Keresés

Részletes keresés

.Guriga. Creative Commons License 2010.08.02 0 0 99
..de ha ez igaz, akkor nem értem meg.. miért csinálja???.. ennyire áhítozik a vitára, hogy még nőneműnek is kiadja magát??

kell ide elszántság kéremszépen!! :))
Előzmény: bosijani (95)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.02 0 0 98
Hát az előbb menne ehhez a csoda fegyverhez.
Előzmény: bosijani (97)
bosijani Creative Commons License 2010.08.02 0 0 97
itt hammerlit ir 6x42-eset.:-)
Előzmény: Gamergabor (96)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.02 0 0 96
Tényleg erre emlékszem is:).
De azért eléggé kemény a delta optical céltávcső rajta:).
Előzmény: bosijani (95)
bosijani Creative Commons License 2010.08.02 0 0 95
nem az enyém...az olcsó légfegyós topicba tette be bizonyos sig sauer-jagdman-indafapuska-anett80-stb.
csak lebukott vele,mert akkora durung,ha a gatyámba volna,tudnék neki örülni!:-D
Előzmény: .Guriga. (94)
.Guriga. Creative Commons License 2010.08.02 0 0 94
jani!
..de szép ez a pác! és hogy a túróba lehet ilyenre lakkozni?!?!?
gratula .. nagyon szép..
Előzmény: bosijani (92)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.02 0 0 93
Hát baz...meg ez mekkora LOL má te:D.
Hát gyerekek azért ez nem szép és azért volt a mail címe titkolva:).
Előzmény: bosijani (92)
bosijani Creative Commons License 2010.08.02 0 0 92
na ide figyelj Zolika!húzzá a jó büdös francba te cserépedény!a másik topicba árulkodik a képeden a szőnyeg a fos lidered alatt!!!te majom hát hülyének nézed az embereket??
Ime egy lider 44 tg slávia rugóval sötét mahagóni páccal és 3 lakkréteggel kezelt kemény bükkfából készült monte carlo tussal,6x42-es paralax állitású hammerli céltávcsővel szerelve!Tegnap készült el!
Előzmény: anett80 (88)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.02 0 0 91
Hát valahogy nem értelek meg:(.Nekem ilyen FWB-m lenne első dolgom át alakítani hogy mennyen rá távcső.Olyan szépeket lehetne vele lőni 40méteren hogy csak na.
De ezt te is leírtad az oldaladon.
Előzmény: robertó69 (85)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 90
Azt hiszem téged meg nem kért meg senki hogy okítsd a népet a Líderes lő tudásoddal kapcsolatban neked tetszik a nagy többségnek nem ! Másrészt ha a hegyen már van Delta távcső és Chrony akkor a nagyon jó lő tudásodon és üzleti érzékeden kívül talán két lövés között ragadhatott volna rád már annyi hogy először kérdezz ! Másodszor pedig jobb fórumokon a helyesírást is nézik és ezt most nem szurkálódás gyanánt mondom hanem hogy ezekre a dolgokra jó lenne odafigyelned .
.Guriga. Creative Commons License 2010.08.02 0 0 89
Szia Roberó!
Szép, szép a szórásképe a pusekodnak :)))
.. az a puska vitt bele az örületbe.. de hisz tudod! :))
jót kacaráztál, mikor emelés közben elsült az elsőnél, mert még ilyen finom nem volt nálam.. akkor gondoltam, hogy tisztára, mint a szüzesség elvétele :)))))))
jaaa.. le van (fél órája) bótolva a testvére.. :))
egyébiránt, a játszóterünket (10 m-s légpuskalőtér :)) már hiányolom.. ha minden igaz 2 hét és megyünk haza..
Feriék lőtték egyébként a lapot?? Ha hazamegyek mi is kipróbáljuk az 50 m-t.. de ülve, feltámasztva!!! :))
... meg ne írj ilyeneket magadról! :) légpisztollyal jobbat lősz, mint a legtöbb puskával!
Előzmény: robertó69 (83)
bosijani Creative Commons License 2010.08.02 0 0 87
mitől lett volna az?:-))
Bélához meg ugy megyek mintha a szomszéd lenne....:-)))
Előzmény: STEVE.5 (79)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 86
Ha valami gáz van keress priviben . Tudod ez itt nem vatera , tesz-vesz meg expressz ahol elég szép számban hirdetik és istenítik a Lídert . Itt nagyjából mindig rend volt de most már hetente jön valaki az űberfasza puskának nevezett fospisztolyával és azt hiszi ő a megváltó hát nem ! Kicsit kezd unalmassá válni az a szöveg hogy 50 méterről 2 centi szórás aztán 1 hét múlva kiderül hogy 5 méterről 20 centi . Hát tudod nem mindegy hogy csapra szarni vagy szarba csapni ! Volt már tétje is de nem vállalta . Akkor miről beszélünk ha jól végignéznéd a fórumot itt kicsit komolyabb puskákat adnak vesznek és csak néha fordulnak elő a Líderek . Ráadásul ha valakitől segítséget kérsz azt jobb PRIVÁTBAN intézni ehhez pedig be kell írni az email címedet hogy utolérjenek ! THX

Bocs mindazoktól akiknek kissé bántóak voltak szavaim a kinek nem inge nem veszi magára .

Előzmény: anett80 (75)
robertó69 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 85
Nálam ugyan nem!Mint írtam,nem én lőttem,csak az én fegyveremmel lőtték.Nekem 10 m-re tökéletes diopterrel is,úgy ahogy van.
Előzmény: Gamergabor (81)
robertó69 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 83
Így is 48 mm alatt van a 7 lövés:-)))),ha a két 6-os távolságát mérem.(és csak zárójelben jegyzem meg,az általad felsorolt feltételes mód nem is annyira feltételes;-) Én persze nem voltam ott,nem ittam ugyanazt,és különben is-mindent tagadok! Egyébként ez a történet már lőtér zárás után,egy kis társadalmi munka utáni after party után történt,kíváncsiságból.)Na,most képzeld el,mit tudnának ezek után egy kis rágyúrással,ha amúgy edzésen is meglövik nyílt irányzékos .22-essel ugyanezt?!? Én átbattyogtam annó a játszótérről/10 m-es légfegyveres lőtér/a durrogósokhoz/.22-es lőtér/,szétnéztem,mit tudnak,és nagyon gyorsan úgy döntöttem,hogy maradok a légpisztolynál,és a sportpisztolynál,25 m-re.Így legalább az a csalóka illúzióm megmaradt,hogy tudnék én is így lőni,csak én inkább pisztolyozok,meg nincs kedvem puskával lőni,meg sokan vannak abban a versenyágban,meg nem szeretek fekve lőni stb.stb.stb.:-((((((De ezt szerencsére-fejlett önkritikai hajlamomnak hála-magam sem hiszem el,elképzelhetetlenül sok komlószörp elfogyasztása nélkül.:-))))))
Előzmény: mastersergeant (78)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.02 0 0 81
Rárakod a távcsövet és észreveszed hogy psssz hoppá szórás szűkülni fog.
Előzmény: robertó69 (76)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.02 0 0 80
Voltak gondok pár héttel ezelőtt így mostanában bizalommal van a gond.
Nekem a Rolandocska na az a gyanús típus.
Előzmény: anett80 (75)
STEVE.5 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 79

Naaa, az is eléggé megrázó élmény lehetett:-)

...Bélártól nem is beszélek:-)))

Előzmény: bosijani (24)
mastersergeant Creative Commons License 2010.08.02 0 0 78
Hmmm! Sólyomszem az sólyomszem! (Én fele távról sem látnám a lőlapot! :-) Jó távcsővel? Szerintem 40 mm alatt lenne a szóráskép, fekve, 5 sör és pálesz után is! :-DDD
robertó69 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 77
A teljes korrektség kedvéért:a lőlap típusa:fénymásolt,de szabvány verseny lőlap 50 m-es kispuskás lövészethez.(összehasonlítás végett:a külső kör szinte akkora,mint a 10 m-es légpisztolyos versenylőlap)
robertó69 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 76
Bár nem 100 m,"csak"50,és nem "alatt",hanem épphogy,de"fölött"amúgy a többi stimmel!:-)))Fegyver:FWB 600-602 kombi,lövedék:JSB/piros/4,51-es,póz:szabályos kispuskás fekvő,elkövetők:3 sporttárs,aki kispuskával versenyez.Irányzék típusa:gyári 602-es diopter.A lőlapban érdemes a felső,kör alakú szórásképre koncentrálni,amit már a belövés után produkált az egyik sporttárs a "precíziós műszer"-emmel.A lőtér két oldalról jól zárt,szél nem igazán lengette a füvet,a dioptert viszont a végállásba kellet csavarni/86 klikk a 10 m-hez képest/,hogy egyáltalán a lőlapot eltalálják.A próba után komolyan elgondolkodtam azon,mit tudnának a srácok egy rendes távcsővel a diopter helyett ugyan ezen a távon lőni????
Előzmény: Gamergabor (66)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.02 0 0 74
Riadó lehetséges hogy Zolika visszatért:D!!!!!!
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.02 0 0 73
Akkor én vagyok így könnyen itthon az udvar 40méter-es távot ad.Nagy mamámná 70méteres tiszta zöld övezet:).
Előzmény: Tschülök (72)
Tschülök Creative Commons License 2010.08.02 0 0 72

40-50 méteren is lehet nagyon nehéz célpont. Szvsz vadászaton kívül a 100 méteres "hasznos lőtávnak" nem nagyon van értelme légfegyvernél és mint ahogy az itteni telkek méreteiről szó is volt, ha 25 J-al eltéved egy lövedék, az már okozhat komoly bajt.

Node nálunk szabadon a 16 J is csak álom.:-)

Előzmény: Gamergabor (71)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.02 0 0 71
Sajna nálunk nem engedik meg a 25J-t pedig azzal simán menne ekkora táv:).
Előzmény: Törölt nick (68)
Tschülök Creative Commons License 2010.08.01 0 0 70

Én brahiból kipróbáltam az FWB 300S-el. Alaposan letámasztva sem volt valami nagy élmény.

Nem nagyon láttam, hogy hová megy a lövedék és a végén már olyan nagy rátartással kellett céloznom, hogy magát a célt már nem láttam a távcsőben, csak viszonyítottam hozzá. Úgy 50-60 próbálkozás után már eljutottam odáig, hogy minden 5. lövésre megvolt az A4-es kartonlap. Na, ennyi sétálgatást a lőállásból a cél felé, nem kívánok senkinek.:-))) Persze csak addig mentem minden lövés után ellenőrizni, míg a távcsövön keresztül biztosan nem láttam, hogy volt-e találat, vagy sem.

El is döntöttem, hogy max. 50 méter ezentúl, legyen bármilyen nagy is a cél, amire lőni fogok.

Előzmény: Törölt nick (68)
mastersergeant Creative Commons License 2010.08.01 0 0 69

Oh, ez nem is olyan hülye kérdés! Fiatal, zsenge-nyegle koromban a házunktól lévő (azóta lebontott) üzem hullám alu. tetejét lövöldöztem csendes téli estéken. :-D A távolság cirka 90-100 volt.

(Na persze úgy tarackosan, felső szögcsoportban.)

Ezen a távon 7.5 Julissal nem elképzelhetetlen a 300 négyzetméter nagyságú cél! Ekkora volt kb. az alutető. :-DDD

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.01 0 0 68
Nem tartom valószínűnek ezt a próbát, mivel a kertvégi hobbi légfegyver felhasználóknak nem igen áll rendelkezésre ekkora táv. Ami miatt még kicsi az esélye, hogy ekkora távolságnál, ami ráadásul gyaníthatóan szabadban van (nem szélmentes) igencsak megnövekszik a szórás. Élvezhetetlen az atrakció. Nyers adatokkal, 100m-re a 7,56J-os fegyverből kilőtt lövedék 0,02 BC esetén 0,83 sec alatt ér el, és a teljesítménye 2,2J alá csökken 92 m/s-re.

Baromkodásból lehet hogy egyszer kipróbálom... :-)
mastersergeant Creative Commons License 2010.08.01 0 0 67
A topiknyitóval egyetemben! :-))) Az adok-veszek tényleg tiszta! Valahogy túlságosan is... :-D (Mert eddig nem ez volt a módi!)
Előzmény: .Guriga. (65)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.01 0 0 66
Van itt olyan bátor merész vakmerő(bár utóbbit lehet nem kellett volna valaki miatt:D),aki próbálkozott 7,5j alatt fegyverrel 100méteres távon?
Vagy ez a táv ezen a teljesítményem már lehetetlen?Nem kérek fikázást mert ezt abszolút de komolyan kérdezem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!