Keresés

Részletes keresés

Daoldin Creative Commons License 2000.01.06 0 0 59
Szinház: Kevés az előadások száma? Erről igazán nem tudok, merek nyilatkozni, mindenestre elég sűrűn jártam a játékszínbe. Az sokkal hangulatosabb, barátságosabb, és ami a lényeg sokkal jobb darabokat játszanak.
Nagyon élveztem, csak mostanában nincs kivel elmennem :o((

D'aoldin

Előzmény: sheenard (50)
patriot Creative Commons License 2000.01.06 0 0 58
Csumbe!
Azzal teljesen egyetértek amit írtal. Egy dolog miatt érzem mégis úgy, hogy nem pörögnek eléggé az egyetemistáink: én Fehérvárra jártam főiskolára, Kandó kihelyezett tagozat, kb. 100 fő, + voltak a földmérők, ők is kb. ennyien, majd indult a Kodolányi. Voltunk összesen vagy 4-500-an, mégis egész jól belaktuk a várost (csináltunk "nyílt" bulikat pl. az uszodában, az országalmánál), bár tény, hogy egy kisebb közösség jobban összetart. Az is biztos, hogy mások a "mai fiatalok" mint pár éve. Nem jobbak vagy rosszabbak, egyszerűen mások.
A nyárral kapcsolatban: biztos sokan csak kényszerűségből járnak le a partra esténként. Csak kérdés, hogy vannak-é annyian, hogy érdemes lenne nekik rendszeres bulikat csinálni. Valljuk meg, 20 embernek nem érdemes egy helyet kinyitni.
Előzmény: Csumbe (52)
Pepin Creative Commons License 2000.01.06 0 0 57
Meg a zsíroskenyér...:-)
Előzmény: Csumbe (56)
Csumbe Creative Commons License 2000.01.06 0 0 56
Pepin: ugy hallottam, a Rozsat bezaratta nemreg az ANTSZ. Pedig ott volt a legolcsobb a csocso :)
Ace legyszi cafold meg, ha nem igaz :)
Csu
Előzmény: Pepin (55)
Pepin Creative Commons License 2000.01.06 0 0 55
Helló Balambér,

lehet, hogy mi ismerjük egymást, én '83-ban kezdtem, és azt hiszem, több időt töltöttem a KOl kocsmában (vendégként is, meg csaposként is) mint az előadásokon. Szerintem többet ért.:-)

Az AKO-s sztori igaz, de ez akkoriban benne volt a levegőben. Legalábbis abban a társaságban, ahol forogtam. Ha két ember összegerjedt, nem a hóra mentek ki, hanem kocsmaneveket soroltak fel. 60 alatt igen lenézték az embert...

Nálunk még játszott a nagymocsi is, de most nyáron, amikor arra nosztalgiáztam, már igencsak ki volt pukkadva.
A kismocsi még tartja magát, de azért ott is folyamatos a leépülés. Nekem anno az az időszak tetszett, amikor az a gárda vitte, akik később a Rózsabokrot. Apropó, az működik még?

Visszatérve a szórakozásra... szóval a fentebbiek alapján is látszik, hogy kb. ennyi.
'97-ben költöztünk el a környékről, és bár az emlékek szépek, de nem bántam meg, hogy eljöttünk.

Előzmény: srábelbalambér (25)
Csumbe Creative Commons License 2000.01.06 0 0 54
Ace :))

OFF
En is csak most neztem meg az imel cimed. :)
El meg a DC-s VIP kartyank, amit a pimpongon nyertunk? :)
ON
Csumbe

Előzmény: Daoldin (53)
Daoldin Creative Commons License 2000.01.06 0 0 53
Hali ace!
No igen, csak most néztem az email cimed, igy már mindent értek :o))
Akkor viszont pont a megfelelő emberrel beszélek.
A lényeg az, hogy Te sem feltételezted a többiekről, hogy tettek e valamit, pedig lehet, hogy próbálkoztak, próbálkoznak.
(Bocs, ha kicsit szétszórt leszek, vagy ilyesmi, de van egy kis macskajaj...)
Igen, elismerem te, ti elég sok mindent tettetek, hogy legyen valami Veszprémben, ezért csak gratula jár. Abban is igazad van, hogy másoknak is meg kell próbálniuk, de elég kis városunk van, és nem hiszem, hogy elég élettér van erre.
Én a magam szerény erőforrásaival, ha csak tehettem csináltam valamit, bár ennek nem sok látszatja volt. Mindazonáltal már tényleg elegem volt elég sok mindenben, ezért volt a Veszprém-ellenes kirohanásom. Ti ilyen szempontból előnyös helyzetben voltatok, mert ha jól tudom elég sok ember dolgozott együtt a dolgokon.
Tényleg, nyáron miért zárjátok be a Fintort?
Azért mert mindenki a partra megy? Nem lehet, hogy, részben, ezért is ? :o))
Én például csak ritkán mennék le este a Balcsira, ha tudnám, hogy Veszprémben is szórakozhatok, és jó pár haverom is igy van ezzel.

D'aoldin
Ui: ötlet, stb. témában nemsokára megy egy mail :o)

Előzmény: ace (51)
Csumbe Creative Commons License 2000.01.06 0 0 52
patriot:

Hogy most mit csinalnak az egyemistak, azt nem tudom. Tavaly ilyenkor meg buliztak ezerrel :) Egyebkent meg embere valogatja. Van olyan, aki tanul (?), vannak, akik otthon ulnek, es hetvegenkent hazajarnak, es vannak olyanok is, akik megprobaljak elvezni az egyetemista eletet, es eljarnak bulizni is. Namost nem ez az utobbi a gyakori fajta, mert eleg sokan azt gondoljak (valami igazsaguk van...), hogy ha mar egyetemista az ember, akkor tanuljon... Es akik bulizosabbak, azok sem mehetnek azert minden este, mert azert lassuk be, hogy az egy kicsit draga lenne, es nem mindenki engedheti meg maganak. Masreszt meg azert neha tanulni is kell IMHO :)

Csumbe

Előzmény: patriot (49)
ace Creative Commons License 2000.01.05 0 0 51

Szia Daoldin!

Hidd el megpróbáltam, és folyamatosan próbálom is. Pont ezért bosszant az, amikór más csak nézi amint egy-két hülye ugrál és ha elb....a akkor szar volt a buli, a hely stb, ha meg bejön az amit elgondolt akkor egy hülye g..i, aki szarrá keresi magát a szerencsétlen egyetemistákon vagy a szórakozni vágyó Veszprémieken.

Ahogy néztem a Topikban szereplők között többen is vannak akik már vagy hét éve nyomják több kevesebb sikerrel csak azért, hogy ne legyen téma a világhálón, hogy milyen szar város ez a Veszprém

Nem haza fele akarok beszélni, de ami az elmúlt 6-7 évben tőrtént ebben a városban abban a
kultúrkörben amelyről most szó van, abban nyakig benne voltunk. Nem kéne más ide csak legalább még két olyan csoportosulás mint a mienk volt annak idején. Most tudom, nagyképű vagyok. Pedig nem. Büszke viszont igen arra, hogy mi legalább megpróbáltuk. Tudom azt is, hogy közben korcsosultunk, másképp látunk dolgokat, más lett a fontos.

Ha valakinek valóban vannak építő jellegű ötletei, kritikái azokat viszont nagyon megköszönném, és szívesen megvitatom vele személyesen is.

ace

Előzmény: Daoldin (48)
sheenard Creative Commons License 2000.01.05 0 0 50
Való igaz, aki unatkozik csináljon bulit! Bár még mindig tartom, hogy ahhoz képest, mekkora városka is Veszprém, nem kell sajnáltatni magunkat.

Apropó fiúk-lányok. Kocsmákról elég jól eldumáltatok, de még senki nem panaszkodott, hogy milyen kevés a színházi előadások száma!

patriot Creative Commons License 2000.01.05 0 0 49
Ha sejtésem nem csal, akkor 'ace' elég sokat tett azért, hogy legyen 'élet' ebben a varosban. Azt hiszem, valamilyen szinten mindenki tehet azért, hogy pezsgőbb legyen az élet Vp-ben, ha máshogy nem, legalább a "lustább" barátait is elcsalja egy-egy bulira. S itt újra felmerül bennem a kérdés, hátha tud rá válaszolni valaki: mit cinálnak az egyetemisták esténként.
Ami a DC-s bulikat illeti, ha jól tudom, nyitni fognak a város felé!
Előzmény: Daoldin (48)
Daoldin Creative Commons License 2000.01.05 0 0 48
Ace: aham... ha adsz indulótőkét, kamat nélkül, én szivesen nyitok kocsmát, sőt. Aztán majd jól megmutatom...
Bizonyos fokig igazad van, de ha valami nem tetszik, akkor az ember előbb szól, hátha történik valami. Aztán ha ekkor se változik semmi, és van benne akarat, tenni vágyás, vannak kapcsolatai, ötletei, és még sorolhatnám elég hosszan, akkor maga is tesz valamit.
Szóval te se mondd azt másoknak, hogy ne pofázzanak hanem tegyenek valamit, amig magad nem tetted meg ugyanezt.
Nem ismerlek, szóval szólj ha tévednék :o))

D'aoldin

Előzmény: ace (43)
Xikita Creative Commons License 2000.01.05 0 0 47
Azt hittem már minden szlenget ismerek, de aztán mégis. Köszi a javítást.
Előzmény: Csumbe (46)
Csumbe Creative Commons License 2000.01.05 0 0 46
penyes = penzes
bocs
Előzmény: Csumbe (44)
Xikita Creative Commons License 2000.01.05 0 0 45
ace!

Kíváncsivá tettél, azt gondolom nem csak engem.

Előzmény: ace (43)
Csumbe Creative Commons License 2000.01.05 0 0 44
Szerintem a penyes korlat nem azert van, hogy azokat szurjek ki, akik masnap tanulnak/dolgoznak... inkabb ellenkezoleg. Sajnos igy sem igazan sikerult, mert neha olyanok is voltak a bulikban, akik max. az egyetem body building termebe jartak... :)

Csumbe

Előzmény: Daoldin (41)
ace Creative Commons License 2000.01.04 0 0 43

Szia Mindenki!

Sajnos nincs most sok időm rátok, de igérem hamarosan jelentkezem. A téma örömteli, a hozzászólásokat illetően vitára kényszerülök.

Előljáróban annyit; kritizálni, fuldokló városnak titulálni nem kunszt. Lehet bizonyítani, jobbá tenni, koncerteket szervezni, nyári életet teremteni, "alkotni". Lehet kocsmát nyitni ahol
"majd én megmutatom".

Más: szeretném kérni, hogy ha lehet támasszák már alá más városok programjaival a Veszprémet szapulók a nemtetszéseiket.

Nem vitatom lehetne sokkal jobb, de tapasztalatból mondom kevés város dicsekedhet színesebb programkínálattal Veszprémnél.

Késöbb sokkal bővebben ha érdekel valakit,

ace

Előzmény: patriot (42)
patriot Creative Commons License 2000.01.04 0 0 42
trigyike

Érdemes kipróbálni a DrinkTracyt (elég alacsony az átlagéletkor) + a Münchausent (néha még élő zene is van).

Daoldin Creative Commons License 2000.01.04 0 0 41
Figyu, én csak azt akartam mondani, hogy az átlag veszprémi fiatal vagy suliban van (egy másik városban), vagy másnap tanulnia/dolgoznia kell. Azaz, egy egyetemi rendezvényre elég kevesen tudnak elmenni hétköznap. Őket aztán tök felesleges még a pénzzel is távoltartani.
A DC-t azt megértem, oda nem is akarok menni :o)

D'aoldin

Előzmény: Csumbe (40)
Csumbe Creative Commons License 2000.01.04 0 0 40
Hello!

Jol latom, hogy a Grand Canyont kihagytatok?
Egyebkent en is oda jartam egyetemre, es azt kell hogy mondjam, nagyon szerettem ott elni.
Igaz, ami igaz, a szel mindig fuj, van is egy mondas, hogy Veszpremben vagy fuj a szel, vagy harangoznak...
Szoval en nem igazan ereztem ugy, hogy az egyetem kirekeszti a varost... A DC-be szerintem gyakorlati okok miatt nem engedik be a varosiakat (bar tenyleg nem nagyon nezik, hogy milyen diakkal mesz be, csak diak legyen). Egyreszt azert, mert az egyemistak sem fernek be egy-egy jobb buli alkalmaval (540 fo letszamkorlat elvileg).
A masik okot most nem nagyon akarom ecsetelni.
Az aulas rendezvenyeket meg ugy lehet felfogni, hogy klubtagoknak 200, nem klubtagoknak 600 :)))

Szoljatok, ha tul elfogult voltam...

Csumbe

FotexZoli Creative Commons License 2000.01.04 0 0 39
nem kell nézni a csapost, csak igyatok
Előzmény: trigyike (37)
trigyike Creative Commons License 2000.01.04 0 0 38
Hoppá valamit elrontottam... Bocsika
Előzmény: trigyike (37)
trigyike Creative Commons License 2000.01.04 0 0 37
Na ez az amire kíváncsi lennék, mármint hogy mi az amivel elrontottad a dolgokat ...
Másrészt egy haverom lement (metróba) és azt mesélte, hogy a két csapos úgy néztek ki, hogy egy sör után nem mert maradni... Egyébként nem ismeri őket valaki? (Hátha normális emberek...)
Előzmény: Daoldin (34)
trigyike Creative Commons License 2000.01.04 0 0 36
Na ez az amire kíváncsi lennék, mármint hogy mi az amivel elrontottad a dolgokat ...
Másrészt egy haverom lement (metróba) és azt mesélte, hogy a két csapos úgy néztek ki, hogy egy sör után nem mert maradni... Egyébként nem ismeri őket valaki? (Hánormális emberek...)
Előzmény: Daoldin (34)
trigyike Creative Commons License 2000.01.04 0 0 35
Na ez az amire kíváncsi lennék, mármint hogy mi az amivel elrontottad a dolgokat ...
Másrészt egy haverom lement (metróba) és azt mesélte, hogy a két csapos úgy néztek ki, hogy egy sör után nem mert maradni...
Előzmény: Daoldin (34)
Daoldin Creative Commons License 2000.01.04 0 0 34
A Dc-be elvileg csak egyetemisták mehetnek, de tök mind1, hogy milyen diákkal mész, nem nézik olyan tüzetesen. Ja, a nevikinél van, a stadion mellett.
A Metróba tényleg elég érdekes arcok járnak, de ha nem csinálsz balhét akkor nincs gond (ezen rontottam el én is :O( ).
A szórakozóhelyek - hát ez attól függ, hogy hogy milyen tipusú zenét kedvelsz...

D'aoldin

Előzmény: trigyike (32)
FotexZoli Creative Commons License 2000.01.04 0 0 33
a metró, hát rég jártam lent, eléggé lepusztult volt mindig, de azért nem kell féltened az életed

csak ismételni tudom önmagam.....ha kulturáltan, tiszta környezetben akartok kocsmázni, kártya, stb......akkor a dózsavárosi pinceborozót ajánlom

Előzmény: trigyike (32)
trigyike Creative Commons License 2000.01.04 0 0 32
Szeva!

Én új vagyok Vp- ben és jó lenne ha segítenétek néhány ötlettel, a szórakozóhelyek terén. Lenne néhány kérdésem: Hol az a DC? Be lehet menni diák nélkül is? Jó hely a Metró? Én azt hallottam hogy oda csak gengszterek járnak és a tulaj meg a csapos is az, meg hogy könnyen megvernek? Tényleg ilyen durva? Thx mindenkinek!

Daoldin Creative Commons License 2000.01.04 0 0 31
Az egyetem tényleg nagyon elzárkozik a várostól kivéve ha kérniük kell valamit...
Elég szar, hogy a DC-be nehéz bejutni (mondjuk én nem is akarok), meg a különböző koncertekre. Pedig ezekre nem sok helyi arc látogatna el, lévén, hogy hétközben mással vannak elfoglalva, és csak az egyetemisták érnek rá bulizni...:o)
Szóval ha az aulában van egy koncert, akkor ne az legyen, hogy egyetemistáknak 200, külsösöknek meg 600.

D'aoldin

sheenard Creative Commons License 2000.01.04 0 0 30
Most őszintén: kivel kéne keverednie az egyetemistáknak?
Előzmény: patriot (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!