Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Hmmm! Sólyomszem az sólyomszem! (Én fele távról sem látnám a lőlapot! :-) Jó távcsővel? Szerintem 40 mm alatt lenne a szóráskép, fekve, 5 sör és pálesz után is! :-DDD
A teljes korrektség kedvéért:a lőlap típusa:fénymásolt,de szabvány verseny lőlap 50 m-es kispuskás lövészethez.(összehasonlítás végett:a külső kör szinte akkora,mint a 10 m-es légpisztolyos versenylőlap)
Bár nem 100 m,"csak"50,és nem "alatt",hanem épphogy,de"fölött"amúgy a többi stimmel!:-)))Fegyver:FWB 600-602 kombi,lövedék:JSB/piros/4,51-es,póz:szabályos kispuskás fekvő,elkövetők:3 sporttárs,aki kispuskával versenyez.Irányzék típusa:gyári 602-es diopter.A lőlapban érdemes a felső,kör alakú szórásképre koncentrálni,amit már a belövés után produkált az egyik sporttárs a "precíziós műszer"-emmel.A lőtér két oldalról jól zárt,szél nem igazán lengette a füvet,a dioptert viszont a végállásba kellet csavarni/86 klikk a 10 m-hez képest/,hogy egyáltalán a lőlapot eltalálják.A próba után komolyan elgondolkodtam azon,mit tudnának a srácok egy rendes távcsővel a diopter helyett ugyan ezen a távon lőni????
40-50 méteren is lehet nagyon nehéz célpont. Szvsz vadászaton kívül a 100 méteres "hasznos lőtávnak" nem nagyon van értelme légfegyvernél és mint ahogy az itteni telkek méreteiről szó is volt, ha 25 J-al eltéved egy lövedék, az már okozhat komoly bajt.
Én brahiból kipróbáltam az FWB 300S-el. Alaposan letámasztva sem volt valami nagy élmény.
Nem nagyon láttam, hogy hová megy a lövedék és a végén már olyan nagy rátartással kellett céloznom, hogy magát a célt már nem láttam a távcsőben, csak viszonyítottam hozzá. Úgy 50-60 próbálkozás után már eljutottam odáig, hogy minden 5. lövésre megvolt az A4-es kartonlap. Na, ennyi sétálgatást a lőállásból a cél felé, nem kívánok senkinek.:-))) Persze csak addig mentem minden lövés után ellenőrizni, míg a távcsövön keresztül biztosan nem láttam, hogy volt-e találat, vagy sem.
El is döntöttem, hogy max. 50 méter ezentúl, legyen bármilyen nagy is a cél, amire lőni fogok.
Oh, ez nem is olyan hülye kérdés! Fiatal, zsenge-nyegle koromban a házunktól lévő (azóta lebontott) üzem hullám alu. tetejét lövöldöztem csendes téli estéken. :-D A távolság cirka 90-100 volt.
(Na persze úgy tarackosan, felső szögcsoportban.)
Ezen a távon 7.5 Julissal nem elképzelhetetlen a 300 négyzetméter nagyságú cél! Ekkora volt kb. az alutető. :-DDD
Nem tartom valószínűnek ezt a próbát, mivel a kertvégi hobbi légfegyver felhasználóknak nem igen áll rendelkezésre ekkora táv. Ami miatt még kicsi az esélye, hogy ekkora távolságnál, ami ráadásul gyaníthatóan szabadban van (nem szélmentes) igencsak megnövekszik a szórás. Élvezhetetlen az atrakció. Nyers adatokkal, 100m-re a 7,56J-os fegyverből kilőtt lövedék 0,02 BC esetén 0,83 sec alatt ér el, és a teljesítménye 2,2J alá csökken 92 m/s-re.
Baromkodásból lehet hogy egyszer kipróbálom... :-)
Van itt olyan bátor merész vakmerő(bár utóbbit lehet nem kellett volna valaki miatt:D),aki próbálkozott 7,5j alatt fegyverrel 100méteres távon? Vagy ez a táv ezen a teljesítményem már lehetetlen?Nem kérek fikázást mert ezt abszolút de komolyan kérdezem.
Apám! Ha majd elmegy a szaglásom is, csak akkor jön a többi "kiélesedni" kénytelen érzékszerv! :-DDD De nehogy már jobb legyen neki, mint nekem...! ;-D
Olyat Én teljesen józanul is gyakran csinálok. Nincs türelmem a kalsszikus célzási procedúrát végigcsinálni, ha csak úgy lövöldözök, márpedig csak úgy szoktam.
Max. akkor vagyok figyelmesebb, ha távcsövet, vagy valamilyen célzóeszközt próbálok belőni és azt is valamilyen állványról.:-)