Kínait ! a kínai hondáé ha a torokméret jó hozzá akkor szerintem jó volna az olyan honda karburátor ,de különféle kvad és egyéb motorbicikli karburátorok is vannak a bulimoci és egyébb nevű oldalakon !
Köszi szépen . Ma volt időm és visszanéztem a fórumot , ott is megtaláltam . No meg megláttam ,hogy honnan indultunk és hova fejlődtünk . Volt aki a semiből alkotott PF-et , de szinte mindenki egy remekművet hozott létre .Ezért Gratula mindenkinek .
Tudnátok abban segíteni,hogy Agrostroj PF62 gépbe milyen váltóolaj való? Azt korábbi hozzászólásokban olvastam,hogy 5liter. Mivel öreg vas én 80W90-re tippelnék az elég sűrű.
Van egy kis gondom , tavaj év végén le engedtem az olajat a PF-ből . Aztán jött egy kis nem tervezett technikai szünet . De gondom az ,hogy a olaj leendő csavarokat sikerült eltüntetni mind a 3 db-ot . De az már lassan el is készül , de azt már végképpen nem tudom menyi olajat kell belerakni . 4vagy 5 liter kell ? De az emlékeim szerint 5 liter , de azért valaki megerősíthetne .
Szerezz egy szovjet magnesgyujtast, csapagyboltbol ket apro lanckereket lancostul, es felfabrikalod a beranto moge valahogy az egyik lanckereket, motor oldalara meg a gyujtast.
Rusnya, nem is a legpontosabban idoziti a gyujtast, de megszunik a bajod vele.
Külalakra, a középső érintkező ívére ,és méretére ,felfogatás mélységére ,a lyukat meg újat kell fúrni ! Így is vizsgáltad ? A vasmagon is lehetne faragtatni ,ha a mélysége egyforma volna ,szerintem ! Annyiféle briksz honda , aspera használt gyújtást lehet venni !
A kompatibilitást már néztük, nem passzol hozzá egyik sem, sajnos. Láttam az új árát a vaszkónál, az ebay-en 120-140 euró körül van. Van még a szomszéd megyében egy szaki, nála még bepróbálkozok. Köszönöm az ötleteket. Berántósé lenne bontott, de az az önindítós lendkerekéhez nem jó, a lendkereket meg nem lehet cserélni. :-(
Nézz körül hátha valamelyik honda ,vagy brikszé is jó rá csak vidd az eredetit is magaddal ! Az eredeti egy vagyon! De ahogy néztem én a vasmagot ott fúrnám ki egy marógépben ahol kell, és vennék rá egy hasonlót ami olcsóbb !
Szeretném a segítségeteket kérni. Egy ACME A 220 benzines motorról lenne szó. A tirisztora megadta magát. Ha valakinek lenne a műhelye valamelyik rejtett zugában, bontott, porosodó tirisztora, nagyon szívesen elcserélném vele készpénzre. Ha esetleg van valaki olyan, akinek van is ilyen motorja és tudja, hogy esetleg melyik motor tirisztora jó még hozzá, méretben egyéb paraméterben, ilyen jellegű ötletet is szívesen veszek.
Lelkes amatőr vagyok, végig böngésztem az internetet, láttam új tirisztorokat, nagyon magas áron.