Keresés

Részletes keresés

etalon Creative Commons License 1999.09.10 0 0 120
!!!!!!WINNER-------HANCU!!!!!

Gratula Hancu!!!

Nyertél egy valódi indián törzsfőnök ninját!!
A következő hét elején hazawiheted :))

Nem átruházható, és nem cserélhető be pénzre, úgyhogy ezekkel a trükkökkel ne is próbálkozz. El ne próbáld adni, vagy peperellek!!

ArianA13 Creative Commons License 1999.09.10 0 0 119
Hancu, kapsz egy lehetőséget, hogy megnézhesd az SW I-et, hajnalban..

:)
etalon
sajnos nincsenek „bejáratott” lelőhelyeim a neten, még plugineket se gyűjtök innen. Bár, ha néha kell valami roppant extrém betűtípus, körül szoktam nézni...
A segédvonalakról: párbeszédablakkal nem tudod őket pozícionálni, marad a távolságmérő tool, de én azt szoktak csinálni, hogy behúzom addig, amíg kábé jó lesz a vonalzó értéke szerint, aztán a legnagyobb nagyításban a lehetőségekhez képest beállítóm. Ezzel a módszerrel még a negyedmillimétereket is megközelítheted, és a photoshop esetében ennél nagyobb pontosságra igazából nincs is szükség...

Mindenki: szerintetetek hogy lehet a legjobban fém-hatást elérni, valamint tüzet generálni? Nem az egylépéses filterekre gondolok...

Hancu Creative Commons License 1999.09.09 0 0 118
Száz! Várom az ajándékot...
etalon Creative Commons License 1999.09.09 0 0 117
Szeva!

ArianA13: gratulálok hogy elvégezted a TIPO-t. Engem is érdekel a téma, és arra gondoltam, hogy biztosan vannak jó lelőhelyeid a neten, tipo témakörben. Ha van, dobjál linket ide, és okosodunk!!!
Egyébként még a legelején is mondták, hogy mér a gamerben van a topic, meghogy biztosan átteszik a kultúrába, vagy a törzsbe az indexék, ha megkérem őket emilben. Nekem végülis 8, ezt még most is lehet kérvényezni, de asszem jól működik itt is. Ha van vélemény erről, akkor mondjátok.
Ezt a segédvonalas dolgot ismertem, de van egy kérdésem nekem:
Meg tudom-e adni számokkal a segédvonalaknak hogy hol legyenek, mert eddig még csak egérrel behúztam őket, aztán ki tudja hogy mennyire pontosan.

A következő beíró a századik lesz!!!! Értékes ajándékot sorsolunk ki közte ;)

ArianA13 Creative Commons License 1999.09.09 0 0 116
Hoppá, most látom, télleg jó kis topic ez. De mit keres a játékok között?
Csatlakoznék, de elobb magamról röviden 2 év Kossuth Nyomda (Ferranti CS7 FÉNYSZEDO RENDSZER - király, soha ennél jobb iskolát), 3 év MAC, 2 év PC. Újságok, újságok, újságok. Most éppen CADvilág, Tudás Fája, és a szép emléku ZED... ja, idén végeztem a TIPO-n, az Iparmuvészetin.
Szóval a fotsoppról. Kezdjük egy trükkel, ezt ismeritek-e: ha egy segédvonalat szerkeszteni akarsz, vid fölé a nyiladat, és ha már megjelent a segédvonal-szerkeszto-jel, nyomj egy ALT-ot (PC), és máris elforgattad 90 fokkal...
etalon Creative Commons License 1999.09.08 0 0 115
Halihó!
Mer ha mondjuk a Törzsasztalon lenne, akkor már rég a "Torgyán Orbán anyád, anyád" lenne a téma.
Meg a gamerek közt vannak azok, akik tudják mitől döglik a légy! :)
Nagyon szigorú mamid van neked, hát ő sosem volt gyerek? :))
Hari Creative Commons License 1999.09.08 0 0 114
Á, dehogy, akkor még csak vördöztem, a mami hétéves koromig nem engedett a fotosopp elé..:)))
trollcsi Creative Commons License 1999.09.08 0 0 113
csak nem azt akarod mondani, hogy már 6 évesen... ;-)
Hari Creative Commons License 1999.09.07 0 0 112
Üdv az eddigi résztvevőknek, árulja el valaki - mondjuk etalon -, hogy egy ilyen jó topicot miért a játékok közé kell rakni? Na mindegy, csatlakozom az állandó résztvevőkhöz. Háttér: PC, hat éves Photoshop/Corel (a francba)/PageMaker bűvölés, námi nyomdai háttér. Grafikai, művészi trükkökben alighanem vannak sokkal profibb hozzászólók, én "iparkodom" vele. Ha tudok esetleg valami értelmeset válaszolni, szívesen megteszem.
Itchycoo Creative Commons License 1999.09.06 0 0 111
Wulfrumka:
A 'zajozast' mar en is tapasztaltam. Azt hittem, hogy valamit rosszul csinaltam. Utanna atallitottam a Win-ben a szinmelyseget 24 bitre, es akkor mar jo volt (a kep is 24 bites volt). Eddig en a jpg-t hasznaltam, de az Adobe Premiere 5.0 (ezzel rakom ossze az animaciokat) nem kezeli a jpg formatumot. (??? A 4.2 tudta!) Legalabbis importalni nem tudtam.
Mammuth Creative Commons License 1999.09.06 0 0 110
Hello
Sajnos semmi idom nem volt azokat a doldogat megcsinalni, amiket akartam, igy csak 2 dologra valaszolok:
Etalon:
CGA- es en... A CGA ujsaghoz nincsen sok kozom, annyi hogy irtam bele cikkeket, amikert folvettem a dohanyt, majd foldobtam oket a Netre is.. Ja, meg en csinaltam a kiado Aurum DTP Studio homepaget is:
http://www.aurum.hu/ nekem tetszik, nezzetek meg. Amugy Aurum pont most kiszall az egesz CGA ujsagbol, meg, ha minden igaz az egesz szamitogepes grafika dologbol, es a CGA ujsag egy masik ceghez kerul at, joval tobb 3D-vel es joval kevesebb 2D grafikaval. Igaz, eddig se volt benne sok. En egyeb elfoglaltsagaim miatt ebbe az uj CGA-ba mar nem irok. (Na jo: nem volt kedvem hataridore leszallitani a cikkeket, ezert dobtak :))))
Festektusszento:
Pluginokkal egyszerubb dolgozni. Ez igaz, de mutass ojan plugint, amelyikkel barmelyik effektet meg lehet csinalni, amiket en irtam.
Szoval, nincs olyan plugin, amivel ezeket meg lehetne csinalni, en tobb tonna photoshop plugint ismerek, elhiheted. :)
Amugy, ahol valami hasonlot lehet produkalni pluginnel, azt le is irtam, kepet is raktam altalaban, de ossze lehet hasonlitani a plugint es a gondos munkaval elkeszult effektet :)
udv:zp/mammuth
Wulfrumka Creative Commons License 1999.09.05 0 0 109
Ahoj! Jo tropic. En is hasznalok Photoshopot (is), pl a Buster Keaton lapoknal. Nezzetek meg, ha erdekel benneteket.

www.nexus.hu/wulfrum/keaton.html

Meg: TIFF (LZV-s): nem vesztes. Bar egy erdekesseg: ha 3dsben bmp-be renderelek, a hatteret "bezajolja", ha tif-be, nem. Miert?

Itchycoo Creative Commons License 1999.09.05 0 0 108
Nos, en kb masfel eve foglalkozom szamitastechnikaval, igy nem mondhatom, hogy regota hasznalom a Photoshop-ot (a 4.0-val kezdtem), es nem is ertek hozza. Csak a sajat szorakoztatasomra foglalkozom vele, akarcsak a 3D Studio Max-szal. Ha eppen nem programozok (a suli miatt kell), akkor a ketto kozul valamelyiket piszkalgatom, tobb-kevesebb sikerrel.

Festektusszento HapciBeno:
Azt hiszem PhoeniX valaszolt a Gimp-es kerdesre. :))

etalon & PhoeniX:
Par nappal ezelott beszeltem Aurummal (A DTP Studio egyik "fejese"), es azt mondta, hogy mar nincs nekik a 3D Studio Max elso kiadasabol, ami a kezdoknek szol. A masodik pedig valoban az 1.2 es a 2.5 kulonbsegeirol szol! :((( Egyebkent a neten keresztul is lehet konyvet rendelni. Nezzetek meg a www.aurum.hu-t. Ja, az elso konyv megvan az egyik CGA ujsag CD-jen pdf formatumban, de sajnos nem emlekszem, hogy melyiken!

Festéktüsszentő HapciBenő Creative Commons License 1999.09.05 0 0 107
Én is mindig mittudomén akartam lenni.. :)))
Hmm... Első találkozásom egy Macintosh Classic-kal... 2 évig utána Mac-nek még csak a közelébe se mentem...
etalon Creative Commons License 1999.09.05 0 0 106
9 éve láttam először Photoshopot, egy IIci Macintoshon. (ez nem az jelenti hogy öreg vagyok :)) Asszem 2.0. vagy 2.5? volt. A fateromé volt a cuccos, de ő nem nagyon foglalkozott vele (már a Photoshoppal) behatolóan, mert lassú volt a gép. Én meg leültem jáccani, és ott ragadtam. Csináltam sok twirlt meg ilyeneket :D
Aztán a kisképzőbe jártam, ahol egy volt fizika tanár épp abban az évben indította el számgép-grafika szakot, Macintosh Classikokkal. Képzelhetitek... (aki nem tudná: 3 colos monitor, monokróm, egybe a géppel.) Mindegy, nem sokat bírtam ott tanulni, inkább magamtól otthon.
Most meg a Rém Kreatív Csoportban nyomom, mint mittudomén. (grafikus?)
PhoeniX Creative Commons License 1999.09.04 0 0 105
hello
csak nemreg kezdtem photoshopozni, de elegge tetszik... inkabb a 3dstudioval foglalkoztam, a 3ds grafikak es modellezes jobban erdekelt de most inkabb weboldalakkal foglalkozom es az egyszerubb photoshoppal =]
a 3dmaxosoknak azt mondanam, hogy a tutorialok mellett erdemes a 3dmaxrol szolo konyvet is megvenni, mert az jo.
a gimprol meg annyit hogy (mivel linux is van a gepen) tenyleg eleg jo, az osszes alap filtert meg mindent tartalmaz amit a photoshop5, csak teljesen mas a felepitese (foleg a linux miatt), tehat nincs ilyen file menu folul meg minden, de azert hasznalhato...
mondtam valami ertelmeset is?

udv
PhoeniX

Festéktüsszentő HapciBenő Creative Commons License 1999.09.04 0 0 104
Nos a 4 éves nyomdai szakközép után sikerült baromi nehezen elhelyezkednem egy nagyobbacska nyomdában. Akkor (kb. 5 éve) ez tényleg nagyon nehéz volt, fél évig vártam rá. Amúgy az iskolát nem tartom túl meghatározónak; a tudásom kb 80%-át munka alatt szedtem össze. A corel-el csak ha muszáj, akkor foglalkozom, egyébként kerülöm messziről, de ha jól emléxem a 2.0-ást ismertem meg először... Ha vektorgrafika, akkor csakis Illustrator.
Photoshop 2.5-östől szerepel nálam.
De főleg Quark-kal foglalkozom, úgyhogy ha bármi nyomdai kérdésed van trollcsi (és bárki), nyugodtan írjon a topic-ba...
Etalon! Ha már úgyis te nyitottad a topic-ot, akkor írhatnál magadról te is...
Ja és köszi az LZW-s infót!
etalon Creative Commons License 1999.09.04 0 0 103
Az LZW tömörítés nem jár adatvesztéssel. Max az üthet be, hogy vannak progik amik nem supportálják, és ezért nem hozzák be. De hogy mik ezek a progik, azt nem tudom.
Azért vagyok annyira oda az 5.5 infóért, mert azt olvastam, hogy vannak benne új layer effectek, meg állítólag feltupírozták a webes cuccokat benne. És ez kúrva jó lehet, mert eddig a gifeket, meg jpgket elég kényelmetlen volt csinálgatni benne. Meg egyébként is még nincs meg :((( ezért minden infó feldob(na).
Na tegnap elmentem a Liszt Ferenc térre, a Müszaki Könyváruházba, hogy vegyek 3dsMax könyvet. Természetesen csak a 2.5 verzióról szóló volt csak (nekem a 3. van), és az állítólag csak az 1.2 és a 2.5 különbségeiről szól. Hajjj. Viszont lehetett kapni azt a bizonyos CGA nevü újságot (Mammuth), meg is vettem mindet ami ott figyelt a polcon. Nem rosszak!!! És ami a legjobb, hogy van benne megrendelő, a 3dsMax2 könyv első számára.
Van még nálatok olyan Mammuth? Mer ha van, megy a lap!
trollcsi Creative Commons License 1999.09.04 0 0 102
nos, én dekorsulit végeztem, utána szép nagy állami áruházak dekorjában dolgoztam (abban a kettőben, amelyik már egy lett mára :-)))
majd cégtáblás cég, ott figyelt be az ámítógép először, két komoly mega rammal, 5 éve, corel 3-mal.
szóval én a mai napig inkább corel-es vagyok, a hibái ellenére is azt gondolom, nem rossz egy csomag az.
van benne minden, csak ne lenne pontatlan, meg ilyenek.
a photoshop a 3-mal kezdődött nálam, de csak mert kiváncsi voltam nagyon.
aztán kaptam egy melót, amihez kellett.
persze azt mondtam, hogy profi vagyok benne :-))
szívtam is sokat, hihi. ami hiányzik nálam, az a nyomdai rész, sokat a mai napig nem értek. de elég tanulékony vagyok :-))
hát ennyi kábé. és ti? tisztelt "nagyok"? ;-))
Festéktüsszentő HapciBenő Creative Commons License 1999.09.04 0 0 101
Trollcsi!
Mi lenne ha Te kezdenéd? Mármint hogy hogyan lettél fotosopper, elvégre a Te 5leted... Meg aztán én szégyenlős vagyok... :))
Igen, elég, sőt... ;)) (ezt a kampányra értettem)

Itchycoo:
Nem vagyok semmi rossznak elrontója, szívesen kipróbálom, de azért elmondhatnád hogy mi az a Gimp, mert még életemben nem hallottam róla...

Etalon:
Ember, ennyire be vagy izgulva arra az 5.5-re?????
Hát, én nem várok sok újjitást tőle. A 4-ről az 5-re váltás sem volt egetrengető... Bár az a History nagyon király! Örök hálám érte... Ja és a szöveg editálás is aránylag jó lett. Nem egy Quark, de megteszi.

Nocheinmal: Nem tudja-e valaki hogy a Tiff formátum LZW-tömörítése adatvesztéssel jár-e?

Itchycoo Creative Commons License 1999.09.04 0 0 100
Ha jol hallottam, akkor a szeptemberi Chip CD-n rajta van a Gimp Windows-os valtozata. Szerintem probaljatok ki, en ezt hasznalom Linux alatt! Nem akarok haborut kirobbantani, hogy mi a jo, es mi a rossz, csak szerintem meger egy par percet, hogy megnezze az ember! Mas, mint a Photoshop, viszont eleg sok dolgot tud. Ha valaki olyan kiprobalna, aki profi Photoshop teren, akkor leirna, hogy melyik miben tud tobbet a masiknal? En sajna mindkettovel csak 'bohockodom', erdemi munkat meg nem hoztam ossze. Majd idovel! :))
etalon Creative Commons License 1999.09.03 0 0 99
mister Creative Commons License 1999.09.03 0 0 98
Hello Mindenki,
Ha már a képeknél tartunk, nekem is van egy kedvenc technikám, még 4.0-val, mindenféle effects nélkül,maszkokkal, ez volt az első sikerélmény, addig csak betűket írogattam photoshoppal...

Mister
Typographic Creative Commons License 1999.09.03 0 0 97
alt="typo.jpg (13646 bytes)">

Köszönet a lehetőségért Mammuth-nak.
Ja és mindezt a testvérem segítségével actions-sal megoldva.
Typo

etalon Creative Commons License 1999.09.03 0 0 96
Azt akarom tudni, hogy mik az új fícsörök az 5.5-ben!!!!
Irgum-Burgum má!
trollcsi Creative Commons License 1999.09.03 0 0 95
no, szóval nem, én igazából nem. de szeretnék.
tényleg, az is izgis lehet, ki hogyan, azaz 'miből' lett fotosopper.
úgy értem hogy milyen suli, munkahely hatására lyukadt ki errefele.
a kampányról meg annyit, hogy maga a párt nem nyert, de azér elől van...
ennyi asszem elég ;-))))
Itchycoo Creative Commons License 1999.09.03 0 0 94
Sziasztok!

Kosz a segitseget, rendereles utan tenyleg muxik a Ctrl+I a szovegen! :)))

etalon:
Ne ijedj meg a Max-tol! Ess neki, es biztos, hogy sok kellemes orat toltesz vele, akarcsak en! :))) En sem nagyon ertek hozza, de a tutorial-bol, es a help-bol sok trukkot ki lehet lesni/keresni. En a primitivekkel kezdtem el hulyeskedni (lehet, hogy nem jo otlet), es csinaltam is egy par jopofa dolgot, persze csak egyszerueket, mert ugye primitivbol nem lehet tul sok dolgot osszehozni! Melyik van meg? R2, R3?

Itchycoo

Festéktüsszentő HapciBenő Creative Commons License 1999.09.02 0 0 93
Hát, igen érdekes volt mikor a munkahelyemre jött egy pacák Illustrator-t oktatni, és én mutattam meg neki hogy kell pattern-eket szerkeszteni...
Nem tudja-e valaki hogy a Tiff formátum LZW-tömörítése adatvesztéssel jár-e?
Egyébként nem muszáj renderelni a szöveget, a layer menű-ben szövegként is megenged egy pár ügyes filtert (pl. drop shadow, emboss stb...) És így még mindig belenyúlhatsz...
troll-csi: Igen, DTP-zek, miért te nem? A választási plakátból gondoltam hogy te is... Tényleg, nem árulod el hogy melyik pártnak csináltad? Naaaaaaaa. Léciiiii
:)))
szalmabála Creative Commons License 1999.09.02 0 0 92
Csak 5 alá sejtek megoldást.
Próbáld a következőt: létrehoztad, örülsz neki, a layereknél a szövegest keresd, és lesz jobb oldalon egy ,,T", na erre jobb-klikk, majd ,,render", ezután már invertálható a layered! Csak eddig ezt a layert szöveg-ként kezeli, ezért nem hagyja magát. Na csá!
szalmabála Creative Commons License 1999.09.02 0 0 91
Ne ijedezz, csak futtasd a progit, kukkants be a Help menü Tutorial-jába, és tekerd végig! Ha akkor sem jön meg a kedved, és magadtól nem jössz rá 1-2 trükkre, akkor vásárolj egy szakkönyvet, és/vagy kérdezz meg 1 szakértőt. Én senkitől sem tanultam, mégis úgy-ahogy elboldogulok vele. Az biztos, hogy rettentő bunyolúlt is tud lenni, amikor mindenféle exression-okkal kezdesz játszadozni. Na ennyi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!