Keresés

Részletes keresés

Jesu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 245
Köszönöm! :)

Jól néz ki! Egész összeszedett a berendezés ránézésre.
Mi az a kis cső, ami kijön a füstcső alatt totál középen?
(réz fitting valami feketével)
Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.28 0 0 244

Füstcső nincs, garancialevél kitöltetlen, üzembehelyezés 30e-50e felhasznált anyagtól függő.

A képek:

 

 

 

 

 

Előzmény: Jesu (243)
Jesu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 243
Megkaptad a füstcsövet is a készülékhez? Beszéltél velük beépítésről is? Állítólag csak akkor vállalnak garanciát rá, ha ők teszik be.

Leírhatnád, fotózhatnád a füstcsövet. Érdekel róla minden infó. Most terveztetem le a légfűtésre rásegítő klímát. Össze kéne hoznom azzal.
Előzmény: Törölt nick (241)
Jesu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 242
Én is olvastam vhol. Nem konkrétan így van leírva, hanem úgy, hogy teljes hatásfok 90%, ebből közvetlen víz 80%. Tehát csak 1-2kW ami kisugárzódik.

Nekem ez ideális. Sokkal jobban vezérelhető, elkerülhető a ház túlfűtése tartós üzemnél. Puffer/HMV meg csak telik.
Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.28 0 0 241

Szia Proone!

 

Valószinűleg figyelmetlenül olvastam a tájékoztató adatokat. Nekem ez a 20% nem tünt fel. Kérlek add meg hol találtad ezt a leírást.

Kössz.

Előzmény: Proone (240)
Proone Creative Commons License 2007.09.27 0 0 240

Szia Gyákos!

 

Csak annyit, hogy a vízteres pelletkandallók (konkrétan Edilkamin Idrofox és Edilkamin Ecoidro) 20%-ban légfűtésesek és 80%-ban fűtik a radiátorokat-padlófűtést, mikor mit. Ha pelletkandallónk lesz, nekünk ez lesz. De most várjuk, hogy mennyi hitelt kapunk, hogy tudunk gazdálkodni, mert lehet, hogy mégis hőszivíttyúnk lesz... De soká lesz még az...!

 

(falak állnak, most tartunk a koszorúnál)

Előzmény: Gyákos (214)
Jesu Creative Commons License 2007.09.26 0 0 239
Nekem meg 3-4 het mire ittvan. Mar csak 1db volt pluszban a Ti rendelesetek utan, abbol a szallitmanybol, az meg nem olyan volt, mint amit az asszony latni szeretne itthon. (bordo full keramias kell) :(
Nah majd megnezem. Ma pesten jartam, de nem volt idom beugrani hozzajuk sajnos, pedig jo lett volna. Szoval varunk meg...

Azt hittem valami mas gyartora gondolsz.

Kozben gondolkodtam, hogy lehetne sima pressel gyartani. Nekunk van egy jooonagy presunk. Kandallo fabrikett meg menne, de ezt a kicsi bizbazt.... ? :)

Bar kicsit atalakitva biztos lehetne vele nyomni, mint a koobaszhuust a daraloban! ;)

Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.26 0 0 238

Nem kell magánban, ennek a topiknak az elején többször beirt, mint egyetlen magyar pellletgyártó. De most látom Te is olvastad a hozzászólását.

Venni, én még nem vettem, a kandalló is csak tegnap érkezett meg, még ki sem bontottam. Igaz, én nem akarok idén beköltözni.

Kösz a felvílágosítást, a lényeg az maradt hogy energia igényes. de az ott keletkezett hővel is lehetne mit kezdeni :D

 

Előzmény: Jesu (237)
Jesu Creative Commons License 2007.09.25 0 0 237
zoli: Te irtal regebben egy olcsobb beszerzesi forrast feletek. Megirnad nekem maganban?

Egyebkent a Pellet gyartasa nem hagyomanyos preselessel, hanem ugynevezett pellettalassal tortenik. Ez reg meglevo technologia a tapgyartasban. En utananeztem, mert akartam venni egy gepet par eve, de aztan letettem rola, pont az eromu miatt, mert elszippantotta a kornyezetembol az alapanyagokat. (pedig tonnaszamra volt fureszpor :( szinte semmiert.) Azota ezzel nem foglalkoztam, mostanaig.

Erdekes eljaras. Egy nagy henger van, amin lukak vannak surun, amik kifele szukulnek. Benne korbe korbe jar 2 masik henger, ami nagy nyomassal a falhoz nyomodik. Szorjak bele az anyagot, es a hengerek betoljak a lukakba, ahogy jarnak. Nemolcso a gep maga. :( Es eleg komoly az energiaigenye is, mivel meg huteni is kell, melegszik rendessen.

De errol irhat egy gyarto (ha mer ;)) aki egyszer bekoszont mar ide.
Előzmény: Törölt nick (224)
Gyákos Creative Commons License 2007.09.25 0 0 236
Pellet beszerzésről minőség szempontjából nincs nagy tapasztalatom, de információim a következők:

Egy szlovák cég (itt a fórumon bukkantam rájuk) Komárom közeléből a nyáron 53 Ft/kg + szállításért ajánlott jó minőséget, elérhetőségük <sittim.info@gmail.com>. Lehet tőlük árajánlatot, tájékoztató kérni.

A METRO mostani akciós ujságjában hirdet pelletet 63 Ft körüli bruttó áron. Ez akár mág jó is lehet, ha a szállítás megoldható.
A harmadik info nekem is a Globalstone.

Én a kályhával együtt az Edilkamin-tól (Tel: 399-0909) vettem 1t pelletet, 53 Ft bttó áron + szállítás.

A minőséggel még kísérletezgetni fogok.
Előzmény: Jesu (234)
Gabor7312 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 235
Én Pátyról hozatom (eddig 1x vettem tavasszal, meg most rendeltem még egy szállítmányt): www.globalstone.hu/
Előzmény: Jesu (234)
Jesu Creative Commons License 2007.09.25 0 0 234
Nos, megrendeltem Én is a készüléket. Sikerült kiderítenem, hogy külön mennek a csövek, nem egyben. 8cm füstcső ki, 4cm-es levegő be.

Adja magát, hogy a füstgáz maradvány energiáját jobban kihasználjuk. Csak a kondenzátum elvezetését kell megoldani.

Ti hol és mennyiért szerzitek be a pellett-et?

Jártam egy kandallósnál, aki azt mondta, hogy erre flénk 80-90 Ft is van /kg. Az erőmű felverte állítólag az árakat. Ezt is, nemcsak a fát, mert mindent megvesznek, még a fűrészport is, így nem marad a gyártásra. Legalábbis nem annyiért, mint eddig.

Jó lenne erről infó! Vennem kéne vhol.
Előzmény: Gabor7312 (233)
Gabor7312 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 233

Szia Ákos,

 

Örülök, hogy már legalább ketten használjuk ezt a remek berendezést:)

Mi mostanában este 6-7 felé bekapcsoljuk és reggelig megy, a gázkazánt idén még nem kellett aktiválni, mert a kályha az egész házban elfogadható meleget csinál. Igaz tavasz óta hőszigetelés is került a falkra:)

A tapasztalataim annyival bővültek, hogy néha előfordul, hogy kialszika tűz a tűztérben és a kandalló egy hibaüzenettel leállítja magát. Most úgy látom, hogy ez az éppen beletöltött pellettől is függ, mert mióta idén elkezdtük használni csak egy bizonyos zsáknál jelentkezett az esemény 2x.

Az is igaz, hogy mikor elkezdtem használni a mostani pellet szállítmányt, akkor kicsit átparamétereztem az adagolást, pont a kialvásos probléma miatt. Elképzelhetőnek tartom, hogy ezt minden alkalommal optimalizálni kell, amikor egy ujab pellet LOT-ot bontok meg.

Előzmény: Gyákos (231)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.21 0 0 232

Az ANTSZ eszembe sem jutott. Tőlük vajon mire kellene engedélyt kérni?

 

Tőlük csak akkor kell, ha az oldalfalon vezetik ki a csöveket. Így is, úgy is szenvedni kell az engedélyekkel, csak más cégnél.

Előzmény: Gyákos (231)
Gyákos Creative Commons License 2007.09.21 0 0 231
Szia Gábor!

Úgy tűnik "kályhatársak" vagyunk, nekem egy Edilkamin Mariu kályhám van (a kettő csak külalakban különbözik). Most kezdtem vele fűtögetni, ahogy az időjárás kívánja. Láttam az áprilisi hozzászólásodat, kíváncsi vagyok milyenek a gyakorlati tapasztalataid.

Én is körbejárogattam az engedélyezés, beüzemelés stb. témát, de csak hályogkovács módjára. Elfogadtam a forgalmazó tanácsait. Elolvastam a műszaki leírást (már amennyire laikustól telik), abban azt írta, ha 15 cm-nél nagyobb a kémény belső átmérője, ki kell béleltetni. Én abból indultam ki, hogy van egy hibátlan épített kéményem, érvényes lakhatási, kényseprő stb. engedélyem, a kéményseprők rendszeresen ellenőrzik.

Munkahelyemen dolgozó kéményseprőket megkérdeztem, mi az eljárás. Négyszemközt azt ajánlották, kössem rá a kályhát nyugodtan. Elmondtak minden szabályos előírást, engedélyezést is, de nem biztattak rá.

Tehát a tartalék kéményre acél tisztítóajtót raktam, a gyári 80 mm-es csövet belevezettem és ennyi. (A kémény tetején van "sapka".)

Azóta voltak ellenőrizni a kéményeket (éves rendszeres), a kéményseprők nagyon rendesek voltak, ezt az eddig tartaléknak minősített kéményt is elfogadták, rátették az ellenőrző cimkéjüket. Innentől kezdve ez elfogadott, működő kémény és az EU előírások miatti további szigorítások nem érintik.

Az ANTSZ eszembe sem jutott. Tőlük vajon mire kellene engedélyt kérni?
Előzmény: Gabor7312 (230)
Gabor7312 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 230

Nekem egy Edil Kamin Iris tip pellet kályhám van és annak idején elég sokat dilemáztam az engedélyeken. Összességében az csapódott le bennem, hogy ami függőleges és a tetőn keresztül megy ki az kémény és a kéményseprő vállalat engedélye kell az üzembehelyezéshez - függetlenül attól hogy a forgalmazó mit mond. Ami vízszintes és füst jön belőle, ahhoz meg az ÁNTSZ engedélye kell, hasonlóan az előbbihez.

Én a 80-as gyári füscsövet beletettem egy 150-es szerelt kéménybe egy hátsó falom kivittem a tető fölé.

Jesu Creative Commons License 2007.09.17 0 0 229
Hát hacsak nem arra kell, hogy abba húzod bele a csövet ;)

Hát Én nem merném közvetlenül áttolni a hőlégcserélőn, de azért rá lehetne tenni valamit. De a probléma vszínűleg abban áll, hogy ha cső a csőben (az lenne logikus, hogy előmelegítse az égési levegőt!), akkor a külső csőben jön a bejövő, így az hideg, míg az energiát a belső, és illymódon eltakart cső rejti. Fordítva nem lehet, hacsak a beszívási pontnál nem viszed ki a belső csövet jó messzire (amúgy is kilóg). De ez nem egészséges, mert akkor félő, hogy az égéstermék még visszajut, hiszen azt jócskán nyomja kifelé a venti.

Így Én arra gondoltam, hogy úgy engedem ki a füstgázt, hogy természetesen átszívja magán a kompresszor külső egysége, így dörmögő hidegben is min. +20-25-Celsiust megkap ajándékba. Tehát ha menne a kazán, akkor értelme lenne járatni a kompresszort is.

VAGY akkor járatni a kazánt, amikor vezéreltről mehet a kompresszor. Így mégjobb.
Előzmény: Törölt nick (228)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 228

Szia!

Akkor ezt úgy értsem, hogy nem kell épített kémény? Mit ád Isten nekem is a gépészeti helyiség falánál lesz elhelyezve. Attól félek be lesz integrálva valami hőcserélős szerkezetbe. Esetleg a távozó meleg füstgáz fogja előmelegíteni a szellőzés levegőjét?

Előzmény: Jesu (227)
Jesu Creative Commons License 2007.09.17 0 0 227
Legfontossabbat kihagytam: a forgalmazó szerint nem engedélyköteles, mivel ventis nyomott a rendszer!!!
Jesu Creative Commons License 2007.09.17 0 0 226
Dehogy nevetlek! Inkább csak csodálkozom, mert Én annyira el vagyok folyamatosan veszve, Te meg itt állod a sarat, holott azért benne vagy Te is rendesen az építkezésben.

Felhívtam a forgalmazót:

Egy duplafalú cső van a berendezéshez, amit szintén ők hoznak a beszereléskor. (ez nem teljesen volt konkrét, mert teljesen úgy hangzott, mintha csak ők rakhatnák be, de akkor nem kérdeztem rá, majd legközelebb).

Annyit mondott, hogy még tetőig sem kell vinni, mert simán az oldalfalon is kimehet. Mondjuk ez nálam érdekes lesz, mert ahol oldalt kimehetne, ott van egy ajtóm is tőle 1-2 méterre, szóval... (tető felé nekem 7 méter, oldalfalra 4-5m)

Érdekes, de végre hozza azt, amit már évek óta várunk ezeknél a berendezéseknél.

És felcsillant bennem mégegy dolog: ha oldalfalon menne ki, akkor átmegy a gépészeti helyiségemen, és ott fog kiérni, ahova a szellőztetésre ráfűtő klíma+hőszívattyú kültéri levegős részét szeretném rakni.

Hmmmmm.. 8-) Szerintetek mire gondolok???
Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 225

Szia Jesu!

Kifogsz nevetni, nem nagyon jártam körbe. Nekem is annyira alacsony a számitott energia igényem, hogy egszerűen nem találtam más automata kisteljesítményű fütőberendezést. (Vellany kivételével) Az asszony meg nagyon szeretett volna valami olyat ahol látni is a tüzet. Erre úgy tünt ideális a vizteres pelletkandalló. Kémény eleve tervezve és építve is lett, ezért ezzel nem foglalkoztam. A szállítást két-három hétre vállalták, a jövő héten kellene érkeznie.

Ha többet tudok, jelentkezem.

Előzmény: Jesu (223)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 224

Szia!

Azt mondjuk nem teljesen értem, miért kerül sokkal többe a pellett a fabrikettnél, amikor teljesen ugyanaz a kettő, csak méretében különböznek?

 

Egyetlen egy oka van. Mind a pelletet, mind a brikettet nagy nyomással állítják elő.Csak a pellettehez sokkal töbször kell, müködtetni a berendezést. Elég sokan dolgoznak azon hogy kevésbé legyen energia igényes az előállítás. Szóval a kandalló sokkal "zöldebb" energiával dolgozik.

Előzmény: atomgond (221)
Jesu Creative Commons License 2007.09.16 0 0 223
Elég rég nem olvasgattam már a fórumokat, örömmel látom, hogy alakulgat ez a topic is. A segítségeteket, véleményeteket kérném!

Komoly dilemma előtt állok, mert a befejezéshez közel az építkezés, nyakunkon a költözés, viszont a gépészet aktív része még sehol. Szívem szerint kitolnám még 1 évvel a tuti(bb) döntések miatt de nem lehet. :( Valamit lépnem kell!

Már a kezdetekkor gondoltam a pelletre, vagy valamilyen kisteljesítményű kandallóra (hőigény max. 3,5-6 kW közötti). Mivel sima tűzterek bődületes teljesítményűek az Én házamba, meg a vízteresek méretileg is hatalmassak, csak ezek a mini-pellet kályhák jöhetnek szóba. (elvből nem kötöttem be gázt és nem épült falazott kémény)

Ha valaki emlékszik régebbről, akkor tudhatja: ki akartam tolni a döntést egy melléképületben elhelyezett vegyestüzeléssel, ami át van csövezve a pufferbe, de egyre nyügösebbnek érzem ezt az "átmeneti" megoldást. Mindezt azért gondoltam, mert van bőven fahulladék az építkezésből, így el lehetne használni. Azért is volt ez az elsődleges gondolat, mert amikor elkezdtük ezt az egész tervezést még jócskán 800E körül jártak ezek a berendezések. Viszont mostani állapot szerint még használt vegyes kazánt sem kapok 50-80E alatt (pedig igencsak körülnéztem)+ átcsövezések sem olcsók (2*8 méter+szigetelések)+ nagyméretű fém puffer kellene (pedig már a PP műanyagban gondolkodom inkább)+ egy kéményt is újra kellene építenem miatta... Elég nyűgös, és méginkább szoros, az idő miatt.

Ami körvonalazódik bennem:

1) Elfelejteni ezt az átmeneti megoldást!

2) /1. változat
Beszerezni egy vízteres kandallót (sajnos eddig nem találtam kisteljesítményűt, ami zárt égésterű lenne, külső légbeszívással, ha tud valaki, ne kíméljen!) EZ azért lenne jó, mert elhasználhatnám a rengeteg fámat+ később sem lennék annyira kötve.

2) /2. változat:
Rögtön pellett kandallót! Most, hogy ennyire csökkentek az árak, 450E körül már elgondolkodtató. Ebben az esetben elcserélem a fát pénzre, azt pedig pelletre. :)

3) Mindezt integrálni a gépészetbe. (Tiszta sor. Fűtené a puffert/HMV-t.)

Problémám a következő:

Nincs kéményem jelenleg, direkte kihagytam eddig a dologból, mert nagyon kötözködnek felénk, hely ki van hagyva neki, de építettet semmiképp nem szeretnék, max acélcsövet szigetelve! Olvasom, hogy 8 cm-es füstcső+ légbeszívásnak valami.

Tud erről vki konkrétumot???

- Ezek szerint ezek teljesen zárt égésterű készülékek? (Edilkamin) Fontos lenne.
- Ez valódi kéményt jelöl, vagy olyasmit, mint a kondenzáiós gázkazánoknál?
- EZ a kémény engedélyköteles végül vagy sem? (tervmódosításba gondolom belefér, de ha lehet azt is kihagynám!)

Körülnéztem a linkek alapján és nekem is ez a legszimpatikusabb készülék: Edilkamin ECOIDRO . Br.: 476.000 HuF

Kedves Kitzoli: látom jóval előbb megfutottad már ezt a kört, leírhatnád a részleteket erről a készülékről (csak ami nincs leírva!) Mikori határidőre vállalták leadástól a szállítást? Milyen kéménymegoldást javasoltak hozzá? (mostanában állok neki az álltalad küldött csövekből a próba kollektornak+ söröslónak is! :) )

Kedves Previa: itt van még nálam a könyved a fatüzelésről, jelentem a megfertőzés sikeres volt! :D
Előzmény: Törölt nick (219)
Gyákos Creative Commons License 2007.09.16 0 0 222

Remélem ez a fórum kitart tavaszig! Adigra már lesz saját tapasztalatom, megérte-e a beruházás. Tokkal, vonóval tartok most 420 ezernél. (Edilkamin Mariu pellet kályha + 1 t pellet + némi járulékos költség. Most van kifogyóban a második zsák pellet a kályhából. Szép, kellemes játék, engedéllyel, szigorúan felügyelet mellett, az 5 éves unokám kezeli boldogan. Neki is a sielés jut eszébe róla, mert idén már ő is velünk volt (sielt) Ausztriában a faházban.

 

Az utolsó két hozzászólást olvasva az egyik nekem túl szakszerű volt, a másik érdekes.

 

A szakszerű hozzászólásnál kiváncsi lennék mire alapozza az adatokat, illetve mezei kis felhasználóként a felét sem értem. Amit tudok: engem elriasztott a kandallók ára, 600 ezer alatt nem volt ajánlat, az életmódomból fakadó "lustaságom" (bizonytalan időben, este érek haza, könnyebbnek tűnik egy gombot eltekerni, s mire magamhoz térek, a kis pellet kandalló adja a meleget, ha kell csak két órára, ha kell többre, mint begyújtani a kandallóba,), 15 éves házról lévén szó, a meglévő gázfűtést nem szüntetjük meg, a kettő kombinációjában gondolkodtunk.

Jóval 50 felett, közalkalmazottként nem tartozunk az "újgazdag" kategóriába, de a 350 eFt beruházás (ennyi egy pellet kandalló) még kibirható (ma már egy fogorvosnál is ott lehet hagyni ennyit, sőt). Engem nem rábeszéltek a pelletre, én ott lakva láttam működni, tetszett és én akartam. Az Edilkamin-nál tisztességesen elmondták előnyeit, hátrányait, javasoltak más megoldásokat, lehetőségeket, adaptálva a meglévő házra, fűtési rendszerre, kéményre. Miután erre futotta, az eredeti vágyam is ez volt, nem okozott nagy fejtörést a döntés.

 

Itt csatlakoznék a másik hozzászóláshoz. Az béna kis tűztér engem is minden évben meglepett, hogyan tud olyan jó meleget adni? Én is szeretem a combnyi vastag farönköt nézni forraltbor mellett, a kandallóban, ahogy órák alatt elég, de hol vagyok én otthon annyit? Az Edilkaminnál láttam a jópofa fafűtéses kályhákat én is (szerintem baromi rondák voltak, különösen a sütős, főzőlapos, nagyanyám sparhedje jutott róla eszembe, de egy nyaralóba biztos jó lehet..).

 

Szóval nagyon várok már egy gyakorló hozzászólást. Valakitől, aki használja. Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Azt hiszem itthon még gyerekcipőben jár ez a műfaj (én idén találtam az első hirdetést), az elméleteket már látjuk. Vajon van-e valakinek már gyakorlata?

 

Üdv mindenkinek

 

Gyákos

atomgond Creative Commons License 2007.09.15 0 0 221

Olyan béna kis tűz ég abban a kis perselyben,

 

Na igen. Az a kis láng max. 5kW-ot adhat le. Meglepődnék, ha ezzel bárki kifűtene egy normál házat. Max. egy szobát.

Csalogató a 400ezres "akciós" ár, de kevesen nézik meg a cucc fűtőképességét. Pedig a leárís szerint nem több 2,5-5kW-nál, aminél még a legolcsóbb, filléres áruházi vaskályha is többet tud, már azok is 6kW-nál kezdődnek.

400ezres beruházás mellett, 5,600ft/q pellet árakkal, + kb. 500W/h áramfogyasztással mindössze 5kW hőteljesítmény szvsz igen nagy szívás. Plusz ezer alkatrész, elektronika, mechanikus elemek, sok-sok hibaforrás alapjai.

Ezzel szemben, a 24kW-os kandallóm 450ezerből megvolt tokkal vonóval, a fabrikettet 3800Ft/q áron veszem -teljesen ugyanaz mint a pellet, anyagában,  fűtőértékében, víztartalmában, tisztaságában egyaránt-. Nem kell hozzá áram, és szinte lehetetlen elrontani mert nincs benne semmi a szimpla öntöttvason kívül.  

Én továbbra is egy erősen felfújt, csúsztatásokkal telepakolt marketing maszlagnak tartom ezt a pelletes látványkandallót.

Ráadásul nem árt még hozzászámolni némi gázfogyasztást is, mert ez a kis készülék a maga 2,5-5kW-jával, nagyobb hidegben szvsz nem tudja majd kifűteni a házat -gyanítom, hogy egy normál méretű ház esetén még kis hidegben sem-. Kell majd a cirkó rásegítésnek.

Véleményem szerint, akkor éri meg ebbe beruházni, ha lemegy a kazán ára max. 200ezerre, a pelleté meg minimum fabrikett szintre.

Vagy ha valakinek sok pénze van, és 1-2 szoba fűtésére 400ezret akar áldozni.

 

Azt mondjuk nem teljesen értem, miért kerül sokkal többe a pellett a fabrikettnél, amikor teljesen ugyanaz a kettő, csak méretében különböznek?

Előzmény: Törölt nick (220)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 220
Én is láttam a BNV-n ezeket a készülékeket, de nekem valahogy nem az igazi. Olyan béna kis tűz ég abban a kis perselyben, ennél azért hangulatosabb a rendes lángokkal égő, ropogó fa egy kandallóban. Azért szépek a pelletes kandallók.
Voltak viszont jó kis kályhák, amiben még sütő, és a tetején főzőlap is volt.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 219

Egy jól hőszigetelt 120 m2 házra elég a 6-10 kW-os kazán. Az enyém nettó 75 m2 a max hőigény 3.6 kW.

pellet kazánok Ecoidro       11.5 kW            476 000 Ft

                        Idrofox       18.5 kW            788 000 Ft

 

1 m3 tartály mi a francnak, nagy, 250-400m2 házba való.

Előzmény: epitkezoX (218)
epitkezoX Creative Commons License 2007.09.11 0 0 218
A bnv-n kint vannak. Az itt látható kazánok, az 1m3 adagolóval, minden automatikus vezérléssel, a legolcsóbb kazán, ami kb. 120m2 házra elég közel 1 millió Ft.
Előzmény: belezne (217)
belezne Creative Commons License 2007.09.11 0 0 217
Szia!
Nézdd meg a következő linket, árat sajnos nem tudok.
http://www.celsiusplussz.hu/
Előzmény: realzaphod (215)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 216
A vízteres pelletkandalló csak annyiből különbözok a kazántól, hogy szebb. A teljesítményük meg ott van a műszaki adataik között.
Előzmény: realzaphod (215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!