Szerintem igazad van. Évi sok km-re én sem vennék prémiumot. Újonnan "megfizethetetlen" használtan meg jönnek a kellemetlen meglepetések.
Általában úgy oldom meg az életem hogy az autó eleve ne legyen szükséges a mindennapokhoz. Ha mégis úgy alakulna hogy sokat kellene mennem, vennék valami megfizethetö nullkilometeres autót, amit 3-4 évente lecserélnék. VW Polo kategória, kis dieselmotorral, szigoruan manuálváltóval.
Tény... A legszerviz igényesebb autok mindig a premium markak... es 150E km-ig vannak gyártva kb... vagy még kevesebb...:( ez van! mind tudjuk ezt valahol legbelül... persze engem sem hagyott sehol ok ez igaz...de kis f@szsag itt.. ott... kopog ez az... stb stb... szal mindig volt valami... en mostmar csak 30E km-ig lennek hajlando max venni premium markat es csak benzin... ilyen 7-10 eves koraban foleg valami nagy dízelt ahhh... csak szopas.... !!!
Elég sok (több tucat) kulcsos (!) Bitdi-ről van infóm. 300000-ig csak eggyel voltam probléma. Annak szétment a motorja - a chiptuning miatt. De se váltó, se semmilyen egyéb motorgond.
Hááát én pedig amióta Audikkal járok napi szinten, azóta nulla extrakiadásom volt a kötelező szervizek mellett. Még a Skoda-kkal is voltak aprócseprő gondok (mondjuk ezek nüanszok), a VW meg kimondottan problémás volt.
VW,Skoda, Audi - így jöttek idővel a márkák nálam.
Szerettem volna egy 313 LE-s biturbót, azt mondta csak akkor ha átnézte. Na, a motor kivételesen hibátlan volt, a kasztni meg körbe szarrá gittelve... :)
Faterom 2 év alatt ment 110e km-t egy 2.0 TDI kézi váltós 4G-vel, ezen idő alatt mindösszesen egy EGR szelepet kellett cserélni (100e km-el vette, most van benne 210). Igaz, 15 ezrenként viszi olajcserére tokkal-vonóval (nem haza a garázsba).
"De viccen kívül: ha unod a szívást, de nem akarsz milliókat tartani egy ford fókuszban, vegyél egy classic "miautónk" suzukit ilyen tartalékos tartaléknak, százvalahány e Ft, gombokért van hozzá minden, minden sarki virágboltban javítják (ha kell...), és olyan igénytelen, hogy ha belehugyozol, akkor is megy (nem az utastérre gondoltam :)
Köszönöm neked is a jó, és főleg hasznos tanácsot, de azt elfelejtetted te is, hogy nekem évi 40-50 ezer km-re kell autó, amit nem városban szaladgálással gyűjtök össze.
Autópályázni meg kimondottan alkalmas egy százvalahány a Ft gombokért megvásárolható "mi autónk". :)
Egyébként mindenki másképp oldja meg a problémáját, én is meg fogom oldani.
Holnap reggel indulok a szerelőkhöz...majd elválik ki mit tud ajánlani.
"Három autó árából már kitelne egy olyan autó amin nem szarik be rendszeresen valami.."
Nyilvánvaló ez a legjobb megoldás hiszen mindkettőnknek kell napi szinten az autó, ha 1 azaz csak 1 db lenne de viszont k.rva jó autó lenne legalább naponta egyikőnk mehetne a sóhivatalba a tömegközlekedéssel...:((
Megfogandó tanács..., de tényleg.
"..nem szarik be rendszeresen valami."
3. éve van meg az A6-os, 122 ezret mentem vele eddig, még nem maradtam ott sehol sem az út szélén (kivéve tecskó gazdaságos parkoló), ahhoz képest, hogy "mindig beszarik vmi" ahhoz képest használható, hiszen azért van nem azért, hogy a garázsban nézegessem.
Nekem összesen 3db 200000+km-es autóm volt, mind jó volt. A mostani öreg autóm (A4 1.9 TDI 1999-böl) köszöni szépen semmi baja. Nincs agyon elektronikázva, ennek köszönhetöen megbízható.
Nekem van egy nagyon kedves barátom, aki kizárólag VAG csoportos autókat szerel, szerintem az ő tapasztalatai azért eléggé mérvadóak. Mikor kérdeztem tőle, hogy mondjon egy jó szívó benzinest, azt mondta nincsen... A 245, 272, 313 lovas 3.0 TDI-k nagy része meg egy kalap szar.
Mi számít problémamentesnek? Ha 50 évig elmegy izzócsere nélkül? Vagy 5 millió km-ig? Szerintem ha egy ilyen A6 300-400ezer km-ig elmegy komolyabb probléma nélkül (persze normális használat és karbantartás mellett) az nem olyan rossz. Nekem az már "jó" autó.
Persze tudnak. A magyar 90%-a meg tudja hogyan kell tönkrebaszni egy autót... Teljesen mindegy mit veszel, ha nem találsz bele abba a szerencsés 5-10%-ba akik foglalkoznak is az autójukkal...
Nekem azért van annyi autóm, hogy mindig legyen mivel szervizbe vinni a másikat.
Mint a Kohn bácsi: abból élünk, hogy szombaton zárva tartunk :)))
De viccen kívül: ha unod a szívást, de nem akarsz milliókat tartani egy ford fókuszban, vegyél egy classic "miautónk" suzukit ilyen tartalékos tartaléknak, százvalahány e Ft, gombokért van hozzá minden, minden sarki virágboltban javítják (ha kell...), és olyan igénytelen, hogy ha belehugyozol, akkor is megy (nem az utastérre gondoltam :)
Eldobható kategória, csak a műszaki érvényességéig szól az ideje, és szerintem lassan 3D nyomtatásban is elérhető lesz.
Szerinted melyik autóm az, ami télen, nyáron, MINDIG pöccre, indult, mozdult, stb.? A márkát nem árulom el, de a típusjelzése "601 S" :)
És tényleg: ott nem volt gond motorolajjal, hűtővízzel, nem szívta le semmi az akksit, stb.
Csak arra kell vigyázni, neki ne menj vele egy pókhálónak, mert az halálos lehet... (mármint nem a póknak, hanem a sofőrnek...), és ez kb igaz a Swiftre is.
Én nem érek rá akár minden nap autószerelőhöz rohangálni, hetek óta nem volt 1 szabad percem sem, hétvégén egyik autóreszelő sem dolgozik, én meg éppen akkor értem volna eddig rá.
Akihez vittem volna pénteken az autót éppen nem ér rá....majd viszem máshoz...az autó azért van, hogy használjam nem azért vettem, hogy állandóan szervizben legyen.
Ha elromlik természetesen megcsináltatom a lehetőségekhez mérten minél előbb...az első lehetőség hetek óta most lesz....pénteken.
Ki tudja a "tisztítás" után mennyi volt a DPF telítettsége?
Nem láttam a laptopot mert az illető gondosan elfordította előlem, akkor ennek nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, most azonban már érdekesnek tűnik.
Nem tudom, de ha ki lett tisztítva és ennyi idö alatt újra tele lett korommal, érdemes lenne a motort ellenörizni. Szerintem a DPF eltömödés csak tünet.
1-2 hónapja lett vmi csödalötty beleöntve a motortér felől, az akkori állás szerint "jó volt" + beleöntöttem a tankba az általad ajánlott szintén csodalöttynek titulált DPF tisztító adalékot....ennyit ért..az is. :(
Pénteken úgyis vittem volna szerelőhöz, majd mehetek egyik szervízből a másikba mire vki vmi okosat tud mondani erre.
Felújítás? Nem polírra gondoltam hanem rendesen, szétszerelve, nekem 40e/db árat adtam a múlt héten új izzóval együtt. Szerintem annyit megér hogy rendes fényszóró legyen az A6-ban.
Nem tudjátok 4f A6-osra (2005) bi-xenon-ra van valami jó ledes első fényszóró, ami beilleszthető? Nézelődtem, de a karácsonyfás típus nem igazán jön be, szóval még jól kinézőt se nagyon láttam, ráadásul általában csak normál lámpás helyére tehető be vagy sima xenonba, ahogy láttam bi-xenonnal többnyire nem kompatibilis. Elég csúnyán megmattult főleg az egyik fényszóróm, legszívesebben kicserélném őket.
szevasztok. audi a6 4f kombi-mon nem világit a csomagtér ajtóban lévő féklámpa. kiszedtem kontakthibára gyanakodva, de az rendben van. áram nincs a vezetékében. az összes többi féklámpa rendesen világit. az lenne a kérdésem hogy hol csatlakoznak a féklámpa vezetékek egy relében esetleg?
A szóban forgó autó viszont nem egy amerikai modell, hanem egy európai normáknak megfelelö autó. Nem fog utólagosan belebarkácsolt xenonnal lámpamosó és automata magasságállítás nélkül vizsgát kapni.
Egyébként egy csomó új xenonos meg ledes autón nincs lámpamosó gyárilag, meg aut magasságállító sem.
4 bll visszavagja 3 ba vagy 2 be es se le se fel, veszuzemmod, ha 3 ig engedem csak valtani akkor teszi a dolgat szepen, ja es az abs es kiporgeslampa ikonom folyamatosan vilagit. Mit gondoltok??
Az a8-amon nincs magasságállító, csak imbuszkulcsos állítási lehetőség van.
Ezt az imbuszkulcsos dolgot tekergettem én nemrég (a garázs falán nézegetve a fénycsóvát), és közben azon morfondíroztam, hogy a xenonhoz tartozó automatikus szintező az a vízszinthez képest szintez, vagy a lámpa imbuszkulccsal belőtt pozíciójához képest?
Ugyanis azt a (tényleg mocsok) dolgot akarnám kipróbálni, hogy ha már a kanyarkövető xenon belsőt nem lehet felújítani, akkor nem tudok-e jobban látni ezzel a kurva lámpával úgy, hogy kicsit feljebb állítom?
Azért ezt így nem állítanám. Lehet egy öreg halogénesre igaz, de vannak gyári xenonos autók pl amerikai modell ami minden további nélkül kap vizsgát pl németországban.
Nekem is volt ilyen, beleírták a forgalmiba hogy ezek nincsenek az jólvan. Nem is volt gond a vizsgával soha.
Egyébként egy csomó új xenonos meg ledes autón nincs lámpamosó gyárilag, meg aut magasságállító sem.
Szerintem ezekre van már vmi jogi kiskapu amit a gyárak kihasználnak.
Pl új camaro, mustang(eu modellek), teslák stb. De láttam már ledest is amiben nem volt mosó.
Az a8-amon nincs magasságállító, csak imbuszkulcsos állítási lehetőség van.
A forgalmiba ezt nem tudják beleírni, illetve csak akkor ha van fényszórómosód meg automata lámpamagasság állításod. Ha nincs automata lámpamagasság állítód, meg fényszórómosód, akkor nem lehet xenonod sem.
A harmadik követelmény a projektorlencsés fényszóró, de az a Te A6-odban már a halogénlámpában is van.
Én azt szeretem a 4F-en az ATE tárcsa + ATE ceramic betét párosításban (amellett hogy jól működik), hogy nincs fékpor. A felnik hetek elteltével is tiszták, mintha csak kerámia fék lenne a kocsin.
Azért a gyári beszállítók termékeit ne hasonlítsd már a kínai gagyi gumikhoz.
Ahogy olvasom többen is úgy vannak ezzel ahogy én. Nem kísérletezek én semmivel. Csak felteszem az ATE vagyTextar cuccot és minden gond nélkül használom. Sose volt gondom velük.
Én elégedett voltam az ATE-val, és erősen használat függő hogy mennyit bír.
Szerintem nem maradt el a fékhatás, vagy legalábbis nem érezhetően a gyárihoz képest.
D3-on 48ezernél cseréltem fékbetétet először gyárira, aztán 95ezer körül volt akkor raktam fel az ATE betéteket és tárcsákat, 118-nál vették meg, most éppen közel 170ezer van benne és még nem cseréltek semmit, még fékbetétet sem, tehát kb 75ezer van a fékben mióta elvitték, a 4.2-es v8 autómata autón. Csakhogy míg én 180-200-al gurultam, és evett 16-18L gázt, addig ők max 140-150-el mennek 14-15L a gázfogyasztás. Olajat én 10ezrenként töltöttem rá 1L-t, nekik 18ezer után jelzett a szintjelző(mi az a sárga a műszerfalon?).
Nem nagyon fékeznek ilyen lassú tempónál, ezért sosem kopik el a fék szinte akár a dupláját is elmegy mint nálam. A vasfék amúgy sem ér szart se ha nagy tempóról fékezel 3-4. komolyabb fékezés 200-ról és már nulla közeli a fékhatás. HA meg kímélik és lassan mennek az autóval akkor simán jó az utángyártott jó minőségű fék is.
Nyilván a mostani a8-ba csak gyárit veszek, mert nincs is más de jó eséllyel nem nálam lesz ez a probléma, mert alig kopik a fék, hiába taposom, 80-100ezret el fog menni a betét.
Azért nekem is volt rossz tapasztalatom, a transitomba vettem régen jurid betétet, 2e km alatt kopott el az új betét, vitte magával a tárcsát is mert vason mentek vele.
Utána kicseréltem valami másra és nem volt gond vele többet.
Összesen 150 majd ezret bírtak ki a tárcsák+ betétek....ha ezek puhák, és ennyit bírnak akkor sose jobbat.:)
Nem lehet ezt km-ben kifejezni. Aki nagy távokat tesz meg pályán az nyomja a Km-t fékezés nélkül. Aki meg városban megy sokat, végigfékezi az életét miközben alig tesz meg távot.
Amig az A6-ot csak "utazó" autónak használtam (hosszú utak nagyrészt pályán) nagyon jól bírták a tárcsák. Amint ingázásra használtam, hamarosan a gyári féket is megzabálta. Ekkor került bele az ATE szett, ami az ingázást sokkal jobban bírta mint a puhább gyári cucc. Cserébe azt tapasztaltam hogy az ATE nem fékezett olyan jól mint a gyári.
Az A4-be kb egy hónapja tettem új Textar féket. Nem mentem még vele azóta 1000km-t, de már kézzel érezhetö válla van a tárcsáknak. Szinte csak rövid távokra van használva, napi 2x3km.
"..a TEXTAR puhább, hamarabb kopik, viszont jobban fog."
Nekem gyári Textar tárcsám+ ca. 3-4mm-es első betéteim voltak mikor megvettem az autót, aztán mentem velük ca. 96 ezer km-t mire lecseréltem az első garnitúrát.
Összesen 150 majd ezret bírtak ki a tárcsák+ betétek....ha ezek puhák, és ennyit bírnak akkor sose jobbat.:)
Szerintem az utángyártott (nem gyári) Textar garnitúra nem fog ennyit kibírni....
Van benne magasság automata állítás (pedig légrugós modell), pont ez a bajom. Hiába állítom be az imbuszcsavarokkal, visszaállítja magától. Bekapcsoláskor ugyanúgy billenti a fényszórókat (vagyis a vetített fényt), mint xenon esetén.
Azért nem találsz ilyet mert nincs benne elektronikus magasságállítás, csak az imbuszcsavarral tudod állítani a ledfényszóró magasságát, abban a modellben.
Nekem is furcsa volt először(4H A8 LED), hogy nincs benne, márpedig nincs ha nincs olyanvezérlő ami a magasságot szabályozza. Feljebb állítottam a csavarral, azóta is jó.
Egy 2014-es RS7-ben pl már más LEd lámpa van az szabályoz, van is hozzá vezérlő ami látható vcds-ben.
Nem xenon lámpa, így nem kötelező az elektronikus autómata magasságállítás , ki is hagyták valószínű anyagi okok miatt. Légrugós autóban amúgy sincs rá szükség.
A6-osom (2012) LED lámpás. A bal oldali lámpám (ahogyan kell) a kocsi elé vetít. Én szerintem túlságosan közel. Tompított fénynél egy százas tempónál nem öröm, hogy ennyire kicsi a bevilágított terület.
Elvakítani sem szeretném persze a szemben közlekedőket....
Az állító csavarral tudom a magasságát emelni, de indításkor újra szabályoz, így az erőlködésem hiábavaló.
Az előző A5-ön a Xenon lámpám is így működött, de ott az MMI menüjében ki tudtam kapcsolni az automatikus lámpamagasság korrekciót. Ilyen menüt nem találtam az A6-ban. Esetleg VCDS-sel ez okosítható?
Lassan fékbetét/tárcsa csere lesz esedékes. Ti melyik gyártó termékét javasoljátok? (3.0TDI, de nem Fittipaldisan vezetek)
Ha valaki térképet meg mmi-t frissít A6, A7, A8-on vagy bármilyen MMI 3G plus-on ami tv tuneres K0900-ra, az oldja fel a menet közbeni tv adást vcds-el még a régi fw-vel ha van rá igény mert az újjal már nem lehet vcds-el feloldani. Viszont ha már egyszer fel van oldva akkor megmarad a feloldás az új K0900-as fw alatt is. Eddig abban a hitben voltam hogy a legutóbbi frissítés után elveszett a tv feloldásom(04.24), pár napja kipróbáltam és van kép menet közben is, tehát nem veszik el ha már egyszer fel lett oldva. Látszik milyen sokat nézem a tv-t menet közben.
A lámpabúrák nem PMMA-ból hanem PC-böl (polikarbonát) vannak. (A PMMA és az ABS koránt sem bírja annyira a mechanikus igénbyevételt mint a PC, ridegebbek, könnyebben törnek.)
Fröccsöntés után erre visznek fel egy kemény kvarcalapú réteget. Mindkét oldalra. Ilyen keménységgel sem lakk, sem fólia nem rendelkezik.
UV-stabilizátor létezik, de víztiszta anyaghoz nem tudnak adalékolni, mert az opálosítja az anyagot. Meg lehet nézni hogy mit jelent az UV-stabilizált PC-üregkamrás lemezeknél a "víztiszta" kifejezés. /Kissé opálos, ami terasztetönek tökéletes, de fényszórónak nem az./
Ezért van szükség a védörétegre. Mindenki szive joga hogy melyik védelemben hisz. Én a magam részéröl úgy gondolom hogy a 2K-s lakkot autók fényezésének a védelmére találták ki, nem müanyagok UV stabilizálására. (Primer nélkül eleve nem garantált a megfelelö tapadás a müanyagon, primerrel meg opálos lesz.)
A fóliát nem ismerem, de valószinüleg azt sem kifejezetten fényszórók javításához fejlesztették ki. Próbáltam neten rákeresni, de kifejezetten erre a célra való fóliát nem találtam. Ha esetleg valaki tudna egy linket, megköszönném.
Végül csak visszatértünk oda, h a repülőgépet, meg a hajót fölösleges volt témába hozni, hisz egyáltalán nem biztos, h azonos anyagot használnak, de irreleváns is, hisz itt autók fényszórójáról beszélgettünk.
Egy a lényeg, felületvédelem nélkül bizony nem marad hosszú életű a lámpa búrája. Legyen az a védelem lakk, vmi ismeretlen eredetű gyári kemény bevonat, vagy akár csak sima autófólia. Ezek védik a külső behatások ellen, ha ez nincs, gyorsan sárgává változik, rosszabb esetben berepedezik.
És ugye, mint linkelte is itt egy kollega több alkalommal is, a lámpa búrájának rendbetétele még kevés ahhoz, h jó is legyen, hisz egy tükrös felületű foncsor nélkül sokat nem ér az a lámpa.
Egy pozitívum azért van a történetben, h igaz h legtöbb esetben csak szétvágással, de szépen lehet őket javítani, beépített állapotban pedig ebből semmi sem látszik jó esetben, csak az, h a delikvens lát is a sötétben. Lehet nem annyira, mint egy Mazda 6- xenonjával, de sokkal jobban, mint egy 10 éves A6 gyári, elöregedett lámpájával.
A polimetil-metakrilát a plexi. UV-adalékról nem hallottam, nem tudom, adható-e hozzá. A repülős plexiknél csere, javítás stb során nem merült fel az adalék kérdése. Azonban vannak hasonló anyagok, amelyek úgy néznek ki, mint a "plexi". Az autólámpák búrája szerintem nem plexi. Valami hasonló vegyület. Erre utal, hogy a "védőhéj" alatt - amiről írtak többgen - már alapból is ellenállóbb a karcolással szemben. Lehetne próbát tenni, pl szénhidrogének nem bántják a plexit, de az aromás hígítót nem szereti. Ha bármilyen szénhidrogéntől kikészül az autóbúra, akkor nem plexi.
Egyébként számos autótípuson látok sárgulást. Különösen sok az Opel, Ford, Fiat.
Itt még senkinek nem volt multiváltó problémája?? Vagy ha volt nem vitte senki szerelőhöz??? Na csak azért kérdem mert kérdeztem nem tud e valaki valami szerelőt de erre a kérdésemre sajnos nem jött válasz amire igen csak nagy szükségem lenne!!
Nem igaz,hogy opálos. Teljesen transzparens. Amúgy ha az autóüveg és épületüveg fóliákat célzatosan az infra és uv sugárzás ellen fejlesztették ki és alkalmazzák akkor miért is nem jó az uv ellen ?
És mennyit jelent polírozás után az a rövid használati idő ?
A lámpaburákat Polikarbonátból fröccsöntik, majd rágőzölnek egy nagyon kemény réteget, ha igaz akkor kvarcréteget, ami ellenáll a kopásnak, de természetesen nem véd a kőfelverődés sérüléseivel szemben.
A csiszolás, polírozás ezt a réteget leveszi, és ezután már a por is képes mattra koptatni.
A polikarbonát önmagában kitűnő átlátszósággal rendelkezik (Jobb az üvegnél), csakhogy a rávitt lakkréteg bár fényesebb, -hiszen folyadékfázisban viszik fel-, de sérülékenyebb és hamarabb besárgul.
A fóliázásnál meg a fólia anyaga jó ugyan, de ott a ragasztó réteg, ami lehet vékony de opálos, meg ki tudja UV. szempontból mennyire ellenálló.
Tanulság: mennél tovább kell használni az eredetit, mert polírozás után rövid a használhatóság ideje.
Azért az hihetetlen hogy az audi lámpák ilyen hamar besárgulnsk bemattulnak.
Szerintem nem ez a baj, nekem - ha nem is újszerű - de teljesen vállalható a búra / plexi (vagy akármiből van), a "nem látó" kollégák sem erre panaszkodtak.
Mondjuk ha megnézel egy átlagos W210 lámpát, na olyan matt egy korban hozzá illő A6/C5 lámpája nem tud lenni...
Audinál ezek szerint belül kell a hibát keresni, foncsor, lencse és társai környékén.
(Mellesleg ez is méltatlan, hogy tönkremegy..., de talán a xenon olyan, hogy jobban "eszi" a belsőt?)
Saját tapasztalásom alapján lakkozás lepereg.Múlt héten 10 éves suzuki eddig érintetlen lámpák polírozása és fóliázása a képeken. Végeredmény hibátlan - fólia tartósságáról ismeretem nincs.
Azért az hihetetlen hogy az audi lámpák ilyen hamar besárgulnsk bemattulnak.
A 15 éves laguna xenonos műanyag búrája meg hibátlan.
Nem is karcos nem is mattult be. A bontott lámpa amit vettem hozzá a trafó miatt annak is hibátlan a búrája. Egyszerűen csak szar anyagból készül bizonyos gyártóknál a fényszórók búrája, gondolom a spórolás állhat mögötte.
Bocs, hogy beledumálok. Szerintem a fólia sokkal jobb mint a lakk, nem tudom miért ez a lakkozás dolog terjeng mindenhol. Ugyan úgy véd az uv-tól és olcsobb is. Ismerősöm lakkozott fényszórója tele van apró kavicsfelverődéssel. Ezt hogy javítják..? Csiszolják és újra lakk? áá.. rosszul hangzik. A folián nem látszanak meg a kavics nyomok, jól ellenáll, ha mégis sérül 3 perc lehúzni és újat rakni. Nekem 1500 volt búránként, de pofon egyszerű felrakni, otthon is simán menne.
Rendben. Arra viszont nem gondolsz, h nem csak egy fajta "plexi" létezik? H van, amibe tesznek UV stabilizátort, van amibe nem (vagy nem annyit)?
Lehet a hajókra, repülőgépekre totál más anyagot használnak, amiben viszont közös a gyűjtőnév, a műanyag és az átlátszóság?
Az én lámpám is így kezdte, vizespapíros csiszolás, majd polírozás. Szép volt pár hónapig, aztán foltokban nekiállt besárgulni, látszott a kontúrt, ahol a lakkozás műanyagig volt csiszolva. Egyébként ilyen szempontból tökéletesen mindegy, h az UV- t nem bírja, vagy a mosást, vegyszereket, vagy mindkettőt, a végeredmény a lényeg a kérdés szempontjából. Az, h nem sokáig bírja a plexi felületvédelem nélkül, egy csiszolás és polírozás után.
most csináltattam meg az ML fényszóróit. Olyan mintha új lenne. :) 50e volt a felújítás
ez 1 pár felújításának az ára? annyit megér, hogy lássak :)
Bp vagy környékén történt?
Most már korán van ugye sötét, könnyű tesztelni a fényszórókat, meg is tettem (természetesen közvilágítás nélküli helyeken, erdős részeken); és az összes (xenonos) autónk közül az A6-é a legszarabb, holott ez a "legújabb"...
"A sima polirral az a baj, h a plexit a lakkozás stabilizálja. H ezt lecsiszolják és felpolírozzák, lakkozás nélkül az UV megeszi a plexit. Előszőr csak megsárgul, majd berepedezik legroszabb esetben. "
Ez ebben a formában abszolút tévedés! Az összes repülőgépen - különösen a vitorlázógépeken egyrészt plexiből van a hatalmas, gyakran majdnem 1,5 méteres kabintető, amely a legtöbb gépen még eredeti, sokszor 30-40 éves. Cserélni csak akkor szokták, ha totál eltörik, ami ritkán fordul elő. Induló repedést furattal állítják meg. Lényeg: besárgulva sincs, sem összerepedezve sok kis vonalkával. Tehát semmi olyan, mint az öregedő lámpáknál fordul elő. UV pedig éri rendesen, 2-2500 méteren több az UV sugárzás. Semmilyen lakk nincs rajtuk.
Ebből az következik, hogy ez egy urban legend:
(i) vagy nem plexi a sokat hivatkozott lámpabúra (ii) vagy ha igen, akkor nem az UV okozza, hanem más. Leginkább vegyianyagok, agresszív tisztítószerek.
A legnagyobb bajom az, hogy foncsorcsere után sem tökéletes a 4F lámpa. A 12 Mazda 6-osnál ilyen problémák nem voltak. Az perzselte a lósz@art az úton.
Tünet? Autópálya, 140 tempomat, egyszercsak látom h villog az izzításjelző a műszerfalon.
Oszt következő pillanatban meg már a 140 csak 130. Gázra lépek, semmi. Lepadlózva nagy nehezen felpörgött az adott sebességhez tartozó fordulatra. Ugye az is lejebb esett, hisz nem húzott a motor. Vészüzem...
Itthon felpörgetés után álló helyzetben a fordulat visszaeséskor morajló hang a turbótol. Újraindítás után megy.
Ezután mivel a turbótól jött a hang, körúlnéztem a turbó körül. Gyújtáskor nem ment ki véghelyzetig a geometria állító léptetőmotor, csak pár millimétereket mozgott előre- hátra. A mozgatórudazatot lepattinva a geometria állító kilincsművet kézzel nem tudtam megmozgatni. Megszorúlt.
Leszereltem a túrbót, látszólag minden épp volt, azt hittem lekormolódott csak a geometria. De miután szétszedtem a turbinaházat, ekkor derült ki, h nagyobb a gond...
Lámpafelújítás:
Szomódon csináltattam a felújítást komplett.
A sima polirral az a baj, h a plexit a lakkozás stabilizálja. H ezt lecsiszolják és felpolírozzák, lakkozás nélkül az UV megeszi a plexit. Előszőr csak megsárgul, majd berepedezik legroszabb esetben.
Csak akkor már menthetetlen lesz.
Van aki átlátszó üvegfóliával oldja ezt meg polírozás után, van aki pedig lakkozással. A szomódi lámpafelújító lakkja gyenge. Ezt ő is tudja. De azt hiszi, ez természetes. Vagyis állítja.
Felhívja mindenesetre a figyelmet, h gőzborotva nem érheti a lámpát, mert egy alkalom már kárt tesz benne.
Autófenyező viszont profin újra lakkozta nekem, természetesen az előző lakk lecsiszolása és újra polírozása után után. Azóta érte párszor gőzborotva is.
Ja és sokan szídják a 4F xenon lámpáit, h nem látnak velük. Igen, én sem láttam. A foncsorok a nagyítólencse mögött leégnek. Lepereg a krómgőzölés, kekete lesz a foncsor, az meg ahelyett h visszaverné, elnyeli a fényt. Meg ugye a lencse az, ami elkoszolódik.
Nem volt éppen olcsó a felújítás, h jól emlékszem 70 v 80 papír volt, de legalább már látok a sötétben velük.
A 2K-s autólakk is jó, csak az alá mindenképpen kell prímer hogy hosszú idön keresztül megfelelöen tapadjon a müanyagra. Sajnos tökéletesen víztiszta primer nem létezik, így minimálisan de opálos lesz a fényszóró.
ez a lakkozas dolog engem is erdekelne...nyar elott poliroztattam a lampakat de mar latom hogy kezd megint mattulni ugy hogy legkozelebb en is le akarom lakkoztatni
Na, ezt remélem, h nem ez az ok. Az bizony cumi lenne.
Felújíttattam a turbót, már meg is van. Ma megendoszkopoztam a kipufogó leömlőket és a katalizátort is. Sehol semmi. A hengerekbe sajnos nem látok bele, de egy hengerenkénti kompressziómérést azért még megejtek, kizárandó a szelephibát. Azért köszi. :)
Belső foncsorozás, nagyítólencse savazás és tisztítás, külső- belső polír, lakkozás.
Olyan lett, mint az új. Ja, 4F és kanyarkövetős xenon.
A lakkozás is szép lett, de szar. A felújítást szépen megcsinálta a srác, de lakkozás terén van még mit tanúlnia. Hiába szép, h egy darab szigetelőszalag leszedi, v a gőzborotva véletlen ráveret picit, az is leviszi...
Így a lakooztatás ismételve lett, de az már autófényezőnél, autólakkal.
Én most csináltattam meg az ML fényszóróit. Olyan mintha új lenne. :) 50e volt a felújítás 40e pedig a 2db izzó. Megkérdeztem, 4F lámpát is fel lehet újítani, kivéve ha kanyarfényszórós. Sajnos a Q7 lámpáit is ezért nem lehetett szépen felújítani...
Nagyon szépen dolgozik a srác, ha gondolod megadom a számát.
Bizonyos hütöközeg elszivárgás teljesen normális. Mivel a nyomáshatáron belül van ezért a rendszer még müködik, de a hatákonysága alapjáraton már csökken.
Olyan kérdésem lenne hogy van 1 audi A6 2002 évjárat 2,5 V6 multitronik váltó azt csinálja hogy menetközben apró rángásokat csinál ami nem folyamatos csak időnként teszi erős gyorsításnál szinte mindig rángat kicsit erősebben mint állandó menetnél! A kérdés valakinek valami ötlete és tudtok e valami megbízható szerelőt aki ért is hozzá és nem is lehúzós fajta! Fejér megye környékén elsősorban de ha máshol az sem érdekel!
Köszi a segítséget. A klímaventilátor megy. Menet közben nincs semmi gond, de álló helyzetben elkezd párásodni. Elindulok és minden ok. Megnézetem a gáz mennyiségét meg cseréltetek egy pollenszűrőt is.
Nézesd meg a klímát, mert lehet kevés a gáz benne. Alapjáraton a kompresszor nem tud eleget keringetni, amint elindulsz és megjön a fordulat, azonnal megérkezik a száraz hideg levegö is.
Kis segítséget szeretnék kérni. Most cseréltem le az 1999 évjáratú 1.8T Audi A6 egy 2009. 2.8 FSI quattro autómata váltósra. Kérdésem az lenne, hogy kinek milyen tapasztalata van vele kapcsolatosan. Motor, váltó, fogyasztás. Úgy tűnik eddig minden rendben van vele csak szeretnék felkészülni az esetleges kiadásokra. Egy apró hiba feltűnt benne, amire nem találtam szinte semmit. Esős időben klíma mellett, amikor az autó álló helyzetben van párásodik az ablak, elindulást követően szinte azonnal megszűnik. Erre valakinek ötlet??
Nem autón láttam ilyen sérülést. Ott az átégett kipufogószelep egy kis darabja csinált ilyet. Remélem nálad nem ez a baj! Nem látom a képet, lehet anyaghiba, fáradás is a rotor lapátok tövében.
Köszönöm a linket, meg az infót, a két vadiúj opció nem igazán tetszik :), de az első érdekes lehet, hol csinálnak ilyet korrekten, és kb mennyi 1 pár rendbetétele?
Nekem még pluszban nincs jobb oldali reflektorom sem (december óta...), nem igazán kell sehol, de azért neki kéne ugrani ennek a projektnek is, és mikor máskor, mint amikor jön a sötét ősz...
Nekem elsőre a Hüllő jut eszembe (Bp, Erzsébet), róluk hallottam jókat, bár a fő profiljuk tudtommal nem ez.
Egy 1999-es A6 C5 Avant tulajdonosa vagyok és arra gondoltam, hogy vennék egy bontott gyári mélynyomót a kocsiba a hangrendszer feljavításásra, ám jobb hátul a helyén semmi ehhez kapcsolódó kábelköteget nem találtam. A kérdésem az lenne, hogy ha nem volt mélynyomó a kocsiban gyárilag, akkor a kábelezését sem csinálták meg, vagy csak jobban el van dugva a kelleténél? Tehát érdemes keresnem, vagy felejtős?
nem lilás a fénye, a széleken sem, ergo a foncsor nem kopott
A lilás fénynek köze nincs a foncsorhoz.Nem tudod megállapítani kívülről , de ha szétszeded akkor azt tapasztalod,hogy matt. És valóban a lencse is koszos.
A felújításon túl vagyok - meg lehet csinálni, természetesen nem sufni tuning módon gányolva. /projektor foncsorozás,lencsecsere,új égő/
Másik opció 2 vadiúj lámpatestet venni .
Javaslom az alábbi 2 linket,igaz nem magyarul van. Kétkedőknek különösen javaslom.
Ez nagy klasszikus, én ezért cseréltem a Q7 lámpáját. Belülről "ráég" a por a vetítőlencsére. Ha oldalról nézed, homályos. A Q7-nél csak barkácsolással lehetett volna felújítani, így lett új. A W164-nél szerencsére lehet projektort felújítani, ugyanez a baj vele.
"A garázsban lyukat üt a falon a szép fehér fény, közelről nézve is gyönyörű, a táblákról is messziről visszaverődik, be lett állítva a lámpatest magassága, de egyszerűen nem jó, nem visz elég messzire az úton, túl hosszan "vakrepülök"
Ha minden jó, de mégsem jó akkor vajon miért nem jó?:)
"..így kezdem azt hinni, hogy ez ilyen..."
Hát nemtom, nekem izzócsere előtt is jó volt a (bi) xenon fénye, de most még jobb lett pedig csak a gyári értékű 4150 k-es izzókat raktam bele, még jobban világít, mint előtte.
Rajtam kívül mindenki csak panaszkodik a 4f xenonjára....hm...
Nekem sem egy nagy szám a 4F lámpája. Most 5k-s xenon van benne, de lehet, hogy kidobom a fenébe, és nézek bele egy 4k-s jófélét. (A lámpatest jó, fel volt újítva.)
A Mazda 6-osom lámpáját minden éjszaka visszasírom. Pontos, határozott és világos vetítési képe volt - a reflektort szinte alig kellett használnom.
mitől nem láthatok rendesen este egy 4F bixenonos lámpájával?
- az izzó újszerű Osram Night Breaker
- a búrán kb. egy karc nincs, nem matt
- nem lilás a fénye, a széleken sem, ergo a foncsor nem kopott (kívülről ezt nem látom rendesen)
A garázsban lyukat üt a falon a szép fehér fény, közelről nézve is gyönyörű, a táblákról is messziről visszaverődik, be lett állítva a lámpatest magassága, de egyszerűen nem jó, nem visz elég messzire az úton, túl hosszan "vakrepülök"
Egyik OFF autóm nemgyári xenonjával sokkal jobban látok ilyen párás őszi estéken az országúton... (mielőtt valaki a szememre gyanakodna :)), így kezdem azt hinni, hogy ez ilyen...
7-8000 Ft itthon egy jobb D2S izzó. Nem hiszem hogy érdemes kínait rendelni. A gyári xenon is 4300K körül vannak, a jóval magasabb színhőmérsékletűek kékesen világítanak.
A németeknél nem tudom mi a helyzet, de Ausztriában nagyon szigorúan veszik a használtautó garanciát. Szóval az átbaszóshow nemzetiségtöl függetlenül nem müködik. Ez odáig fajult hogy öreg 10+ éves autókat inkább nem számolnak be, mert nem merik/tudják vállalni rá a garanciát. A drága javítási költségek miatt már egy kisebb javítás is bukóba vagy nullásba teheti az eladást. A mi esetünkben pont így járt a kereskedö. Egy Centet nem engedett az árból mivel keveset futott autórol volt szó. Próbaúton kiderült hogy nem müködött az ülésfütés. A szerzödés kötéskor szóltam hogy azt lesz szives megjavíttatni. Egyböl bepróbálkozott hogy ad 250€-t és írjuk bele a szerzödésbe hogy az ülésfütés hibás, és egyedi megegyezés alapján nem köteles megjavíttatni. Mivel a vételárnál ö sem volt hajlanó alkudni, így én sem voltam hajlandó alkudni. Utóbb kiderült hogy az ülésfütés csak üléshuzattal együtt rendelhetö, 4-6 hetet kell várni rá, és 650€-ba kerül. Ehhez jön még hozzá a beszerelés önköltsége. Amikor cserélték az ülésfütést, a szerelöje igen mélyen és hosszan megkarcolta mindkét ajtót. Látszott is rajta hogy friss a karc, de azért bepróbálkozott hogy az már régi. Megmutattam a festékforgácsokat, onnantól nem volt ellenkezés. Akkor jött hogy lefényezik a két ajtót telibe. Mondtam hogy kösz nem, az autót gyári rétegvastagsággal vettem, (ez a müszaki lapon is fel volt tüntetve) max spotjavításba megyek bele. Ök olyat nem tudnak... Nem baj barátom, akkor elviszem olyan helyre ahol tudnak, te meg majd kifizeted. A szerelöddel meg megbeszéled hogy legközelebb odafigyel arra amit csinál... Az ülésfütésen és a karcoláson kb egy 1000€-t bukott. Nem gondolom hogy egy 3500€-s autón nincs neki 1000€ haszna.
Magánszemélytöl meg inkább csak az olcsó (2000-3000€-s kategória) merik megvenni. Egy A64b már a félös kategória.
Nekem is a 4f az automata volt... most ugye a toyotám megint manuális és sokat megyek (nekem sok) havi 3000-et tuti... város pálya vegyese + pesti szopás is van benne nem kevés de nem b@szott földhöz lelkileg hogy most váltogatnom kell de tééééény hogy luxus márkák csak és kizárólag automatával a jók ez vitathatatlan... és én is szerettem az automatát kurv@ jó volt! apropo automata javítás... majdnem 300E km-el adtam el a kocsit... futómű probléma, porlasztó csere, egr... minden faszságot javítani kellett rajta de a váltóhoz soha de soha nem kellett nyúlni hibátlan volt...előző tulaj is cserélte az olajat benne én is ....ez a lelke szerintem... de amugy itthon megbízható autót hááát nem tudom én első tulajtol vettem szervizkönyves törésmentes volt... VALÓS km... és látjátok jöttek a bajok sorjában... kint mi a helyzet? hát szerintem ott is megy a nepper átbaszóshow mindenféle török arab tököm tudja milyen nepperek ott is keresni akarnak... véleményem szerint kint is szerencse kell egy TÉNYLEG jó autóhoz...
Magyarországon szerintem erősen befolyásolja, az automata váltókról kialakult véleményt, a meghibásodás után következő szopóroller.
Külföldön szerintem máshogy van.
Elviszik egy szakszervizbe, ahol hozzáértők szétkapják, kicserélik amit ki kell, összeépítik és használják tovább.
Nálunk, ha nem lehet megjavítani 40e-ből, akkor mindenki megsértődik.
Amikor az olajat cserélték az enyémben, akkor azt monda a szaki, hogy gyakorlatilag nem romlik el. Elkopik. Majd egyszer.
Persze néhány százalékban nyilván előfordulnak váratlan meghibásodások, de alapvetően megbízható, tartós szerkezetről van szó. (nem DSG)
Probléma szerintük három részből tevődik össze,
- tuningolt széttiport autók
- rengeteget visszatekert és/vagy elhanyagolt autók. (Én 1.5 évig kerestem autót. Érdemes összehasonlítani a német árakat és állapotokat az itthoniakkal. Kint qrvára nincs 120e-t futott 3.0tdi, bőrrel, 10-11e Euro körül. Ami annyiba kerül abban 400+ kilométer van, és menni sem tud már. Az emberek csodát várnak 3,5M-ért, és persze biztosak benne, hogy mindenki balfasz, csak ők nem)
- szerelők. Ma itthon mindenki azt csinál amit akar, és amit elles innen-onnan. Eldobunk egy akármit, tutira ingatlanosra, vagy személyi edzőre esik.
Nyilván a többszörös kaszát remélő szaki simán bevállal egy bonyolult automatát, akkor is, ha annyi gőze van róla mint amennyi nekem sincs.
Azért a keveset futott autók tulajai nem nagyon fikázzák az automatát.
(Egyébként nem estem össze amikor részletesen elmondták, hogy mi menyibe kerülne, ha cserélni kellene.)
A különbség szerintem az lehet, hogy én 20 munkanapból 18-at Budapesten a csúcsforgalomban töltök.
Nem az első nap fárasztó, hanem a következő 19, és persze a tudat.
Semmi bajom sincs a kézi váltóval, csak ahol én használom ott engem már fáraszt.
Ha mondjuk hetente 2x kellene Baden-Baden környékére autóznom, akkor a romos derekam ellenére sem rendeznék tömegverekedést egy automata váltóért. ( DSG-ért meg végképp nem)
Persze azért marhára örülök, hogy az A6 automata, és persze annak, hogy (még) jól működik. :)
Hali! Audi A6 4F -hez 2010 -es 3.0 TDI keresek hűtőventilátor elektronikát ami szabályozza.A nagyventilátorba van egy kis doboz az az./Bosch 1 137 328 364/Gépre lett kötve és elvileg az a hibája.Hidegen elindul a nagyventi kb 10 sec után, mikor leállítom a kocsit akkor is megy kb 30 sec-ig.
Ebay-ről már rendeltem. Előző autómban philips volt, ezt cseréltem le super vision (6000K) xenon izzókra. Az égő típusára már nem emlékszem, teljesen jól működtek.
Nem értetted meg amit írtam. :-) Én is a városokat tartom nehéz terepnek.
Pont arról írtam, hogy nekem vannak olyan útjaim amikor 600km-t kell városokon/falvakon keresztül mennem. Egyszer egy ilyen út alkalmával fogalmazódott meg bennem hogy hosszú távok megtételére soha többé nem veszek kéziváltós autót.
Szerintem pont 1000 km-n át mindegy, mert ott alig vált az ember.
Azért gondolod így, mert csak olyan országokban gondolkozol ahol sok autópálya van.
Én elindulok Salzburgból, szinte végig pályán megyek a román határig. Aztán jön a fekete leves, van elöttem még 600km girbe-gurba út városokkal, falvakkal, rengeteg váltogatással.
Araszoltam, be naponta Pestre, Gödöllö irányából a Haraszti útra. Ugye át kellett menni egész Pesten... Az a napi 2x1 óra ingázás illetve 2xfél óra Bp-i váltogatás nem "fájt" annyira, mint a románoknál 600km az országutakon. Nem beszélve arról, hogy mostmár szinte mindegyik határon beleszaladunk "egy kis" araszolásba. Szintén akár órák hosszat kupplungolhatnék meg cibálhatnám a váltókart.
A gond ugye ott van, hogy az autókat finoman szólva sem hosszú távra tervezik, ergo a sokadik tulajok fognak ezzel is hatalmasat szopni. (Hatalmasabbat mint a kézivel.)
Ezt tökéletesen így látom én is. Ezért írtam hogy az elsö tulajok körében népszerü az automata, akik csak a szebbik oldalával találkoznak. A "sokadik" tulaj meg aki beleszalad egy felújításba, megszívja vele. Én ezért nem vennék automatát sok km-el. Nekem is van egy A4-es amiben 270.000km van, az is rengeteg, de az kéziváltós szaladgálós autó. Jövö héten kap egy müszaki vizsgát, aztán megy a levesbe. Imádom, de eljárt felette az idö. Nem szabad többet költeni rá.
Nyilván Ti is olvastok TC Rulettkereket, a népek szét fogják tépni egymást a 20 éves A6 2.5 TDI-ért.
Persze hogy sokan rárepülnek majd, de egy 20 éves autó, az 20 éves autó. Nem tudom mennyiért adják majd, de ha a sok javítás költségét rendesen beleszámolják, nem lesz olcsó.
"Te megjártad az automatával, és valószinüleg az elönyei nem érnek annyit számodra hogy ezt a kockázatot mégegyszer bevállald. Tökéletesen érthetö dolog."
Egyszer minden elromlik, de ez inkább ne nálam mert a javításból csak a cirkusz van banánisztánban.:(
Azt meg kimondottan nem szerettem, hogy attól rettegek no mikor romlik el megint, mikor lesz újból vészüzem? :(
Ha neadjisten levágná a villamos a bal lábamat nyilvánvalóan megint automataváltós autót vennék, de remélhetőleg ez nem fog bekövetkezni ezért addig nagy ívben kerülöm a "jót, a kényelmet".
Nekem pont a város problémás. Reggel, Budaörs irányából átvergődni a Váci út végére, ~1,5 óra.
Képzeld el hányszor kell kuplungolni a 35km alatt.
Több mint 20 évig vezettem kézi váltós autókat. Elég volt.
Bár közöttük is hatalmas különbség van. Pl. egy egyszerű benzines Fabia kuplungja sokkal barátságosabb mint az 1.9PD Superb kuplungja volt. Az utóbbi tényleg halál városi dugóban.
Sokkal jobbak az ésszel kitalált autók kuplungjai. Azokban ugyanis nem kell az egész lábat felemelni, hanem a sarok marad a padlón. Mekkora találmány. Utobbiak nem a VW csoportba tartoznak.
Az A6-ot nehezen tudnám elképzelni kézi váltóval. A Golf is szuper autó, bár a DSG sosem lesz a barátom, de nem ez a lényeg, hanem a kuplungolás.
Szerintem egy ilyen döntés abszolút lehetőség és ésszerűség kérdése...
2 éve vásároltam A6 4F-et. Nagy dilemma volt milyen motor/váltó legyen benne. 2009-es kézi váltós 170 lovas 2.0 TDI, vagy 2.7 TDI Multitronic jöhetett szóba, ezek nagyjából egy árban mozogtak, a 3.0 TDI Tiptronic már sokkal drágább volt. Kritérium volt, hogy facelift-es (2009-től) legyen és CR TDI motor legyen benne.
Mivel ennyi idős autókban jellemzően 200 ezer feletti km van, ezért a kisebb meghibásodási lehetőség mellett döntöttem, amit egyáltalán nem bántam meg.
Jellemzően városban és 10-15 km-es távokra használom az autót és nem esik nehezemre kézzel váltani. Számomra sokkal fontosabb szempont, hogy 6-7 liter között megáll és nem kell az automata felújítás drága költsége miatt paráznom.
Egyáltalán nem az automata ellen beszélek, csupán az akkori lehetőségeim miatt ez a választás tűnt ésszerűbbnek.
- nem gondolom, hogy csak így lehet a térdproblémákat megelőzni (pl mozgással is :D)
- A tiptronicot felújítás után megszerettem, élvezem, jól is működik. sőt, a terepen mozgás egyszerű és eléggé biztonságos is.
- Mégis, egyszer át fogom alakítani kézire mert
(a) nagyon szeretek váltani.
(b) a AR 2,7T-vel a kéziváltó eleve nagyon ritka. Jobban is megy vele. Az áttételek egyszerűbben módosíthatóak, ami jó dolog pl egy hosszú hatossal.
(c) hosszú távon biztos olcsóbb fenntartani. Továbbá, kb 300 alkatrésszel és egy vezérlővel, egy kábelköteggel kevesebb van az autóban, ez pedig megbízhatóság szempontjából erősen előnyös. Olyan faktort nem is említek, hogy ha nagyon kell akkor be lehet tolni, lehet vontatni, 2-ből 5-be felváltani, általános szerelő meg tudja szerelni a kupplungot stb.
Szerintem pont 1000 km-n át mindegy, mert ott alig vált az ember.
Aki naponta araszol be Budaörsről, az mindenképpen vegyen automatát, mert szét fog menni a térde.
Akinek már szétment, az is.
Akinek még viszont nem ment szét, és nem is araszol sokat, annak vagy az egyik jó, vagy a másik. De ezt hadd döntse el maga.
A gond ugye ott van, hogy az autókat finoman szólva sem hosszú távra tervezik, ergo a sokadik tulajok fognak ezzel is hatalmasat szopni. (Hatalmasabbat mint a kézivel.)
Meg a 2-3-4 stb. turbós csodákkal.
Meg a csillió elektronikával,
stb.
Nyilván Ti is olvastok TC Rulettkereket, a népek szét fogják tépni egymást a 20 éves A6 2.5 TDI-ért.
20 éves C6/C7 gyakorlatilag nem lesz a piacon, mert nem lehet majd ép összegekből egyben tartani. És erről a bonyolult technika tehet, incl. automata váltó.
Pedig ez így van aki egyszer autómatát vesz soha többet nem akar manuális váltóval szenvedni.
Mint írtam, rögtön akadtunk ketten is személyesen cáfolni ezt a kijelentést. Vélhetően vannak mások is.
Fogalmazzunk úgy, hogy
aki egyszer automatát vesz, annak a többsége nem akar többet kézit venni
vagy
aki egyszer megszereti az automatát, az nem akar többet kézit venni
Sok tulaj fogja majd anyázni a mai automatákat, amikor 200-300 akárhányszáz ezer km-nél azt mondják neki, hogy az amúgy újkorában nyilván remek ZF 8HP felújítása 1,2 M Ft...
Ebből az összegből 3-4x lehet komplett kuplungszettet és kettőstömegűt cserélni...
Én 1 percig se vagyok hajlandó man. váltós autót vezetni. Nyilván azért tudok ilyet vezetni ha kell.
95 jan óta van jogsim volt sok váltós autóm az elején, de már 95 vége óta volt autómata is. Nem kérdés hogy mindig is olyat akartam. 2000óta nem is emlékszem hogy lett volna saját manuális váltós autóm.
Nem is lesz soha. Faszság ilyet venni manapság. Persze suzuki és társai kategóriában rendben van de felső középtől felefelé ne legyen ilyen a mai világban 8seb zf váltók korában.
10 éve még azt mondtam, hogy az AT és a tempomat a gyengék sportja. :) Azután 2-3 éve, a hetedik térdműtétem után elkezdtem az AT után vágyakozni, végül egy hónapja vettem egy öregecske A6-ot. 70%-ban 2-4 km-es távokon használom az autót, de rendkívül sűrű forgalomban. Azóta sem értem, hogy én marha, miért vártam eddig vele? :)
Bár marad két manuális autóm a családban (feleségem és fiam használatában, amiket nem tervezek eladni), ezentúl csak automatát fogok venni.
A legtöbb ember viszonylag rövid távon autózik. 1-2 óra vezetés nem gond manulál váltóval.
De amikor kell menni 1400km-t és bizony az utsó 600km-t országúton, városokban/falvakban, (gyalogátkelöhely, jelzölámpa, körforgalom, baleset, dugó, stb...) kell megtenni, akkor a kézi kapcsolgatás meg a kupplung nyomogatás már sírvafakasztós dolog. Külön évezet a határ elött kígyózni órákat kupplungolva. Persze tudom, meg lehet ezt csinálni manuálváltóval is, de sokkal fárasztóbb mint automatával.
Pedig ez így van aki egyszer autómatát vesz soha többet nem akar manuális váltóval szenvedni.
Ez a 21.század, ne kelljen már felslegesen pedálozni meg egy kart tologatni hogy autózni lehessen.
Aki nagy váltogatás rajongó az ha több autó van akkor tart egy manuális váltóst is. De azért manapság már alap az autómata a felsőbb kategóriákban.
A6-ból sincs már váltós csak az kis motoros alapváltozatnál.
Én soha nem vennék olyan autót ami nem autómata vagy nem tud magától is váltani (dsg-s sportautók).
Nemrég adósságban hozzám került egy vadi új toyota iq .
Tök aranyos kis autó, jó lett volna boltba járni meg hasonló pár km-es távokra, de váltós volt ráadásul kis 1L motoros, mentem vele pár kört, rájöttem hogy hiába aranyos meg új ha használhatatlan mert nem autómata.
Gondolom nyomtatott változatban, mert az internet népe azonnal a helyére, azaz a picsába küldené az íróját :)
A második állítás még hülyébb, mint az első, én is cáfolom, pont az A6 az első automatám, és nem szeretnék többet...
Ezzel együtt több autót tartóknak azt javaslom, (az autóbarátok mind ilyenek, ugyebár :), hogy legyen a flottában egy automata is, mert ha az embernek valami baj van a lábával, gerincével, stb., vagy éppen csak feltúrják a jellemzően használt közlekedési utat, és sok a dugó, akkor nagyon jól jön.
Mindkettö váltónak megvannak a maga elönyei/hátrányai, és minden felhasználónak tudnia kell hogy számára melyik az elönyösebb.
Te megjártad az automatával, és valószinüleg az elönyei nem érnek annyit számodra hogy ezt a kockázatot mégegyszer bevállald. Tökéletesen érthetö dolog.
Én a magam részéröl csak azoknak ajánlom az automatát akik tényleg kihasználják az elönyét.
A legtöbb embernek szerintem nincs szüksége az automatára. Mondom ezt úgy, hogy a 3 autónk közül kettö automata.
Aki egyszer a drágább kategóriákban belekóstolt a kétpedálos vezetési módba, soha nem tér vissza a kézi kapcsoláshoz.
Ez inkább az új autók vásárlóira lehet igaz. Ök az automata váltónak csak a kénylemes oldalával találkoznak. A drága váltófelújításba már a második, harmadik, negyedik tulajdonosok szaladnak bele.
"A manuális váltó az egyetemes autógyártás szégyene. Ha hívein múlna, önindító helyett még ma is kurblival indulnának a motorok.
Aki egyszer a drágább kategóriákban belekóstolt a kétpedálos vezetési módba, soha nem tér vissza a kézi kapcsoláshoz.
Nem véletlen, hogy korábban az automata váltó csak a luxuskategória privilégiuma volt."
Ezt egy "szakújságíró" írta, nyilvánvaló születése óta kizárólag csak automata váltós autót vezet.
"Aki egyszer a drágább kategóriákban belekóstolt a kétpedálos vezetési módba, soha nem tér vissza a kézi kapcsoláshoz."
Ez pedig baromság, én 9 év után ( elég hosszú belekóstolási időszak) döntöttem úgy nem kérek a "jóból" inkább legyen megint manuális váltós autóm, és még mindig nem bántam meg, hogy annak idején így döntöttem.
Milyen a6-ról van szó? Először egy hibakód olvasással kellene kezdeni. Utánna rögtön töröld is. Ez a hibajelzés még ha időszakos is, nem tűnik el feltétlenül az óracsoportról. Lehet megúsznád egy törléssel, próbáld meg.. :)
Sziasztok! audi A6-om van , és a müszerfalon egy lámpa magasság állítás nem müködik szinbólum jelenik meg. van valakinek ötlete mit lehet vele csinálni?
Hali! Audi A6 4F -hez 2010 -es 3.0 TDI keresek hűtőventilátor elektronikát ami szabályozza.A nagyventilátorba van egy kis doboz az az./Bosch 1 137 328 364/Gépre lett kötve és elvileg az a hibája.Hidegen elindul a nagyventi kb 10 sec után, mikor leállítom a kocsit akkor is megy kb 30 sec-ig.
Mi lehet a baj, talán más a hibája? Talán tudtok adni tippeket.
Nekem az AWX motoros volt, nagyon szerettem. Ötös váltós volt, 285Nm nyomatékkal, a hatos váltósok asszem 310Nm-t tudnak.
Az automata váltó kockázatát/költségeit én csak akkor vállalnám be ha igazán kihasználod az automata elönyeit. /Ha vannak olyan több órás útjaid is, aminek a végén már "kellemetlen" a kézi kapcsolgatás/
Nem csak az alja, de az egész kasztni cinkfüdös korrózió védelmet kapott. Ha ez a réteg nem sérült meg (pl. egy töréskor) egész jól bírják.
Audi A6-os 2000-2004-ig 1.9 PDTDI szeretnék vásárolni.
Olvasgatom a forumot sok oldal van soha nem jutok a végére, kérdésem az lenne melyik motor tipust nézegesem és 5-ös vagy 6-os váltoval esetleg merjek automata válton gondolkodni?
a 2,5 nem jöhet szoban és benzineshez nem huz a szívem.
Igaz hogy ezeknek az audiknak az alvázuk kezelve van annyira, hogy nem rozsdáznak föleg ha megkimélték és nem volt türve?
Egy jó példányért akár németekig is el mennék.
Előre is köszönöm a válaszokat szép napot kivánok!
Köszi, de nincs automata üzemmódja, ez egy C5/A6. :D
Közben megfejtettem, megszorult valahogy a mechanika, vagy a motor. :( Sajnos szerelőért sikolt, mert nem tudom, miként férhetnék hozzá a motorhoz, hogy megnézzem, mi a baj.
A fényre sötétedő belső visszapillantónak és a hátsó szélvédő nél lévő elektromos napfényrolónak működésileg van köze egymáshoz? Le kellett vennem a tükröt tegnap, ma meg nem tudom működtetni a rolót.
Üdv. Sziasztok. Segitség kellene. Adott egy a6 2.5tdi ami nem indul. Adagol csere után indult meghajtottuk az autopályán, hazaértünk indult szépen 1ora mulva is 3 óra mulva csak tekert de nem indult. Húzásra indul, melegen indul. Reggelre a gázolajszürő félig kiürül ! második adagoló után is ugya ez a probléma! Az átlátszó cső levegős. mi lehet a probléma ? választ segitséget! köszönöm!
Nekem 4F volt, kb 90e km volt benne, mikor alacsonyabb fordulatszámon valami berezonált... Csak menet közben.
Mivel még garanciális volt, bevittem a márka szervízbe és meg volt lazulva a segéd alváz!!! Nem is értem, hogy egy nem egészen 3 éves autónál hogyan lehet, mikor akkora bivaly csavarok vannak...
csak multitronicot ne vegyel es arra figyelj hogy ne adjanak el neked tiptronicot ugy hogy az kozbe multi :D ezt onnett tudhatod biztosra hogy ami nem quattro es faceliftel az tuti multis :)
Ha a "végig szervizelve, minden időben cserélve" a vezérműre is igaz, akkor sajnos nem igazán van rá megoldás. Hallottam már ilyet másoktól is, hogy viszonylag vadiúj autók is csörögnek.
Az indítási zörgésre elsőre betippelnék egy vezérműlánc/görgők kombót, aztán majd a profik kijavítanak. Szerintem 170 ezerrel egy kicsit "túlhordtad" őket, nekem úgy rémlik, hogy 120-nál cserés lett volna a lánc és a görgők is.
Ha hülyeségeket beszélek, úgyis lesz majd, aki megmondja a frankót... :)
Van egy Audi A6 4g 2013-as 3.0tdi Quattro 245ps 500Nm. Kiváló, hibátlan, karcmentes. Végig szervizbe hordva, mindig minden cserélve időben. 172000km van jelenleg benne. Azt vettem észre, hogy amikor az autó áll egy napot vagy többet, akkor valami csörgő zörgő hangot ad kb 2 másodpercig indításkor. Figyelgettem, és kb 1400-as fordulatnál is lehet hallani valamiféle morgó, zörgő hangot.
Ebben a fórumban sincs semmi gond, de van aki csak olvasni tanult meg, de a megértés már nehezebben megy neki. Ebböl szoktak lenni kisebb/nagyobb csörték, amin van aki megsértödik. Sokat kellene visszaolvasnod ahhoz hogy ezt megértsd. Szükségtelen.
Eagle 10 hozzászólása neked szól, de nem rólad szól.
Miert en szerinted milyen kategoria vagyok?? Suzuki swift kategoria? :D 70 ezerert vagyok segedmunkas otthon egy gyarban ? Viccet felreteve, alfa forumon votam jelen es ott hasonlo jokat tapasztaltam azert mertem ide is ez irni mert nem kaptam elsore egy negatif kommentet sem :)
Ezt csak azért érzed (még) így, mert az Audi fórumok polihisztora most nem szólt hozzá, ez szerencsére annak tudható be, hogy pont a te kategóriád ellen harcol és ilyenkor otthon puffog, hogy az ilyen miért nem Suzuki Swiftet vesz ?!
Koszonom a kedves valaszaitokat, aranyosak vagytok ugylatom a nagykepusegnek itt nyoma sincs, 163 vagy 180 lovas lesz ebbol lehet beprobalkozok az automataval, maj kiderul max veszek hozza 2 masik valtot ha gond lenne :D
Az előzéskori- illetve autópályás gyorsításoknál fog fájni a kis lökettérfogat, de városban jobban fel fog pörögni, mint a tehetetlenebb, nagyobb tömegű dízel V6.
Nemetben egy kolegamnak volt egy 2007 es 3.0 tdi automata az kiprobaltam , alap hogy bejott, de mindenesetre megfogott, jo persze egy olyanra nincs penzem de egy c5 re osszeszedem/osszeszedtem, hat az alfatol is mindenki ova intett aztan 2 ev 70 000 km, sose hagyott cserbe, futomuve gaz de probaltam odafigyelni, nagyobb tetel a kuplungcsere volt amugy olaj meg a kopok.
Sziasztok, c5 ös a6 vasarlas elott allok, egy 156 os alfabol ulnek at az audiba 2.4 jtdbe, szeretnem velemenyeteket kerni, hogy tenyleg annyira gazak e a 2.5 tdi v6 osok mint amiket a neten olvastam es emberektol hallottam? 1.9 tol felek hihy gyenge lenne alfa utan nemakarok visszalepest megszoktam ahogy megy mert jol megy, 1.8 turbo benzines is erdekelne nemtudom eldonteni, manualis a prioritas mivel szeretrk gangolgatnj meg tenyleg remhirek tejengenej az audi trip illetbe multi valtojarol, 99-2003 ig nezegetem az autikat de van bennem egy adag felsz:D oszlassatok el kerlek ezt az erzesemet!! :D
Megint jön a hideg évszak a tél ilyenkor (előtte) szoktam ablaktörlő lapátokat cserélni, igaz még nem csíkoznak az SWF (?) lapátok, de 1 évnél nem bírnak ki többet.
Igaz ezt nagymértékben befolyásolja ki mennyit megy egy évben?
Többször szóba került itt egy topiktárstól a "gyári" megnevezésű ablaktörlő lapát amely állítólag több évig jól végzi a dolgát.
Igaz itt is számít amit az előbb írtam ki mennyit megy 1 évben?
Nomármost kérdésem az lenne, ha nem hadititok, hogy mit takar a gyári kifejezés?
Márkaszervízben vásárolt ablaktörlő lapát?
Vagy ha nem akkor ugyan hol lehet ilyesmihez hozzájutni, márkanév, üzlet webshop stb...
Asszem már 3x vettem SWF lapátokat, esetleg kipróbálnék másfajtát is főleg ha esetleg valóban tartósabb lenne a mostaninál.
Onnan tudod, hogy multi, hogy látod a 6 fokozatot a műszerfalon! (ha gyorsítás közben nem vált, hanem egy helyben áll a fordulatszám, akkor biztosan multitronic, azaz fokozatmentes).
Normálisan használd, aztán ha akar elromlik úgyis.
6 sebességes tiptronic-nak volt hirdetve. Nem volt még automataváltós kocsim, honnan tudom, hogy trip vagy multi :D ? Amikor normálisan gyorsítok 2 ezer alatt marad a fordulatszám végig nem megy 3 ezer köré meg aztán vissza, mint amikor láthatóan vált egy automataváltó. Nem ránt váltásnál, meg amikor álló helyzetben kapcsolok akkor se ránt, úgyhogy gondolom nem lehet vele nagy baj. Mire kell figyelni, hogy sokáig bírja?
Olajcserére vittem az autót és megkértem olvassa ki a hibát. Az érzékelőre nem jelzett hibát, viszont a hibakódra nem tudott mit mondani. Ezért próbálkozom itt, hátha találkozott már vki ezzel a hibával és tud benne segíteni.
A6 Avant 2009 2.0 CR TDI műszerfalán az alábbi hibaüzenet jelent meg:
"Switch off engine and check coolant level"
Ezt kéthetente kiírta, de mivel a hűtővizem a max. jelzés alatt van nem foglalkoztam vele. Most már napi szinten kiírja, ezért elvittem szerelőhöz hibakódot kiolvasni. Erre semmi hibát nem írt, ezért csak valószínűsítem, hogy hűtőfolyadék szintérzékelőt kell cserélni.
Viszont talált egy másik hibát:
P067300 Q12 3.heng izzítógyertya elektr. hiba az áramkörben
A hiba a tárolt adatok szerint 2015 február óta jelen van, azóta 20 ezer km-t mentem vele, ezalatt menet közben semmi rendellenes viselkedést nem érzékeltem, a motorjel sem villant fel a műszerfalon.
Kérdéseim:
1. Pontosan milyen érzékelőt kell cserélnem?
2. Mit jelent pontosan a fenti hibaüzenet, kell-e vele foglalkoznom?
Mikrokapcsolot kell az ajtokban cserelni....klima gaz lehet keves ahogy irtad erdemes ra nezni nekem se fujt mar rendesen hideget meg kicsit bugott a kompresszor toltes utan tokeletes 200 gramm gaz hianyzott....automatat nem lehet vontatni max par km es lassan....kijelzo cseres szerintem melegen nekem is elhalvanyodik...kodlampa cserehez le kell szedni a karpitot...fogyasztas az ilyen nem all nullara
Audi A6 Avant 2002 2,5 TDI. Az első két ajtó nyitását nem jelzi a kijelzőn. Az utas oldal felöli nyitáskor fel se kapcsolja a belső világítást. A vezető oldal felöl felkapcsolja a belső világítást ,de ha megmozdul az ajtó akkor néha villog. Megmozgatam az átvezető kábelköteget, de akkor nem csinálta. Nem világt eggyik első ajtónál se a piros és a kilépőfény se. A vezető felöli ajtóban néha világított. Zár ,ablak működik.
Az ajtó becsukás érzékelőt, hol találom? Valakinek valami ötlete van a hibára.
A klima nem fúj teljesen hideget, gondolom nincs benne elég gáz. A vezető oldal felöl a bal szélső befújón sokkal melegebb levegő jön, mint a többin. Ez mitől lehet? Két zónás, digitális. A kompresszornak kéne halani a kattanását?
Az első két kerék felöl néha hallható "cicegő" hang. Az lehet a fékbetét "koszolódása"? Jobb oldalt elmúlt miután a benzinkútnál kifújtam levegővel a fékbetét porát, de balról még hallható. Ha kicsit rányomok a fékre akkor megszúnik.
A hátsó ködlámpa izzó cseréjéhez le kell bontani belül a kárpitot?
A középső kijelző melegben csíkos meg halvány lesz, annak lehet valamit csinálni?
Hatsebességes autómataváltós a kocsi, ha egyszer leállna és nem indulna, akkor lehet vontatni, vagy nem?
Mire érdemes figyelni az autónál, hogy minden rendbe legyen? Esetleg magyar vagy angol kezelési könyve nincs valakinek, pdf-be is jó lenne?
Még annyi, hogy néha olyat csinál, hogya a pillanatnyi fogyasztás pl a lámoánál való álláskor nem megy vissza nullára, pár liter pillanatnyi fogyasztást mutat álló helyzetben.
A hétfőn megjelent check engine lámpa kialudt, mára (?)eltűnt a hibajelzés...., hogy mikor pontosan nem tudom mert már van erre rendszeresített fekete takarószövetem, és azt ma reggel vettem le.
Szerelőmmel azért kiolvastattam a hibatárolót, többek között volt megint P0638-as hibakód, meg vmi levegőszűrő megkerülő vezeték hiba (??).
Az utóbbi talán amiatt lehetséges mert ugye a levegőszűrőt kiszedtem kompletten xenon izzó csere alkalmával, és a szűrőház alján van egy csatlakozó (+ kábel persze ) amit lehúztam, hogy kivehető legyen a doboz.
A szerelőm erre tippelt, hogy emiatt lehetett a hibajelzés, de most nem ég a sárga lámpa....ki tudja meddig nem fog.
Audi a6 4f 2.0crtdi 4f0145738ae cikkszámú turbó cső kiszakadt és a gyári nagyon drága.Az után érdeklődöm hogy ilyen speciális cső helyett normál turbó csővel helyettesíthető vagy valami miatt kell a gyári speciális? Előre is köszönöm a segítséget.
Ha lesz időm leírom a mai nap tapasztalatait a székesfehérvári Procar használt autó értékesítéséről. Iszonyat kabaré egy társaság, az arcuk kb. beteríti egész Fejér megyét, a szolgáltatás meg dupla 0.
Jelentem nagyon jó lett, igaz előtte sem volt számomra rossz a fénye, én sosem panaszkodtam rá, mert ami jó az jó.
Most kissé erősebb a fény, és fehérebb, ezt már a garázsban észrevettem hajnalban mikor felkapcsoltam a fényszórót a fehér fal miatt egyből észrevettem, hogy jobban vakít, mint előtte.
Eddig sem volt rossz a lámpák fénye, de most még jobb lett, és persze megszűnt a bal oldali időszakos lekapcsolás majd újra gyújtás.
Más......
Új hét megint ég a check engine lámpa.....
Pénteken voltam Donibcsinál kicserélték a bal oldali szívósort+ motort azóta mentem ca. 600 km-t, és hajnalban megint kigyulladt a sárga lámpa. :(
Lassan már uncsi lesz, ez megy hosszú hetek óta, lassan befog telni a pohár. :(
Kollégám rízsrakétája 9 éves, újonnan vette van benne 400 ezer km, eddig csupán vmi tempomat hibája volt + hűtés-fűtés szabályzó biszbaszt cseréltek benne, semmi mást persze a kopó alkatrészeken kívül.
Lehet 1x nekem is a rízsescsoki felé kell vennem az irányt?
Valoszinü elromlott a kis motor ami bezárja. Van 1 kis vésznyitò narancs sárga műanyag madzag az autod jobb hátsò tárolòja mögött. Huzd meg, aztán pròbáld meg ujra behajtani
Igen, ez a bug is megvan, hogy az első sor fénye nem mindig alszik ki, ha bezárom az ajtót. Volt rá megoldás, vagy rá kell küldenem az autóvillanyász fiamat?
Azt ne hidd hogy ez külföldön nincs így. :-( A telefonban ott is rozsdamenets megkímélt autóról beszélnek, mikor megnézed Te már csak egy szétrohadt vacakot látsz. Az a nagy igazság hogy a jó autókat nagyon ritkán adják el. Magyarországon is, és külföldön is.
Sziasztok. Van egy Audi A6 om olyan problémám van vele hogy egyáltalán nincs gyújtásom a műszerfal nem jelez semmit indítani nem lehet,de ezen felül minden más működik a rádió része a világitas minden aminek nincs köze a gyújtáshoz. Van valakinek hasonló tapasztata vagy tudna valaki mondani egy-két tippet mi lehet a hiba oka?
2012-es A6-hoz kellene segítség. Egy ideje nem záródik be a tansapka-ajtó (vagy mi a szösz a pontos neve).
Pár hétig nem akart rendesen kinyílni - az a fajta amit befelé nyomsz és kipattan - kicsit mögé kellett nyúlni újjal és megfeszíteni, erre kinyílt, most meg nem akar visszapattani a helyére egy külső mosás után. Ha valakinek van ezirányú tapasztalata kérem írja meg.
Mivel nem sürgős és nem holnap akarok vele hasítani ezért nem is kapkodok.
Most a megfelelő alapot próbálom megtalálni...de egy nagyfokú bizalmatlansággal tekintek a hazai használtautó piac kínálatára. Amikor valaki azt állitja, hogy nincs szétrohadva az autó de a küszöb alól meg lehet fogni a szőnyeget és autóztál 3 órát...azt le tudnám lőni
C5 A6-ban ajtó nyitásakor kell világítania a hátsó sor tetőfényének? Mert most csak akkor világít, ha elől felkapcsolom a lámpát 1-es állásra. A lábtér fénye viszont világít.
Történetesen a B Vectra H7-es halogénje jobban világított prokektor nélkül mint az A6 projektorral. A Vectraba eszem ágába nem jutott volna HID szettet kendácsolni, az A6-ba muszáj voltam, mert semmit nem láttam. Kipróbáltam az Osram emelt fényü izzóját is, minimális javulás melett nem sokat láttam vele. Szerintem ha egy nagy lencsét tesznek az izzó elé, oda fényerö is kell.
"Az EGR hűtője tömődik el, és nem lehet kitakarítani, csak csere. Faxa drága. Van viszont rá szoftverfrissítés, így ha még jó az áteresztő képessége, gyorsan frissíteni kell."
Na igen, a költségek... Amikor megkérdeztem az öreget mennyi lenne az annyi, olyan árat mondott hogy azon én (hangsúlyozom én!) inkább egy 2-3 éves A8 D4-et vennék. Most megnéztem a neten, összesen 2 db van belöle. Az egyik 50.000€, a másik 220.000€ és még jön hozzá az osztrák forgalombahelyezés költsége.
Természetesen a kérdezö altal megjelölt modellek jóval olcsóbban megvehetök/restaurálhatók.
Olyat szerintem fogsz találni. Ezért írtam korábban hogy a legnagyobb ellenség a korrózió. Ha az alap nincs menthetetlenüel szétrohadva, hosszú, költséges, és fáradtságos munkával felépíthetsz belöle akár egy patika állapotot is.
A jó áron lévő autók gyakorlatilag percekig vannak fent a fizetős autóvadásznak köszönhetően. Tesóm Octaviaja 20 percig volt fent (nagyon kellemes áron), úgy hogy még képet se töltöttem fel... Azonnal hívtak, jöttek, fizették...
20 év körüli autók már szinte mind lepusztultak, amelyik valóban agyonkímélt azt meg sem hirdetik vagy ha mégis percek alatt lecsapnak rá.
Valahogy így. A kisöregnek akitöl vettünk egy A4-est van egy patika állapotú urquattro-ja. Mondtam neki ha egyszer eladná, szóljon már nekem... Nevetett, és annyit mondott ad egy háromjegyü sorszámot ha szeretném.
Külföldön sincs tele a piac megkímélt nyugdíjas házaspár harmadik autójaként hirdetett jó állapotú modellekkel, ott is vadásznak ezekre.
Jah... Nézd meg a TC csapata is milyen "gondozott" gépet tudott felhajtani a németeknél. Olajcsere, vezérléscsere nuku, meg még ami jön.
Pl: hihető lehet egy osztrák, német szerviz könyv??
Hihetö, de ezek a régi jól bevált vasak általában akkor kerülnek Magyarországra, ha már katasztrófális az állapotuk, (német, osztrák müszakit már nem kaphatnak). Na ez nem az az állapot amivel Te még 20 évet tervezhetsz.
szeretnék találni magamnak egy autót ami 20 évig lehet megbízható társam.
Öszintén szólva nem igazán értem hogy egy 20+ éves autóval hogy akarsz még 20 évet tervezni.
Én a korróziót figyelném nagyon. Mindent helyre lehet hozni, de ha nagyon szét van rohadva nincs miröl beszélni. Nem lesz könnyü dolog jó állapotút találni egyik tipusból sem.
Én egy leendő Aidi tulajdonos vagyok. Nilván sok kérdésem triviálisnak tűnik majd, de nekem ez még új terület.
Szóval gépkocsi vásárlás előtt állok. Hosszas keresgélés és gondolkodás után arra jutottam, hogy szeretnék magam számára vásárolni egy megbízható, alap kényelmi extrákkal felszerelt youngtimer korú autot. 3 tipusra szűkitettem le: Audi 80, 100 és A6 1997-ig. Dieselben gondolkodok.
TUDOM hogy néhány 100 forintért csak rozsdaboglyát lehet vásárolni és nem hiszem hogy az óratekerő művészek kimelték volna ezeket a tipusokat. Mivele ezek fantasztikus gépek így az igényeim nem nagyok. Elektromos ablak, légkondi, szervó, ABS.
Kérdéseim: A hasznalauto.hu-n találtam 1-2 tucatot de nem tudom mire ügyeljek, mi legyen a fókusz amikor keresgélek. Pl: hihető lehet egy osztrák, német szerviz könyv?? Vagy kezdjek én magam vadászni külföldi oldalakon?
Nem sürgős, de néhány hónap alatt (legkésőbb tavaszig) szeretnék találni magamnak egy autót ami 20 évig lehet megbízható társam.
Aki bármiben tud segítségemre lenni azt nagyon köszönöm.
Jelentem megoldottam, kicseréltem mindkét oldalit (kíváncsi leszek éjjel mennyire lehet észrevenni a változást?).
A jobb oldalon ugye a légszűrőház kivétele miatt hatalmas a hely, ott nincs is probléma.
A bal oldalon úgy oldottam meg, hogy a kiegyenlítő tartályba be/ki jövő két csövet elhúztam/kikötöttem a motor felé, + a szervoolaj tartályt kivettem a helyéről vagyis csak a bilincséből, és azt is a motor felé+ kissé lefelé lenyomtam, és láss csodát ott is elég hely lett még az én kezemnek is, simán kicseréltem ott is az izzót kínlódás nélkül.
Köszönöm a fotót, én is találtam ilyet, most legalább kiderült, hogy miről is van szó.
És az is kiderült a sok ezer A6-os tulajból csak, és kizárólag te cseréltél ezidáig D3S izzókat, és valószínűleg én leszek a második délután, mindjárt megyek kifelé szenvedni, mert a bal oldal az lesz. :)
Miután visszaraktam gondolkodtam, lehúzni róla csak úgy nem lehet, aztán arra gondoltam, hogy nem véletlenül vannak az aljzaton azok a kis visszahajtott "fülek".
Aztán most megnéztem a fotódat, és jól látszik, hogy az egész 2 darabból van, azokat a füleket kell kioldani, és feltehetőleg ketté válik a foglalat, így levehetőek.
Már nem emlékszem rá, de nem lehetett túl bonyolult leszedni. Valami műanyag stifttel van rögzítve. Az enyémen sem volt rajta. Megnéztem a gyárit amit kiszereltem, (a dobozban van a garázsban) és azon nincs. Valahogy átraktam... Talán két félből van azt hiszem.
Köszi, kinyomoztam napközben. Azt hiszem kicseréltetem váltóolajat + szűrőt, az a tuti, 58000 km van az olajban.
Na de órákig tartott, mire elfogadható áron sikerült a szabványnak megfelelő (VAG) 055 025 A2 olajat szerezni, megfelelő mennyiségben. Mindenhol csak 5-6 literek voltak. Tudom, nem tudjuk majd kiszívni a teljes 9 litert, de azért 8 litert gondoltam , hogy legyen.
Pedig oda van írva, igen. Alapvetően ugyanaz a ZF mechanika van a korabeli Audi A6, Allroadban, az 5-ös BMW-kben (talán egyebekben is), Volvo S80-ban, 5HP-19 (néha 5HP24) Felépítésük, főbb elemeik nagyon hasonlóak, míg a belső áttételkiosztásuk és a kihajtás helye, módja az adott kocsira szabott
Egy kis segítség kellene, megjöttek az izzók, ki is szedtem a jobb oldalon, de az a zöld foglalat ami a gyári izzón rajta van ( a képeden látszik) az hogyan jön le?
Mert ugye a rendelteken nincs ez rajta, de nem jöttem rá hogyan tudnám leszedni...
Van. Felújította a váltómat, még az előző tulajnál. Nálam újra tönkrement. Pasztával összerakva tömítéscsere helyett, stb. BMW fórumba is érdemes átnézni...
Nekem eddig tökéletesen megfelelt az első linken szereplő "teljesítményű" izzó, ezért ilyet is rendeltem megint, ahogy írtam az én lámpáim kitűnően világítanak.
Én mindig hozzáteszem azt,hogy saját tapasztalat alapján. Lehetséges,hogy én vagyok a peches, de 4 hella projektoros xenon foncsorból nálam 3-nál felújítás lett a vége. Az elsőnél meg nem tudtam,hogy van annál jobb,mint ahogy világított az a xenon.
Az Osramnak a mai napig 3 féle D3S 35 wattos kisüléses feje /értsd xenon izzó/ van.Nincs hiperszuper - csak az alant felsorolt 3.
Én a harmadikra utaltam - ennél erősebb létezéséről nincs információm.A sima 66340 a golden standard. A második érezhetően ,a harmadik lényegesen erősebb fényt ad. Ez utóbbi nem olyan régen hozzáférhető Mo.-n.
Gyári OEM rendszerről beszélek,nem gányról. Mindegyik foncsor idővel bemattul / a bmw-ben és audiban is ugyanaz az ezeréves E55 projektor van/ ,a lencse koszos,poros lesz ,azonkívül a xenon fej is öregszik.
Ehhez azért nem tudok hozzászólni,mert a kanyarkövetős felépítését nem ismerem. Mielőtt nekiláttam a felújításnak vettem egy led defektes lámpatestet és azon néztem meg mit lehet....
A Superb projektoros halogén lámpája új dimenziót jelentett mindkettő után.
Nagyon meg tudnám verni azt a konstruktört, aki egy gyenge halogén izzó elé egy vastag projektorlencsét tervezett... Ennek köszönhetöen az A6-ban semmit nem láttam. Na mindegy, belehebregáltam egy HID szettet, azzal láttam. Köszönhetöen a projektornak nem vakította a szembejövöket sem.
"Amúgy az A6-sok világítása /saját példa természetesen - 2009-es 4F / egy rakás szar ."
Az öreg (de természetesen kiváló) Audi 100 után, 1990-ben vásároltam egy új Octavia-t.
Üveg búrás, és halogén volt mindkettő. Nyilván jobban világított az Octi, mivel teljesn új volt.
Néhány év múlva második autónak egy új Fabia következett.
Műanyag búra, halogén izzó. Minden alkalommal amikor a Fabia-ból átültem az Octavia-ba, kiszálltam ellenőrizni a lámpákat. Azt hittem ellopták az autó komplett elejével együtt.
Sokkal jobb volt a Fabia lámpája.
A Superb projektoros halogén lámpája új dimenziót jelentett mindkettő után.
Jött a Yeti, a kanyarodós xenonnal. Nagyot néztem amikor először felkapcsoltam. Megtapasztaltam, hogy látni is lehet a sötétben. (nem választottam, széria volt)
A Golf is kanyarodós xenon. Gyakorlatilag ugyanúgy világít mint a Yeti, csak sport módban sokkal gyorsabban követi a kanyart. A Yeti is teljesen jó volt kanyarokban. (nem volt széria, és fizetni sem szerettem volna érte, de egyszerűen nem volt kérdés, miután kipróbálhattunk, sötétben egy xenon nélküli ugyanolyan autót)
Az A6-ban is xenon van. Nem kanyarodik, de simán levilágítja az összes eddigi autómat (talán a nagyobb projektor miatt), pedig sok éve ez az első nem új autóm.
Nincs vele semmi gondom. A reflektor ultrabrutál, gondolom a régi nappali fény helyén kialakított szúrófény miatt is.
Nyilván van ennél jobb is, de mondjuk a Vitara LED lámpája sehol sincs az A6-hoz nézve.
Én a LED kivételével bejártam mindent. A gyertyától (Dacia) egészen a mostani kanyarodós xenonokig, minden variációt.
Nem vészes. Lepattintod hátul a fedelet és eléred. Nehezen de hozzáférni. Jobb oldalt kell kiszedni a levegőszűrőt mint ahogy egy szűrőbetét cserénél is általában. Tényleg percek alatt meg van (hosszú percek alatt). :)
Azt hittem, hogy vmi hiperszuper izzóra akartál volna utalni, de ezek szerint nem.
Akkor jó lesz a sima D3S a linkeken is szereplő izzó, nekem tökéletesen megfelel.
Már más is panaszkodott itt a 4f facelift xenonjára, erre csak azt tudom mondani én akinek bármennyi fény is kevés volt mindig is nagyon jól látok vele, nekem tökéletes hiszen látok vele kitűnően.
Ezt a foncsorszétégést nem nagyon értem. Nekem volt nem egy hat évnél idösebb Audim, de a foncsorok köszönik szépen mindben rendben voltak. Miért lenne szétégve egy 6 éves Audi foncsorozása? A foncsor akkor szokott szétégni, ha nem a megfelelö izzót használják a fényszóróban. Tipikus eset az emeltfényü halogén izzó, ott a magasabb höhatás teheti (nem biztos hogy teszi) tönkre a bevonatot. Vagy a halogénhez készült fényszóróba utólagosan belekendácsolt HID xenon. Ott meg a xenon jóval magasabb UV sugárzása a káros. Egy megfelelö izzóval/xenonfejjel használt autó esetében gyakorlatilag a teljes élettartamon keresztül nincs gond a foncsorral.
Sajnos nem ennyi a problémám. Az a gumi dugó már nincs benne.
Arra már rájöttem, hogy azon a lukon ha lefolyik a víz, akkor ázik be az autó a már mutatott képen a lábtérnél. Van a tűzfalon valami, amit nem látok, de oda csöpög a víz, és az bevezeti belülre.
Fúrtam egy lukat, vagyis többet is a nagy lefolyó előtt. Szilóval képeztem vízgátat, hogy azokon csorogjon le. Annyit értem el, hogy ha kis víz éri, akkor lemegy az új lyukakon és nem ázik be. Ha meglocsolom rendesen a szélvédőt (például kocsimosás) akkor ugyanúgy beázik az egész :(
Mi az amire ráfolyik a nyílásból és beázik?
Mit kezdjek most? Alulról nem férek hozzá semmihez, nem is látok oda.
Nem tudja valaki mi rejtőzik ott a lyuk alatt ami beázhat?
Nem az én értékrendemről beszélünk - a fizikát nem lehet átb...i.
Elég sok éve foglalkozom ezzel a problémával,inkább több mint kevesebb sikerrel. Ma már elmondhatom.Nem az audival kezdtem - de a végeredmény mindig jó lett.
Ha kiégett az égő - akkor cseréld ki. Bármilyen D3S égőre.Jó lesz.
Ha többre vágysz akkor utánanézel.6 éves audinak a foncsora szét van égve. Persze lehet, a Tied kivétel.Így legyen.
Nem az észt osztom,félreértés ne essék,csak próbálok mást informálni arról, ami sok időmbe és energiámba került.
Baleseti sebészként elég sok embert láttam meghalni amiatt,hogy a gumival és fékekkel valamint a világítással nem foglalkoznak.
Azt nem hiszem... Amikor Magyarországon éltem az A6-hoz minden szart a németektöl rendeltem. Mondjuk ATE fékszett az unixnál 140+ÁFA volt, a németetöl meg szállítással együtt kijöttem 80.000Ft-ból.
"Amúgy az A6-sok világítása /saját példa természetesen - 2009-es 4F / egy rakás szar ."
Nyilvánvalóan igazad van.....
Nekem akinek bármennyi fény is kevésnek bizonyult korábban a 4f xenonja kiválóan világít, pedig legtöbbször éjjel, sötétben autózom a "rakás sz.r" xenonnal immáron harmadik éve.
Gondolod amit VW dobozba csomagolnak azt nagyon faszára megcsinálják, a saját nevükkel forgalmazott terméket meg szándékosan silányabbra nyomják. Logikus...
azt még elfelejtettem leirni, hogy kombirol van szó és gombnyomásra nyillik, gombnyomásra záródik. és mivel kombi, lövésem sincs igy ránézésre hogy hol lehet a mozgató motorja (mehanikája) nylván nem fér el a tetőben.
Tudna valaki tanácsot adni audi A6-C5 beázással kapcsolatban?
Jobb ülés előtt a padlón jön be a víz. Van két kis ív hajtva a lemezben a taposó részen. A bal oldali, a közép boxhoz közelebbinél jön a víz. A pollenszűrő háznak sajnos semmi köze hozzá :(
Ez enyém is így halálozott el 3 évesen. A km ebben az esetben nem számít a xenon is meghal egy bizonyos üzemóra v. kapcsolás után. Ez három éve történt, de lehet cserélem és nem várom meg amíg tönkre megy mert pár év alatt jelentősen gyengül a fényereje. Gyári osram kb 40e/pár.
Tippre nehéz ügy, mert a xenon fej nem így "szokott" tönkremenni. Az "belilul", aztán vége. Ez inkább gyújtó trafó vagy az elökapcsoló egység lesz. De akár mezei kontakthiba is lehet.
sziasztok. nem értem mi történt a csomagtér ajtóval. reggel rendesen kinyilott, most meg már csak félig nyillik. audi a6 4f röl van szó. van valami megoldás hogy ujra rendesen nyiljon? a válaszokat köszönöm ;)
Pár órája tulajdonosa lettem egy A6 C5-nek. Ki kellene cserélnem a jobb oldali helyzetjelző izzót, de fogalmam sincs, hogyan férek hozzá. A megkapott kézikönyv szerint vigyem szervizbe az autót. Leírnátok miként kell elvégezni? Előre is köszönöm.
Sziasztok. egy kis segitségre lenne szükségem. Audi a6 4f 2006 os autómon néha leereszt a jobb hátsó légrugó gondolom nincs nagy gáz vele mert tényleg csak néha jelentkezik a probléma. valakinek van valami ötlete hogy mi lehet vele?
Ahogy írtam te leragadtál az új autónál, te megteheted, de nem mindenki így van ezzel, és azok akik nem tudnak néhány évente új autót vásárolni ők is autóznak évtizedeken keresztül.
Ahogy én is, igaz volt néhány új autóm, de a többségbe én teszem a sok km-t, tehát újjal sem járnék sokkal jobban mert néhány év alatt azok is tele lennének sok km-el, és akkor még nem is beszéltem a magas értékvesztésről van aki ezt lenyelheti (pl. te is) van aki pedig erre nem hajlandó, ahogy ezt már írták előttem is.
Azt mondom még mindig, veled ellentétben, a sok km még messze nem azt jelenti, hogy akkor az az autó mehet a présbe mert abba csak lapátolni kell a pénzt.
Amit használnak az kopik, nincs is ezzel semmi probléma, persze bizonyos határokon belül.
Azért érdekes hogy ha cserélték az egészet , akkor hogy nem javult meg ;))) Nekem úgy rémlik hogy még törlődött is a hibalámpa a szerelés után! De mondjuk nem esküdnék meg mert szerencsére régen volt már mikor piszkálnom kellett! Most meg már más problémája ha gond lesz vele ;)))
Ha nem is fehérvári vagyok, de Várpalota jó 1 órára van tőlem.:)
Még egyszer köszönöm a felajánlást, valahogy csak lesz megoldás ha másképp nem fog menni megyek a Procar-hoz fehérvárra, ha már a szerelőm nem meri vállalni.
Egyébként utánaolvastam a német A6-os fórumon, ott is írták többen hiába cseréltek fojtószelepet utána is maradt a hibakód.
Köszönöm szépen a felajánlást, de az általad felvázolt munkafolyamat meghaladja az "autószerelői" képességeimet, én inkább az ilyesmit szakemberre bíznám.
A bontott cucc kifejezés sem derogál, csupán az ilyesmihez idő kell beszerezni, még az új alkatrész szinte azonnal jön...akár házhoz...vagyis mondjuk a szerelő délelőtt szétszedi..kora délután ott az új alkatrész...bontottal nagyon nem műkszik ugyanúgy.
Időm (erre ) meg kevés van, én nem érek rá egész héten alkatrész, szerelő után kajtatni.
Ha minden jól megy a péntekem erre való, se kevesebb se több, ilyenkor vagyok kénytelen mindent a lehető leghamarabb megoldani, szombaton már nem dolgoznak a szerelők.
Hali! Mondanám hogy segítek szívesen mert pont van egy garnitúra maradék szívósorom de te ugye nem nyúlsz az autódhoz ilyen szinten... (csak a pálcákat kéne cserélni elsőre) Nem azt mondom hogy vedd meg csak kipróbálni! Ráadásul bontott és ugye azt sem szoktál ;)
Hozzáteszem, hogy szerintem autóban akkora összeget szabad "tartani", aminek az elvesztése nem fáj.
Ez egyénileg változó, akinek 10-20-30 M Ft, az szerencsés ember, de 99,99%-unk nem ilyen.
Világ életemben öreg prémium "autóim" voltak (pl. jó pár Audi), és azon túl, hogy kell jó szerelő és alkatrész forrás, annyi a dolog nyitja, hogy legyen másik autó is otthon.
Ami ugye amúgy is van, mert szeretjük az autókat, tehát egyféle úgysem elég, mégha netán zsír új is lenne :)
Így bármi hiba esetén van idő utána olvasni, utána kérdezni, a külföldről sokkal olcsóbban rendelt alkatrészre várni, stb., és közben ugyanúgy intézni az életet - a másik (3.,4., stb. :)) kocsival.
A jót / gyorsan / olcsón hármasból ugye itt is kettőt lehet választani, hát én a "gyorsan"-t nem kértem.
És volt, hogy belefutottam olyanokba, amik akkor nagyon rosszul estek (pl. a mostani A6 FSI-n a nagynyomású pumpa, az összes injektor, a trafók, meg mittudiménmi cseréje), 20+ év autózás után azt mondom, ez a módszer bőven megéri.
Ugye az tiszta, hogy nem mindenki tud, képes állandóan új autóba tenni a seggét.
De azért azt megteheti, hogy ha nem is nem "olcsó" kisautót hanem akár prémiumkategóriás autót képes vásárolni, és esetleg még a fenntartásra is futja.
Én nem azért sírok ( ugye nem?) mert elromlott valami hanem azért kérdeztem, hogy járt-e már így valaki, tehát keresném a megoldást.
Nem azért jajveszékelek ( ezt sem teszem) mert történetesen nem tudom megvenni az új fojtószelepet....
Én megoldást keresek, és az általában nem intéződik el azzal, hogy csakis, kizárólag új autót kell vásárolni.....mert azzal nincs probléma....ez számomra nem a megoldást jelenti, neked igen, de nekem nem.
Sok km....minden autómban sok km van/volt....teszem beléjük rendesen, mégsem dőlök a kardomba ha elromlik vmi, és attól sem kerülget a frász ha mondjuk 3-4-5-össel kezdődik a km számlálóm...vagy még annál is többel....
Ez bizony így van, de azért lássuk be abból 10+ millióból (ami egy új és egy ~ 3-4 éves v. 0 és 150ekm-t futott autó ára között van) azért telik kisebb nagyobb hibák javítására. És még a bosszúságokat is árnyalja egy picit. :)
Nem azt mondom hogy ez a helyes út de 200 sőt 250ezer felett bármi hiba lehet ami teljesen normális jelenség. Ettől még működik az autó csak folyamatosan költeni kell rá. Nálad is sorra szarnak be kisebb nagyobb dolgok. 100e km alatt ezek nem jellemzőek.
Azert mert sokan nem vesznek ugyanugy csak is uj autot ahogy te, es adjak el 120 ezer km utan mert attol rettegnek nehogy elromoljon vmi, meg nem biztos, hogy ez a helyes ut.
Az EGR hűtője tömődik el, és nem lehet kitakarítani, csak csere. Faxa drága. Van viszont rá szoftverfrissítés, így ha még jó az áteresztő képessége, gyorsan frissíteni kell.
(Azt mondjak az okosok, hogy a szivattyu tengelyenek a keneset ugye az uzemanyag latja el, ha szar minosegu uzemanyagot tankol az ember akkor megszorulhat a szivattyu tengelye a nem megfelelo kenes miatt es szepen ledaralja magat ezzel telefossa a rendszert femreszelekkel.)
Nem hiszem, hogy nemet OMV vagy ARAL kutakon ilyen gazolajat adnanak...... szoval fingom nincs mitol fekudt ki.
Azért azt tartsd szem előtt, h a nagynyomasú pumpa a halála pillanatában nagy valószínűséggel telefosta az egész nagynyomású részt fémreszelékkel. ( 6 injektor, közös nyomócsövek, nagynyom pumpa kuka, az egesz üzemanyagrendszert tankkal együtt lehet cserélni vagy tisztítani) Erre a mókára adott az audi tavaly egy 2009es 3.0Tdi-re ha jól emlékszem olyan 6500-7000EUR árajanlatot. Itthon új injektorokkal és nagynyom szivattyúval, az üzemanyag rendszert tisztítva megállt 800k Ft-ból
Amúgy kb. pont a 200000km az, aminél elég sok kopóalkatrész nagy eséllyel cserés
a 200 inkább egy pszichés határ, onnantól számít egy autó úgy a köznyelvben is úgymond "sokat futottnak"...
(bár mióta a KEHK-ből lekédezhetők a km-ek, szerintem lassan 300 lesz ez a határ, régen megállt minden autó km számlálója 180-nál, most inkább 280-nál...)
Az a 200, mint kopó cuccok cserehatára, lehet 100 is, ha városban kapta, és 300 is, ha autópályán tempomattal pötyögött.
mellesleg ha nincs valakinek bármikor 2-3 kilója lengéscsillapítókra, fékekre, elekronikus zűrökre (nem összesen, hanem egyenként), akkor ugye rossz márkát keresgél (de hát ebben itt kb mind egyetértünk.)
Nálam 200 felett szoktak jönni a lengéscsillapítók, féktárcsák, betétek, futóműalkatrészek, esetleg kormányműnél alkatrész, elektromos ketyerét (központi zár) is cseréltem már 210000-nél.
99% magyar országutak/autópályák..
Mindenképpen 200 alatt adom el; pont ezek miatt. 200-ig semmit nem szoktam rákölteni a kocsikra. Esetleg 1x fékbetétet, de azt sem gyakran. Na persze olaj, szűrők, vezérműszíj (amelyiknél kell), gumik azt igen.
3,5M a plafon amit akar érte adni, kintről is picit túllépné, 3.9-be lenne amit kinézett, de ránézésre is szép állapotú, itthon amit hirdetnek 4.3-ért az eléggé le van fingva belülről és nem is annyira extrás.
Nagyobb eséllyel lehet kint találni valós km-est meg le is lehet kérdezni audiban a szervíztörténetet.
A kevesebb km-esek mind nagyon drágák neki.
Láttam egy nagynyomású pumpa hibával hírdetettet. Mennyi itthon egy bontott ilyen pumpa?
A miénkben valós 265k km van. Szívósor tengelykopás volt a legnagyobb baja eddig, illetve lengőkarokat cseréltem 1x. Egyébként minden hibátlanul működik. Megy mint a barom (nincs csippelve), csendes a motor, a váltó is tökéletes.
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a faceliftes C6 A6-ok legyen mondjuk 2009-es 3.0tdi quattro tipt. mennyire mebízhatóak 200e km felett. Egyik barátom fia szeretne ilyet 200e km vagy alattit kicsivel.(kintről). A régieknek minden bajuk van azt látom itt a fórumon, de a face utáni 3.0tdi is problémás?
Mondjuk, ha nem önt bele semmit, csak elindítja a kényszer-regenerálást, akkor is ez az eredmény. Túl van ez misztifikálva. Olyan ez a DPF tisztító, mint a faroknövelő tabletta. Mindkettő jól hangzik, de semmit sem ér.
Mondtam, hogy nem mennél a kóddal semmire. Kell a CS 7-ik byte is a programozáshoz, az pedig a kulcsban van csak. Gondolom a bontott elektronikához tartozó kulcs nincs meg.
Ezen kívül tudnod kellene még a bontott elektronika CS első 6byteját, PIN kódját, és MAC címét. Ugyanezeket kellene tudnod abból az autóból, ahova be akarod építeni.
Tudom senkit sem érdekel, de leírom, hogy ilyen is létezik vagy csak nekem van szerencsém.
2 hete (?) DPF hibát, a szűrő telítettségét (85%) jelezte a hibatároló, el is kezdtem nézegetni a DPF javító/szétvágó/összehegesztő műhelyek ajánlatait, aztán a szerelőm ajánlott vkit aki ezzel is foglalkozik mármint eltömődött DPF-el.
A múlt héten beletöltött vmilyen folyadékot ( a motor, és a tűzfal között ) kipuf/kat/DPF egyik érzékelő csatlakozásánál majd elindított egy regenerálási folyamatot.
A rendszer utána a "kezelés" előtti 85 %-ról már csak 15%-os telítettséget írt ki.
Azóta ment az autó ca. 2000 km-t, és ma rá lett ellenőrizve, 14%-os DPF telítettséget írt ki a tároló.
Tehát a rendszer működik, szétvágás, bontás nélkül is.
Szia Donibcsi! Nekem azért kellene olvasni,mert a benne lévő elromlott és hogy ne kelljen az egész autót átprogramozni,a régi kódját kellene az új alkatrészbe belekódolni.
kis hazánkban olyat mint az ebay-n találtam sehol sem kapni ... látom , hogy az passat de sajna az én vasamon is ez volt amig le nem stukkoltam egy földúton ...
Sziasztok!Kérlek segítsetek nekem abban,hogy Audi A6 típusú autóhoz tud-e valaki olyan szakembert,aki ki tudja olvasni az elektromos kormányzár modul kódját.Segítségeteket előre is köszönöm! KotrePeti
Olyan problémám van Audi A6 V6 2,5 TDI-vel kapcsolatban, hogy full tankolás után, kb. fél tanknál lelevegősödik az egész rendszer, és az autó nem megy tovább, miután újra teletankoltam, és lelégtelenítettem, a probléma újra jelentkezik. Ez megy kb. három hónapja.
Üzemanyag szűrő, üzemanyag csövek, üzemanyag szivattyú, üzemanyag szintjelző cserélve voltak. Van valakinek ötlete a probléma megoldására? Nem vagyok szerelő, de reálisan látom a dolgokat.
Vond le az áfát. Marad 33ezer. Ezt el kell osztani tízzel, és megnézni, hogy 3300 forintból (ja, mínusz kötőelemek) milyen alkatrészt lehet legyártani, úgy, hogy ebből még lejön a kereskedői haszon, a szállítás, és hol van még akkor a gyár haszna. 1000-1500 forintos alsó lengőkar FOB áron? Ja, Németországból. Kínából sem könnyű ezt összehozni. Olyan is. Aki csak az M6-on megy vele, annak pár hónapig megteheti, talán. Egyébként rendeltetésszerű használatra biztos nem alkalmas. Én hatóságilag beszüntetném ezeket a vakításokat (eladó autókba teszik) csak hát ugye a fogyasztóvédelem tök jól el van eresztve erőforrásokkal.
C5-nél és szerintem C6-nál is a TRW a gyári beszállító, a négykarika mellett ott a jele. Az más kérdés, hogy a gyári elsőszerelt tartósságánál fogva a magasabb minőséget jelenti a futómű alkatrészekben, mint az utólag belevásárolt. Utólag még a gyári sem olyan tartós, mint az elsőszerelt. Pont ezzel együtt a TRW-Lemförder látszik arany középútnak. Nekem, egyelőre. Terepen is megyek sokat.