Hétfőn megyek melózni és megnézem majd bent az acél ármádiát, hogy van-e ilyesmim, mármint 17 köves púpos szerkezettel szerelt köztük. Nincs fent minden a honlapon, úgyhogy most már kíváncsi vagyok én is.
Amúgy nagyon elszaladt az ára ezeknek az acél Poljotoknak. Ismét csak örülök, hogy még korábban begyűjtöttem belőlük néhány darabot, mert a mostani árfolyamon szerintem már nem venném meg őket. Szerintem, tehát biztos azért sosem lehetek még magamban sem. :-)
Korábban szó volt az acéltokos Vosztokokról, talán emlékszel! A jelzett hátlapok végett, azóta került hozzám is back-es jelöléssel is acéltokos Vosztok (2db). Nagy valószinüséggel adták ki gyári back-es hátlappal is! Akkor megemlítettem , hogy várok kettő darab érdekes szerkezetes Poljot acéltokos karórát. Péter holapján is található!( Boxeróra)
Ebben a diskurzusban szerepel olyan, hogy "Sportivnie-Poljot-Export". Igaz, itt az acéltokos verziókat tárgyalják és van is köztük 17 köves, ahogy az én számlapomon is áll. Ez alátámaszthatja az én gondolatmenetemet, csak az enyém éppen aranyozott változatban készült. És persze nem a ZIM-ban :-)
Nem is annyira a "szakosodj", hanem inkább a "kevesebbet, de szépet, jót". Azzal majd tudsz mit kezdeni később, ha "szakososdol" :-)
De az "érzéssel" nem tudok vitatkozni. Amikor hazaviszek egy marék órát és elkezdem válogatni őket: szeret-nem szeret, akarom mondani: szívás - mázli, szívás - mázli:-)
Figyelni fogom, persze. Mintha valahonnan rémlene ez a jellegzetes indexelés, talán a múltkori nagy gyűjtemény nézegetés közepette láthattam, de reménytelen megtalálni.
"Sokáig én is a darabszám növelő projekten dolgoztam , most meg nem
tudok mit venni a piacon ."
Jól van ez így. Jönnek az újoncok, ők majd megveszik a nem túl fényes darabokat is. Úgy tűnik, hogy ez az élet rendje. Többségünk végighalad ezen az úton.
Hátlap kérdésben jogos a felvetésed. Érdekes lett volna egy ilyen verziót látni eredetiként, mert még nem futottam össze ilyesmivel. Ha máshol esetleg ráakadsz ilyen darabra, tedd majd közkinccsé lécci!
Egyáltalán nem bosszankodom rajta, csalódásnak nevezném inkább. Ha találok egy belevaló szerkezetet, ritka kis darabja lesz a gyűjteményemnek. A Jantar karórám sincs sokkal szebb állapotban, de milyen ritka.
Arra gondoltam, abban biztam, hogy esetleg olyan werk lesz benne, mint a Szportyívnüjében, akár mp.stoppal. Egy export verziónál el tudtam volna képzelni ilyen összeállítást. Ugyanis a hátlap kiképzése mindenképpen magasabb szerkezetre utal, nem 2409-re.
Ez nekem biztos nem érte volna meg annyiért. Bár egy ritkább export verzióról van szó, de az állapota okán sajna nem főnyeremény. Igen, a szerkezet sem belevaló, de azért egy 2409-es Poljot werket tudsz szerezni bele, hogy legalább az autentikusságát illetően összeálljon.
Megjött a MOLOTOK-on vásárolt ritkaságom. Hááát ... ha már beharangoztam, nem sunnyogok el vele :-)
Az hagyján, hogy nem igaz rá a "valóságban sokkal szebb, mint a képeken" című vaterás szlogen, de még a szerkezete sem belevaló. De mindegy, most már az enyém.