Tegnap este végigszenvedtem a Kiadó szerelmet, majd vártam, hogy elkezdjék az Ártatlanok c. filmet. De hiába, helyette ujra Nagy Ő - Tóth Dáviddal próbáltak sokkolni. Egyszer megnézni éppen elég volt.
Műsorváltozás történt, kiderült tegnap este már 2 részt is leadtak a Kiadó szerelemből /lehet már előtte is???/, mind ebből én semmit nem vettem észre, hogy a történetben valaféle hiányosság lenne. Hát ez ilyen jó film.
Az Ártatlanok c. filmet azt hiszem az Izaura tv-n fogják adni, 11 órakor, amit én nem várok meg, ráadásul ujra az 1 résztől kezdik. Aki még nem nézi, itt a lehetőség.
Utánéztem, Kleo említi a sorozatot, sokakat elrémiszt a témája, de ez a valóságban egyáltalán nem olyan tragikus, nézhető film, sőt valóban nagyszerű a színészek alakítása. A 2 nőtestvért alakító színésznő megérdemelne ezért egy díjat, annyira jól játszanak és a szinkron is nagyon illik hozzájuk. Amikor a 2. részt is elkezdtem nézni, adtam a filmnek egy esélyt és hát azóta is minden részét megnéztem. Azt hiszem most kivárom, míg elérik a mostani részeket és szinkronosan fogom megnézni.
Újra megélénkült a fórum, időnként benézek történt e hozzászólás. Hát akkor röviden leírom én is a véleményemet.
Kerem Bursin - Szerelem van a levegőben
Halálosan untam a filmet, az elején még szórakoztató volt, aztán mindenféle hülyeséggel húzták az időt, majd a végét gyorsan összecsapták. Nem sajnálom. Úgy kényszerítettem magam, hogy mindennap visszanézzek 1 részt az Rtlmost-on, mielőtt végleg leveszik innen.
Amiért néztem, az maga Kerem Bursin volt, aki valóban tehetséges színész, sok arcát megmutatta filmben.Nem fejtem ki részletesen, szerintem mindenki megnézte.
Kiadó szerelem
Ez a másik "sikerfilm" ami szintén halálosan untat, ha lehet a semmiről beszélni, akkor ebben a filmben nap mint nap megteszik. Beszélik a semmit.Csak azért nézek bele, mert utána kezdik azt a filmet, amitől semmit nem vártam.
Ártatlanok
A kíváncsiság ültetett le a tv elé, hogy ebből a témából mit is lehet kihozni.Amikor elkeződött a vetítés beszámoltam róla, nem tudom valaki nézi e, mert erről nem olvastam.
Szerintem jó film, mindenki "beteg" a családban, senki nem kezelteti magát és nem is akarja senki, sőt számukra ez teljesen normális dolog, ami velük történik.
Eddig úgy tünt, hogy Birkan Sokullu - Han az egyetlen akinek nincsenek gondjai, de végül ő is álruhában éjjel kukázik és egy kirakatbabával osztja meg gondjait.
Megnősül titokban ebből bonyodalom származik, de végül senki sem biztos benne, hogy megvolt az esküvő.
Végül is mindenki szerelmes lesz, kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a történet, képesek lesznek e megváltozni stb.
Birkan Sokullut már láttam Hayat Şarkısı - Az élet dallama c. sorozatban is, ott is tetszett.
Egyébként ebben a filmben is nagyon jól játszik a 2 nőtestvér, szerintem érdemes megnézni.
Olvastam, de most nem találom ki irt róla, hogy a törökök nem szeretik a vért mutatni sérülésnél. szerintem meg nem fogalkoznak a sminkkel. Olyan ez mint a képszerkesztés, mintha utólag a filmre ráfujnának egy kis pirosas festéket. Ennyire nem merülnek el részletekben.
Hetente megcsinálnak egy 2 órás részt, erre nincs idejük.
Plasztika
Én is láttam a YouTube-n, hogy szinte mindenki plasztikáztat. Hát persze a törökök méretes orral rendelkeznek, a nők is, nyilván kés alá fekszenek.
Akire így még emlékszem Deniz Baysal - Hazan a Fazilet asszonyból. Az ő orrát is plasztikázták és még sokaknak.
De szerintem ez nem probléma. Aki be meri vállalni, tegye.
Nagyon sok elmaradásom volt a filmekkel kapcsolatban, az utolsó részeket nem néztem. Kicsit kevesebb filmet akartam nézni, ezért az ujranézést a Nagykövet lányával kezdtem. 2 rész volt még hátra...megnéztem....nem érte meg....bár ne tettem volna. Semmi új és váratlan dolog nem történt benne.
Aztán az Ada Masaliból volt még 5 rész hátra, egyet megnéztem... a többit nem fogom.
Pedig Alp Navruz nagyon jóképű benne, nem úgy mint a Fizilet asszonyban.
Még A bosszú csapdája befejezetlen, kb. 10 rész van belőle, de biztos nem fogom megnézni.
Hát ennyit a török sorozatok iránti rajongásomról.
Legközelebb beszámolok róla melyik filmeket nézem még a fent említett kettőn kívül.
Ez simán történhetett így. Én például így vagyok ezzel Burak Özcivittel és Can Yamannal. Ők ketten voltak az elsők akiket láttam és hozzájuk hasonlítom a többit!
Engem is megdöbbentett a rajongott színésznőim átváltozása. Például Fahrie Evcen (Burak Özcivit) felesége nagyon nagy és látványos átváltozáson ment keresztül. Pont az jutott eszembe, hogy szerintem Burac Özcivit észre sem vette volna a kinézete alapján. Viszont a plasztikai sebészet után tényleg szép lett. Vagy ott van az általad is említett Hande Ercel. Ő is nagyon megváltozott, és szerintem ezt nem lehet a babaháj elolvadásának tulajdonítani. Persze aki akarja higgye azt! De szerencsére sok igazán szép török színésznő van, aki nem plasztikáztatott és a természet adta a szépségét. De megdöbbentett hány olyan színésznő van akit kedvelek és sokan rajonganak érte, és csak a plasztikázás miatt lett igazán nagyon szép. Egyébként egy átlagos nő lenne.....
Én nem nyírnék ki senkit. Nekem a kedvenceim száma szép lassan bővül, de a sorrend nálam változatlan.Burak Özcivit az első és utána jönnek a többiek!
Kerem Bürsint sokunk szereti. Ki ezért ki azért! De nagyon jó színész az biztos!
Szerintem nagyon sok jó és jóképű török színész van! Lehet belőlük válogatni bőven!
A Faziletet láttam magyar és angol felirattal is, és sok jelenetben, leginkább a Sinan Hazan Yagizban szinkronnal egészen más kifejezések hangzanak el, emiatt nekem a hangulat sem olyan, mint az eredetiben. Yagiz magyar hangja pedig még most is nagyon zavar, a többiekét meg tudtam szokni, Faziletét pedig nagyon eltalálták.
Can Yamanról én is írtam, hogy mindkét sorozatával küzdök, de nekem szerintem ezek a romantikus vígjátékok nem tetszenek.
Szerintem én lehetek az egyedüli, akinek Can Yaman és Kerem Bursin, mint színész nem lett a kedvencem, de a sorozataikat sem tudtam végignézni. Pedig nagyon szerettem volna megkedvelni őket. :( Lehet amiatt, mert a kedvenceimet hamarabb ismertem meg, mint őket.
Milyen félre fordítások? Nekem egyébként nagyon bejön a Fazilet szinkronja, sok kedvenc szinkronhangom szerepel benne. Egyedül a szinkronhang cserék zavartak egy ideig, mert van benne pár olyan szereplő, akik nem a megszokott magyar hangjukat kapták és azok jobban hasonlítottak az eredetihez is.
Hu, Kriszti, megnéztem azt a videót...hat olyan vicces, hogy Hande azt állítja a babahaj leolvadt az arcáról ahogy idosodott. Hat, nem tudom en mar elég nagy vagyok de ez az archaj csak nem akar eltűnni. :)) Meg valamelyik azt mondta, hogy csak azért olyan az arca mert más szögben fényképeztek. Na, erre meg csak azt mondom, hogy en tekergethetem a fejem bármilyen szögben, akinek kerek arca van annak a budos életben nem lesz hosszúkás, beavatkozás nélkül. Amivel nekem az egegyadta világon semmi bajom, de mit kell vakitani a népet. Úgyis látszódik, hogy valaki lefogyott vagy bordat vetett ki, mellett csinaltatot, orrot igazított.
Egyébként nekem Can Yaman szinten az Álmodozó. Barmi másban latom, mintha egy tok idegen pasi lenne. De mindegy, akkor is Kerem Bursin az csúcs.
Van az az amcsi radios, Howard Stern, neki van az a hülye játéka, hogy a hires vendegeknek felsorol másik három hires férfit vagy not es a vendegeknek kell választani, hogy "F"-Marry-Kill. Namarmost, ha en hires lennek es meg is hivnanak...hogy kit nyirnek ki azt nem tudom, de az "F" az tuti Can Yaman, de a Marry az 100% hogy Kerem Bursin lenne. Persze csak játék szinten, meg az esélytelenenek nyugalmával, de akkor is!
Imadom a palit! Iszonyú tehetséges!
Na, de mostmar, hogy kinyalaztam magam, megyek is nézni az Ez a varos követni fog téged. ( Ahol meg többet csurgathatom a nyalam :))))
Krisztikém, most néztem meg a linkedet, még a hatása alatt vagyok:))
A legtöbb színésznő csináltat magán ezt, azt (manapság már a hétköznapi nők is, ha tehetik).
Azt látom, a török színésznők leginkább az etnikai, déli típusú vonásaikat tüntették el és váltak nemzetközi szépségekké. Az eredetileg szélesebb, párnásabb arc, húsosabb, hosszabb vagy éppen tompa orr, keskenyebb száj, szűkebb szem, vastag szemöldök – mit ad Allah…. amerikai típusú szépségideállá varázsolódott! Én Hande Ercel egy korábbi sorozatába kukkantottam bele, (még a műtétek előtti), hát... óriási a különbség, egy légies baba született.
Fox, Te írtad, olyan, mint egy alvósbaba, nagyon találó, ez lehetett az átváltozás célja:))
Nézzétek meg, 2017-ből a Síyah Inci- Fekete gyöngy sorozatából ezt a kis részletet, amikor még nagyjából eredeti lehetett a megjelenése:
Alice, a Teskilat engem is izgat, már többen javasolták (bár kicsit tartok a török hazafias hősöktől), majd a Yargi (Ítélet) után lehet, hogy bepróbálkozom. A Yargit változatlanul ajánlom! Remek bűnügyi sorozat!
Az Álmodozó! az nálam = Can Yaman!
Szegény fiú, úgy nézem, most kicsit szerető mamája (egyébként nagyon csinos, fiatalos) karjaiban talált menedéket a megveszekedett rajongók elől. Nem is értem, hogy tudnak egyesek ennyire kilépni magukból?!...
Már többször találkoztam ezzel a videóval, de mindig mire fel akartam ide tenni Nektek, elkevertem valahogy. Most felteszem, hogy Ti is döbbenjetek meg egy kicsit.
A lényeg , általunk szertett, vagy kedvelt színésznői mennyire mások plasztikai műtét előtt és után. (pl. Demet Özdemir, Fahrie Evcen, Hande Ercel stb)
Visszatérve a sorozatokhoz: Azt látom, hogy az első filmsorozatok mindenkinél meghatározó, és ahhoz hasonlítja a többit, illetve az első sorozatban látott szereplő többi szerepeit. Sajnos én is így vagyok ezzel. Nekem as Can Yaman a Szerelem íze sorozattal lett a kedvencem, utána az Álmodozóban már másképp láttam őt. És azt hiszem így van ez más szereplőkkel is, pl. Burak Özcivit, vagy Alp Navruz esetében is.
Sajnos a magyar szinkront nem minden esetben tudják jól eltalálni, de azért érdemes szinkronnal is megnézni őket.
Javaslom, hogy a feltett videót mindenképpen nézzétek meg!
Régen írtam, mivel elkezdtem az ajánlások miatt az Álmodozó című sorozatot nézni, és érleltem magamban a gondolatokat. A sorozat eleje tetszett, bár nekem némely karakter túlzó, viszont most túl már bőven a felén, nagyon lassan haladok vele, erőltetettnek érzem a két főszereplő közötti feszültségeket. Szerintem velem lehet a gond, hogy ezeket a viccesnek szánt jeleneteket túlzónak érzem. Can Yaman nekem A szerelem ízében jobban tetszett, a mostani karakter nagyon önfejű, viszont a kémia a két színész között (Demet és Can) valóban tökéletes, a sorozat eleje ezért tényleg kiemelkedő.
A másik sorozat, amit nézek a Teskilat-nak most ért véget a 2. évad forgatása, és lesz 3. évad, annyira izgalmas, hogy képes vagyok a friss részeket angol felirattal nézni. Caglar Ertugrul díjat kapott az alakításáért, és elvileg egy saját filmen dolgozik, amit ő ír, rendez és ő a producer is.
A Fazilet asszony lányaiba szinkronnal is belenézek, de borzasztó a magyar szinkron, nem beszélve a félre fordításokról. Belehallgattam a spanyol szinkronba, és érdekes módon az övéké hasonlít az eredetihez.
Na, az az! Az Ez a varos követni fog téged! Azt nézem most. Csak angolul Heart of the city a fedőneve...fogalmam sincs miért. Kerem Bursin jól kipattintotta magát, mondjuk boxolot nem is játszhat ropi karral. De a lány nagyon szép benne. Nekem, o igazan szép. Mint írtam korábban, Hande nekem mint egy baba, Demet meg inkább karakteres.
Es ha mar Demet, akkor pletykálnak Can Yaman-tol is egy kicsit. Eppen tegnap olvastam, hogy áthelyezte a székhelyét Olaszországba, de mar szerintem megbánta, mert olyan szinten zaklatják a rajongok-gyanítom 99,99%-ban nők- hogy semmi de semmi magánélete sincs. A volt mennyaszonyatol, Dilettatol kezdve, a létező összes not halálosan megfenyegettek meg terrorizálják akivel valaha dolga volt. Biztos van egy kemeny mag. Allitolag a sajtosai is kerlelik a "hölgyeket", hogy hagyjak mar élni azt a szerencsetlent.
Mondjuk az milyen gaz, hogy arról álmodsz, hogy hires akarsz lenni, meg felismerjenek, aztán ha relative szerencsed van es megtörténik, akkor meg a pokolba kivanod néha az egészet. Pedig, o amúgy egész jo fej szokott lenni a rajongókkal.
Szoval Metoo ide vagy oda, a palik falkában valóban jo nagy csótányok tudnak lenni-pláne ha isznak- de azért egy csapat lelkes notol is mentsen meg az Isten! :)
Egyébként a Te csengess az ajtókon kritikáddal en is egyetértek, bar en végignéztem. Igaz, az utolsó 20 reszt gyorsítva. Nagyon elnyúztak. Plane az a szules a fa alatt...ertem en, hogy nem a Vészhelyzet, de azért ne legyen mar ennyire habos babos minden. Na, jo nem fanyalgok, megyek nézem mennyire verik szét szegény Kérem Bursint.
Facebook tag vagyok, így csoporttag is vagyok a Török sorozatok Fan Club csoportnak. Ide fel szokták tenni a következő link írásait: https://paragraph.hu/
Ha érdekel benneteket nyugodtan nézegessétek. Én eddig nem tudtam róla, hogy van ilyen honlap, de jó pár írást elolvastam, és emiatt el kezdtem érdeklődni a Remények földje sorozat iránt. Mivel nagyon hosszú, így még nem kezdtem el megnézni, de ha lesz rá időm, meg fogom nézni.
Eszembe jutott még, hogy ajánljam neked az Édes bosszút (Tatli Intikam), illetve Ez a város követni fog téged ( Bu Sehir Arkandan Gelecek) sorozatokat. Az utóbbi sorozat Kerem Bürsin sorozata.
Szerintem mind a kettő jó, érdemes lenne megnézned. Ráadásul a két sorozat nem olyan hosszú. Az első szinkronos is, a második feliratos.
Be kell valljam a Te csengess az ajtómon / vagy szerelem van a levegőben sorozatot nem néztem végig. A végére számomra teljesen érdektelenné vált, így a Kleo által most beharangozott Can Yaman és Hande Ercel sorozat kicsit meglep. Én valahogy nem tudom Hande Ercelt elképzelni Can Yamannal! Visszatérve Can Yamanhoz, azt tudnod kell, hogy az Álmodozókat két évvel később forgatta, mint a Szerelem ízét, így teljesen más lett a stílusa is a filmben, illetve a szerepe is ezt kívánta meg. Ha megnézed a Bay Yanlist, akkor pedig egy harmadik stílussal találkozol, bár ez az Álmodozóbeli szerepéhez közelebb áll.
Nekem az a véleményem, hogy nem fogsz csalódni a török sorozatokban. Persze biztos van jó és rossz sorozat, de ha szereted például a történelmi sorozatokat csak ajánlani tudom Neked a Dirilis Ertugrult, vagy a Kurulus Osmant, illetve Destan sorozatokat. És persze, ahogy Kleo írta a Fazilet asszony lányai sorozatot ki ne hagyd! Szinkronosan fent van a videaán.
Koszonom a fogadtatás meg az ajánlásokat. A Dolunay-t en is megnéztem -fellelekesulve az Almodozok utan- de valahogy ott nem voltam térdre esve Can Yaman karakteretol. Mondjuk nyilván az volt a cel, hogy picit tavolsagtarto legyen, ne cukisodja el a szerepet.
Mindegy, jobb volt az Almodozokban. Hozzáteszem, először szinkronnal néztem, aztán valamiert feldobta a YouTube angol felirattal, es hat meglepődve láttam, hogy a magyar szinkron koszonoviszonyban sincs az angol felirattal. Mivel nem beszelek torokul fogalmam sincs melyik verzió a hiteles. Jo, nem nagy dolog, de azért megis fura.
A Fazilet asszony lányait biztos meg fogom nézni mert rengetegen irtatok itt róla, úgyhogy nagyon kíváncsi lettem. De majd vissza is olvasok, milyen ajánlások merültek meg fel.
Arra azért kíváncsi lennek, hogy az Almodozokban, a Teloholdban meg Te csengess az ajtomonban is az anyósok, kifejezetten....nem kedvesek. Létezik, hogy ez egy ilyen általános torok dolog, vagy csak minden forgatokonyvironak gonosz az anyósa?
Tudom, hogy a forum nem Can Yaman fan oldal, nem is szándékozom, hosszú sorokon keresztül omlengeni. Kicsit olvasgattam róla, megnéztem néhány interjút vele-meghokkentem a repülős lanykeresen. Úgy tudtam, manapság a titkos, kicsit otletesebb lanykeresek a menők, de lehet csak vacak a PR-sa. Bar ahogy olvastam, a jegyesség pont olyan gyorsan szállt tova minta repulo ami huzta a szallagot. ( Jo, ez nem volt szép. De igaz)
Igazad van kleo, számomra is kérdéses, hogyan fog működni a kémia Hande es Can kozott. Engem Hande mindig egy alvosbabara emlékeztet, Demet sokkal természetesebb, de hat ez van.
Tegnap elkezdtem a Heart of the City sorozatot, mert igaz, hogy Can Yaman jól nez ki, de Kerem Bursin is kellemes megjelenésű es az eddigi alakításai teljesen lenyugoztek. A Seref meselesi-ben is fantasztikus volt, de tudom ezek a drámák fele olyan nepszeruseget nem hoznak egy művésznek mint a romantikus sorozatok. ( Nyilván vasalás közben es sem bogicselni szeretek. Bar ezzel a sorozattal kapcsolatban hiba volt itt szaglásznom, mert valaki leírta a veget, de mindegy, biztos az oda vezeto ut is érdekes lesz)
Koszonom mégegyszer az udvozlest! Legyen szép napotok!
Bár ez nem egy Can Yaman rajongói oldal, de az biztos, hogy többnyire Ő indított el bennünket a lejtőn és terelt ide, ahogy már Kriszti is írta, áradoztunk is róla eleget, engem pl. az Álmodozó Can Divitje veszejtett el. Azóta is fényesítgetem itt olykor a királyságát:)))
Most nagy hír, hogy a Disney Plus a nyáron forgatni kezdi vele az El Turco nagyszabású kosztümös sorozatot, és na, ki lesz a partnere – nem, sajnos nem Demet Özdemir, DE Hande Ercel, az Álmodozó után a törököknek a másik nagy sikert hozó romcomjuk főszereplője. (Az ilyen édes kis magamutogatós, kádas, fürdőzős, gyertyafényes, szerelmes csacskaságok andalítják a női szívek millióit 6-99 éves korig:)) és hoznak óriási nemzetközi népszerűséget, nem pl. Kerem Bürsin korábbi remek drámái.)
A pletykák szerint Demet elutasította a felkérést, nem óhajtott újra Can partnere lenni (még esetleg ismét összegabalyodna vele, és azt nem tűrné a jelenlegi vőlegénye – mondom kajánul.) Nekem ugyan fenntartásaim vannak, hogyan működik majd az új páros közti kémia, mert Demet spontán, közvetlen, élettel teli, hiteles, Hande Ecel meg inkább hidegnek, távolságtartóbbnak, megjátszósnak tűnik nekem, persze, meglehet valami jégcsap szépséget kell meghódítania majd Can Yamannak….
Ha van időd, kedved visszalapozni, rengeteg sorozatról olvashatsz, amiket ajánlgattunk.
Mostanában a Fazilet asszony és lányai került fel a TOP listánkra, ami mindannyiunknak nagyon tetszett, míg valami más újdonság háttérbe nem szorítja….
Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk és megosztod velünk a véleményed. A lényeg, hogy Te is megszeretted a török sorozatokat.
Néhányunk a török sorozatok nézését Can Yamannal és a Dolunay (Szerelem íze) sorozattal kezdte, és néhányunk az Álmodozókkal. Can Yaman a Dolunayban (szerelem íze, vagy más néven Telihold) egy kicsit rideg, kimért gazdag urat alakít. Persze ott 2 évvel fiatalabb, mint az Álmodozókban! De a lényeg megszerettük CY-t így mindig örülünk, ha Kleo felteszi nekünk az új híreket. (Most is köszönet érte).
Ha szeretnél sok érdekes török sorozatot nézni, akkor én például javaslom a következőket:
1. Végtelen szerelem / Kara Sevda-(Burak Özcivit) youtube-on fent van, szinkronizált.
2. Fogd a kezem /Elimi Birakma (Alp Navruz) videaán fent van szinkronizált .
3. Fazilet asszony lányai/ Fazilet Hanin ve kizlari (Alp Navruz) Videaán fent va szinkronizált.
4. Eper illata- Szerelem sokadik látásra / Cilek Kokusu ( Demet Özdemir) videaán fent van felirattal, Sorozatbaráton fent van szinkronizálva -Szerelem sokadik látásra címmel.
5. Mr Wrong-Rossz úr /Bay Yanlis -Can Yamannal- Sorozat baráton fent van...
Most csak ezt a néhányat írtam, de van még jó néhány sorozat amit érdemes megnézni. Ezekről lentebb írogattunk már, ezért érdemes lenne visszaolvasgatnod!
Mivel Neslihan Attagült a Végtelen szerelemből nagyon szerettem és kicsit szomorú voltam, hogy nem Burak Özcivittel jött össze, így kíváncsi lettem a férjére. Ezért elkezdtem megnézni a Fatih Harbiye (Isztambul két arca) sorozatot. Bár ez a sorozat feliratos, és a feliratot sem egy leányálom olvasni, de azért megnézhető. Nekem nagyon tetszett benne Kadir Dogulu, aki ebben a sorozatban jött össze Neslihan Attagüllel és azóta el is vette feleségül!
Van benne egy szám is ami nekem nagyon tetszik, így most felteszem ide Nektek. Ebben látjátok Kadir Dogulut is.
Csak nemrégiben kaptam ra a torok sorozatokra es egy találtam ra erre a remek forumra.
Az "orulet" a Te csengess az ajtomon-nal kezdődött es onnantól lettel Kerem Bursin rajongó. Valaki ajánlotta itt egy másik sorozatát a Becsületbeli ugy-t, ami utan azért felmerült bennem a kerdes, hogy egy olyan kvalitású színész mint O, mi a fenéért vállal el egy ilyen kis bugyuta történetet? De gondolom, mert ezzel tízszer annyi nepszerusegre tesz szert mint az oszessel előtte.
Ami kar...mondjuk azert beültetni egy habos kad vízbe gyertyákkal, hat, ott azért felszaladt a szemoldokom.
Nem tudom mennyire reális ez Torokorszagban? Mennyit pancsikolnak a pasik? Engem eddig sosem érdekelt sem az ország sem az ottani kultúra, de most erdeklodessel figyelem. Nagyon fura, hogy szex jelenet nincs-jo nyilván mert muszlimok-de, hogy a kocsik márkajelet minek kitakarni meg az alkoholt a pohárban? Vagy a vert? Nem vagyok vámpír, de ha az ok, hogy valakit hasba lőnek, azzal mi a gond, hogy utána van ver?
Persze, aztán néhány napja bejött a képbe maga az ATYAURISTEN: Can Yaman. Hat, nem is tudom. El vagyok buvolve. De csak az Almodozo-ban. Megnéztem a Telihold-t is, de tok fura, mert olyan mintha egy teljesen más férfi lenne. Biztos a stílusa miatt.
Pont olvastam, hogy szinte teljesen szabadkezett kapott a ruha, kiegeszitok kivalasztasaban. Talan csak a hajával hezitáltak egy kicsit. De szerintem egy tökéletes lett.
Mindenesetre koszonom a befogadást es szívesen fogadok bármilyen ajánlást illetve véleményt.
Can Yaman a Monte- Carlói Filmfesztiválon a rászoruló gyermekek segítésére létrehozott alapítványa „Can Yaman for Children” sokoldalú munkájáért a fesztivál „társadalmi kérdések iránti elkötelezettségéért külön díját vette át április 29-én – és tovább hódított….
” ....nem csak sokat emlegetett és leleplező köszönőbeszédével nyűgözte le rajongóit, hanem sármos megjelenésével, kifogástalanul pompázó öltözékével is!”
Yaman büszkén és alázattal vette át a díjat, köszönőbeszédében kifejtette, mi késztette az egyesület létrehozására.
„ Őszintén mondhatom, hogy amióta megérkeztem Olaszországba, jobb emberré váltam , mert amikor ilyen őrült és hatalmas szeretetben részesültem, mindig is aggódtam, hogy megtaláljam-e a módját, hogy viszonozzam . A megfelelő tudás birtokában hoztam létre ezt az egyesületet, hogy segítsem a gyerekeket . Mivel ők jelentik a jövőnket, úgy gondoltam, ez így lesz helyes ."
Röviden: Can Yaman meg akarta köszönni az olaszoknak azt a sok szeretetet, amelyet iránta tanúsítottak, és ezt valamilyen módon viszonozni akarta azzal, hogy valami igazán fontosat tesz.
„ Mint önéletrajzomban elmondtam, gyerekként sok nehézséggel küzdöttem , ezért úgy gondolom, hogy minden gyereknek meg kell adni a megfelelő lehetőségeket , mint mindenki másnak, ezért döntöttem úgy, hogy életet adok ennek az egyesületnek ”.
Mivel tagja vagyok az egyik török sorozatok facebook csoportnak, így tudomásom van a Destan sorozatról. Itt is rengeteg sorozatról tesznek fel képeket, információkat.
Egyébként kedden este én is pont rákerestem a sorozatbaráton a török sorozatokra. Rengeteg van fenn belőlük, így ott is találkoztam a Destan sorozattal. Remélem tetszik Neked, és esetleg más is kedvet kap hozzá. Én is felveszem a listámba.
Egyébként van néhány jó török történelmi sorozat az Ertugrul és az Osmanon kívül is (pl. Yavuz, Arpaslan, Barbarossa stb). Majd ezekről is írni fogok, ha már láttam őket.
Én vegyesen nézem a sorozatokat. Hol történelmi sorozatra van igényem, hol romantikusra, hol romantikus drámára, de szeretem a változatosságot.
Ugyanígy szeretek teljesen más sorozatokat is nézni, más csatornákon. Például a Sorozatbaráton fent van az Így működik a világegyetem sorozat is, mind a 9! évadával. Szerintem nagyon érdekes, hogy alakult ki a világegyetem, hogyan alakultak ki és mik jellemzők a különböző bolygókra, mi az a vörös óriás, vagy mi a szupernóva stb. De említhetnék más sorozatokat is amiket más csatornákon pl. a Spektrumon vagy pl. BBC Earth-on látok.
Tudom, hogy ez a blog a török sorozatokról szól, de ha nem veszitek rossz néven, én szívesen olvasok tőletek könyv vagy film, vagy esetleg más témájú sorozatról ajánlásokat is. És ha ez valakinek nem tetszik akkor szerintem azt a hozzászólás részt maximum ne olvassa el. Azért gondolom ezt így, mert szerintem itt egy jó kis csapat jött össze, és jó ha tudjuk mit érdemes még nézni, olvasni a török sorozatokon kívül, akkor jó ha azt megosztjuk egymással, hiszen kevés szabadidőnk van, és szerintem azt töltsük el minél élvezetesebben és minél jobb minőségben.
Ahogy Anolia is írta a Fogd a kezem sorozat az egyik legjobb sorozat szerintem is! Tudom, hogy tele van szenvedéssel, de ahogy már lentebb is írtam, tele van olyan nagyszerű gondolatokkal, amiket érdemes megszívlelni. És persze a szereplők is nagyon jól játszanak. Ha az elejétől elkezditek nézni, előbb vagy utóbb rákaptok és nehéz lesz abbahagynotok. Persze, ahogy korábban írtuk már ehhez is hangulat kell.
Ahogy Ti is írtátok én is vissza szoktam részeket nézni, amikor olyan hangulatban vagyok.
Egyébként a Fogd a kezem sorozat fent van a videán is, és más sorozatmegosztón is, így az okos tv-n könnyű behozni és mivel szinkronizált más tevékenység mellett is simán nézhető. Úgyhogy Kleo, ha lehet ne hagyd ki! És persze más sem aki még nem látta!
Sajnos utolértem a Yargi-Ítélet eddig lefordított részeit (22), most már csak hetente követem, amúgy is egy új fordulat kibontásánál tartanak, összevárok majd pár részt. A törököknél a 26. ment le, kb. a nyári sorozatok beindulásáig tervezik, de még mindig jó a nézettsége, ami nem meglepő, a csavaros sztori és a remek páros miatt! Folyamatosan izgalomban tud tartani, örülök Anolia, hogy Neked is tetszik! Ebben is vannak szép zenék.
És pár szép jelenet a párossal (de ez a sorozat elsősorban krimi, dráma, nyomozás, törvényszéki csatározás és csak utána/közben óvatosan bontakozó szerelem):
Lapozgattam az SB-n, mit is válasszak hát ezután egyéb török szórakozásnak, én is utánanéztem a tévében hirdetett Ártatlanoknak (Masumlar Apartmani) és noha csupa jót olvastam róla: nagyszerű színészi alakítások, valós problémák, a terápiás segítség társadalmi elfogadásának népszerűsítése, megrázó pszichodráma, de egyelőre nem érzek késztetést, most inkább óvom magam ennyi lelkileg sérült ember problémáinak követésétől. Sikeres is lehet, mert a törököknél már 62! epizódnál tartanak!
Krisztikém, képzeld, mit választottam végül? Egy történelmi sorozatuk mellett döntöttem (most inkább kicsit nyugodtabb folyású sorozatra vágytam, persze ez is fordulatos, de nem körömrágós, mint a Yargi). Na, azért nem az ezer részes Ertuglurba kezdtem bele, de találtam egy idén indult, gyönyörűen fotózott, szép sorozatot: Destan – Legenda. 16 rész van fenn, de még forgatják. Ez nekem elég is lesz egy darabig. Nagyon korai időszakban, valóban a mondák korában, a 800-as években játszódik, amikor a török törzsek még egymás ellen küzdöttek. A legenda szerint egy bátor harcoslány és egy mozgásában korlátozott, sánta ifjú herceg párosa segíti sok-sok akadályon keresztül a törzsek egyesítését és persze a szerelem is kivirul közöttük.
A páros: Ebru Sahin (a Hercai főszereplője) és Edip Tepeli (A nagykövet lányából a verselő fiú). Itt aztán végre Ebru Sahin egy nagyon szimpatikus, vagány, merész, öntudatos hősnőt alakít, (nem egy olyan kiszolgáltatottat, mint a Hercaiban, ami gyötrődést nem is voltam képes végignézni). Edip Tepeli figurája összetett, hatalmasat alakít. A történet egy igazi mesekorba repít, nagyon szép, igényes a díszlet, a kosztümök, a hagyományok megjelenítése, hitelesen játszanak a szereplők. Jól csinálják a törökök, hogy ezeken a történelmi - kalandos sorozatokon keresztül nemcsak a népükkel, de a világgal is megismertetik a múltjukat (természetesen saját szempontjaik mentén).
Irigykedve nézem és sajnálkozom, mennyi mindent lehetne a mi történelmünkből is izgalmasan bemutatni ilyen népszerű formában (a vándorlások korától, a honfoglaláson át az Árpád-házi királyaink eseménydús uralkodásain keresztül végig a középkorban vagy azon is túl) …. de jó is lenne! (Járatosabbak vagyunk már a török szultán vagy az angol királyok udvarában, mint saját múltunkban.)
Krisztikém, a Fogd a kezemet nem láttam, valamikor Alp Navruz miatt ugyan én is belenéztem, de mindig valami szenvedős részbe botlottam és nem jött meg a kedvem hozzá,….de belehelyezkedve a történetbe, elhiszem, hogy magával sodor.
Alice, az Álmodozóról (Erkenci Kus) rengeteget áradoztunk anno, engem pl. ez a török sorozat hozott ide, annyira tetszett, hogy azért regisztráltam a fórumra, hogy rávegyem a hezitálókat, ne hagyják ki! Egyetlen sorozat nálam is, amit a feliratos után kb. másfél év múlva képes voltam még egyszer megnézni szinkronosan is. Ha kedved van beleolvasni a lelkendezésembe (most nosztalgiából visszatekertem) a 151-es bejegyzésem volt az első, amit aztán számos dicshimnusz követett:)) Én Can Yamant ebben láttam legelőször és nem kellett sok idő, hogy el tudjam fogadni! Sőt! Azóta is rá-rá nézek, hol tart.
Az Álmodozó szerintem az egyik legszebb szerelmes film, érdemes megnézni.
Alice mindenképpen magyar szinkronnal nézd meg, mert nagyon szép a film fordítása /itt is mint a Fazilet asszonynál nagyon sokat jelent a jó szinkron- erről már régebben sokat írtunk itt a fórumon.
Persze a filmben első nézésre van egy-két idegesítő dolog, volt, hogy én is nagyon kritikusan szemléltem az elején Can Yaman alakítását, de végignézve a filmet minden érthetővé vált, mi és miért történt. De Can és Sanem szerelmének alakulása, az akadályok leküzdése, az ujra egymásra találás, a jellemváltozások nagyon szépen lettek megírva, és Ők ketten nagyon jó párost alkottak.
Már írtam róla régebben, akkor még YouTube-n fenn volt az egész film szinkronosan, nagyon gyakran leültem és egy kicsit bele-belenézegettem a filmbe. Hangulatomtól függően, hol az elejébe, hol a végébe, ide-oda váltogatva. Persze előtte szinte az egészet ujra megnéztem.
Nem volt még török sorozat, amit még egyszer megnéztem volna.
De. A Meryem is nagyon tetszett, a szinkronos részeket is majdnem mindet ujra néztem.
Ilyen hatást csak a Micsoda nő c. film váltott ki belőlem, amit bármikor ujra és ujra meg tudok nézni, nem válik unalmassá.
A Fogd a kezem c. sorozat az egyik legjobb film volt, amit láttam, fordulatos cselekménnyel, nagyon jól játszó színészekkel.
Most megint abba csapdába estem, hogy elkezdtem nézni az Ígéret c. filmet, tegnap este annyira kíváncsi voltam alig bírtam abbahagyni.Igaz még csak a 6. résznél tartok.
Sőt minden este nézem a Kiadó szerelmet is, ami már nagyon unalmassá vált, de utána elkezdték adni az Ártatlanok c. filmet is, hát belenéztem. Unalmas tünt, majd kiderült, a két testvérnek igen súlyos baja van, az egyik bepisil, de a lepedőt nem mossák, ujat vesznek, a pisist pedig zsákba rakva felcsempészik egy lezárt szobába, így bűzlik az egész ház.
Az idősebbnek kényszeres tisztaságmániája van, végignézhettük hogyan súrolja a paradicsomot stb.
Hát ezek után már kíváncsi vagyok mit tudnak ebből sok sok részen keresztül kihozni.
Nézi valaki ezeket a sorozatokat?
A Teskilatot is nézem, a fordító csapat elég jó munkát végzett, érhető a film. De sokszor előfordul, hogy befejezetlennek tűnik egy-egy akció. Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy nem hagytam e ki egy részt. Sokszor van a néző képzeletére bízva, hogy mi is történhetett.
Teskilat-ot a Sorozatbaráton kezdtem el nézni, majd miután elindult az új évad, angol felirattal folytattam. Ez fent van több helyen, ha a keresőbe beirom. Törökországban vasárnap adják le, hétfőn pedig már reggel fent van angol felirattal.
Nekem is picit sok benne a hazafiasság, viszont izgalmas, és a két főszereplő összhangja itt is nagyon átjön, pláne a legújabb részekben. Igazából nekem Deniz játéka kiemelkedő, nekem ő lett a mérce, talán ezért is zavart pl. Özge Gürel a Szerelem ìzében. Caglar vígjáték sorozata engem sem kötött le, nekem a Yagiz karaktere tetszett, és eddig ez a karakter marad a kedvenc.
Az Álmodozókban Can Yaman külseje annyira furcsa számomra, hogy nem tudtam még rávenni magam, hogy elkezdjem nézni.
Én most a Fogd a kezem - Elimi Birakma című sorozatot nézem Alp Navruzzal és Alina Boz főszereplésével. Nekem a Fazilat asszony lányai után muszáj volt egy másik Alp Navruz sorozatot megnézni, mivel a sorozat végén ahogy mindannyian "kiszerettünk" Sinanból, és nekem kellett egy másik szerepben is látni.
Nem tudom ki látta közületek ezt a sorozatot (Anolián kívül) - (206 magyar rész), de fent van a videa-án és szinkronizált- de nekem eddig nagyon tetszik. Még nem értem teljesen a végére a sorozatnak.
Akit érdekel a történet röviden:
Azra (Alina Boz) és Cenk ( Alp Navruz) egy, az Egyesült államokból hazafelé tartó gépen találkoznak, ám útjaik nem válnak el, hiszen a csomagkiadónál összekeverednek a bőröndjeik. A két fiatal így kénytelen felvenni egymással a kapcsolatot annak érdekében, hogy a bőröndjeiket kicseréljék.
Miután Azra sikeresen elvégzett egy gasztroiskolát, hazatér, hogy besegítsen étteremtulajdonos édesapjának. A jól , eddig kényelmes és védett életet élő lány azonban egyik napról a másikra az utcán találja magát (mostoha anyja kiteszi őt és a testvérét), miután apja meghal egy éttermi gázrobbanásban, a temetés után pedig kiderül, hogy komoly adósságot halmozott fel. Azra, autista öccsével, Merttel együtt próbál boldogulni, ám a fiú hamarosan eltűnik. A szintén az USA-ban tanuló Cenket kirúgják az egyetemről, így ő is visszamegy Törökországba. A fiú jómódban él köszönhetően a családi vállalkozásnak, melyet a nagymama vezet, és egy napon várhatóan Cenk vesz majd át.
Mrs. Feride kemény asszony, -aki miután megtudja, hogy unokája nem fejezte be az egyetemet - jobbnak látja, ha fiút végigvezeti azon a bizonyos szamárlétra fokain. Így Cenk rögtön a konyhán kezdheti a karrierjét. Azra eközben kétségbeesetten keresi öccsét, így egy véletlen során találkozik Mrs. Feridevel, aki felismeri a lány értékeit, és munkaajánlatot tesz neki, hogy segítsen. Így Azra és Cenk útjai újból keresztezik egymást, a fiú pedig mellé áll, hogy együtt találják meg Mertet.
Feride asszony kétségbe esetten veszi észre, hogy a családja széthullóban, így segítséget és egy nagy szívességet kér Azrától. Feride asszony bejelenti a családjának hogy Azra az ő fogadott lánya és minden vagyon rá hagyja, így elindul a csata a Celen család és Azra között.
Én nagyon megszerettem a filmben szereplő Ferida nénit (Édes nénit -Azra nevezi el így), mert a kedvessége, a jósága és legfőképp a bölcsessége nálam viszi a pálmát! Nem tudom, hogy a forgatókönyvíróknak hogyan jutnak az eszükbe ilyen szép és bölcs gondolatok a családról, becsületről és az élet más dolgairól, de szerintem pont ezek miatt is érdemes megnézni a sorozatot. Az első évad kb. 151 magyar rész. a második 55 magyar rész (kb. részenként 42-45 perc). Azt tudni, hogy a második évadnál lecserélték a forgatókönyvírókat, így egy kicsit másnak élem meg a második évadot. Nekem majdnem az összes szereplő tetszik akár gonoszt alakít akár jót alakít. Sokszor mosolyogtam dolgokon, de igazán a szép gondolatok bűvöltek el, így emiatt ajánlom, hogy nézzétek meg. Ugyanakkor itt nem igazán jön be Alp Navruz fizimiskája. Nekem a bozontos hajával tetszik, itt viszont nagyon jól szituált karaktert alakít.
A sorozatok nézésével arra jöttem rá, hogy nagyon igényes filmzenéket írnak a törökök a sorozatokhoz. Igazából ha végig gondolom, hogy melyik brazil, argentin vagy egyéb latin-amerikai sorozatot néztem végig és azoknak milyen volt a zenéjük arra jöttem rá, hogy nem tudnék olyan sorozatot ajánlani amelyiknek a zenéjét imádom. Ugyanakkor viszont török sorozatot jó néhányat tudok. Ilyen pl: A fazilat asszony és lányai, Dirilis Ertugrul, Kurulus Osman, vagy a Kiraz Mevsimi (Cseresznyeszezon/ Virágzó szerelem). Persze a Szerelem íze /Dolunay sorozatból is szeretek jó néhány számot. Ezeket már feltettem nektek, így nem zaklatlak velük Benneteket.
Szóval én most a Fogd a kezem sorozatot nézem, miközben a Szerelem van a levegőben Sen Cal Kapimi sorozatot abbahagytam.
Úgy látom igazán egyetértünk a török filmek és szereplőik megítélésében.
Yasemin férje szerintem is egy semmitmondó figura /színész/, én is láttam már a Masumiyet c. filmben, ott is egy tehetetlen, hasonló karakterű férjet jelenített meg. Említésre sem méltó.
Én is nézem a Teskilat c. filmet, már a 14. résznél tartok.
Ildi kérdezi hol nézhető - szerintem csak a Sorozatbaráton, feiratosan. Valami hiba miatt kimaradt az 5.rész feltöltése, a napokban pótólták, hát nem érzek ellenállhatatlan vágyat, hogy megnézzem feliratosan. Mielőtt a 6. részre áttértem, gyorsan végignéztem a filmet, hogy nagyjából képben legyek.
Nézhető film, nekem kicsit túl hazafias, sokszor megmosolyogtató jelenetekkel.
Çağlar Ertuğrul ebben a filmben valóban sokkal jobban játszik, de nekem leginkább a mosolya tetszik, amit a Fazilet asszonyban ritkán láttunk. Itt már érzelmei, gondolatai az arcán és a szemében is tükröződnek, de még mindig nem érzem, hogy bármelyik régebbi filmjét is megnézzem.Vannak verekedős jelenetek, ahol akár 3-4 emberrel is elbánik. Bizonyára tanult verekedni, sőt Deniz Baysal is, de leginkább az ütések a "homályba vesznek".
Most éppen egy gépeltérítés során legalább 4 terroristával veszi fel a küzdelmet, bombát hatástalanít, és mint szuperhős meg is menti a gépet.
Azt hiszem mostmár minden szerelmes filmet az Álmodozóhoz hasonlítunk. Mégis csak igaz lehet, hogy nem csak "eljátszották" a szerelmet.
Most ért véget a Perzselő szenvedélyek c. sorozat a tévében. Így összességében elmondható, hogy nem rossz film, nem is unalmas, az eleje nagyon izgalmasan indult a tűzeset miatt, majd sok időt szántak a szereplők megismertetésére, de a végére érdekesen alakult.
Çelebi Kayabeyli-t alakító Cem Bender nagyon jól alakította a pszihopata férjet, pogármestert, ügyvédet, üzletembert. Végül sikerül börtönbe juttatni, ahol megőrül. Hát róla tényleg elhiszem, hogy megőrült.
Nem sokat lehet tudni a színészről 57 éves /kevesebbnek gondolnám/, még soha nem láttam egy filmben sem, sőt alig lehet róla valamit találni a neten. Néhány filmben játszott.