Keresés

Részletes keresés

T_Ilona Creative Commons License 2014.02.08 0 0 742

Önmagunk felajánlása

Uram! Te tudod, mi a legjobb nekünk. Tedd meg hát azt, ami Néked tetszik. Adj amit Te akarsz, amennyit Te akarsz és amikor Te akarod. Bánj velem úgy, amint legjobbnak látod. Állíts oda, ahová akarsz. Cselekedj velem minden dolgodban úgy, amint Neked tetszik.
Íme én szolgád vagyok. Kész vagyok mindenre. Nem kívánok magamnak élni, hanem Tenéked. Ó bárcsak méltóképpen és tökéletesen megtehetném ezt. Ámen.

nilnocere Creative Commons License 2014.02.07 0 0 741

Minden nap s  éjszaka ilyen legyen mint a mai, jelenléted töltse be emeleteinket, Veled találkozzak a folyosókon, a helyiségekben, s embertársaimban.

 

Amen.

T_Ilona Creative Commons License 2014.02.07 0 0 740

2014. február 7., péntek - Évközi 4. hét

Sir 47,2-13

Mk 6,14-29

... Milyen szánalmas alakká válik az, aki nem lesz megtört és alázatos szívű, hanem tovább játssza a hajthatatlant és következetest, s nem veszi észre, hogy saját dölyfjének rabszolgája, hogy kényszerpályán fut az élete! Aki még azon az áron is meg akar felelni környezete elvárásainak, hogy a prófétaság lelkét oltja ki magában, megölve lelkiismeretében Isten szavát.

És milyen világosan áll most előttünk, hogy az egyetlen igazi emberi kiteljesedés az, ha lelkiismeretünk felszólítására merünk szakítani előbbi bűnös életvitelünkkel, felülbírálni korábbi nagyképű és elhamarkodott kijelentéseinket, és ha van bátorságunk nem megfelelni bűntársaink és rajongóink elvárásainak, hanem egyedül Isten akaratához igazodni. Vagyis azé az igazi erő és hatalom és az uralom teljessége, aki mer a világ szemében következetlennek, sőt akár gyengének is tűnni, mert önkritikát gyakorolva és bűnbánatot tartva megnyitotta szívét Isten uralma előtt.

http://barsitelekmm.blogspot.hu/

T_Ilona Creative Commons License 2014.02.06 0 0 739

"Uram, életemben oly sok az árnyék, de Te azt akarod, hogy fény legyek.
Bennem még oly sok a homály, de Te azt akarod, hogy testvéreimnek
világítsak. Magamat is alig vonszolom, de Te azt akarod, hogy testvéreimet
hozzád vezessem, Hozzád vonzzam. Oly üres és íztelen vagyok Uram, de Te
azt akarod, hogy a só legyek. Uram, Te légy életem fénye, világossága,
íze, jó illata! Engedd, ha velem találkoznak az emberek, Rád találjanak!"

Szeretetláng Creative Commons License 2014.02.03 0 0 738

„Ó, Üdvösség Anyja, jöjj e Küldetés megsegítésére. Segíts nekünk, Isten Maradék Hadseregének, hogy ellene mondjunk a Sátánnak. Kérünk téged, hogy tipord el sarkaddal a fenevad fejét, és távolíts el minden akadályt ettől a Küldetéstől, hogy megmentsük a lelkeket. Ámen.”

T_Ilona Creative Commons License 2014.02.03 0 0 737

...Dávidnak beérett a bűne. A prófétai szó, mely szerint a kard állandóan fenyegeti házát, beteljesült. És ő türelmesen viseli sorsát, nem átkozza Istent, hanem imádja, nem vonja kérdőre, hanem engedi, hogy Isten vonja kérdőre őt, próbára téve hűségét. Összeomlásában mutatkozik meg igazi nagysága. Ha hasonló esetben mi is így viselkedünk, ha nem akarunk senkin bosszút állni, nem átkozódunk, csupán arra vágyunk, amire Dávid: „Hátha megtekinti az Úr nyomorúságomat, s jóval fizet nekem az Úr e mai átokért”, akkor egészen bizonyos, hogy végre ráléptünk az életszentség útjára, megszabadulva a jótetteinkben való tetszelgéstől, bűntelenségünk illúziójától és a mások fölötti ítélkezés kísértésétől. Többé már nem védekezünk és nem támadunk, hanem inkább mások hibáit, bűneit mentegetjük, és egyedül Isten irgalmasságára hagyatkozunk.

Ilyenkor valóban átkeltünk Jézussal a túlsó partra, ahonnan nézve korántsem napfényes és ragyogó az életünk, ahol találkozunk sírboltban lakozó, ördögtől megszállott, láncra vert, önző önmagunkkal. Jézusnak azonban van hatalma megszabadítani rabláncainktól, attól, hogy Isten keresésének ürügyén saját dicsőségünket hajszoljuk. Igehirdetésünk, tanúságtételünk ekkor egyértelművé válik és megtelik erővel, hogy olyanokká váljunk, mint a mai nap szentje, Szent Balázs püspök, aki keresztényüldözés idején egy időre egy barlangban húzta meg magát, s a vadállatok megvédték az üldözőktől. Isten szentjei fölött a démonoknak nincs semmi hatalmuk, hanem éppenséggel ők azok, akik a démonokon uralkodnak: saját belső vadállataikat megszelídítve erőt, gyógyulást sugároznak maguk körül.

http://barsitelekmm.blogspot.hu/

T_Ilona Creative Commons License 2014.02.01 0 0 736

Fausztina nővér naplójából

981 Megértettem: ebben a kétévi benső szenvedésben, amelyet eltűrtem, s amelyben Isten akaratának átadtam magam, hogy még jobban megismerjem akaratát, jobban előrehaladtam a tökéletességben, mint az előző tíz esztendőben. Két éve kereszten függök ég és föld között. Ez azt jelenti, hogy az engedelmesség fogadalma miatt egyfelől a főnöknőmnek kell inkább szót fogadnom, mint magának Istennek, másfelől pedig maga Isten adja tudtomra akaratát. E kettős feszültségben kínjaim oly nagyok, hogy senki fel nem fogja, sem meg nem érti. Úgy érzem, egyszerűbb odaadni az életünket, mint akár egy óráig is eltűrni ezt a kínt. Nem fogok sokat írni erről, mert nem is lehetséges leírni, miként lehet közvetlenül felismerni Isten akaratát, ugyanakkor közvetett módon az elöljáróknak, Isten helyetteseinek tökéletes engedelmességgel tartozni. Hála az Úrnak, hogy adott lelki vezetőt. E nélkül egy lépéssel sem jutnék előre.

nilnocere Creative Commons License 2014.01.31 0 0 735

Istenem, én újra ez a Nilnocere szeretnék lenni. Segíts újra felállni, megújulni.

T_Ilona Creative Commons License 2014.01.18 0 0 734

Prohászka Ottokár püspök atya gondolatai az év minden napjára

Január 18. – Árpád-házi Szent Margit; Nemzeti Imanap

Minden korszak megtalálja bajaira a gyógyfüvet; a XII. század is ráakadt. Magas, rideg sziklákon termett; igénytelen, de zamatos és illatos volt; csupa tűz és olaj. Ez a gyógyfű a hitéletnek s a vallásos buzgalomnak elmélyedése volt, melyet Szent Domonkos és Szent Ferenc föllépése jelez. A világhoz való ragaszkodásnak kapcsait szétszaggatták, az önzést Isten kincseinek gyűjtésére fordították, a gyalázatot Krisztus dicsőségében való részvételnek tartották, összes tehetségeiket, művészetüket, költészetüket az oltárhoz állították, s az evangélium újra otthon volt a földön. Krisztus jegyesét, a szent szegénységet Szent Ferenc újra bevezette a világba, s íme számtalan lovagja támadt, kik szolgálatára fölszánták magukat, s Szent Ferenc ideális kereszténységében s Szent Domonkos hitbuzgóságában hódítólag járta be a világot. Az önzésbe merült világot az önzetlenség eleven valósága ébresztette föl mámorából; mióta Assisi sz. Ferenc atyai örökségéről lemondott s a gubbiói erdőkben zsiványoktól föltartóztatva, azt mondta : «én a nagy Király hírnöke vagyok», azóta a világ, mely a maga módja szerint zsivány volt, rabolt, zsarolt, szerzett, bámulva hallotta a nagy Király üzenetét, hogy vetkőzzék ki az önzésből s megtalálja boldogságát. Csodálatos idők, midőn a költők a szent szegénységre himnusokat szereztek; midőn Giotto Szent Ferenc eljegyeztetését a szent szegénységgel megfestette s az édes melancholiát a nagyok palotáiba bevitte; midőn Assisi völgyeiben ötezer önkéntese a szent szegénységnek táborozott, földön aludt s kenyeret evett; midőn IX. Lajos Porciunkula ajtaján kopogott s örömét lelte abban, hogy a koldustarisznyát nyakába akaszthatta; mikor Szent Ferenc haldokolva kérte társait, hogy adják oda valakinek köpenyét, hogy teljesen szegényen halhasson meg! Ó, ti csendes Ápenninek, mi lett extatikus koldusaitokból?! A tarisznya megmaradt; de a koldusság a szívre vetődött, azt senyveszti.Keljetek föl Umbria zárdái, s leheljétek a lemondás illatát a kábult világba! Ez a csodálatos bensőség, ez az elmélyedés, ez a költészet és lelkesülés föllépett a magyar királyi családban is. Liliomos, szűzi lelkek hulltak Szent Domonkos fehér gyapjúruhájára; királyleányok zárkóztak el Szent Ferenc zárdáiba; ő, az isteni szeretet trubadúrja ragadta el őket.
Szent Margit, Szent Jolánta, magyarországi és aragóniai Szent Erzsébet tűnnek föl e szent pátriárkák nyomaiban s ezek közt egyike a legszebbeknek: Szent Margit. Íme, a Margitszigeten méláz az az egy-két rom, a híres, világmegvető Szent Margit emléke; itt a hullámoktól körülvéve, a kontempláció mélyeiben fejlett ragyogó gyönggyé. Nem kell neki korona, sem királyi vőlegény; neki áldozat, penitencia, szeretet kell; áldozat ifjú életének huszonharmadik évében való elhervadásáig. Ezek mind így hervadtak el a világnak; de illatuk bűbájos, évszázadokra terjed. Minden szentbeszéd között, melyeket hallott — írja a legenda — ez a mondat hatotta meg leginkább: Istent szeretni, önnönmagát megutálni; senkit meg nem utálni, senkit meg nem ítélni. «A szentséges szűz oly igen hozzá voná ez tanulságot, hogy ez időtől fogva az Úr Istennek szerelmében, amennyire teheti vala, gerjedősb vala hogynem azelőtt.» Szívében az önmegtagadás nem fojtotta meg a szeretetet; tudta szeretni szülőit, családját; szomorkodik az Egyház bajain, sebeit érzi s gyötrődik miattuk «szívének mélységében». «Metélik tagjait, mikor az Egyház szenved...» ez Szent Margit érzése. Szeretete csak érdemet keres; ez az ő önzése. Föllángol a lelke, midőn «veszi vala Krisztusnak szent testét nagy, édességes ájtatossággal. Ő tartja a keszkenőt az áldoztatásnál, mert minél közelebbről kívánja látni Krisztus szent testét. S végre a legenda szerint: «meggyullada a mennyei jegyes szerelmében, kit kíván vala, kit szeret vala, kinek szerelméért atyját, anyját, világi országának birodalmát elhagyta, az ő ártatlan lelkét ajánlván Teremtőjének, az ő édességes, kívánatos jegyesének, elnyugodék sírban».
Ez Magyarország Margitja, vagyis gyöngye. Kifejlik, virágzik s elhervad; de fiatal élete mégsem vész el, sőt a fiatalság emlékében örökös; örök tavaszban áll; arca bájaiból az örök szépség vonásait hatszáz év el nem törülte. Szelleme erő, szinte erőszak, de csak a szeretet erőszaka; iránya meredek; az örökkévalóság sarkcsillaga felé tart; élete szigorú önmegtagadás és penitencia a lélek tisztulásának vágyában. Életet nem becsült; hírt nem keresett; tenni, alkotni nem kívánt; rejtőzött s élete mégis tett, kihatás, áldás, dicsőség egyben.

(PO ÖM XII.: Ünnepnapok Emlékezések, Gondolatok, 118-119. old.)

Szeretetláng Creative Commons License 2014.01.17 0 0 733

6. Litánia: A Kegyelmek Ajándéka

 

„Ó, drága Jézus, szeretett Üdvözítőm,

Tölts el engem Szereteteddel.

Tölts el engem a Te Erőddel.

Tölts el engem Bölcsességeddel.

Tölts el engem Kitartásoddal.

Tölts el engem a Te Alázatoddal.

Tölts el engem Bátorságoddal.

Tölts el engem a Te Szenvedélyeddel.

Ámen.” 

T_Ilona Creative Commons License 2014.01.15 0 0 732

Prófétai helyzet: eltávolodva mindentől és mindenkitől, az éjszaka csöndjében kettesben lenni a mindenható Istennel. Kóstoltad‑e már azt az édességet, mely az Úr fizikai, szinte tapintható közelségének folytonos, de csöndes tapasztalatából fakad? A mennyország békéjének előíze, régi búcsúkon, zarándoklatokon virrasztás közben elbóbiskoló öregek, az oltár lépcsőjénél nagyanyjuk kendőjén szunnyadó gyerekek életre szól élménye, az Oltáriszentséggel egy fedél alatt lakó papok, szerzetesek sokszor maguk által sem eléggé értékelt kiváltsága ez.

Aki ajkán Jézus nevével tér nyugovóra s ébredéskor első szavával Istent szólítja, az álmában is virraszt, ekkor is fogékony Isten érintésére, halk hangjára, felfogja és megérti üzenetét. Életét, napjait többé nem a munka és a pihenés, az ébrenlét és az alvás váltakozása tagolja, hanem éjjel-nappali párbeszéde Istennel, az ő Urával: hol ő szólítja meg hangosan dicsőítve, könyörögve vagy csöndben fohászkodva az Istent, hol pedig az Úr beszél hozzá, a kinyilatkoztatás igéi, a külső-belső történések által és más rejtjeles, csak az ő számára érthető kódokon. Megszólalásai ebből nőnek ki, szavának ez ad súlyt, hallgatása ettől lesz beszédes. Így válhat korunk prófétájává, akihez mint iránytűhöz bátran igazodhatunk.

Keresd az Úr szentségi jelenlétét, ne csak nappal, de néha éjjel vagy kora hajnalban is. Feltűnés nélkül hagyd ott a mulatozó társaságot, vagy kelj föl jó korán, mint Jézus a mai Evangéliumban, és látogasd meg az Urat. Élvezd a vele kettesben töltött percek, órák hasonlíthatatlan békéjét, mely kívül-belül végigsimogat, mint a nap melege, és átjárja a teret és az időt, amelyben élsz. Ne látomásokra, magánkinyilatkoztatásokra áhítozz. A frigyszekrényre figyelj! Légy csöndben előtte, nyugtasd el állandóan új benyomásokra vadászó érzékeidet. Füleddel az ő hangját akard hallani, szemeddel az ő művét akard szemlélni. Szíveddel pedig arra a megbízatásra figyelj, amit az éjszaka csöndjében fog adni neked...

http://barsitelekmm.blogspot.hu/

T_Ilona Creative Commons License 2014.01.12 0 0 731

Urunk Jézus, olyan világban élünk, melyben divat gyanúsan méregetni mindenfajta tekintélyt a családban, az iskolában, a közéletben és az Egyházban, megkérdőjelezni a hierarchiából fakadó rendet és igazságot, miközben álcázott és öntörvényű hierarchiák tolakodnak az Istentől rendelt szent rangsor helyére. Adj nekünk tisztánlátást, hogy különbséget tudjunk tenni a szolgálat és a másokon való hatalmaskodás között, s szívbéli bátorságot, hogy merjünk ellentmondani a burkolt uralkodni vágyástól megfertőzött világ illemszabályainak, melyekkel szemben egyedül a Te igazi szabadságot adó rendednek és szabályaidnak akarunk engedelmeskedni.

http://barsitelekmm.blogspot.hu/

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 730

A Kis Herceg imájából, Ima a kis lépés művészetéért

"Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és forgatagában időben rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat.

Segíts engem a helyes időbeosztásban. Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjének, elsőrangú vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez.

Erőt kérek a fegyelmezettséghez és a mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat.

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben minden simán kell, hogy menjen.

Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk.

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához. Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások mondják meg nekünk. Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.

Kérlek segíts, hogy tudjak várni. Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a barátságra. Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk.

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és a megfelelő helyen szavakkal vagy szavak nélkül egy kis jóságot közvetíthessek.

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől. Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van.

Uram, taníts meg a kis lépések művészetére!"

Szeretetláng Creative Commons License 2014.01.05 0 0 729

„Ó, Üdvösségnek drága Anyja, kérlek, kérd meg Fiadat, Jézus Krisztust, hogy a Nagyfigyelmeztetés ideje alatt és az utolsó Napon részesítse Irgalomban (a nevek felsorolása), még mielőtt Fiad Színe elé járulnának.

Kérlek, imádkozz, hogy mindegyikük megmeneküljön, és élvezze az Örök Élet gyümölcseit.

Védelmezd őket minden nap, és vidd őket Fiadhoz, hogy mutassa meg nekik az Ő jelenlétét, hogy megkapják a lélek békéjét, és hogy nagy Kegyelmeket nyerjenek el. Ámen.”

T_Ilona Creative Commons License 2014.01.02 0 0 728

Mikor meghal valaki, szellemi hatását maga mögött hagyja.

A földi létben még az akarat szabadságában haladhat, felismerhet, bűnbánatba térhet, a szabadságban dönthet Isten mellett, de a földi halál után mindenki azzá válik, amit összegyűjtött földi élete végéig - lelkében, s oda kerül, ahova a benső (földön kiérlelt) természete -akarata- helyezi.

És ha az nem szeretet, akkor ott már csak egy dolga van, várni, hogy az örökkévalóságban kiteljen a bűneinek ideje.

 

Egyetlen segítsége, ha a szabad akaratúak (mi a földön) imádkozunk érte.

Mivel a szellemi hatásaik elérkeznek hozzánk (ma ugyanúgy keresztre szegezik Jézust, ugyanolyan sebeket ejtenek ma is Rajta), ezért "könnyű" imádkozni értük, és igen szükséges, hogy szellemi hatásaik ne érje el szívünket.

Hogy a szíveink szeretetbe térjenek és a megosztottság egységgé váljon, hogy Jézus kirajzolódjon közöttünk

Előzmény: prszm (725)
Szeretetláng Creative Commons License 2014.01.02 0 0 727
Sikambria Creative Commons License 2014.01.02 0 0 726

A katolikus dogmatika nem ezt tanítja. Lásd pl.holtakért való mise felajánlás, a közbenjáró ima stb.

A csak önmagunkért való imádkozás, önző hozzáállás a kérdéshez -szerintem.

Előzmény: prszm (725)
prszm Creative Commons License 2014.01.01 0 0 725

Azokért már hiába imádkozni akik meghaltak, mert sorsuk eldölt.

Jézus, és apostolai sem imádkoztak hallottak bűneiért.

Imádkozz magadért, hogy Isten nyissa meg szellemi szemeidet, és értelmedet, hogy megértsed Isten akaratát, mert addig tévelygéseiddel másokat is eltévelyítesz, és nem a szeretet parancsa szerint jársz el, és ellenkezzel Isten szavával szemben.

Előzmény: T_Ilona (724)
T_Ilona Creative Commons License 2013.12.31 0 0 724

Azokért, akik a sebeit ütötték, azokért imádkozni kell.

Ha a másikért imádkozom tiszta szívvel, ő megmenekül, és én pedig Hozzád emelkedem.

Amit meglátok a másikban, az lappangva bennem is nyugszik, és az imámra még az is szertefoszlik.

Sosem történik semmi csak a másikért, vagy csak magamért, lélekben egyek vagyunk.

Ezért ahogy teszek, ahogy szólok, az engem árul el, és amit teszek, rajtam is megjelenik.

Ellenkezés szíve békétlenséget szór a világba és a Szeretet szíve szeretetet gyűjt.

prszm Creative Commons License 2013.12.29 0 0 723

Jézus sebeit ne akard gyógyítani, mert azok megmaradnak.

A katolikus vallásotok annyira eltért az evangélium tanításaitól, hogy rá sem lehet ismerni.

Tévelyegtek, ahelyett hogy olvasnád a bibliát, és úgy imádkoznál, hogy megfeleljen Istennek, és ne háborgjon rajta, hogy már bálvány szíveket is imádtok!

Előzmény: T_Ilona (721)
prszm Creative Commons License 2013.12.29 0 0 722

A sebeit sem kell képeken, és szobrokon imádni, és nem kell bálványt csinálni róla, ahogy Ő róla sem. A bálványimádók csinálnak mindennek külön szobrot, és bálványt a kárhozatukra.

A bálvyániymádás nem a sebeihez vezet, és nem a szívéhez vezet, hanem Isten itéletéhez.

Meg kell térni, a kezeitek csinálmányainak imádatából.

Előzmény: T_Ilona (721)
T_Ilona Creative Commons License 2013.12.29 0 0 721

...és a sebei?

 

Igen, az Ő sebein keresztül a Szívéhez vezet az út.

Minden egyes sebét másféle lélek ütötte, ha mindeféle bűneikért imádkozunk, Jézus sebeit gyógyítjuk vele és szívünkön megjelenik az Ő szíve - szelleme.

Előzmény: prszm (720)
prszm Creative Commons License 2013.12.28 0 0 720

Jézusnak nem kell külön a szívét imádni!

A tanítványok sohasem imádták sem a szívét, sem a veséjét, sem az atyát.Tudod miért? .... Azért mert Isten olyan imádókat keres akik szellemben és igazságban imádják.

Előzmény: T_Ilona (718)
prszm Creative Commons License 2013.12.28 0 0 719

Ez az üzenet nem Máriától volt, és semmi köze Máriához.

Az aki Máriához imádkozik, és őt imádja az sötétségben él, és nem ismrte meg az Istent, és Jézus Krisztust a közbenjáróját az Atyánál.

Előzmény: Szeretetláng (717)
T_Ilona Creative Commons License 2013.12.28 0 0 718

"Jézus Szentséges Szíve! 

Jöjj, és árassz el teljesen, hogy az én céljaim helyett a Te céljaid, az én kívánságaim helyett a Te kívánságaid, az én szavaim helyett a Te szavaid, az én gondolataim helyett a Te gondolataid vezessenek, majd engedd meg, hogy betérjek Szentséges Szíved  legmélyebb helyére! Semmisíts meg teljesen! Én, ….. , teljes szívemből fogom Szentséges Szívedet imádni. Megígérem, hogy benső tűzzel szolgálom Szentséges Szívedet. Lelkesedéssel foglak szolgálni, buzgóbban, mint azelőtt. Gyenge vagyok, de tudom, hogy a Te erőd fenntart engem. Ne engedd, hogy elveszítselek szemem elől, és ne engedd, hogy máshol időzzön szívem! Én, ….. , csak a Te Szentséges Szívedet fogom keresni és csak utánad fogok vágyakozni. 

Jézus Szentséges Szíve! 

Add, hogy ellenszenvet 
érezzek minden iránt, ami ellenkezik Szentségeddel és akaratoddal! Rostálj át újból és újból, és bizonyosodj meg, hogy nem maradt bennem vetélytárs! Mától kezdve vedd szorosabbra a szeretet kötelékeit, amellyel körülkötöttél, és add, hogy szomjazzon utánad a lelkem, és szívem belebetegedjen az irántad való szeretetbe! 

Jézus Szentséges Szíve! 

Ne várakozz! Jöjj és emészd fel izzó szereteted lángjával egész lényemet, hogy amit mostantól fogva teszek, azt csak a Te céljaidért és a Te dicsőségedért tegyem, ne magamért! Én, ….. , felajánlom Neked életemet, és mától fogva kész vagyok arra, hogy szereteted rabszolgája, égő kívánságod és szenvedésed áldozata, Egyházad segítője és Lelked játékszere legyek. Add, hogy vonásaim hasonlóvá váljanak kereszten szenvedő Arcod vonásaihoz a keserűség által, amit a lelkek süketsége és bukása miatt érzek! 
Töltsd be lelkemet! 

Jézus Szentséges Szíve! 

Ne kímélj meg keresztedtől, ahogy az Atya sem kímélt meg Téged! Ejtsd foglyul szememet, gondolataimat és kívánságaimat, hogy Szentséges Szíved rabja legyen! Méltatlan vagyok, és nem érdemlek semmit, de segíts felajánlásom szerint élnem azáltal, hogy hűséges maradok, és fáradhatatlanul hívom segítségül Szent Nevedet! Engedd, hogy lelkem visszautasítsa mindazt, ami nem Te vagy! 

Jézus Szentséges Szíve! 

Engedd, hogy a lelkek megtéréséért lelkem erősebben viselje Tested ismertető jegyeit, mint azelőtt! Én, ….. , önként a Te akaratod alá rendelem akaratomat most és mindörökre. Amen."

Szeretetláng Creative Commons License 2013.12.27 0 0 717

A Szűzanya 2013. december 25-i üzenetei Medjugorjéból

 

„Drága gyermekek! A Béke Királyát hozom, hogy Ő a békéjét adja nektek. Ti gyermekeim, imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok. Az ima gyümölcse látszani fog az emberek arcán, akik döntöttek Isten és az Ő országa mellett. Fiammal, Jézussal megáldalak mindnyájatokat a béke áldásával. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

 

 

 A Szűzanya üzenete 2013. december 25-én Jakov Čolo által

 

Az utolsó mindennapos jelenésén, 1998. szeptember 12-én, a Szűzanya azt mondta Jakovnak, hogy csak évente egyszer lesz számára jelenés, mégpedig december 25-én, Karácsonykor. Így történt ebben az évben is. A jelenés 15 óra 7 perckor kezdődött és 8 percig tartott. Azután Jakov a következő üzenetet adta át:

 

„Gyermekeim, Jézus ma különös módon szeretne beköltözni szívetekbe, hogy osztozzon veletek minden örömötökben és fájdalmatokban. Ezért gyermekeim, ma még inkább tekintsetek szívetekbe és tegyétek fel a kérdést, Jézus születésével valóban beköltözött-e szívetekbe a béke és az öröm? Gyermekeim, ne éljetek sötétségben, vágyakozzatok a fény és az Isteni üdvösség felé. Gyermekek, döntsetek Jézus mellett és ajándékozzátok neki életeteket és szíveteket, mert a Magasságbeli csak így tud munkálkodni bennetek és általatok.”

T_Ilona Creative Commons License 2013.12.22 0 0 716

"Életünk igazi adventi megpróbáltatásai hasonlítanak Szűz Mária és Szent József szenvedéseire. Ez a legvégső próba két egymást szerető teremtmény között, hiszen hiába keresünk magyarázatot: természetes érvekkel nem lehet sem megérteni, sem igazolni a természetfölöttit. Így vannak a rendalapítók első társaikkal; így a jegyesek, akik közül az egyik a hit nagyobb világosságában részesült; vagy azok a testvéri lelkek, igaz barátok, akik közül hol egyiket, hol másikat hívja Isten ismeretlen és felfoghatatlan útra. Az is lehet, hogy társa sejt valamit a titokból, de megbénítja az isteni nagyságtól való ösztönös félelem.

Ha ehhez hasonlót tapasztalunk életünkben, legyünk tisztában vele, hogy hitünk próbája ez. S mivel Isten miatt van a meg nem értés, még inkább Istenre kell bíznunk az ügyet, önmagunkat és a másikat is. Ha mi vagyunk a meg nem értett fél, a Szent Szűz segítségét kérjük, és önigazolás helyett bízzuk az Úrra, hogy amikor jónak látja, angyala által feloldja társunk tanácstalanságát és félelmét. Ha pedig a nem értő vagyunk, érzelmi zsarolás, elkeseredés vagy a szeretetben való meghasonlás nélkül kövessük József példáját, akinek mindennél fontosabb volt az Isten iránti hűség. Hűségének jutalma az a csodálatos hivatás, amely a Szűzanyáéhoz hasonlóan egyedülálló a világtörténelemben. Amint Mária szűzként lett anya, József ugyanígy atya. Nem csupán gondviselő, nevelőapa, hanem Isten Fiának atyja, a testen és véren túl, s ez a természetes apaságnál nem kisebb, hanem összehasonlíthatatlanul nagyobb és fönségesebb.

 

Köszönjük, Urunk, hogy Mária és József példájával megerősítesz és segítesz minket a lelki fejlődés, a keresztény érlelődés útján. Köszönjük annak tapasztalatát, hogy amikor az ember már nem csupán önmagáról, de a legszeretettebbről is kész lemondani Érted, megérik arra, hogy még nagyobb ajándékban részesüljön: elveszítve azt, akit szeretett, még sokkal jobban visszakapja őt, s új, egyedülállóan szép hivatást nyer Tőled."

http://barsitelekmm.blogspot.hu/

Szeretetláng Creative Commons License 2013.12.22 0 0 715

Jézusom, kérlek értesd meg velünk, hogy a menyasszonyaidat Te személyesen vezeted és oktatod 

T_Ilona Creative Commons License 2013.12.20 0 0 714

"Urunk és Megváltónk, te emberré lettél, és levetted rólunk az ősi törvény igáját,

áraszd reánk bőkezűen jóságodat!

Jöjj el, Urunk, Jézus!

Magadra vetted természetünkből mindazt, ami istenségeddel nem ellenkezik,

isteni gazdagságodból add nekünk, amire vágyakozunk!

Jöjj el, Urunk, Jézus!

Eljöveteled kegyelmével szenteld meg vágyainkat,

és szereteted tüzével gyújtsd lángra szívünket!

Jöjj el, Urunk, Jézus!

Hadd örvendezzünk veled a dicsőségben,

amint itt a földön igaz hittel és tiszta lelkiismerettel szolgálunk neked!

Jöjj el, Urunk, Jézus!

Az elhunytak lelkét fogadd jóságodba,

harmatozd rájuk enyhítő kegyelmedet!

Jöjj el, Urunk, Jézus!"

T_Ilona Creative Commons License 2013.12.15 0 0 713

Alacoque Szent Margit felajánlása JÉZUS szentséges Szívének

„Felajánlom és átadom Uram JÉZUS KRISZTUS szentséges Szívének önmagamat és életemet minden tettemet, nehézségemet és szenvedésemet, minden szeretetemet és munkámat, hogy egész valóm és mindenem csak arra szolgáljon, hogy az Ő szentséges Szívét dicsőítse és szeresse.
Szilárd elhatározásom, hogy egészen az Övé legyek, mindent Iránta való szeretetből tegyek és mindenről lemondjak, ami nem tetszhet, vagy ellenállhat Neki.
Ezért Téged választalak szentséges szent Szív egész szeretetemnek, életem védőjének, üdvösségem biztonságának, gyengeségem és állhatatlanságom orvosságának és engesztelésnek életem minden bűnéért.
Ó szelíd és jóságos Szív! Légy menedékem halálom óráján! Légy megigazulásom ISTEN előtt és hárítsd el a büntetést, amelyet igazságos haragja szabna rám.
Ó szerető Szív, Beléd helyezem minden bizalmamat! Félek az én gyengeségemtől és gonoszságomtól, mert minden kitelik tőlem, – de a Te szeretetedtől mindent remélek. Töröld el bennem mindazt, ami nem tetszik Neked, vagy ellenáll Neked. Hassa át a Te tiszta szereteted olyan mélyen a szívemet, hogy soha el ne tudjalak felejteni, és soha ne legyek képes Tőled elválni.
Üdvözítőm, minden szeretetedre kérlek, írd be nevemet szentséges Szívedbe! Boldogságom és dicsőségem legyen a Te szolgálatodban élni és halni!

Amen

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!