Sokan félreértették a Boxstert, mely megjelenésekor alaposan felkavarta a rajongói kedélyeket, mára elfogadottá vált. Felhasználók, rajongók véleményét várom ide a topicba.
Nálam jobban látszik 2006-os a számla itt még német tualja volt az autónak. Mire érted hogy megvan a véleményed oszd meg velem is légyszives ha tényleg gázos ne kelljen potyára megnéznem.
Még annyit, hogy Bimutnak igaza van, olyan a cucc, hogy egy ideig semmi, de ha csúszik, illetve megindul, akkor az nagy. Meg kell tanulni, 10szer gecibb mint egy orrmotoros... ;)
Ez a számla mikori? Létezik, hogy a dátum harmadik számjegye is nulla? Ha igen, akkor megvan a véleményem az eladóról. Ill. megvolt eddig is, de ez megerősít.:S
Télen autózáshoz annyit, hogy minden ugyanolyan mint nyáron, csak sokkal hamarabb jön. Míg nyáron cibálod, hogy elinduljon, télen elég egy gázfröccs. Ha képben vagy a kocsival, akkor vicces. Ha nem, akkor veszélyes. Meg kell ezeket a dolgokat tanulni pályán, jelen pillanatban brezova a legajánlottabb, min. 2 okból. az egyik, hogy kakucson nagyon elgurult a gyógyszer, olyan idióta a csapat akik átvették a kezelést, (főleg a régi arcok kergültek tovább) hogy az már nem vicces, hanem életveszélyes. A másik, hogy brezován nincs minden hangyalakásnál gumibólya. Ha lecsúszol a pályáról, nincs para, megfogod, visszajössz, folytatod. Kakucson van vagy 100, ott ha leesel az ívről, mehetsz kasznizni.
Én nem használok téli gumit sem, igaz, télen csak pályára járok vele, ha összejön a csapat.
Egy szó mint száz: Gyurma tuti nem fog megcsúszni, ahogy olvastam eddigi sorait. Nem nyomja, elközlekedik szépen, nincs gond. Ha valaki rugdossa, az legyen képben, mert hidegben, taknyon elég egy forszírozottabb váltás 3ba, és már pörögsz is. ennyi.
hamis biztonsag erzetet fog telen adni..kozep motos ,ha csuszni fog akkor nagyot fog ergo nagy is lesz a kar mert, ha elindul akkor mar csak a vegen all meg pl Varga Viktor esete tavaj ..
A csapágycserét nem bíznám másra. A Zsolti a legjobb megoldás mert ő nem csak szerelő, de Porsche pontással is fglalkozik, így ha menet közben szükség van még valamire, akkor azt leveszi a polcról és halad tovább. A többiek ha megakadnak rendelnek alkatrészt vagy külföldről, vagy a Fáy utcából vagy a Zsoltitól. Ezt azért írom, mert én is szereléssel foglalkozom (kompresszór) és azért tudok értelmes tempóban javítani, mert szinte mindenem van polcon.
Nekem 1999-es 2.5 van, abban duplasoros van. 1999-ben álltak át az egysorosa, nálam ez némi problémát okozott, mert csak akkor derült ki, hogy milyen van benne amikor szétszedte a Zsoli. Érdeklődnék, hogy milyen a Boxster télen? Nincs szívem leállítani télire, mert ha kezelhetően viselkedik a csúszós úton (én ezt feltételezem a stabilitása miatt) akkor télen is kocsikáznék néha amikor mondjuk nincs latyak vagy ilyesmi. Ha valakinek van tapasztalata írja le legyenszíves. Persze vennék rá téli gumit.
Zsolti: 06703711195, Norbi: 06304443537. Amúgy ne bízzál abban, hogy az előjeleket meghallod, illetve, ha hallod nem lesz már késő gyorsan leállítani a motort. Kíváncsi lennék arra, hogy pl. Dubrovnyikból mennyiért hoznák haza a kodcsit meg 2 főt, ha mondjuk ott hallanál valami kopogást. Minden elkopik ami forog vagy súrlódik. Szerintem ennél az egy csapágynál nem érdemes megvárni a hangadását, mert ha mégis bajt okoz, akkor végzetest. Nincs pardon, ha behal a csapágy cserélni kell a motort, vagy legalább is az egyik oldalát. Ebben az esetben vettél még egy Boxstert, vagy nem kocsikázol tovább. Egy kerékcsapágy más, ott nem történhet végzetes dolog, kivéve, ha leszadod azt, hogy egy ideje búg. Ezek a motorok ku.va jó motorok, majdnem mindent kibírnak. Pl. azt nem igazán tolerálják, ha hidegen küldik, ha nincsenek időben karbantartva, ha sokszor túlpörgetik. Hidd el, a 171000 km elég sok egy olyan csapágynak, aminek eleve konstrukciós problémái vannak.
Ha megjön a válasz a többi kérdésemre valamint kapok a szervízkönyv belső lapjairól is képeket akkor jövök ismét és felteszem.
Kínai lámpa??? Ezt hogy kell érteni? Nem úgy tünik nekem mintha valami gányolt lenne, a belsőről készült képek alapján megítélésem szerint minden gyári benne.
Ezek a németek KW futóművet forgalmaznak, szerintem abból a Variante 3 ami a gyári Boxster S futóművel felveszi a versenyt (pályán), a sima VÉLEMÉNYEM SZERINT rosszabb.
nem rossz ez a szeker..szerintem teljesen rendben ..ne akarjunk mar uj autot szarert hugyert..igen is a koz tengelynek vannak tunetei ,de hadd ne kelljen mar meg magyaraznom nem ,csak ugy hangtalanul szall az szet minden elojel nelkul..
Mivel nem beszéltünk meg konkrétumot, hanem azt mondtam, hogy majd jelentkezem, ezért nem is szóltam, hogy nem megyek. Azért nem jelentkeztem, mert nem tudtam elmenni. DE ezzel nem úsztad meg, csak elhalasztottuk. Addig összeszedek egy kis intelligenziát, ha megtudom mi az.
Bocs, ha tényleg számítottál rám!
Zimmer Ferit nem tudok kifizetni, mert köztes csapágyakra költök, mert az én autóm a szar sorozat, aztán szétrobban. Csak úgy merek beleülni, hogy a a két farzsebemben van egy-egy hibrid kerámia csapágy.
Én azt mondom, hogy a neten a hangos kisebbség nyilatkozik és olyanok promozzák az utólagos megoldásokat (DOF Direct oil feed, speciális csapágy, hibrid kerámia csapágy, siklócsapágyas átalakító készlet) akik ilyet gyártanak és szerelnek be. Nekik az az érdekük, hogy sok ilyet adjanak el és sok autót szereljenek szét.
Nem állítom, hogy nincs baj, de leginkább azokkal az amerikai autókkal, ahol rossz minőségű olajat használnak és sokáig benne hagyják. Nyilván tudnék még három oldalt írni a miértekről, mert a kenéstechnika a szakmám, de úgyis azt mondanád, hogy csak kábítom az embereket nem? ;-)
Beszéltem 996-os tulajokkal és azt is tudom mikor tették bele a nagy csapágyat (nagyobb átmérőjű, csak blokk bontással szedhető ki), ami a 997-esekben is volt és a 987-esben.
Szerelőkkel is beszéltem. Nem felkent youtube vitézekkel, hanem azokkal, akiknek nagyobb rálátásuk van a dologra és nem érdekeltek a rémhír keltésben, de őszinték.
Ők mondták például, hogy nagyságrendekkel több motorkár van hibás váltásból, mint köztes csapágyból.
És jól tudod, hogy soha semmit nem tagadtam le. Amikor a tuning motoromat havonta kétszer szedtem szét, azt is tudtad, hiszen mindig ki is röhögtél. Én nem szégyenlem, aki jobban tudja csinálni, okosabb vagy ügyesebb szerelő, azt én elismerem.
Na kaptam jó sok képet egy párt felteszek ide is de tényleg sokat küldött, nem valami jó minőség mindegyik......
Szervízről azt írta hogy 162 ezernél volt az utolsó szervíz ott kapott új fék tárcsákat és betéteket valamint a szokásos olaj és szűrőcserék. A vezérlés és köztes tengely csapágy cserére még rákérdeztem mielőtt induláson gondolkoznék, ja és rákérdeztem a futóműre is de a rendszámtábla kereten észrevettem egy feliratot ami lehet hogy magyarázat a futóműre!
hirtelen ennyi. Még kértem képeket a szervízkönyv lapjairól abból talán több dologra is fény derül majd. Eddig szimpatikus, az új képek alapján még jobban tetszik! :)
addig feltem, amig utana nem olvastam, nem beszeltem szerelökkel, akik SZERELÖK, ismerik a technikat .
aztan megnyugodtam
eddig oK ?
beszereztem egy tartalek motort, azt szetszedtem, stb .
most könyörtelenül nyomom 225 000 km-rel .
Csak hogy tudd, a Tied egy szar a sorbol, majd kesöbb rajössz, vagy letagadod. Beszelhetnel 911 (996-997 ) tulajokkal akiknek ugyanez a Motorkonstruktiojuk van :)))) Az USA perröl mar hallottal ?? kis különbseg
meseld el miert is vagyok negativ ? :)))
elamitasz mindenkit
meg valami
a multkori nyar elötti Telefon beszelgetesünk utan , amikor elkerted a tel szamom, es a cimem, hogy jössz es megbeszeljük a technikakat, vartalak.
Kaja pia, Boros pince, stb
Mivel azt emlitetted, hogy 2-en jöttök, szereztem szallast, mivel en csak egy embert tudok altatni. ezt elmondtam neked.
Aztan nem jöttel a mai napig, de nem is irtal, hogy komam, nem tudok a balatonon zimmer ferit fizetni, vagy egyszerüen nem megyek, mert meggondoltam magam
semmi baj, de jo lett volna mondanod, hogy ne varjalak, a legkisebb intelligenzia is azt diktalja , ha nem mesz valahova odaszolsz, hogy ne varjanak . elvartam volna töled, Minimum ennyit.
nem haragszom, de elvartam volna , en ilyen negativ vagyok .
Van itt Boxster S, kettő biztosan, egyik az enyém. Én még csak 8000 km-t mentem vele, viszont azt április óta...
A sárga futóművét megnézném, ha egy ócska vagy ismeretlen ültetőrugó szett vagy gewinde van benne, akkor én nem venném meg. Ennek az autónak a GYÁRI futómű az egyik erőssége, kár hozzányúlni.
A köztengely csapágyról sok dolog van a neten, pl. az is, hogy 8% a meghibásodási rátája 100ezer mérföldig.
Enyémben 170 valahány ezer km van, szervizkönyves, nem volt még csapágy cserélve és én csak a csapágyért biztos nem veszem le a váltót, megelőző jelleggel. Megyek, figyelek, ha megszólal, akkor majd valamit kitalálok. ;-)
Ha kuplungozni kell majd, akkor kicserélem.
No pain no gain, aki mer az nyer. Vedd meg és használd, szerintem senki nem lát bele, viszont a váltó és a motor közötti olajfolyás árulkodó jele lehet akár a köztes tengely problémának is, vagy jobb esetben csak egy főtengely szimmering.
Nézz meg több autót, hogy lásd a szintet, vannak nagyon hulladék autók is a piacon. Én is kipróbáltam olyat, amiért az mx5-ös Mazdámat sem adtam volna oda (ha meg kell tartani), pedig fele annyiba került.
nahhh akkor automatat nem forgatod tul mint a kezit mert elvalt felul biralja a barom sofort lefele se enged hibazni ki van az talalva..a koz tengely csapagynak van hangja hallani hogyha csorog..,csak a suket nem hallana..meg jegyzem ,ha meg tanulod es erzed a kormanyrol valtast akkor baszott jokat lehet menni vele es meg a kezek is a kormanyon vannak lazan megyek a 295 loeros s el a kezivaltos sracokkal..hidd el par matrat es egyeb utat mar meg jartunk a sracokkal es igen igen temposan..
nem nagyon vagyok elajulva a porke csaladtol, lehet akarmilyen ünnepnapjuk
ugyanolyan felrevezeteseket csinaltak, (nem irok csalasokat ) mint ujabban a VW Konsern a Kipuff, Gasokkal.....
Ugyanis nem ök talaltak fel a Boxer motort,(ö csak egy prima tervezö mernök Volt) csak haboru utan fizetett a Nemet allam kerteritest a Koprivnicei Tatra gyarnak, ahol Ledvinka mint ottani mernök a Boxer apja Volt !
Tatra -ismerös ?
el kell menni a z ottani Museumba es meg kell nezni a legelso VW Bogarat mar a 4 hengerevel....
Hitler nelkül sehol Sem lettek volna a Porkeek !
Meg arrol is hallgatnak, hogy az akkori üzemük legjobb Karosse tervezöje is egy Osrak volt, meg a Vikipediaban Sem emlitik meg, pedig nelküle se lett volna 356, meg Schwimmwagen,stb, f...m a kabito tevesztö sok dumaba
rettenetesen sajnalom, hogy ilyen gyalazatosan hallgatnak erröl az emberröl !!
Er leitete von 1931 bis 1966 die Porsche-Karosseriekonstruktionsabteilung. 1955 ernannte ihn Ferry Porsche zum Oberingenieur.
Komenda zeichnete die Karosserie-Pläne für Automodelle wie den VW Käfer, Schwimm- und Kübelwagen, Cisitalia-Rennwagen, Porsche 356 und Porsche 550 „Spyder“. Er wurde im Familiengrab der Komendas in Weyer an der Enns begraben.