Coata Rica-ra hagyd a legtobb idot, nagyon kellemes hely. Csak figyelj a kisstilu es besurrano lopasokra (jellemzo a tersegre). A jamaicaiak kulonosen figyelemre meltoak, konnyu oket megkulomboztetni a helyiektol. A legnagyobb reszuk nagyjabol ugyanazt a mesterseget uzik;)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. Két hét múlva vizsgázom és van egy tételem amihez kellene a véleményetek. Milyen szerepe van a katalógusnak és a szórólapnak az utazások értékesítésében? szerintetek a mai, internetes világban szükséges, vagy megszokott dolog az utazási irodai katalógus? köszi minden segítséget, ide is írhattok: sudory11@yahoo.com
Az autos kaland igen draga lett volna, szoval ugy hataroztam, hogy Kozep-Amerikat fedezem fel. Elsosorban Guatemalat, Nicaraguat es igen, a tanacsod nagyban hozzajarult ahhoz, hogy Costa Rica is felkeruljon a listara. Utazik a magyar. :o) Aztan valszeg NYC es onnan mar hazafele valamikor junius kozepen-vegen.
Jelenleg Mexikovarosban vagyok, aztan holnap indulok tovabb San Cristobalba.
A Bay annyira tetszett, hogy elfeledkeztem a porkoltrol. Ettol fuggetlenul rakerestem az emlitett nickre, de nem talaltam az illetot!
Azt ugye mar mondanom sem kell, hogy az Aeroflot gepein (legalabbis akkor meg) a Duty Freeben vasarolt piat siman fogyaszthattad a fedelzeten.
Mert ma már nem lehet a Duty Free-ben vásárolt piát fogyasztani a fedélzeten? Vagy csak az Aeroflot gépein nem lehet fogyasztani a saját italt a fedélzeten?
Igazsaga vagyon kendnek, de neha sokan kivetkoznek magukbol a hatarokon tul:) A japanokat akkor is vedem. Ok az egyetlenek akik meg ulve is hajlanganak egymasnak:)) Nem szamoltal be merre jartal. Se itt se Houstonban nem volt nyomod. Azt hittem Friscobol keletre vagy eszakra indultal. Floridaba menet beugorhattal volna Houstonba. Baromi unalmas hely, jo lett volna egy kis bs. session. Megtalaltad a porkoltos helyet a Bay korul?
Ettol fuggetlenul furcsanak talalom a japanokat kiemelni, mint viselkedni nem tudo nepseget. Az egyik legkulturaltabb es legrendezettebb orszag ahol eddig jartam, es mint turistak -ahol eddig lattam oket- szinten kulturaltak. Detto Nemetorszag.
Ahogy Bolond kollega is irta, a kinaiak sokkal jobb pelda lenne. Zomuk bazari majomkent viselkedik fuggetlenul attol hol van.
Tipikus vallási türelmetlenség. Ilyenkor nagyon kedvesen egészségére kell kívánni, de - ahogy jól is tetted - nem szabad visszavonulni. Mindenkinek saját magánügye, hogy melyik eszmének dől be, hova szórja a pénzét, és milyen elvek mentén korlátozza le a saját életét. DE: másoknak emiatt ne kelljen alkalmazkodnia, hátrányt szenvednie, oldja meg magának.
Volt egyszer egy kollégám, aki azért nem akart eljönni egy szombat esti közös buliba, mert hogy mittudomén milyen ünnep volt akkor a vallásában. Mondta, hogy tegyük át, mi meg mondtuk neki, hogy akkor otthon maradsz :) Érdekes, valamilyen paragrafusra hivatkozva este mégis ott volt :))))
Otthon a nemet sem tolakodo, meg a proli sem. Aztan amikor elmegy Mallorcara, egybol duhongo allatta valik. Ugyanez a helyzet Thaifoldon meg a Fulop-szigeteken szexturistaskodo japan munkasosztallyal.
Malév gép volt. A fali kút lehet, hogy egyszerűsítés a részemről, de csak annyit láttam, ha hátranéztem, hogy egy csapból locsolja magára a vizet és hajlong, mormol valamit...gondolom imádkozott közben.
Nem ugy, csak gyanus volt mert a minimal kollegaval egyhangban, nem sok japannal talalkoztam aki tolakodo lett volna. Nem lakom a tersegben de talalkoztam veluk minden szituban. A kinai az mas tema...
"Az udvarias nepnek tartott japanoknal pedig meg nem talalkoztam tolakodobb emberekkel, akik minden helyzetben elöbb, akar lökdösödve kell egy latvanyossaghoz erjenek mint Te, es kepes egy egesz csoport eled allni miközben mondjuk a parod szeretne egy kepet kesztiteni rolad:-))"
Na jó, de amikor 10 nap alatt rántják végig őket Európán sietni kell :)))
útiképtáramban másféltucatnyi ország számos érdekes, szép helyét láthatja aki betér a http://kazika.try.hu -ra. Brüsszeltől Münchenen át Szalonikiig nagyvárosok, különleges gyöngyszemek, mint Dubrovnik, az Adria királynője, és természetesen a Kárpát-medence, szőröstől, bőröstől, a bősi erőmű hajózsilipjeitől Kotormányig, a székelyföldi 100 százalékban magyarok lakta faluig sok száz fotón (nem kell megijedni, tematikusan mappákba rendezve).
reptéren nincs hideg? meg a repülőn se? Én hosszú nadrág-pulcsiban utazom, és plédbe csavarva alszom. ja és mióta egy kisebb szél miatt az atlantai hóesésben ragadtam a floridai szerelésemben, azóta nem követek el ilyen hibákat....
Legélménydúsabb repülőutunk még 2001 márciusában az USA-ba volt, Malév járaton. Középső blokkba szóló jegyeinkkel úgy okoskodtunk, hogy a férjem ül kívül, mert magas, és a hosszú úton ki akarja nyújtani a lábait, én meg középen, nekem mindegy. (én mindenhol elférek, olyan alacsony vagyok sajnos) Csakhogy a mellettem levő ülésre egy rabbinak szólt a jegye, aki nem ülhetett nő mellé. A férjem meg nem akart miatta áldozatot hozni, bár elég nagy nyomást helyezett ránk. Kb. 5x megmosakodott a pasas egy fali kútnál a gépen a szemünk előtt, mielőtt a légikísérő megoldotta a gondot.
Ugyanezen az úton egy csomó ukrán volt a gépen, zöldkártyával! Kijevben lehetett akkoriban vásárolni pár ezer dollárért. Amikor megláttuk őket a sorban az immigration előtt, a kínai piacos szatyrokkal, pétisós zsákokkal én nem adtam volna egy lyukas garast sem, hogy nem buknak le, de nem buktak le, beléphettek a zöldkártyával.
Az "ujgazdag" divat valahogy idoallo. Mar a 60-70-es evekben is nagyon ugyanez volt:) En csak az oramat nem allitottam at egy darabig az hazaerkezes utan, mintha az meg ottartott volna egy darabig:)) De a rovidnadrag telen az szorakoztato. Legalabb volt a buszsofornek is egy-egy jo napja:D
Egyebkent mikor Indiaba utaztam, rosszabb volt :) Orosz geppel mentem ugyanis. Odafele pedig sikerult kifognom negy finnt velem egy sorban. Azt ugye mar mondanom sem kell, hogy az Aeroflot gepein (legalabbis akkor meg) a Duty Freeben vasarolt piat siman fogyaszthattad a fedelzeten. Szorakoztatoelektronika persze nuku. (mondjuk engem nem zavart, mert olvastam, de oket ugy lattam annal inkabb). A nyolc oras repuloutat pedig vegig ivassal toltottek. Ha jol szamoltam, kb 5 uveg whisky-t tuntettek el negyen ezalatt, persze magasban ez ugye meg jobban hat. :)) Kb negy ora utan mar eleg jol nezett ki mindegyik, az amelyik a legreszegebb volt, folyamatosan dugdosta felem az uveget hogy na igyak mar... es allandoan szerelmet vallott. Majd leszallasnal egyszeruen osszecsuklott a betonon es elaludt, a haverjai huztak be az epuletbe.
Ezt senki sem mondta. Evekig dolgoztam idegenforgalomban is, es pontosan tudom, hogy minden nemzetnek vannak "sztereotipiai" amik szerint viselkedik. De a topic cime: "utazik a magyar". Es nem utazik az amerikai, a francia, az indiai, stb. Peldaul a repulo elott a sorban allas akkor is ha a gepet meg nem is hivjak plusz mar a beszallokartyad is megvan, tipikusan magyar tulajdonsag. A haton osszehajthato kis kempingszek cipelese tipikusan amerikai. Es sorolhatnam. De a topic temaja nem ez.
Sot, ha mar itt tartunk, a franciak peldaul kifejezetten tudnak minden kis semmisegert balhezni az utazaskor.