Ilyen időben nem csinál senki semmit, csak én...
Hát, ha nincs más, akkor majd én kérdezek hülyeségeket.
Radiátorok: a falban bennvannak a csövek, 55 cm távolságban jönek ki belőle. Ezekre a csonkokra kellene radiátorokat venni. A kérdés a szokásos: milyet vegyek? Alut szerettem volna, de azt modják, a rézcsövekkel az problémás lehet. A hagyományos (ilyen sárga v. fehér, sok apró-pici lemezkével borított) meg nem tetszik. Olyasmi lenne jó külsőleg, mint az alu, de nem alu...
Tegnap másfél órát "beszélgettünk" Marika nénivel.
"Nászajándékba" kaptunk tőle még fél év "ingyen TV" használatot, aztán le fog minket könyörtelenül vágni róla.
Én szerinte egy nagyon huncut nőszemély vagyok, de Kandúr "órrán" látszik, hogy villanymérnők és csak vele tárgyal.
Ne mondjuk már, hogy az ő TV nézése felhallatszik a mi lakásunkba, viszont azt ő hallja, hogy mi közlekedünk a lakásban.....
Ha majd üvölteni fog a gyerek, akkor majd fel fog jönni szólni, hogy hagyja abba.
És hogy szerinte rokonom a mester, mivel olyan becsületesen dolgozott a lakáson és ahol laktunk a felújitás alatt az is rokonom, mert másképpen hogyan lakhattunk volna ott ,sőt, akitől vettük a lakást az is az én rokonom, mert különben ,hogyan örököltük volna.
Szóval lehet jelentekezni még a rokon listámra.
Arabella
Bocsika, félreértettetek, én nem bántottam Arabella cégét, sőt védeni akarom!
Én is azt mondom, hogy HA VALAKI ÉRT HOZZÁ, ez meg tudja különböztetni az igazit a kompatibilistől. Tudniillik az "olcsó márkás" kazán is éppúgy "kompatibilis", mint a noname CPU-val szerelt számítógép. Ha egy szakember benéz a borítás mögé, az látja a különbséget.
De csak akkor Hacsek Koma, ha valaki nem ért hozzá.
Ha az illető rákérdezne, hogy ez pontosan mit is takar, akkor nem azt hallaná, amit elözőleg gondolt.
De ugye ha valaki meghallja csak a nevet bármilyen kontextusban fel sem merül a további kérdés.
Ez a becsapás, nem a név.
Arabella
Hacsek! Ne cseszegessed Arabellát lécci, Téged is megvédtünk a Bertelsmann hőzöngésben, most Arabellát is megtámogatom.
A kompatibilitás ebben az esetben azt jelenti, hogy valamilyen szempontból azonos tulajdonságokkal bíró, csereszabatos. Leggyakrabban a számítógépek CPU-jára vonatkoztatják. Két CPU akkor csereszabatos, ha logikai felépítésük és gépi nyelvük azonos.
Arabella drága, az én szakmámban is a nagy védett nevekkel szok néha tele lenni a kalucsnim..... Láttam már celofánba csomagolt ócskavasat és ezüstöt zsírpapírban:-)))))
A Junkers az olyan kompak kategória. És akkor még a lélek szépségeiről nem beszéltünk, pl. Win2000béta3peccselve:-((((((((
No, akkor felvetek egy újabb problemát: Jóltájékozott Szomszéd, aki megjárta a német építőipart, azt mondja, hogy ottan a gipszkartont sohase rakják egy rétegben, mindig csak duplán. Most akkor szimplán szart sem ér (természetesen nálunk úgy van), vagy csak nem olyan lyó?
(Lehet, hogy elégedetlennek tűnök, pedig nem vagyok az egyáétalán, csak szeretk 10tán látni)
Az én szakmában a nagy nevek le vannak védve. A többiről meg mindenki tudja, hogy kb. mennyit várhat el. A Junkersről nem tudom, hogy mennyire "nagy név" a maga területén.
Arabella
Ehhez a témához mi kevesek vagyunk. Ehhez az kellene, hogy ez az egész ország becsületes alapon működjön!
Arabella drága! Pont a te szakmádban ez EGÉSZEN PONTOSAN UGYANÍGY működik. Tán nem?
Szerintem korrektebb lenne az ócsóbb termékeiket más néven forgalomba hozni, akinek kevés a pénze, úgyis azt veszi. De a Junkers az legyen jó, nem? Ezért nem értem a dolgot, de mindegy, remélem, amikor újat kell majd vennünk, lesz lóvénk valami 10tességesre.
Pont most tanácskozott a Társasházi Rámenősek Társasága a lépcsőházunkban, és állítólag a következő van: az ócsóbbik Junkers (természetesen nekünk ilyen van) az nem is az, hanem valami gagyi szar, amire rátették a Junkers emblémát, de ettől még nem lett jó, max. élettartama nem sok. Ellenben a drágábbik, alias igazi Junkers, az nagyon baró, évekig elműködget meghibásodás nélkül. Nem tom, mennyi ennek az igazságtartalma.
A Stiebel olcsóbb, mint a Junkersés családi tapasztalat alapján állítom, hogy jobb. a miénk 2 éve gyönyörűen mux, az egyik rokonomnál a 3 éves Junkershoz, már 2x hívtak mentőt:-)))))
Ezek félreértették a kisvállalkozási törvény megfelelő paragrafusát, mi szeint:
"A kisvállalkozásnak korrektnek kell lennie."
Miután ezt a szót melléknévként egyikük sem ismerte, azt hitték, főnév, és nagybetűvel kezdve tulajdonnév lesz belőle!
(bocsánat, most jövök a Magyarulezből...)