Ez 4 óra 29 perc? K. sok. Igaz, a miénk csak 5 kg-os, de a pamut 95 °C, intenzív mosás + áztatás is csak 3:57, amiből az áztatás több mint 2 óra. Ha berak egy plusz öblítést, az is csak pár perccel több.
De, urak, ez most nem ugyanaz a téma, mint amikor a hölgynek habosak maradtak a ruhái? :-D
Végén ott is abban maradtunk (vagy csak én?), hogy használjon kevesebb mosószert.
Én is tudom, hogy víz nélkül nem lehet mosni, de 1 folyó szimering is szép dolgokra képes...
Úgy akartam mondani hogy az üveg ahogy beszűkül ami benyomódik a dobhoz annak az alsó szintjéig ereszti a vizet.
Az hogy akarsz-e növelni vízszintet azt te döntöd el én emeltem és tökéletes.
Letolod a tetejét ott van valamelyik sarokban a szintérzékelő a tetején (nekem) egy db állító műanyag csavarral. Csak úgy tudod belőni a szintet hogy telerakod a szokásos ruhával és úgy állítod üresen semmiképpen.
Ha beljebb csavarod a csavart (jobbforgással) emeled a szintet, ha balra csavarod akkor csökkented. Én úgy csináltam hogy megvártam míg feltölti vízzel és eláll a víz beeresztés akkor gyorsan becsavartam egy negyed-fél fordulatot és rögtön rátöltött ezt addig csináltam amíg nem tetszett az eredmény.
Túl sokat ne adj rá mert ezzel együtt emelkedik az öblítés szintje is ami túltölthet és leengedi az egészet.
Így 1/3-ig tölt mosáskor kb. félig öblítő vizet.
Mivel a súlyautomatika is működik ha üresen próbálsz vízszintet emelni mindig ugyanott fog megállni mintha nem csináltál volna semmit, és telerakott ruhával pedig túltölt.
Nekünk nincs belső kisebb üveg (külső sem, felültöltős), de elgondolkodom a dolgon.Nagy macera ez?
Valami szintérzékelőt feljebb kell tenni, vagy átállítani?
Egyelőre a zasszonyt átállítom, használjon valami másik programot!
Ja, az nem lehet, hogy a motyógép a sok eszével (6.érzék) kevés ruhát érez, és ezért túl kevés vizet enged? Ha beletennék egy kilós súlyt, javulna? (mosógolyó :-)
Meg kell emelni a víz szintet. Én ahogy hazahoztam a gépet már toltam is le a tetejét és megemeltem a vízszintet. Most mosáskor felmegy a víz a belső kisebb üveg aljáig azóta gyönyörűen mos.
Ez az ára a sok plusznak az "a" mögött... meg a leendő bőrrák. :-(
Gyakorlatilag vegyszerzubbonyban lehet éldegélni a fenenagy takarékosság mellett... közben gyátják a sok szemetet, tüzeljük a műanyagot, gumit, és döglünk bele egyebekbe. Miért pont a mosógép lenne a kivétel? :-((
Sajna számomra úgy tűnik, meghülyült a társadalom.:-(
"Ez ára a takarékosságnak?"----IGEN! Nem újdonság, a mai takarékos gépek mindent tudnak, de mosni elfelejtettek! :)
Kevesebb mosópor, kevesebb ruha, magasabb vízszint állítás, már ha van ilyen lehetőség. Ha közel van a zuhanykar azzal is lehet bele vizet tölteni! Én néha szoktam! :)
Valamikor tavaly vettünk a zállammal közösen egy Whirpool asszem 5560, már épp 6. érzékes.
Érdeklődtem is itt akkor (is), hogy mit is kéne venni. Na, most az van,m hogy a bolondja nem jól öblít, vagy nem is jól mos, mutatja nekem a zasszony, hogy mosószeres a ruha ( a fehér folt látszik a sötét darabokon) Eddig is felmerült a gyanú, de most lett egyértelmű. Természetesen akkor felmerül, hogy mivel mos, és hogyan?
Kérdésem, hogy mi lehet ennek az oka? Túl kevés vízzel mos, vagy szarul öblít? (nem volt túlpakolva, hogy egyben forogjon az egész) Ez ára a takarékosságnak?
Mikor legutóbb Samsungot csapágyaztam a tulaj, esztergályos mester, a hátam mögött állt míg szét szedtem a gépet. Majd azt mondta: "Nem hittem volna, hogy ez ekkora munka, így szét kell szedni! Már nem sokallom amit kért! És borravalót is kaptam, ami manapság nem divat! :)
A kivett csapágyakról, simmeringről olvasd le a számokat, lakhelyedet nem ismerem, de au Orczy-nak van webáruháza, el is küldik postán.
Segítségeteket kérném! Valaki cserélt-e már csapágyat Samsung WF0508NXVG tip. mosógépben? Milyen alkatrészből, mennyit és hol érdemes venni? Szerelésnél mekkora "szívásra" kell készülnöm? A segítséget előre is köszönöm!