Ma írt levelet az ügyvédem, egyelőre a kötbért követeljük, de gondolkodok, hogy beleírom az elállást...az sz@rabb verzió lenne mindkét félnek, de az hátha nagyobb nyomást gyakorol rájuk(remélem, nem fórumoznak...)
Szerintem ma még sokadrangú kérdés, hogy átlátszik-e az üveg, vagy hogy milyen bót :) nyílik...sajnos...
Őszintén remélem, nem leszünk részesei egy nagy botránynak...
mollis2: Kérdezz rá mit szólnak ahhoz, hogy szeretnél elállni a vásárlástól a szerződésben leírtak szerint. Írd meg majd nekünk is mit válaszoltak, kíváncsi leszek milyen szöveggel hajtanak el. Tippem: "utánanézünk, és hamarosan értesítjük, várjon nyugodtan".
pszab2: Július óta a "2 hónap" helyett folyamatosan "2 hét múlva" a válasz, ami arra enged következtetni hogy valami nagy botrány van a háttérben, mert 2 hetes munkát nem lehet olyan lassan csinálni hogy 3 hónapig tartson... Valamit nem tudunk, lehet hogy jobb is. Boldogok a lelki szegények...
lopunci: Úgy rémlik, mintha Spar-t hallottam volna, de ne vedd készpénznek, én sem emlékszem mikor, hol, kitől hallottam.
Ma jártam a környéken, tényleg meglepve tapasztaltam, hogy"már" csinálják a sétányt. Az viszont nagyon nem tetszik, hogy az a -tervrajzon -fantasztikusan klassz üveg varázslat ( a pláza bejáratánál) a valóságban tök átlátszó volt, alig érvényesül a karakteressége, hisz totál átlátszik. Régebben este jártam a környéken még sötétedés előtt, akkor egész pofásnak tűnt, még vissza-vissza is tükröződött. De ma délelőtt??? Nem tudja valaki, a környékbeli házak is felújításra kerülnek? Legfőképp a Práter-Nagytemplom saroképület, iszonyat környék romboló, a mi ablakunkból sajnos pont azt a romhalmazt látom majd, ha balra nézek. Továbbá, hogy milyen burkolat lesz végülis a Nagytemplomon, mert hallottam mindeféle verziót, egyszerűen zsibbasztó, hogy mindenben csak a ködösítés van és semmi sem tiszta..-(( Továbbá nem tudja valaki, vajon milyen szupermarket lesz a plázában és műszaki áruház? Ha valami CBA, vagy Real féleség lesz, a kardomba dőlök...
Akkor kar azt tenni amit eddig, mert csak hitegetnek, mar csak 1-2 het. Lassan 1 eve, hogy ezt hallgatom "1-2 honapon belul". A kivitelezot hibaztatni is szep dolog, veluk ki kotott szerzodest?
Jo lenne ha mar tortenne valami, mert ez tenyleg tarthatatlan.
Hát, nem tudom mit mondjak! Én is két hete beszéltem velük.. természetesen ugyanezt a választ kaptam. Nagyon szomorú ez az egész, lassan egy éve várjuk az átadást és augusztus óta fogalmam sincs történt e bármi is. Héten gondoltam elnézek oda, biztos alakul már. De ez... Elképesztő! Köszi a képeket, szerintem mindenki nevében, lehet még sajnos hasznát vesszük!!!! Nem tudom mi lesz, de már igencsak kezdek kételkedni az idei dátumban! :((((((((((
Ma arra jártam, megnéztem mi újság az épülettel, be nem tudtam menni. Szerencsére, nem hiszem hogy jót tett volna!
Dátum: elméletileg jől.31. óta készre van jelentve. A képek 2,5 hónappal ezután készültek. (vagy gyorsan romlik, vagy eredetileg sem volt kész)
Ilyen egy kész kocsibeálló. Veszek is egy új Nivát vagy traktort.
A kész bejárat. A traktor mellé veszek gumicsizmát is.
Távolról azért egész pofás. A környék kevésbé, de ezt tudtuk.
A kész kaputelefon. Bár apróság, tudom. Vajon hogyan működhet? :)
A másik bejárat. Ha elhagyom a kulcsom, szerencsére bemászhatok a szellőzőn. :) De most komolyan! Mi ez? Kész? Mármint mi?
Hagy gratuláljak. Szép és igényes munka!
Ez a vevő szerintetek örül az ingyen világításnak. De legalább állványról is haza tud mászni.
De portás már van. Legalább ez rendben :)
Unom a képek beszúrogatását. kb 1-2 hete mikor felhívtam a Cordiát a kapcsolattartó azt mondta ne aggódjak (ohh, annak az időnek, hogy Kérem ne aggódjak már vége.) a múszaki átadások folyamatosan zajlanak csaknem került még rám a sor.
Ki az az idióta aki átvenne egy ilyet? Sajnos megint azt az egyszerű megoldást látom lehetségesnek, hogy szimplán hazudott nekem (melyet ha így van utólag is köszönök)
Tényleg igy kéne lennie, de sajnos ez egy normális gondolkodást feltételezne a vevő és az eladó közös érdekei alapján. Mindenki döntse el saját maga, hogy ez az élet bármely területén jellemző-e itthon...
Hát igen, akartam is kérdezni, hogy én vagyok-e túl naiv. Szóval ja.:)
Csámcs-csámcs: - Azért érdekes info, hogy ugyanaz csinálja aki kezdte, mert a Premierben a Cordia vette át a becsődölt generál szerepét, és ő fejezte be. Hogy ez jó vagy sem, azt nem tudom (nem csődölt be, de nyilván nem a Cordia viszi a hátán). - a City Garden éljen. Reméltem, hogy a fitness a 3. oxygen (ózon?:)) ) lesz, de nyilván van még egy-két jó. Tapasztalat nélkül azért nem jó nekikezdeni. - Magánkórház király! Mikorra rendezik be, nem tudod véletlenül? Komolyan az az üvegsarok az??
Néhány Cordiás válasz a két héttel ezelőtti rossz emlékű találkozásunk idejéből, hogy legyen min csámcsogni miközben temetjük valaha volt szép reményű álmainkat: - A Fontana házat még mindig ugyanaz a kivitelező csinálja, aki kezdte. Voltak és vannak problémáik egymással a Cordiával, de hogy mik arról az értékesítő nem nyilatkozott. - A szemközti házat már más kivitelező készíti. - A Sun Resort építése nem kezdődik el, amíg el nem érnek egy bizonyos értékesítettségi arányt, mivel addig nem kapják meg hozzá a banki finanszírozást - A szemközti házat (City Garden) jövő nyár elején adják át. Állítólag ugyanekkor megnyílik a benne levő 3 szintes uszoda+edzőterem is. Eredetileg az A1 lánc tagja lett volna, de mivel ők múlt ősszel szétestek, új befektetőt kellett keresni. Jelenleg folynak a tárgyalások egy magánemberrel, aki várhatóan a tulaj lesz.
És néhány netről gyűjtött infó: - A Cordia.hu honlap nemrég megújult. Még csilivilibb mint eddig, az érdemi infókat (pl. lakások ára) ugyanúgy mellőzi mint eddig. Viszont lehet figyelni hogy állnak az eladások. - A háztól az irodák felé nézve bal oldali üvegpalotában magánkórház lesz. Itt lehet olvasni róla: http://www.corvinmedical.hu/index_hu.html - A sétány teljes elkészültét 2014-re tippelik a hozzáértők.
Naív vagy. Egyrészt a névleges tulajdonos mindig más, másrészt ez egy viszonylag zárt kör, egymásnak adják a munkát (az kapja aki a legtöbb pénzt adja vissza a megrendelőnek). Mint az utazási irodák: egyik nap becsődöl, másnap ugyanott ugyanazok az emberek ugyanazokat az utakat árulják, csak éppen a cégnév lett más. Remélem ti nem jártok olyan rosszul mint a Central passage vásárlói.
"Lesz még öt ház itt, meg kitudja mi..." apropó, mit tudtok a következő ütem(ek) ről? Nem kellett volna már a Sun Resort-ot elkezdeni? Remélem nem Corvin zsákutca leszünk? :-)
Az építőiparban a "gyorsan nyúld le és tűnj el" a divat. Egy kis csőd itt, egy offshore cég ott, és máris eltűnt a profit és a kis alvállalkozók pénze.
Ez azért már gáz. Mármint jó, hogy megoldják ha tényleg, meg minden. De mi ez az egész áttitűd?!...
Mit akar mindenki? Felépíteni egy házat, hogy lakásához/nyereséghez jusson. A legjobb minden résztvevőnek a hiba nélkül határidőre elkészült projekt. Aki zsiványkodik, azt nem bízzák meg, mert kockázatot jelent számukra. Lesz még öt ház itt, meg kitudja mi... a sikeres alvállalkozónak biztosítva lenne további 2-3 évnyi intenzív megbízás... ha neki nem tetszenének a feltételek, nem vállalta volna el, tehát szeretné a következőket is megkaparintani. Ha meg a Cordia a hunyó, róla terjed el ez, vele nem akar majd senki szerződést kötni (se építés se vásárlás miatt). Szóval.... nem értem... mi ez ???
Az elmondasuk alapjan pont azert hoztak letre egy team-et a piszlicsare hibak kijavitasara, hogy a hibajavitasok ne akadozzanak, es hamarabb lehessen koltozni. Azt mar mashonnan is hallottam, hogy azert nem haladnak utemterv szerint mert nagy a bizalmatlansag, es problema eseten meg az utolso szoget is lepapirozzak, hogy kinek mi a felelossege.
Anyagi problemak vannak az alvallalkozo es a ceg kozott, ezert letrehoztak egy brigadot a felmerulo hibajavitasok elkeszitesere. bovebb info jovo het elejen az utemezestol.
Engem aztan nem zavar ha nincs ekezet :D Egyébként az sétánynak tudtommal nem most kell elkészülnie hanem jövő év nyarára. Legalábbis a kiküldött tájékoztató szerint. De nyilván a házat meg kell tudni közeliteni... Aminek viszont el kell az a teljes homlokzat nov 15ig. De nem hiszem ha csúsznának akkor ne tudnák azt is lepapirozni... :( Mindenesetre érdekes, hogy másfél hónapja kiküldték a készrejelentést és csak most lesz lakáslista... Ideje lenne már, hogy minden lakás kész legyen.
A jogeroshoz a setanymegfelelo allapotban kell, hogy legyen (vasarnap arra jartam, keszulget, de szerintem legalabb egy honap meg). namost, hogy pontosan mikor, illetve hogy kinek a lakasamilyen allapotban van (lesz lakaslista is) az a szerda.