Keresés

Részletes keresés

VadMalac Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31067
Már tegnap akartam válaszolni, de a net problémázott...

Inkább csak szempontok vannak, a többi véletlenszerű:
először is van a felső sor, ide kerülnek a legnagyobb, legértékesebb trófeák. A jelvények viszont a tábla közepén, mert olyan szépek. Alapvető szempontom, hogy az azonos túra kitűzői egymás mellé kerüljenek, szépen mutat már egy hármas széria is. Tájegység szerint nem különítem el őket, az időrend sem számít. Tudom én, melyiket mikor szereztem:) Tehát amikor egy új trófeát elhelyezek, időnként komoly áthelyezések vannak. De ez kedves tevékenység. '99 óta ttúrázom és egy táblán elfért októberig az összes, beleértve a túramozgalmak kitűzőit is, úgyhogy nem sűrűn kell új táblát venni. Most már csak azon gondolkodom, hová tegyem a másodikat a falon.

Előzmény: zsolt.gyarmati (31021)
zsolt.gyarmati Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31066
Jóreggelit!
Ez a magyarországos dolog nekem is nagyon tetszik!
A bebarnulás, sárgásodás első jelen szerinted mennyi idő után jelentkeznek? Megoldás?
Előzmény: Franken (31060)
Lombrágó67 Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31065
Jó akkor nevezzük Útvonal elhagyónak !
De akkor lehet , hogy csak eltévedt ?!
Előzmény: altvizsla (30997)
Knee Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31064
Egyebkent nekem pont jokor jott ez a kituzo tarolasi otletborze. En meg mondjuk azt a hatot ami van boven egymas melle tudom rakosgatni a polcomon, de a mult heten jutott eszembe, hogy kene valami jobb hely. En is a parafatablara gondoltam elsonek, de lehet, hogy itt meglatok valami jobb otletet.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31063
Igen, és aznap van a Megyeszél is, így ez a szombat a hatos útra lesz felfűzve. :-)
Előzmény: Franken (31062)
Franken Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31062
És nem is a télimecsekeseken...

Szerencsétlen egybeesés, az október közepi bezsélgetésen már nem múlt semmi, mindkét esemény a megfelelő megyei eseménynaptárban arra a napra leadva.

Egyébként mindenkit sok szeretettel várunk a Pécsi Ifjúsági Természetjáró Egyesület által megrendezésre kerülő 10. jubileumi Téli Mecsek 30 és az 5. jubileumi Téli Mecsek 15 teljesítménytúrákon.

Időpont: 2004. január 17. szombat 6:30 - 8:00 hosszú, 8:00 - 9:00 rövid táv
Helye: Pécs, Éger-völgyi Teca mama kisvendéglője
Nevezési díj: 500,- Ft/fő, illetve 300,- Ft/fő.
Szintidő: 9 óra, illetve 5 óra.

Egyébként mindenkinek jó rendezést és jó túrázást az idei évre!

Előzmény: Törölt nick (31043)
Knee Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31061
Lukepek:
Ha legkozelebb hanyatt esik valaki a kozeledben, akkor lehet, hogy en vagyok :)

A BUEK-os vitahoz ugy erzem kezdokent nincs igazan alapom hozzaszolni, mert en ugy erzekelem, hogy azok az ellentetek (ha azok), ami miatt az egesz elindult mar regebben gyokereznek.
Viszont ilyen nagy letszamu, es rovid turan elkerulhetetlen a tomeg. En ennek a legjobb kezelesere csak ahhoz hasonlot tudok elkepzelni, mint amit Franken is irt. Minden elore osszekeszitve, aztan gratulacio, atadas, es mindenki mehet a dolgara.

Franken Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31060
"Ha nem lenne mit kritizálni, nem lennének kitüzők a gyüjteményünkben... Én amugy cipöfűzökre füzögetem a falra. Ti hogy gyüjtitek??????

... csak hogy témát váltsak :-))"

Én egy nagy képkeret hátoldalára rászorítottam egy filcet, abba tűzögetem bele. Most gondolkodom egy más megoldáson, mert 1) már minden méretet kinőttem (a tavalyiak a jelenleg kereskedelemben kapható legnagyobb Merci-s dobozban pihennek) 2) a szabadon lévő kitűzők, jelvények sérülnek, kifakulnak, bebarnulnak.

Egyébként a kezdetek-kezdetén egy hungarocell lapból volt kivágva egy Magyarország forma, és a megfelelő helyre tűztem be a kitűzőt/jelvényt. A mai napig ezt tartom a legjobbnak, de ennek is határai vannak.

Előzmény: zsolt.gyarmati (31006)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31059
Azt hiszem, a következő statisztikában ez a január más lesz, mint az egyszerű januárok. :-)
Franken Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31058
Köszönöm SK a közbeszólást, legalább valami vidámság is van.

Még nem fejeztem be.

"Ha vesszük az összes szervezett vonalat (MSTSZ, TTT, egyesületek), akkor az a személy, aki elmúlt másfél évtizedben (!) a legtöbbet tette a hazai teljesítménytúrázásért, az egyértelműen Jávor Zoltán volt, és ezért nagy tisztelet illeti Őt!"

A tisztelettel semmi bajom, de ide kérném az előbb megemlített listát.

"Egyébként Zoli nem sértődésből távozott a TTT elnökségéből, azon a bizonyos személyeskedésektől sem mentes botrányos Közgyűlésen egyszerűen kiszavazták az elnökségből! :("

Ehhez két hozzászólásom lenne és személyeskedni fogok (AKI NEM AKARJA NE OLVASSA EL):
- Joey, arról mondj véleményt, amin részt vettél.
- Felsorolok 5 nevet, és mindenki azt képzel mellé, amit akar: Horváth Csaba, Jávor Zoltán, Kimmel Péter, Kincses Csaba, Wehner Géza

"Az eredményt mindenki láthatja: a mostani elnökséggel (hogy finoman fogalmazzak) haldoklik a TTT, egyre több régi tag hagyja el a gyakorlatilag működésképtelen egyesületet."

2004-ben ismételten megjelenik az eseménynaptár, a 3×50 kimarad, helyette lesz egy új rendezvény, a többi marad. Eddig is ezek voltak a fő tevékenységek, most is maradtak. A plusz, hogy a Nemzeti Civil Alapprogramban részt vesz az egyesület, jelenleg még csak elektori szinten. Nem látom a haldoklást.

A tévedések elkerülése végett felsorolom a jelenlegi elnökséget: Horváth Csaba, Járosi László, Varró Lídia, Megyeri László, Wehner Géza. Őket a közgyűlésen megjelentek választották meg.

Előzmény: Joeyline (30969)
Franken Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31057
- Téli Mecsek 30/15 Főrendező, rajt, cél
- Palóc 40 Rajt/Cél
- Andezit 30 Főrendező, jelzésfestés, útvonalvázlat meg minden
- Őrség 50/30 Pontőr
- Mecsek 1800/1000 Főrendező/Rajt/Cél
- Corvin Rajt, pontőr etetéssel egybekötve
- Pro Patria útvonalbejárás, jelzésfestés, pontőr etetéssel egybekötve
- Mecseki Maraton/Félmaraton Rajt/Cél
Előzmény: gethe (30958)
Franken Creative Commons License 2004.01.07 0 0 31056
Remélem nem kell végigidéznem a teljes levelet, hogy mindenki megértse, Jávor Zoltán és Hegedűs Róbert levele a közönséghez.

Nagyon sokat nézegettem és olvasgattam, hogy mit is lehetne hozzá szólni, de igazából nehéz.

Néhány dolgot viszont nem értek:
- ha valaki tag és szükség van a rendezésben emberre, miért nem abban segít (vagy akkor nem is tag?); ha pedig nincs szükség a segítségére, akkor mehet Isten hírével
- nem értem a három alapelvet (strucpolitika, abbahegyni a rendezést, folytatni, ahogy eddig tettétek); miért nincs több, lehet, hogy van más megoldás is, ami nem szül viharokat, mindenki megelégedésére szolgál
- furcsa számomra, hogy azt kérdezitek, milyennek kellene lennie Zolinak? Miért nem azt kérdezitek: milyennek kellene lenni az egyesületnek? Ne egy emberre akarjatok ráhúzni mindent, vagytok 20-an.
- ehhez idéznem kell: "Ezenkívül azt kívánjuk, hogy a tisztelt Topicosok az elkövetkezendő 11 évben legalább együttvéve tegyenek le annyit a teljesítménytúrázás asztalára, mint amennyit az általatok olyan "nagyra magasztalt és dícsért" főrendező letett."
Hogy megőrizzük a hivatalos hangnemet: ezúttal közöljük, hogy az elmúlt 11 évben is letettünk annyit, és az elkövetkezendő 11-ben is le fogunk tenni.

Részemről az ezen jellegű hozzászólásokat lezártnak tekintem. Egyetlen kérésem lenne: valaki feszegette, talán Joeyline, hogy nincs sok ember, aki az elmúlt másfél évtizedben ennyit tett volna a ttúrázásért; Roberto, Joeyline és Zoli, ha esetleg te is olvasod, tőletek várnám azt a nem is rövid listát, melyen azok szerepelnek, akik sokat tettek le az asztalra. Ti is rájöttök, hogy nem is kevesen vagytok.

Előzmény: MVTE (30943)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31055
"Cél: minden egyes rendezvényen egy ember megrázza a beérkező kezét, 1-2 ember segít neki."

Franken, ezt a jelenetet elképzeltem! Ott áll 1-2 ember a rendező mellett, és segít megrázni a túrázó kezét! :-))))))))

Viccet félretéve: a Corvin rendezése mintaszerű, nekem azon a túrán csak az aszfalt mennyiségével van bajom. De azért valószínűleg nem jelenik meg _egyszerre_ annyi ember, mint a Buékon. Főleg nem a célban. (A rajtban még tán jönnek egy busszal sokan.)

Előzmény: Franken (31053)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31054
"És erre Joyline azt írja, hogy szinte tökéletes volt a rendezés!
Ugyanakkor „megrója” Lienkát, hogy nem kell ironizálni."

Joey szereti dicsérni a saját túráit, nem olyan nagy baj ez. :-)))

-------------
Jut eszembe az egész történetről.
2000-ben egy pontőr tiszteletlenül viselkedett velem a Piroson. Amikor a következő találkozásunkkor ezt elmeséltem JZ-nek, ő őszintén felháborodott, és megígérte, hogy megfeddi az illetőt. (Nekem ez elég volt.) És még hozzátette: a túrázó a vendég, aki fizet, és azért jön, hogy jól érezze magát. Igen, ezt Zolitól hallottam. Na ez a mondat most bukkant fel az emlékeimből. Ezennel átnyújtom ezüsttálcán az MVTE-nek, szeretettel. :-)))

Előzmény: LencseBéka (31032)
Franken Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31053
SK!

A precizitásról változatlan a véleményem, a teljesítéseket korrektül nyilván kell tartani!
"A rajtban nem is ezzel volt a gond, hanem, hogy EGYETLEN pénztár volt a 4 indító mellett! (2 pénztár, 3 indító esetében is már óriási lett volna a mostani helyzethez képest a különbség, természetesen pozitív irányban!)
Mint talán köztudott már, a nyáron fogok rendezni egy hasonló volümenü (táv, szint) ttúrát a Budai-hegységben egy másik társasággal, és a főváros környéki ttúrák tapasztalai alapján mindenképp megoldom, hogy legalább 2 nevezési hely legyen a rajtban!

A célról már írtam lentebb a véleményem, ekkora létszámnál a sor okvetlenül kialakul. Sajnos több túrázó is nehezítette a célban a teljesítések kiértékelését! :("

Na, nézzük.

Rajt és Cél.

Rajt: 2003. évi Corvin: kérnék hozzászólásokat, hogy milyen hosszú volt a sorban állás, stb, stb. (1 ember kezelte a kasszát, indított és töltött ki minden papírt)

Cél: minden egyes rendezvényen egy ember megrázza a beérkező kezét, 1-2 ember segít neki. Itt a saját rendezvényekre értem, ide is szívesen várok kritikákat.

Ez már egy jóval később megírt levélre is válasz: nem biztos, hogy az a jó, ahogy ti csináljátok, és másoktól ellesni nem szégyen, senki nem védi le az ötleteit (nekem tavaly a borítékba előre berakott kitűző és kitöltött emléklap jött be; a Hévizgyörkön láttam, kipróbáltam)

Előzmény: Joeyline (30935)
Franken Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31052
""-Nanana! Ki látott már ilyet! Ne tessék a rendezői asztalon nyúlkálni!!!! (JZ)"

Fél 2 környékétől (pontom zárása után fél órával) már én is a cél személyzetét erősítettem, így hallottam ezt a mondatot.
Teljesen egyetértek Zolival! Ahelyett, hogy hagytak volna nyugodtan minket dolgozni, egyes sporttársak átjöttek a rendezői padok túloldalára, levegőtlen kört képezve körénk, és még ráadásul nyúlkáltak is a rendezői asztalon, felborítva a kiértékelést! Én már több, mint 10 éve teljesítménytúrázom, de ilyen szemtelenséget még egyetlen rendezővel szemben se tettem! :("

Csak a Mecsek 1800 tt-án, amikor a túramozgalmi igazolófüzetedbe pecsételtél. Elnézést a személyeskedésért, de így volt.

Előzmény: Joeyline (30916)
Franken Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31051
Hát, akkor folytassuk a hozzászólásokat. Úgy döntöttem, hogy én is belecsinálok a már forrongó üstbe.

"Kedves Joey!

A Piros 85 után azt írtad, hogy Zoli precizitása megér ennyit. Örülök, hogy a mostani BUÉK hatására a te álláspontod is finomodott.

A cél helyzetét ugyan még kicsit ellentétesen látod, mint az itt hozzászóló pechesek, de legalább a rajt tarthatatlanságát látod, ez is egy lépés.

"ugyanakkor örülhetünk, hisz rendezvényünk évről-évre népszerűsödik (a tavalyihoz hasonlóan idén is közel 100-zal fejeltük az előző évi létszámot), és betölti az országos évadnyitó szerepét."
Ennek akkor örülhettek, ha el is tudtok látni ekkora létszámot! Ez olyan, mintha egy hatvan férőhelyes moziterembe odacsődítenének hatszáz embert! Legyan annyi túrázó, ameynnire van kapacitás, és azok menjenek haza elégedetten. Ne áldozzunk a létszám aranyborjának, ha nem tudunk mit kezdeni vele.

Csak idéztem, hogy mire szeretnék reagálni.

Jómagam nem vettem részt a BUÉK túrán, így véleményt sem alkothatok róla. Nem teszem meg.

Pontosítanék, egyetlen BUÉK-ra sem neveztem még be, de az egyik évben ott voltam. Akkor elszomorított a nehézkessége a rajt/célnak, illetve nehezen bírtam volna elfogyasztani a 65-ös busz első kereke alá beömlött és onnan kiemelt, majd megfőzött virslit.

Sajnos SK véleményét kell, hogy osszam, nem minden a tömeg, ha azt nem tudod kezelni. Én már saját magamnak is bevallottam, hogy 2002-ben a Téli Mecsek 30/15-ön a 420 indulóval a teljesítőképességünk határára érkeztünk. Nekünk már az is sok. Persze meg kell kérdezni az akkor ott volt embereket, hogy milyen fennakadásokat észleltek, mi volt a probléma.

A kritikáról:
Bárki kritikáját szívesen fogadom, vagy megfogadom a tanácsát, vagy ahogy ti is teszitek, valamikor nem. A nem építő jellegű kritikát is meghallgatom, maximum arra nem reagálok semmit.

Ezeket a kritikákat méltón el kell viselni. Aztán jövőre vagy eljönnek vagy nem. Ezt üzenem azoknak is, akik évek óta zsörtölődnek, hogy így a sorbanállás, meg úgy, aztán évek óta visszajárnak a rendezvényre.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30912)
Franken Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31050
Boldog Új és eredményekben, kilométerekben, túranapokban, élményekben gazdag Évet kívánok minden kedves olvasónknak!

Hosszú hallgatás után írok, azért ehhez a hozzászóláshpz csatlakozom, mert jómagam is a CS500 tt-val kezdem az idei tt évadot, a többi helyett valami mást csinálok.

Előzmény: Zete (30893)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31049
Akkor üdv és még sok boldog kilométert!
Előzmény: Amondó (31048)
Amondó Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31048
Sziasztok!

Nekem eletem elso tturaja volt a Buek, es nagyon elveztem. (avagy beszamol a elsoturas fiu...)

A rajt

Az elejen ugy erzem nagy volt a kaosz, de igazabol nem tudom, hogy a fejembe volt-e nagyobb, vagy a helyszinen. Mivel nem nagyon tudtam hany sor is all, egyaltalan azt, hogy vannak sorok, hisz szamomra csak egy nagy embermasszanak tunt a tomeg, ezert valoszinuleg szerencsemre a megfelelo sor kozepere sikerult beallnom. Elso igazi megprobaltatas az volt, amikor ki kellett toltenem a nevezesi lapot (sulyos hiba, nem volt tollam), de ezt a kedves turatarsak segitsegevel gyorsan megoldottam. Mivel a lapomra indulasnak 9 orat irtak, es csak 8.57 volt meg csak ugy tartottam sportszerunek, ha leulok es elfogyasztok egy szendvicset. (a sportszeruseg mellett szolt meg az is, hogy nem regeliztem..;))

Az elso benyomasok

Szamomra hamar 9:48-ra fent is voltam a HHH, ahol a kedves pontor szamomra nelkulozhetetlen informacioval latott el, hala neki. Inenn hamar leertem es legnagyobb megdobbenesemre a legtob turista valoszinuleg a hangya elvet kovetve a megadott erdei ut helyett a betonutat valasztotta megsporolva evvel vagy 2 metert;), nem is beszelve kellemes betonmentes setarol. A Fenyogyongyenel hatalmas tomeg fogadott, amit egyreszt a meleg tea+ szendvics, valamint a rendevennyel parhuzamosan futo "erdei loholobajnokasg" - melynek itt volt a rajt-cel helye - okozott. Innen tovabb az utamat egy pohar meleg teaval folytattam, ami elmeletileg sem tunt tul jo otletnek, de a gyakorlat veglegesen bebizonyitotta, hogy baromsag amit csinalok. Hogy le ne ontsem magam 20 meterenkent megaltam, amig el nem fogyott a tea.. (mint egy ot eves;))

A megvilagosodas

Itt volt az a pont ahhol valaszt kaptam arra a kerdesemre is, ami a tura kezdete ota foglalkoztatott, hogy mitol is teljesitmenytura a budai hegyekben egy 20 kilometeres tav, amit 6 ora alatt kell teljesiteni. Szamos olyan apukat lattam ugyanis, aki az egyik gyermeket a nyakaban hordva, masik gyermeket kezen fogva(huzva-vonva) teljesiti a tavot. Le a kalappal elottuk.

A bizonytalansag

A tomeg nagy reszet a gozolgo labosok es zsiroskenyerrel teli asztalok melett otthagyva meneteltem tovabb az Arpad kilatohoz, aholis igen nagy hasznat vettem a HHH-n allo pontor tanacsanak. O mondta el, hogy a kilato melletti kokapu alatt kell elmenni, hisz az a zold jelzes, ugyanis egyetlen egy _jelzest_ sem lattam az uton vegig, nem hogy zoldet(, meg zold korbekorbet).
Mivel mint emlitettem inentol "maganyosan" folytattam utamat volt bennem egy kis felsz, hogy lehet nem jo fele haladok, hisz nemreg meg 5-10 ember mindig volt latotavolsagban. Bizonytalansagom tetopontjat akkor ertem el, amikor is az Apathy sziklanal megalva kerestem az ellenorzo pontot, hisz az nem volt sehol. Szerencser 2 perc mulva berert egy valoszinuleg regota BUEK-ozo turas csoport es elmondtak, hogy az ellenorzo pont 500 meterre arrebb van. Tehat nem a tablanal, amire ki van irva, hogy "Apathy-szikla", hanem az Apathy-sziklanal;))

A varos

A tura szerintem legizgalmasabb resze erkezett el ezutan, hisz itt szorol-szora az utvonal leirast kellett kovetnem, nem vetve el sehol, hisz ugy ereztem akkor nincs vissza ut. Eloszor megprobaltam a lepeseimet szamolva lemerni a tavolsagokat, de ez a moka az igazolofuzet olvasasaval egyutt tul nehezze tette a kozlekedesemet, igy is majdnem elgazoltam egy szegeny szerencsetlen mit sem sejto kozlekedesi tablat.

A gatyafek

A Ferenc halomrol lefele menet ket futobolondot elengedtem, akik nem futottak tul sokaig, hisz 3 meter mulva nyomtak egy jo kis fenekest. Gondoltam is magamba, na tessek hova ez a rohanas, minek ez a kapkodas itt is van az eredmenye. Aztan pont ugyan ott pont ugyan ugy en is nyomtam egy kis gatyafeket. Belegondoltam abba, hogy jovore ha havazik akkor frankon hozok egy seggszankot, es akkor itt lehet majd lefele repeszteni;)

A szaloncukor

Innentol mar viszonlag kulonosebb tortenesektol menetesen jutottam el a Nagyréti ellenorzesi pontig, aholis vart a varva vart meglepetes, a szaloncukor. Na ilyen finom szaloncukrot mar reg ettem. Innentol a tura teljesitesenek biztos tudataban, valamint a szaloncukor altal okozott euforikus alapotban meneteltem a cel fel.

A cel

Amikor megerkeztem (13:15;))hasonlo tomeg fogadott mint indulaskor, azt az erzest keltve, hogy itt mindig tomeg van. Legnagyobb megdobbenesemre az egyik turazo belepve a terembe egybol elkezdet sopankodni, hogy "akkor o most feladja nem allja vegig ezt a sort...stb" pedighat azon kivul hogy faztam veszettul semmi problemam nem volt a celban. Valoszinuleg ismet szerencsem volt (vagy lassan eszek;)), mivel amint befejeztem a virsli elfogyasztasat ra tiz percre meg is kaptam az oklevelemet es a kituzomet.

Szoval nekem tetszett a BUEK.

altvizsla Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31047
Ha már a túrákat kritizáljuk én is mondok egy dolgot: már többször voltam a Budai Trapp-on, és számomra az volt a kiakasztó hogy a Vasútállomás előtt 30-40 percet kell minden évben várakozni ebben a hidegben. Meg persze áfá-s számlát adnak, de minek ???

Ez a kritika eddig nem is nagyon került nálam a felszínre, de ahogy az MVTE túrákat így támadja a nagy többség jobban belegondolva a többi túrán is van egy csomó hiba.

Én az MVTE helyében nem igazán csinálnék problémát az itt elhangzottakból, mert emlékezzetek rá: annak idején a PVV-t rendezők is kiadták a szívüket lelküket és utána 3 napig csak a kritikát hallgatták itt a topicban.

Én mindenesetre nem szándékozom sem rendezésben sem pontőrködésben résztvenni sem most sem a jövőben. Nagy elismerésem annak aki ezt vállalja és csinálja !

whippy Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31046
Szervusztok!

Volna néhány bugyuta kérdésem.
-Hogy tudjátok "A puszta télen 25"-re nevezni valóban január 1-ig kellett nevezni?
-Tényleg szombaton (munkanapon) lesz megrendezve?
-A közös indítás és menet mit jelent? Az egész társaság kéz a kézben sétál 8 órás szintidő alatt?
-Az előző négy rendezésen volt valaki? Mi a tapasztalata?

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31045
Larzen

A 2003-as FVP után megdicsértem Lajost, hogy nem volt sor. Aztán mikor elolvastam Lienka meg még valaki beszámolóit, akkor visszavontam a dicséretet, és átruháztam Fortunára vagy ilyesmi. Ugyanúgy mázlink volt, mint ahogy most a Buékon is voltak szerencsések.
(Igaz, Lajosnál a célban nem szokott annyi várakozás lenni, csak a rajtban, az is az FVP-n.)

Előzmény: larzen (31026)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31044
És most hol tartod őket?
Előzmény: lükepék (31036)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31043
Én nem sajnálom annyira a Búékot mert most egyébként is egy pihenőidőszakot tartok.
Az MVTE rendezésekről csak annyit szeretnék mondani, hogy ez tipikusan az az egyesület amely túrázó szemmel tud nem túl jól de nagyon jól is rendezni. A Tojáson nem volt semmi bajom ugyanis a célban már-már (Jávor Zolitól nem megszokott moódon legalábbis állítólag) rekordidő alatt megkaptuk az oklevelet és kitűzőt. (voltunk öten is ott és csak 10 percig tartott a "procedúra") :)
Az Éger-völgy 40-en eddig 2-szer voltam mindkétszer nagyon sokáig tartott.
Egy dolog: A kétszer való sorbanállás nekem még mindig nem szimpatikus, és szerencsére nem ez a jellemző a megfigyeléseim szerint. :)
Az éger 40-et sajnos nem e miatt nem sajnálom kihagyni, hanem azért (sok túratársammal egyetértve) mert a Mecsekből szinte teljesen jellegtelen területeket mutat meg.(uncsi és sok a beton is)

Más: a Téli Mecsek és a Bartina egy időpontra rakása nem volt egy jó ötlet. (nem a bartinásokon múlt)

Előzmény: Vlaszij (31040)
PrInCe Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31042
Ha jól emlékszem kb egy éve volt arról szó, hogy néhány év múlva nem lesznek ttúrák.
A legjobb úton haladunk e felé.

Remélem ez nem célja senkinek, én legalábbis nem szeretném.

Előzmény: PrInCe (31037)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31041
"(bár egyre kevesebbet ír, de hát erre itt a fiatalság... :) )"

Jaj, akkor gyorsan írok én is. :c)

Előzmény: lükepék (31036)
Vlaszij Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31040
Látom dúlnak itindulatok meg az okok és okozatok:))

heh éljen:)

én akkoris sajnálom hogy ki kellet hagynom a BUÉK ot...(

Előzmény: vulpes (31039)
vulpes Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31039
Lienka: Hamarabb olvastam mailt mint fórumot! :-)
Előzmény: Törölt nick (30922)
PrInCe Creative Commons License 2004.01.06 0 0 31038
Kétszer pontőrködtem tavaly:

Őrség túrán az első ep-n
Bakonyi Mikuláson a második ep-n.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!