Sziasztok. Most járok itt először ezen a fórumon, és segítségeteket szeretném kérni. Nemrég vettem egy Octaviát 2002. 07. 1.4 16 szelepes. Kb 3hete van nálam és eddig nem volt semmi baj vele. Mai nap azonban kigyulladt az elektronikus motorvezérlés visszajelzője és menet közben sem alszik el, folyamatosan villog. Észre is vettem mintha máshogy is ketyegne a motor, vagy más hangja lenne a kipufogónak, olyan mintha kicsit fulladna (régi swiftemnél volt ilyen mikor nem ment az egyik henger) Van esetleg valakinek ötlete?
Tudom, be kell vinni szervízbe, hogy ott megnézzék, az is lenne a második kérdésem, hogy Budapesten, vagy környékén (Törökbálint, Érd) tudna e valaki megbízható szervízt ajánlani, ahol becsületesek és nem húzzák le az embert? . Köszi előre is.
Van kettő pageres riasztó amit kinéztem az octavia II-be, az egyik egy thunder típusú és max 3km hatékonyságú ill még plussz funkcióként távolról elindítja az autót. A másik pedig egy spy lc112 típusú riasztó lenne, ez 5km max hatótávolságú és annyival tud kevesebbet , hogy a távinditást nem tudja. 25k ill 22.5k az áruk. Azt szeretném megtudni, hogy ezek a riasztók passzolnak-e az Octavia II-be? Valakinek esetleg van valamelyik?
Ha simán nyitva marad a jármű akkor 30 perc elteltével megy el nyugalmi állapotba. Ha bezárod, akkor ez pár másodperc alatt megtörténik. Leírásod szerint, neked bezárva 450mA. Ez tényleg sok, ne csodálkozz, hogy lemerül. fél amper...
Nem épp tescós, de mivel egyenáramot kell mérni, lényegében megteszi az is :)
Bezárt lekapcsolt,stb.. állapotban nekem pár másodperc alatt leesik 450-480mA-re, de a boardnetz fogalmam sincs mikor hajlandó végleg minimális fogyasztásra térni. De asszem már csak a kíváncsiság miatt is kimérem. (remélem nem 1 óra).
Ha a közponi zárat a gyári távirányítóval bezárod. -ezt az egyszerű tescos multiméter is kibírja, - akkor szinte másodpercek alatt lemegy a fogyasztás "0"-ra
Ha egyszerű teszkós multid van, nehogy rákösd gyújtáson, mert lefüstöl. Kapcsolj le minden fogyasztót, zárd be az autót, és akkor kösd rá, majd figyeld az áramerősséget mikor esik le. Az alap fogyasztás kb 1A!!! Így meglátod majd, hogy mennyire van beállítva a boardnetz.
Jó én elhiszem neked hogy jo a pd, de ha a legrosszabbakra készülök és belenyúlok egy elhanyagoltba, akkor a tdi a gazdaságosabb verzió, mert a komplett motor megfizethetö.
Beállításfüggő, mire a boardnetz lekapcsolja a hálózati feszültséget. 10 perctől lehet 60 percig állítani (nem tudom mennyi a Te autód beállított értéke) de ha lekapcsolt, akkor 0,04-0,07A között a normális. Feltéve, hogy nincs beépítve utólag vmi kütyü, ami miatt nagyobb.
A tdi is agyonüthetetlen, ismerősök próbálják A6-ban de nem sikerül kicsinálni, és valahogy nekem biztosabb technikának tűnik, meg sajna kalkulálni kell a km visszatekeréssel így könnyen bele lehet nyúlni, még némi hozzáértéssel is.
Értem. Nem volt rajta semmivel sem több fogyasztó, mint máskor. De amúgy az az érdekes, hogy az egyik szerelő az akkumulátoromat 2!! évesen cseréltetni szerette volna velem.
Csak azért birizgálja a fantáziámat, mert itthon 20e egy ilyen tükör. Tavasszal ki kell cserélnem mindkettőt. A jobb nem is fűt rendesen és nagyon karcos, meg az alja törött, a bal meg karcos és a háza törött.
Az, hogy minél nagyobb a nyomás, minél bonyolultabb stb. annál nagyobb az esély a meghibásodásra, DE: a kötelező szervizek betartásával a PD-k szinte agyonüthetetlenek!!! PD elem csere??: csak mocsokgázolaj, szervizek kihagyásával, vagy rengeteg kilométerrel mehetnek tönkre....
Segítségeteket szeretném kérni az autóm (2.0 TDi PD) készenléti áramfelvételének ellenőrzéséhez. A CAN rendszer miatt nem tudom pontosan (20 perc, fél óra, óra), mennyi ideig kellene az ampermérőt működtetnem, hogy a nyugalmi áramfelvételt meg tudjam állapítani. Igazából ha valaki közzületek mért vagy méretett már ilyesmit, szívesen venném a tapasztalaitokat.
4 éves gyári (72Ah) akkumulátor, 1 hét pihi alatt lemerült:(
Visszafele fejlesztek, a jelenlegi autóm CR dízel a lehető legkomplikáltabb példány, bár még nem volt baja, de gondolom ez csak a kevés km. miatt van, és egyszerűbb és olcsóbb üzemeltetésűt szeretnék amit magam is tudok javítani, tdi motort komplett 120ért mérik, kb 4PD elem kerül ennyibe, és egy chippel már tud annyit, turbó adagolóelem cooler cserével meg 150-160lovat füst nélkül, és még így is egy egyszerű megbízható marad.