Melyik hely biztonságosabb? Komolyan kérded? Budapesttől Vilniuszig nagyon sok... Tartok tőle, hogy az angol külügy szakemberei sokkal jobban értenek ehhez, mint te. Itt az általuk összeállított terrorfenyegetettségi térkép (minél világosabb annál biztonságosabb)
csak ne relativizálj semmit - mert van olyan balek aki még komolyan vesz, aztán ha seggbe lövik Isztambulban, akkor nagy ívben lesz..od, hogy pechje volt. Mint ahogy relativizálták a témát, mikor a most kitört balhéhoz vezető módszert szóba hozták, hogy nem kóser.
Ha mégis történik bárkivel bármi törökben, akkor talán szégyenedben felmászol a Szabadság-hídra és a mélybe veted magad vezeklésként? Szóval hagyd az ilyen sületlenségeket, már 500 x elsütötték, s még allah után a második legfontosabb, az az a török nagyfőnök se merné írásba adni, hogy a haja szála se görbül egyetlen turistának se mától fogva.
Nekik bizti nem volt móka... Az igazi móka az h.23:20kor adatlapomat nezegeted es a hozzászólasaimat olvasgatod visszamenőleg :) Nagyon raersz. Engem vár az ágyam. Jóejt
Karya csődnél voltak akik Péntek reggel kimentek, ott szembesültek a csőddel, estére már haza is hozta őket a segítőkész Green, fejenként kiszámlázott a biztosítónak 80 vagy 90ezret, így sokan fejenként 20-40ezres kártérítést kaptak, mert az utat lerepülték és az a része teljesült :-(
Best Reisen csődnél a kint lévők letölthették a nyaralásukat. Az volt ilyen szempontból a legkorrektebb a már elutazottakkal szemben.
Szegényeknek azért nem sikerült valami hosszúra a nyaralásuk (július 1-n mentek 4-n, holnap jöhetnek haza), bár ez most azt hiszem a legjobb változat részükre.
Úgy hogy nagyobb esélyem van a közúton balesetet szenvedni, vagy az utcán, de még az otthonomban is, mint áldozata lenni egy terrorcselekménynek. Nem mellékesen, melyik hely nevezhető biztonságosnak? Jelenleg Európa veszélyeztetettebb talán. Továbbá mindenki a terrorcselekményen aggódott, miközben földrengésveszélyes hely szinte egész Törökország. Az tudható hogy lesz földrengés, az is hogy nagy, csak az nem hogy ez mikor fog bekövetkezni.
Woow. Pedig nem ezt olvastam a neten :P Amugy semmi közöm ehhez a fórumhoz ( bár 2011ben Denizékkel voltam Alanyába:P) de most őszintén! Ők vagy Ti a terrortámadások után hogy mernek/ mertek menni???
Annyit azért hozzátennék: A Karya csődben érintett voltam, 1 nap alatt minden doksit megküldtek, elérhetőek voltak és segítőkészek. 3 hét alatt meg is kaptam a befizetett összeget, illetve az útlemondási biztosítással csökkentett értékét, ha jól emlékszem az kb 3ezer ft volt.
Tehát az Akdem travel leszervez mindent mivel a biztosító vállalta a költségek megfizetését. Csak jelzem ez a cég a Green kinti partnere a tour operátor. Ezt a céget okolja a green. Viszont itt úgy néz ki a dolog hogy ha valaki fizet az akdemnek akkor ugye teszik a dolgukat. Akkor most a Green nem mond igazat?! Csak kérdezem, kijelenteni nem merem :-)
Én könnyen és gyorsan elbizonytalanodom :) :D Igen olvastam, Küzül Deniz és társai :P Majd alszom rá egyet... :P Én is voltam már a 1* a Neckermannal ( a pénzrablókkal) , 1* a Sun&Funnal, 1*a Taurus reisennel és 3* az Anubissal. A Sun&Funnal es az Anubissal vtam megelégedve, a tőbbiek szartak ránk.
Pont ez volt most nálunk is, igaz hamarabb kiértünk az Antalyai reptérre, így kértem ha lehet a korábbi géppel mennénk Isztambulba, így az átszállásunk is biztonságosabb, kevésbé veszélyeztet egy késés. Simán megoldották kérésre, most másodjára. Azért időben foglalva a Pegasust részesítem előnyben, még ha a menetrendje rosszabb is. Ugyanis velük többször utaztunk 60ezer alatti áron/2fő. No meg reptér terén is szimpatikusabb SAW és az átszállás is egyszerűbb.
Aki a sun ügyvezetője az úgy tudom hamarabb kiszállt a Karya-ból. Neckermannt meg inkább hagyjuk, egyszer mentem velük, soha többé!
Inkább egyénileg.
Viszont ez most nem segít sokakon, talán egy részük később szintén az egyéni szervezést választja, nagy részük marad továbbra is az irodáknál, jelenleg viszont az foglalkoztatja a károsultakat hogy minél előbb a pénzükhöz jussanak.
Mi is. És az átszállás ellenére Turkish-sel sokkal barátságosabbak az utazási időpontok. Indulás 8:50, érkezés Antalyába 15:55. Visszaindulás 15:15, érkezés 19:15.
Meglepődnék ha 47€ lenne egy szoba, inkább per fő/éj lehet az az ár. Anno sok utastársunk volt aki kijött 50-100€-val. Mondjuk épp kp-ban nálam sem szokott több pénz lenni, kártya van vésztartaléknak.
Sokan pont azért is preferálják az AI utakat, mert minimális +költség adódik csak mellette. Normál esetben ugye felesleges sok pénzt vinnie.
A tönkrement Karya ügyvezetője vezetgeti most a sunfunt pl
De komolyan gondolod, hogy egy nappal a tervezett utazás befizetése előtt a netről hallott, ismeretlenektől származó információk alapján döntesz??
Mert a szomszédasszonynak a barátnője hallotta valakitől?? Nem kellene a saját dolgaidról felelősen tájékozódni és dönteni, majd viselni a felelősséget?
Magam szervezek magamnak, ha mégsem, akkor Neckermann, Tui, Thomas Cook. Egyiknek se vagyok reklámozója, csak szeretem a korrekt dolgokat...
Van. Sőt úgy tudom a Greennek is. Ha jól tudom anno a Karya-ból váltak ki a későbbi Green és a Sun and Fun tulajdonosai, ezután még működött a Karya valameddig.
Tudták az utasok is, akik befizettek, csak nyerészkedni akartak. Kockáztattak és nem jött be. Mert ha egy utat 10 utazási iroda 200 pénzért árul, és a 11. iroda 100 pénzért (vagy még annyiért se), akkor az egyértelmű, hogy ott valami nagyon nem stimmel. Aki pedig azt hitte, hogy a 10 iroda kapzsi és a 11. a becsületes, azt nem lehet megmenteni saját magától.
Olvasom a tudósításokban, hogy 47 EUR-t kellene fizetni éjszakánként egy szobáért, 2 napra: nincs pénze. Nem tud a gyerekének enni adni stb. Ők hogy indultak el a világba??? Mentse meg őket valaki! Fizesse a kárát valaki!
Olvastam az indexen, hogy az utóbbi fél évben már kizárólag csak a pénz begyűjtése ment "Debreceni páros kolbász - láttam a múlt héten a hirdetést Debreceni utakról), pontosan tudták, hogy az emberek nem fognak utazni, vagy valami baj lesz. De felmerül bennem a kérdés, hogy a Green irodáinak alkalmazotjjai, a hölgyek, akiknél 8 év alatt mi is 6 utat vettünk, tudták, hogy most már zsebre megy a pénz és csalást értékesítenek mélyen a bekerülési ár alatt? Vagy ők azt gondolták, hogy tényleg utakat adnak el és az emberek utazni fognak?
Keress rá a Karya ügyvezetőjére! Döntsd el magad! Az információk mindenkinek rendelkezésére állnak.
A Greennek vagy 1000 utasa van valahol. Azokat haza kellene hozni, repülőt, szállást, görgetett adósságot kifizetni, idegenvezetőket, dolgozókat, ezt-azt, mire lenne elég az 500 millió? 8Feltéve, hogy a közvetítő cégekkel (emag, indulhatunk) , jogi csűrcsavarral egyáltalán lesz-e belőle valami?
A debreceni gépet a sunfun rögtön szeretné feltölteni, nyilván egyedül se kifizetni, se üzemeltetni nem akarja...
És csak hogy a Gruberről legyen szó pont le szarja hogy ki károsult egész pontosan 12.000 ft kaszáltak fejenként amit nem is utalt át(most néztem a szerződés).
Ő lekaszálta a hasznot kit érdekel mi van az utasokkal ő már megkapta a bérét.
Jah hogy én meg remélem senki nem hajlandó velük többet utazást kötni hát megérdemelnék!
mert az utazásszervezői tevékenységnek egy azon helyen kell érvényesülnie ...
ezért is adták el külön.. mert nem volt utazásszervezői engedélye..
de mind1 is én majdnem biztos vagyok hogy az indulhatunkot is bedöltik és ha szorul a hurok a gruber is inkább ebbe menekül 3 milláig perelhető és ennyi a többi a zsebben.
Azért egy jó ügyvéd csak ki tudja facsarni a pénzt. :) Én biztos aféle pertársaság alapítását kezdeményezném az indulhatunk és más , pl Gruber travel esetében is, ha ott is ez a helyzet.
az indulhatunk. hu vezetője igazat mond feltehetően!
A greenel összejátszva utakat hoztak össze DE mivel a greenek nem volt utazásszervezői engedélye csak utazás közvetitői így azokat átadta 2 db kft nek akik ezt eladták az indulhatunk.hu keretében külön utazás külön repcsi..
Azonban az uniqu biztosító csak és kizárólag utazásservezői tevékenységhez biztosítja az 500m ft ot.
"Az utazási irodáknak egyébként (meghatározott szabályok szerint) kötelező vagyoni biztosítékot képezniük, és ezt három módon tehetik meg:
Bankgaranciát mutatnak be (ritka, mint a fehér holló).
Leteszik a pénzt elkülönítve egy bankba (ez is nagyon ritka).
Biztosítási díjat fizetnek, és a biztosító adja a biztosítékot (döntően mindenki ezt preferálja).
Egy olyan cégnek, mint a Green Holidays elég nehéz is lenne 500 millió forintot elkülönítenie egy bankszámlán, hiszen például a tavalyi éves összes árbevétele mindössze 34 millió forint volt, de a korábbi években sem ment 50 millió forint fölé, vagyis a vagyoni biztosíték legalább 10 éves bevételének felelt meg. A cég mérleg szerinti eredménye tavaly mindössze 406 ezer forint volt." (hvg)
Amit írtam,az nagyon nem a Greenről szól, inkább az indulhatunk-ról. A Greennek van biztosítása, akiknek konkrét greenes szerződésük van azok jogosultak lesznek a kártérítésre, igaz annak a mértéke még kérdéses. Akiknek jobban kell aggódniuk és egyelőre bonyolultabb lehet az az indulhatunknál foglalók.
A Fogyvéd, meg a GVH kb. semmit sem fog tenni. Az a legnagyobb baj, hogy Kft-ként nem nagyon tudnak mit kezdeni a tulajdonosokkal sem, az is lehet, hogy már nem Göktas az ügyvezető , hanem vmi stróman.
Én ma voltam bent az Indulhatunk győri irodájában,mivel a telefont nem vették fel,bementem személyesen.
Ott voltak persze az ügyintézők,folyamatosan csörgött nekik a telefon,csak kinyomták,vagy nem vették fel,ahogy nekem sem.Én január 16-án fizettem be az utat,viszont nem tudom hogy az amit írtál hogy decemberben még nem volt mögötte a Green ,januárban már mögötte volt-e..
Az iroda is azt mondta hogy adjam be a kárigényemet az Uniqához,mivel a pénz már a Green-nél van..
Persze nagyon sajnálják,stb...
Nem tudnak sehova átfoglalni mert nem náluk van a pénz,ők meg nem előlegezik meg...nyilván...
De szívesen segítenek egy másik út szervezésében amennyiben szeretnénk,akár a biztosító fizetése után is!
Hát mondtam nekik hogy soha többet magyar tulajdonú utazási irodánál nem fizetek semmit.Ezek után nem bízom bennük.Pedig több mint 20 éve utazgatunk ide-oda,hol magyar,hol külföldi irodával.
Mindenesetre beadtam a kárigényt az Uniqához,én is kaptam egy automatikus levelet hogy majd keresnek....
Hát félek hogy majd elaprózzák nagyon ezt a kártalanítást.
Amúgy én benne lennék egy összefogásban az Indulhatunk ellen,nem tisztességes csapat.
Tényleg jó lenne egy ügyvéd közöttünk!!
Azért én is írok az Indulhatunk-nak egy tértivevényes reklamációt ha januárban sem volt még sehol a Green..
Mindenki lerázza magáról a felelősséget,és ezt megtehetik???
Sziasztok! Tudom hogy mindenki elvan foglalva a mizeriaval de esetleg valakinek van infoja a Grand Prestige, Sunrise park resort, Ramada resort Lara es az Asia Beach resort hotelekrol? 3 eves gyerekkel mennenk. Halasan koszonom
Pár részlet: akik az indulhatunknál foglaltak, nincs utazási szerződésük amin bárhol is szerepelne a green, kizárólag az indulhatunk vagy Premium Outlet vagy szállás outlet. Ez a biztosító kezében óriási ütőkártya lehet,akik megpróbálják majd minimalizálni a "kárukat" minden lehetséges módon, ugyanis mindössze 4 hónapja biztosították a Green-t, ez nem túl jó üzlet a számukra.
A másik dolog: Létezett a Green holidays, csak épp utazásszervezésre nem volt engedélye, így novemberben,decemberben, januárban,februárban és márciusban velük tényleg nem szerződhetett senki sem.
Az indulhatunk most mindenkit a Greenhez küld és az Uniqa-hoz, ez eddig ok, az uniqa most még nem képes szelektálni utazásközvetítő és utazásközvetítő közt. Ezzel viszont az indulhatunk időt nyerhet, nem mondom hogy így lesz vagy ez a szándékuk,de elég jellemző magyar valóság ilyen esetben kiüríteni egy céget és hagyni bedőlni.
Illetve még egy aggályos dolog van,ami több cikkben is felmerül, mégpedig hogy nem utazási csomagok voltak értékesítve hanem külön-külön tételek, melyekre nem vonatkozik a fedezeti biztosítás.
Aki teheti szerintem az első körön indítsa a chargeback eljárást, bárkinek is fizetett kártyával. Aki nem így fizetett és indulhatunk-os útja van,az szerintem sürgősen adjon be igényt a pénzvisszafizetésre, illetve ügyvéd által fizetési meghagyást. Létre jött a károsultak csoportja, első legyen már összefogni, fejenként bedobni 5ezret és egy jó ügyvéddel konzultálni rögtön aki felvázolja milyen jogszabályok alapján és mit lehet tenni minél hamarabb.
Ez mekkora baromság!!! Az indulhatunk .hu utazásközvetítő kb 3 Ft biztosíték nélkül. Jobban teszitek, ha azonnal az Uniqának írtok, mivel tök mindegy , hogy kivel szerződsz az utazászervező biztosítja a pénzügyi biztosítékot . Ilyenkor kikerül a képből a közvetítő , vagyis az indulhatunk és a többiek. Amúgy honnan szedte az idióta hivatalnok, hogy nem lézetett a greenholiday? 2011 óta bejegyzett cég, és az előfoglalási hercehurcát is decemberben indította. Szóval bocs de jól megvezetettek puszta ostobaságból. A GVH-nak meg ehhez semmi köze, ehhez a helyzethez nem értenek, nekik más a profiluk. A Fogyasztóvédelem meg egy kalap szamócát ér.
Én ma három fogyasztóvédelmi hivatallal is beszéltem, beszéltem a Versenyhivatallal, és azt mondta, akik az indulhatunknál fizettünk be december környékén semmi közünk nincs a Greenhez, főleg mivel akkor nem is működtek.
Azt javasolta a hölgy írjunk egy tértivevényes levelet az indulhatunknak melyben ezt leírjuk, és kérjük a pénzünk visszafizetését, mert a jogszabály szerint nekik kell ezt visszafizetnie.
De azt javasolta adjuk be az igényünket az Unicához is.
Mondta, az lenne a legjobb, ha létrehoznánk egy csoportot az "indulhatunk"-károsultjaiból, és közösen lépnénk fel náluk, esetlegesen egy pert is indítani ha nem akarnak békés úton egyezkedni velünk.
Jó lenne ha lenne köztünk jogász, ügyvéd esetleg, aki intézné az ügyet.
Egyelőre úgy néz ki akik bankkártyával fizettek hiába indítanak charge card eljárást, az sikertelen lesz. Ugyanis senki sem közvetlenül a Greennek fizetett hanem az indulhatunknak akiket nem terhel felelősség, így az ő számlájukról biztosan nem kapunk vissza pénzt. Elméletileg. Gyakorlatban majd kiderül......én ezt az infőt kaptam.
2017. július 02-án a törökországi események kialakulásáért a Green Holidays Kft. nem felelős, az Akdem Turizm a hétvégén érkező utasainkat visszaigazolta, ennek ellenére a megrendelt szolgáltatásokat nem biztosította, holott azok ránk eső része előre ki lett fizetve. Irodánkat írásban nem tájékoztatta, szerződést nem bontott, cégünk a vasárnapi gép érkezése után értesült a kialakult helyzetről. Cégünk megtette a feljelentést az illetékes hatóságoknál. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a tulajdonos abszolút jóhiszeműen járt el és ezért vállalja a felelősséget. Azért, hogy a török partner az utasainkat ilyen helyzetbe hozta nem minket terhel a felelősség.
A Green Holidays Kft. a tegnapi napon felvette a kapcsolatot a konzulátussal és az Uniqa biztosítóval, bejelentését megtette a Budapest Főváros Kormányhivatalánál.
A Green Holidays Kft. és az UNIQA Biztosító Zrt. közösen szervezik a kinn lévő utasok elszállásolását és hazautazását.
Azok az utasok, akik még nem utaztak el, közvetlenül az UNIQA Biztosító Zrt-hez fordulhatnak, az alábbi elérhetőségeken:
Ebben benne vannak a figyelmeztető jelek, s konkrét figyelemfelhívás is a potenciális lehetőségekre, amelyeket megtettek, csak az utasok elengedték a fülük mellett.
Azt sem árt tudni, hogy a konzuli szolgálat nem utazási iroda, ha bajba jut valaki az esetleges okmánypótláson, jogi segítségen, konzuli kölcsönön (itthon vissza kell fizetni utolsó centig - nagyon helyesen!) csak fordításra, közvetítésre van jogosítványa, de pl. szállodás vagy transzferes cég minden további nélkül elküldheti melegebb égtájra, ugyanis az adott országban semmilyen jogosítványa sincs intézkedésre.
Azt még hozzá tenném, hogy érdemes elgondolkodni az online felületeken jelen lévő elégedett utasnak álcázott felhajtók szerepéről, valamint amikor privát email, cset (pl. facebook csoportok) kapcsolatba lépnek a naív érdeklődő potenciális turistával a felhajtók, vagy közvetlenül a viszonyeladók. Tessék elgondolkodni, hogy miért... nem az ismeretlen két szép szeméért, hanem vélelmezhetően üzleti haszonszerzésből.
A kritikai észrevételekre mindig érdemes odafigyelni, s a döntés előtt több oldalúan informálódni. Ha megválogatod kivel vágatod a hajad, akkor azt is válaszd meg, hogy kire bízod a nyaralásod, több százezer forintot.
Kérem az alábbiakat figyelmesen olvassa el mindenki és lehetőleg minél gyorsabban ossza meg mind belfőldön mind külföldön hogy a kin rekedt magyar honfitársaink és azok gyerekei ne szenvedjenek nem sok de több mint a semmi!!!!!
A mai napon felvettem a kapcsolatot az uniqa biztositó és többszöri egyeztetés után a következőket kaptam:
Leghamarabb szerdán tudnak indítani repülőgépet a kinn rekedt és repjeggyel nem rendelkező utasoknak.
Amennyiben nem tudják a szállásukat rendezni úgy hívják fel a +3614653781 telefonszámon az Europa asistancet akik tudnak a káreseményről és megszervezik a szállásukat.
Ezen társaság kapcsolatban áll az Uniqa biztositóval így ők hamarabb informálhatják a kinn rekedt utasokat a repülőgépek indulásáról.
A green nem túl eggyüttműködő jelenleg is tart a kinn lévő utaslista feltérképezése és ebben segítene ha felvennék a kapcsolatot ezzel a céggel vagy az unique biztosítóval telefonon amit korábban már megadtam.
Az itt leírtak minden tekintetben hiteles információk ezt Ladányi Judittal beszéltem meg aki a vezetőséggel egyeztetett ez ügyben.
minden tranzakcioról készűljön számla!!
köszönöm.
ui: mindenki aki teheti minél hamarabb tegye meg a kárigényét hogy a procedúra ezen szakasza lezáruljon a teljes összeg ismerete szükséges a kárenyhítés megállapításához.
Sajnos számítanunk kell rá, hogy nem sokat látunk vissza a pénzünkből... Én reggel mikor telefonon beszéltem velük, szépen elmondta, hogy van az 500 milliós fedezet, amelyből ugye először hazahozzák a kint maradt utasokat, aztán a maradékból enyhítik a károkat. Sajnos azt is hozzátette, hogy valószínűleg ez nem lesz elég a befizetett utak 100%-os kárigény térítésére, sőt lehet semmire, nyilván ő se tudja pontosan, hány utas marad nyaralás nélkül, és hogy ki mennyiért vásárolta meg az utat.
Ami a legfontosabb! E-mailben minél előbb jelezni a kártérítési igényt a biztosítónak! Csatolni a nálad lévő dokumentumokat, befizetést igazoló doksikat. Aztán hátha kapunk majd vissza egy kis aprót...
Köszönöm. Sikerült is elérni egy hölgyet. Segítőkész volt, de minen felelőséget hárítottak, forduljak a biztosítóhóz. Ami így is lesz. Csak mi van abban az esetben, ha túl magas lesz az össz kár és mindenki több száz ezret bukva töredéket vagy épp semmit nem kap vissza?
Ebben az esetben nem tartom helyénvalónak, hogy az indulhatunk.hu szépen folytatja tevékenységét, black friday-ezik kedvére és semmilyen jogi felelősség nem terheli.
Kárbejelentését nyilvántartásba vettük és rögzítettük. Kérjük küldje meg válasz levélben bankszámlaszámát ahova utalhatjuk majd a kártérítést.
Tájékoztatjuk, hogy kártérítésre az összes kárigény benyújtása és a biztosítási fedezet ellenőrzése után kerülhet sor. Eddigi tapasztalataink alapján az ügyintézés kb. 1,5 hónapot vesz igénybe.
A kárrendezés állásáról és a várható kifizetés időpontjáról a későbbiekben folyamatosan tájékoztatjuk.
Amit eddig sikerült megtudnom: - Green Holiday a Green Travel utódjaként került a képbe a tulajdonos döntése alapján 2016. őszén. - a Green Travel nem akarta befizetni az éves forgalma 20 %-ra tehető biztosítékot, ezért bízta meg a Green Holidayt a tevékenységének teljes átvételével. - ezt a húzást a Hatóság eltűrte. - majd a Green Holiday a teljes Green Trevel infrastruktúrát változtatás nélkül tovább használta (honlap, telefonok, irodák, stb.). - a Green Holiday néhány tíz milliós forgalma után a korábban a Green Travelnak megállapíptott díj 1/3 biztosítékára kötelezte a hatóság: http://mkeh.gov.hu/kereskedelmi/idegenforg_nyilv/utazasszerv - a Hatóság bemondásra állapította meg a biztosíték összegét, azóta érdemben nem ellenőrizte a forgalmat, a kiutazó repülőgépek számát (naponta minimum 1x 180 fő). - jelenleg 500 M a biztosíték amit a 2017. április végén megkötött szerződés alapján az Uniqa Biztosító Zrt. visel. (valószínűleg Őket is átverte a tulajdonos!). - jelenleg kb. 1.000 fő (napi 180 fő x hét) van kint. - az elmúlt hetekben látott Green Holiday akciók alapján feltételezhető, hogy augusztus végéig tele is vannak. Ez 1.000 fő/hét*8 hét utast jelentene, azaz kb.5-8 ezer utas kára becsülhető. Ez 200 E Ft/utas/hét összeggel számolva: 1-2 Milliárd forint. Ez tűnt el. És ez áll szemben a Hatóság által megállapított 500 Millió Ft biztosítékkal. - Ez alapján legjobb esetben is 1/4 visszatérítésre lehetne számítani. De mivel akik kint vannak elsőbbséget élveznek (haza kell Őket hozni), így feltehetően nem marad semmi a még ki nem utazottak, de már befizetettek kártalanítására. - bár a hazahozatal alapesetben nem a biztosítékból, hanem az utasbiztosításból kellene végrehajtani. De itt mind a kettő az Uniqua biztosítása. - A Green Travel / Holiday kb 200-400 utazási iroda partnerrel dolgozott együtt. Az egyik legnagyobb utazási iroda lehetett. Saját tulajdonát képező irodája nem volt. Törzstőkéje 3 Millió Ft. - Fő együttműködő partnereinek a Indulhatunk.hu és a Gruber utazás lehetett. Ezen irodák is érintettek a mostani csődben. A köztük lévő esetleges összefonódás még nem ismert. - a Partnerek száma alapján a mostani probléma sokkal nagyobb, mint aminek elsőre látszik. - a Hatóság által megállapított biztosíték semmire sem lesz elég. Ezen adatok alapján javaslom a közös gondolkodást.
Sziasztok,mi a szombati turnus vagyunk jelenleg a Golden Coast hotelben.Eddig úgy gondoltuk az utolsó szerencsések voltunk akik be tudtak csekkolni és legalább a szállás ki lett fizetve...hát nem,ma már ki kell fizetnünk a szállást. Most naponta fizetünk amíg megoldódik a hazaút kérdése.
Az SMS-ben ami fizetéskor érkezik csak annyi szerepel hogy barion... tehát nincs benne konkrétum. Igazából nem érdekel engem hogy kinek ha mindenképpen visszakapjuk a pénzt. Egyébként Greent mindenki írja, de az Inviaval mi a helyzet? Náluk találtam még most egesz jó áron ugyanazt amit foglaltunk.
A biztosító nem hivatalos tájékoztatása szerint minden károsultnak fizet majd a biztosító. Viszont az 500 millió várhatóan nem lesz elég, így mindenkit csak részben tudnak majd kártalanítani.
Kitartást és soko-sok szerencsét a károsultaknak.. Ezért nem szabad bedőlni ezeknek a B.F. akcióknak.. Pedig ha egy picit jobban szétnéznek az érdeklődők az európai foglalási portálokon.. mi kiröhögtük a black friday ajánlatokat, hiszen egy osztrák oldalon átszámítva 380.000 Ft-ért úgy kaptunk egy fullos nyaralást tokkal vonóval, Pegasus repjeggyel, hogy a Green-nél ugyanez akciósan 620.000 lett volna.. Mi mindig így utazunk, szinte 0 nyelvtudással, mindent on-line lehet intézni és nincs rizikó
Lehet nem tudok olvasni de sehol nem írod, hogy Te kaptál szemrlyesen leveler email-t bármit. Így ez még csak általánosság bárhogy hisztizel. De csinálj amit akarsz.
Itt is csak az egyik hölgynek volt néminemű fogalma róla, ok is telefonalgattak, de mint írtam is kellett volna egy papír a Greentol, ami jelen esetben lehetetlen. Engem leginkább az érdekel hogy kinek fizettünk. Mert ha a közvetítő irodanak, és ok fizettek a Greennek, viszont ok felelősséget nem vallalnak... konplikaltabb és hosszabb lesz a dolog gondolom. Gondolom,mert nem történt meg hasonló sem velem és nem vagyok tisztában vele.
Eddig ritkán fordult elő ilyen, nemigen tudtak az ügyfelek erről, ami nagyobb baj, hogy a banki ügyintézők sem nagyon.
Magam konkrétan az OTP-hez fordultam, először chaten, ahol azt se tudták, hogy mi a chargeback, magát a fogalmat sem ismerték, majd az ügyfélszolgáltnak írtam e-mailt, zagyvaságot válaszoltak, mintha a kérdést sem értették volna, aztán kifejezetten a Kártyaigazgatósághoz fodrultam, onnan már érezhetően kompetens és érthető választ kaptam.
Máshol cikket is olvastam arról, hogy az ügyintézők többségének halvány fogalma sincs a dologról, nem szabad hagyni, hogy lerázzanak, főnököt kell hívni, stb. (talán valaki még ide is feltette a szabályzat vonatkozó ét nem könnyű olvasmány).
Egyes bankok próbálnak kifarolni, ha a helyszínen fizettél (vagyis nem online), de - véleményem szerint - a feltételeket a nagy káryatársaságok diktálják, és nem tartom valószínűnek, hogy ettől a bankok eltérhetnének, csak nem szabad hagynia magát az embernek, úgy ahogy Malázs is írta Egyébként annak idején az ő általa belinkelt cikkből tudtam meg én is, hogy van ilyen lehetőség, bár az a cikk akkor az online vásárlás védelméről írt elsősorban, ami - ugye - nem zárja ki, hogy akkor is fizessen a bank, ha személyesen ott vagy a vásárláskor, erről azonban eltérő vélemények (kifejezetten csak vélemények!) voltak, pontos szakmai útmutatás sehol, ezért fourdultam a bankomhoz, ahol végül kedvező választ kaptam, nem csak online történő bankártyás fizetésekre vonatkozik a chargeback lehetőség.
Sziasztok! Mi augusztus 13.-ÁN indultunk volna Törökországna, az indulhatunkon keresztül a Greennel. Hatalmas szerencsenk van, ma akartunk bemenni befizetni a maradék pénzt, készpénzzel. Az előleget bankkártyával fizettük. Mondhatni hogy szerencsések vagyunk, ma bementünk a bankba, inditottunk egy chargeback eljárást, ami sikeresen el is indult, a bankban nagyon segítőkészek voltak. Ámbár kellett volna a banknak egy papír, hogy mi az oka az eljárás kezdeményezésének. Ez mint tudjuk lehetetlen,hiszen a Greeneseket nem lehet elérni így papír nélkül indult az eljárás. Viszont több dolog is megfogalmazódott bennem...... kinek fizettünk? Hiszen a Campona indulhatunk(szallasoutlet) irodájában foglaltunk, online felületen fizettünk. De kinek.... nekik, a Greennek vagy kinek. Ez már csak azért fontos mert ha nem közvetlenül a Greennek hanem az indulhatunkön keresztül mi kozvetlenul az indulhatunknak fizettük az utazást, akkor tőlük kell követelni gondólom én. Nos, ott is voltunk a mai napon, és cseppet sem meglepő hogy egy pillanat alatt lerázták magukról a dolgot. Már pedig ok benne vannak, főleg ha közvetlenül nekik ment a pénz. Akinek esetleg van bármilyen informacióra vagy tapasztalata erről az kérem jelezze. Delutan meg az uniqat felhívom mindenesetre, ha kapok bármilyen érdemleges valaszt akkor megírom.
Mivel mindenkinek azt írták, hogy forduljunk a biztosítóhoz azt feltételezem, hogy senkit nem fognak elvinni. Mi szeptemberben utaztunk volna, így még 2-3 napunk van a 60 napon kívüli elállásra. Kérdés, hogy ha visszamondom most kapok-e valamit vissza. A biztosítónak mindenesetre írtam, hogy igényt tartunk a kárrendezésre.
Az a baj, hogy ideges vagy( érthetően) és kapkodsz. Kaptál már valamit az indulhatunktól, hogy nem utazol? Mert ha nem akkor mit akarsz panaszkodni? És ha mondjuk( kicsi esély) átfoglalnak egy másik irodához? Ha jól emlékszem aug végén mèsz. Szerinted fog veled most valaki foglalkozni amíg a kintiek ügye el nem lesz rendezve?
Akik hónapokkal ezelött befizettek, azoknak lehet, hogy nem volt gyanús, lecsaptak egy jó akcióra. Múlt héten akartam beírni, mikor felmerült itt, hogy az utolsó napokban foglalják a szállodai helyeket és újra szuper akciók vannak meghirdetve, hogy olyan, mint egy piramisjáték, az új befizetésekből rendezik a korábbi foglalásokat és ez valamikor össze fog dőlni. Nagy kár, hogy tényleg így történt.
Persze, hogy nem válaszolnak, mert mind ludasak...
Amúgy ez az érkezett e-mail.
Tisztelt Ügyfelünk!
Sajnálattal értesültünk, hogy az általunk is közvetített Green Travel/Green Holidays Kft. csődöt jelentett. Szeretnénk segítséget nyújtani illetve az utazásszervezőnél képviseljük is az ügyfeleket, de egyelőre mi is kevés információval rendelkezünk. Annyit biztosan tudunk, hogy a Green Holidays Kft. vagyoni biztosítékát az UNIQA Biztosító Zrt. szolgáltatja. Javasoljuk, hogy kárigényüket közvetlen a Uniqa biztosítónál jelentsék be az alábbi elérhetőségen: info@uniqua.hu
Ha közvetlen szeretné megkeresni a Green Holidays utazásszervezőt, az alábbi elérhetőségeken teheti meg:
Szerintem ennek inkább örüljetek. Mert hogy az indulhatunkból egy fillért sem vasaltatok volna be az biztos, max ha ő felel akkor ő is csődöt jelent, csak épp az ő biztosításuk max a hideg vízre lenne elég.
Beszéltem utazással kapcsolatos ügyekkel foglalkozó fogyasztóvédelemmel, sajnos, hiába az indulhatunkkal állunk szerződésben a Green útjait árulta, és nem szűntek meg, csak az utazási tevékenységet szüneteltették. Ezért, hozzájuk kell benyújtani a kárigényt.
Légyszíves linkelje be valaki hogy mit küldött az indulhatunk,nekem ezidáig sem jött semmi,és se a levelemre nem válaszolnak,se a telefont nem veszik fel!
Hát... Az utasbiztosítás épp nem számottevő összeg a teljes kárhoz viszonyítva! Szerintem az az egészségügyi ellátásra vonatkozik, a kártérítésben nincs szerepe!
A nagykövet mindenkinek azt ajánlja, hogy vegyék fel a kapcsolatot az Uniqa biztosítóval, akiknek pedig utasbiztosításuk is van, azok is kezdjék el az ügyintézést. A szükséges intézkedéseket ugyanis a csődbe ment társaság helyett a biztosító teszi meg.
Amit pirossal kiemeltem, mire is gondolnak pontosan szerintetek?
Nekem is sikerult egy indulhatunk-os kollegaval beszelni.. Teljesen felhaborito, hogy így kivonják magukat a felelőssęg alól... Hiszen mikor be kellett fizetni ők bátorítottak minket, hogy persze, nyugodtan, fizessétek csak be... Most meg annyit kaptam segítségképp, hogy írjak az emailben megjelölt uniqa címre, ami egyébként hibásan volt leírva.. Na mindegy...
Megkérdeztem, hogy őszintén, mennyit tudtak ők erről a fos helyzetről? Természetesen, higgyem el, semmit, hiszen még pénteken is adott el utat, gondolom, hogy nem jelezte volna az "utasoknak", ha tudja, hogy baj van? Hãt mondtam neki, hogy biztos vagyok benne, hogy nem jelezte volna... Nem tudok elképzelni, hogy nem vették észre, hogy ekkora a baj...
Nnincs egy hete, hogy emailben Értekeztem az ügyintézővel, hogy hallottam a szálláscserékről , és kértem, hogy "nyugtasspn meg". Hát megnyugtatott, hogy igen, voltam problémák a ramadam miatt, de reméli , nem tart ki az egész szezon alatt, de megnyugtatott, hogx még ha nem is a választott hotelbe, de azt GARANTALJA, hogy el tudunk utazni, és legalább olyan színvonalú hotelt kapunk...
Nekem is sikerült felhívni az indulhatunk irodát ahol megnézték és a mi befizetett utunk is green-es volt, pedig sehol semmi papírunkon nem szerepel. A biztosító felé irányítottak, küldjem a papírokat és majd fizetnek.... hát küldöm mivel mást nem tehetek.
Nekem sikerült beszélnem az indulhatunk.hu-val, azt állítják, hogy a biztosító fizetni fog annak ellenére, hogy a green sehol nem szerepel a papírokon. Én erősen kétlem, de más infót nem voltak hajlandóak adni. Mindenesetre írtam a biztosítónak...
Neked nincs fogalmad arról miről kérdezgetsz..most kekeckedni akarsz?!
Nem nem kaptam meg, arról értesítettek hogy nem fogom megkapni... Kaptam én is levelet az Indulhatunktól hogy kárigényemmel forduljak a Green Travel biztosítójához...a befizetett pénzemért nem fognak elutaztatni.
Sziasztok! Mi aug.16-ra foglaltunk, most sikerült beszélnem az indulhatunk.hu-val, azt állítják, hogy a biztosító fizetni fog annak ellenére, hogy a green sehol nem szerepel a papírokon. Hát....kíváncsi vagyok...
Az ügy volumenéhez képest az indulhatunk.hu facebook oldalára még nem sok bejegyzés történt. Szerintem sajnos sokak még mindig nem tudják hogy érintettek az ügyben, sokan gondolhatják hogy ők az indulhatunk.hu-val mennek és akár készülődnek, vagy indulnak majd a reptérre :-(
Az Aeroviva csődje volt erre a legjobb példa. Ott már az elején tudni lehetett hogy kevés a biztosítékuk. Akik kártyával fizettek és beadták a chargeback igényt visszakapták a teljes összeget. A biztosítónál a bankok első helyen voltak,így ők is visszakapták amit fizettek a chargeback-re, a maradék pénzből ment a többi kártalanítás arányosan, a készpénzesek és utalós ügyfelek 40% alatti kártérítést kaptak csak, mert ennyi maradt a biztosítónak a kártérítésre.
Akkor nézzen utána a chargeback eljárásnak és a kártyaszabályzatnak.
Anno mikor a Malév csődnél beadtam az igényem, az ügyintéző rohangált fel-alá, sosem hallott róla, aztán mégis előkerült az igénybejelentő lap. 1 hét múlva már a számlámon volt a pénz, miközben sokak még most is várnak hogy csak a töredékét visszakaphassák.
"Nem véletlenül szajkózzuk itt jópáran évek óta hogy ha valaki már utazási irodával akar utazni, csakis kártyával fizessen."
Szia !
Megkérdeztem az MKB -Banknál több ismerős ügyintézőt a dologról , és mindannyian azt mondták, hogy erről még nem is hallottak, és kizárt, hogy a bank a teljes összeget visszafizesse.
Ha jövőre megpróbálnám magam szervezni az utunkat, tudnál majd segíteni egy-két kérdésben? Ha meg szabad kérdezni a részletes költségetek mennyi volt mindenestől? Repjegy, illetékek, transfer, szállás-ellátás? megadnád a privát mail címedet is a jövőbeni kapcsolathoz? Előre is köszönöm! Üdv: Balázs beliczai.balazs@gmail.com
Évek óta vagyunk itt páran akik épp azzal segítjük a tapasztalatlanabbakat hogy ha már nem egyénileg utaznak az ilyen esetekben miként is tudják magukat "bebiztosítani"
Tesszük ezt több kevesebb sikerrel.
Aztán jönnek olyan magukat hozzáértőnek tartó egyének mint te és cartman barátod, biztattok mindenkit hogy nyugalom van, nincs para, nyugodtan ugorjanak fejest a szarba.
Majd mikor beüt a gixer próbálsz kimosakodni, tetszelegni a megmentő szerepében, nyugalomra inteni azokat akiknek esetleg több évnyi spórolt pénzük megy le a budiba.
Tudod én voltam az aki több helyen is szóvá tette a nem létező díjak és nem létező mértékű alkalmazását. Csak épp egymagam álltam szemben a MUISZ-al ami egy gittegylet, és a hozzájuk tartozó sok irodával szemben. Hol voltál te akkor?! Több oldalról ez miatt tiltottak ki, több iroda számára lettem ezáltal persona non grata.
Minden alkalmat megragadok hogy egy számomra tök ismeretlen utazó is védve legyen, ne tudják lehúzni, erre a hozzád hasonlók biztatják őket az ellenkezőjére!
Nyugalomra inted a kint rekedteket?! Megoldódik minden?! Persze meg, csak épp nem biztos hogy nekik ez "fájdalommentes" lesz. Természetesen hazahoznak mindenkit, csak épp az is számít milyen áron.
Rohangálhatsz te bármelyik minisztériumhoz, volt itt már sok csőd, mégsem ért el semmit senki. Amennyiben nem Lézer Jani, Pénztáros Lőrinc vagy társaik rokonságába tartozol, még egy gyenge mosolyra is kevés vagy náluk.
Csak egy kérdés. Miért is akar valaki az indulhatunk ellen perelni v bármit? Voltak a vasárnapi turnusban indulhatosok? Mert ha nem akkor mire pereled?
Igen elég, mellékeld az összes ezzel kapcsolatos dokumentumot ;-) Arra figyelj hogy Uniqa és nem Uniqua. Csak mert az indulhatunk.hu pl ebből adódóan rossz mail címet adott meg.
Én ugy gondoltam minden rendben van azt írtam az indulhatunkal nincs..
Sajnos tévedtem de a saját káromra is de nem kezdek el siránkozni hanem probálom tartani azokban a nőkben férfiakban és főleg gyerekekben a lelket akik kinn ragadtak.
Te és a hozzád hasonló csak ahhoz ért hogy lázadjon de tenni persze nem tudsz semmit és nem is akarsz mert különben már egy transzparensel tüntetnél valahol ahogy kellene.
Én nem kívánok ebben részt venni sőt amennyiben tehetem inkább segítem a károsúltakat akár azzal is hogy saját számláról felhívom a megfelelő minisztériumokat és kérem őket tegyenek valamit.
Ez a mostani jo hozzáállás nem a billentyűpattogás.. De amennyiben te ezen éled ki magad úgy kívánok neked ehhez jó egészséget és kitartást.
De én ezzel ellentétben minden honfitársamat arra buzditok tartsanak ki sokan aggodnak itthon értük!
Én megteszem a megfelelő jogi lépéseket amennyiben a biztositótól kapok híreket megosztom veletek minden egyéb, mi lett volna ha kérdés vagy ugye megmondtam kérdéstől és választól kategórikusan elhatárolódom aki nem azért jön ide hogy segítsen vagy örömet okozzon az elsőre nézzen magába hogy ez a fórum miért is jött létre.
Beszéltem a Versenyhivatallal, és azt mondta igazam van nekünk, akik az indulhatunknál fizettünk be december környékén semmi közünk nincs a Greenhez, főleg mivel akkor nem is működtek.
Azt javasolta a hölgy írjunk egy tértivevényes levelet az indulhatunknak melyben ezt leírjuk, és kérjük a pénzünk visszafizetését, mert a jogszabály szerint nekik kell ezt visszafizetnie.
De azt javasolta adjuk be az igényünket az Unicához is.
Mondta, az lenne a legjobb, ha létrehoznánk egy csoportot az "indulhatunk"-károsultjaiból, és közösen lépnénk fel náluk, esetlegesen egy pert is indítani ha nem akarnak békés úton egyezkedni velünk.
Jó lenne ha lenne köztünk jogász, ügyvéd esetleg, aki intézné az ügyet.
Lenne pár kérdésem, hátha tudja valaki a választ : Az Uniqua e-mail címére elég elküldeni a kártérítési igényt ? (vagy ajánlott levélben kell ? ) . Milyen dokumentumokat kell mellékelni a mailhez ? (banki átutalás volt ) Próbáltam hívni őket 06-1-544-55-55 - de nem veszi senki, csak kapcsolgat össze-vissza. Nálunk csak előleg volt befizetve , A Green Holidaysnél foglaltunk, utazásközvetítőn keresztül.
Nem utat árultak, hanem utazási utalványt, amit majd beválthattál arra az útra (időpont és hotel) amit megneveztél az utalvány vásárlásakor. Amit ha szerencséd volt nem írtak felül és nem módosítottak. Májusban még az volt a jellemzőbb, hogy az időpont változott, júniusban pedig már a hotel változott.
Maga a beváltás automatikus volt, nem igényelt teendőt részedről. Gyanítom épp azért éltek ezzel a módszerrel, mert novemberben-decemberben még nem volt engedély, szerződés (bármi ami lényeges) hogy konkrét útként lehessen értékesíteni.
Attól, hogy leirod többször, hogy nincs köze a greenhez az nem biztos, hogy így is van. A cégadatoknál a kapcsolatiháló lenne érdekes illetve ha valaki tudná, hogy a nem török utaknál ki utaztat. Másik nem kell itt senki okoskodására állítólagos tudására alapozni. Ügyvédhez kell menni. Lehet levesz a pénzből de biztosabb mint a sok marhaság amit a hozzá nem értők javasolnak.
Olvasd el az útlemondási biztosítás részleteit ;-) Nagyrészt betegség, hozzátartózó halála,stb esetekre nyújt "védelmet". Csak azokban az esetekben fizet ha lemondod az utat.
Igen, de akkor egy nem létező cég útját árulták decemberben? Azért írom le többedszerre is, hogy nekünk szerintem semmi közünk a greenhez...Én felhívok egy utazási ügyekkel foglalkozó fogyasztóvédelmi hatóságot is és megkérdezem mi a teendő ilyenkor?
Egy darabig hallgatod a zenét, aztán szétkapcsol. Azt nem tudom ilyenkor a stornóbiztosítással mennyit lehet kezdeni, mivel nekünk aug.30.-ra volt időpontunk...
A lényeg az mi áll az utazási szerződésben! Szerepel benne hogy az indulhatunk.hu közvetítő? Szerepel hogy ki szervezi az utat? Egyáltalán utazási csomagra szól a szerződés?
Az a minimum hogy meg kell nyilatkoztatni azt a céget ahol a foglalás történt hogy ez a green travel által szervezett út, melyet az adott cég közvetített, foglalási számmal és hogy a befizetett összeget a közvetítő cég átutalta. Ezután lehet szerintem keresni a biztosítót. A biztósítónál elvileg kell lennie név és foglalási szám szerinti listának, tehát nekik is tudniuk kell ki jogosult. Pénteki, Szombati foglalás esetén nagy eséllyel az indulhatunk.hu még át sem utalta az összeget, szóval abban az esetben mindenképp tőlük kellene követelni.
Én is ugyanezt kaptam. Érdekes ez a lerázát, mert hivatalosan semmi köze a greenhez a foglalásunk. Vigyenek el, ahogy a szerződésben szerepel, ha meg nem tudnak, akkor adják vissza a pénzt. Ha meg nem tudják visszaadni, akkor jelentsenek csődöt.
Sziasztok! Kaptam emailt az indulhatunktól, melyben azt írták, hogy jelentsük be a kárigényt az Uniqa-nál. Amennyiben gondoljuk, vegyük fel a Greennel a kapcsolatot, belinkeltek egy email címet és egy telefonszámot. Ezzel le is rázták magukról a felelősséget. Úgyhogy felesleges őket telefonon hívni (én legalábbis nem fogom), mert okosat nem fognak mondani, szajkózni fogják a fentieket. Ha valaki mégis telefonál, majd jelezze a fórumon, hogy mire jutott!
Teljesen igazad van abban, hogy saját szervezéssel kell menni. A szállásokról is lehet infót szerezni a booking.com-on vagy a tripadvisor.com-on. Én mindig így utazok - igaz off topik - helyre és még soha nem csalódtam semmiben.
Ja, még annyit az előzőhöz, hogy a szervezés sztem nem vett több időt igénybe, mintha naponta hívogatnom kellett volna az irodát a részletekért. Mindent pontosan tudtam a foglalás pillanatában.
Elöször is én is őszintén sajnálom a green károsultakat.
A továbbiakat azért írom, hogy aki még a foglalás előtt áll, fontolja meg, hogy érdemes-e magyar céggel utazni.
Én magam a saját szervezésű útban hiszek. Én nem igényelem hogy körülugráljon egy magyar idegenvezető és így 100%-ig kézben tudom tartani a dolgaimat.
2015-ben és az idén (szerdán jöttünk haza) is saját szervezésben voltunk Törökországban.
A repjegyet a skyscanneren keresve foglaltam Turkishnél Istambuli átszállással. Szerintem ez a legjobb mód az oda és visszaútra. Reggel 8:50-kor indul a gép Pestről, kb 2,5 órás átszállással. Ez pont elég, hogy kényelmesen, para nélkül átérjünk a domestic terminálba és így du. 4-kor már Antalyában vagyunk. Visszafelé 15:15-kor indul a gép és 19:15-re érünk Ferihegyre.
A transzfert az idén a 724-nél foglaltam oda privátot, vissza sima shuttlet. Ez több, mint 100%-os volt. Tényleg luxus, szembe fordított bőrfoteles mikrobusszal oda-vissza. 0 várakozással, pontosan.
A szállodát mind2szer egy angol irodán (hogy ne legyen reklám :-) travelrepublic) keresztül intéztem, ahol 1 fontot kell utalni foglaláskor, a teljes összeget 2 héttel az utazás előtt kell kifizetni.
Ez az idén mindenestől 130e Ft/fő áron kijött egy Eftalia 5*-os szállodában 8 nap/7 éjszakára.
Odafelé már 18-kor a szállodában voltunk és távozáskor de. 11-re jött a transzfer.
Szóval szerintem nem kell félni az egyéni úttól.
Így biztosan ott nyaralok, ahová befizettem. Nem éjszaka érek oda és nem hajnalban indulok haza. És egy prémium légitársasággal repülök. A gyerekek meg külön élvezik a fel és leszállást, így ebből is dupla jut :-)
Amennyiben a black friday-es foglalásra gondolsz az esetben szerintem nem. Nem minősül utazási csomagnak, a megnevezésében a vásárlók utazási utalványt vásároltak. Nos az erre vonatkozó jogokat szerintem csak egy szakosodott ügyvéd tudna tisztázni.
Viszont én nem vagyok jogász, pár dologgal kapcsolatban lehet képben vagyok, vagy tapasztaltam, de ez egy teljesen más jogviszony az utas és az iroda között. Azt tudom hogy anno pl aki ajándékba vásárolt utazási utalványt pl a Best Reisennél, azt nem fizette ki a biztosító sem, mert nem utazást vásárolt. Annyit tudott tenni hogy beadta az igényét a felszámolási eljárásnál. Nos azoknál meg általában nem sok értékesíthető vagyon van, illetve ha van is, akkor első helyen vannak a dolgozók, bankok,biztosító, majd utána a partnerek, beszállítók,légitársaság,hotelek és aztán a magán személyek csak.
Szia! Tudom nem vagy jós,de elég tájékozott vagy!Szerinted vissza lehet mondani az indulhatunknál az utat?Augusztus 20-án mentünk volna.Van ilyenkor kinek viszamondani?
2-3 napja itt osztottátok az észt cartman barátoddal hogy mennyire megbízható a Green, meg az indulhatunk is rendben van, örüljön mindenki még a hotel csere ellenére is. Gyakorlatilag biztattál másokat úgy hogy már a közvetítő irodák is óva intettek mindenkit.
Most közlöd hogy aludjon mindenki nyugodtan?! Szerinted az a kint lévő 180utas ma érkezett utas nyugodtan alszik?!
A 4 konzullal szinte kitörölhetik! Lehet holnap, holnapután mindenki jöhet haza, nekik oda a nyaralás, oda a szabadságuk, miközben lehetnek jópáran akik évekig gyűjtöttek egy ilyen útra!
Nem károg itt senki, sokan próbálunk segíteni, többen úgy hogy átéltünk már hasonlót.
Gondolkozz már egy kicsit hogy a biztatásnak és hasonlóknak mekkora jelentősége is van, aminek persze a felelősségét már gondolom nem vállalnád fel!
Kíváncsi lennék mit is mondanál azoknak akik mondjuk a ti biztatásotokra mertek foglalni és rajtatok kérnék ezt számon.
Nincs itt hogy én megmondtam, meg na ugye. Csak úgy irkáltál baromságot hogy nem figyeltél arra ki és mit is ír, illetve hogy milyen történések is voltak.
Nem véletlenül szajkózzuk itt jópáran évek óta hogy ha valaki már utazási irodával akar utazni, csakis kártyával fizessen. Igaz a kint lévőkön az most épp nem segített volna, de a holnap, jövő héten,később utazókon akik befizették az utat azokon teljes mértékben.
Őszintén kívánom hogy mindenki kapjon 100%.os kártérítést, ami esetén legalább nem buknak, bár az esetben is, ugyanis oda lesz az amire hónapok óta készült.
Magát a Greent nagyon nem sajnálom, pont a Karya csődjénél utáltatta meg magát, mikor is a kint lévőket elkezdte rögtön hazafuvarozni és személyenként 90ezer ft-os repjegyárat nyújtott be a biztosító felé, így sokan 20-50 ezres kártérítést kaptak csak, holott volt aki 1 éjszakát sem maradt kint, vagy épp csak egyet.
A Greennek kijárt hogy menjen a levesbe, az utasoknak nem, illetve az sem hogy mivel megint egy irodával kevesebb van, így még drágábbak lesznek az utak.
1 magyar iroda sem tetszeleghet itt abban a szerepben hogy vele nem fordulhat elő, meg hitegetheti az utasokat, illetve károghat a másik "hullája" felett, mert lehet holnap épp ő lesz a soros!
Köszönhetjük a fidesznek, hogy továbbra is ilyen felháborító állapotok vannak ebben az országban! Ez nem demagógia, hanem a kőkemény valóság! Undorító...
A cég egyébként erősen érdekelt az egyiptomi utaztatásban is, egyes állítások szerint többek közt azért szűnt meg a Wizz hurghadai járata, mivel elfelejtették kifizetni a repjegyet...
Sajnos, ez nagyon-nagyon valószínű, de erről - miután megint hétvégén történt a csőd - már csak holnap lehet biztosat tudni, ha egyáltalán el lehet majd érni őket. De hátha van valami hajszál remény, szegények már csak ebben bízhatnak.
Gyanítom, hogy az összes törökországi úttal kapcsolatban befizetett pénz a greennél landolt, onnan pedig hus.... Ergo az indulhatunk se törökországba, se semmilyen országba nem visz el, mert nincs miből...
Minket egy váratlan élethelyzet késztetett arra pár hete, hogy végül ne utazzunk most, holott pont ebben az időszakban akartunk volna a Greennel Törökországba menni. Lehet, hogy ez az Őrangyal volt... Pedig eddig 6x utaztunk a Greennel, utoljára pont egy éve...
Gondolom, hogy még abban bízik, hogy az Indulhatunk talán nem csődölt be, de nekem is az a véleményem (már eredetileg is az volt), hogy a két cég ugyanaz valahol a háttérben. Betű szerint ugyanazok a hotel-leírások voltak, ugyanazok a fotók, mint a Green-nél. Az egyik ügyintéző azt mondta anno, hogy green-es út, a másik meg azt, hogy nem, szóval volt zűr-zavar. Elvileg talán tényleg működhet az Indulhatunkos-út, mert viszonylag nagy belföldi forgalma van, és régebb óta működik ezen a téren, de hogy ebben az esetben a vélt, vagy valós együttműködés mennyiben ront ezen, azt ma senki nem tudja. Hátha szerencséjük lesz, de tartok attól, hogy nem sok esély van erre.
Szerintem az indulhatunkos lemondásról van szó, nem a greenesről. Mert ha a kettő így vagy úgy de egy cég, akkor szerintem nem lesz olyan indulhatunkos utas, aki ne mondaná vissza a nyaralását. A félő az az indulhatunkos utasokkal kapcsolatban, hogy a hozzájuk befizetett pénzt költötte el a green...
A lemondás az utazó részéről történik, amikor bizonyos összeg levonása után visszakap valamennyit a befizetett pénzéből. Csakhogy itt nincs kitől visszakapnia, mert csődbe ment a cég. Ezért nem értettem, mit akar lemondani...
Nyugodtan elhiheted, hogy úgy van, ahogy írtam. Én már 2 évvel ezelőtt a Green Holidaysnél, mint közvetítőnél foglaltam az akkor még működő Rákóczi úti irodában, (egyébként ez ma már Indulhatunk.hu-s) egy ismerősömnek. Később levelezésben is voltam saját ügyben a Green Travellel, mert egy franceshise irodájuk 5.000 Ft/fő adminisztrációs díjat számolt volna fel 60 napon kívüli visszamondás esetén. Akkor felsorolták, hogy hol melyik irodájukban, közvetítőjüknél foglalhatok eredeti feltételekkel, akkor végignéztem az összes ilyen-olyan irodát, tehát konkrétan tudom. De végül is a jelen szempontból teljesen lényegtelen.
Én például egyáltalan nem olcsón fizettem az utat, nem agyon akciózott ajánlaton keresztül. Bementem a Gruber utazási irodaba és befizettem. Tehát nem az olcsó ár volt a szempont. Valóban voltam olyan naiv, hogy elhittem a Green csak a biztositas miatt inditott új céget. Ez tényleg az én hibám. De sosem megyek olyan úttal, ami ránézésre túl olcsó. A gond az, hogy most az a néhany iroda, ami talpon van, ugy felnyomja az árakat, ahogy nem szégyelli.
Elhúzhatnál innen. Eddig a Green-t védted minden hozzászólásodban, most meg már az a hibás, aki itt kommentel? Kinek mered ezt leírni, hogy aludjanak nyugodtan?
Köszi a bíztató szavakat! Tényleg nem kellenek az " ugye én megmondtam" dumák. Két kisgyerekkel vagyunk kint, akiknek mindig a legjobbat akarjuk... Sajnos Magyarországon meg lehet tenni ilyet!
Általában a szokásos kötbér mellett mondhatod le az utat, 60 napon kívül ingyen, 60 napon belül bizonyos időszakonként változik a kötbér nagysága. Az Indulhatunkos-ra nem biztos, hogy ez vonatkozik, egészen más konstrukcióban voltak a feltételek.
Az útlemondási biztosítás utazásképtelenségre vonatkozik, halaszthatatlan, előre nem látott műtét, előre nem tudott betegség, közeli rokon halálesete, stb.
Ahogy már írtam, mi kint vagyunk. E-mag Black friday keretén belül vettük az utat az indulhatunk.hutól. Fogalmunk sem volt róla hogy ez Green Travel által szervezett út, míg nem kezdten el olvasni ezt a fórumot. Itt most nagy a fejetlenség. De érthető! A recepcióra érkezett egy lista a Green Traveltől hogy a holnapi 12 órakor induló gépen ki kap helyet. Mi egyébként is holnap mentünk volna haza, a nevünk szerepel a listán. De hogy jön e értünk a transzfer és mi vár ránk a reptéren az kérdés!
Határozott véleményem, hogy az indulhatunk.hu (Szàllàsoutlet Kft) ès a Green Travel Kft (Green Holidays Kft, Orange Travel Kft...stb) között nincs semmilyen összefüggés. Pánik keltés tipikus esete.Én nyugodt lennék, ha az indulhatunk.hu oldalon fizettem volna be utat.
A magyar turista olyan, mint a kiselefánt, nehezen tanul és könnyen felejt... számtalan előjele volt már tavaly, hogy nagyon nagy problémák vannak a céggel, de ugye az olcsó ár mindent felül ír. Egyébként úgy hallottam a viszonteladók közt már terjedt a hír, csak lapítottak, lévén a jutalék az első.
Ebben csak az a meglepő, hogy a "csődök" nem a szezon elején, hanem a végén szoktak történni.
Tanulság: óvatosság a botrányos cégektől és a feltűnően "jó" áraktól, legalábbis azoknak akik nyugis nyaralást szeretnének.
Sajnos bekövetkezett amit már tudni lehetett..... mindenkit védte a greent holott szemét módok átvertek mindenkit. És ugyanez a véleményem azokról a közvetítőkről is akik árulták,kötötték a green útjait. Mert ők tudták hogy milliárdokkal tartoznak és baj lesz,ennek ellenére szerintem a 80%nem tájékoztatta a tudatlan vendéget hogy mást válasszon. Vagy ha már be is vállalta a green útját tudjon rá ha baj van.....
Óh, DesertVoyage... Egyet fizet, kettő utazik akcióban voltam velük Tunéziában a lányommal. Hazajöttünk, majd két hétre rá becsődöltek! Akkor szerencsénk volt!
Én háromszor voltam nyitási akció keretén belül nyaralni törökországban, kétszer 5*-os egyszer 4*-os fullos hotelben. Minden alkalommal 160 eFt körül volt az ár, tehát az indulhatunkos ár nem volt annyival kedvezőbb (jelen esetben 138 eFt/fő), hogy az annyira irreális lett volna...
Mi is feltehetően buktunk de a sok károgónak üzenem ez legyen a legnagyobb öröme..
Nem hiszem hogy az uniqa vezére úgy kötött 500 millás szerződést hogy bele sem nézett a portfolióba .. mert ugye nekik mind1 hova megy el a pénz 500 millát buknak.
Szóval aki itt akarja kiélni az ugye megmondtam egyrészt honnan is tudta másrész itt sok ember utolsó pénze ment el erre az útra és tessék már figyelembe venni nem robotok ülnek itt hanem érző emberek akik idén nem mennek nyaralni
Mindenkinek kitartást kívánok és remélem kártalanítanak mindenkit és nem utolsó sorban a kintlévőknek üzenem mindenkit hazahoznak!!!
Nem akarlak bosszatani (hisz nemrég még én nyugtattalak), de mindig az első választás a jó! Ezerszer bebizonyosodott... Na, holnap "indulhatunk", égni fognak a vonalak! Ha egyáltalán fel tudjuk majd őket hívni! Meséltem a főnökömnek, hogy januárban, mikor befizettem a Rákóczi úti irodában a pénzt, csóró ügyintéző a fűtetlen irodában, ölében egy fűtőventillátorral küzdött a fagyhalál ellen, a főnököm erre ezt mondta: sok bizalmam nem lenne ebben az irodában... És tessék! :-(
Ha tanácsolhatom, akkor inkább a pénzedet kérd vissza. Úgy tudom, hogy van olyan utazásszervező, aki már visszautasítja az indulhatunk rendeléseit, mert sok a tartozásuk.
Szerintem - de ez az én véleményem - az indulhatunk és a Green "egy és ugyanaz", akkor a befizetett pénz a Greennél landolt. Ebből pedig az következik, hogy nem fognak másik utat felajánlani, mert nincs meg a pénz! De javítsatok ki!!!
A Green Holidays már korábban is megvolt, de csak utazásközvetítéssel foglalkozott, erre kérték meg az utazásszervezői engedélyt, és a korábbi Green Travelből csináltak utazásközvetítőt. Igaz, a végeredményen ez tényleg nem változtat.
Ha gondolod írj, mica@freemail.hu és holnap beszélünk. Én azt tervezem, átfoglalok Egyiptomban, holnap estig van náluk 50.000,-Ft/fő kedvezmény, és kb. egy az egyben tudnék átfoglalni.
adott egy iroda,ami becsődölt,de előtte ennek az irodának az ügyvezetőjének a felesége csinált egy másikat,aminek/akinek sokan hittek,de most az is be.....
Azért nem mindenki van így!Mi bementünk az indulhatunk győri irodájába,igazából Egyiptomba akartunk utazni.Aztán szóba került Törökország,hogy most milyen olcsón lehet oda utazni!Ezért meggondoltuk,legyen ismét Törökország!A már alább leírtak alapján a Szállás és Professional Outlet Kft-nek fizettünk,és nem Green travelnek!Elküldtek pár szállodát hogy melyik akciós,/felsorolás szerűen/abból választottunk,ennyi!
Én most látom először ezeket a greenes infókat!
Igazából szállodabeszámolók miatt kerestem fel a fórumot.
Azért is állok értetlenül,és kérdezgetem hogy ki honnan veszi ezeket a Greenes dolgokat.
Most már látom,páran belinkeltek dolgokat.
Ez nem azt jelenti hogy nincs igazad,csak akkor innentől kezdve egy magyar utazási irodában sem lehet megbízni?
Hogy létezik vagy nem létezik reptéri illeték? Akkoriban még igen naív és jóhiszemű voltam, ami az utazási irodák politikáját illeti. Ma már nem ugyanaz a kkata73 vagyok sajnos. 🙊
Én inkább azt tartom valószínűbbnek, hogy magukkal rántják az indulhatunk-ot is és hamarosan süllyednek ők is, mert az ő cégeiknek fizettük be a részvételi díjakat (külön szállás/külön repjegy), de ezek a pénzek már biztosan a Greennél vannak. Szerintem ők nem fognak tudni sem kárpótolni, sem visszafizetni. 😞
Az Utazómajom fb oldal egyik kommentjét idézem. Nem tudom, hogy így van-e, de jobb ezt is figyelembe venni.
" Szóval a Green Holidays a tavaly év végén szintén utasokat szarban hagyott Green Travel utódja volt, már az érdekes volt hogy az után ilyen néven ugyanazok folytathatták ugyanezt. És az indulhatunk.hu is ugyanez a társaság csak régebben csak belföldi utakkal foglalkozott 2-3 éve nemzetközivel is elötte csak a Green Travel. De mindhárom ugyanaz a brigád."
Igen emlékszem rá, jól ki is osztottak, hogy a Green nem is ment csődbe csak visszaadta a szervezői engedélyt, mert túlságosan magas lett volna az előző évi forgalom alapján számított garanciális letét. Így inkább visszaadta, senkit kint nem hagyott és tisztalappal Green holiday néven újra indúlt. Erősen védték, hogy milyen tisztességes eljárást választott.
Eszem megáll, hogy emberek az indulhatunk honlapjáról bármit is rendelnek, az ÁSZF-et el se olvassák, aztán csodálkoznak. Egyszer csak megtanulja majd a nép, hogy minek mennyi az ára!
Ezért reméljük mi is hogy ha a Green is van a foglalások mögött,mivel sehol nem szerepel a neve,nem neki fizettünk közvetlenül,felajánl mást az indulhatunk irodája.
Ez nem semmi! Pillanatok alatt fordult a kocka. Tegnap értünk haza és azóta a szállodacsere miatti panaszlevelem kivitelezésén agyalok. Aztán jön egy ilyen hír és már nem felháborodást érzek, hanem azt, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy legalább nyaraltunk és szerencsésen hazaértünk. A panaszlevél értelmét vesztette.
Nagyon sajnálok mindenkit, aki régóta készül a nyaralására és most az vár rá, hogy futhat a pénze után. 😖😖😖
Egyébként a Green neve tényleg sehol nem szerepel. Az indulhatunk volt az utazásszervező, az emag weboldalán keresztül lehetett a rendelést leadni és a fizetés pedig így nézett ki: a repülőjegy a SzállásOutlet Kft.-nek lett fizetve, a szállás pedig a Professional Outlet Kft.-nek...
Mi az indulhatunknál, a lányomék a Greennél fizettek be. Ki tudja, mi ilyenkor az eljárás? Azt tudom, hogy a biztosítónál kell bejelenteni, de van esetleg valami formanyomtatvány, vagy egyszerűen leírjuk, hogy mi a szitu és becsatoljuk a papírokat? A mellékleteket eredetiben kell? Köszi, ha segítetek!
Igen sejthető volt ,hogy bekövetkezik, de ha ezt valaki leírja akár itt a fórumon, rögtön perelték volna hitelrontásért.
Jelenleg a gond a letéti összeggel lehet, mert arra valószínűleg elég, hogy aki kint van haza tudjon jönni, de azok akiknek a pénze bent van és csak később indultak volna, azoknak sajnos csak a felszámolási eljárás hozhat némi kár enyhítést.
A közvetítő oldal ilyen esetekben nem tudom, hogy bármi kártérítési felelőséggel bír-e. A régebbi csődök alapján azok kapták vissza péénzüket akiknek a befizetését a közvetítő még nem utalta tovább.
A Green Holidays Kft. sajnálattal tájékoztatja Önöket, hogy a mai naptól nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét, nem tudja teljesíteni az utazási szerződés szerinti kötelezettségeit.
A társaság vagyoni biztosítékát az UNIQA Biztosító Zrt. szolgáltatja. A szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. A kárenyhítés módjáról a biztosító dönt.
A társaság utazási szerződés szerinti kötelezettségeinek teljesítése érdekében szükséges intézkedések megtétele iránt a társaság vagyoni biztosítékának terhére - a Kormányhivatal intézkedik a biztosítóval együttműködve.
Az utasok a társaság kötelezettségeinek elmulasztásából eredő igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik.
A társaság kéri, hogy igényeiket a biztosítónál jelentsék be, az alábbi elérhetőségen: info@uniqa.hu
A társaság kéri az Utasok elnézését és megértését.
Én is holnap telefonálok nekik. Én bízom benne hogy mi jobban jártunk a többieknél- greenes befizetők-, és megoldódik így- vagy úgy. Én látok olyan szállodát a török régióban az indulhatunk oldalon ami a greennél nem volt fent.
A Green oldalán már csak a tájékoztatás van fent, hogy megszüntek létezni, és forduljanak az Unicához az utasok. Mi az Indulhatunknál fizettünk be, vele állunk szerződésben. Szerintem csak akkor van probléma, ha ők is becsődölnek, de ők, nem csak török utakat szerveznek/közvetítenek, így nem kimondottan egy utazási irodától függnek. Szerintem, tőlük nagyobb eséllyel lehet pénzt visszakapni gyorsabban, illetve más utakra becserélni a lefoglaltat.
A Green Holidays Kft. sajnálattal tájékoztatja Önöket, hogy a mai naptól nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét, nem tudja teljesíteni az utazási szerződés szerinti kötelezettségeit.
A társaság vagyoni biztosítékát az UNIQA Biztosító Zrt. szolgáltatja. A szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. A kárenyhítés módjáról a biztosító dönt.
A társaság utazási szerződés szerinti kötelezettségeinek teljesítése érdekében szükséges intézkedések megtétele iránt a társaság vagyoni biztosítékának terhére - a Kormányhivatal intézkedik a biztosítóval együttműködve.
Az utasok a társaság kötelezettségeinek elmulasztásából eredő igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik.
A társaság kéri, hogy igényeiket a biztosítónál jelentsék be, az alábbi elérhetőségen: info@uniqa.hu
A társaság kéri az Utasok elnézését és megértését.
Csak így tudtam bemásolni, szerintem, nem biztos hogy nagy baj van, csak az eddigi, remélem legalább is:
Holnap után mennénk Törökbe és még semmi repjegy vagy hasonló nem érkezett !!! Ez igy normális !???1 kedvelés3 hozzászólásTetszik ˇ HozzászólásIdőrendbenVígh Ilonának ez tetszik.HozzászólásokVígh IlonaMi is így jártunk.Időpont változás lett a vége és nem mehetünk abba a szállodába amit lefoglaltunk.Most mit csináljak?Kivettük a szabadságokat!Teljes csalódás!Keserű szájízzel indulunk el! :( Szombaton indulunk,ma közölték velünk. Repjegyünk sincs :(TetszikTovábbi reakciók megjelenítése ˇ Válasz ˇ június 29., 19:142 válaszZsolt BalassaMi A HEAVEN BEACHBAN KAPTUNK HELYET ,félig üres a szálló magyarok töbségben ,TetszikTovábbi reakciók megjelenítése ˇ Válasz ˇ június 29., 20:29Zsolt BalassaItt is mindenkinek szinte más szálloda jutott mint amit foglalt .TetszikTovábbi reakciók megjelenítése ˇ Válasz ˇ június 29., 20:31
Kinnt voltak a Green idegenvezetők a reptéren, csak éppen tehetetlenek voltak szerencsétlenek ugyanis a kinti partner nem teljesített... Lehet, hogy jobban jártak a tavalyi Ciprusi mizéria résztvevői mert őket ki sem engedték , ott is ez lett volna...
Green holidays fb oldala törölve. Kint lévők szállása rendezetlen. Idegenvezetőket sem tájékoztatja a green semmiről. Van még más is, de azt már nem írhatom le.
Csak így tudtam bemásolni, szerintem, nem biztos hogy nagy baj van, csak az eddigi, remélem legalább is:
Holnap után mennénk Törökbe és még semmi repjegy vagy hasonló nem érkezett !!! Ez igy normális !???1 kedvelés3 hozzászólásTetszik ˇ HozzászólásIdőrendbenVígh Ilonának ez tetszik.HozzászólásokVígh IlonaMi is így jártunk.Időpont változás lett a vége és nem mehetünk abba a szállodába amit lefoglaltunk.Most mit csináljak?Kivettük a szabadságokat!Teljes csalódás!Keserű szájízzel indulunk el! :( Szombaton indulunk,ma közölték velünk. Repjegyünk sincs :(TetszikTovábbi reakciók megjelenítése ˇ Válasz ˇ június 29., 19:142 válaszZsolt BalassaMi A HEAVEN BEACHBAN KAPTUNK HELYET ,félig üres a szálló magyarok töbségben ,TetszikTovábbi reakciók megjelenítése ˇ Válasz ˇ június 29., 20:29Zsolt BalassaItt is mindenkinek szinte más szálloda jutott mint amit foglalt .TetszikTovábbi reakciók megjelenítése ˇ Válasz ˇ június 29., 20:31
Csőd esetén nincs mit lemondani és nincs kinél lemondani. Amit tehetsz hogy egy ügyvéddel átnézetsz majd mindent ha úgy alakul, mert mivel az indulhatunk.hu-s foglalás nem utazási csomag, a biztosító mindent megpróbál hogy kirázza a nyakából, erre egyébként jó esélye is van.
Sziasztok! Mi indulhatunknál fizettünk hatan, aug. 20-i indulással, kp-ban. Benn van a melóhelyemen a papír, amit kaptunk, így most nem tudom megnézni, hogy mi is foglaltatik benne pontosan. 60 napnál kevesebb van már indulásig! Mit lehet csinálni szerintetek? Mert az oké, hogy holnap felhívom őket, de nem hinném, hogy lesz értelmes válaszuk! :-(
Ez eddig OK, csak az utazás nem indulhatunk.hu-s? Nem volt rendkívüli akciós? Utazási csomagot foglaltatok? Utalás olyan mint a KP, ez esetben várnotok kell a biztosítóra. Nagyon úgy néz ki hogy nem indult több útjuk.
Nem indulhatunkon foglaltunk hanem a helyi utazasi irodanal aki csak ertekesiti a green utjait. :( nem kpba fizettem hanem az utazasi irodanak atutalassal.
Visszamondani nem tudod, akkor bukta az egész. Elvileg a biztosításuknak fedezni kell mindent, viszont az indulhatunk.hu-s foglalások esetén ez komplikáltabb lesz, mivel nem komplett utazási csomagról van szó.
Ha esetleg bankkártyával tudtatok náluk fizetni, akkor elvileg - mint meghiúsult szolgáltatás - visszakapjátok a bankotoktól a pénzt (elvileg nem bankfüggő, de itt voltak már erről eltérő tapasztalatok). Ha készpénzes, vagy utalásos volt a fizetés, akkor majd a biztosító fizet, ha lesz annyi pénze, amennyi az összes kárigény. Most lemondani már csak nagy kötbérrel tudnátok, azt is elvileg, mert ha becsődölt, akkor nincs miből visszafizetnie.
A segitsegeteket, tanacsotokat szeretnem kerni. Szerdan mennenk a greenel. A mai nap utan meghiusulni latszik a nyaralasunk. :( vissza kapjuk e a penzunk, illetve h ilyen a helyzet vissza lehet e mondani ugy h a penzt is megkapjuk. Ezek utan nem kockaztatnank foleg kisgyerekkel. Valaszaitokat koszonom. Negativ kommentet nem kernek.
Sziasztok. Nemtudom mi tortenhetet mert akik ma reggel 8.25kor indultak nem varta oket kint busz. :( azota mar elindultak a szallodakba. Egy kicsit beparaztattak mert mi meg szerdan indulunk. Remelem nincs semmi gaz az irodaval. Mi a Greenel foglaltunk.
Szia! Mi a indulhatunk.hu-val mentünk, tavaly black friday akcióban 2felnőtt+2gyerek 223.000-ért. Hihetetlen hogy ennyiért mennyire fullos nyaralást kaptunk. Leírást most közöltem lentebb.
Nekünk is csúszott 2 órával a repülő (06.28.), ezt leszámítva a green-es szervezés rendben volt, a szállodákban itt helyben már nem volt fennforgás. Későn érkeztünk 23:00-kor, ezért csak éjfélkor tudtunk enni. Innentől viszont beköszöntött a földi paradicsom...
Nem tudom megy e még a hotel cserebere, mi a Vonresort Golden Coast/Elite-be kerültünk és maxiálisan meg vagyunk elégedve. minden fullos, nyugodtan fogadjátok el!!! Lassan mélyülő aranyhomokos part, nagy stég, az ellátás fullfull, a kaja elképesztő. A személyzet kedves, szobaszervíz hibátlan, a parkja csodaszép. 13 csúzdás aquapark, belső udvari medencék, mindenhol kaja-pia, közelben egész nagy bazár is van. A vendégek megoszlanak, angol német orosz magyar, mindenki normálisan viselkedik. A légkondi is jó teljesítényű. Egyszóval még nem találtunk hibáját. Üdv: Balázs
A hotelek saját értékesítése a legdrágább általában. A legritkább mikor valaki ott foglal. Közvetítőknél, ügynököknél, utazási irodáknál olcsóbb. Kivétel azért akad, mert ha van jó ismerős a hotelben, akkor lehet boltolni velük. Pl a Sherwood helyben foglalva 200€/éj/2 fő, első érdeklődésre is már 150€-ért adták volna, illetve pár beszélgetés alkalmával ez lement 130€-ra. Nagyjából olyan 120€-ért szerintem meg lehetett volna boltolni velük. Ami még mindig nem egy nagy durranás mert sok oldalon 850-900€/7 éj/2 fő áron foglalható.
Üdv Mindenkinek! Köszi a válaszokat! Tegnap érkeztünk haza (kb. 40 perc késéssel, úgy látszik ez az Onur Air nincs a helyzet magaslatán, a következő csoport már ott várt a beszállásra, szerintem legalább 1-1,5 órás késéssel tudtak csak elindulni).
Mi csak pozitívan tudunk beszélni az útról, egy panaszunk nem lehet a green-re, bár tény és való, beparáztattak rendesen indulás előtt 48 órával, viszont, minden amit ott helyben megbeszéltünk az egyébként kedves és segítőkész idegenvezetővel, az úgy is történt. Voltak olyanok is, akiknek nem tetszett a csere, de a legtöbb ember, akivel beszéltünk a városnézés alkalmával az elégedett volt a nyaralással.
Antalya bazárban vigyázni! Ha valahova betér az ember, vagy szóba elegyedig eladóval, onnan nehezen fog szabadulni. :) Mindenképpen el akarják adni a portékákat, kedvesek, mézesek/mázosak a cél érdekében, még akár Magyar szót is bevetnek, ha megtudják, hogy honnan jöttetek.
Utolsó nap döbbentünk rá igazán (miután megnéztük az árakat), hogy szinte bagóért nyaraltunk egy luxusszállodában. Utána néztem a közvetlen foglalásnak. Azt magyarázza már el valaki, hogy az Ela-ba(saját weboldala szerint) 612 ezer Ft lenne 2017 szeptember végi foglalással 7 éjszakára egy szoba(a legolcsóbb) 2 főnek, míg az Anubisnál ugyan ez, dátumra pontosan, illetékekkel 561 ezer Ft? Kíváncsiságból meg akartam nézni lehet-e 2018-ra foglalni, de azt írja "a kért szobát nem találja".
Nemrég raktam fel képet az Alaiye Resortról. Remek kis hotel, nem drága, bőséges választékkal, kedves személyzettel és nagyon lassan mélyülő homokos parttal.
Köszi a hozzászólásotokat :) Továbbra is várom az infokat,tapasztalatotokat.Illetve,hogy most melyik utazási irodával érdemes menni... Jah és igen a homokos part mellett az is pozitív szempont ,hogy lassan mélyüljön a tenger,mert ahol voltunk ott kb 2 lépés után már le s ért a lábunk :S
Mi tavaly az Alegria Hotelben voltunk (Side-Kumköy). A szálloda nem közvetlenül tengerparti, de egy kb. 5 perces sétával el lehet érni a hotel részére fenntartott tengepartot, ahol rengeteg napágy, napernyő áll rendelkezésre (shuttle busz is levisz), a tengerpart szélesen elterülő, homokos, lassan mélyülő, kifejezetten ajánlható kisgyerekeseknek, úszni nem tudóknak.
Lent van egy beach bárjuk is, ahol még akár ebédelni is lehet, mert nagyon vagy választékban visznek le oda is meleg ételeket.
A szálloda remek helyen van, nagy a nyüzsgés esténként, üzlet, üzlet hátán.
A szálloda előtt van a dolmus megálló is, Side kb. 10-15 perc, Manavgat kb. 25-30 perc.
Ha full homokos partot szeretnél akkor bátran merem ajánlani neked a Pegasos Resort és Pegasos Royal szállodákat Avsallarban!A két szálloda teljesen átjárható,csak az étkezések vannak az általad lefoglalt hotelban!Mi a Resort részében voltunk négy évvel ezelőtt,nagyon meg voltunk elégedve!
Főleg a partja tetszett nagyon,semmi kavics!!!
Simán használhattuk a Royal csúszdáit és medencéit is,és fordítva is,ők is használhatták a Resortét!Alanyától már csak kb. 20 km-re van,dolmussal hamar be lehet jutni.
Amúgy homokos partokat még Sidében találsz,bár azért hiába írják hogy homokos part,sok helyen inkább aprókavicsos!
Van egy négy csillagos része a Pegasos szállodaláncnak ,a Pegasos Club,azt már nem ajánlanám,legalábbis akkor nem volt szép!
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. :) Idén tervezzük szeptember közepe fele egy Törökországi nyaralást.10-14 napos ,még nem tudjuk pontosan és ár függő is.Sose foglaltam last minute utazást ,de idén valószínűleg erre kerül a sor. 2éve a nászutunkat is törökbe töltöttük,akkor a greentravellel utaztunk és maximálisan meg voltunk elégedve.Akkor a Holiday Garden-be töltöttünk 1 szuper hetet,egyedül a tengerparttal nem voltunk megelégedve..de ebből tanulva,most szigorúan csak homokos tengerpartos szállodát keresünk. Tudtok ebben segíteni,hogy melyik utazás irodánál foglaljunk és hova,milyen szállodába? Szeretnék valami tuti helyre eljutni,és nem szeretnénk sok kellemetlenségeket :) köszönöm a segítségeteket. :)
Mi most jöttünk vissza, autóval voltunk Avsallarban, a Long Beach Resortban.
Nem vészes autóval a téma, persze csak annak, aki szeret/tud/akar sokat vezetni, akinek már az utazással töltött idő is a nyaralás, a kaland része tud lenni...
Szerintem rohanni nem szabad, ki kell használni az autós utazás előnyeit:
- az oda és vissza úton útba lehet ejteni a természeti, kulturális látnivalókat, így nem kell a drága fakultatívokra befizetni, hiszen minden útba esik (megfelelő útvonaltervezéssel), csak a belépőt kell fizetni
(ha van),
- nem kell kocsit bérelni a távolabbi látnivalókhoz sem, mert arra jössz-mész, tervezés kérdése,
- így a befizetett AI nyaralásodból sem kell elvenni, az csak a teljes pihenésről szól (pl. egy hét esetén, abból
nem olyan jó elvenni fél, vagy egész napos kirándulásokra),
- mehetsz bármennyi napra, ha csak a szállást foglalod, oda-vissza tetszőleges időpontban mehetsz, nem
függ a menetrendektől,
- az első nap a reggelivel kezdődhet a szállodában, az utolsó pedig a vacsorával fejeződhet be, akkor is, ha a szobát csak du kapod meg, már az első nap reggeltől élvezheted a nyaralást és ha az utolsó napon délig
ki is jelentkezel, estig is maradhatsz...(mi most 6 éjszakát fizettünk, 7 teljes napot tölthettünk, így ott, ez
szimpatikusabb és sokkal gazdaságosabb, mint pl. a repülős utaknál kifizetett 8 napból az eleve kedvezőtlen oda-vissza indulásoknál még késésekkel is csonkított, jó esetben is kevesebb, mint 6 tényleges napnál.)
- mivel mi öten vagyunk, 2 felnőtt+3 gyerek, számunkra így az autós út nem csak a legkényelmesebb
megoldás (ott és akkor és annyi időre állunk meg, amennyire akarunk, bármennyi csomagot vihetünk és
hozhatunk, teljes szabadságot biztosít, senkinek az érdekétől, menetrendjétől nem függünk), hanem
egyben a leggazdaságosabb is, mert az utazási költség, a most még Törökországban is olcsóbb
benzinárak mellett (400 HUF/liter alatt van most, olcsóbb, mint GR-ban!, két éve TR-ben 550 HUF felett volt,
de még úgy is megérte) öt főre osztódik,
-"közvetlen járat", nincs átszállás se, csak a kompra, ha a Dardenellák felé megyünk :-))
- összességében olcsóbban jön ki az utazási és esetleges tranzit szállás költségeivel együtt is, mint
egy utazási irodánál befizetett charter+AI öt főre.
- végül még egy fontos érv: nincs szállodacsere (túlfoglalás miatt, vagy bármire is hivatkozik az iroda), a mi
esetünkben ezt el se tudom képzelni, mert annyi fontos szempont alapján választottuk ki pl. most a Long
Beach Resortot, hogy biztosan nem lenne elfogadható cserelehetőség. Persze vannak ennél sokkal jobb
szállodák, de összességében jobbat nem hiszem, hogy tudnának ajánlani. Pl. biztosan sok olyan van,
aminek jobb a csúszdaparkja, de annak biztos, hogy pl. nincs dodzsem a mini vidámparkjában, ha
egyáltalán van neki vidámparkja is..., plusz legyen olyan családi szobája, ahol az öt fő elszállásolható,
mert általában úgy kedvezőbb az ár, mint két külön szobában... stb, azért mi sem vagyunk egyszerű
eset!...:-)
Ha valaki a Long Beach Resortba készül és van kérdése, írja meg, remélem tudok segíteni!
Igen meglehetősen ritka hogy náluk találjak jó árat bármire is. Törökország esetén meg kérdés hogy miként kezelik vagy fogják kezelni a bookingon foglalókat. Ugyebár Törökország területéről kipaterolták őket, gyakorlatilag török területről, török állampolgár nem tud a bookingon foglalni, illetve van rá kiskapu, de nem biztos hogy bármelyik ott élőnek érdemes ezt megpróbálnia.
Múlt héten is ugyanez volt, ma a 17.55-ös Travel Service gép 21.03- kor szállt fel, a 18.55-ös gép viszont 19.04-kor indult :( Görögországból érkezett Cephaloniából jelentős késéssel, 2,5 órával később érkezett Budapestre ebből lett a több mint 3 órával későbbi indulás :(
Amit még kifelejtettem, ha valamelyik szállodába sikerül jó személyes kapcsolatot kialakítani és kellően rugalmasak, akkor azért tudnak "privátban" jó egyedi ajánlatot adni.
Közvetlen is lehet foglalni hotelnél, de általában a saját oldalukon igen drága, illetve helyben fizetve is. Viszont remek árakon lehet foglalni közvetítőknél: otel.com, hotels.hu és sok más oldalon is. A booking egyelőre még a kerülendő kategória a kártyaadatok miatt. Erről Coop tudna írni, illetve jó pár embernek volt kellemetlen tapasztalata. Az alpharoomsot pedig a legutóbbi műsora miatt mellőzném.
Pestről 2 lehetséges eljutás van egyénileg repülővel, vagy a Turkish, vagy a Pegasus airlines. Mind kettő esetén van egy átszállás. Másik lehetőség Bécsből, onnan van közvetlen járat.
Köszi az infókat! Autóval már terveztem az útvonalat. Minimum 22 óra az út úgy, hogy legalább egy nap pihenőt be kellene iktatni. Ez valamivel a költségeket is növelné, nem biztos, hogy bevállalnám. Ide mindenképpen vissza szeretnénk jönni. Skyscennert ismerem, ha jó előre lefoglalja az ember, egész kedvező ajánlatokat lehet találni. Most, nem titok, 290 ezerért nyaraltunk, repülőjeggyel, illetékkel, biztosítással együtt. Ennél csak drágább lesz, az 100%.
Nem lehet az utazási irodákat megkerülni? Közvetlen nem lehet foglalni a Török hoteleknél
természetesen lehet foglalni, hiszen a bookingon a török szállodák 90 %-a fent van
repülőjegyet meg a skyscanneren lehet keresni (de aki érez magában elég kurázsit, az elmehet autóval is, az izmir alatti szép tengerpart nincs messzebb pestről, mint párizs, vagy a francia riviéra)
autóval törökországba topik már létezik az index fórumon, lehet, hogy érdemes lenne egy egyéni repülős utazásos topikot is csinálni
Te nagyon képben vagy, ezért téged kérdeznélek elsősorban. Nem lehet az utazási irodákat megkerülni? Közvetlen nem lehet foglalni a Török hoteleknél(mondjuk szintén novemberben, vagy decemberben)?
Egyébként ma volt alkalmunk egy városnézés alkalmával beszélni azokkal a nyaralókkal, akiket a Maritim Pine Beach-be szállásoltak el. Egy rossz szavuk nem volt. Azt mondták, jó helyük van, bár tény és való 5* és 5* között is nagy különbségek vannak. Nekünk nem lesz még egyszer ilyen nagy szerencsénk, mint most az Ela-val volt, tisztában vagyunk vele. Nagyon jól éreztük magunkat.
Örülök, hogy némileg sikerült lelket önteni beléd! Hidd el, a negatív gondolatok csak bevonzzák a bajt! Tuti minden jó lesz!!! :-) Majd bandázunk a reptéren indulás előtt! :-)
Jelelnel az a helyzet hogy minden nemzetközi járat a T2-re érkezik. Akik egyénileg mennek és már belföldi járaton érkeznek, azok a T1-re érkeznek, viszont a korábbiakkal ellentétben nem a Domestic(belföldi részre) kell menni a poggyássz szalagokhoz, hanem a gépből kiszállva, a csápról, lépcsőn le a buszhoz és az visz a T1 nemzetközi érkezésre ahol ember amúgy elvétve akad. Oda érkezik a poggyász. A transzferesünk is tisztába volt ezzel, ott vártak minket, pontos korrekt cég, csak ajánlani tudom a 724transfer.com céget
Igen, homokzsákszerű, de lelapított zsákokat láttam. Nem köves, kavicsos, sokaknak ezeken kényelmesebb volt a bejutás. Saját tapasztalat nincs vele, mi stégről szeretünk bemenni. Itt az egyik lejárónál a stégről még sekély volt a víz, leért a lábunk.
Mi a Club Magic Life Jacarandába fizettünk be. Szemeztünk a Nashirával, de az ügyintézővel történt telefonos egyeztetést követően inkább a Jacarandát választottuk. Ha esetleg nem oda visznek, azt sem bánom, ha a színvonal megegyezik az eredetivel. Mivel mi hatan megyünk együtt, a mi elhelyezésünk macerásabb lesz nekik, mert 3 pár biztos nem akar 3 különböző hotelbe kerülni. Bízom benne, hogy jól meg fogják oldani és nem lesz gáz! :-) Egyébként a szomszéd srác épp tavaly volt a Jacarandában, nekik nagyon tetszett. Eredetileg ők nem oda foglaltak, két nappal az indulás előtt ajánlották fel nekik a jobb hotelt! Mindez tavaly volt, amikor az indulhatunkos mizéria még sehol nem volt! Na szóval minden a legnagyobb rendben lesz, meglátod!!! :-)
Az utolsó egy hetet végigolvasva,nagyon örülök,hogy egyénileg mentünk. Kb annyiból mint amennyit az indulhatunk-osok fizettek, csak mi oda kerültünk ahová menni szerettünk volna és azt kaptuk amiért fizettünk. Ajánlom mindenkinek.
Malázs melyik terminálra érkeztetek? És a bőröndötök :) ?
Csak egy példa: épp törökországi nyaralásra készültünk, nyitási akció keretén belül fizettünk be vadiúj szállodába. Pár nappal az indulás előtt derült ki, hogy tönkrement a török charter társaság... Jött is a pánik, hogy most mi lesz? Arra már nem emlékszem, hogy Green vagy Sun & Fun volt az irodánk... A lényeg: a Wizzairrel leszerződtek, s olyan gépre szálltunk fel, amit majdhogy nem mi csomagoltunk ki, erős bőr illat lengedezett az utastérben. Azt hiszem, ellátás nem volt rajta, de mivel számítottunk rá, ebből sem volt gond! :-) Szóval ha velünk jöttök, minden rendben lesz!!! :-)
Megnéztem a Crystal Flora képeit. A tengerbe fehér "lejárók" vannak. Ezek pontosan mit jelölnek, talán valamiféle homokzsákok, hogy be tudjál menni, annyira köves lenne. Mivel Te voltál itt, pontos választ tudsz nekem adni. Egyszerűen nem tudom eldönteni, mik ezek?
Szia! Mi is aug. 20-án indulunk, szintén indulhatunkkal, hatan. Én nem parázok, mert megfigyeltem az évek során, hogy ami nagyon sz... rul indul, az a végén szuper lesz! Ebben bízom most is, fő a pozitív hozzáállás! Egy gépen leszünk!!! :-)
Szerintem az sem lehet nyugodt aki más utazási irodánál fizetett be sokkal nagyobb összeget,mert ugye az az iroda is becsődölhet.Persze én már nem akarok pánikoltatni,mi csak aug.20-án megyünk szintén indulhatunk-kal!
Attól függetlenül minket egy másik utazási iroda rakott át másik szállodába Egyiptomban kb.10 évvel ezelőtt és mi is a reptéren tudtuk meg amikor leszálltunk!Pedig nem akciós árat fizettünk!!!
Tény hogy minden nap olvasom ezt a fórumot és parázok is rendesen,eléggé pánikhangulat lett annak ellenére hogy valakinek a szállodacsere ellenére is jól sikerült a nyaralás.
Már az is megfordult a fejemben hogy visszamondom az utat....,néha bizonytalan vagyok.
Arra kérem a topiktársakat hogy "feleslegesen" ne pánikoltassanak senkit!Nem homokba akarom dugni a fejem tévedés ne essék!
Ellenben szállodai beszámolókat szívesen olvasnék!
Nem véletlen hogy azóta sem tudnak oda utaztatni. Másik chartert kb 2 nap alatt le lehetett volna akasztani. Igaz az az eset nem az ő saruk volt, de attól hogy nincs minden kommunikálva a nyilvánosság számára attól nem egy charterszerződés az ami megborít nem is egy szezont hanem az ideit is ;-)
A partnerségi szerződést felbontották azzal a céggel mert...
De igen senkit nem hagytak kinn ha valaki akart már másnap utazhatott törökországba egy 5 csillagos szállodába és visszafizettek még 30 % fájdalom pénzt vagy ha sajnos nem volt megoldható akkor a teljes összeget visszafizették.
Bakik vannak ezen az egy eseten lovagol mindenki.
felsorolok mindjárt 3 olyan utazási irodát aki csődbe ment és szart a kinti utasaira az állam és a biztosító hozta őket haza..
szóval boszorkányüldözés.. De igen én a green helyében egy életre megtanulnám hogy kivel és milyen partnerségi szerződést kötök mert ez a mizéri valóban vicc..
És ebben a témában csak egy utolsó mondat ne erről szóljon ez a topic
Senki fejéhez nem nyomtak fegyvert amikor azt a szemetet aláírta és befizette a teljes összeget szóval tessék már elöször gondolkodni és nem a dollár jeleket látni mint dagobert bácsi a kacsákban.
Két szállodát néztem törökbe. Az egyik Side-be van homokos parton fekszik, a másik Belek-be aprókavicsos a partja. Van esetleg valaki akinek van összehasonlítási alapja??? Melyik a szebb, jobb??? Két gyerekkel utaznánk.
Április 15 lett volna az amikor be kellett volna fizetni, azon toltak utána még egy picit, ahogy a green engedélye meglett, akkor kérték a befizetéseket egy összegben ;-)
Ez sem igaz a pénzeket már rég egy összegben beszedte a cég magának a halidays elindulása jóval utána 1 hónapra rá volt hisz az indulhatunk már februárban akciózott...
A Green vagyoni biztosíték letétele májusban történt meg..
A leírt arányokkal van gond: 260-280ezer körül fizettek 500-600 ezres utakért 2 fő esetén.
A Black Friday akció arról szól a nagyvilágban hogy nem ritkán 60-80% kedvezménnyel vásárolhatóak meg termékek és szolgáltatások, igaz ez nálunk valósan inkább 20-40% termékcsoporttól függően. De láthattuk a verekedést a Tescoban a TV-ért ami valóban féláras volt.
No és milyen "jól" is járt akinek konkrétan akkorra volt csak szabadsága. Esetleg nem tudta megoldani hogy később azonos időben legyen szabadsága a párjával, vagy más időpont már az iskolakezdés miatt nem felelt meg. Hónapokig bent volt a pénze, majd visszakapta azt, annyiból már hirtelen nyaralást is esélytelen volt foglalnia szintén Ciprusra ha esetleg oda akart volna menni. Az is tök boldog lehetett aki transzferrel ment mondjuk Nyíregyházáról BUD-ra, aztán valahogy mehetett haza.
Az általad linkelt cikk is féligazság csak, nem ez volt a fő gond ;-)
Nem meglepő módon akkor a konkurencia rögtön indított oda utakat ;-)
Az indulhatunk.hu-val partnerségben vannak, gyakorlatilag rajtuk keresztül tudtak ilyen formában "értékesíteni" illetve inkább reklámozni, mert engedély nélkül értékesítés nem történhetett. Ezért nem is kezdték el beszedni a pénzeket addig amíg az engedély meg nem lett. Addig csak egy ajánlat volt egy utazásközvetítő cég részéről, minden kötelezettség nélkül.
Azt írták, hogy az alternatív lehetőséggel élőknek is visszafizetik a teljes részvételi díjuk 30 százalékát, a többieknek pedig a teljes pénzüket. Vasárnap este 21 óráig az utasok négyötöde elfogadta a felajánlott opciókat.
A legnagyobb baj hogy kb mindenki féligazságokat ír...
Azért mert a green van kin aki az utasokkal foglalkozik csak anyit tesz hogy az indulhatunk tölük tud olcsón szálloda helyeket..
Az utazás szervezőkkel beszélve egész biztos vagyok abban hogy az indulhatunk vezetője ezt jól kitalálta és megszervezte pontosan tudta milyen mizéria lesz...
A két cég vezetője teljesen más.
Ha valaki érdemben rátud erre cáfolni elfogadom de addig ez a boszorkányüldözés már kezd idegesíteni.
A ciprusi úttal kapcsolatban is megint félinfó! Az utasokat szállító repülőgép céggel szerződést bontottak...
Nem feltétlen ócska helyre visznek. Semmi gond nem lenne ha az ahová most viszik az utasokat az szerepelt volna a kínálatukban azon az áron amennyiért az utasok foglaltak az eredeti helyre. Ugyanis az is remek ár lett volna, igaz nem a mission impossible kategória :-) Ezáltal a legtöbb utas elégedett lett volna. Ez viszont ebben a formában a vásárlók szándékos megtévesztése.
Azzal sincs gond ha néha hibáznak valamit csak épp kezeljék megfelelően az ügyfelet és a panaszát. Nos ez náluk nincs meg, ez jól látszik a facebook oldaluk esetén is ahonnan levették az értékelés, de még a bejegyzések lehetőségét is. Egy magára valamit adó cég ilyet nem tesz, sőt ezt a lehetőséget pont előnyként kezeli.
Más esetben volt panaszom egy céggel kapcsolatban, a facebookon keresztül jeleztem nekik. Megköszönték az észrevételemet, előre is elnézést kértek és írták hogy utánanéznek a konkrét esetnek. Másnap jött a válasz sűrű elnézéskérés mellett és hogy hibáztak, felajánlottak egy egyszeri kedvezményt a következő vásárlásból, melyet megköszöntem, de nem kívántam élni vele, ugyanis a panaszkezelésük és a bocsánatkérésük tökéletesen megfelelt. Ebből látszott hogy korrektek, csak épp hibáztak ami bárhol elő fordulhat, csak épp nem mindegy miként kezelik. Azóta is vásárolok náluk a legnagyobb megelégedéssel. Mindezt többen is látták és mindenki csak elismerően nyilatkozott hogy igen ezt így kell csinálni, nem pedig törölni és tiltani.
Nem szeretnék részt venni a Green-es vitában, de meglepett egy fórumozó azzal a kijelentésével, hogy lehet, hogy sokan mondanak rosszat, de az utasok 90%-a elégedett. Én ezt le sem mertem volna írni. Rendben van, hogy mindig akad olyan, aki kifogással él, még az élő fába is beleköt, de hogy 90%-kal elégedett lennék, ha én vezetném az irodát, akkor visszaadnám a működési engedélyem. Ennek a számnak 98-99% körül kellene lennie.
Egyébként nem értem, miért jó, hogy tesznek egy kedvező ajánlatot egy jó szállodára, majd egy ócska helyre viszik az utasokat, mondván ennyiért ezt kapod! Nem zavarja őket, hogy mennyit ront a hírnevükön? Milyen üzletpolitika ez?
"A hozzászólásaid alapján úgy gondolom utazási irodában dolgozol"
Ezt volt már szakmabeli aki javasolta. Csak nem lennék jó értékesítőjük, meg sok mindenhez gyomrom sem lenne ;-)
Amennyiben annyira jó megfigyelő lennél, akkor tudhatnád:
A fő téma mindig az épp aktuális probléma. Tavaly a terror veszély,illetve szintén a greenes hotelcserék, akkor szerencsére nagy többségben viszont jobbat kaptak mint amit foglaltak, idén a Green, azelőtt mindig az hogy épp ki ment csődbe, de volt mikor csak az volt a téma hogy hová és kivel utazzanak.
Jelen helyzetben a foglalások nagy része indulhatunk.hu-s foglalás, a greennél közvetlenül foglalt utak száma igen elenyésző. Mivel későn kapott engedélyt, a foglalások nagy részéről le is maradt, ezt próbálták valahogy korrigálni az indulhatunk.hu-s foglalásokkal.
Sokan foglaltak a konkurenciáknál is. Onnan miért nem érkeznek úgy a panaszok?! Miért is kapják azt amit kifizettek?!
A hozzászólásaid alapján úgy gondolom utazási irodában dolgozol, viszont ez engem nem zavar. Nem úgy mint téged, hogy nekem van e közöm a Greenhez. Ebbe a fórumba az ír aki akar és olyan véleményt amit akar. Nekem nincs közös a Greenhez, csupán egy nagyon jó megfigyelő vagyok. Régóta olvasom a hozzászólásokat és más fórumokat is Törökországgal kapcsolatban. Azért védtem a Greent,mert úgy látom ebben a topikban csak velük foglalkozik mindenki, holott mindenki tudja, hogy nem egy iroda tesz ilyen lépéseket. Ugyanakkor mindenki elég felnőtt ahhoz, hogy eldöntse kivel és mikor utazik. (szerintem)
A Greennek a mai back friday akciója is elég érdekes. Ha jól látom az akciós szállodák (pl. Belvil) alapárára rádobtak egy összeget a tegnapi alapárhoz képest és ebből adnak 100 ezer/2 fő rendkívüli kedvezményt, aminek a végeredménye az, hogy nincs semmiféle extra akció. Ami akár jót is jelenthet, mégpedig hogy nem ész nélkül, ár alatt adják az utakat.
Az első hozzászólásaidtól kezdve volt egy olyan sejtésem hogy esetlegesen van közöd a Greenhez vagy valamelyik családtagodnak. Ez mostanra csak méginkább erősödött bennem. Gyakorlatilag a hozzászólásaid szinte kivétel nélkül a Green védelmében íródtak. Van 5-6 ismerősöm aki ott dolgozott vagy esetlegesen még most is ott dolgozik, tudom hogy hihetetlenül lojálisak a Greennel szemben, ez valahol pozitívum is lehet. Viszont a Green azért ennyire nem lojális a dolgozókkal, továbbá sok esetben értelmetlen védeni a céget ;-) Visszaolvasva látható itt is és a feketelistás topicban is, hogy ha úgy gondoltam hogy alaptalanul vádolták vagy támadták, akkor mellé álltam pedig egy irodát sem kedvelek, sőt ha lehetséges kerülöm is őket, pláne a green-t.
Itt viszont értelmetlen őket bármi módon is védeni, ezt elcseszték, sokak nyaralását detto elcseszték. Írtam erre példát is, remélem majd az aki itt hivatkozik az ennyiért ez is jó árra, az más helyen szembesül majd azzal hogy ha fizet valamiért, de mégsem azt kapja, akkor is a fejéhez vágják hogy az a termék azért az összegért teljesen jó vétel.
Szia! Mi másként kerültünk oda, közel sem érte el azt az árat.
Augusztus eleve a legdrágább időszak. Foglalás megoldható másképp is, az egyik kulcsa hogy december-január környékén érdemes foglalni. Nekünk a június közepe és a szeptember vége ami jól bevált időszak.
Nemhogy Kemer is szép, Kemer csodálatos. Tudom a szépség szubjektív, de számomra az Antalya-i régióban más körzet a közelébe sem ér.
Mivel egyre inkább azok a hotelek jönnek be amelyek nem egy főépületből állnak, nekünk még nagy kedvencünk az Akka Alinda is, szívesen mennék a Simena Sun Clubba is (nem keverendő a simena hotellel és a simena holiday village-el) Az Akka Antedon-t dicsérik nagyon. Olcsón remekül éreztük magunkat a Crystal Flora Beachben is.
Bár kritikán aluli, amit idén a Green a Indulhatunk asszisztenciájával összehozott jó pár esetben, de nem egészen attól lett más nevük, amit te itt írsz. Nem egyszer volt már szó róla, és hivatkozások is lettek belinkelve, azért vonták vissza a Green Travel, mint utazásszervező engedélyét (amit az addig is meglévő Green Holidays - is - közvetített), mert nem akart, vagy nem tudott olyan hatalmas biztosítékot letenni, amit a rendkívül jó 2015-ös éve után kellett volna. A jogszabályok (a helyességén lehetne vitatkozni) nem teszik lehetővé a biztosíték csökkentését, mindig az előző év után kell fizetni, de 2016-már talán fele/negyede annyi sem volt az árbevétele. Így - mint utólag kiderült - csinált egy svéd csavart, amivel meg tudta menteni a irodáját, még pedig azt, hogy az addig csak utazásközvetítő Green Holidaysre megkérte az utazásszervezői engedélyt, és mint ilyen irányú új irodának nem kellett letennie azt a hatalmas biztosítékot. A Green Travelből lett most utazásközvetítő, vagyis helyet cseréltek.
A ciprusi dolog mögött - erről is volt már szó - erősen sejthető, hogy más dolog van. Persze ez az utasokat nem vigasztalja, és a mostani nonstop cseremizéria is erősen rontja a hírnevüket, de azért lássuk be, józan paraszti ésszel is tudni lehetett, hogy amit ilyen áron kínálnak, ott nem lesz minden rendben. Erősen rugalmas embereknek való az ilyen foglalás. Én is regisztráltam egy akcióban anno, a szerződéskötés körüli hercehurca el is bizonytalanított, bár addig is sejtettem, hogy erősen problémás lehet, vissza is mondtam, én nem vagyok elég rugalmas, tehát én is csak a kefét rágtam volna, hogy akkor megyek-e, amikor szándékozom, és oda-e ahová szeretnék. Itt sok minden a szerencsén múlik, sokan jobban jártak, van aki meg rosszul, vagy nagyon rosszul, de ilyen hatalmas akció mellett ez nem lehet(ne) senkinek meglepő.
Szóval az előzmény nem az, amit írsz, és talán a normál árú foglalásoknál nincs is baj, legalábbis nem jeleztek nagy számban ilyent.
Szia! Lehet neked megfelelt Mc Arancia számomra egy rém álom volt Azura Delux hotelban foglaltam amit 2015-ben épült bookingon 8,6 értékkeléssel míg Arancia 5,4-et nem képek után írják az emberek. Biztos neked soha nem kellett sorban állni ha étkezni szerettél volna én miden egyes kajánál sort álltam kaják is egy nagy nulla mindennap hasonló ami nem fogyott el délben az volt vacsorára ki rakva, desszert, gyümölcs midig ugyan az. Nem volt megfelelő számú napozó ágy a földre raktuk a törölközőinket. Szobánk koszos büdös a wc ülőke tiszta sárgás barna víz csap tiszta kopott vagy koszos el sem tudtam dönteni takaró 3 főnek 2 db egyszer sem cseréltek ágyneműt 2-3 naponta kellett volna. Nem először voltam Törökországban( 5) és még ilyen csalódás nem ért. Jegyző könyvet íratunk volna ha lett volna kivel Dia ott hagyta z utasokat még szobájuk sem volt. 4fős családnak is úgy lett szobájuk, hogy adtak eurót portásnak. MI 12-kor kaptunk szobát mivel 2 busz embereket kellett elszállásolni.
Ezen a fórumon ember inkább törökországi szállodák, bazárok és kirándulásokról szeretne beszámolókat látni de sajnos legtöbben egy olyan utazási irodának "szolgáltatás" minőségéről vitatkoznak (sőt néhányan csodálkoznak is), melyet mkeh egyszer már eltiltotta tavaly Augusztusban. Még hozzá azért, mert észak ciprusi utasainak utazási szerződés szerinti szolgáltatást nem sikerült nyújtani. Tehát az utasok reptéren tudtak meg azt, hogy nem utaznak az nap sehová. Ez a helyzet egy utazási irodának fizetésképtelenségének legnagyobb jele! Hiába magyarázkodtak ezzel-azzal és össze vissza kifogásokkal, ez a helyzet egy komoly utazási irodánál nem történhet!
Az hogy azóta változott a neve, nem jelenti azt, hogy egy dúsgazdag arab sejk áll már háttérben. Évek óta halmozódott tartozások ott vannak a nyakukon még mindig (lásd: www.e-cegjegyzek.hu kereső->cégneve->cégkivonat, végrehajtás).
Ezen kívül egyáltalán kalkulálta valaki, hogy abból az "olcsó" csomagárból mennyi haszont lehet szerezni, hogy az évek óta halmozódott tartozásokat lehessen kiegyenlíteni vagy egyáltalán az adott foglalás szállását és repülőjegyét kifizetni? Talán 3 foglalás összegéből lehet kettőt kiegyenlíteni de mi lesz harmadikkal??? Hagyjuk azt a "nagyon ügyesek és hatalmas kontingensnek köszönhetőek az olcsó árak" dumát mert akkora ár különbség nem lehet.
Legtöbb ember pontosan egy évig dolgozik a nyaralásra szánt összegért és az egész év során álmodik a nyaralásáról. Tegyék szívükre kezüket azok a kedves emberek akik "biztatni" próbálnak másokat, hagyják abba! Mert ez a jelenet a kis Hazánkban már többször fordult elő és sokan jártak porul.
Minden kedves Fórumozónak felhőtlen nyaralást kívánok!
Szia! Az Mc Arancia 2006 épült szálloda medence kertje szép a tengerpart azoknak jó aki tud úszni elég gyorsan mély ülő kavicsos. Egy étterme van amiben ha tele hotel képtelenség étkezni volt olyan nap mikor a vacsorához nem tudtunk leülni mivel 19.30-tól 21-ig tart minden nap hasonló ételek reggeli,gyümölcs mindennap ugyanaz. 2 bár csak italok egy snack bárban a kaja mindig egyforma. Ez a szálloda a bookingon 5,4 értékelést kapott szerintem minden el árul.
Engem nem érint a magyar nyelvű animáció, így nem is tudok mondani olyat, csak azért jegyeztem meg, hogy ezek távolabb vannak a reptértől, mert ilyet keresett a kérdező és hátha nem ismerős még annyira Töröko.-ban, hogy kapásból tudja, melyik milyen távolságra van a reptértől.
mert a magyarok a repülőtértől távoli (tehát olcsóbb) szállodákat keresik általában
ha a magyar animátorok a repülőtérhez közeli larai szállodákba lennének telepítve, akkor lehet, hogy egész nyáron nem is találkoznának magyar vendégekkel
Tetszett a beszámolód és a képek is. Megnéztem a szálloda árát, hát ez horribilis. Aug. végén is két főnek több, mint 500 ezer. Hogy lehet ennyit elkérni?
Mi is többször jártunk már Törökországban (Belek és Side környékén), de a beszámolóidból azt vettem le, hogy Kemer környéke is nagyon szép. Tudsz olyan szállodát ajánlani, ami tengerparti, a tengerbe be lehet menni legalább 10 méterig?
Sziasztok! Mi is 21-28-ig voltunk minket sem abba a szàllodába vittek amit a felajánlottak közül választottunk! A török reptéren közölték,hogy másik szállodába megyünk, amiről semmi információnk nem volt. Meglepődtünk és mi is fel voltunk háborodva. Későn értünk a szállodába, a becsekkolás sok időt vett igénybe és fáradtan este 11kor foglalhattuk el a szobánkat. Sajnos előfordult, hogy egy 4fős családot szétválasztották, de ezt másnap helyre hozták. Tulajdonképpen az MC Arancia hotel az 5*os kritériumoknak megfelelt, azonban nincs összehasonlítási alapunk a többi szállodával szemben, ahova eredetileg indultunk volna. Jó képeket bármelyik szállodáról lehet csinálni, ezért ez alapján nem lehet összehasonlítani őket. Az indulás nehézségei ellenére mi nagyon jól éreztük magunkat, hisz ezért is mentünk. Más probléma nem adódott. Viszont az első és az utolsó nap egész napos utazással telt, mivel ez a szálloda jóval távolabb volt, mint amit korábban foglaltunk. Nagyon sok embert teljesen máshol szállásoltak el, de végülis jól érezték magukat. Nyugalom, nem kell pánikolni!
Mi most kint vagyunk és nagyon jól érezzük magunkat. A Green travel kihelyezett képviselője egy nagy nulla. Tőle segítséget nem érdemes kérni. De a szálloda fullos.
Alba Resort 4* all inclusive, Side Suntopia Pegasos Club 4+* all inclusive, Alanya Alba Queen 5* all inclusive, Side Marti Myra 5* all inclusive, Kemer Amelia Beach Resort 5* all inclusive, Side Eftalia Village 5* all inclusive, Alanya Eftalia Aqua Resort 5* ultra all inclusive, Alanya Club Magic Life Jacaranda 5* ultra all inclusive, Side Sunmelia Beach Resort 5* all inclusive, Side Quattro Beach 5* ultra all inclusive, Alanya Maya World 5* all inclusive, Side Q Premium Resort 5* ultra all inclusive, Alanya Eftalia Marine 5* ultra all inclusive, Alanya Titanic Deluxe Belek 5* ultra all inclusive, Belek Azura Deluxe 5* ultra all inclusive, Alanya Susesi Luxury 5* ultra all inclusive, Belek Sunis Kumköy Beach Resort Spa 5* ultra all inclusive, Side
Látszik, hogy soha életedben nem dolgoztál a turizmusban, különben nem írnál ilyen hülyeségeket és nem hergelnéd az embereket.A szállodák nagy része leginkább török területen túltöltéssel dolgozik, de volna még mit mesélnem.Ettől függetlenül a nyaralásból hazaérkezett utasok 90%-a elégedett. Ne keltsünk már pánikot....:)
Hát ugye nem tudjuk, hogy oda megyünk-e...Elvileg oda szól a foglaláskérésünk aug 21-től, de úgy látom, az idén még senki nem jutott oda, aki oda szerettt volna menni... Reméljük, hogy ha nem is oda, de valami rendes szállodába sikerül.
Ne haragudj, most hogy vissza keresgéltem jobban, főleg a te hozzászólásaidra most látom, hogy nem vettem észre minden hozzászólást ami nekem szól, és teljesen elsiklottam pl a torokspecialistas hozzászólás felett, sajnálom, de akkor utólag is köszi az infót, egyébként átfutottam!
A többieket is megemlítve akik most így a vége felé nekem estek.......igazából fogalmaztam én egy hosszas választ, amit utána töröltem.nincs értelme bele kezdeni senkivel semmiféle konfliktusba, de jelenleg nem értem a dolgot.
Minden esetre köszönöm az infót mindenkinek aki vette a fáradságot és válaszolt a kérdéseimre (főleg Malazs, Kala53, tengerzold). elvileg nem tervezek mostanság többet kérdezni. Ha valakinek kell majd infó tudja hova megyek kérdezzen bátran!!!
Egy szó mint száz.Az indulhatunk.hu és a Green Travel egy nagy csaló bagázs az egész!A tavaly decemberben a 100%-ig kifizetett utat,ha ők akkor ki is fizetik,olyat nem utasíthat vissza egy kinti szálloda az tuti.Ráadásul az utolsó percekben küldik,ha küldik egyáltalán a vouchert. Figyelem,senki ne bízzon bennük,mert kiutazáskor,amikor már nincs visszaút derülnek ki a hazudozásaik!Rakosgatják az embereket több száz kilométeren át éjszaka,fáradtan,vacsora nélkül össze vissza.A befizetett összeggel és az itthon kiválasztott szállodákkal viszont köszönő viszonyban sincs a kint fölajánlott szálloda színvonala!Be is fognak csődölni ez csak idő kérdés és akkor futhat majd mindenki a pénze után.Soha többé Green Travel!!! Rémálom travel!!!
Nincs semmi gond a kérdésekkel, de ha már kérdez és itt egy jó pár ember vette a fáradságot, hogy megpróbáljon válaszolni, segíteni neki, akkor az lenne a minimum, hogy el is olvassa azokat és legalább egy szóval lereagálja.
"Mivel Törökországba csak a kemeri régióba megyek (egyszer lehet megnézem sidet is)"
Nem nagyon értem, hogy ha ennyi mindent elvárnál a nyaralásod helyszínétől, mint amiket itt az utóbbi időben felsoroltál, akkor miért szűkíted le a lehetőségeiteket csak a kemeri régióra?
ennélmég az is jobb ha visszakapod a pénzed és last minutban valahol drágábban elmész nyaralni de oda ahova te akarsz
ezabeszéd!!!
mindenki kérje vissza a pénzét az indulhatunktól, dobjon rá fejenként 100 ezer forintot és menjen el lastminutban nyaralni (nyilván nem oda, ahová szeretne, hanem oda, ahol talál helyet)
aki meg nem így tesz, az ne sírja tele a topikot, hogy "brühühü, a csúnya indulhatunk nem oda vitt, ahová szerettünk volna"
Egy jótanács: Mivel neked jóvá kell hagynod hova is mész és egy teljesen más uttal szembesülsz a kinti reptéren, amennyiben vettetek fel jegyzőkönyvet(remélem) úgy ne is gondolkozz irány a békéltető vagy egyből polgári per nagy eséllyel meg is nyered..
Az ember hozza ki a legjobat az útból, de azért az már unfer ha utazás előtt 2 nappal kikényszerítenek egy másik utat majd a TÖRÖK oldalon közlik az is füstté vált.
Sok mindenen az embernek át kell tennie magát mert különben gyógyszerezhetné magát na de ez már az üzleti magatartás legalja!
Ezek után aki az INDULHATUNKRA fizetett elő igen is nyomatékosítsa hogy ezt a magatartást nem tűri( ha előfordult miért ne fordulna elő újra) ennélmég az is jobb ha visszakapod a pénzed és last minutban valahol drágábban elmész nyaralni de oda ahova te akarsz a kárigényedet ráérsz utána érvényesíteni nyugodt lélekkel.
Ezt csak azért forszírozom, mert ha én lennék ebben a helyzetben biztosan nagyon morcos lennék, bár nem leszek mivel az a szerződés egy vicc... azt sosem írtam volna alá ha ők fizetnek max akkor
a 8éves gyerekemnek déltől másnap reggel 7-ig nem tudtam enni adni
a topik összefoglalóba szerintem érdemes lenne beírni, hogy aki az indulhatunkos akcióban foglalt utat, az a kézipoggyászban vigyen személyenként 1-1 banánt (8 év alatti gyerek esetében kettőt)
darabonként 25 Ft-ba kerül, a biztonsági átvizsgáláson nem szólnak érte, 2-3 napig probléma nélkül ehető hűtés nélkül is, és gond esetén nagyon jól jön...
Üdv! Sajnos nekem nagyon rossz nyaralásom volt az Indulhatunk.hu foglaltam még decemberben. Június 21-28 Azura Delux Hotelban erre utazás előtt két nappal választattak velem másikat mondván nem tud a hotel fogadni természetesen jó hoteleket ajánlottak. Mire ki értünk Törökországban ahol természetesen A Green Travel idegenvezetői fogadtak már az a szállás sem volt meg 2 órát várakoztunk a reptéren transzferre elvittek bennünket egy lepusztult koszos büdös szállodában éjjel 11őrára értünk oda vacsora sehol a 8éves gyerekemnek déltől másnap reggel 7-ig nem tudtam enni adni az idegenvezető olyan bunkó flegma stílusban beszélt velünk mint ha olcsó útól mit várunk.
Figyelj, amennyi igényed neked van, azt képtelenség teljesíteni! Legyen hajókirándulás szép helyre, de ne legyen tömeg.... Felülsz egy lélekvesztőre, de közben tele van a gatya... A hotel legyen központi helyen, ne legyen kicsi, de túl nagy se... Minden este bazározás, de az ne legyen messze, stb, stb. És minden kívánalmad feleljen meg a baráti/ismerősi társaknak, akikkel együtt nyaralsz. Na ilyen a világon nincs. Irigylem azokat, akiknek van türelmük egyengetni a nyaralásotokat itt a fórumon.
Én így oldottam meg a török utunkat, ha esetleg szállodacserére kerülne sor (indulhatunkos foglalás, hatan megyünk) és hirtelen, egyik napról a másikra kellene döntenünk: Felhívtam az egyik házaspár hölgy tagját, mi van akkor, ha a helyzet előáll, megbíznak-e bennem annyira, hogy én eldöntöm egyedül, hogy a csere megfelel-e (természetesen a hotelt előtte jól lecsekkolva) mert nem vagyok hajlandó 5 embert végigtelefonálgatni, meg kivárni, hogy internetközelbe kerüljenek, majd megnézzék, hogy tetszik-e nekik a cserehotel, stb, stb, s minderre talán van egy fél nap... A harmadik párost meg sem kérdezem, az lesz, amit én választok. Ennyi. Nem kell annyit rugózni a dolgokon, különben végig stresszeled a nyaralást, azon aggódva, hogy mindenki jól érzi-e magát.
Ne ijesztgess mert sose veszem rá magam hogy felüljek rá.:-D
Igazából tényleg attól tartok hogy útközben annyira beparázok és ott már nincs mint tenni..... Ki kell bírni a végéig. Ezen az óriáskeréken is volt pánik gomb. De ahoz hogy ki tudj szállni körbe kell mennie. Hát köszönöm. Addigra megszokta. Így nem kellett használni.
Amúgy szép, jó, érdekes dolog ez?? Megéri felmenni? Mennyi ideig tart a fel és le út??
Továbbá valami szép jó hajókirándulás valami szép szigetre a környéken????? Vagy miféle hajóút szokott lenni? A nagy kalózhajós tömeget kihagynám.
De úgy vágyom rá! 2éve is én akartam csak menni. De akkor kimaradt. Talán most. Az a helyzet hogy mennék rá de mikor Budapesten felültem a 60méter magas óriáskerékre azt hittem ott halok meg. Talán annyira mint akkor még nem féltem semmitől, de utólag jó buli volt.......
Fix áras bolt pl az Lc Waikiki és vele átellenben is van egy, mind kettő nagyon jó, jó áras és jó minőségű termékeket árul. A másik mellett van egy remek cipőbolt a Flo, kb az itthoni ár harmadáért vettem náluk Docker's cipőt.
Helyesen: Tahtali. Amennyiben az itteni libegőn paráztál, ott méginkább fogsz. Youtube-on vannak róla videók.
Hát az a helyzet hogy fontos szempont a városi séta, bazározás. Szinte minden napos esti program. Kivéve ha a szálloda jó esti programokat csinál. Tekirovában csak elsőre estefelé néztünk szét, elég is volt. Amúgy meg minden többi este buszoztunk kemerbe. Mivel Törökországba csak a kemeri régióba megyek (egyszer lehet megnézem sidet is), most kiéljük magunkat és legközelebb marad a nagy kinti szálloda, főleg ha a Fame kicsi és unalmas lesz. A keddi bezárt feltétlenül megnézzük. Jó fix áras boltot merre találok? Főleg ruha érdekelne......
Valamint a tachtali az jó program??? Mert félek a magasban... A Sátoraljaújhelyen lévő libegőben is tele volt a gatya, de megszoktam és utána minden rendben volt.így bevállalható?
Ha olyan légitársasággal utaztok, akik Antalya - Budapest - Antalya sorrendben repülnek, akkor ottani idő szerint 15:30 és 16:00 között indul valamikor a gép visszafelé (jelenleg sajnos ilyen sorrendben repül a gépek 90 %-a).
Ha olyan légitársasággal utaztok, akik Budapest - Antalya - Budapest sorrendben repülnek, akkor ottani idő szerint 22:00 és 22:30 között indul valamikor a gép visszafelé (ez most elég ritka).
Szia! Még egy megnyugtató beszámoló a cserehotellel kapcsolatban! Örülök, hogy szinte mindenkinek jól sült el a dolog a nehézkes és idegeskedős indulás ellenére! További jó nyaralást, sok-sok élményt! :-)
Hétfőn érkeztünk a Sunrise hotelbe az indulhatunkkal. A repülőről leszállva közölték hogy nem a starlightba megyünk hanem a Sunriseba. Decemberben még a Sea Wordbe foglaltunk. Érkezéskor megdöbbenve láttuk a szobánkat. Két ágyas szobába négyen kellett volna aludnunk. A szálloda nagyon segítőkész volt és gyorsan orvosolta a problémát. A hely egyszerűen fantasztikus. Rengeteg medence, remek ételek, kedves kiszolgálás. Ha azt mondanák hogy holnap befizethetem a jövő évi utazásunkat ide ugyanezen az áron, akkor habozás nélkül megtenném! A nehézkes indulás fantasztikus nyaralással ér véget!
Sziasztok. Most utazunk először Törökországba. Júli 5. én szerdán indulunk. Ahogy néztem este 6 kor száll fel a gép.Ez a visszaindulásnál mit jelent? Gondolom 21-22 óra felé indul a gép onnan,de vajon a szállást meddig kell elhagyni? Hátha van köztetek tapasztalt utazó :) . köszönöm. A szálloda A Golden coast lesz.
Szia! Szeretnék még kérdezni! Karszalag van? Az italt kérni kell vagy önki? Koktélbár van? Szobaszámot kérik az étkezésnél, felírják? Milyen nyelven beszélnek? Foglalni kell a nyugágyat korán reggel vagy kialakult rutin van rá? ( Csak ha ráérsz légyszí) Előre is köszönöm
Csak saját vélemény, de szerintem érdemesebb inkább a területet kiterjeszteni Beldibitől-Tekirováig. Kemerbe elég egyszer bemenni mondjuk kedden mikor nagy piac van, akkor lehet bazározni is meg megnézni a fix áras boltokat. Minden este ugyanazokat a bazárokat járni unalmas és felesleges is, de pl Göynükben is van belőlük bőven. Onnan Kemer meg 10 perc a Dolmussal.
Még néztem a crystal aurorA beacht is.ha már kemer. A San and funos oldalon nem találtunk olyat ami extra lenne, csak már aránytalanul drágán. Ennyit sose vaciláltam még mint most, de ennek még most is az az oka hogy jónak tűnik a Fame residence de majd kiderül... Nem találtam jobbat.
Igazából úgy gondolom hogy megpróbáljuk ezt a szállodát, nehezen állt össze a dolog, mert végül 6an megyünk és kicsit féltünk hogy unalmas lesz a szálloda, de végül ott lesz a bazár közel. A többi szálloda ami tetszett volna nem kemeri.... Az alkoclarról lemondtam, mert videón mikor láttam hogy a bár olyan kis fa bódéban van mint a 40éves Debreceni strandfürdőben, vagy a tiszaparton kicsit elment a kedvem tőle. Tetszett volna még a queens park tekirova, viszont onnan buszozni kellene, ami nekem nem gond, de jön olyan akinek igen.. Remélem jól döntöttem, igérem lesz beszámoló, köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!!!?
Bevallom őszintén fogalmam sincs, hogy az animátorok milyen programokat csináltak, mert ha igen az biztos a medence környékén zajlott, mi pedig nem tartózkodtunk ott. Nyolcan voltunk, baráti társasággal és nekünk nem hiányzott az animátorok tevékenysége, mert vagy lent voltunk a tengerparton vagy kirándultunk. /Demre-Myra-Kekova, Tahtali csúcs, Antalya óvárosa /, ezért sajnos ebben nem tudok segíteni. Zenés táncos est volt, már amikor épp bent tartózkodtunk este a hotelben.
Mi egyáltalán nem unatkoztunk, de hát nem vagyunk egyformák, nekünk nem hiányoznak az animátorok ha nincsenek sem probléma.
A nick nevemnél jelzett e-mail címem nem jó, -egyszerűen nem hajlandó a régi címet kijavítani az index fórum. Már technikai segítséget is kértem az indextől,de bármit csinálok, nem törlődik a régi cím :
Szia! Hú, ennek örülök! Nagyon szépen köszönöm a segítség felajánlását!!! :-) Nyugodtabb lennék, ha a két szöszi lány nem egyedül flangálna! Ők a Greennél fizettek be, talán nem lesz csere, bízzunk benne! Ha egy helyre mentek, egy buszon lesztek, ott már lehet ismerkedni! Két belevaló Csajszi! Esetleg ha nem publikus az email címed, megadnád? Küldenék róluk képet! :-)
Megtudnád mondani hogy a Fame residence szállodában milyen animátoros programok vannak ha vannak, illetve esti műsorokat, programokat szerveznek e??? Mert szívesen választanák ezt a szállodát de félünk hogy kicsi és 10 napig nem fog tudni mit nyújtani......
Bocsi mindenkitől hogy ennyit kérdezgetek de nem találtam több leírást róla ami értékelhető.
Szia! A Lányom és a barátnője épp szept. 16-án mennek a Lagunaba... :-) Legalább nem lesznek egyedül... Kicsit féltem őket attól, hogy kettesben elinduljanak bazározni...
Látom nem tudsz dűlòre jutni. A torokspecialista.hu-t megnézted már? Minden régióra rá tudsz keresni, még a homokos partra is. Érdemes körülnézni ott is.
Mi is 28-án megyünk, előre jelezték, hogy hétfőn küldenek mindent és küldték is a szüksége papírokat. Mi Belekbe megyünk, oda is foglaltunk és eddig semmi problémám nem volt az irodával. Amennyiben kérdésem volt haladéktalanul válaszoltak. A 14.20-kor megyünk. Gondolom már ti is mindent rendben megkaptatok, nagyon kellemes nyaralást!
Pozitiv visszajelzést kértél, ime. Én kétszer utaztam velük, minden rendben volt. Utazás, transzfer, szálloda. Előtte sokáig neckermannal utaztunk, de az utóbbi idöben annyira nem foglalkoztak a magyarokkal, hogy még a buszon is csak német idegenvezető volt, vagy az sem. Kicsit félve választottam a greent az idén pont a hercehurca miatt, ami körülöttük ment, de itt is ugy látom, hogy inkább az indulhatunkon foglalt nyaralásoknál van a gond. A green most sem olcsó, szerintem legalábbis. Biztos az én paranoiám de nekem ami nagyon olcsó, az mindig gyanús. Mi szeptemberben megyünk,(remélhetőleg), meglátjuk. Igérem, ha nem volt jó azt is meg fogom írni.
Fú akkor jó :D mondjuk sajnos nekünk az utolsó napból nem sok minden lesz... Ha valóban 9:45-kor indul a gép... Mennyi idő kb. a transzfer tudjátok? Side mellett leszünk, Nashirába. Legalább is oda foglaltunk :)