néha viszlek egy kört. Egerbe is elmegyünk. Oké?
Most már müködik a világítás irányjelző átnéztük őket. A fűtőmotor kábeleit kell megkeresnem. Csak mikor bekapcsolom a fűtést probalámpával nem tudom megkeresni. Trafórá menő vezetéket is próbálom keresni lámpával. Gyújtás ráadva se találom az áramot. Tovább ébreszgetjük Sárikát ( coupe neve), jó lenne már lenne hátul szikra.
popsi. Keresek motortér képeket. Összekevertem a vezetékeket. Nincs világítás irányjelző csak a visszajelzőn világít folyamatosan. Trafót cseréltem és szét huzgáltam a környéken a vezetékeket.
Érdeklődnék 110-r coupé sorsáról. Engem komolyan érdekel.Fiatal koromban kettő is volt tulajdonomban, jelenleg keresek egy példányt, mi boldoggá tenne.
Állapottól függ. Ez alapján, amit írtál, 1 és 6 millió Ft között valahol. Minél eredetibb, minél kevesebb rozsda van, minél könnyebben (kevesebb ráfordítással) lehetne veteránvizsgára menni vele, annál több.
Új vagyok a csoportban, azért regisztráltam, mert a szüleimnek van egy Skoda 110 r dupla lámpás kivitel, 1980-ban lett a karosszéria és a motor is felújítva, kb 1000 km-t ment , majd eltették egy garázsba.
A kocsit néha beindították, hogy lehetőleg ne károsodjon, kicsit mentek vele, majd ismét eltették. Ennek köszönhetően jelenleg is teljesen üzemképes az autó, beindul, megy, a fékek nincsen beállva.
Meg van az eredeti régi többlapos forgalmi engedélye, az összes gyári kézikönyv, felszerelés, stb.
Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg mennyi a kocsi hozzávetőleges ára, és kinek lehetne eladni?i
For sale r1975 Skoda 110RIt is an export model with wipers on lights and also el. the opening of the windowsThe car is in beautiful original condition. Shes insured and ready to ride. Has new all tires, battery, seats, carpets,...Possible for white tags.It's 7230km on the alarm clock, but I don't really know.Price €22,000 negotiableViewing is possible anytime in Prešov.
Igen, volt extrásabb verziója is a 110-es, annak volt duplakörlámpás az orra. Az kicsit értékesebb, mint a mezei 100-as. De az igazi kincs a 110r Coupé, ott már bőven többmilliókról beszélhetünk. A neppertől óvakodjanak, ebben egyetértünk. Ki kell várni a megfelelő vevőt, aki a megfelelő árat adja. De a piac úgyis beárazza majd, csak türelem kell hozzá.
Az eladó nekem a volt osztálytársam, az autót kis túlzással én is 6 éves koromtól láttam néha :-)
A 6 milliót egy túlvezérelt lelkes FB kommentelő írta, teljesen irreális. Sajnos tényleg egy alaptípus, nem igazán klasszikus. Ebből amúgy létezett extrább kivitel? Mintha lett volna 4 lámpás, de ebben nem vagyok biztos... Én azt is tanácsoltam, hogy esetleg tartsák még 5-10 évig ebben az állapotban, tuti többet fog érni, de sajnos nagyon foglalja a helyet. Én is megvenném, de nem tudnám hol tárolni.
Egy neppertől kaptak amúgy egy jó(nak tűnő) ajánlatot, 1.5M-at adna érte úgy, hogy előre elutal valamennyi előleget látatlanban. De itt azért reális a veszély, hogy az előleg utalása után megjelenik, majd lefikázza az autót és nem akart adni érte annyit...
Nekem rögtön többen is ajánlották ezt a kocsit (a rokonságot ismerem), de sajnos nem vállalhatom be. Facebookos faros Skodás csoportokban érdemes még megpróbálni, én biztos vagyok benne, hogy ésszerű áron 1-2 megveszik. Mi ez az ár? Az biztos, hogy nem 6 millió. Azt mondanám, hogy max. 500-600ezer Ft a magyar piac fizetőképessége erre a típusra, mivel gyakorlatilag semmi extrát nem tud, nem különleges széria. Az érzelmi kötődést a piac nem fizeti ki.
a veterános topicba már írtam, de hátha itt is tudtok segíteni:
Tanácsot szeretnék kérni. Eddig ugyan volt kb 7 Skodám, de a veteránokból nem vagyok annyira kiművelve. A típusokat persze ismerem :-)
Egy nagyon jó ismerősöm örökölt édesapjától egy 1975-ös S100-as Skodát, ami mindössze 3x.xxx km-t futott, egész életében garázsban állt. Tárolni nem szeretnék, nem is értenek hozzá, ezért nehéz szívvel, de megválnának tőle. Elkótyavetyélni nem szeretnék, neppernek sem adnák oda. Eddig kaptak 1-2 százerezer Ft-os ajánlatokat, meg okos facebook-os tanácsokat, hogy minimum 6 milliót ér az autó...
Szerintetek kb mi lehet a reális ára? Tudom, függ az állapotától... Kb annyit tudok róla, hogy a gazdi szeme fénye volt, mindene megvan, két éve áll, korrózióról nincs infóm, de szerintem esőt nem nagyon látott, telet meg tuti nem.
Ha esetleg tudna rá valaki vevőt (lehetőleg ne olyan neppert, aki egy hét múlva kirakja dupla áron), azt is megköszönném.
Mivel az autó gyakorlatilag családtag volt, ezért a gazdi jó helyre szeretné eladni...
Sajnálom. Mivel nem értek hozzá (én csak 1:18 / 1:20 / 1:24 / 1:43 stb. méretaránnyal foglalkozom) én nem vettem észre a "turpisságot".
Mihez passzolhat különben?
Más:
tegnapi szerzemény
(Amúgy nekem is jól jönne egy pár méretarányos szélvédő, mert ennek ugyan ép, de a pirosnak, zöldnek, vérnarancsnak - mind sérült/ törött. Próbálok majd gyártani hozzájuk.)
Hozzá jutottam egy 1974-es Skoda 110R coupé autóhoz, ami 10 évig le volt takarva, és természetesen javíthatatlanná rohadt. Ha valaki tudna hozzá karosszériát, szívesen venném, vagy eladnám?
Trb, aki a gazdája és a SOK elnöke, azt mondta, hogy nem lett befizetve a tárhely és ezért törölték. Talán van mentés róla valahol, de nem biztos, és az sem tudom hogy mennyire friss (vagyis inkább régi)
Bocsánat! Nem azt írtam, hogy tőlem lehet megvásárolni, csak, hogy lehet kapni. :)
A drótos-távos Ites példányok általában nem kaphatóak sehol. Évekig kell rájuk vadászni. Az 1:24-es (Hachette) modell makett, mostanában elérhető pl. az eBay-en. Nem olcsóság egyik sem...
De, hogy ne itt rontsuk a levegőt, ITT folytathatjuk.
Évek óta olvasom a fórumot, de csak most merészkedtem föl, hogy végére értem régi autóm felújításának. 1992-ben vettem és 10 év napi használat után kivonattam a forgalomból. 2013 őszén kipakoltam az üléseket és belekezdtem egy hosszú hosszú felújításba. A téli hónapok kivételével különösebb kényszerítés nélkül csinálgattam a szabadidőmben. A kitartásom elnyerte jutalmát és egy hete ismét forgalomba helyezték. Rendszám csere is volt a fotóhoz képest. Nem OT és nem teljesen gyári, de nekem így tetszik. Esetleg egy felirat előre még ráfér. A futómű beállítás van még hátra és 19 év után ismét találkozhattok velünk az utakon.
Helló, bocs az elkésett válaszért, de ahogy nézem, a topic sem dübörög.. Szóval csalódás lett, és nem is készült el 100%-ban, de ebben vastagon benne van az én meg nem alapozott optimizmusom, és megelőlegezett bizalmam is.... :o(
Korrodált részek nagyrészt kicserélődtek, de sok vasas munka van még vele.
Azért nem teljesen határtalan.A most a hahun lévő 2 db példány ennyiért sosem fog elkelni.A 6 milliós egy vicc,a 2.5 milliós meg sajnos nulla...Azért a sok millióért valamit kell adni,hiába 110r.Egy kupac rozsda nem 2.5 millió azért...
Várj még. A piac beárazza még erősebben és a kereslet-kínálat felhajtóereje az egekbe repíti ezeknek az autóknak az árát úgy, mint a pedálos Moszkvicsot és a Simsonokat. Ne keresd az értelmet, a hülyeség határtalan! :o)
Akkor itt az ideje, hogy én is megváljak tőlük! 110R kihegesztett karosszériával, rengeteg pótalkatrésszel, új alkatrészekkel, tiszta papírokkal + 130RS replika utánzat... kihegesztett karosszériával, idomok még igazításra várnak, az utolsó Vajvoda motorral, ami még becsomagolva van (ahogy Sanyi az álványba betette), kelenleg olajos hátsó futóművel, de adok hozzá szárazat is, csak a ferde kart kell kicsit javítani stb stb stb. Ötmilla a kettő, külön 2.5 - 2.5 ...
Kettős érzések ezek, de remélem jó kezekbe kerül. Nyilván nem most van a csúcson az ára, szerintem ez folyamatosan emelkedni fog. Valószínűleg én is hisztizni fogok 2 év múlva, mert akkor már 8 millió lesz. De most megmondom, akinek itt van gyári állapotú, az egy tízes most is, ha kivár kicsit. De mindegy, én már nem akartam pusztítani őket, így is egyet elpusztítottam, elég volt...
Igen,lefoglalták.És a jó hír az,hogy magyar ember,és bakancslista első hely a 110r.Tehát ebből autó lesz az biztos,és magyar autó!Pisztácia zöld.Megvette hozzá az összes alkatrészt is amiket beszereztem az évek alatt.De ha nem viszi el sem esek kétségbe,mert tegnap picit pityeregtem is...:))) De tényleg fanatik,övé lett a neten szerepelt 0 km-es fehér Zaporozsec is.
Volt a Totalcaros Csikósnak egy videója,Ő nagyon jól megfogalmazta ezt a dolgot.Minden szava igaz.Ahogy múlik az idő,egyre jobban nem fogod tudni megcsináltatni.Ha veterán becsípődésed van,vegyél valamit ami készen van,és menj vele ha akarsz.De a felújítás felejtős átlagember számára.
4 db 14-es lemez felni, ingyen elvihető ma vagy holnap. (2021.04.09 vagy 04.10) Budapest 11 ker. A felniken régi gumik vannak, és szabad ég alatt voltak. Szerintem még menthetőek. (homokszórás és festéssel)
Akit érdekel az kérem jelezze e-mailben. (mr.balazs.benyo<kukac>gmail.com) Üdv, Balázs.
Most befejezem, mert nem akarom szétOFFolni a klassz fórumotokat, csak jólesett eldicsekedni vele. Majd 8 év múlva megint jövök / addig meg "read only".
Üdv-s100 bódé alatt van száraz futó és a jobbos kerék jobban dől pozitivba,mint a balos,én itthoni körülmények közt 1.5 fokos eltérést mérek.Lenne itt valaki aranykezű kire rá lehetne bizni és tisztességgel a végére jár,beállitja?Az autó Fejér-megyében van.
Valakinek nincs esetleg kupéhoz karosszéria felsőrész mérettáblázata? Pár éve feltúrtam a netet, de nem találtam. Az ajtó- és ablaknyílásokra, sárvédő nyúlványok méreteire gondolok, azt tudom, hogy a Bata könyvben a padlólemez méretpontok benne vannak.
Ha valaki tud ilyet, vagy a fellelési helyét a neten, ne tartsa magában!
Na... Semmiféle képpen nem akartam, hogy külföldre kerüljön az autó. Volt egy cseh gyüjtő, aki többet is adott volna érte, de nem adtam neki. Örültem, hogy itthon marad. Hááát... úgy látszik ennek az autónak külhonban a helye... Mindegy is, csak jó helyre kerüljön!
Na... én árulom, árultam ezt a Coupet. Úgy volt, hogy elviszik, a vevő kérésére még jobban szétszedtem, hogy könnyebben lehessen szállítani. Aztán pár telefonbeszélgetés, és a másikat (GEB) vitte el. Így folytatni tudom (be kell fejeznem), ennek a darabokban lévőnek a talpraállítását.
Úgy látom, hogy itt sok 110R története ismert, így bátorkodom érdeklődni, hogy valaki nem tudja-e, hogy mi lett a sorsa nagypapám autójának. Amit tudok róla, hogy eredetileg narancssárga volt, majd citromsárgára lett fényezve. Az eredeti rendszáma UV- (a számokban nem vagyok biztos, de apukámat meg tudom kérdezni), ezt követően pedig valamilyen B kezdetű azonosítóval lett újrarendszámozva, amiből viszont apukám se tud többet :( Feltehetőleg a 90-es évek elején cserélt gazdát Szombathelyen, vagy környékén. Nem látok sok esélyt, hogy bármi infót ezek alapján megtudjak, de nagy öröm lenne, ha mégis kiderülne róla bármi, hogy mi lett vele azóta.
Ez egy elég jól dokumentált autó. Sokáig hirdette az alapot, aztán elkezdte megcsinálni. Ráépítette egy S100-as aljára, fb-n voltak képek róla, micsoda meló van benne.
A 39-es az enyém. Egy féltető alatt pihen fényezve kb 70%os készenléti állapotban. 4 éve nincs időm befejezni, már határidőt se tűzök ki... egyszer majd kész lesz. Száraz helyen van, nem ázik nem korrodál.
Szia, én most rendeltem a skodaveteran.com-ról egy pár cuccot. A végén meg jött minden, amit kértem, de nagyon macerás volt, persze lehet, azért mert amit kértem pont elfogyott és három hét helyett 3 hónap lett belőle, majd amikor írtam nekik, hogy csak a raktáron levőt szeretném, a többinek az árát kérném vissza, utána hírtelen találtak mindent, ami kellett volna, és 3 hónap elteltével 4 nap alatt megjött. A skodaparts-ról tavalyelőtt rendeltem az első szélvédő alatti részt kompletten kifizettem előre és a megadott időn belül meg is jött. A kasztnisnak kellet alakítani, rajta de szerintem az az én autóm hibája volt:-)
Ha eltekintenénk a kupéságától, egy ilyen korú, és állapotú autóért nagyátlagban max.2 és 3 kiló között lehetne kérni/kapni, az én értékrendemben.
Ha van egy kis időd, meg tudod te is nézni: Battyánban van, falu elején lévő sarki telepen....
Nem volt ott senki, így csak kívülről néztem körbe, de hát...jól áll neki a távolság, maradjunk ennyiben.
Homlokfal átlyukadva, lámpák megvakulva, jobb ajtó átlyukadva, tetőperem végig lyukas. A küszöböket nem tapogattam, javítva voltak valaha, de nem szépen. C oszlop alja lyukas mindkét oldalon, hátsó doblemez perem végigrohadva (ami a szellőzőn keresztül látszik). Még a motorháztető éle is rügyes végig. Szóval hozza az összes jellemző korróziós pontot, kicsit talán többet is. Pozitívum, hogy a belseje teljesen megvan, az ajtókárpitok kivételével jó állapotúnak néz ki.
"Érdekes" autók vannak még ott, nem tudom mi lehet vele a terv, mert ártábla, infó nem volt rajta. Lehet, hogy nem is eladó...
Nem emlékeztek rá, mennyiért volt hirdetve nemrégiben az a kupé, ami citromsárga, rozsdás csomagtér tetővel, képről viszonylagosan egyben lévő állapotban volt?
Nem tudom pontosan,de úgy emlékszem millió fölött volt az irányár. Láttam ma élőben...
- pelenkára már, albérletre még (:oP) nem kell gyűjteni
Ja várjál, a jólszituáltság erősen viszonylagos, és hát a garázsba a G Astrát is nehezen lehet bepréselni. 18-22.000 meg max forintból mehet hobbira :oDDD
Megjegyezném, hogy a legritkább együttállást vázoltad fel, konkrétan nem is láttam ilyet 3,5 alatt, hogy valaki BMW-vel jár, de az asszonynak Mercedest vesz... 😇🤓
Mondjuk nekem a QP-ról viszonylag ritkán jut eszembe a lószar... :-D
Az a helyzet, hogy azok, akiknek gyerekkorukban vágyálom volt egy QP, azok most jól szituált, őszes halántékú úriemberek, akiknek már belefér a büdzsébe egy hobbiautóért 18-22 ezer euró, mert nem kell pelenkára meg albérletre vagy lakáshitelre költeniük, a garázsukban meg van még hely a saját 5-erük és az asszony B-klasséja mellett. Akinek meg van QP-ja, az tudja, hogy kincset őriz, csak vagyonokért fog megválni tőle.
Amúgy meg - bármennyire is nincs arányban a QP piaci és használati értéke - amennyibe kerül egy középszar kocsit OT minősítésen vállalható szintre hozni, még mindig nem lehet vele nyerészkedni, max a potenciális piaci ár és a bekerülési költség egyensúlyba került.
Lassan te is sajnálhatod, hogy eladtad a RiC-et, vagy azt, hogy az árán nem Peti QP-ját vetted meg... ;-)
Valóban szép a járgány,ezért az ára 10000 euro.Ami egyébként baromi sok érte,de mindegy...
Különben így turbózzák magukat az emberek,így lett 25 milla egy panellakás.Ha az egyik hülye 18-at kér,akkor az enyém is megér 19-et!!Az enyém meg 20-at!!Az enyém még jobb,az 22!!
Na a kupésok is így vannak,meg most már a rüheteg 100-asokért is vagyonokat kérnek.
Nyilván aki atom teli van,és pont egy sárga kupé hiányzik a hangárjából,lehet megveszi.Csak annyit akartam ebből kihozni,hogy a mocsok romokért is vagyonokat fognak kérni.
Hehe, bármilyen sz@rról lehet jó képet csinálni....na ez is olyan. A két kép között kb. másfél óra különbség van, tehát a kaszni nem lett jobb, csak eltakarják a műanyagok :o)
Bizakodom, de nem akarom elkiabálni, most találtam egy lakatost, aki hozzáállásban eléggé pozitív eddig. Most egy másik projektem indul el hozzá holnap, ha oké a munka minősége, megpróbálom rádumálni, hogy a Skodát is pöttyölje össze jövőre.
Na, az jó. Vagy hát is-is... Gondolom nehéz elengedni, de ha menni kell, hát menni kell.
Na azért, elvárható egy ilyen régi motorostól. ;o)
Így ment át a régi tárolóhelyről az újra a kupé:
Ez meg már az új helyen (itt látszik, hogy a ráakasztott sárvédőhöz az ET -80 illik:
A széles 13-asokból egy felemás (hátul szélesebb) garnitúra volt az autón amikor megvettem, egy garnitúra 6"-ost meg egy egykoron Skodával ralikrosszozó sráctól vettem itt Fejérben (de már meg nem mondom, hogy hol).
Gondolom van még olyan elvetemült aki csinál most is. Nagy kedvencem lett most a junkbuilds a vasbeton felnivel. :oDDD
Dehogy húzott az. Csak fordítva van feltéve :o)))) Úgynevezett transzport-kerék. Csak gyűlölöm a keskeny nyomtávot széles sárvédővel nézegetni, még letámasztott állapotban is...
A húzott kerék 13-asból van, de az majd csak később lesz használatban.
Így gyorsban az archívumból ezeket tudtam előkotorni. Zöld(es): kupé, bordó(s): S100
Így első blikkre a felső zsanér lemeze meg van erősítve a kupénál. Gondolom a nagyobb, nehezebb ajtó miatt. Persze az enyém már magán viseli az aranykezű mesterek nyomait, de nem hiszem, hogy az a dobozolás egyedi megoldás lenne.
Van valakinek tapasztalata a csehektől rendelhető 110R karosszéria javító elemekkel kapcsolatban (skodaveteran/skoda110Rparts)? Pl. küszöb, sárvédő, ...
HOMOKSZÓRT,ALAPOZOTT S 100 TETŐ SZÉLVÉDŐKOSZORÚVAL,B OSZLOPPAL JELKÉPES ÖSSZEGÉRT ELVIHETŐ.SAJNÁLNÁM KITENNI AZ ESŐRE VAGY ELVINNI A MÉHBE.....30/298 1010
A zöldet én hirdetem.Voltak azért érdeklődők,de összetett az ok,hogy még megvan. Mindenki álmodozik és csodát vár.
Tuning-e a motor,a futómű a váltó.Össze lehet-e dobni pár nap alatt?Persze,ennyiért minden tuning,és össze!:))))))))
Az a baj nálunk(de lehet mindenhol)hogy elhisszük vannak még csodák.Mindenki nagypapa Mercijét keres negyedáron,érintetlen pajtaleletet húsz ezerért,ájfont a sarki csencselőtől ötezerért...
És elhisszük,hogy ilyenek vannak.Sajnos a kilenc kilós Skoda(ami tudom én,hogy sok pénz),törődést igényel,befejezést.
Aki nem álomkórban él tudja mennyi egy normális kaszni,mennyi egy fényezés,mennyi öt db motorsport kerék,mennyi egy pár króm lökhárító,egy motorgenerál ,stb stb sok szar...Persze mindezeket azoknak kell tudni,akik ilyenben gondolkoznak.
Na mindegy,találkoztam pár fura fazonnal...:)))))
Egyébként meg ha 2001 óta elállt...még egy darabig elállhat...:)))
Láttam élőben, azt kell mondjam, megértem, hogy ennyiért árulja a tulaj, mert a munka és az alkatrészek benne vannak..
Még mindig fenntartom a véleményem, hogy aki Skodára izgul, annak ennyi pénze nincs rá, van nem szánja rá egyben. Más kérdés, hogy simán túlszalad ezen az összegen, aki előről kezd el egy ilyen projektet.
Egy bizonyos életkorig elhiszed, hogy amit a műsorban mutatnak, az nem megrendezett. Aztán rájössz, hogy de mégis.
Ezek a felújítós műsorok is ugyanilyenek. Mivel nagyon nem lenne jövedelmező egy 30 perces részt 1-2 évig forgatni, ha a valós történéseket mutatnák meg..
"mindkét karosszéria sok munkát igényel" = ha nem is úgy néz ki,d e totál szét van rohadva, és épp azon a határon van, hogy még esélyes vele foglalkozni.
Érdekes módon mindig sikerül olyan autókat megvásárolni, amin ki kell cserélni pár mechanikus alkatrészt, vagy tömítést, kicsit felpolírozni a bódét, és 2x áron lehet is eladni, és a vevő belemosolyog a kamerába, hogy milyen jó kocsit vett.
Te ezeket a műsorokat elhiszed?
Amikor a konkrét autókat úgy hirdetik, hogy "mindkét karosszéria sok munkát igényel", akkor gondolom nem arra gondol az eladó, hogy rengeteg porszívózni és ablaktisztítózni való van rajtuk. De ez a képeken is látszik. Biztosan jobb állapotúak, mintha egy fa alatt a fűben álltak volna, de hiába voltak 30 évet fedél alatt, attól még a rozsda dolgozik.
Nagyon szeretnék menni, de majdnem biztos, hogy a család nem tart velem. Nem tudom, jön-e olyan SOK-tag, aki nem Coupés, szóval egyelőre nem ajánlok helyet, de van rá esély. Jövő év augusztus végén várható.
Marty 10 év elteltével elkezdte gyűjteni az adatokat a új frissített 110R Coupé katalógushoz. Aki szeretné, hogy belekerüljön az autója, nálam jelentkezhet!
Jövőre lesz az 50. évforduló, a cseh Skoda 110R Coupé Klub már elkezdte szervezni a találkozót Kvasiny-ban és környékén. A 40. zseniálisan jó volt, 10-en voltunk kint 4 Coupéval.
Van itt olyan, aki részt szeretne venni a jubileumi találkozón? Részvétel csak Coupéval (a szervezők más autót nem engednek részt venni a találkozón)!
Ameddig a kereslet és a kínálat találkozik, addig tudják csak felnyomni az árát a kocsinak. A 25ezer ojró kissé soknak tűnik, már-már Porsche árkategória. Azért a 110r nem a kohinoor gyémánt.
De nem hiszem, hogy megválsz a kocsidtól. Max. ha kenyérre kell... Ugye?
Egy a hirdetés szép példa arra, hogy hiába garázslelet, meg felújítandó állapot, egy ilyen autót is ki lehet porszívózni, le lehet mosni, mielőtt rendes, normális, éles képeket készítünk róla.
100-ashoz keresek karbit hajdú biharban. Sajnos az enyémet elküldtem egy gépműhelybe és meg van vetemedve teljesen. Nem baj ha hiányos csak a ház meg a fedél legyen jó állapotú.
2 hónapja nem skodázok. vettünk egy nagy dögöt. Palit ma meg akartam mozgatni a kis 100-ast de eltünt az alapjárat. Lehet meglátta a volskwagen sharant és megmakacsolta magát?
Nem úgy tűnt mintha ki lett volna dobva... inkább mintha érkezett vagy elszállításra várt volna. Megkezdett lakatolás volt, szürke alapozóval lekenve, a külső elemek nélkül, tárolókereten, benne pár holmi. Másnap már nem volt ott.
Amúgy igen, el kellett volna hozni, de lehet hogy akkor már nem tudnék ide írni:)
Sokan sokat megadnának egy olyanért, te meg kihagytad a lehetőséget. Tudod, ilyenkor szokott elhangzani: "jáááj hááááténaszittem, hogy áz mán kivan dobval..."
Köszi! :o) Próbálok alkudni az árból 1,7-et és már ott is vagyunk, amit én a te coupédra tettem félre már vagy 10-12 éve. :o) Szólj, ha benne vagy és mehet az üzletkötés. :o)
Skoda Coupé-hoz új első karosszériaelemek, lámpafészkek, és rengeteg használt alkatrész Budapesten egyben eladó! Érdeklődni Tóth Ferencnél lehet a következő telefonszámon: +36 30 505 9620
Drága szerintem is kicsit,a motorsport felnik nélkül érdekelne egy embert,hónapok óta írogat,négyszázért.
Annyiért nem szeretném eladni.A fekete kupé fedett helyen várja,hogy pár épitkezés után végre a hobbi is kapjon egy kis lendületet.A zöld rom is bekerül mellé addig.Tényleg sajnálom,hogy elpusztult,butaság volt,vállalom.De lesz a két autóból még szép kupé,most már letisztult a kép a többi projekttel kapcsolatosan.Hamarosan jut idő az autókra is.
Hm, nem mondom, hogy olcsón adod (;o)) de széles futóművet alárakni, pont nem tart semeddig. A kilós váltó meg legalább jó rövid, jobban gyorsul...szóval nem nagyon értem a fanyalgást. Sok szerencsét az eladáshoz.
A kupéval mi a jelenlegi terv? (a videóba csak belekukkantottam, ha esetleg abban elhangzott volna)
Figyi, én 2012-ben vettem az enyémet, az előtte való kb. fél év alatt összegyűjtöttem 15-20 hirdetést. Most 1,5-2 havonta jön szembe 1-1... Én azt mondom, hogy az elmúlt 5-6 évben tűntek el igazán.
Azért ez még innen benne lesz pár százezerbe, mire elkészül... Sok mindentől függ, hogy elkel-e ennyiért, de ha ez elmegy ezen az áron, lassan elkezdem nézegetni a skoda.hu-n a konfigurátort... :o)
Már lekerült a hirdetés szerintem az év vására volt. Egy kilakatolt lefestett csupasz 100-as 500-ért. Plussz 1.3-as motor 5 sebbeséges váltó sörbontó alakú felnivel simán megérte. Vajon ki vitte haza jó lenne ide találna nem sok 4 lámpás 100-as van már.
Nem szabad eladnom az életem részei. Velük hoztam haza a gyerekeket a kórházból az első autóm meg laci bácsi emlékére megtartom még régen együtt vittük haza Szentesről akkor vezetem elöszőr 100-ast 150km elég jó buli volt.
Első nyilvántartásba vétel 1978.03.10. Első Mo.-i nyilvántartásba vétel 1978.03.10. Eddigi tulajdonosok száma 2 Jelenlegi tulajdonosok száma 1 Jármű színe 04 PIROS
Rendszám: IYA-815 Gyártmány: SKODA Típus: 120 L Szin: KÖZÉPPIROS A jármű körözés alatt áll? NEM A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki. Forgalmi adatok: - Egyéb: A lekérdezett jármű nincs forgalomban
Ezt a képet inkább nem lájkolom... Amúgy király, hogy hidegben is pöccre indul. Ezek szerint jó lett a karbi. Én is használtam egy kicsit a tőled vett karbit Rozikán, de végre elkészült a Coupé karbi felújítása és fel is került a motorra múlt pénteken még a hó előtt. Végre jó lett az autó! szabályoz a keverékcsavar, működik a szivató és nincs torpanás gázadásra. Úgy működik, ahogy kell. A vezérműtengely viszont repül az autóból, mert kell bele a C-tengely... Így nem tudlak mivel fenyegetni, viszont jobban fog menni a verda. :-D
Nem gerjeszt bizalmat, hogy a leírás szerint az autót a hirdetésben látott képek készítése óta szétszedték.
Szedtem szét olyan Skodát, aminek szintén nem volt padlólemeze, azt utána már nem is lehetett volna ugyanúgy összerakni. De ha sikerült volna, sem nem is nézett volna ki úgy, kint előtte...
(Van fent pár hete egy másik piros, az ennél többszörösen drágább, viszont felújított, az lényegesen jobb ajánlatnak tűnik, ha valóban rendesen meg lett csinálva.)
Van egy seat egyterű és a motorok plussz 4 kocsi. Nem lesz több skoda hacsak fel nem bukkan egy kopoltyús mb de azt csendesen kell csinálnom. Modellvasutazás szünetel. Úgy hogy nem volt jó ötlet a szoknya a coupéval együtt 2008-ban csak a pénz megy el azóta.
Milyen kocsikat veszel még? Beláthatod, hogy családos emberként nektek sem ideális a veterán Skoda. Venni kell egy napi használatos első szériás Octavia kombit, feleségednek meg egy első szériás Fabiát, a kilóst meg ünnepnapokon előveszed. De persze mindez nagyon sok pénzt emészt fel, te mint családfenntartó, ezt jól tudod. Fedezni kell a kiadásokat és kell a pénz a családra. Sajnos néha még a hobbit is fel kell adni. Elgondolkodtál már esetleg a 110r eladásán?
Most rá tettem a medve tartalék karbiját szépen üzemel. Kár hogy egy ideig távol lesz sárika tőlem. Valamelyiknap viszem szüleimhez tárolni. Mert nálunk terep rendezés lesz új garázst épitünk ahol 6 autó fog elférni.
Az évben még lesz egy 50 km-res menetem sárikával. Kész lett a fék felújitás. Új dob fékpofák szimmering munkahenger fékcső. Apró kaszni munkák lesznek még rajta festés előtt.
Őreg nem anyira rossz. Ma is harmadjára indult be a minusz 8 fokban. Aztán a szomszéd seat arbalantyára vagy mire rá kellett kötni az akksiját hogy beinduljon.
Ha valaki igazán kemény futóművet szeretne, van még egy fél méter az ültetőrugómból:
;o)
Ugyanitt garázsürítés okán eladó nem szép, de menthető S100 bal első és bal hátsó sárvédő (mindkettőnek a küszöbhöz kapcsolódó részét kell javítani). Másom nincs, de ezeket olcsón odaadom, csak gyere el érte, képet emailban tudok róluk küldeni.
Vicces a Skoda kapcsán befektetésről beszélni, de tény, más időket élünk, mint amikor megvettem az autót.
Ezzel együtt azt gondolom, kár autót tartani, ha nincs használva. Álltában is tönkremegy. Ha nézegetni keresnék befektetést biztosan bélyeget gyűjtenék, vagy festményt. Az autót használom, mert nagyobb élvezet meghajtani egy kicsit, mint nézni a garázsban... ;-)
Én személy szerint úgy tapasztaltam mindig,hogy egy használt de eredeti jármű mindig jobb volt,mint egy restaurált.Bár ez is kérdés,hogy a mi magyar "agyunknak"mi a restaurálás,és mi a felújítás.Mert a kettő nagyon nem ugyanaz.
Aztán,hogy milyen célból veszed.Mondjuk befektetésnek?Mindenképpen nagyobb érték egy eredeti felújítatlan,de patent veterán.Használni?Akkor már lehet tényleg jobb a restaurált,bár mondom,én nem ezt tapasztaltam.
Én Skoda buziként minden esetre azt kívánom maradjon hazánkban,és maradjon eredeti.Jó lenne látni hozzáértő kezekben a gépet néha az utakon...
Én voltam az illető és - szavatartó emberként - fenntartom, amit ígértem otthon... de kezdek aggódni. :-) Épp a héten néztem, hogy tűrhető 2014-es O III RS-t lehet venni 5 millió Ft körül.
Ami a hirdetett kocsit illeti, tényleg egyedülálló és biztosan el is fog kelni, mert aki ilyet keres, az ennél jobbat nem fog találni. A csehek simán ki fogják fizetni érte az árát. Ne a magyar viszonyokban gondolkodjunk! Ezekre az autókra kint kialakult a fizetőképes kereslet, ez látszik már az alkatrészárakon is. Minden horror drága lett, ennélfogva egy szép autó is az, amihez (már) nem kell horrordrága alkatrészeket venni. ;-) Az persze igaz, hogy nálunk sokan inkább más veteránt vennének ennyi pénzért, de aki a Skoda Coupét szereti, azt nem fogja érdekelni, hogy ennyiért sokkal erősebb/vezethetőbb/kényelmesebb/biztonságosabb autót is meg tudna venni. Meg lesz rá a vevő, nem kétlem és jó eséllyel nem magyar lesz az anyanyelve... :-(
Amúgy meg, szerintem a megőrzöttség kétélű dolog... Fotók alapján, ami az előnye/értéke az a hátránya is egyben. Egyrészt, ha mellétolnak egy restaurált gépet azért nem fog olyan szépen csillogni... A restaurált autó - ha szépen és jól meg van csinálva - minden szempontból szebb-jobb-tartósabb is lesz egy megőrzöttnél. Másrészt ha ebben minden 44 éves, akkor bizony a megbízható használat érdekében egy csomó mindent szét kell szedni és rendbe kell szedni rajta/benne. Ehhez pedig valamennyire biztosan meg kell majd bontani. Minden 30 év fölötti gumialkatrész jó eséllyel cserés (a szélvédőkéderen eléggé látszik is), ugyan így minden műanyag cucc jó eséllyel sárga/matt/repedt. Szóval ha 5 millával a zsebemben állnék egy megőrzött és szépen restaurált Coupé előtt és választanom kellene, én biztosan a restauráltat választanám. És ezt úgy mondom, hogy bő 14 éve, amikor megvettem a Coupét még úgy gondoltam, hogy amit lehet megőrzök eredetinek, de évek alatt (részben kényszerből) eljutottam oda, hogy amit csak lehet új/felújított gyári alkatrészre cseréltem az autón és amit lehetett javíttattam. És most sokkal jobb vezetni az autót, mint korábban bármikor.
Sziasztok! Ismerős a hírdető, régóta foglalkozik autókkal. Eleinte csak rendkívül megkímélt tényleg nagyon keveset futott Mercedesekkel. Aztán ezek után jött minden márka, most már veteránok is vannak nála. Tény, hogy tényleg nagyon patent gépekkel boltok csak!
Igen,ezt gondolom én is,hogy el fog kelni,és baromi elképesztő ritka az eredetisége miatt.
És bizony,lehet ott állsz,azt mondod 4.5 milla,lehet a tiéd...
Nagyon határeset,hogy ki tudsz-e egy roncsot hozni ennyiből.Nekem van egy nem annyira roncs,de úgy számoltam 2.5 simán rámegy,úgy,hogy megvan a gyári szép belseje.Szóval tényleg elgondolkoztató.A mai mesterek hozzáállását még nem is mondtam...Egy restaurálás éveket vesz el az életedből szerintem.
Aki rá van buzulva a típusra,azt mondom megéri megvenni.
Én felhívtam a hirdetőt (aki nem a tulajdonos), beszéltem vele, tök normális hangja volt. Ennek az autónak az adja a legnagyobb értékét (ha tényleg igaz), hogy túlnyomó részben eredeti, nem újjáépített, hanem megőrzött darab. Továbbá erősen úgy tűnt, hogy
1. civilizált viselkedéssel,
2. pénzzel a zsebben és
3. a helyszínen, a kocsi mellett álldogálva,
talán lehetséges némi mozgástér. Talán.
Viszont tudja, mit árulnak, nem sürgős nekik és nagyon sokan hívták már.
Fájó szívvel eladom soha el nem készült coupémat. Először nektek akartam szólni.
Replikának készült, több átalakítás előkészítve, elvégezve: hűtő előre, széles futó, 5ös olajos váltó. Sok munka van benne. Teljes körű lakatos munka padlótól, ajtókon át a tetőig, sajnos a leállástól felületén újra berozsdásodott. Sok sok alkatrész +összes széria elem (0km-esek), alu betétek és lécek, ülések stb. Állapotáról és az alkatrészekről a képek mindent elmondanak, természetesen szívesen válaszolok bármilyen kérdésre.
Alkatrészként egyben tudom eladni, papírok és azonosítók nélkül. Ára 750.000 Ft. Trélerrel szállítható.
Nem is olyan régen egy hasonló állapotút adott el egy fórumtárs olyan összegért, amiért már 2005 utáni "vasaló" Swiftet lehet venni, ha minden igaz.
Hogy ez mennyire "reális", az más kérdés. De az legyen tiszta, hogy ebből az autóból az üvegek és az említett alutáblácskák maradnak meg a felújítás végére eredeti állapotban.
Biztos, hogy nincs alja, de van rá egy nagyobb összegem, hogy teteje sincs a festékréteg alatt.
Nem lebeszélni akarlak, nem ismerem a háttered, csak mondom, hogy ennél a konkrét példánynál nem "életben tartás"-ról, hanem feltámasztásról beszélhetünk. A végösszeg akkor is hétszámjegyű, és nem egyessel kezdődik ha sok mindent magad csinálsz.
Többiek: mintha pár éve Eger környékén hirdették volna 400-ért, nem?
Erre sajnos nem tudok válaszolni, de talán másnak van tapasztalata. Mindenképpen nehéz kérdés, mert a kínálati árakból nehéz következtetni arra, mennyiért kel el egy-egy adott példány végül. Azt szokták itt többen is leírni, mekkora nagyságrend lehet egy ilyen autó tisztességes talpraállítása. A Coupé már kezdi elérni azt a státust, amikor egy gyári állapotra restaurálás végén esetleg megérhet annyit, mint amennyi pénzt beleöltek.
Alváz- és motorszámok stimmelnek-e? A kaszniba beütve a motortérben, a hűtő feletti ferde lemezen szokott lenni.
Amúgy ezt a kasznit a látott képek alapján valószínűleg teljesen újjá kellene építeni. De legalábbis nagyon belenyúlós, ha nem a pár év életbentartás a cél.
Nem vagyok gyakori ezen a fórumon, eddig csak olvasgattam. Viszont most tanácstalan vagyok, nem titkolom vételi szándékom van. Segítségeteket kérném egy adattábla beazonosításában! Előre is köszönöm!
Biztos annak örült volna, ha beirjuk 20-an, hogy "Nem tudom." :o) Sajnos most nem járt erre senki, aki tudott volna egy nem megadott időpontban, nem megadott rendszámú autóról bármit is.
De amúgy mit vártál? Legalább egy rendszámot, vagy egy vezetéknevet írtál volna bele a kérdésedbe. Ősi indián szokás, hogy ha nem tudsz egy fórumban feltett kérdésre válaszolni, akkor nem írsz semmit, mert minek...
Remélhetőleg a mantások kedvesebb emberek, mint a kupésok.
Így van, a típustáblát pedig azért írtam, mert ha hiányosak a beütések (nincs évszám, stb), vagy a kis táblácska nincs meg, akkor lehet gyanakodni kasznicserére.
Olyan helyen érdemes a gyári szín után kutatni, ahol biztosan nem fényezték újra az autót. Ilyen szempontból az ülések alatti rész és a kalaptartó sajnos nem mérvadó. Ilyen szempontból a legtutibb helyek az eldugott zúgok mint pl. a műszerfal alatt a szellőzőnyílások belső fele, a kalaptartó alja, a C oszlopnál (ha szellőzőrácsos) a szellőzőrostélyok belső élei, a tetőnél a pillangóablak felső csavarjának szerelőnyílása stb...
A szkotti által belinkelt oldalon van fenn több mint 500 Coupé alvázszámmal, gyártási nappal, az alapján a tied alvázszámával kb. be tudod lőni a gyártás időszakát (a hónapot biztosan), de régebben volt olyan, hogy ha elküldted az autód adatait, hozzájárultál, hogy felkerüljön az oldalra, lekérték a gyárból a gyártás napját és elvileg az eredeti színt is meg tudták mondani.
110R-es kipufogó dob érdekel-e valakit? Kipufogó témában kerestem és teljesen véletlen belefutottam, hogy gyártják még jó minőségben (olasz vagy kevésbé jó lengyel). Ha lenne rá érdeklődő, akkor megkérdezem mennyiért lenne itt Magyarországon.
Lenne egy kérdésem: A képen látható leváló festékréteg alatt vélhetően az eredeti zöld színt lehet látni. Az érdekelne hogy ez vajon pontosan melyik szín lehet, ha ez az eredeti egyáltalán. Mert a Coupe oldalon látottak alapján a 73-as évben csak a világos fűzöld volt, ez meg nem tűnik annak. A tippem a sötétebb olajzöld lenne, de ezt csak későbbi évjáratokban alkalmazták (elvileg)
Volt nekem itt Szegeden egy fehér 110R coupe-m, amit még a 2000-es években eladtam. Egy fiatal srác, (ha jól emlékszem autószerelőnek tanult) meg az apukája jött érte Szentesről, és kutyával húzták el. Nem tudjátok esetleg mi lett az autóval? Kíváncsi lennék rá...
Coupéhoz keresek főfékhengert,alumínium díszcsíkot ami végigfut az esőcsatornán,gumi porvédőt az első lökhárító tartójára.Ha valakinek van ilyen kérem írjon.Köszönöm.
az amúgy tényleg igaz hogy "a világon az első autó amiben a több fokozatú ablaktörlő megjelent". ??? nekem hihetetlennek tűnik.....amcsik az ilyesmit azért szerintem korábban kitalálták már.
750-re mondja, rengeteg alkatrésszel, és az RS idomokkal. Voltam, megnézni, mert hajtott a kíváncsiság. Szerintem korrekt az ár, rengeteg ritka és új alkatrész is van közte, szóval sokat ki lehet árulni belőle, persze nem itthon. Sajnos nálunk még nem jutott el az emberek tudatáig, mi is ez a típus. Mielőtt megkérdezi valaki...azért nem vettem meg, mert jelenleg nincs rá keret, helyem sincs, de főleg azért, mert uténa rám rohadna minden, mert sajnálnék eladni bármit is belőle, hiszen "jó lesz még az valamikor" :)