Keresés

Részletes keresés

Barba81 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7204

Oké,mindenről beszámolok,bár most szerintem csak felméri a terepet,pedig mondtam az aszisztensnek,hogy mivel mi elég messze lakunk meg már iszonyat türelmetlen vagyok :-)kifizetem én a kezelést is csak csinálják meg akkor,de azt mondta előbb látnia kell,hogy felálítsa a diagnózist.kb 3 -5 kezelés kell attól függ mi van az emberrel,de így 1 hét utána 2 hét utánna 3-4 hét után kell vissza menni.

Előzmény: Malagurski75 (7203)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7203

Barba!Egy szegmens lett fixálva nállam.Azt mondta a Veres nem fog látszódni....persze más a helyzet ha több szegmenst fixálnak,mégnagyobb kérdés hogy a gerinc melyik részén...Nagyon kell foglalkozni vele,naponta torna vagy úszás olyan mint a fogmosás egy fixáció után.Kíváncsi leszek a pénteki akcióra,légyszives számolj majd be! Lehet hogy az alhasi fájdalmad izomgörcs okozza...kíváncsi vagyok mit mond majd....

Előzmény: Barba81 (7200)
Barba81 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7202

Te miket szoktál tornázni?Csak úgy nagyjából írd már le,hogy lássam én miket csinálok.

Előzmény: Graver (7201)
Graver Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7201

Barba, a te problémádra pedig egy jó gyógytorna rendszeres végzése jó hatással lehetne.
Nekem is azt mondta a gyógytornász, hogy lehet, hegem van, attól húzódik és fáj a bal oldalam. De mióta ezt a keményebb tornát betanította, és csinálom rendesen, már 1-2 hét után jelentős javulást éreztem. A torna arra is jó, hogy ne engedje letapadni a heget, ha van.

Ezt olvastam tegnap:

http://www.origo.hu/lifenetwork/egeszsegugy/20101117-gyogyithatoe-a-gerincbetegseg.html

Előzmény: Barba81 (7198)
Barba81 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7200

Olyan mint az akupunktúra,csak nem a meridiánpontokba szúrja  a tűket,hanem ún.trigger pontokba.A mélyizmokat tudja vele ellazítani.A fenekemben a farkcsontom mellett van egy az biztos ott azon a részen fáj is,már mint ilyen csomó,és átellenben fáj egyébként az alhasam is,lehet van hozzá köze,nem tudom majd elmondja,pénteken megyek hozzá,szerintem csak megvizsgál és megnézi tud-e segíteni.Malagurski egyébként milyen a csavar,nagyon merev lettél?Cserélhetnénk tel számot is,mert érdekel ez a csavarozásos dolog,az biztos,hogy ha  műtétem  lesz,én már csak ilyet vállalok be,mert félek hogy megint kijön,így meg tuti ott marad,csak állítólag 10 év után újabb szegmenst kell hozzá csavarozni.Most én is azon gondolkodom mi tévő legyek mert babót akarok,és ezen filózok mi legyen,mert a rácz katétert azt kb június körül lehetne,utánna gondolom várni amíg a gyógyszer kiürül az 3 hó,és mi van ha utánna megint kicsúszik...meg az nagyon sokára lesz.Így arra gondoltam megcsináltatom ezt az akupunktúrás kezelést,és májusban hozzá kezdünk a gyerekhez,és ha meglenne utánna meglátjuk lehet rendbe is jövök terhesség alatt :-)A gyógytornászomnak is volt képzeld jó nagy sérve,csak neki középen volt,bár fájt neki,terhes lett,szülés után csináltak egy mr-t és eltünt a sérve,egyébként a mckenzi is ilyen ha megfigyeled hátra felé kell hajolgatni,a terhességnél meg fokozatosan görbül hátra a gerinced,csak vigyázni kell az oldalmozdulatokra.Neked már rendbe lesz minden,ott már biztos nem jön ki semmi :-)

Malagurski75 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7199

Barba hogyan lazítja ez a fószer az izmaidat? Ki ez?

Előzmény: Barba81 (7198)
Barba81 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7198

Malagursi én tudok járni rendesen,mondom nekem a hasam alja fájdogál,meg a fenekem, ülés után,de a keresztcsontnál most fedeztem fel egy csomót amit ha nyomkodok fáj.Amúgy mindent tudok csinálni,most ha nem lenne az a kicsi recidíva,már vígan dolgozgathatnék,amúgy itthon vagyok,mert már nincs munkám,mivel nem tudtam vissza menni vettek fel helyettem.Ez a kezelés amire most megyek a fenekemben lévő csomóra használni fog,meg az izmaim lazítására is,hogy a kiboltosulást valahogy kezelni tudja azt nemtom,talán ellazítja az izmokat ott is és vissza húzódhatna.A neurológus akihaz jártam amúgy azt mondta,hogy ha valakinek kiszakad a sérve utánna mindíg van egy kis kiboltosulás (blabla),hogy ez mennyire igaz nem tudom,de nem hiszem,hogy nekem lett volna,mert mikor leültem az ágyra és felhúztam a lábam hallotam és éreztem  egy kis roppanást,valszeg akkor bújt ki jobban.De érdekes mert mikor hazajöttem a kórházból,tudjátok akkor is meghúzták a kedves ápolók és utánna is ez az érzés volt kb 3 hétigcsak akkor én még feküdtem,talán visszahúzódhatott,és utánna elmúlt kb 4-5 hétig majd megint egy mozdulat és azóta tart kb 3 hónapja.Az Mr szerint kiboltosulás nem ér az ideghez,csak a heg.de az nem lehet,hogy ez a kis kiboltosulás nyomja a heged az ideghez,és azok ott összetapadtak?Olyan állapotban vagyok,hogy itthon elvagyok,de dolgozni nem bírnék,na ez aztán mire jó?

Malagurski75 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7197

Nem bírtam talpra állni,instabil lett,ezért kaptam a csavarokat.Mostmár talpon vagyok,Budakeszin tornáztatnak....most izom fájdalmaim vannak....közel 2 évig feküdtem,azt se tudják az izmaim hol vannak...

Előzmény: psimilis (7196)
psimilis Creative Commons License 2011.01.30 0 0 7196

De akkor mi fájt annyira? Az előző műtétkor teljesen ott maradt a sérv???

Előzmény: Malagurski75 (7195)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 7195

Volt néhány hegem,kicsik és kevés,műtétkor eltüntették...Barba Te most otthon vagy?Tudsz autózni?Mennyit bírsz talpon?

Barba81 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 7194

Vagyis az Mr szerint,tudod recidív kiboltosusásom van meg kis hegek.Neked volt heged Malagurski?

Barba81 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 7193

Nem mutatja mr,nem tudom mitől oda sugárzik,de a fenekemben tuti van mert érzem és ha nyomkodom fáj,meg a csípő hajlítómban is sokkal dudorosabb.Majd meglátjuk.A hátam már tök jól bírja a strapát már nem szokott fájni,de a fenekem üléskor,meg a hasam is ,de mint ha az is egyre kevésbé,nem tudom mi van,tornázok,meg majd ez a Kovalenko doki is kezd az izmaimmal valamit ami érdekes,hogy a lábam az teljesen jó,nem fáj nem feszül,nem zsibbad,a fenekemnél a keresztcsont közelében van ez a csomó az fáj nyomkodásra,meg mondom a hasam alja a lágyéknál,márciusban jó lene már dolgozni addig az ülésne menni kell teljesen.

Malagurski75 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 7192

Sziasztok! ...látom folyik az élet....Haza mentem hétvégén,most értem vissza a OORI-be.Itt majdnem mindenki haza megy hétvégén,csak azok maradnak akiknek nem megy a haza "menés"...Holnap indul a meló:8.00-tól 16.00-ig folyamatos mozgás.Négytől mint a béka kinyulva fekszünk.Olyan izomlázam van megpusztulok....A hátamba az izmok szétszakadnak,nem nagyon vacakolnak itt....Barba Neked az MR nem mutatja ki hogy mitől fáj az alhasad?Az izom csomókat kimutatja?

Barba81 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 7191

Gyöngy,próbálj meg nem ülni inkább vizszintesben lenni,lábad feltéve,amíg nem kezdesz tornázni,ülés közben a legnagyobb a nyomás a gerincben,ha ülsz azzal nem segíted hogy visszahúzódjon,érdeklődtem ez után a katéter után és állítólag pont a nyomást változtatja meg belül,hogy vissza szippantódjon :-) a sérv, meg persze gyulladáscsökentőt is tartalmaz.Most mennyiért csinálják ezt?

afintha Creative Commons License 2011.01.30 0 0 7190

Az infuzioert, gyogyszerekert akkor sem kellett volna fizetni, mert az OEP finanszirozott volt.

Az OEP eleve nem finansziroz olyan szolgaltatasokat, ahol az orvos bereli a mutot. Az egesz tortenet finanszirozasi szempontbol zavaros.

Szerintem erdemes megnezni az OEP honalpon az Ugyfelkapuban, hogy a korhaz mit is szamolt el a gyogykezelessel kapcoslatban, illetve a korhaz altal adott szmlakon milyen tetelek is szerepelnek.

Előzmény: psimilis (7187)
Graver Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7189

Én meg 3 ágyasban, tök egyedül. Ez részben rossz volt, mert dögunalom, aztán meg jó, mert kitört egy vírusos hányás-hasmenés, pont, mielőtt kiengedtek volna, de így megúsztam. :)

Előzmény: robertov72 (7188)
robertov72 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7188

Engem is maszek orvos műtött és a kórházban NULLA forintot fizettem igaz 4 ágyas szobában voltam.ÁEK az intézmény.

Előzmény: Ginger68 (7184)
psimilis Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7187

Na várjatok, ha kétágyas vagy egyágyas szoba volt, az amúgy is fizetős a Királyhágóban, csak a normál szobák nem.

Előzmény: Graver (7186)
Graver Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7186

Érdekes, ami veled történt. Ezt az idegsebészt ki, hol ajánlotta? Pont egy olyat, aki nincs státuszban a kórházban? Tudtad ezt már műtét előtt, hogy majd fizetned kell? Persze, most már mindegy, de lehet, akkor kellett volna másik idegsebészt keresned, vannak jók, státuszban.
De ha már így alakult, még mindig kereshetsz mást.

Előzmény: Ginger68 (7184)
afintha Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7185

Az orvosoknak szerepelniuk kell az EEKH nyilvantartasaban. A keresett csontkovacs nem orvos.

Előzmény: zsolo02 (7182)
Ginger68 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7184

Nem én nem voltam a Budai Egészségközpontban! Engem az ORFIBÓL küldtek MR.-re amit a Kavics u.-ban csináltak! Az MR.lelet után azonnal idegsebészhez küldtek annyira rossz lett a leletem és a jobb lábam addira 60%-ban béna! Ajánlottak orvost (aki mütött) az is azt mondta azonnal mütét! Elmondta,hogy nincs státuszban a kórházban de ott bérel mütőt!(Király Hágo 1-3) A műtétet az OEP.finanszírozza de a benttartózkódásért fizetni kell,az volt a napi 12.000ft!+ hála pénz.

És még mindíg nincs státuszban egy kórházban sem,és ezért van az,hogy nekem fizetgetnem kéne az infúzióért vagy az újabb esetlegeses mütétnél a kórházi bentartózkodásért!+ persze egy kis hála pénz!!

No és ebből lett elegem ,mert nem feneketlen nekem sem a pénztárcám!-nem tudom és nem is akarom azt fizetni!

Inkább azt a pénz amit a kórháznak kell adni oda adnám olyan dokinak aki tényleg össze tud tákolni és megszüntetni ezt az iszonyatos fájdalmat!!!

Előzmény: Graver (7174)
robertov72 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7183

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=248601

itt valaki dicsérte próbálj vele levelezni.

Előzmény: zsolo02 (7169)
zsolo02 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7182

Eddig Én is eljutottam, sőt tovább is:Nem csak fogorvos van. Van erről a csontkovácsról is pár bejegyzés(dícsérik is) csak kevés!

Előzmény: afintha (7172)
Barba81 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7181

Szia Gyöngy!

Majd kérdezd már meg a doktornőt hogy ez után a katéter után mennyi idővel lehet babát vállalni!Szteroidokat adnak be?

Graver Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7180

Szoktam is olvasni. :) De itt kicsit sűrűbben van hozzászólás a témához.

Előzmény: robertov72 (7179)
robertov72 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7179

találtam egy másik elég jó fórumot,gerinc témában.

http://prohardver.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/hsz_151-200.html

gyöngy65 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7178

Szia Barba!

Vasárnap jöttem már haza. Pénteken mentem du.3-kor kezdődőtt a katéterezés  25-30percig tartott a műtőbe steril körülmények között.  Utána kb másfél óráig adták be a gyógyszereket/ injekciót/  amit egy gép adagolt lassan a katéteren keresztül. Meg másnap is kaptunk 2-szer belőle. Hát mit ne mondjak fájt eléggé de ki lehetett bírni. A férfiak is nyögtek nem csak a nők. Hát azóta hála isten nem fáj olyan erősen. De mikor ülük nehezen kelek fel. Délelőtt megfőzők a családnak délután fekszem. Már két éjszaka nem kellett bevenni fájdalomcsillapítót. Jővő héten fogok nekiállni tornázni ha fáj ha nem csinálni kell azt mondta a doktornő. Nagyon  remélem hogy sikerülni fog nem kell műteni. 3hét múlva megyek kontrollra.

Előzmény: Barba81 (7154)
Barba81 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7177

Igen tornázom,de mindíg meghúzom magam,hol itt hol ott és most megint pihi van,mert a csuklyás izmom durrant be,elég gyenge lehet az izmom,pedig én sportoltam,mondjuk én szerintem,az lehet a fő prombéma hogy az L1 és L4 közti izom eléggé merev,hiába nyújtom és ez miatt nem tudom rendesen kimozgatni magam,vagy csípőből vagy fentebb kompenzálok,magán gyógytornászhoz is járok,nem csak úgy magamtól csinálgatom,de nem akar engedni az a rész,marad ez a kezelés amire pénteken megyek,a mélyizmaim bevannak merevedve,ha mozgok nem fáj a hátam tudok mindent csinálni,csak mikor nyújtom,iszonyat merev,meg ha domborítok akkor is merev és fáj

afintha Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7176

Tehat ha jol ertettem, eddig Te egy magankorhazban gyogyittattad magadat, es emellett meg halapenzt is adtal.

Erdemes lenne mas orvossal is megnezetned magadat.

Előzmény: Ginger68 (7168)
Graver Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7175

Barba, gyógytornászol? Mert lehet, egy jól összeállított gyakorlatsor is tudna segíteni.

Előzmény: Barba81 (7173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!