Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.12 -1 1 9769

Azért ha utána jársz és már tudod és nem mástól kell kérdezgetned ...

engem érdekel ... írd le majd.

Előzmény: Törölt nick (9768)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.12 -1 0 9768

"az újságírókat csak a kattintás érdekli, és lassan a tudósokat is"

 

Csak nehogy ők is bekattanjanak. :D

 

Lassan ideje elbúcsúznom tőletek, mert az aktív génekre vonatkozó kérdésemet itt senki nem tudja megválaszolni.

Adios muchachos!

Előzmény: 12 voltos (9760)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.12 0 0 9767

Az igazi persze az lenne, ha a gazdaszervezet módosulása öröklődne is. :o)

Előzmény: MemetikaTan (9762)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.12 0 0 9766

az omikron koronavírus-variáns legalább mutációinak egy kis részét az egyszerű náthavírustól szerezhette

 

Véletlenül jött létre ugyanolyan szekvencia? Vagy pedig plagizálta?

Zeneszerzőknél is megesik, hogy a dallam egyik-másik részlete hasonlít egy másik zeneszerző korábbi művéhez. Lehet ilyesmit csinálni tudatosan is. De persze egy zeneszerző sem ismerheti az összes többi zeneszerző összes korábbi művét. És bár a lehetséges dallam variációk száma óriási, de mégis véges. Egy gén megfeleltethető a zenei mondatnak.

Nagyon érdekes lenne a genetikailag kódolt szekvenciákat valami hangszeren lejátszani...

Előzmény: Pacemaker (9763)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.12 0 0 9765

Mondd már meg ezeknek az elkelkámpicsorodottaknak, hogy a DNS másolása nem úgy történik, mint amikor az ősember berakja a videókazettát és egyszerre lemásolja az egész filmet az elejétől a végéig. Először a szálat lefejtik az enzimek, darabokra vágják, és az egyes szakaszok másolása külön-külön zajlik. Na persze annyi hasonlóság van, hogy a szakaszok között is vannak reklámok, de ezek többnyire nem generálnak fehérjét. ;)

 

Továbbra is azt próbálom megérteni, hogy melyek az aktív szakaszok. Nyilván azok, amelyek alapján az osztódó sejt fehérjéket hoz létre. Úgy tűnik, hogy ez nem közvetlenül a DNS-ben van lekódolva. Mintha az osztódó sejt döntené el,  hogy melyik szakaszokat használja fel. Hmmm?

Előzmény: A teremburáját (9738)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.12 -1 1 9764

Na látod tudsz te értelmeset is írni.

 

Mert ez borzadály volt és illene elismerned, hogy ökörséget írtál:

 

Pacemaker (9660)

 

9972 -ben tárom fel miért

Előzmény: Pacemaker (9763)
Pacemaker Creative Commons License 2021.12.12 -2 1 9763
Az omikronban pont olyan mutacio van amihez hasonló szekvencia már beepult a genomba.


https://24.hu/tudomany/2021/12/07/koronavirus-covid-19-natha-omikron/

"A Reuters cikke szerint az omikron koronavírus-variáns legalább mutációinak egy kis részét az egyszerű náthavírustól szerezhette. Ez a genetikai szekvencia nem jelenik meg az új típusú koronavírus, azaz a SARS-CoV-2 egyetlen korábbi változatában sem, de jelen van sok más vírusban (beleértve a megfázást okozó vírusokat), illetve az emberi genomban is."
Előzmény: MemetikaTan (9759)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.12 0 1 9762

"Szintén van itt még egy fontos előny. Amíg az oltások, valamint az olyan antivirális Covid-gyógyszerek, mint például a Remdesivir precízen, finoman rá vannak szabva az aktuálisan elterjedt vírusvariánsra, ezzel szemben a fluoxetin típusú gyógyszerek inkább a gazdaszervezet módosításával fejtik ki hatásukat, vagyis megnehezítik, hogy a gazdaszervezetben a vírus hatékonyan tudjon szaporodni. Emiatt aztán nagyon kicsi az esélye egy fluoxetin-rezisztens vírus kialakulásának, azaz annak, hogy a vírus olyan variánst képezzen, amely ellen a fluoxetin típusú szer már nem hatékony."

Előzmény: MemetikaTan (9761)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.12 0 1 9761

"Tavasszal csupán a pszichiátriában legmegszokottabb, 20 milligrammos dózist kapták a betegek. Így egyelőre megválaszolásra váró kérdés, mi történik akkor, ha valaki 40 vagy akár 60 milligrammot kap. A fluoxetin úgynevezett dózistartománya 80 milligrammig terjed. Nincs kizárva, hogy a 20 milligrammot emelve, a most harmadára csökkent halálozás még alacsonyabb szintre vihető. Akár ötödére, hatodára, tizedére? Meg kell vizsgálni. Most csupán annyit állíthatunk, hogy az eddigi legerősebbnek tűnő gyógyszert találtuk meg a Covid ellen, méghozzá az adott gyógyszer relatíve kicsi adagja mellett."

 

Egy magyar kutatás is bizonyítja, hogy az antidepresszánsok segíthetnek a Covid ellen

12 voltos Creative Commons License 2021.12.12 0 3 9760

az újságírókat csak a kattintás érdekli, és lassan a tudósokat is

Előzmény: Törölt nick (9755)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.12 -1 0 9759

Hosszú és evolúciós távlatokban biztosan valami olyasmi történik, amit Boldogkői az előadásaiban régebben pedzegetett. Beépül a "vírus" kódja részben, vagy egészben az emberi gemomba. Ha már valamilyen régebbi formában - korábbi mutációban - nincs ott egyeseknél jelenleg is.

Előzmény: Törölt nick (9758)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.12 0 2 9758

Ha kipusztul az omikron, visszajön a delta? Vagy legalább a Kudlik Julika? ;)

Előzmény: MemetikaTan (9756)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.12 -1 0 9757

Ő írta, tőle kérdezd:

 

https://index.hu/szerzo/kiss_daniel

 

 

 

 

Előzmény: JimmyQ (9753)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.12 -1 1 9756

Karikóról szóló hírek is paradoxak, mint az oltás hatékonyságáról is. Valóban jól látod.

 

Karikóról az egyik cikkben még azt írják, amit te is idézel, a másikban meg már azt, hogy készítik az omikron elleni oltást mert az lesz a jó ... hallelujahhh.

 

Igen az oltások hatékonysága "három hónap után zéró és 37 % "  is eléggé önkapanyéllel való nemi-szerven való ütés  mesterséges immunizáció gyártóknak.

 

Ahogyan nevezik "oltástálib"  B.ZS. is tiszta önellentmondás 8 évvel ezelőtti önmagához képest, de sokszor egy évvel ezelőtti dolgaihoz képest is.

 

Nem nagyon lehet ezeket feloldani, mert elméletileg vannak feloldható és csak látszólagos önellentmondások is a logikában.

Előzmény: Törölt nick (9755)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.12 -2 3 9755

Komolyan azért a masszív idiotizmusnak legyen már határa valahol. Aki esetleg hiperventillál a covid hírek között, nyugodjon le 5 percre, és próbálja már kicsit használnia az agyát gondolkodásra is.

 

https://www.theguardian.com/world/2021/dec/04/who-says-no-deaths-reported-from-omicron-yet-as-covid-variant-spreads

 

A WHO dec.4-i állapota szerint már 38 országban kimutatták az omikront, de még egyetlen esetről sem tudnak ami halállal végződött volna. A tünetek pedig többnyire az influenzánál is gyengébbek, fáradtságot okoz többnyire, kb. ennyi a veszélye. Karikó Katalin is megemlítette hogy az omikron hozhatja el a megoldást a járvány végére, ez megoldaná végre a problémát ha elterjedne, és sok ember életét mentené meg ha az omikront kapná el előszőr, nem a deltát.

 

https://news.sky.com/story/covid-another-633-omicron-cases-found-in-the-uk-in-biggest-daily-jump-of-the-variant-12492879

 

Tegnapi hír hogy csak angliában már közel 2000 omikron fertőzött van, de EGYETLEN ESETBEN sem történt még haláleset emiatt, és KÓRHÁZBA SEM került senki miatta.

Ugyanebben a cikkben említik hogy angliában 25000-75000 halálesetet okozhat a "szakértők" szerint az omikron, úgy hogy még kórházba sem került egyetlen ember sem emiatt. Mi a fasz? Ezt tényleg leírták egy cikken belül?

 

Mindig azt hiszem hogy az idiótaságnak van azért van ahol határa, de Einsteinnek volt igaza, két dolog végtelen a világban, az univerzum és az emberi hülyeség.

 

És f**szom az országokat kezdik bezárni az omikron miatt, komolyan valami állatkerbe érzem magam, sőt egyenesen ijesztőnek tartom, erre már a hisztéria sem magyarázat. Abban bízom hogy csak álmodom ezeket a híreket, mert valóságnak durva lenne.

Előzmény: Cleaning Cloths (9752)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.12 -1 2 9754

"Ha a kettő közül egyik nem állna fenn, nem halna meg a beteg."

Nem igaz.

Tudjuk, hogy elég sokan meghaltak covidban bármi alapbetegség nélkül is, hogy most csak Kóbor Jánost említsem.

 

A hivatalos statisztikákból 10% alapbetegség nélküli halott, 90% alapbetegséggel, ha ezt nagyon vitatod, keress olyan napokat ahol ez a szám legalább 20% és 80%, jó keresgélést. A kórházakban fekvők száma is hasonló arányú, értem én hogy kimondhatatlan számodra hogy az alapbetegségnek súlyos szerepe van a történetben.

 

Kóbor János megosztotta veled a kórlapját? Mindenki mondhatja magáról hogy makk egészséges, sőt még annak is látszódhat. De még ha Kóbor János olyan egészséges volt mint egy 20 éves, akkor sem elég ütős példa hogy sokan meghalnak alapbetegség nélkül, és írtál egy példát, aznap meghalt még 230 másik beteg kb. Elég gyenge érv.

 

Amikor pedig sorolom hogy mik a nagyobb problémák, illetve kik a hisztéria áldozatai, az szerinted csak vízió.

 

Szerinted vízió a globális klímaváltozás, elolvastál egyetlen hírt, kutatást az elmúlt 50 évben a témáról? Egyáltalán a föld bolygón élsz? Már ebben sem vagyok biztos.

Ha követnéd a híreket, évek óta téma hogy fokozatosan fegyverkeznek fel az országok, mai hír hogy Szerbiában visszahozzák a kötelező sorkatonaságot, és Putyin hadserege 250 ezres létszámmal várakozik az Ukrán határon, bármelyik víziómról szivesen vitázok, de ez már nem a fórum témája.

 

De nagyon kényelmes módját választod a vitának mindig, ha valamivel nem értesz egyet az csak az én vízióm, ennyi az érved. Ha én nem értek egyet valamivel, azt hosszan kifejtem hogy miért nem.

Figyelj, nem vagyunk egy szinten vitakultúrában, azt gyanítom hogy ha Csollány szerinted egyáltalán nincs benne a korban, akkor magadhoz képest értetted, én nem hiszek abban hogy bizonyos kor felett meg tudná a véleményét változtatni bármiről az égvilágon, ez nagyon ritka. Legyen igazad mindenben, aki mást gondol azok csak víziók, tényleg ne bonyolítsd a világot, jó az úgy hogy ismered. Így megnyerted a vitát, elengedem :)

 

Az hogy 20%-al csökkent a kisgyerekek IQ-ja, egy tudományos kutatás eredménye, nem én találtam ki. Idelinkelném, de úgysem olvasnád el mások vízióit. Meg te is rákereshetsz a googleba. Híreket meg érdemes M1-en és a blikken kívül is nézni, külföldi sajtót pláne.

 

Az hogy telítettek a gyermekpszichiátriák, csak hívd fel őket telefonon. Ezek sem az én vízióim, de tényleg hagyjuk, igazad van mindenben, abban az univerzumban ahol te élsz :) Én pedig mindenben tévedek, vízióim vannak, hát nekem ilyen szerencsétlen sors jutott :)

Előzmény: JimmyQ (9655)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.11 0 0 9753

Mi az a "virtuálisan zéró védelem"?

A védelem virtuális, vagy a zéró virtuális?

Előzmény: Cleaning Cloths (9752)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.11 0 1 9752

Azért ez nem túl jó hír és az sem hogy már a hazai sajtóban is megjelennek, ami eddig csak a külföldiekre volt jellemző:

 

" A britek jelentős többsége védtelen az omikronnal szemben

 

Száz nap után virtuálisan zéró védelmet biztosít két AstraZeneca-oltás, ezért a brit egészségügyi hatóságok sürgetik a harmadik, emlékeztető oltást a szigetország lakossága körében, hiszen többségük a svéd-brit szerből, a Vaxzevriából kapták a két dózist. 

A másik széles körben használt oltás a Pfizeré, amely viszont körülbelül 37 százalékban véd a fertőzés súlyos szövődményeitől, ugyanilyen távlatban."

Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.11 0 0 9751

"Az emberi bélrendszerben élő milliárdnyi baktérium, vírus és gomba nagy szerepet játszik az egészség fenntartásában, és sokan közülük az immunrendszer szabályozásában is részt vesznek."

 

... és gyakorlatilag a Sars-2 vírus sem tesz, vagy tehet mást, hiszen az MTA állásfoglalása szerint is, a fertőződések 80-90%-ban 'védelmet adnak saját maguk ellen is', tehát természetes immunítást alakítanak ki. A gondot a fennmaradó 10-20% okozza, amiből komolyabb betegségek és halál is kialakulhat, még ennél is sokkal kisebb arányokban már.

 

"Maldonado-Contreras munkájának fókuszában a fent röviden összefoglalt mechanizmus áll, azt kutatja, hogyan fejtik ki betegség- és fertőzésellenes hatásukat a bélben élő hasznos mikroorganizmusok. Az új tanulmányban pedig a mikrobiom és a koronavírus-fertőzés következtében kialakult COVID-19 súlyosságának összefüggéseit vizsgálta kutatótársaival, a Massachusettsi Egyetem munkatársaival. Távlati céljuk, hogy megállapítsák, milyen diétával lehet elősegíteni, hogy a bélrendszer albérlői által is gerjesztett immunválasz minél tökéletesebb legyen, nemcsak a SARS-CoV-2, hanem egyéb kórokozók esetén is."

 

"Baktériummal a vírus ellen"

 

"A krónikus betegségekkel – például kettes típusú diabétesszel, elhízással, szív- és érrendszeri betegségekkel – bajlódó páciensek hiperaktív immunrendszere nem képes megkülönböztetni az ártalmatlan behatásokat a kártékonyaktól, ami a bél megváltozott mikrobiomjával függ össze."

 

"Ez az életveszélyes tüdőkárosodással járó betegség az eddigi kutatások szerint koronavírusos betegeknél az immunrendszer citokinviharnak nevezett túlreagálása miatt alakul ki. Ilyenkor az immunsejtek kontrollálatlanul ömlenek a tüdőbe, és nem maga a vírus, hanem ez a gyulladásos immunválasz vezet végül is a súlyos tüdőkárosodáshoz, majd a sokszervi elégtelenséghez és a halálhoz."

 

"A koronavírusos betegek beléből hiányzó baktériumok normális szintje 30 nappal a gyógyulás után sem állt vissza, és a kutatók szerint a mikrobiom felborult egyensúlya a hosszú távú COVID-19-cel is összefüggésben lehet."

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (9727)
NevemTeve Creative Commons License 2021.12.11 -1 0 9750

Úgy látom, a topik elérte a jól megérdemelt végállapotát.

yhcmocdloz Creative Commons License 2021.12.11 -1 0 9749

Névelővel nincs válasz a kérdésre. Mi volt előbb, tyúk vagy tojás? Erre van, de a tyúk vagy a tojás arra nincs. 

Előzmény: kétlambos (9726)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.11 0 0 9748

A dologból kérem senki se vonjon le semmiféle eltorzított következtetést, mert ez kb 8-10 évvel ezelőtt írta és mondta. A jelenlegi helyzetben ez csak max a tudományos kutatás és megoldás helyes irányát mutathatja meg, de a járványkezelésre semmiféle hatása nem lehet.

Előzmény: MemetikaTan (9737)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.11 -1 1 9747

Igen ... sajnos ez kettős mérce ...

Sőt B. ZS. saját magával szemben is beleesik ebbe a hibába.

Pedig ha elhagyná ezeket az önellentmondásokat képes lehetne a valódi megoldás felé terelni a társadalmat és a kutatókat is.

Előzmény: sszinténzenész (9744)
sszinténzenész Creative Commons License 2021.12.11 0 0 9746
Előzmény: sszinténzenész (9745)
sszinténzenész Creative Commons License 2021.12.11 0 0 9745

Elnézést, ezt ehhez az ábrához szándékoltam linkelni. Ennek tükrében értettem.

Előzmény: sszinténzenész (9743)
sszinténzenész Creative Commons License 2021.12.11 0 1 9744

B. ZS: " A vírusnak nem kell megtámadni az embert .... itt vannak bennünk"

 

 

Szerencséje Boldogfalvinak, hogy nem fórumokba írogat. Ezt sokat hallottuk egy másik topikban valakitől, fel-feljelentették érte.

Előzmény: MemetikaTan (9739)
sszinténzenész Creative Commons License 2021.12.11 -1 1 9743

ebula11  4 napja    -3 0 9636

 

Úgy is mondhatjuk hogy 26ezer ember aki a következő átlag 5 évben meghalt volna, most 2 év alatt halt meg,

 

Előrehozott többlethalálozás?

Ezzel komolyan foglalkoznak is, az USA-ból láttam egy műsort, ott orvosok ezt magyarázták. A túlsúlyosak és egyebek problémája. A covid halottaknak átlag 6.2 darab krónikus betegsége volt. És plusz, idősek is.

 

Az ember néha csodálkozik, hogy még élt az illető. ( a laikus, mindenképpen)

 

Elég racionálisan hangzó fölvetés. Meg fogja látni, aki még itt lesz.:)

Előzmény: Törölt nick (9636)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.11 0 0 9742

De azt mi dönti el, hogy melyek az aktív gének?

Előzmény: A teremburáját (9738)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.11 0 0 9741

Nézzük meg a hivatalos prognózist is a korfa alapján:.

 

Előzmény: Törölt nick (9721)
12 voltos Creative Commons License 2021.12.11 0 1 9740

ez amúgy konkrétan mit jelent? pl a következő 5 évben sokkal több idős hal meg?

szerintem ez a dolog szétkenődik több évtizedre, úgyhogy semmi látható hatása nem lesz...

Előzmény: Törölt nick (9721)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!