A problém az, hogy a kül és a beltéri egység között 10 méter szintkülönbség és összesen 20méter csőhössz van. Az olajcsapdák megoldhatók az emelés közben.
A gép gyári adat szerint max 7,5 métert tud emelni és 15m a max csőhossz. (a kültérit máshova nem lehet rakni)
Akik nálam voltak és felmérték, azt mondták, hogy menni fog így.
Milyen esetleges hátrányaim lehetnék a túlcsövezésből?
Olvass bele ebee a lapba és okulj!Ez lenne életed legdrágább klímája,amit ennyi szakértelemmel felszerelsz.A klímaszerelés nem négy furat,kis cső és villany,oszt kész!Azt sem írod mekkora helységbe kell a gép.Ez egy viszonylag kis teljesítményű masina.Keress egy szakembert és vele egyeztess.Hidd el,nem véletlenül kerül annyiba a gép felszerelése.
Én egy érdekes dologra lennék kíváncsi. Láttam akcióban, hogy Dimarson 2,06kW-os klímát lehet kapni 37-ér ÁFÁval, és tetszene is, ha a beszerelés költsége nem kétszerezné meg a befektetés árát. Ezért kérnék valakit, aki már szerelt ilyen split klímát be, esetleg ez a foglalkozása, legyen szíves nekem pár szóval leírni az alapvető szerelési dolgokat, pl hogy melyiknek kell feljebb lennie, a kül-, vagy a beltéri egységnek, nem árt-e a kültérinek, ha sokat süti a nap, stb. Nem érdekel, ha elszáll a garancia, mert melegem van, és ez így tényleg nem valami nagy összeg érte.
Ha esetleg azt hiszitek, hogy a cégeteket károsítanátok meg anyagilag azzal, ha ezeket leírjátok nekem, akkor e-mail-ben küldhetnétek pár szót ezzel kapcsolatban, sőt az e-mail-nek jobban örülnék, mert azt biztos olvasom, de hogy ide mikor térek vissza... Amúgy minél hamarabb jó lenne tudnom, hogy megéri-e így is venni, mert 2 napon belül meg kéne rendelnem. Ezer hála annak, aki megszán egy e-mail-lel!
Kissé lemaradtam a topicban,elnézést,hogy csak most reagálok.Meg kell hogy kövesselek.Amit neked ajánlottam,azt én is megtettem,tehát tanulmányoztam a garancialevelet.Ebből az derül ki,hogy ha velük (velünk)szerelteted a gépet,akkor van 24 hónap garancia,ami tehát nem érinti a 12 hónapos jótállást.Ergo,12 hónapon belül jogosan követelheted a lamella cseréjét.Itt egyúttal felajánlom,hogy a garanciádtól függetlenül kicserélem a törött lamellát,természetesen díjtalanul.(na persze,ha nem Karakószörcsög,hanem budapesti vagy környéki címed van.Küldj egy email-t az elérhetőségeddel és egyeztethetünk egy időpontot.
Egyébként a mondanivalóddal teljesen egyetértek,de a felcimkézést nehezen viselem. A Flag egy csomó alvállakozót foglalkoztat,nyilván idő kell a kirostálásukhoz.(remélem valóban szelektálnak).Én egyáltalán nem védem a céget,de én is nekik (is)dolgozom és nem érzem magam a minősitésedre érdemesnek.
Soha nem adtam semmire "független szakértőként" választ,nem is értem ezt a megjegyzésed,de spongyát rá,nem érdemes ezeken vitatkozni,nem erre van a topic.
boomerhu
Ha stilusomat kioktatónak tartottad,elnézést kérek tőled,nem áll szándékomban bárkit is kioktatni,kizárólag klímaügyben szerettem volna néhány hozzászólást tenni,de valóban egy kissé elmásztunk a klímáktól.
Úgy látom itt csupa műszakilag nem analfabéta férfi fordul meg. Biztosan tudtok nekem segíteni.
Van két LG klímánk tavaly nyár óta. Igyekeztem korlátozni a használatát (nem szeretem a műhideget, nameg a működési költség sem mindegy).
A problémám, hogy ennek ellenére horribilis összegűre nőtt a villanyszámlánk (már tavaly, nemcsak az ÁFA emelés óta).
Ha be vannak kapcsolva, állandóan megy a motor, nem áll le, mint ahogy ígérte a beszerelő.
A kül és beltéri egységek közel vannak egymáshoz, azzal nem lehet baj.
Lehetséges, hogy a gondot az okozza, hogy a kültéri egységeket egymás mellé 90 fokos szögben állította be a terasz sarkába a szerelő? (Így persze a teraszt is használhatatlanná tette.)
szelestucat kedves
mikortól érdemes Téged úgy megkeresni, hogy az mán főszezonon kívülinek minősüljön? Szeretnék majd egy duál split klímát, no persze beszerelve...
Köci: 1 ember
Helló mindenki!Tegnap írtam,hogy letörött ismét 1 pöcök a vestel klimám lamellájáról.Kis fejvakarás után rájöttem a megoldásra.Lefűrészeltem a megmaradt csonkokat,majd egy kábelcsatorna U alakú profilját kettévágtam.Így kaptam egy L alakot.Ezt aztán a régiek helyére rögzítettem kicsi csavarokkal.Kívülről semmi nem látszik,mivel üreges a lamella.Ma fogom visszarakni.A meghajtott pöcköt is sikerült pótolnom egy tipli segítségével.Nem nagy meló,és 4000 ft-ot megspóroltam.Üdv:Tom
Őszintén szólva én a magam hibájából tanultam meg a különbséget a márkás és a gagyi között. Ha az embernek szüksége van valamire akkor vegye meg a márkásat, ha nincs rá pénze, akkor gyüjtögessen, vegye részletre stb., de ha a gagyit veszi meg, a márkásat akkor is meg kell vennie később (ha tényleg szükséges) csak akkor már tele lesz keserű tapasztalatokkal.
Amugy az 50 eft/év akkor igaz, ha értesz annyira a klimákhoz, hogy magad felszereld, mert a szerelők ugyanannyit számolnak fel a márkás és a noname klimák felszerelésénél is ....
Szóval én régebben jópár műszaki cikknél ráfaragtam a noname cuccra, minden esetben bebizonyosodott, hogy miért volt olyan olcsó .....
Nem akarok erről vitát nyitni. Biztos nem tudja ugyanazt, ugyanakkor 2 db ilyen megy hibamentesen a cégnél 2 éve, tehát pl. hideget csinál. Azt hiszem, a mai magyar átlagkeresetek mellé nem kívánhatod hogy mindenki 200-250 ezer forintot költsön egy klímára. De ha évente lecserélem, kb 50 ezer forint/év, ami 3 év alatt teszi csak ki a "márkás" klíma árát. És nem hiszem, hogy megbízhatóan szervíz nélkül egy bármilyen más márkás készülék bírná 3 évig, úgy hogy nem tartod karban újabb tízezrekért. Azt a felfogást amit Te képviselsz, nem osztom, sőt a saját szakmámban is vannak ilyen emberek, én inkább azt mondom, mindenki a saját lehetőségei szerint vegyen magának bármi, tudva annak esetleges hátrányait is.
Ha megnézted a kérdésemet, nem a klíma műszaki paramétereivel volt problémám, hanem a garanciális (gyári hiba esetén is) ügyintézéssel, hozzáállással. Ezen pedig nem segít ha fikázol egy-egy terméket. Ár-érték arányban azt hiszem semmi gond ezekkel a cuccokkal, csak a törvényes garanciát is normálisan kell intézni.
A hálónkban egy Frigidaire FSA 09PB5MB split beltéri dolgozik. Nagyszerűen, gyorsan lehűti a 13 m2-es szobát, nem is túl hangos, de 2-5 percenként egy kattanás hallatszik belőle (olyan mint ha egy kis ág eltörne). A swing nincs bekapcsolva, auto-n van a berendezés és természetesen nem ilyen sűrűn kapcsol a kompresszor (az különben is másik hang gondolom), mi lehet ez?
az a baj, hogy ez egy ruszki klíma, még az átkosból való. Jó nagy dög. :/ Elvétve még ltn belőle egy-kettőt. Mondjuk eddig nem volt vele semmi gond a hangját kivéve :)
A számomat, és egyéb elérhetőségünket megtalálod a www.pannonklima.hu lapon.
Várom hívásod. De, ha Te adsz számot szívesen felhívlak.
Kriptaszökevény
Abból a jelenségből, amit leírtál csak tippelni tudok. Mivel halványul a világítás, az azt jelenti, hogy megnő a kompresszor áramfelvétele. Ezek szerint erőlködik, majd megáll. Mivel igen hamar következik be, valamilyen dugulás is okozhatja. A kompresszor csak dolgozik, sűríti a gázt, de az nem párolog el, így egy két perc múlva már elhal a folyamat, megáll a gép. Persze ez csak egy elképzelés, ahhoz, hogy érdemben nyilatkozzak látnom kéne a szerkezetet.
Kondenzvíz azért nincs,mert nincs hűtés, tehát nincs kondenzáció.
Mi lehet az ablakklímámmal? Néhány napja megadta magát. Pontosabban működik de azt csinálja, hogy úgy tesz mintha hűtene de néhány perc - 1-2 - után el kezd rángatozni a kompresszor, majd nagy zajjal leáll de úgy, hogy még a világítás is elhalványul a szobában! :/ Kondenzvíz - ami régen "patakokban" folyt az elvezetőnyíláson keresztül - egy csepp sincs, a szoba felöli hűtőt egyáltalán nem érzem hidegnek -eddig jégverem volt - a befújt levegő is igen harvadt. Gyakorlatilag inkább csak szelet csinál, hideget nem. Sz'al mi a franc lett vele vajon?? Megdöglök! :P
..... vagy : a Flag által "garantált" klimatipusoktól vár túl sokat a vásárló. Nem tudhat ugyanazt egy 40-50 eft-os klima mint egy használható 120-150 eft klima (pl. hideget csinálni) ...
Kedves alexclassic!
Teljesen egyet értek tavaly nyár elején én is szívtam velük színtén Vestel klímával 3-at tettek fel mind a 3 szar volt az eleje is letört 1 hét alatt az előbb említett okok miatt! Állandó telefnoálgatás a flagnek ekkor meg akkor visszahívnak a szerelősrác aki tök korrekt volt azt mondta ő csak úgy nem cserélhet beltérit mert hogy mind a 3nak ez volt a baja kb 1 hónapi ügyvéddel fenyegetéssel majd egy ismerős ismerőse a fogyasztóvédelemnél felhívta őket az én panaszom alapján és érdekes másnap megjött a papír a szerelő srácnak, hogy leszerelhetí és a Flag vissza térít minden költségem, klíma+szerelési díj! Azóta bármit vezsek elkérem a gari jegyet s ha Flages megseveszem a gépet! Tényleg egy gusztustalan cég!
Az előbb elfelejtettem megkérdezni.Hogyan tudom kiszerelni ezt a lamellát anélkül,hogy a már megragasztott pöckök ne törjenek el?Nem várok a klímásra,ki tudja mikor ér rá.Az hogy milyen gáz van benne csak az ártalmatlanításnál számít?Ha jól tudom ebbe még régi típusút töltöttek.Üdv:Tom
Jó napot mindenkinek!Visszaolvastam egy kicsit,és látom,hogy más is hasonló problémával küzd:Vestel klímák lamellatörése.Áprilisban vásároltam egy ilyet a Bricostore-ban.Már felszereléskor kiderült,hogy az egyik csonk letörött.Aztán utána a kezemben maradt a középső is.No sebaj,szerelő rögtön elvitte,majd visszaragasztotta őket.Öröm-öröm!!Na de!Pár hete érdekes nyikorgást hallottam a belső egység felől.Megnéztem és láttam,hogy a motorra rakott pöcök gyakorlatilag eltűnt,széttörött.Felhívtam a zászló kft,és ott mondták hogy 3750 ft-ért elküldik.Érdemes rendelni ilyet?Lehet hogy az sem jobb.Van még 1 dolog.Kicsit drágállottam a szerelési költséget,ezért kerestem másik klimaszerelőt,aki rendelkezik zöld kártyával,és ilyen vállalkozása van.Le is pöcsételte a papírt.A flages csaj azt mondta,hogy nincs rá garancia.A Brico-ban viszont azt,hogy az 1év mindenképpen jár.Egyébként ők asszem 3-at adtak volna rá,ha a szerződött partnerrel csináltatjuk.Hogy is van ez?Üdc:Tom