...szia!...megtisztelsz, de inkább hagyjuk a "titulusokat"...
...az jó dolog, hogy több helyen is tájékozódsz, de olvass figyelmesebben, mert rosszul értelmezed...
- A köpenybe mindig legyen beépítve biztonsági szelep is, valamint nyomásmérő óra.
... hová is legyen beépítve??... a köpenybe , oda is csak vízfűtés esetén...olajnál nem kell, mert nincs nyomás...
...tehát az üstbe nem kell semmilyen szelep, mert az egy nyitott rendszer...
...viszont, ha azt szeretnénk, hogy jó és biztonságos pálinkafőzőnk legyen, akkor
célszerű, egy viszonylag magasan domborodó üstfedő (nem lapos) és ehhez egy megfelelő, a főzőüst űrtartalmához méretezett sisak...e kettő lehetőleg vörösrézből...
...a trafóolaj kiválóan alkalmas erre a célra, de mivel kicsit "higroszkópos" tulajdonságú, vagyis a levegőből is képes vizet felvenni, azt szokták előtte kiforralni...
...de ha csak a betöltőnyílás csavarját veszed ki, az első egy két főzés idejére az a kevés víz így is kimegy belőle, csak egy kicsit rotyog, pattog, mint amikor az asszony a rántott húst süti...utána már szép csendes lesz...
...többek szerint, a mechanikus hőmérők, akármilyen pontosak, leginkább a saját hőfokukat mutatják...ez attól is függ, hogy van-e körülötte üstház (szoknya), mert az azonkívül, hogy nagyon takarékos, nem engedi, hogy a meleg oda is menjen...
...de leginkább a saját főzések alkalmából fogod kitapasztalni, hogy hány foktól kell már jobban figyelni...én amikor a 70°C-ot elhagyja már a fűtést kezdem lejjebb venni és elkezdem tapogatni a páracsövet...az a tuti...