Ja és még valami érdekesség. Az ingyenes céginfon ( tárolt cégadatok )nézzétek meg adataikat. ( név és cím alapján ) Jegyzett tőke??? :-) Tulajdonosi adatok ????? :-)
Szerintem a hatóságok azért nem tesznek semmit, mert nem a konkrét problémát írjátok le.
Szerintem figyelemre méltó az is, amit a vároba tettek ki az asztalra ( lista ). Felvásárlási árak ( ezen olyan infók vannak ami a valóságnak nem felel meg )
például: többféle eredetiség vizsgálattal kapcsolatos költség ( ez kamu ), aki ért hozzá az tudja, hogy az eredetiség vizsgálatot a vevő fizeti és az eredtvizsgáló ( papírokkal rendelkező ) csinálja és ezért Hatósági bizonyítványt állít ki, amely egyszer használható fel átíráskor az okmányirodai eljárásba. A következő hiba a listán a gépjármű eredetiségének, származásának ellenőrzése ( na erre aztán igazán nem jogosultak, mert nincs ilyen rendszerük ). Ilyen rendszere ugyancsak az okmányirodának van - ezt konkrétan származás ellenőrzésnek nevezik ( ez konkrétan azt jelenti, hogy a magyar Hatóság kiküldi az adott országba a jármű adatait, ahonnét kb 1 hónap múlva visszajelzik, hogy a jármű származása tisztázott és nem lopott - de ilyet csak a külföldről behozott járművek esetében kell elvégezni ) Tehát ők mit ellenőriznek? Ha a schengeni rendszerre gondolnak( na ehhez sincs hozzáférésük ( csak RK-nak, okm. irodának, egyéb hatóságoknak ) - teheát ez is átverés. Engem már csak az érdekelne, hogy megvásárlás és és ajánlat tétel nélkül, miért fényképezik az alvázszámot, motorszámot ( na és erről adatbázissal rendelkeznek ) Milyen jogon tartanak fenn kis országukban e- fajta nyilvántartás + forgalmi engedély másolás és szó szerint úgy kell visszakönyörögni a forgalmit. Adatokkal való visszaélés. A foglaló helyett előlegnek veszik a letett pénz az autóért, és ha ők elállnak az eladástól akkor csak visszafizetik az összeget ( na persze az üfi. volt a figyelmetlen, aki nem vette észre és tudta lefordítani, hogy angolul írt előleg és nem foglaló, így nem a dupláját kapta vissza ) Hát nem magyarul kellett volna ezt feltüntetni? Na és az adásvételi szerződésben kikötöttek ( teljes szabálytalanság )- na erre mondják, hogy tisztességtelen üzleti fél. Hát ez Van!!!!
Én is megjártam az AAA autóval! Tényleg valami nincs rendbe a cég körül, tényleg érdemes lenne a hatóságoknak itt körülnézni - biztosan találnának ezt azt. Gyakorlatilag mindenki bosszúsággal távozik a telepről. Nálam a következő furcsaságok voltak: valóban csalogató erősen a magyart törő nyelvtudással behívják a gépjármű tulajdonosokat ( eladókat ) - tényleg beígérnek mindent, addig míg oda nem érsz, majd elveszik a forgalmi engedélyedet ( na persze minek adod ki a kezedből ) - ezt követően jön a nagy várás a várakozóban ( hangos italautomata), hogy ne halld a háttérzajt, hogy mi is történik ( fénymásolják a forgalmit - TILOS LENNE - ÉS ELVENNI IS TÖBB ÓRÁRA). A dolgozók rohangálnak a váróterem ajtaján ( mintha sok dolguk lenne - pedig csak a hátsó kijáraton mennek ki és a várón jönnek be ( mi megfigyeltük ). Na aztán jön az izzasztás a váróban kb 4-5 óra, majd próbakőr az autóval, és érthetetlen módon ajánlat és megbeszélés nélkül FÉNYKÉPEZ (ALVÁZSZÁMOT - a legfontosabb ), majd várni kell, mert mondja egyeztetni kell Cseh országba a főnökkel ( szerintem a szomszéd szobába egyeztet valakivel ), majd végre behív hátsó iroda helyiség ( egyedül akár még félnék is ), extra alacsony árajánlat ( felét szokták mondani )- ha nem tetszik, akkor azt mondja, hogy ki kell mennie telefonálni a főnökének ( ezt nagyon hangosan teszi, már a telefonálást, szerintem itt is a szomszéd helyiségbe hív valakit - tehát kamu ), majd visszajön és nem tudunk megegyezni - és a hátsó ajtón enged távozni. Én nem tettem bejelentést sehova és nem is tervezem ( tanulópénz számomra ). Az biztos, hogy nagyon fura a forgalmi elvétele, a fontos alvázszám fényképezés ( remélem nem az én autóm adatait használják fel egy általatok említett lopott autó behozatalánál )
Egyébként közérdekű bejelentést lehet tenni az Ombudsmannál elektronikusan és már név nélkül is. :-)
Elnézést rosszul fogalmaztam aki nem tud róla hogy nem tisztra az autó az veszi vissza aki tudott róla az nyilván nem mert fel van rá készülve hogy megbukik. Ők úgy hirdetik magyarországi autókkal foglalkoznak azoknak minek új rendszám? Valóban csak akkor ahogy Ön is írta, ha külföldről hozzák be. Nincs itt ellentmondás az én szavamban, de abban amit ők hirdetnek, abban igen. Ha külföldről jön be hozzájuk autó az nyilván új rendszámot kap de ők azt állítják csak magyarországi autókat árulnak. Akkor hogy is van most ez? Miért is van sok autónak új rendszáma, ha egyszer magyarországi? Még ennyit szerettem volna. Nem én kerülök ellentmondásba, hanem az autókról mondottak és a valóság elég ellentmondásos.
Kedves Camperman! Nagyon rosszul tudja. Átírásnál valóban új forgalmi jár de ők mint autókereskedés nem írják át ők csak bejegyeztetik magukat a forgalmi hátuljába, mivel illetékmentességet élveznek, nem kapnak új forgalmit és ez az összes autókereskedéssel foglalkozó cégnél így van, okmányirodában dolgozom így ezt szerintem én jobban tudom. A másik, hogy a tényen nem változtat, ami velünk történt az átütött alvázszámú autóval. Milyen érdekes, hogy minden autónak pont betelik náluk a forgalmija... egyébként már előttem is írtak hasonlóról, egy octavia-ról, új rendszámmal, amire a szlovák úr nem tudott értelmes magyarázatot adni. Na jó elnézést kérek utólag is, én nem fogok írni többet ide, nem érek erre rá, csak azt szerettem volna, ha tudják ezt is, hogy vannak ilyen autók is náluk, nyilván nem mind ilyen ez egyértelmű, de aki pont beleakad egy ilyenbe, annak elég bosszantó. Miért nehéz elképzelni ezt róluk, amikor bármit megengednek maguknak. Az egyik kedves hozzászóló bemásolt egy linket amin le van fényképezve egy forglalmi, azon is látható, hogy csak be vannak hátulra pecsételve de nem megy keresztül átíráson egy kereskedő által megvett autó sőt eredetiség vizsgálaton sem! Kérdezzenek utána egészen nyugodtan. Kereskedők bejegyzésénél nincs átírás nincs új forgalmi csak BEJEGYZÉS a forgalmi hátuljára. A törzskönyvet paszsiválják és azt majd az új tulajdonosnak állítják ki (nem a kereskedőnek). Sajnos nagybátyám belefutott egy autóba náluk, aminek nem stimmel az alvázszáma és új forgalmija volt, biztos nem véletlenül. Ki tudja, mikorra lesz ebből az egészből pénz és a sok utána járást ne is említsem. Egy ilyen esetnél a többség szerintem azonnal visszaveszi az autót ha tudott róla de ők elzárkóztak minden elől. Nem furcsa? Többet nem jelentkezem, teljesen felesleges, itt mindenki azt hiszi hogy ő tudja a frankót olvasgassanak és nevessenek a szegény emberek kárán kár ezért a fórumért is úgyis megcáfolják a kőkemény igazságot. Lopni, csalni, hazudni és meggazdagodni jöttek ide bármi áron, ennyi a történet lényege de részemről lezárva. Én szóltam. És elnézést kérek utólag is ha valakit ezzel megbántottam, mert nem ez volt a célom. Amit írtam igaz. Nem érzem úgy, hogy bizonygatnom kellene. Szép napot Önöknek.
Arról nem is beszélve, hogy minden átírásnál új forgalmi, új törzskönyv jár, akárhonnan származik az autó. Na mind1, biztos én is AA alaklmazott vagyok . :)
Úgy látom, Ön mindenhez profi módon ért, talán éppen Ön az egyik AAA-s beépített ember...? Kérem válaszoljon az alábbi kérdésre: miért van az, hogy magyarországi autókat árulnak, mégis egy rakás autónak vadi új rendszámot adnak, vadi új forgalmival?
Szerintem erre kettő válasz létezik.
1. Az autó full totálkáros volt, emiatt új rendszámot kértek rá amihez természetesen új forgalmi is jár, így az új rendszám miatt az autót sem a biztosítónál sem a szakszervizben nem fogja tudni leinformálni senki, magyarul nem derül ki, hogy totálkárra volt véve, legalábbis egy darabig. Ez egy rági bevett szokás a neppereknél.
2. Sáros az autó, nem stimmel az alváz vagy motorszáma.
Mégegy kérdés: ha az autó rendszáma az eredeti, miért kell új forgalmit csináltatni sok autónak? Az illetékmentességet élvező autókereskedések, mint az AAA is NEM KAPNAK ÚJ FORGALMIT, hanem a régi szanaszét rongyolódott, koszos forgalmiba HÁTULRA bepecsételi őket az okmányiroda mint új tulajdonost és a törzskönyvet elveszik, de NEM állítanak ki új forgalmit, marad a régi, amin még az eredeti tulajdonosa szerepel. Nekik miért van sok autóhoz mégis zsír új forgalmi engedély??? Talán azért, mert nyomós okkal újat csináltattak az autónak, de vajon miért?
A hülyeség megjegyzéséhez csak annyit, hogy éppen nagybátyám vett tőlük átütött alvázszámú autót aminek új volt a forgalmija és visszament és nem akarták visszaadni a pénzét és visszavenni az autót. Az ügy bírósági eljárás alatt van, és az eset kapcsán igen is értesültem róla, hogy nem ez az első esetük és valószínűleg vannak még ennél is durvább esetük.
Előzőhöz csatlakozok! Átcsesznek ahol tudnak, az tuti, hülyére vesznek simán, ezek tények én is végigjártam ezt az utat! WC is mocskos volt, várattak is, mindezek sorozatosan történnek és bizonyítható lenne ha akarnák. Lopott autók? Nem hinném! Töröttek voltak? Lehetséges de ha jól megcsinálták attól az még jó! Nem véden az ÁÁÁ-T Mert ezek Az Ányukájukat Átb*szák két forintért! Álnok Álántás Áutókereskedők Áhol Állándóán Átb*szák Áz Áutósokat :) Na Ez az ÁÁÁ Áutó :) Szép napot és kevés ügyfelet, sok Fogysztóvédelmi és Munkaügyi ellenőrzést kívánok nekik, ahol kiderül, hogy a Magyarul alig beszélő hegyitótokat bejelentették -e
Sziasztok! A lopott autók sajnos igazak, már kezdetektől fogva. Rengeteg autónak hamis forgalmit csinálnak és sok lopott autót Szlovákiából hoznak be aztán olyan papírokat csinálnak neki, mintha magyar első tulajos lenne. Valamint törésmentes autót egyetlen egyet nem fogsz ott találni. Az is igaz, hogy nyílik a 2. telephelyük. Szomorú. Csak azt tudom mondani, hogy aki otthagyja az autóját mert tudja, hogy tisztességes magyar autókereskedő egy fillért nem adna érte magánszemély meg főleg nem, az hagyja ott, de venni ne vegyen senki mert az AAA egy kereskedésként működő lopott és totálkáros autókkal foglalkozó hivatalos roncstelep. Amit ott megveszel, azt leguríthatod a szakadékba és a pénzedet sem látod többé. Csak ennyit szerettem volna. Szép napot mindenkinek!
Sziasztok! FIGYELJETEK! Maximálisan megbízható konkrétan rendőrségi forrásból tudom: LOPOTT AUTÓK TÖMKELEGE VAN AZ AAA-BAN! Már nem egy rendőrségi esetük van, és FIGYELEM! Úgy hirdetik magukat, hogy leinfózzák az autókat! Ez náluk azt jelenti, hogy minden lopott autóra vevők és amelyiknek vágott az alvázszáma vagy átütött a motorszáma, ahhoz ÚJ FORGALMI ENGEDÉLYT HAMISÍTANAK!!!! Már kiépített körük van, ahonnan a lopott autókat hozzájuk viszik ÉS EZZEL SENKI NEM KEZD SEMMIT SŐT OLYAN JÓL FIZETNEK ZSEBBE MINDENKINEK, HOGY SOHA NEM IS FOG SENKI KEZDENI VELÜK SEMMIT SŐT FIGYELJETEK NYÍLIK A MÁSODIK TELEPHELYÜK SZÉKESFEHÉRVÁRON!!!! Ne vegyen senki tőlk, lehazudják az eget, a többség lopott autó. Egy szegény ebmer pont egy ilyet vett meg tőlük, visszament hozzájuk szerencséjére rendőri kísérettel és mondta hogy azonnal adják vissza a pénzét és vesgék vissaz az autót, amire a gyökér AAA-s azt mondta "AZT BIZTOS HOGY NEM" de mivel rendőrrel volt ott az illető egyből be is vitték a mocskot. De ez csak egy eset, kérek szépen mindenkit, ha jót akar magának tűlük SOHA nem vegyen autót a szart adják le oda mint egy roncstelepre de aki megveszi az nagyon meg is érdemli! MAGYAR AUTÓKERESKEDŐK! Egymással harcoltok és ezeket a rohadékokat nem akarjátok kitoloncolni innen? Miért nem fogotk össze? Tönkre tezsnek titeket is és az összes jóhiszemű, naív magyar embert is! Gratulálok Orbán Papa csak így tovább!!!! Ilyen mocskos dolgot is csak ebbe az országba lehet megtenni! A leírtak valós információk, biztos forrásból. Azért intéznek őt mindent, hogy ne derüljön ki azonnal sem hogy lopott az autót sem hogy egy vágott, totálkáros szar amint a gyorsvonat ment keresztül és 200000-ért bevették 1 millióért eladják. Ja, és azt még nem is mondtam, hogy Szlovákiából is hozzák a lopott autókat és magyar rendszámot adnak neki hamis papírokkal. Ezt is a legbiztosabb forrásból tudom. SOK SIKERT AKI HAGYJA MAGÁT MEGEVZETNI ÉS AKI HASRA ESIK A CSILI VILI KÜLSŐSÉGEKTŐL! HAJRÁ!
Mi is jártunk ezen a bizonyos telephelyen. Neten hirdettük meg az autónkat olyan áron, amit a szalonban ajánlottak. Többszöri telefonos megkeresésre igent mondtunk, és elindultunk. A fél országot átautóztuk(mint utóbb kiderült nem csak mi). Az okosabbja már biztos ekkor azt mondta volna, ha kell valakinek, jöjjön el érte.
Kb. négyen várakoztak, mi is vártunk türelemmel. Közben érkezett egy reklamáló család, aki itt vásárolt, és 7 napos cserére hivatkozott. A részleteket nem tudom, egy papírt töltettek ki velük, majd rövid idő után behívták őket. hangoskodás hallatszott, majd ők hárman kijöttek, csapkodtak, anyáztak. Utánuk rohant az ügyintéző és ő is nekiállt anyázni ott, a várakozók között. Itt már úgy gondoltam, menni kellene. Pár perc múlva az "anyázó ügyintéző" szólított minket. Fényképezés, felszereltség átnézése, próbaút. Kicsi türelmet kér,mert küldi a képeket a főnökének, aki dönteni fog. Közben egy újabb leendő áldozattal indul ki, megkérdezi, hogy mi mennyiért vettük az autót, a szalonban kapott papír,melyen a vásárlás összege van, itt van-e. Mondtam, hogy nincs, egyébként is mi közük hozzá, hogy mennyiért vettem? Erre nekem nem tetsző stílusban odavágja: Ha ez ekkora próbléma, akkor megnézik a neten. Igen, nekem ekkora probléma, mert nem ugrok haza érte több száz kilométerre, és semmi közük hozzá. Becsapta az ajtót.
Itt már tényleg indulóra kellett volna venni a figurát.
Aztán az "úriember" hátrakísért bennünk egy szobába, ahol megtette nem éppen kedvező ajánlatukat. Ezt nem fogadtuk el, de a barátunk,aki elkísért megkérdezte, hogy milyen rejtett költségek vannak. A válasz elképesztő volt: azért, hogy a szerződést megírják kb. 60000 Ft-t kérnek el. Mondtuk,hogy így aztán végképp nincs miről tárgyalnunk, de ő erősködött, hogy még egyszer beszél a főnökével. Jött, az ajánlat 200.000-rel lett több, de ha annyit ígért volna,amennyiért meghirdettük, akkor sem kötöttünk volna üzletet velük. Nekünk nem sürgős, hogy eladjuk, de biztos van olyan,aki szorult helyzetben van és belemegy ebbe a törvénytelen és az ügyfél szempontjából megalázó üzletbe. Durva, hogy nem bízhatunk meg senkiben!!!! Sajnálom azokat,akiket sikerült behúzniuk a csőbe! És igen, ilyenkor hol vannak a hatóságok?
Bocsánat még annyit, hogy a fogyasztó védelemnél fel kellene már őket jelenteni, össze kellene ellenük fogni, nem hiszem el, hogy, nem lehet velük semmit kezdeni, hogy kitakarodjanak innen, amikor egyértelmű és BIZONYÍTHATÓ a hazudozásuk és az átverés amit csinálnak, nem kis pénzért. Ja, a NAV is foglalkozhatna velül egy kicsi, mert úgy hallottam, számlát nem szeretnek adni, ki tudja, mennyi adócsalást csináltak már eddig is...! Mindezeket az infókat azalatt a 4 óra alatt szedtem össze és már én is olvasgattam a fórumot...
A mai nap története az AAA-ban: autót szeretnék venni, elmentem hát az AAA-ba, én idáig nem olvasgattam fórumokat, nem tudtam, hogy mire számíthatok. Megpróbálom röviden összefoglalni. Kinéztem náluk egy autót, kipróbáltam, nem mondom hogy 100%-ig de úgy-ahogy meg is felelt volna nekem. Hitelezni szerettem volna, elkérték a személyimet és a lakcím kártyámat hozzá. Közben telefonon keresett az egyik kedves barátom, szóba került hol vagyok, mondtam neki hogy az AAA-ba erre Ő azt felelte, hogy azonnal menjek onnan, róluk ország szerte csak rosszat hallani és Ő hívta fel a figyelmem erre a fórumra is. Ekkor már 4 órája várakoztam egyébként. Ezután egyből odamentem a kedves uriemberhez, aki elvette tőlem az irataimat és kértem, hogy adja vissza, mert nem érdekel az autó. Erre ő azt felelte, hogy a kollégája elvette tőle aki a hitelkalkulációt csinálja de ő most éppen elment valahova, ne aggódjak, addig FOGLALÓZZAM LE AZ AUTÓT, hogy utána ne kelljen erre várni. Mondtam neki, hogy most azonnal rendőrt hívok, ha nem adják vissza az irataimat, erre ő a zsebéből elővette az irataimat és visszaadta!!! Na ez mi, ha nem hazudozás, átverés?! Mindeközben a mellettem lévő ügyfél eladni szeretett volna és másikat venni náluk, és ő is már órák óta ott várt, ő tőle is elvették a jogosítványát és a személyi igazolványát de szerette volna visszakérni az iratait, mert besokallt a várakozástól. Nem akarták neki visszaadni amíg sorra nem került, rá akarták beszélni, hogy addig fizesse ki a kinézett autót, de ő még akkor ajánlatot sem kapott az autójára amit beszámíttatott volna. Erre hallva engem ő is rendőrrel fenyegetőzött mire ő is farzsebből visszakapta az iratait. Ez az egész amit ezek a rohadékok csinálnak nyílt HAZUDOZÁS, ÁTVERÉS, PUHÍTÁS, RÁTUKMÁLÁS, 4 FAL KÖZÉ SZORÍTÁS! Annyit még hozzá, hogy az általam kinézett autóhoz kértem festékmérőt, amire azt monda a kedves magyarul sem tudó valaki, hogy csak 1 egész van nekik, de azt most vidékre elvitte a kollégája. Na most kérdem én, hogy lehet, hogy ahol 500 autó van, ott csak 1 festékmérő van és ha elvitte a kolléga, hogyan nézik át azokat az autókat, amiket éppen felvásárolnak???!!! Ezek egy minden hájjal megkent, undorító, mocskos, hazudozó rohadékok, szerencsémre nem tőlük vettem autót és SENKINEK nem ajánlom hogy tőlük vegyen! Se azt, hogy eladjon, azok után, amiket ott azalatt a 4 óra alatt hallottam, az általuk telefonban beígért át felét sem hajlandóak megadni az autóért! Náluk jó autót nem találsz, csak azokat, amiket fillérekért otthagynak azért, mert olyan is! Ha valaki nem hiszi el, amit itt leírtam, nyugodtan menjen el és tapasztalja meg maga is és KÉRJEN FESTÉKMÉRŐT! Garantáltan nem fog kapni, mert szarok az autók! Ki kellene őket toloncolni ebből az országból, lopnak, csalnak, hazudnak és a MAGYAR emberek átveréséből élnek. Milliószor bármelyik magyar autókereskedő mint egyszer is AAA! Ha valkinek nem mindegy, mire adja ki a pénzét, még a közelébe sem menjen ennek a roncstelepnek! Amúgy meg nem elég nekik a 300-400 ezres árrés amivel dolgoznak, még fizettetnek a kedves vásárlóval 40000 Ft-ot ha megveszi az autót, takarításra meg ügyintézésre, amit ingyen csinálnak nekik az okmányirodában! Az autók meg olyan mocskosak, mint amibe belesz..ak! Köszönöm, hogy végig olvastátok! Mindenki döntsön belátása szerint. Üdv.
-Kilesik valamelyik használtautó portálról az új hirdetéseket
-Valamilyen Svejk szülőfalujához közeli CallCenter-ből felhívják a gyanútlan eladót a magyart gyalázatosan törő totcska operátorok
-"lenni tuti üzlet csak vinni Fótra autó" ez a csali, vagy a betetés első mozzanata
-Ha eladó tényleg elviszi akkor először csak hosszú várakoztatás (hja és ott kell jelentkezni, ahova az van kiírva, hogy belépni szigorúan tilos, üzemi terület)
-Rövid varázslás után egy kedvező ár, DE VALAMI HIÁNYOZNI FOG AZ ADÁSVÉTELHEZ. (Pl. cégkivonat, vagy hólánc a téligumihoz stb.) , a lényeg hogy másnapra vissza kelljen menni, de akkor már csak a "formaságok és utalás vagy készpénz" és boldogság...
-másnap kiderül, hogy az előző napi becslés csak olyan tájékoztató jellegű volt és az egész procedúrát beleértve a megalázó várakozást meg kell ismételni. (sajnos ők nem tehetnek egyebet, mert az üzletszabályzat köti őket :)
-Na de ekkor már kicsit akkurátusabban folyik a vizsgálat. Jaj ez tegnap elkerülte a figyelmünket stb.stb.
-A hosszú halfárasztás után a rengeteg eladó oldali befektetett idő, utazás megteszi a hatását, mert sokkal elfogadóbb lesz a rászedett eladó egy lényegesen alacsonyabb ár tekintetében is.
Tiszta pszichológia ! Gratulálunk a kifejlesztőnek !
Azért remélem egyre többen ,egyre korábban kezdenek majd gyanakodni és látnak át ezen a trükkön.
A külföldi cégek tevékenységét nem ellenőrzi a fogyasztó védelem ?
Scenic II, akkoriban új ára 773.000 korona (ft-ban kb 7,5 m.)
A szerződés-szegés evidens, minden papíron volt, az 5300 km is átadáskor. A többit (km-visszatekerés, bemutató autó helyett tróger-autó) nem tudtam volna bizonyítani. Azt sem, mennyit csökkent az értéke a + 4300 km megtételével. Kérdés, hogy a bíró egy esetleges perben mennyire értékelte volna ezt pénzben (egyébként van tapasztalatom más téren bőven: vesztettem el nyertes pereket, és nyertem meg olyanokat, amiben eleve én lettem volna a vesztes fél - tehát ezért nem vittem perre).
Az illető hírneve csapnivaló a környéken, nagyon kevés autót szervizel azok közül, amit elad. Tömegesen járnak át Tarjánba a volt vevői szervizre. (Renault Losonc)
Igen, kértem. A válasza olyan volt, mint a lópokróc.
Megkérdezhetem, hogy ez milyen típusú autó volt? Én ezt a kb. fél millió ft-nyi kedvezményt nagyon kevésnek érzem azért cserébe, hogy ott hagytad nekik szétcseszészre. Amikor kiderült az 5000-s futás, akkor nem kértél további árleszállítást?
Figyelmesen elolvastam amit leírtál, miszerint szerződésed volt róla, hogy max ezer km-t mehetnek vele. ÍRÁSOS SZERZŐDÉSED VOLT? Akkor, hogy hogy nem tehettél semmit? Tökmindegy, hogy 5000 vagy 13000 km-ről beszélünk, mindkét esetben megszegték a szerződést!
Az átbaszásért "cserébe" 5 hónapig nem adtam vissza az ideiglenes rendszámát, amiért ő fizette a kötelező biztosítást. (Elfelejtette ráírni az engedélyre, hogy meddig használhatom - 2 hétig lenne szabad -, én meg szépen kivártam, hogy EU-s új rendszámot kapjak. Habzott a szája, amikor rájött, kinél van a hiányzó.... :D)
A "bemutató autó" kategóriára és a 3 hónapra kaptam 50 ezer korona (kb. fél milla ft) kedvezményt a listaárhoz képest. Ha nem vettem volna át, akkor se pénz, se autó, és vagy 3 év bíráskodás, bizonytalan kimenettel... Az elődjét meg 2 hónappal hamarább eladtam.