Kérted, hogy jelezzem, hogy sikerült az átszállás. Végül bevállaltam, és szerencsére minden tökéletesen ment. A pesti gép 10 perccel hamarabb landolt, Lisszabonban pedig konkrétan shengeni körülmények voltak: se határ, se covid ellenőrzés, se semmi. Busz, onnan pikk-pakk shuttle, check-in és még egy gyors sajtburger menüre is jutott idő.
Ha lehet hinni a jelzett időpontoknak, akkor a sztrájk nem fog bezavarna (plusz addig még be is fejeződhet, a hónap végén utaznék), de mint írtam én is nagyon melegnek érzem, vszeg kénytelen leszek átszervezni.
Persze ez olyan, ha bevállalnám, nem sikerülne, ha pedig nem, akkor azt fogom látni, hogy simán. :D
Ha simán ki tudsz robogni a T1-en, akkor összejöhet. De most ott is fejetlenség van az újabb sztrájk miatt, ami nem tudom érintene-e. Azért majd írd meg hogy sikerült-e ha emellett döntenél. Ha meg nem emellett, akkor meséld el hogy sikerülhetett-e volna.
jól gondolom, hogy nullához konvergál az esélye, hogy egy 75 perces átszállás sikeresen megvalósuljon Lisszabonban? (2x Ryanair, csak kézipoggyász)
Merugye érkezés BUD-ról fizikailag T2-re, onnan busz T1-re, ott most útlevél ellenőrzés, majd busz vissza T2-re, ahol ismét passportozás és security. Így van, ugye?
Sziasztok, Tudtok-e ajánlani Lisszabonban lakóautó kölcsönzőt, ami nem drága? Amiket találtam sajnos számomra elérhetetlen áron voltak. ( itthon annyiból kb lehet venni is egyet. )
Talán most újra szinte szabadon utazhatunk . Én június második felében Algevrába készülök.
A Benagil barlanggal kapcsolatban lennének kérdéseim!
Úgy tudom a legegyszerűbb megközelítés a barlangtól nyugatra lévő pici strandról beúszni, vagy bekajakozni. Ezek az opciók nálunk nem működnek, mert az egyik társunk ilyet nem vállal be.
Kérdezem: lehetséges-e a pici strandról a vízben apály idején gyalogolva eljutni a barlangba? Ha igen, vajon hol tudok előre tájékozódni arról , hogy mikor kezdődik az apály,hogy ne kelljen sok órát várakozni rá ?
Úgy tudom vannak 10 -15 személyes hajók ( ebbe már félős társunk is be mer ülni ) viszont ezek a Benagil barlangba nem nagyon tudnak bemenni az ottani sekély víz szint miatt. Ez tényleg így van?
Ha mégis ilyen nagyobb hajót, csónakot választunk, ez honnan indul, hol lehet rá jegyet venni ?
Porto és Lisszabon után tovább haladunk délre Portugáliában. A következő célállomás, amiről most írunk az Dél- Portugália. Magyarországon nem annyira felkapott régió ez, az emberek szívesebben utaznak Spanyolország tengerpartjaihoz. Valahol ez érthető is lenne, ugyanis a Földközi-tenger hőmérséklete sokkal melegebb, mint az Atlanti-óceáné. Az emberekben általánosan az a nézet alakult ki ez miatt, hogy Portugáliában nem lehet strandolni. Ez viszont egy óriási tévedés! Évente 300 napnyi napsütés és a kedvező áramlatok gondoskodnak arról, hogy az Atlanti-óceán vize kellemesen frissítő hőmérsékletet érjen el a nyári hónapok során. Az isteni portugál konyha a finomabbnál-finomabb falatjaival és a lélegzetelállító táj ezt a részét az országnak csak extra ráadás, ami még vonzóbbá tesz egy utazást ide. Aki már járt Dél-Portugáliában annak érdemes kicsit nosztalgiáznia ezzel a poszttal, aki még nem annak viszont kötelező elolvasnia, hogy milyen ámulatba ejtő látnivalók várnak rá majd Algarveban! Egy biztos, semmiképp se becsüljétek le ezt a régiót!
Kedves Fórumozók, korábban gyakran írtatok itt is már infókat az Azóri-szigetekről, nekem nagyon hiányzott, hogy nem találtam róluk külön topikot, így nyitottam egyet. A szigetek egyre népszerűbb úticéllá válnak és így sokkal könnyebb lesz a kapcsolódó infókra rátalálni. Akinek van tapasztalata jöjjön oda kérem:
Igen kettő. Ha busszal mész se sokkal olcsóbb és sokkal körülményesebb bejárni a csodaszép partokat. Gyakorlatilag felejtős átrucanni Lagosba, Portimãoba, Faroba vagy épp Santa Luziába. Ha reptér-szálloda-reptér a cél, akkor tökéletes a busz, viszont jobban jársz ha közvetlen Faroba repülsz.
Ezt a portóit nem fogom elfelejteni, már látom. Nem csak azért mert háromszor is ettem ott most, hanem az egyik kiszolgáló úgy nézett ki, mintha egy festményről jött volna le. El Greco vagy hasonló festményről, akik a spanyolokat festették.