Ezen a topicon remélhetőleg nyugodt és békés körülmények között beszélgethetünk a sokunk által méltán kedvelt, legendás mozdonytípusról. Mindenkit szerettel várunk, szabad véleményt formálni, de csak kultúrált keretek között. Ide várunk képeket, híreket eseményekről, történetek leírásait, élményeket, videókat, linkeket, és mindent ami a NoHABbal kapcsolatos!
Isten óvja a NoHABokat!!!
Mindenkinek a sajátja a legelső. Mondjuk ez a hsz. szintén a legalja.Lehet, hogy az a tömegből telefonnal készített fotó egy gyereknek többet ér, mint a te több milliós gépről készített művészi fotód.
Mivel egy viszonylag kis területen zsúfolódott össze rengeteg ember, biztosan voltak konfliktusok, de maga a rendezvény jó volt.Szerintem a vasútbarátok, valamint a szervezők büszkék lehetnek magukra, igazán sikeres rendezvényt sikerült összehozniuk.Nem a megnézett videók alapján kellene észt osztani......ott kellett volna lenni, segíteni a rendezőknek, mondjuk építő jellegű kritikákkal is akár.A mozdonyvezetőkkel sem volt semmi gond, nagyon jó fejek voltak. Külön kiemelném a 001,019,010,valamint a Kárpátos vezéreket, hatalmas köszönet nekik.Így is lehet munkát végezni, abszolút felnőttek a feladathoz, pedig szegények ami kaptak..... nem volt semmi.
Az én 5 éves gyermekem nagyon jól érezte magát, rengeteg"álló formátumú telefonos felvételt"készítettünk, ami lehet, hogy"az igénytelenség legalja"de örök emlék.
Kritizálni lehet a billentyűzet mellől, de inkább részt kell venni az ilyen rendezvényeken erősíteni a"gyenge"mozdonyvezetőket.
Néztem néhány videót a mai menetről. Elképesztő, hogy a vasútbarátok milyen ordenáré mocskosan szidják egymást. Ráadásul nem valami profi fotólehetőség kitakarása miatt, hanem egy-egy tömegből készített, álló formátumú (ami az igénytelenség legalja) telefonos felvétel miatt.
Külön köszönöm kollégáim nevében a pocskondiázást a "gyenge" mozdonyvezetők miatt. Vasútbarátok, legyetek büszkék magatokra!
Valoban nem sűrűn fordult elő a meses technika . UD Fonoksegen . Szergely fekorsohoz kenőolaj ill 75-80 villáskulcs illett ,főleg a kanizsai 0 sorozatu tompito nelkűli ,,bombázokhoz amit a hozzáertők tudnak .
Nem a szaktudással volt a baj,hanem azzal,hogy mint írtam,a Nohabon egyedi módon volt/van megoldva a fék állítás....kellett hozzá egy talpaskulcs,az meg nem mindenhol volt...
Pedig a szaktudással, akkor tájt sem volt probléma - gyanítom a "nagy Hámános" beesett napira ! Ha pécsiek jöttek a "mesés technikával " - napizni semmi "probléma" nem volt,bár ők inkább Pécsett intézték az akkori gépfordulók miatt. :-)