Az egy millió plusz látogató teljesen irreális és légből kapott szám. A tegnapi sajtótájékoztatón a sajtó képviselői és én is rákérdeztünk, hogy mire, milyen hatástanulmányokra alapozzák ezt? Baán első válasza:
- Készül és nyárra lesz kész.
Újságírói kérdés 2: Kötöttek-e már szerződést és kivel ennek megírására?
Baán: - Nem, még nem kötöttünk.
Ezért bármelyik nyolcadikost sarokba állítanák füllentésért.
A többi kérdésre is kitérő, mellébeszélő, sőt hazug válaszok jöttek.
Én januárra akartam őket egy lakossági fórumra meghívni, közölték hogy nem kívánnak párbeszédet folytatni.
A projekt értelmetlenségéről itt írok, ez megjelent a Népszabadságban is. Ha már ennyi pénzt akarnak tenni a múzeumokba, turizmusba, Budapestbe az máshol sokkal jobban hasznosulna.
Íme a válaszuk:
Tisztelt Várnai úr,
köszönjük a Liget Budapest Programmal kapcsolatos megkeresését.
Engedje meg, hogy a projektirodában történő személyes tájékozódás helyett felhívjam a figyelmét arra, hogy projektről, annak előrehaladásáról és a tervekről több száz sajtómegjelenésben, televíziós és rádiós adásban, illetve több szakmai fórumon, vitaesteken értesülhetett az érdeklődő közvélemény.
Honlapunkon megtekinthetőek nemcsak az aktuális információk, de az Ön által kért tervek is – a nyáron lezajlott beépítési ötletpályázat nyertes munkái, amelyek jelen pillanatban a leginkább alkalmasak a Liget jövőjének bemutatására. Figyelmébe ajánljuk a Dokumentumtár és a Kapcsolódó anyagok menüpontokat is.
Köszönjük továbbá szíves meghívását, de az Ön által szervezett lakossági fórumon nem tudunk részt venni. A lakosság és az itt élők tájékoztatását mi is nagyon fontosnak tartjuk. Erre – az Önkormányzat vezetésével és Főépítész úrral egyeztetve – a projekt előrehaladásának megfelelő ütemben egy későbbi időpontban fogunk módot találni. Erről természetesen Ön is értesítést fog kapni.
Érdeklődését megköszönve,
üdvözlettel:
Rostás Zoltán
projektigazgató
---------------------------------------------------------------------------------------------
Kíváncsi vagyok, most Baán ígérete után eljönnek-e az április 4-i Lipták villában tartandó fórumra.
A jövő héttől írásos petíciót fogunk köröztetni a zuglóiak között.