Egyáltalán nem bosszankodom rajta, csalódásnak nevezném inkább. Ha találok egy belevaló szerkezetet, ritka kis darabja lesz a gyűjteményemnek. A Jantar karórám sincs sokkal szebb állapotban, de milyen ritka.
Arra gondoltam, abban biztam, hogy esetleg olyan werk lesz benne, mint a Szportyívnüjében, akár mp.stoppal. Egy export verziónál el tudtam volna képzelni ilyen összeállítást. Ugyanis a hátlap kiképzése mindenképpen magasabb szerkezetre utal, nem 2409-re.
Ez nekem biztos nem érte volna meg annyiért. Bár egy ritkább export verzióról van szó, de az állapota okán sajna nem főnyeremény. Igen, a szerkezet sem belevaló, de azért egy 2409-es Poljot werket tudsz szerezni bele, hogy legalább az autentikusságát illetően összeálljon.
Megjött a MOLOTOK-on vásárolt ritkaságom. Hááát ... ha már beharangoztam, nem sunnyogok el vele :-)
Az hagyján, hogy nem igaz rá a "valóságban sokkal szebb, mint a képeken" című vaterás szlogen, de még a szerkezete sem belevaló. De mindegy, most már az enyém.
És szeretem a nagy órákat -mint kiderült hordani is-,azért ,,ezeket-ilyeneket legalább annyira szeressem:
Balkezes :Jobbkezes :
Mindig kettő van rajtam :-) Csak hordható állapotban lévők jönnek velem, de én nem szeretem csak a polcon tartani őket. :-) Nem érdekel, hogy ,,csak,, 1000.- Ft a piaci értékük. Nekem tetszik, és a többi nem érdekel :-)
Egy kis külső segítséggel ( alkatrésszel) és hatalmas türelemmel ( legalább 3x szedtem darabokra)működik a Revlon.( Hát még ha világító festéket is kapna a mutató)
Ez egész pofás !! Én is vettem, hármat. Az volt a próba, ,,kell e bazinagyóra,, :-) És a két fiam is az olyat gyilkolja, szokatás van. A cucc fényes, nem röhögik ki miatta, és a sulya is megvan. És automata...szokják.. És ha eljön az ideje, megkapják az értékest is :-) Erre jók ezek a cuccok...sztem.
Egyszerűen nem törődtek vele, az a film nem törekedett hitelességre, csak szórakoztatásra. (Már eleve, Moszkva se Moszkva :) A filmben szereplő óra még csak nem is orosz, hanem svájci, bár távolról kicsit hasonlít Poljotra, ennyi a kellékesnek elég volt. És igazából még mechanikus vibrálással sem tud ébreszteni, nemhogy elektronikus csipogással.
Dészáz, köszi az infot! Csak azért kérdeztem, mert most készülök összeszedni egy külön kollekciót híres mozifilmekben szereplő órákból. Ezért fontos a beazonosítás. Persze nem az eredeti filmes kellékeket, csak ugyanolyan típusokat. A Kék Villám Casio AA85-öse már megvan :-) Az 1988-as Red Heat-ben a főszereplő orosz rendőr egy a Poljot 3017-esre hasonlító darabot visel, de az a film szerint, ha jól emlékszem (régen láttam) ébreszt is. Másrészt a 3017-esek ritkán, vagy egyáltalán nem készültek számozott számlappal, csak vonalbeosztással, a filmben pedig az előbbi látható. Lehet, hogy a forgatókönyvíró vagy a kellékes nem volt képben orosz óra ügyben, vagy más típusról van szó.