Kedves MuzX!
Én most csak annyit tennék hozzá Tacsához:
A könnyűszerkezetes építkezésnél arra is kell figyelni, hogy a kiválasztott szerkezet (termék) rendelkezik-e ún. ÉMI engedéllyel, és abban szerepel-e a lakóépületként való alkalmazhatóság, különben sohasem kapod meg az építési engedélyt.
Nem vicc, volt olyan cég, aki bejegyeztette a szerkezetét mezőgazdasági létesítményhez, aztán értékesítette lakóépülethez. A felháborodott becsapottak elől meg eltűnt. Pedig szép színes nyálcsorgató katalógusból lehetett kiválasztani a házakat.
PS. A két építkezős topic együtt nem 20 db, hanem kb. 4200 hozzászólást tartalmaz.
A könnyű vagy nem könnyű szerkezet kérdésében már több alkalommal beszéltünk a topicban. Javasolnám, hogy olvasd el a korábbi "beszélgetések" anyagát, és utána a könnyűszerkezettel kapcsolatos konkrétabb kérdéseidet tedd fel. A beajánlott bruttó m2 árak csábítóak, de többnyire a "kulcsrakészség" tekintetében adódnak viták: ja kérem aq beépített szekrény, a fürdőkád stb. stb. nem tartozik bele. Szóval alapos előkészítés kell a szerződéskötés előtt. Nem lebeszélésként, de azt is tudni kell, hogy az ilyen épületek hőtechnikailag elvárt komfortérzetet biztosító kialakítása érzékeny kérdés, terméke válogatja, hogyan lehet teljes körben megoldani. Ha vállalkozókkal akarod teljes körben megcsináltatni a 40 m2-t, akkor reálisan 80.000.- 120.000.- Ft közötti összeggel kalkulálhatsz hagyományos épület esetében. A külkönbség nem oly nagy, viszont az eredmény azért lényegesen hosszabb élettartamú építmény.
Kérdezz tovább, ha tudunk segítünk.
Hacsek tanácsolta, hogy jöjjek át ide, mert itt mindent megtalálok építés témakörben. Hát, ehhez képest pl. az elmúlt húsz üzenet alig errôl szólt :)))
Ráadásul itt úgy tűnik inkább a részletekrôl tárgyaltok, márpedig nekem globális problémám van, szóval nem az, hogy a takaróléc mennyi, meg hasonlók, hanem érdemes e könnyűszerkezetes házat építtetni, és ha igen, miért nem :)))
Illetve fölteszek egy nagyon egyszerű kérdést: nagyságrendileg (-tól -ig) egy nem luxus, de nem is minimálszintű 40 m2-es, tetôteres lakás építése milyen árban van?
Tudom, hogy attól függ, és itt fel lehetne sorolni ezernyi tényezôt, de azért nagyjából... ezekkel a könnyűszerkezetes technológiákkal a cégek állítása szerint bruttó 62 ezer-75 ezer közötti árak vannak négyzetméterenként, kulcsrakészen.
Más technológiával ki lehet ennyibôl hozni, úgy hogy én csak nézem, hogy készül? Vagy csak akkor, ha ki kell képeznem magam közben ácsnak, kôművesnek, burkolónak, villany, gáz- stb szerelônek, és majd mire sikerül belerokkanom cipekedésbe, szerelésbe stb-be, mire már megbánom, hogy valaha is belekezdtem, talán félig kész lesz? :)))))
Mert sok építkezô ismerôsömön ilyen tüneteket láttam...
Szia gézé!
Úgy látom, hogy az építkezésed igen jó ütemben halad. Hogy a nyugdíjazásod előtt be tudsz-e költözni, ahhoz tudni kellene, mennyi idő van még addig. Annyi bizonyosnak látszik, hogy a következő ezredév (2999-3000) vége előtt várható az ügyintézés forradalmi gyorsulása.
Sok sikert!
:))))))))))))))
Itten vagyok, elolvastam mindent, egyelőre Hacsek mindent megválaszolt. Kézcsók mindenkinek, még jövök, mától újra dolgozok. A beköltözés után a füst helyett a por felszállt jelentem. Még mindig száll.
Keresek lakast Bp.-n illetve kis hazat jo kozlekedessel
Bp korul.
vilagos (ne foldszinti v. udvari)
alacsony rezsi gaz v. sajat kazanos tavfuteses
jo kozlekedes/kornyek (ne nemzetisegi kornyek)
romosat, felujitandot is!
5 mill. korul, kp. fizetessel
tippeket, ajanlatokat (hol, hogyan erdemes, nem erdemes)
is nagyon szivesen fogadok!
Az elvi engedély elutasítása miatt beadott fellebbezésre megjött a válasz a másodfoktól!
Végre!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lényege, hogy az elsofokú határozatot megsemmisíti, az 5000 Ft-ot (fellebbezési illeték) visszautaltatja és az elsofokot új eljárásra kötelezi.
Ez azt jelenti, hogy ismét 60 napot kell várnom???
Szeretnék belekezdeni az építkezésbe még nyugdíjbavonulásom elott!!! :-)))
Vagy errol ne is álmodjak?
gézé
OFF
Véletlenül egy helyen dolgozom stokival és sajna a melóhelyünkön elég érdekes agyberendezésü fönök(ök) dönthet(nek) a net hozzáférésröl. Eddig sem osztogatták bárkinek a jogot, de azért elöbb-utóbb mindenki beszerzett magának egy müködö jelszót a proxyhoz. De most egy tolvonással (gombnyomással?) minden jogosultságot megszüntettek. :o Az oka ismeretlen. Remélem hamar botrány lesz belöle és helyreáll a "rend".
ON
Off
Miert vonjak meg valakinek az Internet-hozzaferest?
Ez olyan, mint mikor az agg igazgatonő az iskolának juttatott számítógépet elzárja,mnehogy a gyerekek "elroncsák".
Ez most cenzura, a szólásjog megvonása vagy miafranc?
Gondolom...
Még egy ilyen keckedős faszi, mint én nem sok van...
Ma még a bme-én ülök, ezért még képbe vagyok, de hétfőn már elsüllyedek, mint a Titanic...(Azért utánam lehet dobni, olyan kék( vagy zöld a fene tudja már, éjszaka néztem a filmet) köves medált...:)))))
már többször, több topicban is feltettem a kérdést, de most / ha nem bánjátok / itt is megteszem:
FAGOR márkájú mosogatógéppel, illetve beépíthető gázfőzőlap-sütőről milyen inóitok vannak??
Érdekel még a Pelgrim és a Zanussi hasonló terméke is!!
Segítsetek választani!!
Kedves JBM!
A fa a PVC-vel ellentétben nem rugalmas anyag (pontosabban csak gőzöléssel hajlítható) úgyhogy pattintható fa takarólécről még nem hallottam.
Az, hogy tapétázáskor le kell szedni, én természetesnek tartom, hiszen a takaróléc épp arra való, hogy majd a csatlakozást takarja. Nem hiszem, hogy ajtónként 8-10 csavar működtetése 5 évenként egyszer túl nagy macera lenne.
A takaróléc ügyben: ha veszek fából egyet, akkor azt fel kell csavarozni, vagy valamilyen más - nehezen eltávolítható módon - rögzíteni. Ekkor viszont egy tapétázásnál vagy egyébnél kínlódhatók egy napig míg leszedem. Van olyan, ami fából van és bepattan oda, ahová eredetileg a PVC? Van más megoldás is? Ha nincs, akkor biz'isten festeni fogok. Milyen festékkel?