Nekem még csak 2. napja kotlik, de megint leszállt. Reggel bezártam a helyére, akkor visszaült. Aztán kinyitottam a kifutó ajtaját, és megint lent volt. Vadnak vad, a futókacsa tojómat kergeti nagyon. De ez a hűtés ráérne a kelés vége fele, nem az elején.
Nekem meg megült az egyik fehér kacsám már 5 tojás van alatta, 1 eltünt... Lehet görény jár, mert fater talált egy lyukat, ahol járhat, majd megfogjuk valahogy. De olyan bolond, ha kiengedem őket leszáll a tojásról, és elkezd a vízben pocskolni, bogarászni. De ilyenkor ha túl sokáig van lent az nem tesz túl jót a tojásnak. Gyenge kotló :S
joccsa: Nyíregytől 50 km-re nekem lesz pár db napos némakacsa eladó.
Förike: Én ma vágtam le az öreg gácsért. Kizsigerelve 3.2 kg volt, csak a hús és az ehető belsőségek voltak ebben benne.
Reménykedem, hogy idén tudok nagyobb, és persze idegen gácsért, és nem 1-1.5 kg lesz az átlagos testsúly a kacsáimnál. Ha meg nem tudok, akkor hagyok meg a leendő nagytestü vadkacsákból, és hátha lesz valami jó mulard.
10 gácsér az nem kis munka még gyakorlottaknak se :)
Valahogy nekünk a forróvízzek is tokos marad, de rájöttünk, h érdemes hidegen nagyjából megtépni, s úgy szép lesz. Valahol meg olvastam, h szódabikarbónát raknak a vízbe, s csodákra képes...
Figyeljük hogy épp ne vedlésbe legyen! Arra koncentrálunk hogy a súly meg legyen! Valaki írta hogy ha a tyúkot akkor vágják amikor vedlik az hülye! Vágtunk ma egy tyúkot és a hátán most kezdett el nőni a toll! Jó forró vízzel kijön és nem lesz tokos, és ma vágtunk 10 gácsért is! Elég volt mára!:-)) Jövőhét vasárnap még 10 gácsért vágunk!