Keresés

Részletes keresés

Hacsek Creative Commons License 2000.01.28 0 0 3327
Arabella!
Mázas vagy mázatlan a padlólap?
Előzmény: Arabella (3326)
Arabella Creative Commons License 2000.01.28 0 0 3326
Ha lesz alaprajz, akkor majd elküldöm, de változott, azt előre mondom:)
Milyen izével lehet a járólapról eltávolítani az olajfestéket?
Jaj de jó, hogy jön a hétvége, lehet aludni és Marika néni sincs (lehet, hogy korházban van vagy........)
Arabella
juci Creative Commons License 2000.01.28 0 0 3325

Újabb fejezet a Tervezési Versenyben?

Télleg, Arabella, végül is likthóf nem lett, de a lakás alaprajza se változott meg? Ha igen, rajzot kérünk a Szokásos Helyre kitetetni.

Előzmény: Hacsek (3324)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.28 0 0 3324
Gorilka kedves!

Valahogy meg kell védenünk a szakma becsületét. Ha még csak vázlatterv szinten vagytok, akkor még semmi targédia!

Szerintem Tacsával vállaljuk, hogy ha elküldöd az ominózus elrontott alaprajzot, kitalálunk valamit!!

Előzmény: gorilka (3323)
gorilka Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3323
Sziasztok!
El vagyok keseredve! Talán idén fogunk építkezni, most terveztetjük a házat. Két és fél hónap alatt megszületett a "végleges" vázlatrajz és most derült ki, hogy ahova az építész gondolta, hogy berakja a kazánt, oda nem fér majd el.
Nem értem. Tudta előre, hogy mekkora házat fog tervezni, ő ajánlotta a nyílászáró méreteket és most valahova be kell rakni a kazánt, ami jé! nem fér el egy 60*60-as szekrényben?! Azt mondta, hogy majd felrakja a padlásra. Jó. Erre kiderül, hogy akkor enyhén nevetségesen fog kinézni a házunk a 2 méteres kéménnyel.
Ezt nem kellett volna előre tudnia?
Most várunk egy újabb megoldásra.
Bocsi, de ki vagyok akadva.
gorilka
bd Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3322
Kedves oreg medve!

Ne is engedd, hogy holmi vallalkozo az eddig jol szolgalo tetodet elkezdje javitani.
Volt szel, volt ho, volt eso az elmult honapokban. Ha kibirta, jo teto.
Majd, ha eszreveszel rajta hibakat, lehet ra keresni orvoslast.
De addig en se engednek az eddig jo szerkezetembe belepiszkalni, ki tudja miert.

bd

Előzmény: oregmedve (3320)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3321
Rettenet!
Ez nem így van. Az állószék teherhordó elem, a fogópár pedig merevítésre szolgál. Ez mondjuk a szokásos geometriai mértekből is kiderül, hiszen a fogópás általában colos deszka, aminek az inerciája húzás-nyomás felvételére elég, de hajlítónyomatékot nem bír. Ha tehát (neadjisten) egy székoszlop megdől, azt a fogópár meg nem fogná, hanem azonnal eltörne.
A fogópár statikai értelme az, hogy a szarufák találkozása a gerincnél nem sarokmerev kapcsolat, hanem csukló. Hogy ez a csukló ne mozdulhasson el a helyéről, ehhez kell a merevítés (ld. még andráskereszt).
Előzmény: Rettenet (3319)
oregmedve Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3320
Uraim!
Az én tetőmhöz ezek után élő ember nem nyúl! Áll már egy pár éve, nem dőlt el, és ha ilyen veszélyeket rejt, akkor csak a testemen keresztül. Én ugyan semmilyen széket nem láttam fent, de ki tudja...
Egyébként szép piros cserép van rajta (a környező házakén minden fakóbb). :-) A szél nem bolygatja, lehet, hogy csak szerencséje volt. Lehet, hogy le vannak szegezve.
Rettenet Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3319
Hát ez látod biztos. Valahogy nem a vadászterületem. Mindenesetre gondold el, hogy igazából maga az állószék váltja ki a fogópár funkcióját. Egy-két esettől eltekintve nem látom szükségét még fogópárt is alkalmazni. Persze ebből a fajtából nem is láttam túl sokat, hiszen már nem jellemző tetőépítésnél(legalábbis családiházaknál nem)
Előzmény: Hacsek (3318)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3318
Rettenet!
Nem láttál még állószékes tetőnél fogópárt? Elég kevés tetőn járhattál Bp. belvárosában! :))
Előzmény: Rettenet (3317)
Rettenet Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3317
ebben mind igazad van(bár én még nem láttam állószékes technikánál fogópárt alkalmazni, mert nem indokolt), de a jelenlegi esetben a pár egyik fele már megvan, tehát nem valószínű, hogy a másik felének a felkalapálása során bármi is változna, ami felborítaná az egyensúlyt.
Az viszont való igaz, hogy nem jó hűbelebalázs módjára barkácsolni.
Ja és még1. nemtom mennyi idős a tető, de ha eddig nem dőlt össze, akkor jó rá az esély, hogy ezután sem fog.
Előzmény: Hacsek (3316)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3316
Kedves Öregmedve (és Rettenet)!

A fogópárnál vigyázni kell a beavatkozással. A szelemen ki- és lehajlása miatt az utólag betett merevítés káros alakváltozást okozhat. A fogópár erőjátéka különbözőképpen működik üres és állószékes fedélszéknél.
Bocs ha ez így túlszakszerű, de a lényeg,hogy szakember véleménye nélkül NEM JÓ BARKÁCSOLNI.

Előzmény: oregmedve (3313)
Rettenet Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3315
pl sűrűn rendezzetek táncos bulikat, mikor csak úgy döng a padló a rokizó népektől és akkor majd meghúzza magát az öreglány. főleg ha találkozik egy-két illuminált emberrel is közben, akik táncba akarják vinni.
Előzmény: Arabella (3300)
Rettenet Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3314
Ártani biztos nem árt a "pár". Viszont ha fészkes hornyolással vannak a gerendák a talpszelemenhez rögzítve, akkor szerintem nem feltétlenül szükséges, megfogja az egyik is.
(a nyers fa meg úgyis csavarodik, úgyhogy azon semmiképpen nem segítene)
Előzmény: oregmedve (3313)
oregmedve Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3313
Kedves Rizo!

Köszönet, hát igen, ennyi eszem nekem is lehetett volna... Hiába, a kor.

Hál' Istennek, minden radiátor rövidebbre van méretezve, mint 140 cm, szóval akkor nem kell össze-vissza kötögetni őket. Hogy a vizesnek ezt hogy magyaráztam volna el, ha nem tudja...

Kedves Hacsek!
Naivitásért nekem nem kell a szomszédba menni. A héten egyik éjjel összetörték a családi járgányt, és én hülye még az avart is áttúrtam, hátha oda esett a cédula a névvel, telefonnal, biztositás számával... haha.

Kedves Arabella!
Ha ti laktok felül, akkor azért helyzeti előnyben vagytok :-). Szerintem csak keményen, mert az öregasszony a sarokba állít benneteket, és akkor még hazajárni se fogtok szeretni. Jobb, ha a mamóka egy kicsit tart tőletek, mintha szimpatikusnak tart, mert akkor az Istennek se fog törödni a ti nyugalmatokkal...

Egy iparos megnézte a házat, és igy szólt: felül a tetőnél valami fogópárnak kellene lenni (tán a szarufán?, ha van olyan), de sajnos a párnak csak egyik tagja van meg, a szarufa? egyik oldalán, és oda tenni kellene (a másik oldalra) még egyet, mindenhová. Tényleg igaz ez, vagy csak egy kis plusz melót akart szerezni? Bocsánat a tétova fogalmazásért, nem vagyok biztos benne, hogy jól értettem mindent, pedig mohón ittam a szaki minden szavát...

A másik dolog: a tetőszigetelést felülről nem kell ledeszkázni (a vízszintes részeken)? Most nincs. Ha le kell, akkor milyen deszkával kell?

Köszönet,
oregmedve

juci Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3312

Hajrá Arabella!

Vigyázz azért az öreglánnyal, maximális diplomácia!! Tudod, az ilyenek marhára ráérnek, és állandóan jár az agyuk... Vannak rokonai? Mármint ténylegesen :-)

Na, megnéztem, és csavarozva vannak a cserepeink!

Tegnapelőtt vettünk függönyt, gyönyörűségeset, tegnap meg lyól elszabtuk, mer a bolti alkalmazott nem merőlegesen tépte az anyagot, így sikeresen rövidebb lett az egyik oldal. Most aztán bűvészkedhetek mindenféle passzékkal.

Hacsek Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3311
Kedves öregmedve!

Ahhoz nemcsak nagyon gazdagnak, de elég naívnak is kell lenni, hogy ez a "majd én csak beköltözöm" működjön.
Legalábbis itt Magyarországon, 2000-ben.

Előzmény: oregmedve (3308)
rocher Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3310
Türelmünk, mint a tenger:-))))

petra

Előzmény: oregmedve (3308)
rizo Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3309
Oregmedve:
Matavnet online tudakozo: Vogel és Noot Kereskedelmi Kft., 1181 Budapest, Besence utca 8. , (1) 291 9433 itt biztosan tudnak valami kozelebbit mondani.
Azt tovabbra is allitom, hogy 140cm szelesseg utan illik keresztbe (pl. jobb fent-bal lent) kotni a radiatorokat. Sokkal gyorsabban melegszik. Mondjuk nekem 160cm alatti radi csak a 90 magasbol van: nincs keresztbe kotve, hideg is az ellenkezo oldal alja.
Rizo
oregmedve Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3308
Kedves Rizo!

Köszönet a tippekért! Vogel & Noot: tudnál egy forgalmazót említeni? (öregmedve, te telhetetlen)

A radiátorok helye ki van hagyva (úgy értem, nincs a cs-csonkok mellett ajtó vagy ilyesmi), méretezés van (úgy értem, van egy lista, hogy hová hány wattos, mekkora radiátor kell). A barkácsolás meg azért van, mert a házat háromnegyedkészen vettük. Én úgy szerettem volna eredetileg, hogy amikor a keritésen is megszáradt a lakk, az épitész felhív, hogy kedves öregmedve, lehet beköltözni! De hát a pénz... A legnehezebb az, hogy nem értek hozzá, de most minden után nekem kell szaladgálnom meg kitalálnom, illetve alkalmazkodnom a már meglévő dolgokhoz. Ezért veszem az átlagon felül igénybe a tisztelt nagytudású tasztaltársak segítségét és türelmét... :-)

Köszönet,
oregmedve

Előzmény: rizo (3303)
tl-x Creative Commons License 2000.01.27 0 0 3307
hi mindenkinek
jottem enis hulyesegeket kerdezni(mondjuk nekem nem az :-))
szoval:gondolkozom egy hazepitesen mert nincs szivem egy 20-30eves panelert kiadni 5millat.
videken pl.szekesfehervar mellett mibol lehetne kihozni egy 60-70negyzetmeteres kis hazikot?
foldszintesre gondoltam (nappali meg 2-3felszoba)
nem kene filler-re csk korulbelul mik az arak.
Előzmény: Hacsek (3306)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.26 0 0 3306
Na most már jó helyen vagy. Itt fognak válaszolni.
Előzmény: kzs644 (3305)
kzs644 Creative Commons License 2000.01.26 0 0 3305
sziasztok!

Kovácsoltvas kerítés készítéséhez keresek "lándzsahegyeket" (tetejére szögeket),
állítólag Miskolcon van egy gépi kovácsolo műhely ott lehet olcsón készítettni .

Ha készen tudtok valahol olcsón (100 ft/db alatt) vagy ha estleg tud valaki olcsó "falusi" kovácsot irjon.

Segitséget előre is köszönöm .

zsolti

rocher Creative Commons License 2000.01.26 0 0 3304
Na, má látom, hogy te nem leszel szülés után két nappal depi!

petra

Előzmény: Arabella (3302)
rizo Creative Commons License 2000.01.26 0 0 3303
OREGMEDVE!
Elkezdtem halkan megdobenni: jolertem, a csovek a mar a falban, a radiatorok meg sehol? Altalaban forditva szokott tortenni: radik a falon, a csovekkel meg odamegyunk.
Van mar meretezesed, hol-mekkora teljesitmenyu radi kell? Az 55 cm a ket kiallas kozti tavolsag, nade 140 cm szelesseg utan mar illik keresztbe kotni a radiatorokat.
Hacsek utan szabadon: a tervezore koltott penzzel sokat lehet am megsporolni...
Az alu radiatorokhoz a muanyag csovek is kivaloak. A rez-alu kombinacio valoban nem hosszueletu.
Ha a Dunaferr lemezradiatorok nem tetszenek nezd meg a Vogel & Noot lemezradikat (a rezcsovek a falban elegge leszukitik a valasztekot). Eleg szepek, de a Dunaferr meg olcso...
Legkozelebb, ha lehet, korabban kerdezzel, elegge barkacsolos mostmar. :(
Rizo
Arabella Creative Commons License 2000.01.26 0 0 3302
Mit megveszem!:)Örökölni fogom , á lá Marika néni felfogása szerint:) Azán mindenkinek levágom a kábelét, majd kiteszem a gyereket az ablakba, hogy mindenki hallja, hogy bömböl, mindenkit rokonommá fogadok, tetováltatok magamra egy villámjelet, hogy legyek én is jóember.
Szeretem ha tele vagyok tervekkel és pozitivan gondolkodom:))
Arabella
Előzmény: rocher (3301)
rocher Creative Commons License 2000.01.26 0 0 3301
Sejtem, ő volt otthon, Te voltál külföldön -típus. Akkor viszont rajta. Megvenni Marika néni lakását, neki keresni egy tanyát, hogy ott vidáman bőgesse a TV-t és a lichthochba csigalépcsőt szerelni! Munkára fel!

petra

Előzmény: Arabella (3300)
Arabella Creative Commons License 2000.01.26 0 0 3300
Hacsek!
Te valóban egy Mocsok vagy!:)
Petra!
Marika néni még nem ismeri az én körmeimet, amikor kiengedem. Otthon már egyszer a tesómmal "elköltöztettünk" egy alsólakót:)) aki tudod nem olyan volt mint mi!:)
Arabella megvédi azt, ami az ővé!!!
Előzmény: Hacsek (3299)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.26 0 0 3299
Arabella! Van egy megoldás: Telek-csere!
Juj, de mocsok vagy, Hacsek!
Előzmény: Arabella (3297)
rocher Creative Commons License 2000.01.26 0 0 3298
Hát akkor szerintem iszonyatosan rossz vásárt csináltatok. Fél év múlva szétáztatod az indexet vagy négykézláb rohangászol lakást cserélni.

A mi idióta szomszédaink is kibírhatatlanok, de mi nem tudunk lakást cserélni.

Őszinte részvétem, Neked is magunknak is, tudod, rossz szomszédság, török átok!

petra

Előzmény: Arabella (3297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!