Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Hali! V40 nél ha nem hasznàlsz keverő szelepet bizony elő fordul a kàtrànyosodàs. Nem szalad ki belőle a làng, de mivel kuuva sok vìz van benne nem szabad nagyon leszükiteni az előre menő és visszatérő csonkokat,nekem a keverő szelep utàn leszűkitették 25-ösre a szìvatyú miatt és nem is lett jó.Ha le van szűkìtve nem tudja kiforgatni a szivatyú a kazànt és rotyog a rostély néha. Azóta àtalakìtottam a problémàs szakaszt 32 esre, szintén egy 32 es szìvatyúval, na most jó és kàtràny sincs. Nyitott rendszerem van, mert akkori gépkönyv nem engedte a zàrtat, de most màr engedik 1 bàrig.
Egy újságíró elvileg utána néz, szakértőket kérdez meg a témában, nem csak úgy hasraüt. Persze, elismerem, a mai világban jó szakértőt nagyon nehéz találni. Mondjuk úgy, ahhoz képest amiket az internetre, meg még a megyei lapokba - már ami maradt belőlük - okádnak, na ahhoz képest tényleg korrekt és jó cikk, de a minőségitől még messze van.
Hallottam, hogy régen a gőzmozdonyfűtők vizezték a szenet, hogy vegye fel szén a szénport. Annak viszont, hogy ez fűtőérték növelő lenne, erősen perpetuum mobile szaga van.
"Természetesen kondenzációs kazánból is rengeteg típusú, teljesítményű és márkájú van. Nagyon fontos, hogy a fogyasztásunknak megfelelő méretűt válasszunk, mert a túl nagy aránytalanul sokat fogyaszt, a túl kicsit viszont könnyen túlterhelhetjük, ezért hamarabb tönkremehet. Ha mégis nagyobbat veszünk, érdemes tudni, hogy minden gázkészülék teljesítménye 40 százalékáig leszabályozható. "
Neked is Aristonod van, tudjuk az 1:10-ben modulál.
Árnyalnám, szerintem itt egy picit elvesztette a fonalat:
"Ha maximális hatékonyságot akarunk elérni a kazánnal, érdemes azt is megnézni, mi adja le a hőt a lakásban: a régi radiátorok többnyire túlméretezettek, ezért ha van rá keret, érdemes padló-, illetve falfűtésre átállni."
Tehát ha minden adott a kondenzációs kazán üzeméhez, akkor pénz nem számít esetében dobjuk ki? :-)
Ja, és az rendben van szerinted, amit a padlóról ír? :-)
A padlófűtésről tudni kell, hogy bár kellemes érzetet biztosít, nem kifejezetten hatékony abból a szempontból, hogy a bevitt energia részben nem a helység, hanem a padlót alkotó közeg fűtésére fordítódik.
A gázkazán mellett favágó meg hát visz mindent. :-)
Üdv ! A hozzáértő kéményseprő szakik a szerelt kéményre esküsznek (1mm -es belső saválló cső),gyakorlatilag nulla a hibalehetőség bármely építettel szemben ,az viszont tény hogy esztétikusabbak az épített Schiedel és hasonszőrű társai kémények !:-)