Jó megoldás, de te értesz hozzá, ez a hobbid, stb, stb.
De nem mindenkinek az autó körül forog a világ. Van akit q-ra nem érdekel, hogy hol és milyen alkatrészek vannak az autóban. És az ilyen emberek vannak többen. Az ő számukra ez egy elképzelhetetlen szituáció. A taxis, vagy autósegélyes, vagy valaki akitől segítséget kér, az meg nem fogja tudni, hogy hova bandázsoltak mit...
Konklúzió! Nem mindenki egyformán gondolkodik. Ami az egyik embernek zseniális, az egy másiknak használhatatlan.
Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy nem mindegy hogy kinek, mire, mit....
Nekem egy teljesen hétköznapi vezeték van hozzábandázsolva egy gyári köteghez. Semmi különbség, semmi feltűnő. Minik szerelte, de továbbgondoltam... :-)
Például a kesztyűtartó világítás vezetéke mellé. Kipattintod a kis lámpát és ha tudod mit keresel, akkor ott van. Vagy a hátsó lámpatesthez. Ez a vezeték megszakítás nélkül (ez fontos) megy a motortérzárhoz. Erre adsz 12V-ot, ha nagy a baj.
Megvilagosodtam hàpa papoka22-nek!!! Kiszereltettem ezt a vacak, hasznalhatatlan pajzsot, amit ugy is hatastalanitanak egy perc alatt sokkoloval, vagy barmivel es helyette egy sima riaszto vedi a kocsit. A kerekort is kidobtam mert csak megnehezitette a kerekcseret. Koszonom papoka a szakmai tanacsaidat, vegre nyugodtan aludhatok amig a kocsim vedve van.
"Mert ez olyan életszerű, hogy egy kétgyerekes anyuka, vagy egy postás, vagyszakács, egyáltalán bárki pótakkuval ébred és az a legfontosabb az életében...."
Túl bonyolultan gondolkozol! Vagy csak kötözködsz. Sokadszor veszíted el a realitással a kapcsolatot.
Ha lemerült az akkumulátorod, és nem otthon vagy, akkor szerintem teljesen mindegy, hogy kinyitottad a motorháztetőt, vagy sem.
Ha lemerült az akkumulátorod, akkor be kell bikázni az autót, mondjuk megkéred egy autóstársadat. 99,9% valószínűséggel van az autójában legalább egy 12V-os áramforrás! :-D
Ha otthon ér a "baleset" hogy lemerül az akkumulátorod, akkor mindenképpen kell egy akkumulátor töltő. Ja ez is egy 12V-os áramforrás?
De ha nagyon akarsz kókányolni, akkor veszel 3 db zsebtelepet és sorba kötöd. Amúgy nekem itthon kb 5 db 12V-os hálózati tápegységem van.
Ha az akkumulátorod kilehelte a lelkét, akkor szégyen ide, szégyen oda kénytelen leszel elballagni egy autósboltba venni egy új akkumulátort. Ja, máris van egy "pótakku"! :-D
Nem vagyok szaki de jobban ertek hozza mint te! Nem nehez...Ezt abbol szurom le ,hogy az autoriasztot veled ellentetben nem tartom vedelemnek. Hidd el, h tobben ertenek velem egyet. Teged itt mindenki ruhel. Na es miert? Mert egy tudatlan f*sz vagy...azert.. 🤗🤗🤗
A risztó nem autóvédelem....hány ember megy oda egy másik autóhoz, hogy "jaj...riaszt ez a kocsi...most elkapom aki elakarja lopni szegény általam nem ismert ember autóját és hívom a rendőrséget is..." Az emberi fül már immunis a riasztókra. Meg az immo, mint védelem? Esetleg kormányzárat nem javasolsz? Vagy legyen kormányzár, váltózár, pedálzár, riasztó és immo, meg ledugaszolt kilincs és ledugaszolt obd-s!!!! Na mit szólsz? Ez már hasonlít egy komoly védelemre nem?
Nem szeretnék fülledt erotikába átmenni, de elég kedves és normális választ adtam neked. Erre te sértegetsz folyamatosan. Én nem hajszolok bele senkit semmibe. Te is javasolhatnál a google.hu-n kívül egy védelmet, amiről kifejted a véleményed és akkor az is lehet egy választás. Én itt egy arctalan ember vagyok, ahogy te is. Nem azért vagyok itt, mert a pajzsnál dolgozom. Más fórumokban is jelen vagyok. Egyszerűen csak szeretem az autómat, éppenséggel én is összekuporgattam rá és képzeld, hogy még hitelt is vettem fel, hogy megtudjam venni. Szerettem volna egy normális védelmet és az ismerettségi körömben dicsérték a pajzsot, így esett rá a választás. Nem igaz, hogy használhatatlan. Ez hazugság. SOHA nem volt vele problémám, max. annyi, hogy nem töltöttem fel a sim kártyám így a gsm inaktív lett, de cseréltéltettem egy új kártyára. De már nem csak az alapvédelmet használom. se gps, se gsm, csak az alap pajzs. Mondom: Én ezt ismerem és még nem volt vele gondom. Mit nem lehet ezen megérteni.
Más dolog. Te azt írod, hogy valakinek elég egy sima riasztó, vagy egy immo!? Most visszafogom magam, de szívemszerint...... mégis, mi ez ha nem felelőtlenség és gazemberség? Haverom a suzukiába berakatott egy nagyon fasza riasztót...ellopták az autóját, pedig volt benne egy immo is. Kis mágnest kellett egy Nagyon titkos helyre érinteni , hogy inaktiválja... de elég volt kiszedni a biztosítékot, hogy visszavigyem neki a kocsit mikor kölcsönadta. Szerinted egy hozzáértő tolvaj mit kezd egy riasztós, vagy immos autóval......és te ezt ajánlod meg a google.hu-t. BRAVÓ! Na jöhet erre az sértegetésem válaszul....
Az hogy hülye vagy és azt az ócska vacakot szereltetted be az a te bajod. 2-szer ugyan abba a hibába esni, az már minősíti az értelmi képességeidet.
A probléma az az, hogy mindenféle hozzáértés nélkül, ráadásul úgy, hogy egyetlen más riasztót nem ismerve, tolod a baromságot. Bele se gondolsz abba, hogy egy szerencsétlen, aki hosszú évekig kupurgatott egy autóra, persze, hogy biztonságban szeretné tudni az autóját. Te meg erőszakosan próbálod belehajszolni egy olyan használhatatlan szarba, amire lehet, hogy egyáltalán nincs is szüksége! Honnan tudod, hogy nem lenne elég neki egy sima immo, vagy csak egy alapriasztó? Ja mert értesz hozzá mi? Vagy inkább mert kapsz 1.000 Ft-ot érte.
Kérjél bocsánatot mindenkitől és mennyél sunnyogni!
Mindenki tudja, hogy egy rakat pajzsos autót loptak már el. Nem csak távirányítóval együtt!! Ez csak a pajzsnak a kommunikációja kifelé, hogy mindig az autó tulajdonosa az ostoba, primitív, aki nem tudja használni. Elég csak beleolvasni egy-egy pajzsos válaszba :-)
Jaj már megint jössz ezzel a google-el... írd ki a nevét az általad javasolt cégnek, vagy terméknek. Pajzsos kocsit még nem loptak el, csak távirányítóval együtt. Ettől persze még nem lophatatlan, szerintem olyan nincs, viszont olyan van, ami elveszi a tolvaj kedvét, vagy megnehezíti a dolgát. Ilyenek azon gépjárművédelmi rendszereket amiket a google-ben megtalálni. Segítek: Pajzs, blue16, cefrefos vagy mi és társai. Nekem annyi a vétkem a szemedben, hogy a pajzsot szereltettem be. :)
Mert ez olyan életszerű, hogy egy kétgyerekes anyuka, vagy egy postás, vagyszakács, egyáltalán bárki pótakkuval ébred és az a legfontosabb az életében, hogy hol van az a kivezetett vezeték, amire ha feszültséget kapcsol, akkor utána meg kell nyomnia egy rejtett gombot utána....
Ez teljesen értelmetlen és használhatatlan!
Hagyjuk már ezt. SOKKAL értelmesebben is meg lehet védeni egy autót 2018-ban.
Nem todom milyen autód van, hányéves, hol parkol általában, mire használod .... hogy lehessen valami értelmeset javasolni
DE amiket ezen a fórumon tolnak, azokat messziről kerüld, ha az autódat autózásra szeretnéd használni.
Bár ha csak hobbi az autó és nem te jársz vele, akkor motortérzár, kormányzár, pedálzár, külön távirányító, RFID, titokkapcsoló a lezárt motortérben, meg ilyen baromságok és tuti használhatatlan lesz, Őrülten drágán. Legelább a szerelőd is megszenved a pénzéért, amit TE ezek után duplán fizetsz meg. Csak a tolvajok fogják tudni elvinni.
Ha valami használhatót keresel azt a google.hu- n fogsz találni
NEM kell motortérzár! Egy modern rendszernél már sokkal okosabban oldják ezt meg hozzáértők!!!!
A pajzs se matricázik! Nem véletlenül! Tele lenne a bontó pajzsmatricás üvegekkel, amik a lopott autókból megmaradnek. :-))))))))))
De ezt bizonyára tomkruzz nagyon magasan kvalifikált gépjárművédelmi és egyéb biztonságtechnika szakember ezt biztosan azonnal nagyon komoly szakmai érvekkel ezt cáfolja.
Vagy egyszerűen csak valami iszonyatosan nagy baromságot ír!
Aztán megint trágár módon ír valamit (mert csak ennyit tud), azután bocsánatot kér, utánn sunnyog egy kicsit...
Köszönjük! Vegre egy normalis ember! Az enyem is pajzsos es ha nem is lophatatlan de időigényes lenne.... Plusz van meg benne egy okossag, de az nem publikus. :)
Mi az, hogy "meglevő lukakat használ"? tudják, hogy minden autón vannak felesleges lukak? Amúgy egy-két lukfúrás, ha kultúráltan csinálják nem feltétlen teszi tönkre az autót.
Váltóblokkolás manuális autóban ér valamit, kb. annyit, mint a kormányzár, vagy a kormányra tett védőizé. Kiegészítésnek jó, nekem is van, mert ha benéz a tolvaj, akkor látja, hogy ebben még több munka van, mint a szomszéd autóban.
A motortérzárás nem rossz dolog, de anélkül is lehet elég jó a védelmi rendszer. Hátrányai is vannak, mert a motorháztető nyitószerkezetébe belenyúlni nem mindig nyerő. Kedzve ott, hogy mit csinál ha lemerült az akku? Nyitva marad, vagy zárva? Egyik biztonság szempontjából kockázatos, a másik meg használhatóság szempontjából.
Mi riasztja el a tolvajt? Szerintem, (bár nem vagyok tolvaj ):
* Minél egyedibb, ritkább a rendszer. A tízmillió példányban gyártott gyári kulcs nem riasztja el, mert arra felkészül. De ha lát egy Strjönson, made in Sweden feliratot a váltózáron, akkor nem áll neki kideríteni, hogy azt hogyan lehet átverni.
* Ha több védelmi vonal van. Ha villog egy kék LED, váltózár van, OBD csatlakozó halott, szirénázik az autó, nem muxik a benzinszivattyú, letilt a motorvezérlő, rázárja az ajtót az autó, megrázza a villany, akkor inkább hagyja.
* A körbematricázás nem rossz ötlet, bár a váltózár pont látszik. De egy "Pajzs" matrica nem Pajzs-zsal védett autón szerintem hatásos. Hiszen a tolvaj is tudja, hogy a pajzsos autó lophatatlan, tehát nem kezdi el keresni, hogy csak kamu-e. Persze, ezzel egy kicsit kitolsz a pajzsos autósokkal...