sz.tem ez az amerikai beszerzéssel nincsen mit vitatkozni, legfeljebb ezzel kapcsolatos információkat kicserélni. kevesebb pénzért + rizikó. mindenki felnőtt ember, mérlegelhet. ez biztosan habitus kérdése, van aki bankban vagy állampapírban, van aki részvényben tartja a pénzét.
- ismeretlen személy, semmilyen cég, szervezet nincsen mögötte. - elküldöd a pénz előre - ott a posta bizonytalansága, ahol eltűnhetnek vagy megsérülhetnek dolgok, és mivel nem az van ráírva ami benne van, ha biztosítással is küldi, megcseszheted - bár az alacsony összeg ráírásával elvileg megkerülheted a vámot, de mi van, ha pont nálad nem jön be - ha hibás a gép, vagy az obival van gond, az az usa only azért ott van. - ha minden rendben van, akkor is 1-2 hónap
sz.tem mindent összeszedtem ami rizikó, a másik oldalon ott van 20-30 ezer nyereség. mindenki eldöntheti. tuti lesz aki belemegy, és semmi gondja nem lesz, és azt mondja majd, megérte. nekem pl. nem éri meg a 60 nap idegeskedést a dolog.
Ma végre sikerült olyan boltot találnom, ahol volt eladó D90 a polcon kitobi nélkül. Az idő természetesen éppen olyan volt, amilyennek nem kellett volna lennie. Szürke, borongós, időnként szemerkélő esővel, de nem állhattam meg, hogy ne készítsek néhány próbafotót. Semmit nem állítottam a gépen, ma minden fotót Auto-n, a gép alapbeállításaival készítettem Nikkor 16-85 VRII obival, főként 85 mm-en. Meg vagyok elégedve vele.
Az idő nálam nem probléma,mert már úgy is kivárom a karácsonyt,addig még kialakul a gépről is a vélemény és persze a d300 sincs kizárva. Így továbbra is csak vacilálok,ahelyett,hogy szorongatnám már a kezemben!!! Köszönöm mindenkinek az infót!!!
Én már kétszer rendeltem tőle.. Csak egy baj van vele,nem tartja a határidőt.. Első obim 14 nap helyett 35 nap múlva jött meg.. Második 30 nap helyett 60 nap múlva jött meg... "Hosszú ideje figyelem az aukcióit és "úgy tűnik" mindenki elégedett vele legyen az álfelhasználó vagy valódi."
sztem nincs vele baj, ha sürgős nem(!!) szabad tőle rendelni,türelmes embernek kell lenni...
Gari az jó kérdés,szte van rá,sztem nem müködhet... Kitöltetlen garipapír,amire U.S only van írva... Hááát..
A fénykép és az elírás ellenére valószínűleg VR nélküli az a 70-300, ahogyan pl. az amazonon is van ilyen csomag ahol a D90 kithez mindenféle vackot hozzácsapnak. Kérdezz rá.
Esetleg megtudná mondani valaki,hogy nálunk hol a legolcsóbb.Mert a neten nincs mindig fenn a legkedvezőbb ár. Pl. 220volt-nál 269k a 18-105-össel és hol van ehhez még a 70-300? :)))
Engem is bizonytalanság tart vissza,de néha jó álmodozni. Szerintem itt az előre utalás és utána a rizikó,hogy nem kapod meg a legnagyobb visszatartó erő. Nem hiszem,hogy a garancia(legalábbis nekem) A használt cuccokon sincs mindig gari. De az áruk alacsony,ezért vesznek sokan használtat.Igaz ez utóbbit ki is tudod próbálni. A vége úgy is az lesz,hogy bemegyek az üzletbe és megveszem,aztán meg örömömben el is felejtem,hogy ezen az áron kaptam volna hozzá ajándékba még egy obit...
Nevezzük Kalkuttai Teréz anyának. :-) A kétobjektíves ár kakukktojás, de vázat vagy kitet nézve már egyáltalán nem vonzó az ajánlat, közelebb van a magyar árhoz mint az amerikaihoz, miközben nincs magyar garanciája, a postázás biztonsága és legalitása pedig teljesen bizonytalan.
A szett amúgy 290000 körül van,de ornament7,hogy nevezzük nevén,azt írta,ha talál bárki ennél olcsóbb árat,akkor annak ad 10% kedvezményt,gondolom így lett 260k. Azért bátorkodtam ezt felhozni,hátha vásárolt valaki tőle és minden rendben volt.De ahogy azt olvastam lent ezek szerint van ilyen. A furcsa az,hogy ezen még haszna is van,mert kell lenni az biztos,különben nem csinálná. Hosszú ideje figyelem az aukcióit és "úgy tűnik" mindenki elégedett vele legyen az álfelhasználó vagy valódi. A feketepiac mindig is rizikós,hogy mennyire lehet ezt legális köntösbe burkolni azt nem tudom,de minden esetre ez a szett nálunk 400k körül van,ha jól sejtem. Azért ez már több annál,hogy csak úgy elmenjünk mellette!!!
Ha jól tudom, a magyar aukciós piacon igencsak nyomott árakkal dolgozik, igazodva az itteni bérekhez. Angliában, Amerikában az itteninél magasabb árakon hirdeti az áruit. Csak mi vagyunk nála kivételezett helyzetben. Nem vagyunk egyformák, jól mondod: van akinek a 20-30%-os árkülönbözet megér egy hónap várakozást, van akinek nem. Mondhatná erre bárki, hogy ha még egy hónapig gyűjtök, akkor megvan a maradék. Ezzel meg az a probléma, hogy én személy szerint sajnálnék még több pénzt költeni a hobbimra. Ezért is keresem a lehető legolcsóbb beszerzési forrásokat.
Ennek örülök, de tényleg! Jó, hogy van olyan forrás, ahonnan a bátrabbak olcsón juthatnak hozzá hobbijuk eszközeihez. Én máshogy működök. Egyébként teljesen más lenne a kép, ha pl. kérne 20% előleget. Ez már egy akkora összeg, aminél a vevőjelölt 2x is meggondolja, hogy eláll-e a szerződéstől. Az ilyen előre utalásos dologban engem az is zavar, hogy olyan érzésem van, a kereskedő magától nem tudná megfinanszírozni a beszerzést. És mivel nem többmillióról van szó, ez nálam a komolytalanság jele. És rengeteg a kérdés: ott helyben hogyhogy nem tudják eladni? Ilyen jó árakon miért nem hoz be többet, hiszen ezzel csökkentené a vevői kockázatot és biztosan el tudná adni. Stb... Nekem ez továbbra is sántít. Évától, jófejségtől, emberi jellemtől és mindentől függetlenül.
Arról nem beszélve, hogy ha van a kezemben 300e pénzegység, akkor azonnal akarom a gépet, nem egy hónap múlva. :-)) Plusz a gari, a biztonságérzet... de különbözőek vagyunk (bár ahogy itt olvasgatom a topikokat, többen vannak olyanok, mint én)
Van. Nekem 90-be jött ki a Nikon 70-300 VR. Elég sokat kellett rá várni (kb. egy hónap), tehát a gyors szállítás nem erőssége az Évának. De azon kívül korrekt, megbízható, szimpatikus és nagyon kommunikatív. A csomagra rá van írva, hogy minden felmerülő költséget a feladó áll, így nekem már semmit nem kellett pluszban fizetnem. Azóta is rendszeres kapcsolatban állunk, ha bármilyen kérdésem van árakról szinte azonnal válaszol, még akkor is ha csak érdeklődöm. Ez más ország, más kereskedői mentalitás. Persze ha az összeesküvés-elméleted továbbra is fenntartod, akkor lehet hogy én is csak az egyik alteregója vagyok a titokzatos "ornament"-nek, aki lenyúlja a magyar hobbifotósok összekuporgatott pénzecskéjét...
Akkor ez a kockázata, ha elvész akkor úgyis értéktelen volt, ha mégis fennakad akkor pedig drága lesz (ha egyáltalán megúszható vám+áfa fizetéssel). Persze még így sem értem, nem használt cucc és az USA ár alatt gondolom ott is eladható.
Vadiújnak vadiújak(najó promóciós gép is elképzelhető),de a vámot úgy játszák ki ahogy mondod... Amcsiból jövő 100 macrora+430EX duóra 28 dollár volt írva:):) Én fizettem 90k értük,gari macerás de ütve kopva érvényesíthető...:)
Szerintem valamelyik szállítmányozó cég szolgáltatási keretein belül. A FedEx, UPS és a többi naponta annyi csomagot kézbesít, hogy a legtöbb célországban már külön infrastruktúra van kialakítva a számukra.
És szerintem egy nyílt fórumon nem is illik megkérdezni. Vannak egy páran (sokan) itt is akiknek úton van még az a bizonyos csomag. Az ördög meg nem alszik, mint az köztudott. :-)