Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2021.04.26 -7 8 2064

Márpedig ha érdekel h meddig jutnak jövőre az EHF-kupában a magyar csapatok, akkor fontos neked is h olyan csapatokat tudjunk nevezni amelyeknek aztán esélyük lesz jól szerepelni.

 

A Vác jövő évi keretét ismerve, éppen ők a leggyengébbek a szóba jöhető csapatok közül.

Előzmény: Gojira (2063)
Gojira Creative Commons License 2021.04.25 -6 1 2063

Megismétlem (ismétlés a tudás anyja :-)):

 

"Az EHF kupában az idei bajnokság eredménye alapján lehet ott valaki. A jövő évi keret ebből a szempontból teljesen érdektelen."

 

Szó nincs arról, hogy érdektelen lenne, meddig jutnak a kupákban a magyar csapatok.

Előzmény: codi1993 (2061)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.04.25 -7 1 2062

Pedig igaza van.

Én pl nem fogok csak azért a Siófoknak drukkolni, mert jövőre ott várhatóan jobb keret lesz. Kit izgat?

Egyébként is az a klub bármikor összedőlhet kártyavárként - a tulajdonosnak volt már 1-2-szer likviditási problémája -, akkor meg utólag azt mondjuk, hogy mennyivel jobb lett volna, ha a másik ér oda kupaindulást érő helyre? :)

Előzmény: codi1993 (2061)
codi1993 Creative Commons License 2021.04.25 -3 3 2061

Érdektelen? Engem azért érdekel hogy meddig jutnak jövőre..

Összefüggés nincs a kettő közt, de azért senki se szeretne ha egyet egy csapatunk sincs a csoportkörben. 

Előzmény: Gojira (2060)
Gojira Creative Commons License 2021.04.25 -6 5 2060

"a Siófoknak és a Dvsc-nek a jövő évi kerete alapján ott a helye ehf kupában"

 

Az EHF kupában az idei bajnokság eredménye alapján lehet ott valaki. A jövő évi keret ebből a szempontból teljesen érdektelen.

Előzmény: codi1993 (2059)
codi1993 Creative Commons License 2021.04.25 -2 4 2059

Ne legyen :D lentebb írták is a Siófoknak és a Dvsc-nek a jövő évi kerete alapján ott a helye ehf kupában és ezzel én is egyet értek. Vác Móvár gyengülni fog előbbi így sem nyújtott emlekzeteset Mtk kerete vékony másik kettőnél meg van a csapat. 

Előzmény: Májki 65 (2058)
Májki 65 Creative Commons License 2021.04.25 -4 2 2058

Öt napja én is csináltam egy hosszabb esélylatolgatást a „szomszédos”, váci szurkolói topikon. Nekem ez jött ki:

 

3. Vác 35 pont
4. Móvár 35 pont
5. MTK 34 pont
6. Siófok 34 pont
7. Debrecen 31 pont

 

Úgy nézem,  a másféle megközelítés ellenére, eléggé egy srófra jár az agyunk, legyen igazunk! :-)

Előzmény: sosavp (2055)
codi1993 Creative Commons License 2021.04.25 0 0 2057

Jó kis összefoglaló viszont szerintem amennyire leolvadt a Móvár a mai Kisvárdai vagy az utána lévő Érdi meccs sem annyira biztos. Meg nagyon sok változó van még, én tippelni sem mernek. 

Előzmény: sosavp (2055)
hatosfalat Creative Commons License 2021.04.25 -2 5 2056

Benne van ebben az is, hogy Szilágyi vagy Danyi nagyot tud koppanni és nem indulhat jövőre nemzetközi kupában. Hozzáteszem ez nem lenne annyira jó, mert pont ennek. két csapatnak lesz meg a megfelelően bő kerete ahhoz, hogy az EL-ben is helyt tudjon állni.

Bár az MTK-t én nagyon bírom, de jövőre Zácsik nélkül és eleve szűk kerettel én nem nagyon látom bennük a nemzetközi kupát.

Előzmény: sosavp (2055)
sosavp Creative Commons License 2021.04.25 -4 2 2055

Kicsit kalkulálgattam a 3-7-ik helyek sorsát. Teljesen objektív összehasonlításom alapján a Vácnak és a Móvárnak van a legtöbb esélye a 3-ik helyre.

A módszerem az volt, hogy megnéztem a hátralevő meccseit mind az 5 csapatnak, ezeket 3 kategóriába osztottam:

1. Nyerhető meccsek (Ny): a 8-ik helytől lefelé lévő csapatok elleni meccsek

2. Ki-ki meccsek (K): a 3-7. helyezettek egymás elleni meccsei

3. Várható vereségek (V): A Győr és a Fradi elleni meccsek

Majd a meglévő pontjaikhoz hozzáadtam a nyerhető meccsek után szerezhető összes pontot, a várható vereségeket 0 ponttal számoltam, a ki-ki meccsek alapján pedig egy elméleti minimum és maximum pontszám jött ki, e kettő érték átlaga pedig végül megadta sorrendet:

 

3. Vác (3 Ny, 2 K, 1 V) - jelenleg 28 pont - min 34 max 38 - átlag 36

4. Móvár (5 Ny, 2 K, 1 V) - 24 - 34-38 - 36

5. MTK (1 Ny, 3 K, 2 V) - 28 - 30-36 - 33

6. Siófok (2 Ny, 3 K, 1 V) - 26 - 30-36 - 33

7. Debrecen (3 Ny, 2 K, 4 V) - 23 - 29-33 - 31

 

A Vác-Móvár, MTK-siófok között az rangsorolt, hogy a Vácnak és az MTK-nak kevesebb nyerhető meccse van, tehát kevesebb botlási lehetősége, mint a Móvárnak és a Siófoknak.

A modell nem kalkulál azzal, hogy az egymás közötti meccseken kik az esékyesek, bár nyilván nem egyenlőek az esélyek (A Loki jó forámba jött, a Móvárt a Covid súlytja, a Siófokot a sérülések, az MTK mindenki ellen szenved, stb...), és mint látszik mindegyik csapatnak legalább kettő ki-ki meccse van még, így természetesen ezeknek a kimenetele nagyon sokat fog számítani.

 

 

 

sosavp Creative Commons License 2021.04.25 -4 0 2054

Köszi, így értem, pláne hogy kedden is volt NB1/B-s meccs, amin játszottak, így gondolom már eleve az NB1/B-s kerettel kezdték a hetet.

Előzmény: Buena Viszta (2050)
RnD Creative Commons License 2021.04.25 -5 8 2053

MTK--Érd: 33-33 (19-14)

 

 

Előre számítani lehetett arra h ez lesz a forduló legizgalmasabb meccse: mindkét csapat látványos, nagyon gyors kézilabdát játszik, elöl ötletes, kreatív megoldásokkal. És így is lett….

 

 

Persze az Érd négy napon belül már másodszor lépett pályára, szerdán az ETO-val játszottak és meg is küzdöttek velük (a félidő még 12-16 volt): bár megtehették volna, nem adták fel azt a meccset sem. Ez aztán meg is látszott  az első félidőben: Walfisch és Szabó Kitti is pontatlanabbnak tűntek mint máskor, és a játékuk inkább kapkodó volt, mint dinamikus. Beállóban Kiss Zsófi kezdett, nem volt egyszerű a feladata mert az MTK hármas védők mint a motolla úgy pörögtek (Tuckost ilyen intenzitással régen láttam védekezni, de Zácsik is odatette magát rendesen…).  Zsófi végül tizennyolc perc alatt lőtt egy gólt és összehozott egy hetest (és még egy hetest befújtak volna, legalábbis Lokének…:) Aztán beállt Paróczy Saci, a szünetig ő is egy hetesig jutott. Nem volt könnyű az érdiek helyzete, a hazaiaknál Zácsik, Pál Tami és Dakos Nonó is kiváló formában játszottak, az első félidőben sorra lőtték a gólokat, így aztán az MTK magabiztos, ötgólos előnnyel zárta az első harminc percet (19-14).

 

….aztán a 36. percben már az Érd vezetett 19-20-ra. Ez a 6-0 sorozat szinte hihetetlen és nem is könnyen magyarázható. Tény, a második félidő elején Marincsák Niki állt be irányítani, az is tény h nála sosem lehet előre tudni h egy meccsen a játéka  ’probléma’ vagy ’megoldás’ lesz-e….hát ma az előbbi. Először Zácsikkal nem értették meg elöl egymást, aztán jött egy elhamarkodott lövés, védekezésben egy gól róla, majd belement két érdi játékosba baloldalon. (Közben azért kiharcolt egy hetest is, de azt Tami kihagyta.) Ezután Vova le is hívta a pályáról, viszont az előnyből már csak két gól maradt (19-17).

 

Ezután Szabó Kitti tört be baloldalon, kapura is lőtt, közben Dakos a kapuelőtérben jobboldalról akadályozta valamelyest, a jv-k befújtak egy hetest…ezen meg Zácsik húzta fel magát és kezdett el reklamálni, ami arra jó volt h a következő lövését elrontsa. Majd Paróczy lőtt egy gólt Walfisch szuper asszisztjából - egy klassz lőtt passzból - aztán Walfisch is betalált és ezzel máris 19-20.

 

 

Időkérés következett, az MTK összeszedte magát, de az Érd is – második meccs a héten ide vagy oda – úgy felpörgött h nem igaz, szinte jobban bírták mint a hazaiak. Itt volt a nagy lehetőség és ettől mindenki szárnyakat kapott. A következő negyedórában végig a vendégek voltak elöl egy (néha két) góllal, az MTK csak nyolc perccel a vége előtt tudta visszavenni az irányítást de ők is csak minimális előnyt tudtak kiharcolni. Zácsik és Dakos már jóval kevésbé voltak eredményesek, Tami viszont megszórta az Érdet rendesen, lőtt vagy tíz gólt és most rendezetlen védelem ellen is kiharcolt egy hetest. Előtte lendületből ütközött Király Rékával és a jobboldalára esett a kapuelőtérben, egy ideig a földön is maradt…..aztán persze felállt, de látszott h az ütközés megviselte és a hátralevő három percben már aligha lesz pályán. Viszont a hetesből gól lett, az MTK 33-31-re vezetett és ezzel – már nem először a szezonban -  úgy tűnt Pál Tamara megnyerte ezt a meccset a saját csapatának. Pláne h a következő érdi támadás végén Szabó Kitti lövését védte a kapus, Győri Barbi.

 

 

De mégsem….Először Dakosról befújtak egy faultot hét méteren, mert adott egy bodicseket Walfisch-nak – aki éppen Marincsákot akarta faultolni, ezért túl sok értelme nem lett volna annak h Dakos a saját csapattársára taszítja, de Walfisch látványosan nagyot esett, az kétségtelen…Utána az Érd hosszan támadott, az MTK nagyon jól védekezett, végül Mód Noémi kilenc méteren egy keresztpasszból elejtette a labdát, erre Marincsák Niki rástartolt de Paróczy, Király Réka és Mód is rohantak/vetődtek utána…(Az 59. percben egy ilyen jelenet, amikor egy csapatból három játékos is rohan az elguruló labdáért igazán nem akármi…) Mód vissza is szerezte, odaadta Király Rékának aki máris bepasszolta középre hét méterre Fekete Bozsanának: ő ekkor már a hatos felé mozgott, két védő közt pont befért és gólt lőtt. Szép akció az Érdtől, ráadásul olyan amelyik balszerencsésen indult, egy elejtett labdával, de mégis megfordították és sikerre vitték…

 

33-32: egy perc maradt még a meccsből, Vova időt kért. Ami ezután következett azt nehéz megmagyarázni: nyilvánvalóan az időt kellett húzni, Zácsik, Marincsák és Szekerczés ezt is tették, tizenöt méteren adták egymásnak a labdát, egyszer aztán Marincsák Niki középen megdermedt, nézett jobbra, nézett balra, de passzolni nem mert, csak nézett, teljesen lefagyott….a jv-k persze egy idő után ezt lefújták, az Érd megindult előre és rendezetlen védelem ellen már éppen gólt is lőttek volna, amikor Horváth Roland időt kért.

 

Az időkérésnél szinte végig Walfisch beszélt, húsz másodperc maradt még, a labdát rögtön leadták jobbkettőbe kilenc méterre Mód Noéminek. Zácsik középről meg is indult h levédekezze, de aztán mégsem ütközte le. Mód egy lövőcsel után bement a hatosig, erre Zácsik balról, Marincsák jobbról összezárt előtte. Szani a bal lábával öt méteren állt, és ha nem lép be elé, Mód minden további nélkül kapura lőhetett volna, azaz a belül védekezéssel gólhelyzetet akadályozott meg. A hetest Szabó Kitti belőtte, utána a gyors középkezdésből előre adott labdát jobboldalon Fekete Bozsana megszerezte és ezzel vége is lett a meccsnek. Illetve a jegyzőkönyv tanúsága szerint Vova még kapott egy sárga lapot mintegy befejezésül (valószínűleg a játékvezetőkkel került vitába, de ezt az on-line közvetítésen már nem láthattuk…)

 

Az Érd nagyot küzdött és fordította meg a meccset, az MTK több szerencsével illetve a végén átgondoltabb játékkal győzhetett volna, így azt hiszem igazságos ez a döntetlen.

Buena Viszta Creative Commons License 2021.04.24 -1 0 2050

Nem edzettek abban az időszakban az NBI-es csapattal:

"A boglári együttes tesztelése során pozitív eredmény született, így a csapat és a szakmai stáb tagjai – a héten az NB I/B-s kerettel edző kézilabdázók kivételével - 10 napra járványügyi felügyelet alá kerülnek." neka.hu

Előzmény: sosavp (2049)
sosavp Creative Commons License 2021.04.24 0 2 2049

Arra tudja valaki a magyarázatot, hogy ha a NEKA-nál a hét elején pozitív COVID-teszt miatt a csapat 10 napos hatósági karanténba került és ezért halasztották a most hétvégi Fehérvár elleni bajnokijukat, akkor mégis hogy lehet, hogy 3 kulcsjátékosuk (Kajdon, Woth, Faragó) ma pályára lépett NB1/B-s meccsen?

RnD Creative Commons License 2021.04.24 -4 6 2048

Hpracek is sérült.

Előzmény: hatosfalat (2047)
hatosfalat Creative Commons License 2021.04.24 -1 0 2047

Siófok érdekes lesz, mert láthatóan az El nekik a fő verseny most, de a bajnokságban még akár durva meglepetés is érheti őket. A játékosállományuk és a tudásuk alapján behúznák a harmadik helyet, de nagyon kevés játékosuk maradt (ma is Niombla megsérült, Horacek nem játszott) és most egymás után jön nekik a Fradi, az EL F4, majd utána három közvetlen vetélytársuk a bajnokságban.

RnD Creative Commons License 2021.04.24 -3 6 2046

.....4/4 és három hetes pluszban az ETO ellen.

 

A meccset részletekben néztem és akkor sem sorrendben, ezért volt pontatlan az első beírás, sorry....:)

 

 

Előzmény: RnD (2045)
RnD Creative Commons License 2021.04.24 -2 6 2045

Az ETO-Érd volt a szezon nyitómeccse, még szeptember elsején (35-17). A visszavágóra aztán több mint hét hónapig kellett várni, míg aztán szerdán erre is sor került (26-38).

 

Az érdi csapatban most több fiatal játékos is lehetőséget kapott, az ETO ellen ez nem ritkaság.

Közülük érdemes kiemelni a hazaiak tizenhét (és fél) éves beállóját Kiss Zsófit.

 

Ez volt gyakorlatilag az első felnőtt NBI-es meccse. Védekezésben kezdte, de hamar átkerült támadásba is, és ott rögtön kiharcolt egy hetest Nze-Minkóról. Aztán lőtt négy gólt húsz perc alatt (4/4), kiharcolt még egy hetest és hármasban többek között kétszer is sikeresen levédekezte Brattset-et egy-az-egyben (azaz csak ő volt előtte és Brattset nem tudott róla befordulni).

 

Tizenhét évesen 4/4 + két hetes az ETO ellen, méghozzá abszolút NBI-es újoncként nem akármi, úgyhogy kíváncsian várjuk mi lesz Kiss Zsófival a hátralevő bajnoki meccseken és majd utána ősszel...

 

 

 

 

Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.04.21 -2 1 2044

Hát, a legizgalmasabb az volt, amikor Szabó Kitti kilőtte azt hiszem Solberget.

Piros lap járt érte.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.04.21 -2 2 2043

Kulturáltan játszik az Érd, kár, hogy a kép és a hang aszinkoronban van, a hang előbb jön...

Montenotte Creative Commons License 2021.04.21 -5 8 2042

 

SZKKA—NEKA: 24-22 (15-14)          március 27.

 

 

 

Ezen a meccsen múlt nagyjából minden, a két csapat jövője az NBI-ben feltétlenül: aki ma győz, bent marad, aki nem, nehéz helyzetbe kerül. A Falco szombathelyi csarnokában nem kevesebb mint négy akkreditált fotós gubbasztott az alapvonal mellett, megkülönböztető mellényben és a kötelező maszkban. Közönség is volt: négy vérmes szombathelyi szurkoló ott lehetett a lelátón, ahol aztán mindenféle dobokkal és rigmusokkal féktelen szurkolásba kezdtek már az elején. A mérkőzés on-line közvetítésének szakkommentátora nem más volt mint Pődör Zoltán, a szombathelyi klub elnöke (tegyük hozzá: igencsak visszafogottan kommentált, igyekezett háttérben maradni). Mindebből látszott: nem akármilyen meccs ez, zárt kapu ide vagy oda, a vendéglátók megadták a módját a rendezésnek.

 

A találkozó a hazaiaknál Pődör Beki góljaival kezdődött: jobb oldalról betörésből talált be, aztán  vonalról, a kilépő középső védőről hét méteren nagyon ügyesen leforogva, és még egyszer baloldalon kilenc méterről váratlanul előre indulva, az oldalról és hátulról felzáró két NEKA-védő között amolyan szendvics helyzetből középről (itt a balról érkező Woth Viki lövés közben ellökte oldalra, a labdát egy ilyen faultból komoly teljesítmény volt a kapuba juttatni….).

 

A bogláriaknál Kajdon Blani már a mérkőzés elején megállíthatatlannak bizonyult: lőtt egy gólt felugrásból középen Gorilszkáról, adott egy asszisztot jobbra Kukucska Vikinek és betörésből mindjárt két hetest is kiharcolt, az egyiket baloldalról, a másikat jobbszélről. (Igaz, ezek közül az elsőt Koronczai magasan a kapu fölé lőtte…) Ezután Mérai Maja talált be húzásból balszélről, ezt látva Marosán György beküldte oda védekezni Virág Nonót, aki aztán jöhetett is le rögtön, mert a mellette egy-egyező Kajdon Blanit fejbe verte (4-4 11. perc).

 

 

Itt volt az első lehetőség h az egyik csapat több góllal ellépjen, de a NEKA ezt a két perces emberelőnyt nem tudta kihasználni. Annak ellenére h a nemrég beállt Farkas Johanna jobbkettőben szuperül előkészítette a helyzetet, összekapta a védőket ahogyan kell, jó ütemben passzolt jobbszélre, a ziccert Kukucska most kihagyta (illetve Tomasevic védte). A következő támadás befejezését Johanna inkább már nem is bízta másra, hanem látva jobbkettőben a vonalon Faragó Lucát két szombathelyi védő között, megindult nyílegyenesen előre és hat méteren, hármuk előtt felugorva lőtt kapura. Luca, aki azt hitte hogy ő kapja majd a labdát, csak késve húzta össze magát a két védő között a hatoson, ezért Johanna hiába ugrott fel pontosan és kiváló ütemben, nem igazán tudott jó lövősávot találni és a labda a kapu mellé ment. Ez az akció egyszerre volt túl komplex és elhamarkodott  - lett volna még az emberelőnyből tizenöt másodperc – Johanna türelmetlen volt, ez nála ritkaság. Mivel közben a Szombathely hetesből gólt tudott lőni, ezért az emberhátrányból ők jöttek ki jobban, 1-0-ra (5-4 13. perc)

 

 

De aztán hamar fordított a NEKA, most már egyenlő létszámnál: Juhász Gréta gyors labdafelhozatal után lendületből középről óriási gólt lőtt (ez a specialitása mostanában, a védekezésből indulva felugrásból lőtt átlövésgólok, márcsak azért is mert támadásban ritkán van fent, folyton cserélik…) Ez volt egyébként az első gyors gól a meccsen, az hogy erre majdnem tizenöt percet kellett várni jól mutatja h milyen jól rendeződött vissza mindkét csapat.

 

Nem sokkal később a nemrég beállt Monori Orsi futott be középre és adott az ott álló védők előtt szuper passzt a vonalon Faragó Lucának (nagyjából egy méter volt köztük de a három szombathelyi játékos meg sem tudott mozdulni, a felkanyarodás után Orsitól átlövésre számítottak….). Ebből a helyzetből aztán hetes lett, és megint a vendégeknél volt az előny (5-6 16. perc).

 

 

 

Közben a Szombathely átállt 7-a-6 elleni játékra támadásban, két beállóssal de ez egyelőre nem hozta meg a várva várt áttörést: a NEKA kiválóan védekezett, sok mozgással és rengeteg megállító faulttal. Ma a legjobb védekező sor kezdte a meccset: Faragó Luca, Juhász Gréta, Mérai Maja, Kajdon Blani és persze Woth Viki, aki középen két-három posztot is le tud védekezni egyszerre ha kell. Balszélen Takó Vikit ma csak tíz percre küldték be, Maja volt helyette szinte végig, aki így kettesben védekezhetett, Kajdon Blani meg általában szélen. Az első huszonöt percben tizenegy gólt kaptak csak, Gorilszkát teljesen kivették a játékból, akcióból egy gólt tudott lőni és hetest is csak egyet harcolt ki….(mondanám h Bandeliert is kivették, de őt nem is kellett, ma nem sokat tett hozzá a játékhoz)

 

 

Gondokra inkább elöl lehetett számítani: Kiss Szilárd a félidő második felében a Koronczai Petra, Farkas Johanna és Monori Orsi triót küldte pályára. Közülük Petra már a meccs elejétől fent volt, de keresztpasszokon kívül nem sok mindent láttunk tőle, esetleg még egy húzást balszélre. Mondhatnánk h ez alibi játék, nem több, de mondhatjuk azt is h Petrának szinte mindig kell tíz-tizenöt perc a pályán ahhoz h formába kerüljön (és ez egyre több lesz, mármint ez a rákészülési idő, hiába reméltük h a NEKÁ-ban sikerül majd egyre hamarabb játékba lendülnie, inkább az ellenkezőjét látjuk, egyre hosszabb ideig passzív és bátortalan…) Negyedóra után azért már kellett valamit mutatnia, először újra csak alibizett középen, aztán egy gyenge húzással kísérletezett jobbszélre de eladta a labdát….majd végre összeszedte magát, felkanyarodott középre és lőtt egy átlövésgólt, úgy ahogy az a nagykönyvben meg van írva (7-7 19. perc).

 

A szombathelyi csapat ezután gyors középkezdéssel próbálkozott, Mayer Szabina indult meg előre mint egy lokomotív, Faragó Luca leütközte tizenkét méteren, meg is akadt a támadás egy időre. De nem sokáig….Balszélen Forgács Viktória, a Szombathely junior játékosa nagyon jó ütemben kapott labdát Bandeliertől, be is vetődött vele, közben Takó Vikivel ütközött, aki kivételesen jobbszélen védekezett és lezárt szélre annak rendje-módja szerint….mégis hetest fújtak be és ki is állították. Ebből aztán vita lett, mert Viki felvette a védekező pozíciót és már majdnem álló helyzetben ütközött a szélsővel, akihez amúgy hozzá sem ért, akár belemenés is lehetett volna. Egy-két évvel ezelőtt valószínűleg igen, de mostanában ezeket a helyzeteket inkább a szélsőknek ítélik meg, illetve teljes a zűrzavar…

 

 

 

Ezt a két percet aztán a hazai csapat 3-1-re hozta le: belőtték a hetest, majd balszélről és egy boglári labdavesztés után indulásból is betaláltak (10-8 21. perc) A NEKA időt kért, visszajött baloldalra Kajdon Blani, az első próbálkozását balszélen belemenésnek ítélték, majd a gyors ellentámadás végén Mayer Szabina javára befújtak egy hetest (itt most nem volt idő visszacserélni Woth Vikit védekezésre…) A másik oldalon Monori Orsi is kiharcolt egy hétméterest: jobbháromban le egy-egyezte Bandeliert, bement a hatosig, Gorilszka már csak a vonal mögött tudta leütközni – de ezt a büntetőt Farkas Johanna a felső kapufára lőtte (11-8 24. perc). A hazaiak előnye akár négy gól is lehetett volna, ha Horváth Petra – és előtte kétszer Bandelier – átlövései pontosabbak, de a szombathelyi lövők ma egyáltalán nem voltak formában, ketten együtt két gólt szereztek csak az egész meccsen (2/7).

 

 

Csakhamar fordult a kocka: Juhász Gréta gyors labdafelhozatal végén könyörtelenül betalált nyolc méterről, éppen Bandelier-ről. Ezt két jobbszélső gól követte, Orbán Adritól és – Kajdon Blani nagyon jó előkészítése és passza után – Kukucska Vikitől. A következő támadás végén megint Blani volt eredményes: befutott középen nyolc méterre és Gorilszka mellett lehajolva, derékmagasságból betalált…Négy gól helyett már csak egy gól volt a különbség (12-11 28. perc) a szombathelyi áttörés nem sikerült, Marosán György már előtte időt kért.

 

 

Szűk három perc maradt a félidőből, a hazaiak ismét 7-a-6 ellen támadtak és ezt most jól átgondolták: Gorilszka, Mayer Szabina és a szélről egészen jobb3-ig befutó Szendrei Barbara a pálya baloldalán (NEKA jobboldal) a vonalon lekötött négy embert, Bandelier ugyanitt tíz méteren még egyet, így jobbszélen Orbán Adrinak óriási helye maradt, meg is kapta a labdát és nem hibázta el a ziccert. A másik oldalon viszont a szombathelyi védőket baloldalon kívülről megkerülő Farkas Johanna kapott első osztályú passzt középen nyolc méterről Kajdon Blanitól és lőtt gólt (milliméterre pontos labda volt, a védők fölött magasan átívelve az előremozgó Johanna kezébe….)

 

Ezután a szombathelyiek újra felálltak 7-a-6-ba, három beállóval a hatoson, de most Horváth Petra középről nem Orbán Adrit hanem balszélen Gorilszkát akarta megjátszani. Woth Viki (j2 védő) ugyan közelebb állt Mayer Szabinához, de a passzt így is elővételezte, azonnal visszamozdult jobbra, a labdát megszerezte és ebből üreskapus gólt lőtt  (13-13 29’11”)

 

 

A félidő utolsó fél percében aztán gyors egymásutánban három gól is követte egymást: először Pődör Beki talált be talpról, lendületből Blani és Takó Viki között (b1 és b2 védő) majd Farkas Johanna lőtt kisebb felkanyarodás után a hatosról Gorilszkáról gólt, aztán már alig maradt idő, de gyors középkezdésből Mayer—Szendrei--Mayer kényszerítőzés után utóbbi majdnem balszélről talált be a vonalról (itt megint nem lehetett Woth Vikit becserélni és ez látszott is a védekezésen…)

 

Elszánt harc jellemezte az első harminc percet, ahogy erre számítani is lehetett. Mindkét csapat erőt meríthetett a végjátékban történtekből, így egyenlő erők küzdelmét várhattuk a szünet után is.

 

Félidő: 15-14

Előzmény: Montenotte (2041)
Montenotte Creative Commons License 2021.04.21 -5 8 2041

A MÁSODIK FÉLIDŐ

 

 

 

….azzal kezdődött h Monori Orsi jobboldalról átkerült balátlövőbe. Az ő pályára küldése komoly kockázatot jelentett: eleve sérülten játszott, passzolni ugyan tudott, de kapura lőni csak nagy fájdalmak árán. Persze begyógyszerezték, de ez sem sokat használt. Kiss Szilárd ennek ellenére úgy gondolta, hátha…. és Orsi is megpróbált mindent, de hiába. Az első támadásnál kétszer is kapura lőtt, először kapufára, aztán blokkba.  A másodiknál balszélen Orbán Adri kiütötte a kezéből a labdát, a harmadiknál középen egy fault után történt valami hasonló.  Kiharcolt egy hetest, de ezt Kajdon Blani kapufára lőtte. Ezután következett egy lépéshiba, majd Monori Orsi lejött a pályáról és többet már nem is tért vissza…. Kiss Szilárd kockáztatott, ezt négy NEKA-támadás bánta. De ezen kívül is kimaradt két ziccer: Faragó Luca baloldalon a hatosról telibe találta Tomasevic-et, a hazaiak kapusát és Mérai Maja is kihagyott egyet balszélről (amit előtte Johanna tökéletesen előkészített: rendezetlen védelemnél a kilencesig kilépő Agbabát elvitte jobbra, majd onnét egy tizenkét méteres passzal hajszálpontosan megjátszotta a balszélen teljesen üresen maradó NEKA-szélsőt….)

 

A szombathelyi csapat játéka sem volt túl magabiztos, de Orbán Adri egyszer indulásból és Pődör Beki középről lendületből talpról 8 méterről azért betalált (17-14 36. perc) Ismét reális esély nyílt arra h a hazaiak négy gólra növeljék az előnyüket, de a szünet után frissen beállt M. Agbaba hebrencs módon „elönzőzte” a lehetőséget. Felkanyarodás után nyolc méterről valóságos tigrisbukfenccel vetődött be a kapuelőtérbe – a lövése jóval kevésbé volt dicsérhető -  majd szemrehányóan nézett a játékvezetőkre h miért is nem fújtak be faultot. (Agbabát a második félidőre tartalékolta Marosán György, valószínűleg nem meccsdöntő képességeiben bízott, inkább arról lehetett szó h védekezésben most tudták csak a rövid oldalról könnyen be- és lecserélni…)

 

 

A vendégeknél Monori Orsi helyett Koronczai állt be balátlövőbe, és az ő feladata lett visszahozni a meccsbe a NEKÁ-t. Petra dicséretére legyen mondva, ezt meg is tette. Először a középen kilenc méterre kilépő Pődör Bekiről lőtt egy ’Pődör Beki-gólt’ (talpról, lendületből….), majd nyolc méteren elfutott a hármas védők előtt, a kilépő Bandelier-ről váratlanul leforgott befelé és a hatosról faultból kapura lőtt…szépségdíjas akció, amire aztán hetest fújtak be, ezt Petra be is lőtte. Gercsó Nóri jobbszélről ziccert védett – majd ugrott egy nagyot a levegőbe örömében – a labdát ráadásul sikerült gyorsan felhozni, Kajdon Blani tíz méterről két visszafutó védő között pontosan előreadta azt hét méterre Faragó Lucának, aki a vonalról nem is hibázott. Alig három perc alatt kiegyenlített a boglári csapat  (17-17 41. perc)

 

 

Kajdon Blani azért is jött be h jobboldalon megerősítsék a NEKA védekezését, többek között Orbán Adrival szemben (Blani volt a b1, Maja a b2 védő). De a szombathelyiek két beállós, 7-a-6 elleni játéka ellen így sem volt könnyű, ha szélről nem, akkor középről lőttek gólokat (Agbaba és Bandelier), és válaszul most nem sikerült az üres kapuba betalálni (egyszer Tomasevic az utolsó pillanatban ért vissza, és olyan sebességgel ütközött a kapufának h utána hosszabban ápolni kellett, egyszer meg Woth Viki a kapufát találta el). Ismét két gólra nőtt a hazai csapat előnye.

 

Ezután egy szépen előkészített vendég akciót láthattunk: Koronczai Petra baloldalról befutott középre nyolc méterre, Bandelier és Gorilszka is bemozdult elé, átlövésre számítva, közben mögöttük a hatoson Faragó Luca le tudott jönni bal3 hét méterre Gorilszka helyére, Petra persze lövés helyett neki passzolt és ő aztán a vonalról betalált (19-18 47. perc) Valami hasonlóval próbálkozott a túloldalon Agbaba is, nem sok sikerrel: Gorilszkának jobbkettőből három védő mögött kellett elkapni a labdát és aztán kapura lőni, de vonalra lépett. Beállt Farkas Johanna, ő és Blani is középről, a hármas védőkről akartak betalálni, de nem sikerült.

 

 

 

Negyedórával a vége előtt mindkét csapat játékában eljött a holtpont, Marosán György megpróbálta ezt időkéréssel és új játékosok pályára küldésével ellensúlyozni. Egyikük, Virág Noémi rögtön eredményes is volt, igaz, erre Juhász Gréta gyors labdafelhozatal után hét méterről átlövésből azonnal válaszolni tudott (harmadik gólját lőtte úgy h támadásban mindig cserélték….) [20-19 49. perc]

 

Mindkét oldalon technikai hibák követték egymást, a TO után becserélt Horváth Petra egy gyengén sikerült átlövés után azonnal lekerült a pályáról és jött helyette a junior korú Pődör Blani. Nem sokat tétovázott, megindult középen kilenc méterről előre, hét méteren elment Woth Viki mellett, aztán a vonalon Juhász Gréta mellett, majd a hatosról persze gólt is lőtt. (Úgy tűnik negyven perc után Vikinél is eljött az a bizonyos holtpont, de az is lehet hogy junior ellenfelétől inkább passzra számított és nem ilyen önálló akcióra. Mindenesetre amikor a következő támadásnál Pődör Blani valami hasonlóval próbálkozott, Viki már résen volt…)

 

 

Múlt az idő, és a szombathelyiek egy-kétgólos előnye állandósulni látszott, most először a NEKA képtelen volt közelebb kerülni ellenfeléhez, hiába próbálkoztak ezzel már tizenegy perce (17-17>21-19 40. perc>51. perc). Felállt fal ellen ugyanennyi idő alatt egy gólt sikerült lőni, és elöl egyre kritikusabbnak tűnt a helyzet. Valamit tenni kellett….

 

 

Van egy olyan figura – a korosztályos válogatott játékából ismerős lehet – amikor felkanyarodás közben az irányító kipasszolja  a labdát kilenc méterre az átlövőnek majd rögtön vissza is kapja azt tőle. Ezzel fel lehet gyorsítani a játékot – labdavezetés nélkül haladhat előre az irányító – és meg lehet osztani a védők figyelmét is, akik persze a labdát fogják követni és erre az időre az előttük elrohanó játékosra kevésbé koncentrálnak. Ezt vette most elő Farkas Johanna: megindult középről balra kilenc méteren, kényszerítőzött Koronczaival, nyolc méteren visszakapta a labdát és azonnal befordult Pődör Beki mellett (j2 védő), aztán a hatoson belül elesett és a földön is maradt. Mindez villámgyorsan történt, Beki is csak némi késéssel észlelte h itt komoly baj lehet, és akkor fordult meg – elég rémülten – a földön fekvő irányító felé. Most tudatosulhatott benne hogy a faultnál arcon ütötte őt és az tudjuk mit jelent….Johanna hamar felállt – sok meccsen láttam, egyiken sem kellett őt ápolni, nincs olyan fault amit ő felvenne – most is csak a szemét törölgette kicsit hosszabban, majd amikor megtudta h hetes mégsem lesz, visszament középre irányítani. Pődör Bekit viszont piros lappal kiállították és ezzel a hazai csapat a meccs végjátéka előtt elveszítette egyik legfontosabb játékosát (21-19 53. perc).

 

 

Új lendületet kapott viszont a NEKA, és a következő két percben könyörtelenül kihasználták a lehetőségeiket. Az első támadást Kajdon Blani játszotta ki - ahogy ilyenkor kell – jobbszélre és Kukucska most nem hibázott. Majd egy Gorilszkának szánt, de félresikerült szombathelyi passz után Blani indulásból is gólt lőtt. Ezt követte Bandelier reménytelenül gyenge, a kaput jócskán elkerülő átlövése,  és egy újabb gól a másik oldalon: Blani és Johanna ügyesen összekaptak három védőt is baloldalon középen, és aztán húzásból megjátszották Vámos Mírát szélen, akinek rengeteg helye volt…. ami végül nem is kellett, mert Tomasevic lába között lőtte a kapuba a labdát. Ezzel a 3-0 sorozattal a NEKA átvette a vezetést, és öt perc sem volt már hátra a meccsből (21-22 55’48”).

 

 

A hazaiaknál két sikertelen támadás után megint beállt Pődör Blani, ebből aztán megint gond lett, mert különösebb erőfeszítés nélkül helyzetbe tudta hozni jobbszélen Orbán Adrit, aki élt is ezzel a lehetőséggel (22-22 57. perc) A túloldalon viszont Kukucska lövését - ugyancsak jobbszélről - védeni tudta Tomasevic. (A NEKA játékosok örök dilemmája: megjátsszák-e elöl a jobbszélt vagy inkább adják fel ezt a posztot…a mai 3/6 ezen a hiányposzton szinte elfogadhatónak számít.)

 

A következő hazai támadás jóval hosszabb ideig tartott, Pődör Blanira most már többen is figyeltek, kétszer le is védekezték, ezt látva Virág Noémi jött át jobboldalra…ő a félidő második felében állt be újra és az ő feladata lett h így a meccs végén egyfajta ’faltörő kosként’ törjön utat a NEKA védőfalban. Ez baloldalon egyszer-kétszer sikerült is neki, igaz, ezeket a helyzeteket a jv-k általában visszafújták szabaddobásra. Most jobb3 tíz méteren indult el a hatos felé, baloldalról Woth Viki elérte de elébe kerülni már nem tudott ezért inkább továbbengedte, így a szombathelyi irányító lendületből ütközött a kilépő Mérai Majával, akit könnyen arrébb tudott lökni, majd a hatosról gólt lőtt (23-22 57’45”)

 

Maja valószínűleg támadó faultot akart bemutatni, ezért lépett el oldalra, de ahhoz esnie kellett volna, méghozzá jó nagyot, ő azonban állva maradt. Valójában a végig jól védekező NEKA baloldal nem volt felkészülve Virág Noémire, az ő levédekezéséhez ilyen helyzetben legalább két játékos kell…

 

 

 

Maradt még két perc, a vendégeknek gól kellett feltétlenül, de a jv-k Kajdon Blaninál nagyon hamar belemenést fújtak (Vámos Mírát akarta szélen megjátszani és  ehhez kellett előtte a NEKA két jobboldali védőjét összehúzni…) Egy percnél nem sokkal több volt hátra, a Szombathely időt kért, és aztán kezdődhetett a hazaiak utolsó támadása.

 

 

Jobblövőben újra beküldték Marija Agbabát, aki korábban inkább csak meggondolatlan akciókkal tűnt ki, és a másik oldalon pályára került – ezen a meccsen erre az egy percre - Mlinkó Zsófi, aki aztán zavaróban védekezett. Virág Noémi először középre próbált meg felkanyarodni, de két NEKA-védő hamar megállította. Majd baloldalon indult meg és be is talált a kapuba a hatosról, de ellépte…A szabaddobás után Bandelier kapta a labdát, átlövéssel most nem is próbálkozott, helyette a kilencesről befelé igyekező, a kapunak éppen oldalt forduló Gorilszkát játszotta meg középen hét méteren. Körülötte három NEKA játékos is volt, a háta mögött a hatoson Faragó Luca, vele szemben hét méteren a jobboldalról éppen felzáró Mérai Maja. Ők össze is ütköztek, Gorilszka nagyot kiáltott és a földre rogyott, a jobb térdét fájlalta. Úgy tűnik Maja elölről az ütközésnél beletérdelt valamelyest, de a jv-k Lucát küldték le, mondván ő hátulról meglökte a beállót. (Valójában lökés nem volt, inkább csak kontakt és Luca azonnal elengedte őt, amikor Gorilszka a labdát megkapta.) Ezzel a némileg szigorú ítélettel a játékvezetők belenyúltak a meccsbe, mert a kiállítás feloldotta a passzív játékot is, és könnyen megjósolható volt h a szombathelyiek a maradék huszonöt másodpercet már végig fogják támadni.

 

 

Gorilszka mindenesetre lement a pályáról, beállt helyette Mayer Szabina. A NEKA öt-a-hat ellen védekezett, Kukucska Viki—Mlinkó Zsófi—Woth Viki—Mérai Maja—Vámos Míra, méghozzá nagyon jól, a jv-k ismét passzívot jeleztek, ekkor Agbaba középen megindult előre, nyolc méteren felugrott vagyis inkább előre ugrott, egyenesen a hét méteren összezáró Woth Viki és Mérai Maja közé, és innét lőtt kapura. A labda Gercsó Nóriról nyílegyenesen visszakerült a mezőnybe, Mayer Szabinához, ő előre adta azt jobbháromba a hatosra Agbabának. Tőle jobbra nem volt már NEKA játékos, de a másik oldalon, középen Mérai Maja is csak akkor vette észre amikor megkapta a labdát, így aztán  gond nélkül befordulhatott vele és ziccerből nem is hibázott (24-22 59’57”)

 

 

Ennél az utolsó akciónál: --ha a Gercsó Nóriról laposan előre vágódó labda középen nem Mayer Szabinához kerül éppen –ha Mlinkó Zsófi, aki rögtön odalépett meg tudja akadályozni h Mayer passzolni tudjon – ha Woth Vikit az előző lövésnél Agbaba a továbblendülő karjával nem vágja orrba, amiért aztán Viki alig lát valamit a kipattanó labdából és nem tud kirohanni nyolc méterre hogy megakadályozza a passzt –ha Agbaba első kapura lövésénél Vámos Míra előindulás helyett a vonalon marad és így lett volna a hatoson Maja mellett még egy NEKA-védő –ha Maja nemcsak a kipattanó labdát figyeli, hanem oldalra is néz egy pillanatra és korábban észreveszi h ott áll mellette a szombathelyi légiós…. akkor minden máshogy történt volna. Ebből is látszik h még egy nagyon jól védekező csapatnál is milyen sok mindenen múlik h sikerül-e kivédekezni az ellenfél támadását…...

Előzmény: Montenotte (2040)
Montenotte Creative Commons License 2021.04.21 -5 8 2040

Ezzel a góllal véget ért a meccs, a Szombathely megküzdött a két pontért, de küzdött a NEKA is derekasan, a csapat védekezése a legjobb volt amit ebben a szezonban láttunk tőlük, a felnőtt NBI-ben elvárt színvonalnak megfelelő. Mindehhez tegyük hozzá h ma a kapuban Gercsó Nóri is sokkal jobb formában védett mint általában – végig pályán is maradt, Magera Noémit csak egy hetesre küldték be – így aztán a meccsen esélyük volt a bogláriaknak akár a győzelemre is. A Szombathely támadó játékának szinte minden elemét sikerült hatástalanítani: beállóban Gorilszka a hatosról egyszer volt csak eredményes és a hetesek kiharcolásában sem jeleskedett, Mayer Szabina egyetlen gólját rendezetlen védelem ellen balszélről lőtte, az átlövők – Bandelier, Horváth Petra – kétszer találtak be összesen és a másik oldalon Agbaba szintén (igaz, másodszor a lehető legjobbkor). A  7-a-6 elleni két beállós játék is csak rövidebb periódusokban volt hatásos a NEKA ellen, mert amúgy nyitott védekezéssel jól megoldották ezeket a helyzeteket is. A jobbszélső Orbán Adrienn öt gólt lőtt viszont, és az irányító Pődör Beki szintén ötöt (igaz, ebből hármat az első nyolc percben, utána már rá is jobban figyeltek). Huszonegy gólt kapott ötvenhat perc alatt a boglári csapat, és ez mindennél jobban mutatja h milyen hatékonyan védekeztek, szinte végig ugyanazok a játékosok (Woth Viki, Faragó Luca, Mérai Maja, Juhász Gréta és Kajdon Blani).

 

 

Problémák a NEKA játékában inkább elöl voltak. Az eredetileg elképzelt taktika minél több lerohanásból szerzett gólra épített, abból kiindulva h a boglári játékosok dinamikusabbak és az erőnlétük is jobb. Erről hamar kiderült h nem működik, mert a szombathelyiek kiválóan rendeződtek vissza (klasszikus indulásgólt az egész meccsen csak egyszer tudtak nekik lőni, Kajdon Blani a második félidő vége felé…) Felállt fal ellen a jobbszél és a beállók nem vesznek részt a támadások befejezésében, vagy csak ritkán. Woth Viki elöl nagyon kevés szerepet kap, mondván ő irányítja a védekezést. Monori Orsi kiesésével így aztán középen ma három játékosnak kellett hoznia a meccset, közülük is Koronczai Petra  formája teljesen kiszámíthatatlan. Maradt Kajdon Blani és Farkas Johanna, ők ketten meg is tettek mindent amit csak lehet: Blani végig klassz volt, gólokban, asszisztokban és helyzetek kialakításában is, Johanna kicsit gyengébb kezdés után már az első félidő végén magára talált és utána nagyszerű asszisztokat adott, gólokat is lőtt…

 

 

Két kapura veszélyes játékossal elöl – vagyis inkább két és féllel, mert a szünet után  Koronczai is feljavult – azért elkerülhetetlen volt h a vendégek elfáradnak, és a szombathelyieknél a jóval hosszabb kispad előbb-utóbb érezteti majd a hatását. Hogy ez mégsem történt meg, sőt az utolsó tíz percben a bogláriak át tudták venni a kezdeményezést az egyértelműen Farkas Johannának köszönhető, aki elérte h piros lappal leküldjék a pályáról Pődör Bekit. Ez a kiállítás – amikor a hajó már elmenni látszott – nem akármilyen motivációs pluszt jelentett, és megadta az egész csapatnak azt a lelkesedést és elszántságot amelynek eredményeként nagyon hamar fordítani tudtak.

 

 

A végjátékban aztán a szombathelyi cserék mégis hozták a két pontot a hazaiaknak: egy frissen pályára küldött Virág Noémit eleve nem könnyű megállítani és azzal h az utolsó percekben átkerült jobboldalra hirtelen új feladat elé állította a védőket, amire már nem tudtak kellően gyorsan reagálni… És a végén a szerencse sem volt a NEKÁ-val (ahogy már előtte sem, Monori Orsi váratlan kiesésére senki nem számított…). De egy hét múlva az Újváros elleni győzelem visszahozta a reményt h még az alsóházban sem dőlt el minden. Jönnek újabb küzdős meccsek és van értelme tovább küzdeni….

Montenotte Creative Commons License 2021.04.19 -6 8 2039

Móvár—Fehérvár:  25-28 (13-15)        április 7.

 

 

Újat azzal nem mondunk h tíz napja a Mosonmagyaróvár csapata hazai pályán szenvedett vereséget a Fehérvártól. De azt már kevesebben tudják h a mindvégig szoros meccsen a második félidőben az Alba két fiatal játékosa, Afentáler Sára és Besszer Bori vitte a hátán a csapatot. Íme

 

 

--BESSZER saját térfélen bele tud ütni Tóth Eszti keresztbe adott passzába, és rögtön megindul előre. A labdát Rózsás veszi fel, előreadja Besszernek aki hat méterről aztán betalál. 13-16

--BESSZER középen baloldalon Gyimesi és Horváth Betti között betörésből gólt lő. 15-17

--BESSZER nyolc méteren megkerüli a kilépő Gyimesi Kittit és utána faultból (a balról késve felzáró Horváth Bettiről) a vonalról gólt lő. 16-18

 

--AFENTALER középen lövőcsel után elmegy Kovács Patrícia mellett és hat méterről Szarková (b3 védő) fölött gólt lő. 17-19

--AFENTALER bal3 nyolcméterről két védő fölött bejátssza a labdát jobb3 hat méterre Varga Emőkének, aki befordul és hetes. A hetest Kincső belövi. 17-20

--AFENTALER 8 méterről Kovács Patríciáról talpról váratlanul egy pattintott lövésből gólt lő. 17-21

--AFENTALER átemelős csellel túljut a középen nyolc méterre kilépő Hudák Emma mellett, bemegy a hatosig ahol már csak a vonalon belül tudják levédekezni. A hetest Kincső belövi 20-22

--AFENTALER kisebb felkanyarodás után (közben Hudák belülről végig rángatja...) Hornyák Betti és Kovács Patrícia között bal3 talpról betörésből betalál. 21-23

 

--BESSZER 12 méterről megindul előre jobb3 hét méterről felugrásból két védő fölött faultból gól 22-24

--AFENTALER assziszt j3 9 méterről a j3 hat méterre mozgó Bardi Fruzsinak, aki a ziccert belövi 23-25

 

…és még a meccs végén

 

--BESSZER j3 7 méterről ziccerbe adja a labdát középre 6 méterre Bardi Fruzsinak akit utána oldalról faultolnak. A hetest Kincső lövi, Szemerey Zsófi védi. (24-26)

--BESSZER b3 Horváth Betti mellett bevetődik előre nyolc méteren és már a padlóról lő gólt (Szemerey onnét lövésre már nem számított és bevédte) 25-28

 

 

 

Besszer (labdaszerzés + gól)
Besszer (gól)
Besszer (gól)
Afentaler (gól)
Afentaler (ziccerpassz > hetesgól)
Afentaler (gól)
Afentaler (saját hetes > hetesgól)
Afentaler (gól)
Besszer (gól)
Afentaler (assziszt >gól)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Besszer (ziccerpassz >hetes x gól)
Besszer (gól)

 

 

 

A szünet után több mint húsz percen át nem kevesebb mint tíz gólt köszönhetett a Fehérvár két fiatal játékosának. 13-15>23-25-ig ők ketten lőttek gólokat, harcoltak ki heteseket és adtak asszisztokat vagy labdákat ziccerbe. Afentaler Sára harminc perc alatt 3 gól/1 hetes/1 assziszt/1 ziccerpassz, Besszer Bori: 4 gól és az utolsó öt percben pluszban 1 gól és 1 ziccerbe adott labda... A tizenhárom második félidőben szerzett Alba-gól közül tizenegyben szerepük volt, így vagy úgy.

 

A mérkőzés csak az utolsó három percben dőlt el, ezért túlzás nélkül mondhatják h ők ketten nyerték meg ezt a rangadót a Fehérvárnak.

Hanulu Creative Commons License 2021.04.13 0 3 2038

2013-ban épp 21 éves volt a hölgy, "pechére" poszttársa a világ legjobbja, egy bizonyos Nascimento volt, aki nekünk (is) 10 gólt lőtt azon a vb-n és talán a vb egyik legjobb játékosa volt. Oroszlánrészt persze nem vállalt a sikerből, de játszott, szerzett is gólokat. Talán így nem érdemtelenül lehet világbajnoknak hívni. Na meg ez mindig olyan, hogy oda is kell jutni. Én pl. 21 évesen nem kerültem olyan válogatottba, amelyik aztán világbajnok lett. Nem is értem miért? :)

Előzmény: van_Persil (2037)
van_Persil Creative Commons License 2021.04.13 -3 0 2037

OFF

Frank Mill is világbajnok, de egy percet se játszott az olaszországi VB-n, viszont megszerezte Maradona döntöben viselt mezét...

Előzmény: Tonio 2.0 (2032)
mijmij Creative Commons License 2021.04.12 -1 0 2036

Kírát a felépülése után is padoztatták majd 1 évre adták kölcsön. Igaz 2-2 évre szerződtették az újakat a helyére. 
Egyetlen esélye az lett volna, ha maradhat itt.

Előzmény: Tonio 2.0 (2032)
Hanulu Creative Commons License 2021.04.12 -1 1 2035

Ésszerű döntés. Kár lett volna padoztatni Vámos és Szabó Nina mögött. Így a sérülése után építheti magát egy olyan csapatban, ahol több játéklehetőséghez jut.

Előzmény: Karvaly91 (2034)
Karvaly91 Creative Commons License 2021.04.12 -1 0 2034

Nem lesz Borgyos a Lokiban ősszel... Facere felrakták a hivatalos jövő évi keretet, és nincs köztük.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (2031)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.04.12 0 0 2033

Christensen.

Előzmény: Tonio 2.0 (2032)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!