Csevegés bármiről, ami a tisztelt olvasót érdekli, és ami nem ütközik az index szabályaiba és előírásaiba, :). Valamint az OFFolás ideális színhelye a Nagyágyúsok számára, :).
3 szőke nő hajótörést szenved, de túlélik, és egy kis szigetre sodródnak. Arra jár a jótündér, és azt mondja: - Mindegyikőtök kívánhat egyet! Az első szőke: - Azt kívánom, hogy legyen 100-szor annyi IQ-m, mint most. Megtörténik, ráül egy nagy rönkre, és elsodrotatja magát a partra. A második: - Azt kívánom, hogy legyen 1000-szer annyi IQ-m, mint most. Megtörténik, nagyobb ágakból tutajt épít, és elevez. A harmadik: - Azt kívánom, hogy legyen 10000-szer annyi az IQ-m, mint most. Megtörténik, és átmegy a hídon.
Az amerikai vonatok nyomtáva (a sínek közötti távolság) pontosan 143,5 cm (4 láb és 8,5 inch). De vajon mi az oka annak, hogy ez a távolság pont ekkora lett? Mi olyan vonzó ebben a számban?
A válasz meglehetősen egyszerű és könnyen kitalálható: az USA-beli nyomtáv pontosan megegyezik az Angliában használatos nyomtávval, mivel az első vonatokat angliai bevándorlók kezdték építeni az Újvilágban. Na jó, de ettől a kérdés még kérdés marad. Most azt kell megválaszolni, hogy Angliában miért lett 143,5 cm a nyomtáv. Azért, mert az első vonatokat Angliában azon tervek és sablonok szerint készítették, amelyeket a hintók és kocsik gyártására is használtak. Így hát felmerül a kérdés, hogy a hintók és kocsik nyomtáva miért lett pont 143,5 cm? A válasz megint nagyon logikus: ha más lett volna a nyomtáv, akkor ezek a járgányok nagyon hamar tönkrementek volna az angliai kőutakon, mivel azokban, pont ilyen távolságra, volt két vájat, melyeket a régebben ott járt kocsik vájtak ki. Nem meglepő azonban, hogy az Angliában található kőutakat, szinte egytől egyig, az ókori Róma építtette. A kőutakba vájt vájatokat pedig az első római kocsik és harci szekerek vájták. Már az ókori rómaiak is szabványok szerint építették az utakat és a harci szekereket, ezért aztán mind ugyanakkora lett, ami a vájatok távolságának egyformaságát is maga után vonta. A vájatok aztán évszázadokon keresztül kényszerítették az utókor járműtervezőit az ősi szabvány betartására. A tanulság tehát, hogy ezek után, ha azt kérdézed, hogy ki a fene rittyentette ezt vagy azt a számot (pl. 143,5 cm), még az is lehet, hogy pont rátapintottál a valóságra: a római kocsik távolsága ugyanis pont azért lett akkora, amekkora, hogy két ló hátsója kényelmesen elférjen egymás mellett a kocsi előtt.
Megvan hát a válasz! Római lovak fara szülte ezt a különleges számot. Ha pedig már eléggé izgalomba jöttél attól, hogy birtokába jutottál a modern világ egyik nagy titkának, még egy adalék: bizonyára láttad már azt a két vastag rakétát az amerikai űrrepülok oldalán, felszállás közben. A nevük Solid Rocket Boosters (SRB). Ez a két rakéta hajtja fel az űrbe az űrhajót. A rakétákat a Utahi "THIOKOL" gyárban gyártják, és tervezői sokkal, de sokkal vastagabbra szerették volna csinálni. A probléma csupán az volt, hogy a rakétákat vonaton kellett a kilövőállomásra szállítani. A vonat pályája néhány olyan szűk alagúton keresztül vezet, hogy a sinek épphogy elférnek benne. Ezért aztán a rakéta sem lehetett szélesebb, mint a nyomtáv.
Így esett meg, hogy a világ egyik legfejlettebb technológiájával gyártott rakétájának a szélességét egy római ló hátsó fele határozta meg...
Két teknős megy a sivatagban, egy öreg és egy fiatal. Leállnak egy bárnál sörözni. Isznak, iszogatnak, közben eltelik 1év, 2év, 3év, 4év,...10év. Öreg teknős megszólal: - Van még pénzed? Fiatal teknős: - Nincs. És neked? - Nincs. De otthon van a pénztárcám. - Elmész érte? - Persze! Mindjárt jövök! Elindul a fiatal teknős. Eltelik 1év, 2év, 3év, 4év,...10év. Gondolja az öreg teknős: "Hát ez már nem jön vissza, megiszom a sörét!" Nyúl a sörért, mikor hirtelen előugrik egy bokorból a fiatal teknős: - Hé, ha csalsz, el sem indulok!
Az öt leghíresebb zsidó férfi, akiknek meghatározó szerepük volt a nyugati civilizáció kialakulásában: 1. Mózes, aki azt mondta: a jog minden, 2. Jézus, aki azt mondta: a szeretet minden, 3. Marx, aki azt mondta: a tőke minden, 4. Freud, aki azt mondta: a szex minden, 5. Einstein, aki azt mondta: minden relatív.
hú, de édes ez a gyerek! :)) és jöhetnek a kövek meg adavák, de Aricé, te tudod, hogy nekem az apukája is szívemcsücske :)))) pláne ilyen képekkel..jááj :)))
Fredné, édes vagy, hogy szétvásárolod magad a csemetéim érdekében, azt hiszem, el lesznek kényeztetve, de rendesen :) Benő Thomas-mániája azt hiszem, még mindig nem csillapodott, most boldogan szemezget a honlappal, amit megnéztünk, és élvezi, hogy ott is fütyülnek a mozdonyok :)
Még mindig egyben vagyok, de már alig várom, hogy ne legyek. Remélem, Emma nem húzza márc.26-ig, hanem 15 körül kijön :) Így is akkora, hogy érzem, nem fér el rendesen :) És akkor sok-sok madártejet fogok zabálni, krémessel, mignonnal meg ilyen hízlaló rondaságokkal, amikben ráadásul sok a szénhidrát :) Ó, anyum madárteje...megszólal, emberek, olyan, hogy megszólal :D
Járok olyan topikokba, ahol a legtöbb beíró kérdez, aki meg tudja a választ, az válaszol. Nem kell misztériumra gondolni, csak pl USA-vízum, és vízummal kapcs kérdések stb. Vagy egy másik topik is, témája hasonló, most éppen ez verte ki a biztosítékot. Az emberek hülyék vagy lusták, mondjátok meg nekem??!!!!
Először is, a topikban nincs milliónyi hsz, szóval a visszaolvasás nem okozhat gondot senkinek...mégis, aki újonnan jön, MINDIG megkérdezi azokat a dolgokat, amiket kb 453*, 453 különböző formában kitárgyaltunk. És persze, nem akarok alapból bunkón indítani, de.... Szerintem meg az is bunkóság, hogy amikor regisztrálsz, külön pontban felhívják a figyelmedet, hogy olvass vissza egy kicsit, mert krva idegesítő lerágott csonttal bemutatkozni, és te ezt nagy ívben lesz.rod... A másik kedvencem, és ma ez volt...Kérdés: X városban melyik utca van közelebb a belvároshoz, Y vagy Z?? A jó nénikédet, drágám!! GOOGLE!!!!!! Szóval! Hülyék az emberek vagy lusták?????
A másik, ezt csak halkan mondom, mert a barátnőm követte el tegnap, és az ember nem beszéli ki a barátait a hátuk mögött... (Jajdehogynem!!:D))) Msn-ezünk hajnalban (nekem hajnalban), csaj megkérdezi: Már haza is értél munkából? no comm... Kérdezi, mit csinálok, mondom, hogy Kisalföldet olvasok (ez a győri helyi napilap) - gyk: online vagyok:)) Mire ő: Ott is lehet kapni?
És én azóta is csak nééééézek ki a fejemből.... bazz...ilyen a világon nincs...
Képözön jön, de csak azért, mert az elmúlt egy hétben egy csomó kép készült az amúgy rejtőzködő életmódot folytató Shilohról. Istenem, de édes ez a baba - most féltékeny vagyok. :-) *a tesóm-történet úgy alakul, hogy kábé egy hónap múlva mennek ismét lombikozni*
Ebből még lehet, hogy a könyvespolcomon is megtalálok valamit. :-) Öreg néne ugyanis mintha 2 példányban lenne meg. Utánanézek, meg antikvárban is, és ha valamit megtalálok, írok. Aki még keresi: ide a topicba írjuk már meg, ha valamelyiket megtaláltuk, nehogy aztán Fredné 3-4 példányt kapjon ugyanabból. ;-)
en meg sosem lattam olyat,h egy atlagos ember fent maradt volna csak azert a jarmuvon, mert tulsagosan bement annak a belsejebe. ketszer elnezest lehet kerni, es a jarmu kozepebol is ki lehet evickelni. baromira utalom,h az emberek strategiai jatekot jatszanak a villamoson, "nem megyek beljebb,mert leszallok a kovetkezonel",ilyen erovel kapaszkodjon a villamos oldalan, arra az egy megallora ne szalljon mar fel. vagy beszeljuk meg a peronon,h ki meddig megy es minden megalloban rendezodjunk aszerinti felszallasi sorrendbe; ja, meg amikor kinyilik az ajto es egybol folszall a suttyoja, figyelmen kivul hagyva azt a kis fizikai torvenyt,h amig nem szallnak ki emberek, nem lesz bent tobb hely. nem is beszelve az onzosegukrol,h "na jol van en folszalltam a tobbi meg oldja meg". hat van egy kozelkedesi kulturank, az tuti.
A rosszabb is lehet rosszabb, ezt már régen tudom, de sose hittem volna, hogy átélem ezeket a napokat. Továbbra sem tudjuk, hogy mi lesz velünk, és az osztályunkról a mai nappal a két műtösfiú is lelécelt.
Hogy ki hordja, pakolja, tolókocsizza innentől a frissen operáltat?
A műtösnő, az orvos, és az éppen aktuálisan elcsípett nővér vagy asszisztensnő...
...és embert nem lehet felvenni, létszámstop van.
Szóval lassan ezért a megszégyenítő alamizsnáért, amit fizetésnek hívunk, mert szeretünk nagyzolni, még egy munkakört felírathattunk a táblára.
És mit lát ebből egy primitív bunkó?!
Leírom.
Reggeli vizit, főorvosunk mondja a szokásos dolgokat, a mai napon ismét végezzük el a napi kötözéseket az osztályos betegeken, ez így van mindig. Mi meg is tesszük, mikor hogyan sikerül, van amikor még délelőtt, de ha folyamatosan jönnek az ambulánsok, bizony kora délutánra marad ez a dolog.
Rohangálok mint pók a falon, egy orvossal dolgozom, aki beteget vesz fel, zárókat ír, kezel is, sőt még a műtőbe is be kell rohannia, de persze kint is operálunk kettőt. Ja és a másik osztályról is átküldenek egy beteget, hogy találjuk ki mi baja.
Egy anyuka ( szívem szerint mást írnék ) egyre morcosabb képpel bámul ránk, és mondja a tutit, h a főorvos azt mondta kötözzük át a fiacskáját. Most, azonnal.
Édes, ahogy most ennyire törödik a kis magzatjával(25 éves) akinek szép fekete, rothadó gyökerek vannak a szájában fogak helyett, és olyan feldagadt arccal vettük fel, mint a ház. Talán kicsit előbb kellett volna ennyire aggódnia, és féltően gondoznia piciny gyermekét.
De nem, ő bennünk látja minden hiba forrását, a logós kis fehérköpenyesekbe, akik bezárkoznak a kezelő négy fala közé, és nem, nem kötözik át a fiát.
Mi lett a vége?
Panaszra ment.
És tudjátok mi háborít fel igazán ebből az egészből? Az, hogy ez az ostoba nő miként fogja tálalni ezt az esetet.
Megint születik egy történet, rólunk a lelketlen egészségügyisekről.
És ebből már nagyon elegem van.
Tudom, írtam, mondtam már, vannak közöttünk olyanok, akik nem odavalók, de a többség hivatástudatból teszi ott nap mint nap a dolgát egyre nehezebb körülmények között.
Hullafáradtan felléptem - volna - a villamosra, de ismerve eme szörnyet tudjuk mennyire képtelenség ez, ha már legalább két ember felmászott előtted. Főleg, ha még le is cövekelnek az ajtóban.
Velem is ez történt, de most dumával is járt.
Szóval szállnék fel, de rögötn fennakadtam anyán és lányán, akik 55 és 75 körüliek lehettek. Lányocska olyan 155 centi, és cirka ugyanennyi kilócska. Fellépek, mert én már csak ilyen vagyok, szeretnék hazajutni, de persze a táskám, és fenekem fele még kint lógott a Blahán, mert a két tündérvirág szoborrá vált.
- Khmm, talán ha bemennék. - krákogtam.
És lőn csoda, bejutottam. Megállok a szokásos helyemen, a jegykezelő automata előtt, szorosan, barátian üdvözlöm, hiába nem telik bérletre, pedig dolgozom. És utol ér a lányocska okfejtése.
- Menjen beljebb, aki több megállót utazik.
Oda néztem, és arra gondoltam, végül is igaza van, hiszen lehet, hogy leszáll a következőnél. Elsuhantunk, néhány vészfékezéssel, ami persze NEEHM a Combino hibája a Wesselényi utcáig. Kedvenc párocskám felé pislantok, és nem szálltak le.
Hmm, morfondíroztam, vajon nekik mennyi az annyi?
Innentől szorosan szemmel tartottam őket, és meglepődve vettem észre, hogy bizony nem szálltak le se utána, se azutána sem.
Én hamarabb hagytam el a sárga szörnyet a Jászai Mari térnél, miközben ők vígan pletykálva, szorosan az ajtóban persze átrobogtak Budára.